Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

14.05.13
23:20

Кънин, тая тренировка е след 3 седмици разтягане на макарите- даже и според мен има шансове да си изпълни тягата- па аз се водя песимист : )

14.05.13
23:22

Че кво толкоз да вдигне два пъти теглото си и малко отгоре, нали 300кг,а не 350 му е следващата цел?Ти гледай другата година по това време аз да не стигна 300кг, че съм на 30-40кг от там,па яко “зоб” ме чака.Ма ше ми е 3 пъти и половина теглото и ше е яко огъване и на 3 ката дърпане. :P :D

Мнението беше редактирано от lordinario на 14.05.13 23:23.

14.05.13
23:49

казано от Скота на 14.05.13, 23:20:

Кънин, тая
тренировка е след 3 седмици разтягане на макарите- даже и според мен има шансове да си изпълни тягата- па аз се водя песимист : )

+ 150 трибой и - 20 кг лично тегло в сравнение с Джонито ми се вижда доста оптимистично ....но ще видим,пак казвам дано да греша :  )))

14.05.13
23:52

За втората част не се наемам да кажа.

14.05.13
23:54

казано от A.W.E.I.T на 14.05.13, 23:22:

Че кво толкоз да вдигне два пъти теглото си и малко отгоре, нали 300кг,а не 350 му е следващата цел?Ти гледай другата година по това време аз да не стигна 300кг, че съм на 30-40кг от там,па яко “зоб” ме чака.Ма ше ми е 3 пъти и половина теглото и ше е яко огъване и на 3 ката дърпане. :P :D

ти дори и 400 тяга да напраиш с тази трагична техника + фитили , по никакъв начин ме мже да ме впечетлиш....и клек не правиш.... Не си ми интересен изобщо ;)

15.05.13
07:53

Пичове тука не бяхме ли повечето любители или има и прота за които не знам.Много на сериозно се взимате,я по леко.Уважавайте труда на другите и стига с тоя професионален поглед над нещата.Тея които вдигат тежко,наистина тежко не са тук,не пишат.Опитайте се да се подкрепяте повече и може и да минете от другата страна един ден.

15.05.13
07:54

Не тук всички сме бъдещи олимпийци :D

+ това всички сме натурални, ама на практика всичко зоби като лудо. Ама не казвайте на никой! :D

15.05.13
18:53

малко стимул за Херцога -

И с какво точно ме стимулира тоя клип, че явно не разбирам? :)

15.05.13
20:54

Бахти утре и аз ще се изпсувам като селяк ей така в залата,хахаххахаха,само да не ме изритат.

Тренировка [64]

Четвъртък, футбол, 1 час.

Тренировка [65]

Петък, футбол, 1 час.

Тренировка [66]

Клек : 3х120, 3х140, 2х150, 1х170, 1х190, 2х0х200
Лежанка : 5х60, 3х80, 2х90, 1х100*, 1х110, 0х115

Размисли и страсти :

Пауъра се завръща!!! Първо да изкоментирам 2те тренировки футбол - четвъртък с отбора, много, много доволен. В момента, в който пак почнах да тренирам с тежко и нещата си идват на мястото. Още на мача миналата седмица извадих трудни топки(което в края на мача оказа влияние, бихме в 5тата минута на продължението). Тази седмица - 2-3 изваждания, които и аз не знам как ги направих - просто реагирах автоматично, но скоростта на реакция беше... :O . В петък от друга страна пък повечко тичане(спорт към университета). Хубавото е, че общо взето кондицията се подобрява, макар да не тренирам целенасочено. Целият станах вода, но и не бях особено уморен, въздух много, малко бедрата се сковаха.

Та, стигаме до днес. Снощи нощна смяна, директно в нас, едно кафе, нещата и към залата. Още на загряващите серии с 60 усетих, че днес ще има сила. Тройките много стабилни, до 190 включително нямах проблеми. Двете нули на 200 - първата беше, защото поставих ограничителите високо(Скота ме предупреди, ама кой да слуша ? :D ), чукнах лоста в тях и оттам се отпуснах. Иначе супер леки ги усещах. Втората нула - минах под паралел и общо взето останах там, силата приключи на предния опит.

