[quote author=”Петко К”]Абе ти си имаш зала в къщи, аз нямах това предвид ;)
Ясно ,ясно майтап да става :wink:
02.10.05
12:55
-защото ми харесва натоварването, болката и резултатите.
-защото след тренировка се чувствам великолепно!
-защото харесвам хората в този спорт. (сериозните)
-защото не съм хващал и настинка откакто спортувам редовно.
...-защото мога да си вдигам гаджето с една ръка а на нея това и харесва. 8)
02.10.05
15:34
[quote author=“kaviar”]Здравейте на всички яки копелета! :) Много ми е интересно да разбера причините , поради които тренирате така усилено и се потите по залите, като е много по лесно да висите по кафета и кръчми ида ядете мазни баници като другите.... Също така ми е интересно дали всеки от вас се е замислял над това защо блъска в залата. И кои от вас имат за цел да станат (професионални) състезатели ( съмнявам се че са много) Искам да попитам тези , които нямат такива цели и дават сума ти пари за всякакви добавки какъв е смисълът, като и с нормално хранене човек може да изглежда прилично ако тренира и се храни правилно. Така че човек първо трябва да реши за себе си защо тренира. Едно момче на 14-15 г. е ясно защо тренира , за самочувствие да се почувства мъж, но мисля че за това не са нужни никакви препарати.
Вие как мислите струва ли си да се дават толкова средства за всякакви препарати при положение , че тренирате само за здраве.
Говоря за концентрираните хранителни добавки, дори и не споменавам за всички забранени препарати и медикаменти ясно защо.
А накрая да спомена че съм се занимавал няколко години с фитнес редовно 1989-1992 , но от както се помня все правя някакви упражнения , лицеви опори, лостове гири и т.н. в момента не съм ходил на зала от 7-8 г. Аз съм решил за себе си че няма смисъл да тренирам здраво както преди а по-малко в къщи 1-3 на седмица за половин час но редовно като казвам редовно имам предвид докато мога да се движа :wink: Защото кое е по-важно според вас да направиш ръка 45 да правиш с 150 лег и след години да спреш и да надебелееш защото каквото и да си мислим на 20г. е много трудно да тренираш и ,да поддържаш формата която си имал тогава цял живот поради ред причини ( семейни деца, финансово, време и т. н.)
Е ще се радвам ако някой си е направил труда да прочете това да ми каже какво мисли по въпроса.
Междудругото аз съм от Варна на 33г. съм и тренирал в повечето зали в града , започнах в локомотив 1987 Киокушин, тренирах при Делчо в Спартак, след това Спортна зала, Басейна пак при Делчо, Младост, Локомотив при Краси, ТИМ, Гранда така че с някои от вас може и да сме се виждали.
Така че тренирайте и яжте но го правете за удоволствие!
Нищо не може да се сравни с чувството след като си свършил една серия, а и по време на самата серия. Тренирам за здраве; тренирам, защото го обичам тоя спорт, така както обичам живота си; обичам да усещам как кръвта нахлува в мускулите след всяка серия; обичам борбата в този спорт; той е като въздуха който дишам - нещо от което се нуждая; правя го и заради психическото разтоварване - когато съм на тренировка не мисля за нищо друго; харесва ми този начин на живот; харесва ми как ти сам можеш да определяш как точно да изглежда, тялото ти, как да го правиш красиво и здраво; всеки нормален човек (било мъж или жена) както се спомена по-горе, би харесал едно здраво, хармонично и мускулесто тяло отколкото една лоена топка или ходещ скелет. Мисля, че това са достатъчни причини да спортува човек и да харчи пари за здравословна храна и добавки вместо за алкохол, цигари, наркотици и ред други простотии.
Наскоро ми се наложи да оставя спорта заради здравни проблеми и с огромно нетърпение чакам деня, в който пак ще мога да вляза в залата. След този момент разбрах колко много означава спорта за мен.
На 22 съм, тренирал съм 5 години и ако съм жив и здрав, винаги ще тренирам.
