Колко бири?

По колко бири може да пие човек на ден, така че да е спокоен за корема? Поздрави.

05.05.13
23:58

Повече от 1 щи е излишна хаха (beer)

Ако става въпрос за така нареченото бирено коремче, то нещата в най-голяма степен зависят от калорийния ти баланс.

Ако с бирите надхвърляш дневните си нужди от калории, бъди сигурен, че ще се трупа на корема (и други части от тялото). Имам приятел, който на ден си пие по около 5 бири и си седи тотално изчистен, просто защото не се храни много и като цяло приема много малко калории дневно.

Преди 1-2 години още един от приятелите ми на ден си пиеше по около 10+ бири и беше слаб като вейка, отново защото почти не ядеше през останалото време. После спря цигарите, активността му падна, наблегна на боклучави храни и сега е с коремче, а пък пие в пъти по-малко бира.

Та, въпрос на калории основно. :)

06.05.13
10:44

Няма спокойствие, ако всеки ден пиеш бира :).

06.05.13
11:12

На така зададен въпрос в заглавието, отговора е- колкото се може повече :D

06.05.13
11:14

аз съм на принципа или много или нищо :Д

Бира пиех като бях дете. :D

06.05.13
11:28

Максимум една.
Останалите ми ги давай на мен :)

казано от CarnalK на 06.05.13, 11:28:

Максимум една.
Останалите ми ги давай на мен :)

Или на мен :D Аз коремче си имам вече, нямам от какво да се притеснявам :D

06.05.13
12:31

Между 30 и 50мл на килограм активно телесно тегло! (wait) (beer) :D

06.05.13
12:56

казано от Тихомир Велев на 06.05.13, 07:26:

Ако става въпрос за така нареченото бирено коремче, то нещата в най-голяма степен зависят от калорийния ти баланс.

Ако с бирите надхвърляш дневните си нужди от калории, бъди сигурен, че ще се трупа на корема (и други части от тялото). Имам приятел, който на ден си пие по около 5 бири и си седи тотално изчистен, просто защото не се храни много и като цяло приема много малко калории дневно.

Преди 1-2 години още един от приятелите ми на ден си пиеше по около 10+ бири и беше слаб като вейка, отново защото почти не ядеше през останалото време. После спря цигарите, активността му падна, наблегна на боклучави храни и сега е с коремче, а пък пие в пъти по-малко бира.

Та, въпрос на калории основно. :)

Стига с този калориен баланс, има и други важни неща. Например естрогена в бирата влияе.

Ето какво намерих с едно бързо търсене -

The studies described in the previous
sections strongly support the hypothe-
sis that congeners present in alcoholic
beverages can produce measurable
estrogenic effects, even at moderate
drinking levels. Specifically, those studies
found the following:

От Alcoholic Beverages as a Source of Estrogens

Към автора: Ако имаш много тестостерон, изпий една-две бири да ти мине. ;)

06.05.13
16:53

Бях мярнал едно клипче в Тубата как един пич обяснява за бирата и естрогена. Не ми се ровичка сега да го търся клипчето, интересно беше.
Разправяше, че по една бира на ден не е почти никакъв проблем защото почти не ти увеличава нивата на естрогена- увеличава ги съвсем, ама съвсем малко.
Иначе аз като един ендоморф на който му се лепи почти всичко, бира много рядко си позволявам, 2- 3 пъти на месеца :D .
Ако пия алкохол, то ще гледам да не е бира която ме издува супер много. Ракийка, винце... такива работи :D .

06.05.13
18:20

Притеснително започва да става на 2-3та (все още се замисляш), а след тях може и в огъня гол да скачаш :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1