21.05.13
10:50
преден клек - клек - тяга - високо изтегляне.
Подредбата още ми е мъгла (dull)
Тук логиката каква е? Да се натоварят първо най-много квадрицепсите, после повече задника и от там тягата и високото изтегляне?
21.05.13
11:54
Според мен (лаишко мнение) - ако умориш гърба + пояса на задния, на предния ще загубиш стабилност и формата няма да е перфектна....от друга страна предният активира добре корема(най-вече). Така мисля де, вероятно има съвсем различно обяснение :D
21.05.13
11:54
Аз не ги разбирам, нито съм питал за логика, но разсъжденията ми над конкретното подреждане:
Високото изтегляне от земя е най-леко, донякъде съчетаващо натоварването от предходните упражнения. Като най-леко е най-накрая, за да е по-тежко :) ... и за да не взема от силата за предишните движения.
Ако тягата се прави преди клековете, ще се отслаби кръста за тях.
Предния клек е по-трудният, затова е изместен пред нормалния.
Всъщност, аз подходих в логиката си, от гледна точка на възможността да се изпълнят възможно най-тежко всички движения.. Докато ти, в схемата гледаш някаква идея в конкретно натоварване на определени мускули.
Вероятно голямата картина, ще е някаква съвкупност от всички тези неща. :)
п.с.: хаха, Херцог, ударихме едновременно някаква сходна гледна точка :)
п.п.: и началото ни е сходно “аз не ги разбирам”, “лаишко мнение” - всеки се застрахова, да не го бият по канчето! :D
Мнението беше редактирано от Gogo на 21.05.13 11:57.
21.05.13
12:03
и аз мисля така))), но клек и тяга могат да си сменят местата- ако го правя за мен, а високо изтегляне не го знам що за риба е това))
21.05.13
12:09
казано от Vasil Stoianov на 21.05.13, 12:03:
а високо изтегляне не го знам що за риба е това))
http://wilfleming.com/wp-content/uploads/2013/02/pisarenko-sn-hi-pull.jpg
Понякога е от земя, като се тръгва от близка позиция за мъртва тяга.
Мнението беше редактирано от Gogo на 21.05.13 12:12.
21.05.13
12:13
Подредбата е ясна, точка 5 :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55683/P2440#p-869875
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.05.13 12:13.
май като се пише “високо изтегляне” трябва да се пише и какво е.
snatch grip high pull
clean grip high pull
sumo deadlift high pull
моето в момента е clean high pull - с хват като за обръщане.
21.05.13
12:14
казано от Gogo на 21.05.13, 12:09:
казано от Vasil Stoianov на 21.05.13, 12:03:
а високо изтегляне не го знам що за риба е това))
http://wilfleming.com/wp-content/uploads/2013/02/pisarenko-sn-hi-pull.jpg
Понякога е от земя, като се тръгва от близка позиция за мъртва тяга.
тогава бих го сложил в друга тренировка
Благодаря за обяснението!
21.05.13
12:15
казано от CarnalK на 21.05.13, 12:13:
snatch grip high pull
Този варинат е за по-яки ;)
моето в момента е clean high pull - с хват като за обръщане.
Това е основния вариант :)
21.05.13
12:25
Ето ви още едно аматьорско мнение, за което, обаче, смятам, че съм прав - подредбата е такава, че да не се “бият” упражненията. Ако трябва да правите суперсерии от набирания и силови възлизания, до отказ и веднага едни след други, без да се пускате от лоста, кое ще сложите първо? Няма да са набиранията, разбира се.
21.05.13
12:36
snatch grip high pull
clean grip high pull
sumo deadlift high pullмоето в момента е clean high pull - с хват като за обръщане.
Това което е показал Гого на снимката е snatch grip high pull или ? Иначе тази дискусия която водите е полезна и интересна :)
Съвсем заравих да напиша сутрешната кондиция:
2х24 кг пудовки
Сталкер 3, 3, 2
лицеви с пляскане - 11, 10, 10
куца жаба 10, 10, 10
дърпане-въртене 18, 16, 14
тръстър 12, 10, 8
борческо въртене 14, 10, 8
изхвър. една ръка 14, 14, 14
ам. подскоци 10, 10, 10
борческото е накъсано. Смисъл не мога да хвана цаката да си го правя ккато с 20-ките плавно и ритмично. налага се да държа едната горе и другата да я засилвам допълнително, за да я кача. Тъпа работа. Може да е понеже на тези центъра на тежестта им е по-близо до ръката. Знам ли.
Мисля следващата кондиция да е The Animal като очаквам времето да е трагично.