[quote author=”Петко К”][quote author=“kaviar”]... Човек стига да има желание винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата да си “раздвижи ставите” в къщи без да е нужно да ходи в зала.
поздрави на лейди
Човек, ако има желание, винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата и да отиде в залата ;) Резултати ще са по - добри, отколкото да се мъчиш в къщи.
Здрасти Петко, ОК отделям половин час, я ми обясни сега как за половин час да отида до залата да се преоблека да загрея да тренирам да си ударя един душ да се преоблека и да се прибера в къщи, за всичко това май ще ми трябва около 2 часа. Абе всичко е пари . Не те знам колко си годишен но явно освен за състоянието на бицепса си явно от друго не се вълнуваш :x . Аз съм на работа до 18 часа след това ходя да взема малкия от яслата след това големия от градината и съм в у дома към 19 часа и какво да хвърля децата на жена ми и да хукна по залите :roll: е признавам си , понякога ми се иска да го направя :twisted: но просто имам отговорности ,а и жена ми има също работа в къщи та ка че не мога да оставя деца на 1.5 и на 3години сами , трябва да са буквално всяка секунда пред очите ти..... Но какво ли ви обеснявам това са приказки от друга планета за вас .... И аз съм бил на 20г и аз съм казвал че докато съм жив ще ходя в залата, но реалноста уви е друга, така че Петко не ми говори за по- добри резултати , и кое е по- добър резултат ръката ми да е 45 а не 42 !!! Това е СМЕШНО :lol: А колкото до това как изглеждам при положение че не ходя в зала, Чакам мнения и на кое да наблегна ПЕТКО и дали сте претренирам ако вдигам двамата ми сина нагоре по 10-15 пъти всеки :wink: , асъсто и като сменям памперси :lol:
24.10.05
20:10
[quote author=“kaviar”][quote author=”Петко К”][quote author=“kaviar”]... Човек стига да има желание винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата да си “раздвижи ставите” в къщи без да е нужно да ходи в зала.
поздрави на лейди
Човек, ако има желание, винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата и да отиде в залата ;) Резултати ще са по - добри, отколкото да се мъчиш в къщи.
Здрасти Петко, ОК отделям половин час, я ми обясни сега как за половин час да отида до залата да се преоблека да загрея да тренирам да си ударя един душ да се преоблека и да се прибера в къщи, за всичко това май ще ми трябва около 2 часа. Абе всичко е пари . Не те знам колко си годишен но явно освен за състоянието на бицепса си явно от друго не се вълнуваш :x . Аз съм на работа до 18 часа след това ходя да взема малкия от яслата след това големия от градината и съм в у дома към 19 часа и какво да хвърля децата на жена ми и да хукна по залите :roll: е признавам си , понякога ми се иска да го направя :twisted: но просто имам отговорности ,а и жена ми има също работа в къщи та ка че не мога да оставя деца на 1.5 и на 3години сами , трябва да са буквално всяка секунда пред очите ти..... Но какво ли ви обеснявам това са приказки от друга планета за вас .... И аз съм бил на 20г и аз съм казвал че докато съм жив ще ходя в залата, но реалноста уви е друга, така че Петко не ми говори за по- добри резултати , и кое е по- добър резултат ръката ми да е 45 а не 42 !!! Това е СМЕШНО :lol: А колкото до това как изглеждам при положение че не ходя в зала, Чакам мнения и на кое да наблегна ПЕТКО и дали сте претренирам ако вдигам двамата ми сина нагоре по 10-15 пъти всеки :wink: , асъсто и като сменям памперси :lol:
Батка мно си прав. Аз сега на моята възраст както съм и ходя на зала едва сварвам. Понеже не искам мозъка ми да изостава и залягам и над учението , влекат ме комповете и с тях се занимавам , както и мно други неща. И понякога едва сварвам от тренировка да отида на даскало и да науча. И се ми се чудят защо съм някакъв отпуснат. Аз викам вие докато спите до 10-11 аз действам хаха , както и да е, те малко ми се смеят ама на мен не ми пука мно вече. Не ми се мисли като напредна във възрастта какво ще се случи , като тръгна и да работя а и да уча. Дано имам време за залата. Понеже мно си ме кефят железата
24.10.05
22:30
[quote author=“kaviar”]Много ми е интересно да разбера причините , поради които тренирате така усилено и се потите по залите, като е много по лесно да висите по кафета и кръчми ида ядете мазни баници като другите....