На лежанката - трудно ми е все още с новата техника, инстинктивно компенсирам на моменти(като стане тежко) с изваждане на лактите...макар че се подобряват нещата. На 100 викнах някакъв случаен в залата да ме пази и то едно пазене - ръцете му на лоста през почти цялото време. На 110 и 115 - Скота ме пазеше. 110 бяха трудни, но нямаше запъвания сериозни, на 115 изпуснах контрол над лоста и съпротивата приключи след спускането :D

Лошото е, че левият лакът ме боли - на мача в събота се сблъсках с едно момче и паднах на него, та има някакво опъване като го натоваря повечко(като при лежанка). Надявам се да мине бързичко.

Иначе почвам да пия от утре трибулуса, защото при всички случаи ще се наложи за края на цикъла да поръчам още една опаковка, та няма смисъл да го бавя. Дозата - 4х1гр.

И клип на 190кг :

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 18.05.13 11:33.

18.05.13
11:35

На футболе какъв си,предполагам четвъртия рефер дето вдига табелата за продължението или коемнтар от трибуната :D

18.05.13
13:46

Вратар!

18.05.13
18:57

Квартален футбол?

Скоро - център-нападател.

@Carnal, не, организиран турнир си е, макар и на аматьорско ниво :) Иначе като съм на спорт в университета съм си баш нападател и често съм доста резултатен :D Иначе, в началото станах вратар точно заради това (играя футбол от 5-6 годишен в махалата с големите, включително и Георги Шейтанов, който беше вратар на Левски), но още тогава ми се отдаваше и затова не съм сменял позицията :)

18.05.13
20:10

Чисто субективно,ако не играеше футбол теглото как щеше да е? Смисъл влияние има ли той върху физиката ти, слабееш ли, поддържаш ли, или не си забелязал, защото играеш от много малък. Което ме навежда на мисълта при редовна физическа активност и футбол как достигна това високо тегло?

Според теб как влияят 1-2 часа седмично, 1 от които е като вратар? Без друга физическа активност, само футбола е недостатъчен.

18.05.13
20:44

Далеч съм от мисълта да те критикувам на тема тегло, но замислял ли си се за сваляне на едни 25-30 кила? Минавал съм по този път и мога да ти кажа, че буквално качеството ти на живот ще се промени. Помня времето, когато връзването на обувки за мен беше тежко многоставно упражнение, а рязането на нокти на краката - направо мисията невъзможна. Естетическата страна на нещата е само допълнителен плюс.

казано от Boby_ на 18.05.13, 20:44:

Далеч съм от мисълта да те критикувам на тема тегло, но замислял ли си се за сваляне на едни 25-30 кила? Минавал съм по този път и мога да ти кажа, че буквално качеството ти на живот ще се промени. Помня времето, когато връзването на обувки за мен беше тежко многоставно упражнение, а рязането на нокти на краката - направо мисията невъзможна. Естетическата страна на нещата е само допълнителен плюс.

Че то това ми е една от целите, Боби :) На предната страница съм написал, че есента за Купа България, целта ми е да съм в категория до 120кг :) Което спрямо сега е около -15кг :) То като цяло основна цел винаги ми е било това, но се размива около други - примерно преди Джонито бях отебал ограниченията и всичко беше с цел повишаване на силата. Сега си мисля, че схемата е по-добре измислена и ще успявам да съчетая целите - намаляване на пасивното тегло + увеличаване на силата :) То ще се види де, да не стане “нероден Петко” :D

Поздрави! :)

18.05.13
21:14

Проспал съм го това. :) Така или иначе успех с целите! :)

Тренировка [67]

Тяга : 3х100, 1х140, 1х160, 2х1х180, 1х200, 1х220
Военна преса : 1х50, 3х60, 1х70, 5х50

