Too Little, Too Late

Прескочи до:

01.06.13
00:56

казано от Петър на 01.06.13, 00:53:

Кво им се връзваш, Боби :) ...
Колкото до другото - някой веднъж ми беше казал, не помня кой - “Няма по-лошо нещо от бившия пушач” :D. Това го казвам като бивш пушач. :D

А колкото до забраната - не вярвам да я отменят, а и се надявам да него направят.

Абе как няма да се връзвам. Надишах им се на дима, кожата ми смърди на цигари. Баси тоталната деградация! Някакви шибани наркомани ще определят държавната политика. Такова нещо няма никъде в Европа!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.13 00:56.

01.06.13
00:57

#извинисебе
#комуниститенавласт

01.06.13
01:01

казано от CarnalK на 01.06.13, 00:57:

#извинисебе
#комуниститенавласт

Ще се извиня аз... (muscle)(punch)(swear)(headbang)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.13 01:01.

01.06.13
01:08

#извинисебе
Как смееш да обиждаш българския народ? :D
#извинисебе

Има и други песни, които описват положението дори по-добре, но тази е “по-весела” така.

01.06.13
01:18

казано от CarnalK на 01.06.13, 01:08:

Има и други песни, които описват положението дори по-добре, но тази е “по-весела” така.

Имаше на времето една с текст

“Хайде всички да се напием здраво,
да забравим бъдещите грижи

Ръгай, шибай,
туй остава!

И животът е к@р четъвртит,
И отзаде на всеки забит!”

Беше много апокрифна. От средата на деветдесетте я търся и се опитвам да си спомня поне коя беше групата, но не би... Помня само този откъс.

А от същата страна на барикадата е и П. Р. Славейков. Не сме народ, не сме народ, а мърша!

П. П. Ето бе, намерих я!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.13 01:59.

01.06.13
01:27

Песента за която говориш май е тази.

А на мен последните 25 години се сумират в това

Изобщо цялото творчество на Воев е болезнено актуално днес. за съжалание.

редакция: засекли сме се :)

Мнението беше редактирано от CarnalK на 01.06.13 01:27.

01.06.13
01:41

казано от CarnalK на 01.06.13, 01:27:

Ох, приятелю, Нова генерация никога не съм ги харесвал, но може и да започна!
А за мен всичко започва и свършва ето с това:

Да оставим природата!
Да говорим за хората!
Да опишем породата,
как се справя с несгодата!
Бедни сме - дрипави,
но не сме просяци!
Силни сме - на думи,
но не сме глупави!
Строги сме - със едни,
честни сме - със други!
Пълни сме с идеи,
умни сме - колко ли?!!

А и в по-ново време тук-там се промъкват такива неща, макар и по-комерсиални.

Аз нямам принцип и морал,
човекът е воняща кал,
говедо във говнян чувал
и майката съм му ебал!

Хайде наздраве, пък на другото да му турим пепел!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.13 01:45.

01.06.13
19:19

01.06.2013 г. (тренировъчен ден 4, седмица 5)

Тренировка - гърди, преса

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 3+1х155, 4х150, 3+1х150 кг.
2. Кофички с доп. тежест - 7х48, 5х48 кг.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 7х50, 6х50 кг.
4. Планк - 1:15, 1:10, 1:10 мин.
5. Коремни преси на римско столче с доп. тежест - 18х6, 16x16, 18х6, 18х6 кг.

Обобщение за тренировката:
Не само, че не сложих 160, ами не можах и на 155 да направя четворка. Коментарът е излишен просто.

Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено маслo, 1 доза Animal Flex.
2. По обяд - 2 грама витамин C.
3. По време на тренировката - 10 грама Aminolast на Gaspari.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло.
6. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
18 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - две дози протеин.
2. Към 19 - купичка пилешка супа, салата “Снежанка”, кофичка овче кисело мляко, 50-тина грама бабек, 30-тина грама сурово кашу, бразилски орех и бадем, 10-тина грама годжи бери.
3. Към 21 (план) - Печем пиле с пресни картофи - ще оставя картофите на децата, а пилето ще го комбинирам със салата зеле и моркови.

