Too Little, Too Late

Прескочи до:

27.05.13
16:17

Аз ходя в този фитнес чат пат и съм доволен.За 2.5лв е идеален , има си всичко.

27.05.13
19:20

27.05.2013 г. (тренировъчен ден 1, седмица 5)

Тренировка - рамо, предмишница

Загрявка:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 10х16, 10х20, 6x32 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х42, 6х42, 7x42 кг.
2. Раменни преси на смит машина от седеж - 5х90, 6х85 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 8х26, 7х26 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 7х37, 6х37 кг.
5. Сгъване на китка с прав лост (за предмишница) -  8x20, 8х40, 6х60, 6х60, 6х60, 5х60 кг.
6. Сгъване на китки с дъмбели с надхват (за предмишница) - 7х12, 7х12, 6х12 кг.

Обобщение за тренировката:
Днес трябваше да почивам, но реших да ида все пак да го видя този фитнес във Варина къща (Гладиатор се казва). Видях го, влязох и тренирах. Плуването утре - следобед имаме планински преход (по-скоро мързелива разходка ще е вероятно) и след това все трябва да са ми останали сили за плацикане в 20-метров басейн.
Иначе фитнесът си беше съвсем приличен. Адски много машини, сравнително малко лостове. Нямаше условия за раменна преса с лост от седеж, но за сметка на това имаше много дъмбели, включително и такива между 40 и 50, каквито в Пауъра няма. След леката осмица на 42 реших да пробвам една серия с 47. Тръгнах за 3-4 повторения, но закъсах в края на първото - щях да ги бутна, но се отказах, за да има смисъл да си довършвам тренировката.

Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено маслo.
2. По време на тренировката - 10 грама Aminolast на Gaspari.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 18 - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
4. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
22,5 часа фастинг, последвани от :
1. Към 19 - двойна доза протеин.
2. Към 20 - излизаме на кръчма и сега се почва едно ядене... като за след почти 23 часа фастинг. :)

Обобщение за деня:
Сутринта пътуване, после до ранния следобед служебна среща, след това пък трябваше да отхвърля няколко мейла и два-три важни телефонни разговора... и хоп, денят свършил!

27.05.13
23:57

Бррр... Натъпках се като невидял, а и пих доста, макар и не толкова, че да не се разбирам със запетаите все още. Разходих се половин час от кръчмата до хотела, включително леко объркване и обиколка на Банско. Сега се започва смилане на неустановено количество еленско, телешко, свински джолан, пилешко филе със сирена, манатарки с масло, салати, разни чушки бюрек, червено вино, уиски... Вече ме боли коремът - или от еленското, или от количеството, а най-вероятно от комбинацията от двете. В крайна сметка ако гъбките не са били “пироговки”, всичко ще отшуми.
С яденето приключих към 22. Мисля утре докъм 18 (а може и 19) да не доближавам храна, че да станат поне 20 часа. Пак добре, че намерих желание да тренирам нещо днес...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.05.13 00:02.

28.05.13
09:46

Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х42, 6х42, 7x42 кг

Сега осъзнавам с каква тежест работиш за рамене. Впечатляващо е .

28.05.13
18:55

казано от StefanR на 28.05.13, 09:46:

Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х42, 6х42, 7x42 кг

Сега осъзнавам с каква тежест работиш за рамене. Впечатляващо е .

Ами... с оглед на стажа ми в залата и теглото ми не е чак толкова впечатляващо. :)

28.05.2013 г. (без силова тренировка)

Тренировка:
1300 метра плуване за около 45-50 минути. Комбинирано почти по равно кроул и бруст.
Сам в басейна, вода с подходяща температура - идеално. Много бързо си връщам формата. Страхотно нещо е плуването, няма друг спорт, който да ми влияе така благотворно на тялото и разума. За по-малко от час във водата се успокоих напълно, всички болежки изчезнаха. Голямо удоволствие! Бягането си го задръжте. :)

Добавки:
2. Към 18 - ~80 грама Matrix на Syntrax, 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
3. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
20,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - тройна доза протеин, 50 грама солено печено кашу (нямаше друга храна под ръка).
2. Към 20 (план) - служебна вечеря с неизвестно засега меню.

