A New Iron Maiden out there! PUNISH YOUR WEAKNESS!

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.05.13
11:00

Тренировката днес:

Загрявка:
- 5 км. бягане като си подобрих времето, рекорд за мен 30 мин. + 1 мин. cooldown :D :D :D (скорост 9.5 км/ч. до 10 км/ч.)
- 10 на 10 - 3 рунда: 30 коремно-тазобедрени повдигания + 30 бърпита
- 20 преси от вис

Силова:
- напади с лост на ключиците 10 кг. - 10/10/10
- клек с лост 15 кг. - 10, 10, клек с дъмбел 15 кг. - 10
- добро утро лост 15 кг. - 10
- тяга с крив лост - 20 кг./10; 30 кг./10, 10; 40 кг./5, 8, 10 йей
- гребане с дъмбели 10 кг. - 5,5//5,5
- уудчопър 5 кг. диск - 10, 10

09.05.13
20:02

something needful

12.05.13
17:24

Движението днес:
“Неделните 100”
- 100 дълбоки ходещи напади СТ
- 100 клека СТ
- 100 бърпита с цяла лицева и подскок (мисля, че това ми е най-високата бройка бърпита до сега)
- 100 преси (70*В + 30*тазобедрени)
разтягане на бедра и гръб - гърба до стоеж на плешки, повдигане на крака + ръце от лег по корем, мъжки шпагат

В началото хапвах магическата смес тахан + мед с повечко мед (съотношението 1:2 даже към 3 в плюс на меда), но в последно време става обратното, вкусът на тахана някак си ми се струва по-богат, а меда само гледам да го “щипвам” отгоре. В последната забъркана смес си сложих и шепа суров белен слънчоглед - стана уникално, мога само да препоръчам. Предполагам ще е също толкова вкусно и със сурови орехи... ммммм
Фродо е отново при мен след месец “на почивка”. По-различно е от преди, сега си поспива някак си много повече, чудя се дали не е от горещината?

13.05.13
20:37

Насред простотиите във FB се намират и разни смислени неща от време на време. Открих една група на бегачи и тъкмо се зачетох...
Е това вече се казва БЯГАНЕ!
Даже има и български представител на 84 км. Това да бягаш примерно 24 часа (за 84 км) е нещо в кръга на нереалното, а какво остава за 46 часа (за 161 км)?!?!
А на 11.05. е имало Vitosha Salomon Trail - състезание по планинско бягане. Много надъхващо!

13.05.13
20:46

казано от Membaris на 13.05.13, 20:37:

Насред простотиите във FB се намират и разни смислени неща от време на време. Открих една група на бегачи и тъкмо се зачетох...
Е това вече се казва БЯГАНЕ!
Даже има и български представител на 84 км. Това да бягаш примерно 24 часа (за 84 км) е нещо в кръга на нереалното, а какво остава за 46 часа (за 161 км)?!?!
А на 11.05. е имало Vitosha Salomon Trail - състезание по планинско бягане. Много надъхващо!

Пфф,като гледам трасето и сърцето ми започва да ме тегли натам... магията на Fuji-sama.Иначе наистина надъхващо!Завиждам му на нашия представител.

13.05.13
21:05

Японците са доста добри на дълги бягания, четох. Изумих се приятно! 
Сега разглеждам с любопитство и екипировката - за през нощта нещата стават доста сериозни ;)

14.05.13
11:13

Тренировката днес:
- бягане 6 км. за 39 мин. (party) (м/у 9 и 10 км/ч.)
- разтягане
- кростренажор кардио степен 4.2 км. за 20 мин. (до 20 км/ч, пулс до 170 при цел 153)

Успокоих се, Фродо си е пак лудата беличка :) Макар и вече наистина повече да си поспива, пак си полудява!

14.05.13
15:18

Така са животинките,стане ли по-горещо ги хваща мързелче и сънна “болест”.
Поздравления за резултатите при бягането.