Обобщение за деня:
Сутринта ме събудиха към девет при положение, че снощи пих до два. После с малката щерка напред-назад по повод първи юни - езда и катерене по въжета на Драгалевци, после забавления на закрито. Накрая стигнах и до пазаруване и готвене, а след това и до фитнес. Последното можеше и да не го правя - ужасна тренировка. Не знам Сашо как успява да изцеди от себе си нормални постижения след подобни запои. :)
Снощната среща мина сравнително приятно. Кръчмата беше кофти, някои от хората - доста одъртели, други съвсем запазени. Както се и очакваше, разбира се - времето не е благосклонно към всички. Ще видим след още 5-10 години кой къде ще е. :) Чух по свой адрес един лаф, които уж не трябваше да чувам - “Кой беше тоя бик?”, както и един, предназанчен за мен - “Ей, ама ти изобщо не си мръднал! Боядисваш ли си косата?”.

Gogo

01.06.13
19:41

Тези флекс добавки, според мен вършат работа профилактично, а не терапевтично. :)
Поне аз, когато имах болежка, пих няколко различни, включително и този, който пиеш в момента и нищо. Даже и пласебо ефектът не проработи. Дано си ги взел с отсъпка, че са бая пари нещата от анимал серията. Най-ниско съм виждал да ги дават с 20% надолу. Ако си ги взел по-скъпо, другия път свиркай.

01.06.13
19:45

казано от CarnalK на 01.06.13, 01:27:

Да нямаш предвид всичките след 1944-та по - скоро? :)

02.06.13
14:11

Като видях тази снимка, се сетих за теб.

02.06.13
19:12

казано от Петър Стоянов на 02.06.13, 14:11:

Като видях тази снимка, се сетих за теб.

Много на място наистина! :) (beer) Днес отново съм на тази вълна след вчерашното въздържание. :)

02.06.2013 г. (тренировъчен ден 5, седмица 5)

Тренировка - гръб, трапец

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.

Адаптация:
Набирания с раменен надват (със собствено тегло) - 4.

Работни серии:
1. Набирания с раменен надхват(с доп. тежест) - 6х24, 6х24, 5х24, 7х16 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 5х95 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 6х90, 5х90 кг.
4. Гребане с едностранно натоварен лост - 6х60, 6х55, 6х55 кг.
5. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 6х150, 6х150, 6х150 кг.
6. Повдигане на рамене на машина за тяга - 6x230, 6х230, 6х230, 6x230 кг.

Днес сравнително добре. Смених хвата на набиранията и се наложи малко да намаля допълнителната тежест.
На тягата засега залагам на изпълнение в надхват, без фитили и без колан. Вдигнах с 10 кила - засега на 150 без проблеми. Другата седмица 160. Този път няма да се изкуша да сложа фитилите.
Горния скрипец с V-образната дръжка веднага ме удари в лактите и реших да не рискувам и да си карам с широк надхват.

Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено маслo, 1 доза Animal Flex.
2. Към 10 - 2 грама витамин C.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.

Храна:
20 часа фастинг, последвани от:
1. Към 16:30 - двойна доза протеин.
2. Към 18 - пиле с няколко картофа, пържени тиквички с кис. мляко, салата зеле и моркови, малко хумус, малко лютеница, кофичка овче кисело мляко, сирене, няколко бири.
2. Към 21 (план) - пека си мариновано свинско контрафиле на фурна - ще се хапва от него.

Голямо плюскане падна на първото ядене за деня. Май втората вечеря ще е и по-лека.

Обобщение за деня:
Днес нормална неделя у дома. Сутринта мина в оправяне на аквариуми, после закарах децата на кино, тренировка и ей го - денят свършил...
В залата Блага пък ми изтърси, че съм отслабнал много и начинът, по който го каза, не ме наведе на мисълта, че го казва в добрия смисъл на отслабване. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.06.13 14:14.