Наистина доста интересна тема :)
Аз съм на 17 години и тренирам само от 6 месеца, но откакто ходя да се потя в залата започнах да се чувствам нов човек. Преди бях доста слаб и в даксало бях един от наи слабите от класа и само за 6 месеца станах един от наи здравите даже и от цялото училище. Доста си вдигнах и самочъвствието от тогава 8)
Почнах фитнеса за да позаякна и да изглеждам по добре. Но главната причина е за да се грижа за собственото си здраве и тяло :!:
ЗДРАВО ТЯЛО, ЗДРАВ ДУХ :)
А до това защо не ходя по кръчми и кафенета, тей като било много по-лесно, ще отговоря с въпрос: По-добре ли е да си харчиш парите по кръчмите и да си съсипваш здравето като се наливаш с алкохол и пушиш по 1 2 кутии на ден? А не да отдадеш някои друг свободен час в залата или в дома си за да се поизпотиш и измориш малко.
Аз през живота си не съм пушиш(няма и никога да пуша) и никога не съм се напивал (пия понякога но в малки количества) и се гордея с това, защото според мен няма по важно от това да се грижиш за собственото си здраве :D
От както тренирам в залата не съм се разболявал!
Не знам още дали бих се занимавал професионално с фитнес, но
винаги ще отделям време за да посетя залата, защото за мен няма по- хубаво от това да спортувам :) :) :)
[quote author=“kaviar”][quote author=”Петко К”][quote author=“kaviar”]... Човек стига да има желание винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата да си “раздвижи ставите” в къщи без да е нужно да ходи в зала.
поздрави на лейди
Извинявай, ама по тона ти (и по някои от подчертаните неща) оставам с впечатлението, че ми се караш! :evil: Няма нужда да се сърдиш на мен, какво съм ти виновен, че нямаш време за тренировки ;)
И не виждам защо реагираш така остро, след като просто отбелязах факта, че времето в залата ще е по - продуктивно от същото време, прекарано в тренировка в къщи. Независимо от целите!
Аз просто си казах мнението, и отбележи какво съм написал - “Човек, ако има желание...”!.
На теб щом ти харесва да тренираш в къщи, доволен си от резултата, и нямаш желание да ходиш в зала или да направиш нещо повече - продължавай. Никой не те критикува!
Обаче всеки си има различни цели в живота, и не е нужно да обиждаш хората, които тренират сериозно, че мислели само за бицепса си или че било смешно да се гони 45 ръка! За някой може и да си струва да отдели малко от ценното си време за постигането на подобна цел!
И не разбрах защо почна да ми обясняваш колко време ти отнемало ходенето до залата, или ме питаш какво да си правел децата!
Не съм аз този, дето трябва да ти намери време за тренировка или пък да те мисли колко ще пътуваш до залата и т.н. - нито те познавам, нито нищо!
И някъде да видя да съм ти казал “бегай в залата”?
Мерси все пак, че сподели с нас колко си зает и натоварен с отговорности, щото аз и другите тука си нямаме никаква работа, по - цял ден висим в залата и мислим само за бицепсите си ;) 8)
Някой хоря обаче (не визирам себе си) се справят с проблеми като твойте, и намират време да тренират, дори професионално, въпреки, че са семейни и имат деца и работят и т.н. Така че, явно има начин и не е невъзможно ;)
Или си мислиш, че си единственият семеен с деца в този форум?
Или че няма семейни и работещи хора, които тренират, при това сериозно?
[quote author=”Петко К”][quote author=“kaviar”][quote author=”Петко К”][quote author=“kaviar”]... Човек стига да има желание винаги може да отдели по половин час няколко пъти в седмицата да си “раздвижи ставите” в къщи без да е нужно да ходи в зала.