16.05.13
10:24

Тренировката днес:
- загрявка с бягане 3 км. с доста разнообразно темпо и наклони (експериментирах този път доста)
леко загряване на ставите 

силова:
- загрявка за бицепси и трицепси с 5 кг. дъмбел настрани, напред, зад глава по 5
- напади 15 кг. лост - 30
- клек 15 кг. лост - 10; 15 кг. дъмбел пред гърди - 10, 20 кг. дъмбел пред гърди - 5, 5
- суинг 12.5 кг. - 12, 15 кг. - 10
- трицепсово сгъване зад глава 10 кг. - 10,10
- български клек - с две по 10 кг. - 5, 5, 5, 5; с две по 12.5 кг. - 4, 4
- гребане с дъмбели - с 10 кг. - 10, 10; с 12.5 кг. - 5, 5
- тяга с крив лост - 25 кг. - 10, 10; 30 кг. - 5, 10
- плие 20 кг. - 5, 5, 4
- уудчопър 5 кг диск. - 10, 10//10, 10

завърших с:
- висене на лост, задържане на краката от вис настрани, хоризонтално за по няколко секунди (тип разтягане на бедрата и таза)
- 20 преси от вис
- 20 преси под наклон с 5 кг. диск над глава
- 10 преси под наклон

Мнението беше редактирано от Membaris на 16.05.13 13:20.

16.05.13
11:14

казано от Membaris на 16.05.13, 10:24:

леко разтягане на ставите

Ставите се загряват, не се разтягат. ;) ...освен ако не са ти правили тракции, което силно ме съмнява

Мнението беше редактирано от Margi на 16.05.13 11:14.

16.05.13
13:21

Поправено! Мерси за уточнението! То като цяло и самата тренировка ми е малко хаотично описана, но така е, бързата работа...

17.05.13
14:26

Потната 3-ка днес:

- 3 км. бягане -  800 м. от които бърз ход под наклон 10 (загрявка)
разтягане (крака, ръце, горен пендулум)
- 30 вертикално-тазобедрени повдигания
- 3 полу-Драконови фланга (мега гърба трябва да има човек за това, но ще стане, горе при задържането се клатушкам)
- 3 * 60 сек. стоеж на стена
- 30 бърпита (стриктни, вече няма да пиша, че са с подскок и цяла лицева, просто аз винаги ги правя така... :))
- 300 въжескока
разтягане отново
- 5 км. кардио колело за 10 мин. (е тука изневерих на тройката :) )
- 30 преси от вис

разгрявка - висене, задържане на краката в хоризонтала от вис, пендулум от вис за около 20 сек.

Днес имаше снимачен екип във фитнеса и всички батки вървяха като орангутани :D цъкайки нервно по телефоните си. Абе защо хората се правят на това, което не са? Отстрани изглежда толкова смешно...

А ето едно чудно студено хапване за жегите и за всички, които се кефят на сладките, но свежи храни - слънчогледов кейк с ягодово-боровинково смуути със сусам... Днес си го скалъпих и съм много приятно изненадана.

Мнението беше редактирано от Membaris на 17.05.13 15:25.

19.05.13
18:02

Високоизпотителната почивка за цяло тяло днес :) - загрявка
200 стриктни бърпита за 28.41 мин.
разтягане

Целта ми беше да изляза от зоната на комфорта, исках да видя колко ще мога да направя, до къде ще ми стигнат силите. Мисля, че можех да продължа (не е за време, то не ме интересува в случая), но след 150-тото бърпи започнах повече да си “почивам” (към то 15/20 сек. на всеки 5 или 6 бърпита) и за това реших да спра на 200. Ще тренирам тази издръжливост винаги, когато съм в почивен ден (когато не правя други тренировки, кардио или силова) именно заради това мое любопитство от към максимална бройка и до къде могат да стигнат възможностите на тялото ми. Като се замисля, че преди няколко месеца и 3 бърпита не можех да направя (а да не говорим за лицеви...) сега се чувствам доста добре (сама се потупвам по рамото (F) ).
Чудех се какво да направя с остатъка от ягодите (около 100 гр.). Спретнах си един свеж ягодово - бананов шейк, който след бърпитата ми идва чудничко.