Днес 10-ките в кръг
клек 11х125, 10х125, 10х125
широка тяга 10х95, 10х95, 10х95 доста по-лесно
тяга 10х135, 10х135, 10х135 тук също по-добре
високо изтегляне 10х70, 10х70, 10х70 всичко до гърди
Обръщане и преса 10х60, 10х60, 10х60 първите 7-8 повторения са стриктна преса, последните с помощ от краката
тесен лег 10х70, 10х70, 10х70
лег раменен хват 10х70, 10х70, 10х70
набиране подхват 12, 11, 8
набиране надхват 8, 7, 5 последния кръг тотално отказа хвата
Бележки:
клек: не е до отказ и има 2-3-4 повторения аванс, но като знам, че после имам два вида тяга не искам да изкарам 1-2 повторения на кръст, че да не стане фал. Тренирам без колан.
обръщане и преса: след това предмишниците буквално гръмнаха.
Схемата е ЧУК. Усещам, че тая работа с повече бройки много ще даде.
Иначе вчера и днес сутринта се теглих - 102 килограма. Свалил съм малко. Нищо общо с лятото де. Тук е 10 градуса и ако не вали - духа яко. Ходя със зимно яке.
23.05.13
09:51
Клека хай или лоу бар е ?
Май хай бар ще да е. На трапеца ми е щангата.
Пробвал съм и лоу бар, ама с щанга на трапеца си е по-естествено.
23.05.13
11:53
Браво.. много добре. Як си... :)
Да и на мен ми е по-естествено. Никога не съм пробвал лоу-бар. Самата мисъл да ми стои там щангата ми се струва адски неествествено :d
Мнението беше редактирано от Георги Милев на 23.05.13 11:54.
След като бате Сашо ви даде насоки как да си съставите програма, аз ще ви дам урок по маркетинг. Или как да продадете програмата си с готино име:
Как да наименуваме новата ни тренировъчна програма или диета?
Мнозина от вас са стигали до този момент. Съставили сте поредната си тренировъчна програма, която ще извае божествени тела, но ви липсва подходящо име? Новата ви диета топи мазнини по-бързо от комунист държавен резерв? Тук ще ви представя няколко основни принципи на маркетинга във фитнеса и диетите.
Вие ще се научите:
1. Да боравите с асоциации
2. Да предизвикате инстантен интерес (използвайте чуждици!!!)
3. Да разсеете съмненията със сложна терминология
Но без излишни приказки.
Най-важното: KISS – Keep it simple, stupid. Никой не очаква от вас да познавате подробно правописа, лексиката и терминологията. Не претрупвайте с термини, ограничете се до ЕДНА непозната дума. Името на програмата трябва да е кратко и запомнящо се като заглавие от жълт вестник.
Използвайте географски наименования. Канадска мечка, балкански лъв, руски танк – вдъхва доверие, респект, впечатлява. Избягвайте негативни асоциации свързани с държави като Франция, Италия, или животни като тюлен (тук изключваме военни като navy seals). Подходящи държави за мъже – Русия, САЩ (Калифория, Gold’s Gym), Германия. За жени – Франция, Италия, Бразилия. Държавата трябва да е модерна –Родпоски пехливан и Ирански борец не са модерни. Името на културист или актьор е бонус при мъжете. При жените – на модел, или актриса
За мъже включете думи като „маса, релеф, сила, отделни мускулни групи, мощен, як“ и тн. З
а жени: „грация, изящество, дупе, бедра, изваян, лесно, бързо“ и някакъв времеви период по-малък от три месеца
Включете непознат на масите термин. Живеем във века на нанотехнологиите. Думи като миофибриларна, устойчива, преизтощителна, всичко с представки био-, еко-, нано-, хипер-, турбо и тн. Само ще качи доверието на клиентите ви.
И сега малко примери.
Мъже:
• Турбохипертрофия със системата Руски Танк
• Калифорнийска миофибриларна хипертрофия за плажа
• Германска преизтощителна тренировка за нановлакната на бицепса по Денис Волф
Жени:
• Френска екограция за 12 седмици
• Извайте бразилско дупе и бедра в три лесни стъпки
• Класическа фигура с биохрани и тренировката на моделите на Victoria Secrets само за 9 седмици
Това са само примери. Използвайте въображението си!