поздрави на лейди
Извинявай, ама по тона ти (и по някои от подчертаните неща) оставам с впечатлението, че ми се караш! :evil: Няма нужда да се сърдиш на мен, какво съм ти виновен, че нямаш време за тренировки ;)
И не виждам защо реагираш така остро, след като просто отбелязах факта, че времето в залата ще е по - продуктивно от същото време, прекарано в тренировка в къщи. Независимо от целите!
Аз просто си казах мнението, и отбележи какво съм написал - “Човек, ако има желание...”!.
Ключовата дума в случая е желание! :wink:
На теб щом ти харесва да тренираш в къщи, доволен си от резултата, и нямаш желание да ходиш в зала или да направиш нещо повече - продължавай. Никой не те критикува!
Обаче всеки си има различни цели в живота, и не е нужно да обиждаш хората, които тренират сериозно, че мислели само за бицепса си или че било смешно да се гони 45 ръка! За някой може и да си струва да отдели малко от ценното си време за постигането на подобна цел!
И не разбрах за какво ми обясняваш колко време ти отнемало ходенето до залата, или ме питаш какво да си правел децата!
Мен твоя живот слабо ме бърка и не виждам защо ме занимаваш с твоите проблеми?! Не съм аз този, дето трябва да ти намери време за тренировка или пък да те мисли колко ще пътуваш до залата и т.н. - нито те познавам, нито нищо!
И някъде да видя да съм ти казал “бегай в залата”?
Мерси все пак, че сподели с нас колко си зает и натоварен с отговорности, щото аз и другите тука си нямаме никаква работа, по - цял ден висим в залата и мислим само за бицепсите си ;) 8)
Някой хоря обаче се справят с проблеми като твойте, и намират време да тренират, дори професионално, въпреки, че са семейни и имат деца и работят и т.н. Така че, явно има начин и не е невъзможно ;)
Или си мислиш, че си единственият семеен с деца в този форум?
Или че няма семейни и работещи хора, които тренират, при това сериозно?
Zdrasti Petko
Е за тона ми извинявай ако съм те засегнал, а колкото за това че “И не разбрах за какво ми обясняваш колко време ти отнемало ходенето до залата” , нали ти ми обясняваше ,че човек винаги може да отдели половин час ако има желание да тренира в зала и аз просто ти калкулирах времето което би ми трябвало да отида в зала и то съвсем не е половин час , сега смятам си разбрал защо .
А сега искам да обобщя какво съм искал да кажа , не смятате ли че е по-важно и здравословно да се тренира не зависимо от вида спорт важното е да ти доставя удоволствие. Също не важно как изглеждаш на 20-25г. , а е по-важно как ще изглеждаш на 40-45, в смисъл че е много по-лесно да тренираш като млад, но е по-важно да продължиш да тренираш и след години, защото съгласете се че много малък процент от тези които тренират докато са на 20г. и са постигнали някакво добро ниво ,а по какъв начин това е друг въпрос ( с химия или без) ще изглеждат така и след 20г. Примери такива има много и аз познавам такива хора.
Така че на това исках да наблегна че важното е да се тренира, независимо къде и как, и съгласете се че се иска много по-голяма воля да тренираш у дома отколкото в залата. А колкото до ръка 45 :roll: , не разбрах какво ще промениш ако имаш ръка 45 , а моята е 42 и какво ще ти е от полза това , на състезание не можеш да участваш, и не ми казвай че е по-здравословно да имаш ръка 45 вместо примерно 42 :lol: . Тука искам да отбележа че се възхищавам на тези които са решили да се занимават професионално с това.
За друго не се сещам.....
Айде и лека тренировка!
Прав си, по важно е да тренираш, без значение как и кога. Просто съм тренирал и аз в къщи, и знам, че без уреди е доста трудно и неудобно, затова все пак си държа на тренировките в зала ;)
И ми е ясно, че понякога е трудно да се намери време - това за половината час в залата не трябва да се приема буквално - важното е, че не е нужно чак толкова време, колкото си мислят повечето хора. Примерно, моята тренировка е 50 - 60 минути 3 пъти седмично в най - добрия случай.