Hmm, yes, that all sounds good to me ;)

20.05.13
19:52

Тренировката днес:

Загрявка - 4 км. бягане (28 мин.); разтягане; седеж на стена 30 сек.

Силова:
- въртене на дъмбели 5 кг. за бицепс и трицепс - напред, в страни, зад глава
- напади 15 кг. лост - 10, 10, 10
- клек дъмбел 12.5 кг./10; 15 кг./10; 20 кг./5, 5
- български клек - две по 10 кг./5, 5, 5, 5
- уудчопър 5 кг. диск - 10, 10, 10, 10
- плие - дъмбел 12.5 кг./10; 15 кг./10; 20 кг./5, 5
- тяга - лост 15 кг./10; крив лост 20 кг./10; 30 кг./10; 40 кг./10; 50 кг./3, 3
- суинг 12.5 кг./10; 15 кг./7, 7
- гребане с дъмбели - 10 кг./10, 10; 12.5 кг./5, 5

Разгрявка:
- преси от вис - 30
- преси под наклон 5 кг. над глава  - 20
- седеж на стена - 1 мин.
- вертикално-тазобедрени - 20
- Драконов фланг - 1
- 1 км. бягане (6 мин.)

20.05.13
19:57

Хей! Поздравления за бърпитата. *и аз те потупвам по рамото* Важното е,че има прогрес и го виждаш,което е страхотно чувство.
Хммм Annihilator…. :} (nhappy2)

20.05.13
20:32

казано от Membaris на 20.05.13, 19:52:

- Драконов фланг - 1

Пълен? Това ще е интересно да се види. Малко жени могат да го правят.

20.05.13
20:42

Да, тренирам го от известно време, адски трудно ми е, но днес след няколко опита успях да направя един пълен.
Не мисля обаче да го правя след тягата, прекалено много ми идва.

20.05.13
20:45

Пълен - повдигане и спускане, или само спускане?

20.05.13
21:01

Повдигане и спускане, като спускането ми е до средата, после отпускам като лягам директно на цял гръб и по-бързичко. Пробвах и със свити колене, но не е по-лесно. Другото е, че това го правя като продължение на вертикално-тазобедрените повдигания (още при тях хвата ми на лежанката е като при фланга), т.е. в края на всяка серия повдигам тялото до позицията на Драконовия фланг, много по-плавно се получава по този начин, защото коремния пояс вече ми е “загрят” ако мога така да се изразя.

20.05.13
21:08

Именно спускането е бруталното в цялата история. Там ми трябва още издръжливост.

20.05.13
21:11

Ей това е драконов флаг за мен. Извини ме, но без да го видя ми е трудно да се съглася че го правиш по този начин при наличните в дневника ти описания на тренировки, тежести, умения и пр.

20.05.13
21:18

Да, Марги, това е, знам чудесно. Описах моето спускане, казах кое е трудното. Нямам мое видео, с което мога да покажа какво и как го правя. Ако ми се отвори възможност ще снимам. И на мен доста неща по дневниците не ми се вярват, но всеки отговаря сам за себе си и и за това колко е чиста съвестта му пред останалите, които четат.

21.05.13
03:31

Мхм, среднощни лицеви... мисля си и за други упражнения, всичко ми омръзна.

21.05.13
17:39

Днес се занимавах с тези чудесийки:

Разбира се, side crow не стана, но както казва Kathryn “Everything feels impossible until it’s possible, keep trying these postures”.