Бицепсово с крив лост: 8х20, 8х30, 8х35
Бицепс на долен скрипец с въженце : 6х30, 6х25, 6х20, 6х15, 7х10, 10х5 - дроп, почивка само колкото да сменя тежестта на скрипеца

Дъмбел зад глава : 10х30, 10х30
Трицепс на горен скрипец с въженце: 6х30, 6х25, 6х20, 6х15, 6х10, 20х5 - дроп, почивка само колкото да сменя тежестта на скрипеца

Размисли и страсти :

Епа, слабичко днес, макар че стигнах до 220 тяга и 70 военна. Хубавото е - 180 тяга надхват (с кука). Бях си облепил палците - единият беше добре облепен и не усетих тия 180, ама другия беше криво направен и щангата тръгна да изхлузва лепенката, което направо ми съдра кожа и всичко :D 220 бяха криви г/д, все още си тежат стабилно като стигна до 200, ама да не си бях драпал та**ците толкоз време... Имах идея да пробвам нов макс на военната, но на 70 много криво, навеждане назад => не точно болка, но неразположение в кръста и реших да не правя простотии...5х50 - формалност накрая. После докато чаках Скота да свърши кардиото си спрях тока с бицепс/трицепс. Въженцето направо ми Е*А МАМАТА :D

Мислех да правя “кардио” с едно кросфит комплексче, но хубавата лежанка беше заета от един от трибойците (2ки-3ки на 210 лег? :D ), а на другите там, където хващам са поставките. Другият път :)

Размисли малко - като пристигнах в залата имаше едни 50 кила на стенда за клек, та пробвах преден клек. ТРА-ГЕ-ДИ-Я! Китките ме болят, левия лакът направо си еба майката като пробвах clean хват, тръгнах  да клякам => гърба не може да седи изправен и се накланям напред, петите се отлепят, бе направо беше като от хорър филм. Спешно трябва да почна да се разтягам и мачкам, че си е ебало мамата...Което ми напомня, че тоя лакът не минава и не минава...макар че и аз не му давам много почивка, че да мине.

Клипове на по-тежките опити днес, отстрани изглеждат леки тягите на 200 и 220, ама си тежаха... :

Браво, на 220 не им се замисли много-много. Според мен си много близо до 230-240 в добър ден с повечко сила. :)

KA

19.05.13
23:02

казано от Херцог Трън на 19.05.13, 22:53:

Тренировка [67]

Размисли малко - като пристигнах в залата имаше едни 50 кила на стенда за клек, та пробвах преден клек. ТРА-ГЕ-ДИ-Я! Китките ме болят, левия лакът направо си еба майката като пробвах clean хват, тръгнах  да клякам => гърба не може да седи изправен и се накланям напред, петите се отлепят, бе направо беше като от хорър филм. Спешно трябва да почна да се разтягам и мачкам, че си е ебало мамата...Което ми напомня, че тоя лакът не минава и не минава...макар че и аз не му давам много почивка, че да мине.

Здрасти, по мой опит това всичко идва от мобилноста в китките. Това пречи на заключването и като тръгнеш да ставаш тежества отива бах там из ръцете и гърба също :) с лакътя по същия начин, понеже се изнася прекалено встрани.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.05.13 23:04.

казано от Севастократор Стрез на 19.05.13, 23:02:

Браво, на 220 не им се замисли много-много. Според мен си много близо до 230-240 в добър ден с повечко сила. :)

На Джони Спорт (7 април) дръпнах 242,5 доста по-лесно :) Просто 3 седмици бях тотален айляк и мърда, което си оказа влияние - трябва време да вляза в ритъм. Очаквам до 10 дни, макс 2 седмици да си възвърна формата :)

казано от kaloyan georgiev на 19.05.13, 23:02:

казано от Херцог Трън на 19.05.13, 22:53:

Тренировка [67]

Здрасти, по мой опит това всичко идва от мобилноста в китките. Това пречи на заключването и като тръгнеш да ставаш тежества отива бах там из ръцете и гърба също :) с лакътя по същия начин, понеже се изнася прекалено встрани.