Обобщение за деня:
Днес срещата продължи. На обяд успях да се измъкна за около час и да поплувам, докато колегите обядваха. Неочаквано бързо влизам във форма с плуването. Имах малко проблеми с бътерфлая и гърба, но ще ги изчистя, ако тръгна пак на плуване. :)
Следобед пък се качихме с групата до Окото. Много красиво! Поразходихме се, поснимахме. Условията не бяха много приятни - доста топящ се сняг, вода. Разпрах си дънките, след като пропаднах в пряспа между морените, но беше кеф. Все пак това ми е лимитът за планински преход - двайсетината минути от хижа Вихрен до Окото. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.05.13 18:56.

28.05.13
19:20

Боби доста си се подмладил , само така !

28.05.13
20:00

Вени, вени...вие видяхте ли вените? (grin) 8-)

28.05.13
20:36

Господин Боби изглежда млад и жизнен!
Поздравления за господин Боби!
И як, и успял!!!!

28.05.13
21:02

казано от Петър на 28.05.13, 20:00:

Вени, вени...вие видяхте ли вените? (grin) 8-)

вени, види... вичи

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 28.05.13 21:02.

28.05.13
22:39

Благодаря, благодаря! :)
Много си личи кога човек се чувства добре в кожата си, а при мен това от известно време е точно така - може би за пръв път в живота ми.

28.05.13
23:14

казано от Boby_ на 28.05.13, 22:39:

Много си личи кога човек се чувства добре в кожата си, а при мен това от известно време е точно така - може би за пръв път в живота ми.

Това е най-важното мисля :) Поздравления, страхотни снимки :)

П.П. Поздравления и за плуването :)

29.05.13
10:01

Това с плуването звучи като нов хоризонт :-))

29.05.13
10:13

казано от StefanR на 29.05.13, 10:01:

Това с плуването звучи като нов хоризонт :-))

По-скоро като подновен стар. :) Тренирах навремето плуване в Левски-Спартак при Радмила Атанасова (лека й пръст). Имам даже трето място на 100 метра бруст на софийско градско първенство за пионери - младша възраст. :D Баща ми ме спря, защото Радмила започна да го увещава да ме праща в спортно училище. Тогава много му се разсърдих, но сега оценявам избора му като правилен.
После съм плувал епизодично, но нищо сериозно... хм, реално за последните 25 години. :)

29.05.13
10:18

А каква стабилна мутра можеше да излезе от теб : -)))
P.S. Новият хоризонт си е нов хоризонт :-)

29.05.13
10:42

Боби,ще поместя в твоя дневник какво доказаелство за ползата от бирата открих в нета:

“Както е известно, 1 калория е количеството топлинна енергия, необходима за повишаване на температурата на 1 грам вода с една степен нагоре по Целзий. Следователно, ако изпиете литър студена бира, вашият организъм ще изгори за затоплянето й до телесната температура следната енергия:
1000 грама Х (37С-4С) = 1000 Х 33 = 33000 калории.
Ако вземем предвид, че енергийната стойност на бирата е приблизително 10 000 калории, получаваме 23 000 калории чисто отслабване, което се равнява на 30 минути джогинг.
Извод: Пийте бира и не се занимавайте с глупости!!!”

:D

На всичкото отгоре бирата е един от малкото естествени източници на пируват, което е още един плюс за отслабващите и чистещите :)

Carbohydrate

29.05.13
11:32

казано от metalex на 29.05.13, 10:42:

Боби,ще поместя в твоя дневник какво доказаелство за ползата от бирата открих в нета:

“Както е известно, 1 калория е количеството топлинна енергия, необходима за повишаване на температурата на 1 грам вода с една степен нагоре по Целзий. Следователно, ако изпиете литър студена бира, вашият организъм ще изгори за затоплянето й до телесната температура следната енергия:
1000 грама Х (37С-4С) = 1000 Х 33 = 33000 калории.
Ако вземем предвид, че енергийната стойност на бирата е приблизително 10 000 калории, получаваме 23 000 калории чисто отслабване, което се равнява на 30 минути джогинг.
Извод: Пийте бира и не се занимавайте с глупости!!!”

:D

само да не е топла, че ще качим :D

Carbohydrate

29.05.13
11:35

Боби, как се стига да тази хижа!  Вихрен.