И наистина е по - важно на 40 да си здрав и да изглеждаш добре, отколкото на 20 да имаш огромни мускули а на 40 да не ти личи, че си тренирал. Прав си също, че много малко хора се задържат по - дълго в залата, след като видят, че за два месеца не са станали като Шварценегер в добрите му години :)
:D
Искам да уточня че съм си направил в къщи лост за набирания, имам и крива щанга от 35 до 80кг дъмбели разглобяеми 27кг ,пружини и други малки гирички имам и пейка за лежанка, не съм си направил само стойка за щангата...
Почнах да тренирам първо за да кача малко кила, защото бях слаб постепено ми стана хоби, а сега си е направо начин на живот ако не ходя 1седмица направо се побърквам хода зада си искарам и негативната енергия.Пак и сега всички гледат по различно на мене и пичките повече ти се лепят :lol: Пак и е друго красивото и строино тяло, примерно като идеш на морето и си с някво перфектно тяло всички те заглеждат и усещап някакъв респект който пораждаш в погледите на другите като те видят:wink:
Пак и в крайна сметка всички предполагам че се кефят от резолтатите които постигат и тренират за КЕФ!
[quote author=“kaviar”]:D
Искам да уточня че съм си направил в къщи лост за набирания, имам и крива щанга от 35 до 80кг дъмбели разглобяеми 27кг ,пружини и други малки гирички имам и пейка за лежанка, не съм си направил само стойка за щангата...
Ами разглеждам темата и ти се чудя все пак защо си я пуснал,да ме извиняваш.Все пак всеки си казва защо тренира и едва ли се нуждае от съветите които даваш.Мисля че мъничко се оплакваш.Понеже от доста време следя на Петко постовете и мога да ти кажа че са едни от най-смислените във форума.Наистина е трудно да съвместяваш семейство и тренировка,но си струва да опиташ.Все пак си прав че е важно как изглеждаш на 40-45г,което на мен лично ми харесва.Може да имаш и ръка 45см на тия години бъди сигурен.Аз лично съм се убедил,защото съм на 40 и с 45 ръка и мога да ти кажа че не се давам на 20-25 годишни поне все още.Това не е някакво заяждане или нещо подобно ,а по-скоро опит за мотивация.Поздрави
Тренирам защото искам да направя нещо за себе си :lol:
естествено и да направя тяло 8)
25.10.05
22:41
Ами това е въпрос със звездичка : ) :lol:
Де да знам...Просто ако не отида вечер при железата...Ще се сбъркам!Трябва агресията да се изкарва някъде все пак!По-добре там ,нали?
Пък и там има готини хора,разтоварващо е! :twisted:
25.10.05
23:06
Ходя заради позъорщината
и заради бръснатите ми крака, много си ги обичкам и ги искам здрави
за морето също не искам и тая година кат ходя при некое девойче да ме е срам от гръдния ми кош :lol:
29.10.05
17:03
започнах поради причина която и до ден днешен(с изключение на едно спиране за 2 год)тренирам за да успея в този спорт,ставам с тази мисъл и с нея си лягам,и само за това мисля,откакто тренирам
сички ходят на фитнес заради хубавото тяло , мацките и да заякнат.кво като се потиш 1,2 часа в залата,вайното е на вънка като събереш погледите :lol:
31.10.05
21:19
Адски много ви завиждам на всички които сте написали че ходите с удоволствие и мислите за това по цял ден. Аз по цял ден мисля “б*х мааму аз следобяд трябва да ходя на фитнес”. Ходя от малко време (3 месеца някъде) и се надявам и аз да взема да се пристрастя поне малко защото не знам волята до кога ще издържи. Първите 2 месеца по 2 пъти седмично за бицепс , гръб , гърди и малко колело. Сега си купих дъмбел (нз дали е с П или Б) и ходя само заради колелото (за да поотслабна с 4-5 кг.) но между другото си правя и за гърди и гръб по малко. А целта ми в никакъв случай не е да стана стана някакъв борец или нещо , а само да изглеждам малко по-добре и да сваля корема :):):
8) ходя на фитнес за да съм здрав и силен,заради момичетата защото искам да ме харесват и тези които ходят на фитнес не се разболяват толкова колкото другите!