Ам, не знам къде е проблема, вероятно е комплексен - като бях прав с щангата, държах лактите високо, макар да придържам щангата с 2 пръста (среден+безименен, за повече няма мобилност). Но като тръгнах надолу, почти моментално се изгърбих и наведох, сигурно не бях минал 1/4 от клека :) Гърба го усетих, че е вдървен жестоко :) Иначе и в китките имам контузии (дребни, от футбола, понеже доста се мятам и не рядко падам на тях), а и в лактите напоследък. Само раменете да чукна на дърво са ОК, но като няма мобилност по веригата и те страдат :)

19.05.13
23:57

среден и безименен- я пак?

Ей, ако не се заядеш...моя грешка :D Показалец + среден :) Безименния мога и с него, но причинява адски дискомфорт... :)

Тренировка [68]

А : Широка тяга : 5х100, 5х110, 5х120, 5х110, 5х100

Б1 : Вертикален скрипец(широко) : 8х50, 8х60
Б2 : Хоризонтален скрипец(тясно) : 8х60, 8х60

В : Гребане с дъмбел : 20х35, 20х35, 14/12х35(дясна/лява)

Г1 : Вертикален скрипец(тясно) : 8х60, 8х60
Г2 : Хоризонтален скрипец(широко) : 8х70, 8х60

Д : Bench press / Back squat - 9 рунда

Размисли и страсти :

Спрях си тока. Цялата електроразпределителна мрежа е АУТ. Направо се смазах от тая тренировка, гребането с дъмбел ми разказа играта. Мислех 3х20х40, ама добре че не почнах с 40ката...но скоро ще ги направя. На широката тяга, 110 са горе-долу тежестта, с която мога да правя читави 5ци - проблема е хвата, иначе с фитили слагам 150 и кой откъде е, просто искам да си го тренирам. На скрипците тясната ръкохватка е V-ръкохватка, широкият хват е раменен + 2-3 пръста извън него. На 2рата суперсерия скрипци, хоризонталния беше ФАЛИТ. Едвам дърпах дори с цяло тяло, просто не можех да държа ръкохватката вече. Бях си заплюл да правя “кардио” - лесничък комплекс, лесен, лесен, ама с фалирали ръце + гръб и пояс в шок, направо ми еба мамата. Свеж му слагам 12 рунда без замисляне, но сега се целех в 8-9 и успях 9 (така де, Скота ги брои, мисля че са толкоз....). Два пъти щях да се затисна на 3то повторение на лежанката в по-късните рундове, та и Скота малко помогна. Техниката не е такава каквато ми се иска, но се стараех да е колкото е възможно стриктна - проблема е, че предмишниците ми бяха зверски напомпани, което ми пречеше и на лежанката (боляха), и на клека (не можех хубаво да хвана лоста). Сега следва 1-2 дни без зала, ама ще има активност с 24ката пудовка у нас, четвъртък и петък ще го играя хамалин. До средата на другата седмица максимум трябва да направя максовете на движенията и да почвам по схемата, че нямам никакво време за губене...

Отделно, почвам сериозно орязване на въглените, трябва поне малко да се вкарам у вид до един месец, колкото е възможно де, без извращения.

Видео на комплекса, техниката на моменти е потресаваща, но толкоз можех.

21.05.13
12:25

Виж някой да те научи да правиш лежанка.

Gogo

21.05.13
12:33

казано от Madboy на 21.05.13, 12:25:

Виж някой да те научи да правиш лежанка.