29.05.13
11:39

казано от Vasil Stoianov на 29.05.13, 11:35:

Боби, как се стига да тази хижа!  Вихрен.

От Банско с кола покрай Бъндерица, после има участък от пътя, затрупан от лавина - още не се е стопил снегът там. Колата се оставя преди него и се ходи пеш до хижата, но е съвсем малко разстоянието.

29.05.13
11:41

казано от Boby_ на 29.05.13, 11:39:

От Банско с кола покрай Бъндерица, после има участък от пътя, затрупан от лавина - още не се е стопил снегът там. Колата се оставя преди него и се ходи пеш до хижата, но е съвсем малко разстоянието.

Всъщност, не е лавина, а от там минава ски писта. През лятото се стига с кола до самата хижа.

29.05.13
11:50

казано от Маргарита Манева на 29.05.13, 11:41:

Всъщност, не е лавина, а от там минава ски писта. През лятото се стига с кола до самата хижа.

Според мен си бяха остатъци от лавина - точно под един улей (всъщност не знам дали така се казва) под връх Вихрен. Имаше пречупени големи мури, а и клекът беше сериозно пострадал. Трябваше да снимам май. :)

29.05.13
12:31

Чудесни снимки!Благодаря,че споделяш тези красоти.
Няма нищо по-хубаво от това човек да се чувства добре в кожата си наистина.Поздравления за добрата форма.
Keep the good work. : )

29.05.13
14:38

казано от Boby_ на 29.05.13, 11:50:

казано от Маргарита Манева на 29.05.13, 11:41:

Според мен си бяха остатъци от лавина - точно под един улей (всъщност не знам дали така се казва) под връх Вихрен. Имаше пречупени големи мури, а и клекът беше сериозно пострадал. Трябваше да снимам май. :)

Между Бъндершика поляна и хижа Вихрен минава една от пистите. Зимата няма път до хижата с кола.
До връх Вихрен се стига за около 2-3 часа пеш от хижата. Около хижата има лавиноопасни участъци, но те са далеч извън асфалтирания път. Клека може да е пострадал в следствие на снега изгвърлян от машините, поддържащи пистата.
По това време на годинана обикновено асфалтирания път до Вихрен е все още непроходим.
Както и да е - чудесни снимки, прекрасно място. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 29.05.13 18:39.

29.05.13
21:20

29.05.2013 г. (без силова тренировка)

Тренировка:
1600 метра плуване за 55 минути. Комбинирано по равно кроул и бруст.
Скритите или открити американофили ще кажат, че съм изплувал миля, но всъщност не съм. Бяха си километър и шестотин метра. Накрая ми дойде малко нанагорно, но си бях поставил цел и си я изпълних. Сега вече в София ще трябва да намеря време и условия да плувам - бях забравил какъв кеф е.

Добавки:
2. Към 20 - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
3. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
1. Към 18 - салата домати, сирене и варени яйца, свинско с три вида сирена и сметанов сос, 4-5 бири.
2. Към 21 - овче сирене с домати, кофичка биволско мляко (и двете купени по пътя около Предела и много, много вкусни).

Обобщение за деня:
Приключихме днес със срещата. Докато чаках две колежки, които трябваше да возя, да приключат, минах пак през басейна. Още по-добре от вчера - дори се опитвах да поддържам някакво темпо. Като за трето влизане в басейн от повече от 20 години смятам, че бива. :) На кроула направих нещастен опит за обръщане с кълбо под водата, но всичко, което постигнах, беше вода в носа. Аз и преди не го умеех това обръщане кой знае колко добре, което беше една от причините да специализирам бруст. :)
После пътуване към София. Мислех да ходя на зала, но се наложи да карам една от колежките до летището, за да си гони самолета за Варна, после ме изненада задръстване и реших да отложа тренировката с един ден.

30.05.13
10:06

Техниката много бързо се възстановява до някакво сносно ниво, а и сега си най-вероятно много по-силен, в сравнение с когато си тренирал плуване.