тренирам за да изглеждам и да се чувствам по-добре.ест. и заради мацките :D а и защото ме кефи да освобождавам напрежение в залата.
kaviar и какво в крайна сметка искаш да кажеш/покажеш/докажеш намирам постовете ти за по-веч от безмислени, ако не съм те разбрал правилно извиние ме.
Но не си мисли, че си най-заетия човек на света ... мога да ти кажа само, че аз лично работя на 2 места и дневно ми се събират 14-15 часа на работа. Според теб как намирам време да ида на тренировка ? / тренирам от 3 месеца и имам пропуснати 4 тренировки /
Въпроса е до желание ... оправдания всеки може да измисли !
[quote author=“katilcho”]kaviar и какво в крайна сметка искаш да кажеш/покажеш/докажеш намирам постовете ти за по-веч от безмислени, ако не съм те разбрал правилно извиние ме.
Но не си мисли, че си най-заетия човек на света ... мога да ти кажа само, че аз лично работя на 2 места и дневно ми се събират 14-15 часа на работа. Според теб как намирам време да ида на тренировка ? / тренирам от 3 месеца и имам пропуснати 4 тренировки /
Въпроса е до желание ... оправдания всеки може да измисли !
Ха-ха тренирал от 3 месеца, аз тренирам от близо 20 години, но не това е най-важното, просто исках да погледнем от един друг ъгъл на тренировките , а който разбрал разбрал :wink: .
Нека позная от първия път , че си на около 20г. несемеен без деца, а сигурно и без приятелка( все пак при 15 часа работа на ден и тренировки не биха ти оставали никакви сили :wink: и за приятелка.
А колкото до мен РАЗБЕРЕТЕ , че не съм против тренировките когато мога да открадна половин час се раздвижвам по-малко, аз така му казвам ,защото тренировка е силно казано.
Абе карай......
Здравейте на всички във форума !
Ще ми се и аз да взема отношение по тази наистина интересна тема.
Мислия обаче, че на места коментарите стават агресивни, което не би трябвало да се случва! Както и да е, това не е по темата, така че няма да се спирам на него.
В темата би трябвало да се отделят няколко основни пункта :
1.Защо тренираме и какво целим да постигнем с тренировките ?
2. Взимане на препарати
- стероиди
- протеини, креатин и т.н.- спортни и хранителни добавки
3.Тренировката в къщи - предимства и недостатъци .
Мисля, че това са основните въпроси които KAVIAR поставя. Няма да се спирам на въпросите един по един, а ще се опитам да погледна малко по-философски на нещата :wink:
Всички ние казваме, че тренираме за удовоствие, сила, здраве, за да ни харесват мадамите (въпреки, че това за мадамите е доста повърхностно).Ако това е истина, защо някои от нас прибягват до употребата на препарати които е доказано, че са много вредни за здравето ? Може би защото не са достатъчно силни, за да победят сами себе си ? Може би защото не могат да преминат бариерата след която ” Всичко което не ги убие, ще ги направи по-силни” ? ИЛИ защото може би така е по-лесно ? Разбира се всеки е свободен да прави със себе си каквото си пожелае ! Мисля, че точно тук е мястото да си цитирам г-н Е.Рангелов, който казва “Не е важно да имаш 45см. ръка на 20 години, може да постигнеш това на 35 години, но важното е да я запазиш поне до 65 годишна възраст” Мисля, че с това изчерпвам темата за стероидите и смисъла от тренировката, защото едва ли някой, който се “зоби” би изкарал от 20 до 65 на стероиди - останалото е просто тренировка !
За това дали да тренираме ли в къщи или в зала - моля, всеки както му харесва.Все пак ако нямаш време да ходиш в зала, тренировката в къщи също е решение! Истината е, че тренировката в зала не може да се сравни с нищо ! Аз в момента също нямам възможност да тренирам в зала и правия кофички и набирания на открито (малко е студено вече, но мислиа да издържа- не го правя за първи път), след което с 2 дъмбела в къщи за рамене и ръце и накрая малко бокс на чувал и скачане на въже. Много приятно съм изненадан от развитието ми при този начин на тренировка.Важното е да се прави нещо !