Диетите се търсят много повече от жените. Затова и терминологията там е насочена главно към жените. Жените имат огромно доверие към астрологията, хороскопите, древната китайска, тибетска, ацтекска, вуду и прочее „мъдрост“ и изпитват недоверие към съвременната наука. Това важни само за храненето. Те с удоволствие се подлагат на електромагнитна стимулация на мускулите от новата нано-машина на германския институт на др. Хорст Фукс, но не биха докоснали храна, за която в някои интернет-форум е написано, че е генно модифицирана. Дори не биха пили вода, която е била в близост до генно-модифицирани или обработени с пестициди растения, защото вярват, че водата има памет.
Затова за диетата е важно
• Био, еко, природно, натурално – задължително
• Китайска, будистка, японска, аюрведическа – да!
• Средиземнороска, морски дарове, екзотична, пъстра да. Не е никакъв проблем храните в диетата да не съвпадат с географския регион. Например големи количества боровинки в диета „морски дарове“
• Зодиакална, асцедент, фази на луната, приливи и отливи, кръвна група, вега тест – златна мина и възможно оправдание. „Еми така е като правиш диетата „Отслабнете с 20 кг по време на магнитните бури предсказани от ацтекския календар, ядейки био-будистки средиземноморски дарове“ без да си направиш тест за енергийното поле. Объркала си полюсите и са ти се лепнали още 10 кг“
Съставянето на имена на диетите и както при тренировъчните програми.
Смея се в офиса и ме гледат като луд, та се наложи да прочета избрано за публиката. Няма такъв смях :D
23.05.13
13:03
И при мен така. Евала!
23.05.13
13:44
ИЗРОД :D
Това е първи урок. Втори урок е с пари :D
Други уроци:
1. Упражненията, които да избягваме - или защо клек, тяга, тежка преса и тн. ще ни оставят без клиенти
2. Функционално трениране - полуклек до швейцарска топка с 12 кг пудовка пред гърди (това съм го виждал!), кик-бек с ластици върху босу-топка и други
3. Успеха на неуспеха - Ако клиентите ви постигнат целите си, то те няма да са повече ваши клиенти. Учете се от производителите на автомобили, накарайте клиентите ви да плащат за поддръжката на винаги несъвършеното им тяло
4. Да продадем скъпите и неработещи добавки към трудната за изпълнение и пълна с екзотични и скъпи съставки диета
5. Да добием известност в интернет, да издаваме сертификати (може и по интернет) и да провеждаме курсове. Струва ви се невъзможно? Та измамници са успели да продадат Айфеловата кула за старо желязо без да е тяхна, а вие няма да можете да метнете някакви фитнес-баламурници.
Най-доброто в цялата ми схема: Не са ви нужни никакви познания по анатомия, физиология, спорт и тн. Най-важното е да имате плочки (за мъжете) и да имате хилави ръчички и краченца (за жените).
За повече информация ми пишете на лично ;)
23.05.13
15:41
Айде, почнахме с жокерите! :D
.../
казано от CarnalK на 23.05.13, 15:38:
Най-важното е да имате плочки (за мъжете) и да имате хилави ръчички и краченца (за жените).
Ха-ха!:D
Мнението беше редактирано от Gogo на 23.05.13 15:43.
23.05.13
15:45
Отново смях :D
Голям си! :)
Не се скъпете с жокерите. Носете и кеш!
Тука някои срещу жокери ще ви направят здрави и силни. Аз ще ви направя богати и известни. Ще ви науча да носите фешън дрешки, да гледате лошо иззад слънчеви очила, да ходите все едно имате таралежи под мишниците.
Напредналите ще науча да гледат интелигентно иззад очила за интелигентност (дори и да имате 0,125 диоптър), да давате интервю за сутрешния блок на ьТВ, да пишете за женски списания. Дори да имате нивото на грамотност на Радо Прашката и да пишете “фйтнес, брад, кистинява, ходия” не е проблем. Списанията си имат редактори :)
Висш пилотаж: как да се оженим за риалити звезда и да се набутваме в телевизионни предавания. Приобщаване към българския хайлайф и добиване на известност с това, че сме известни. Тук обаче трябва да сте готови да пожертвате това-онова. Но я вижте Ники-Китаеца и Коце - Ламята! Какво е една анална девственост и малко цуни-гуни с Азис пред удоволствието да хвърляш брандирани салфетки във Вип-сепарето на чалготеката?
Побързайте, местата са ограничени. Първите 20 записали се получават бонус: електронна книга, която струва 99,99 лева, но само за вас е 49,99 лева. А ако не си я купите е съвсем без пари.
Тоя китаеца му бях отворил сайта наскоро. Е тва е неговата стратегия:
ИМАТЕ НУЖДА ОТ МОТИВАЦИЯ!!!
6 МЕСЕЦА - БЕЗ МЕСО....