21.05.13
20:34

Не знам защо правят instructional видео-та с хора, които не могат да изпълняват това, което се казва правилно и инструкрори, които не го обясняват всичко правилно. Дори thumbnail-а е с грешно заета поза. :)

21.05.13
21:14

Правя първи стъпки в тази дисциплина и то от любопитство (за момента това е фактора). Не знам кое е правилно и кое не, а е пълно с видеота и инструкции. Да, мога и на йога на живо да отида някой път, но реших да пробвам като за начало нещо в къщи.
Възможно ли е различните инструктори да обясняват и показват нещата по различен начин или за всяка позиция си има един единствен начин и едно единствено обяснение?

21.05.13
21:20

Възможно е, и го правят - обаче според мен не е правилно. Това е като да учиш човек да изпълнява фотнес упражнения грешно. Некоректната техника веднъж заучена, трудно се коригира. Най-добре е в началото да се изгладят нещата.
Препоръчвам ти да поразровиш клиповете на Shiva Rea - тя показва и обяснява всичко абсолютно коректно. Kino Macgregor е другата, която да следиш, тя има доста клипчета с инструкции както за лесните пози, така и за доста сложни такива.

21.05.13
21:28

Реших да си запиша едни лицеви и аз:

С повдигане на краче - за първи път пробвам:

Планк, леко осуетен от Фродо (трябваше да отдалеча камерата, че не ми се виждат краката и ръцете до край тюх)

Мнението беше редактирано от Membaris на 21.05.13 21:35.

22.05.13
11:26

казано от Membaris на 21.05.13, 21:28:

Реших да си запиша едни лицеви и аз:

Прегледай коментарите от дневника на Julsa Vena от вчера вечерта и днес. :)

22.05.13
17:05

Тренито днес:
Загрявка
- 3.7 км. кростренажор - избрах си някакъв hill plus степен 15 (от 25) и леко ми дойде нагорнище, но стана добре ;)
разтягане + пак трениране на пустия Драконов фланг... Май май все пак е по-добре да се прави след силовата, не ми гори гърба иначе и още по-трудно ми е свалянето (или аз така си мисля, вече не знам), ще се пробват варианти и така, а следващия път мисля да си наема инструктор за една тренировка именно за тия гръбначно-поясови упражнения, барабар с лицевите, за да оправим техниката както трябва. Това сега ми е като въжето, някаква обсебваща мания за нещо, което искам да науча и да овладея.

Силова - клекова...
- напади 15 кг. лост - 10/10/10;
- клек дъмбел пред гърди 2 кръга - 12.5 кг./10; 15 кг./10; 17.5 кг./10; 20 кг./7; (общо 74)
- суинг 2 кръга - 12.5 кг./10; 15 кг./10; 17.5 кг./5; 20 кг./3 (последните два до хоризонталата, така ли се казваше като не е цял, общо 56);
- тяга крив лост - 20 кг./10, 10; 30 кг./10 (днес няма да я бъде)
- гребане с дъмбели 10 кг./10, 10; 12.5 кг./5, 5
- български клек дъмбели 10 кг./5, 5, 5, 5
- трицепсово сгъване дъмбел зад глава 10 кг./10; 12.5 кг./5, 5
- въртене на ръцете за бицепс/трицепс дъмбели 5 кг. в страни, напред, назад, зад глава

Завърших с колело, пак plus hill 10 степен, 2.7 км.

Бях решила днес да се отдам на лудата тройка - напади+клек+плие - само че за плието нещо забравих, а така хубаво си бях наредила дъмбелите, като аптекарски шишета, за това пък прбвах суинг с 20-ца, обаче с дъмбел е супер неудобно. При по-големите тежести има голяма опасност да го изтърва нанякъде, но така е като няма пудовки.

22.05.13
17:39

Гледах да не странича с лактите, както го бяхте описали при Julsa. Така е доста по-трудновато, но е добре да се оправи.

И малко ъпдейт:

Не мога да преценя от този ъгъл добре, но сякаш ръцете са ти прекалено напред/нагоре. И защо не опиташ лицеви от колене, докато не заякнеш малко повече? :)  Все още ми се струва, че се огъваш в кръста (отново не може да е прецени добре от този ъгъл :) )

22.05.13
18:52

Правех ги от колене до преди няколко месеца но отдавна вече не, имам повече сила със сигурност. Трябва да зауча техниката както трябва, аз до сега все ги правех с лактите на страни, много по-лесно е, но е грешно...