Поздрави на всички във форума и продължавайте да тренирате !
18.11.05
04:32
Първо, искам да кажа че темата е много добра. Причините поради които аз тренирам вече бяха споменати, и вече не си спомням как започнах, но само знам че сега е просто начин на живот и не мога без него....
Мир
10.12.05
17:26
ми аз започнах първоначално за да отслабвам но след това видях че съм способен да направя много повече отколкото да сваля няколко кг мазно а пък и имам мощен стимул - баща ми който ми е пример за всичко в живота амбицирах се много сериозно и започнах да ходя с брат си който е 3 години по-голям от мен и аз ходех колкото да изразходвам енергия но не правех нищо особено цял живот съм пробвал всякакви спортове но определено бодибилнигът ми е любим но никога не съм го правел за да мога да се харесам на някой определен човек
bolkers написа:
Ходя на фитнес за да имам здрава и релефна фигура.
И другото е:мацките да тичат по мен
добри причини, аз също почнах заради тях, но вече ходя по навик, и не смятам да спирам, по никаква причина.
Главната причина за да ходя на фитнес е че бях слаб не че ся не сам другата е заради момичетата и така малко за самочувствие :)
12.12.05
15:36
[quote author=“Randori”]Главната причина за да ходя на фитнес е че бях слаб не че ся не сам другата е заради момичетата и така малко за самочувствие :)
В днешно време момичетата гледат повече парите а не мускулите :roll:
[quote author=”^Vlastelina^”][quote author=“Randori”]Главната причина за да ходя на фитнес е че бях слаб не че ся не сам другата е заради момичетата и така малко за самочувствие :)
В днешно време момичетата гледат повече парите а не мускулите :roll:
Има нещо такова но все пак го правя и за мен за да се чувствам по добре
:lol:
Причината - искам да стана състезател! Никога не съм го правил заради жените (както казахте повечето харесват парите и чуството за хумор, последното на мен ми липсва, за първото - студент съм, ясна ви е картинката), не и заради някой, който искал да ме набие (тренирал съм и бойни изкуства, които излизаха в пъти по евтино). Културизмът има такава самодисциплина, която има в много малко спортове (дисциплината е и от това, че исках да стана проф. войник, сега още искам де), пък и по-добре да си огромен отколкото малък, пък ако ще и силен. Това е моята философия
Хмм ходя на фитнес, защото искам да изградя едно тяло, което да има правилни пропорции, ходя да си градя волята и духа...немците са го казали здрав дух здраво тяло, но това ми е един вид разтоварване, хоби....общо взето съм се запалил да променя нещо в себе си и го правя с голяма страст....Мисля, че това са причините, пък и обичам да се занимавам с някакъв спорт, а според мен бодибилдинга е сериозен спорт :wink:
14.12.05
19:58
от начало почнах да тренирам за кеф но после ми хареса и почнах да тренирам и за кеф и за фигора мислих да не сам толкожа сериозен но се оказа много приятно да ходиш на фитнес и реших да продалжа
Пробвах какви ли не спортове-плуване,футбол,баскетбол...Бодибилдинга е не точно спорт,от как започнах с него той е един вид начин на живот,защото ставаш закусваш по програма,обядваш и вечеряш по програма и след това идва блаженото време във залата...Правейки сички тези упражнения се чувствам идеално,започнах мн сериозно с фитнеса и го правя за самочувствие,кеф ти е да гледаш резултата от труда който си положил,бодибилдинга изгражда характери...
отначало покрай баща ми,но после вече взе да ми xаресва :lol: и сега ако не тренирам съм като болен а и като станеш пред огледалото да ти xареса какво виждаш там.
Тренирам ,защото ме кефи да виждам как тялото ми се трансформира в едо ново по-здраво тяло.Според мен фитнесът не е спорт ,а начин на живот.По въпроса за скъпите добавки-зависи от целите на трениращия!