6 МЕСЕЦА - ПРАВИЛЕН ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ.....
6 МЕСЕЦА - ТРЕНИРОВКИ В ЗАЛАТА.....
РЕЗУЛТАТА Е НА ЛИЦЕ!!!
http://fitnesskitaeca.com/ - Новата ви библия.
Който не избухва в залата - избухва във форума :(
Депресиран съм от дългата зима просто. Тук в момента е 6 (словом - шест) градуса и вали. Ако не вали - духа силен вятър. А най-често вали и духа вятър. Та гледам да се разсея малко.
23.05.13
16:20
Предупреждавай за такива линкове.
казано от Jon Snow на 23.05.13, 16:22:
Попрочето му страничката, все едно е следвал наставленията дума по дума.
Чакайт да си пусна сайта, тогава в графата “Доволни клиенти” ще видите най-известните имена в българския фитнес от цялата страна - София, Варна, Бургас. В Бургас имах отворени лекции на точка “как да гледаме лошо и да се обличаме гъзарски”, ама май не са ме слушали много внимателно (wasntme)
Днес една трагедия:
2х24кг пудовки
Сталкер 3, 3
лицеви с пляскане - 10, 10
куца жаба 10, 10
дърпане-въртене 18, 16
тръстър 12, 10
борческо въртене 12, 8
изхвър. една ръка 14, 14
ам. подскоци 10, 10
цял ден ме боля глава, ама реших да се пробвам - много зле. Тия 24-ки тежат два пъти повече от 20-ките. Днес ги притеглих - кантара ги изкарва 24. Лъже маминката му.
Днес помпих яко ръце, рамо, трапец и малко гърди за дискотеката.
А1: Военна преса 2х1х85кг 2х1х82,5кг 8х1х80кг
А2: Тяга 2х1х195кг 7х1х190кг 3х1х185кг
Б1: Лег 2х1х130кг, 7х1х125кг, 3х1х120кг
Б2: клек: 2х1х170кг 8х1х160кг, 2х1х155кг
В1: Кофи 2х1х40кг 10х1х35кг
В2: Набирания: 2х1х40кг 10х1х35кг
кондициите продължават да не вървят
2х24кг пудовки
Сталкер 3, 3, 2
лицеви с пляскане - 10, 10, 10
куца жаба 10, 10, 10
дърпане-въртене 18, 16, 14
тръстър 13, 10, 8
борческо въртене 14, 10, 8 продължава да ми е много зор
изхвър. една ръка 14, 14, 14
ам. подскоци 10, 10, 10
борческото продължава да ми е мъка.
Следващата тренировка с пудовки ще е само само тръстъри и борческо. 50 тръстъра и 100 броя борческо въртене (10-20) Ако трябва и 150 да е борческото, че това не е работа.
29.05.2013
клек 5х155, 4х155, 4х155
широка тяга 4х125, 4х125, 4х125
тяга 5х175, 4х175, 3х175
високо изтегляне 4х105, 4х105, 4х105
борческо обръщане 5х65, 5х65, 5х65
военна преса 4х75, 4х75, 4х75
тесен лег 4х105, 4х105, 4х105
лег раменен хват 4х105, 4х105, 3х105
набиране нетурален хват 3х30, 3х30, 2х30
набиране подхват 2х30, 2х30, 2х30
От обяд нататък - само нерви. От снощи пък прасците са ми на камък.
Отново ми направиха забележка, че тягата вдигала много шум. “пускай по-тихо”.
ПОЛОДИАХ
Помолих го да вземе да покаже как се пускат тихо 170 кила, а тоя взе да ми се разправя да съм слагал 60-70 кила по-малка. Плажна му работа. Цяло лято дъжд да има, а га пекне слънце да изгори. Деа.
Видях се с един трибоец, който си тръгна добоволно преди 4 месеца. надупчил е яко гъзягата и клека му от 180 е скочил на 260 :D Вика ми да съм сменял залата. Май ще.
Друго: Чиновниците в голяма част са мързеливи търтей. Такива идиотщини просто няма.
29.05.13
22:25
Фгасягата МНОГО ДАВА! :D
казано от CarnalK на 29.05.13, 22:21:
Плажна му работа. Цяло лято дъжд да има, а га пекне слънце да изгори. Деа..
Хаххаха оправи ми настроението.....хахахаххахах !!!
казано от Херцог Трън на 29.05.13, 22:25:
Фгасягата МНОГО ДАВА! :D
Абе тя дава, ама какво акне го е избило :x Пък и си му беше ранички за фгасягата.