Бе нека да са лошо-изглеждащите плочки, ама да ги има :D

03.06.13
09:03

казано от Херцог Трън на 02.06.13, 20:58:

Какво да ти кажа... При 17-18% сланини до втория ред плочки има още доста вода да изтече. :) Не че съм се отказал, ама отдавна не бързам. :)

казано от Boby_ на 03.06.13, 09:03:

Какво да ти кажа... При 17-18% сланини до втория ред плочки има още доста вода да изтече. :) Не че съм се отказал, ама отдавна не бързам. :)

Хич не изглеждаш на 17-18% сланини :)

03.06.13
09:15

Като ги гледам по разни рекламки и снимки “преди,след”,си викам май само аз нямам воля да го направя.Тук обаче по дневниците съдя,че доста хора трудно могат да изчистят.Гена ли ни е такъв,”химията” ли не е малко :)...Факт е,че за 3 години съм свалил доста,но пък и аз плочките си ги мечтая само.

П.п.Просто си размишлявам на глас...и спамя :)

03.06.13
09:37

казано от Херцог Трън на 03.06.13, 09:13:

казано от Boby_ на 03.06.13, 09:03:

Хич не изглеждаш на 17-18% сланини :)

Хайде за 16,9% може да се спазарим, но не по-малко. :) Не съм се щипал скоро, но преди 2-3 месеца с 2-3 кила отгоре бях над 17 според калипера (ползвам електронен с формулата със седемте гънки на Джексън/Полък) и електронния ми кантар. Ясно е, че и двете дават отклонения (особено щипането - вадя 3-4% разлика, като започна да се стискам яко), но все пак са съгласни.
Някой ден като реша, че съм изчистил достатъчно, ще ида да ме измери някой профи инструктор, който борави с калипера всеки ден и ще видим...

П. П. Ей сега поръчах един китайски мазномер от и-бея за почти без пари. Тъкмо като дойде след месец и нещо, ще мога да сверя и него, и другите измервания. :)

казано от Тайсън на 03.06.13, 09:15:

Като ги гледам по разни рекламки и снимки “преди,след”,си викам май само аз нямам воля да го направя.Тук обаче по дневниците съдя,че доста хора трудно могат да изчистят.Гена ли ни е такъв,”химията” ли не е малко :)...Факт е,че за 3 години съм свалил доста,но пък и аз плочките си ги мечтая само.

П.п.Просто си размишлявам на глас...и спамя :)

Гледай си ги ти тия снимки. :) Ама кое е преди, кое е след и с какво са си помагали не е много ясно. Аз като започнах да се мъча със сваляне преди десетина години, бях с 35% мазнини. Сега съм наполовина, като в определени моменти стигах и до 12-13%, но със зверски лишения и ОКБ. Бях заприличал на скелет и плочките пак не се виждаха кой знае колко. В крайна сметка имаме някакъв диапазон на телесни мазнини, зададен от гените ни и не можем да излезем от него (освен с някакви ужасни усилия и за кратко), но пък само от нас зависи в коя част на този диапазон ще бъдем. Аз предпочитам в долната. :)

03.06.13
10:47

казано от Boby_ на 03.06.13, 09:37:

П. П. Ей сега поръчах един китайски мазномер от и-бея за почти без пари. Тъкмо като дойде след месец и нещо, ще мога да сверя и него, и другите измервания. :)

Ще пратиш ли линк, Боби? :)

Мнението беше редактирано от Петър на 03.06.13 10:47.

03.06.13
10:49

казано от Петър на 03.06.13, 10:47:

казано от Boby_ на 03.06.13, 09:37:

Ще пратиш ли линк, Боби? :)

Ето:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380650690796

10 долара боклука, 8 - доставката.
Има го и на dx.com с безплатна доставка, но е... 18 долара. :D

Китайците по гръб не падат.

03.06.13
10:53

Благодаря :). Изглежда ми голям боклук между другото :D. Като ония на времето от WS Teleshop - едни “пеперудки” дето ти пускат ток и ти горят мазнините... :D

Мнението беше редактирано от Петър на 03.06.13 10:53.