30.05.13
18:17

30.05.2013 г. (тренировъчен ден 2, седмица 5)

Тренировка - бицепс, трицепс

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 8х20, 8х40 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 4х60 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х90 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 6х70, 6х70, 6х70 кг.
2. Избутване на щанга от лег с тесен хват - 7х120, 7x120, 6х120 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж  (тип “чукчета”) - 8х35, 7х35 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х60, 6х60 кг.
5. Скотово сгъване с дъмбел - 6х30, 6х30 кг.
6. Трицепсово разгъване на горен скрипец зад глава (с една ръка) - 6х45, 6х45 кг.

Нищо особено за отбелязване днес. Нямаше много сила, но това напоследък май вече е нормално.
Левият ми лакът в началото болеше доста, но в течение на тренировката ме поотпусна. Поръчал съм една кутия Animal Flex - най-добрият ставно-възстановителен продукт, който съм пил. Старичък е, но все още не съм попадал на нещо, което да ми действа по-добре и като “смазване”, и като противовъзпалителен ефект.

Добавки
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
2. По време на тренировката - 10 грама Aminolast на Gaspari.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. Към 18 - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
5. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
20 часа фастинг, последвани от:

1. Към 17:30- двойна доза протеин.
2. Към 18 - свинска вратна пържола с кисело зеле на фурна, кофичка овче кисело мляко, 30-тина грама ядки (сурово кашу, бадем и бразилски орех), 10-тина грама годжи бери.
3. Към 21(план) - още нещо солидно ще е.

Обобщение за деня:
Пак се разправях с разни неща, които уж бяха разрешени вече като проблеми. Да, ама не...

Боби, пробвай волския хрущял на NOW.

30.05.13
22:54

Боби, а впечатления от системна употреба на желатин имаш ли?

31.05.13
08:30

Нямам впечатления от желатина, защото не съм го употребявал. Бях чел преди време за ефекта му върху ставния хрущял, но нито съм се задълбочвал, нито съм пробвал. Освен това аз нямам толкова проблеми със ставите в момента, колкото с възпалени лакти и там нито волският хрущял, нито желатинът могат да окажат някакъв ефект.

31.05.13
09:53

Боби, на възпалени сухожилия и Animal Flex няма да окаже кой знае какво влияние. 500 мг магнезий, много омега 3, 2 гр витамин С и горещи молитви за бързо възстановяване ще имат по-добър ефект :)

31.05.13
09:58

казано от James Hinks на 31.05.13, 09:53:

Боби, на възпалени сухожилия и Animal Flex няма да окаже кой знае какво влияние. 500 мг магнезий, много омега 3, 2 гр витамин С и горещи молитви за бързо възстановяване ще имат по-добър ефект :)

Първите три вече са в схемата - магнезият е 450 мг. дневно, Омега-3 по 6 грама на ден (подлежи на увеличаване), витамин C е към грам и половина (тук също мога да го вдигна малко). Молитвите смятам да ги пропусна. :)
За Animal Flex-а знам, че няма да окаже кой знае какъв ефект, но съм го взимал и преди и ми допадна много как ми олекна тогава на коленете. :) Сега просто го добавям отгоре - първо коленете се обаждат периодично и второ все някакъв противовъзпалителен ефект ще има, ако съдя по съдържанието. :)

Има и още нещо, което трябва да се добави към тая схема - почивка. Само дето чак до това не съм готов да прибегна все още. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.05.13 10:00.

31.05.13
10:00

Горещите молитви заместват почивката :)

31.05.13
15:43

Имал съм напълно идентични проблеми - общо взето, каквото и да правих, завършиха с Дипрофос, ако се не лъжа, молитвите не стигнаха.

Също така, тотално са несъвместими с всякакво бицепсово сгъване в подхват, както и с често набиране подхват, макар при набирането понякога да се тушират, когато палците отидат при оставалите пръсти. И досега направя ли нещо от горното, усещам последиците.

31.05.13
15:56

казано от Von Suthaus на 31.05.13, 15:43:

Имал съм напълно идентични проблеми - общо взето, каквото и да правих, завършиха с Дипрофос, ако се не лъжа, молитвите не стигнаха.

Също така, тотално са несъвместими с всякакво бицепсово сгъване в подхват, както и с често набиране подхват, макар при набирането понякога да се тушират, когато палците отидат при оставалите пръсти. И досега направя ли нещо от горното, усещам последиците.