Щеше да е по-градивно, ако направо беше забил няколко отправни точки. Даже още не е късно. :)

21.05.13
12:34

казано от Херцог Трън на 18.05.13, 21:01:

казано от Boby_ на 18.05.13, 20:44:

Че то това ми е една от целите, Боби :) На предната страница съм написал, че есента за Купа България, целта ми е да съм в категория до 120кг :) Което спрямо сега е около -15кг :) То като цяло основна цел винаги ми е било това, но се размива около други - примерно преди Джонито бях отебал ограниченията и всичко беше с цел повишаване на силата.

Спри да пиеш рибено масло на килограм и се стегни за един сериозен тестостероностимулиращ стак. Всичко ще си дойде на мястото ;)

Рибено не съм пил от месеци :) А стака е готов, само ДАА остана да пристигне, 10-12 дни може би :)

21.05.13
12:38

Не е възможно някой да го научи по форума :)
Както никой не се учи тук на олимпийски движения, така и с лежанката няма да стане.

А стака е без значение, когато не можеш да вдигаш с минимален риск за контузии и в същото време максимално ефективно.

Мнението беше редактирано от Madboy на 21.05.13 12:39.

21.05.13
12:41

Научи се да четеш малко по-внимателно написаното ;)
Стака е от значение да свали килата и да вдигне силата :)
Техниката е ясно, че няма как да се обясни в нета и да се коригира в нета.

21.05.13
12:49

Кила може и да свали, но с тази техника аз лично не бих искал да ми се вдига силата.

Сашко, техниката на клипа е потресаваща дори по моите стандарти :) Може би не прецених добре правенето на този комплекс след такава тренировка, защото не можех да се стегна въобще и просто гледах да бутам, а оттам се вижда и че щангата на моменти си лети накъдето иска. Просто си го бях навил на пръста, че ще го правя. Не че претендирам за добра техника иначе, но съм получил насоки (на 4 очи) и тепърва ще доизкусурявам нещата :)

Колкото до стака - Джеймс е написал(а и аз на предната страница мисля) какви са ми целите с него. И само да добавя, че говорим за ДОБАВКИ, тоест той само ще помогне към другите елементи.

Поздрави :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 21.05.13 12:51.

KA

21.05.13
12:51

казано от Madboy на 21.05.13, 12:38:

Не е възможно някой да го научи по форума :)
Както никой не се учи тук на олимпийски движения, така и с лежанката няма да стане.

А стака е без значение, когато не можеш да вдигаш с минимален риск за контузии и в същото време максимално ефективно.

Ти на базата на видеото което си видял не харесваш нещо, сподели какво е то понеже и на мен ми е интересно. Единственото което аз видях е че не го прави достатъчно стабилно и контролирано, но може и да му тежи .. аз също не разбирам и ще ми е интересно да науча какви са ти доводите ..

От оня ден положението е мамата си джаса :D Ръцете (предмишници, бицепси леко, сухожилията от вътрешна страна на лактите МНОГО) са зле, гърба (плешките!) беше зле вчера, днес е малко по-добре, краката също леко с мускулна, ама нищо страшно. Основно  сухожилията отвътре на лактите + брахиорадиалисите са натегнати зверски :)

Снощи планът беше да се омажа с магнезиево преди лягане, но както се облегнах за 5 минути към 21:30 и така...станах в 7:15 днес :D Това провали плановете за магнезиево, както и за суплементация...днес ще компенсирам :)

Днес активност - местене на секции/гардероби/легла за една приятелка + на работа след това (до 02:00). Храната - салата, таратор, яйца (основно варени), заквасена сметана и кайсии(малко).

И аз подкрепям Боби относно свалянето. Оставяме настрана естетическа част - като цяло тялото ти работи много по-добре... Аз като бях 105 кила тая зима имах проблеми със съня, бързо се уморявах и т.н. Но според мен нещата трябва да станат ударно, с тренировъчен протокол за сваляне.

Дефинирай тренировъчен протокол за сваляне? :)

Плюс това, аз лесно ще сваля ударно (правил съм го, още преди да почна въобще да тренирам с тежести, като нямах грам акъл), а после кво ще правя със стриите и увисналата кожа? :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1