24.05.13
12:51

Такаааааа, от къде да започна...
Ще опиша първо тренировката от днес.
Загрявка - 4.5 км. бягане на пътеката за 28 мин.
разтягане
30 вертикално-тазобедрени повдигания
15 повдигания за свещ (после ще обясня)
10 лицеви на/от лост; 10 лицеви на земя (после ще обясня)
20 преси от вис

Силова:
напади лост 15 кг. - 10, 10, 10
клек 12.5 кг. - 10, 10; 15 кг. - 10, 10
добро утро - лост 15 кг. - 10, 10, 10, 10
суинг 12.5 кг. - 10, 10; 15 кг. - 10
гребане с дъмбел 10 кг. - 10, 10; 12.5 кг. - 5, 5
български клек две по 10 кг.  - 10, 10; две по 12.5 кг. - 5, 5
уудчопър 5 кг. диск - 10, 10, 10, 10
трицепс зад глава 10 кг. - 10, 10
Завърших със скачане върху лежанка (че няма все още кутия или нещо от сорта) - за първи път го правя та само 20 скока.

Понеже силно се зачекнах за фланга и за лицевите и изобщо реших, че искам да ми бъдат показани някои неща на живо и аз да покажа и да си изясня всичката техника и аз къде бъркам и какво си мисля, днес отидох във фитнеса и подхванах един от инструкторите да се позанимава малко с мен и моите терзания.
След бягането и тазобедренките, демек загрявката, започнахме с т.нар. Драконов фланг. Да, далече съм от него, а до сега съм правила позиция за свещ. След всичките видеота, които бях изгледала бях сигурна, че повдигането ми е ОК, защото съм наясно, че спускането ми е голям тормоз, но и това не е било така. Марги си беше права, че няма как да го правя на нивото на което съм в момента и добре че съм голям инат, че сама си се затапих сега. Но има и положителна страна - човека ми показа светлина в тунела, т.е. какви прогресии да правя за да успея с фланга. Същото се отнася и за лицевите опори - там правих прогресии на/от (не знам как точно да го кажа) лост, като от по-високо го сваляхме по-ниско и после обратно се набирах (прогресии за набирания)...
Та, работата сега е следната - фланг - няма такъв, ще правя прогресии, ще “седя” във въздуха с опряни ръце на пейка или лежанка, ще се набирам на/от/под лост за да заякне таза и да мога да стягам както трябва коремните мускули и най-подир видиш ли може да успея да направя един цял фланг, едно цяло набиране, едни професионални лицеви.
А да, за лицевите стана ясно, че таза ми пада надолу и за това и горе ми залитат лактите в страни, колкото и да не искам. Цялата работа идва от таза ми. Интересното е, че при планк не е така...
Това някой да се погрижи за теб, да ти обясни, покаже и т.н. си е безценно.
Инструктора ми каза също така, че доста хора се заблуждават с упражненията, щото аз се почувствах супер тъпо особено след като му показах какво правя аз за фланг (blush), демек за свещ... пфффф после той ми показа разновидностите...
Покрай всичкото това нещо ме информира, че терасата се готвят да я оборудват кросфитърски - щяло да има халки (питах го за железен кръст та от там стана въпрос за халките) и други съоръжения, което може само да ме радва. Ще има човек, който нагледно да показва и обяснява основни упражнения :)

24.05.13
14:04

О да, честит празник! :) Тъкмо гледах снимки от празненствата днес в Бургас - различните училища с техните знаменосци, хорове и оркестри... умилих се, спомних си най-хубавите ми години в най-добрата гимназия - немската (та дааа, време за реклама) и ми стана толкова приятно...