Засега не съм за кортикостеорид, но кой знае докога... Хм, аз други бицепсови сгъвания, освен в подхват, не правя в момента. Ще пробвам да обърна хвата и да пробвам с по-малки тежести в надхват от стоеж плюс евентуално чукови и нещо в надхват на скрипец, пък да видим. Време е май и да спра набиранията в подхват с тежест - прав си, че и там дават заето лактите. Ще ги префасноирам в раменен надхват плюс скрипец с V-образна дръжка от тази седмица. Дано да има полза.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.05.13 15:57.

31.05.13
16:17

(muscle)

Наистина лактите са много слабо място при повечето хора, аз всеки ден се ядосвам на моите. Лежанка с набирания най-обичам да ги правя заедно, а и двете упражнения натоварват изключително много лактите. По едно време приемах глюкозамин - файда никаква. Но няма нищо ненормално, конкретно левият ми лакът е отнесъл n на n-та степен мавашита и няма защо да му се сърдя. Няколко дни почивка е най-добрият вариант за лактите, за да се възстановят добре. Понякога им слагам и бинтове, не че помага много де. Боби, ще се радвам, ако споделиш отзиви след приема на Flex-a и дали има резултат от него. :)

31.05.13
18:23

31.05.2013 г. (тренировъчен ден 3, седмица 5)

Тренировка - бедра, прасец

Загрявка:
Преден клек с фитили - 8х60 кг.

Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.

Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 5х120, 5х120, 5х120 кг.
2. Лег-преса - 7х260, 8х260 кг.
3. Бедрени разгъвания на машина - 11х115, 11х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 8x95 кг.
5. Повдигане на пръсти на калф машина - 10х50, 8х80, 7х90, 8х80, 8x80, 8х80 кг.

Днес слабичко. След болките в коляното миналата седмица реших да не напъвам много, но то нямаше и как - тия 120 кила направо си ме смачкаха. А преди два месеца (преди да започна да си правя експериментите със задния клек) си правех 4-ка на 140. Тъпа работа.

Добавки:
2. На обяд - доза Animal Flex.
3. По време на тренировката - 10 грама Aminolast на Gaspari.
5. Към 18 - 1000 мг Tribulus на Now, 3 грама рибено масло.
6. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:

1. Към 17:30 - двойна доза протеин.
2. Към 18 - свинска вратна пържола с кисело зеле на фурна, малко пържени тиквички с кисело мляко, кофичка биволско кисело мляко, 30-тина грама сурово кашу, бразилски орех и бадеми, 10-тина грама годжи-бери.
3. Към 21 - след малко излизаме и ще се яде и пие навън.

Обобщение за деня:
Нормален ден с доста работа и някои усложнения.  Довечера сме с жена ми на сбирка на випуска от гимназията по повод 20 години от завършването. Много ми е интересно да видя съучениците на какво приличат. :)

31.05.13
18:32

казано от Севастократор Стрез на 31.05.13, 16:21:

....Боби, ще се радвам, ако споделиш отзиви след приема на Flex-a и дали има резултат от него. :)

И на мен ми е интересно какво ще каже Боби :) Изпих една кутия точно по повод болки от вътрешната страна на лакътя, но ефект при мен нямаше. Няколко дни почивка тушират болката, но започна ли отново тренировки, особено подхват набирания с тежест и си се връща в старото положение.

01.06.13
00:45

Днес собствените ми бивши съученици ме произведоха в запален гербер! Още не са отменили коунягите забраната, а те вече пушат, без да питат! Мамицата им мръсна на всички пушачи! От днес нататък първият ми избор при гласуване ще падне върху партия, която се ангажира с тотална забрана на тютюна - както за употреба на обществени места, така и за продажба където и да било! Където е хероинът, там трябва да са и цигарите! Вашата майка наркоманска... без извинение!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.13 00:46.

01.06.13
00:53

Кво им се връзваш, Боби :) ...
Колкото до другото - някой веднъж ми беше казал, не помня кой - “Няма по-лошо нещо от бившия пушач” :D. Това го казвам като бивш пушач. :D

А колкото до забраната - не вярвам да я отменят, а и се надявам да не го направят.

Мнението беше редактирано от Петър на 01.06.13 00:54.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1