25.05.13
21:04

Движението днес:
След вчерашната тренировка, после един зъл концерт и криво спане, днес гърба ми беше се гипсирал някак си, усещах напрежение в кръста и горе плешките. Реших да се поразходя навън, направих към то 2 часа кракомобил но не ме отпусна.
Преди малко си направих една разтегалка, около 20 мин, с размачкване с ролера и сега ми е по-добре.
Разтяжката ми представляваше 3 серийки * 20 В-преси, с домашните 3 кг. гирички развъртях ръцете за бицепс и трицепс (разгъвах зад глава, в страни, напред), после на ръба на леглото с гири в ръце изпънати в страни 3 серии * 20 повдигания за прасци и накрая ролване по гръб, върху бедрата (задна, предна част) и прасците + още няколко прости движения.
Утре мисля отново да уважа залата, където ще наблегна на прогресиите за набиранки и стягане на коремните мускули, както и упражняване на правилни лицеви.
А сега се паркирам да гледам мач... Heya BVB! :)

26.05.13
12:14

Тренировката днес:
- 5 км. бягане, 31 мин.
разтягане
30 вертикално-тазобедрени повдигания
30 лицеви от колене (за техника)
30 преси от вис
30 набирания към лост (както към маса, смених на два пъти височината)
30 лицеви към лост (тялото е наклонено, опорите съм към лост)

28.05.13
11:37

Днес продължих с прогресиите... Информирах се за разни базови упражнения за таза, коремния пояс от тази статия и мисля да прилагам всеки път някои от тях, за да го засиля както си му е реда.
Тренировката ми днес беше сравнително кратка, около 50 мин. (а може и по-малко да е била).
Загрях с 15 мин. бърз ход със стегнат корем, скорост 7.5 км/ч, 2 км (от програмата).
+ 30 преси от вис
Прогресии:
- опори към лост със смяна на височината, гледах да са максимално дълбоки (демек до опиране на гърди) - общо 30
- набиранки към лост отново смяна на височините, гледах главата ми да идва над лоста - общо 30
- полу Л-ки - пробвах няколко пъти, уж ръцете са ми силни, а ми е трудно да се задържа така
- повдигане на таз от лег със свити колене - 20 повторения
- повдигане на краката от наклон - 20
- 2 полу-свещи (тюх) - болят ме плешките и не можах да се задържа нормално

Отделно спретнах една 10 минутна силова:
- добро утро лост 15 кг. - 3 СС/10
- клек лост зад врат 15 кг.  - 10
- клек 12.5 кг./10; 15 кг./10
- плие 15 кг. 2 СС/15
- напад 12.5 кг. пред гърди - 2 СС/10

Завърших с 3 СС бърпита + скачане на въже - 10/100 (30/300) + 2 x 1 мин. седеж на стена и още няколко повдигания на таза със свити колене (и тук вече почнах да усещам натоварване в горната част на корема, което се изви към кръста).

Обзаведох се с нови спортни дрешки - шорти, потници за бягане, спортен топ (inlove), бански :D (поредните...ама то аз имам специална връзка с банските хихи). Нямам търпение да си потичам с тях.
В плана ми е в най-скоро време да пробвам една капоейра :) и един кик бокс. Залата, в която се предлагат (наред с кангото) ми е супер близо, но все не ми остава време. Особено капоейрата мхмхмхмх адски ми е интересно! Гледах няколко видеота и доста ме заинтригува ;) Само това движение, което е от началото до края, мисля, че джинга се казва, ми е малко смешно, но то си е част от забавата.

29.05.13
14:25

Тренировки с пудовки
Сега търся от къде да си взема поне една 16-ка.

29.05.13
14:30

казано от Membaris на 29.05.13, 14:25:

Тренировки с пудовки
Сега търся от къде да си взема поне една 16-ка.

На килограмите с които работиш в момента, една 16-ка ще те свали направо в мазата, а две няма да можеш дори да ги помръднеш.
Аз бих се пробвала първо с 12кг. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 29.05.13 14:31.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1