03.06.13
10:55

На Омрон по документация дават грешка +-4% ако не се лъжа, на тези китайските нямам идея колко ще е. :D

03.06.13
11:04

казано от Valdis на 03.06.13, 10:55:

На Омрон по документация дават грешка +-4% ако не се лъжа, на тези китайските нямам идея колко ще е. :D

Имахме Омрон в предната фирма - беше изостанал от някаква промоция. Мереше нещо там, ама тогава нямах база за сравнение, така че не знам колко точен е бил. Иначе резултатът зависеше от много неща - колко вода си пил (300-400 мл изпита вода непосредствено преди меренето даваха отклонение от над процент), сухи/влажни и дори студени/топли длани (последното - заради дилатацията на периферните съдове вероятно) и т. н. Дори при равни други условия при две измервания през 4-5 минути играше нагоре-надолу с 2-3 процента, както си иска. Китайският няма как да е по-добре, може само по-зле да е. :D
Поне ще мога по още два метода да го сверявам и ако има големи разминавания, ще видим. :)

казано от Петър на 03.06.13, 10:53:

Благодаря :). Изглежда ми голям боклук между другото :D. Като ония на времето от WS Teleshop - едни “пеперудки” дето ти пускат ток и ти горят мазнините... :D

Тия, които мерят през дланите, така си изглеждат - дори марковите са с тази форма горе-долу. :) Волан от спортен болид.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.06.13 11:06.

03.06.13
11:08

казано от Boby_ на 03.06.13, 11:04:

Поне ще мога по още два метода да го сверявам и ако има големи разминавания, ще видим. :)

Най-накрая ще осредняваш стойностите и ще се надяваш да си близко до истината. :D :D :D

ПП Имам Омрон, но не го ползвам от години поради по-горе споменатите причини. Най-добрия калипер, е огледалото. Професионалните калипери имат пружина с калибриран натиск, за да се избегне прилагането на различна сила и съответно разлики в крайния резултат.

Мнението беше редактирано от Valdis на 03.06.13 11:12.

03.06.13
11:11

казано от Valdis на 03.06.13, 11:08:

казано от Boby_ на 03.06.13, 11:04:

Най-накрая ще осредняваш стойностите и ще се надяваш да си близко до истината. :D :D :D

Това е идеята, ама по-вероятно да се получат големи разлики, да им се ядосам на всичките боклуци и да ги скрия далеч от погледа. :)

03.06.13
14:37

Май ще трябва да добавям още магнезий - уж пия по 450 мг на ден, а някакво мускулче в предната част на дясното ми рамо днес не е спряло да подскача цял ден. Тренира му се явно. Е, днес е ден за рамене - така и трябва!

03.06.13
15:06

казано от Boby_ на 03.06.13, 14:37:

Май ще трябва да добавям още магнезий - уж пия по 450 мг на ден, а някакво мускулче в предната част на дясното ми рамо днес не е спряло да подскача цял ден. Тренира му се явно. Е, днес е ден за рамене - така и трябва!

Само да няма после “Днес- слабо, щото цял ден едно мускулче ми подскачаше и рамото се предизтощи” (grin) :D

03.06.13
15:14

казано от Boby_ на 03.06.13, 14:37:

Да не се опитва да избяга ?  : -))))

03.06.13
19:30

03.06.2013 г. (тренировъчен ден 1, седмица 6)

Тренировка - рамо, предмишница

Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 10х20, 8х40, 8x40 кг.

Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х70 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4x85, 4х85, 5x80 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 7х42, 6х42 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6х30 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 5х40, 5х40 кг.
5. Сгъване на китка с прав лост (за предмишница) - 8х40, 8x50, 8х60, 6х65, 6х65, 6х65 кг.
6. Сгъване на китки с дъмбели с надхват (за предмишница) - 6х12,5, 6х12,5 кг.

Много слабо! Едва-едва две четворки на 85 на раменната преса, като втората беше рекордно крива и трудна.
Освен, че ме боляха лактите отвътре, явно вчера съм усукал и нещо отвън, защото усещах доста остра и неприятна болка във външната част на лявата предмишница.

Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 - 2 грама витамин C, разделени на два приема през около час.

Храна:
21 часа фастинг, последвани от :
1. Към 18 - двойна доза протеин.
2. Към 18:30 - купичка пилешка супа, парче свинско контрафиле на фурна, гъши пастет, малко пържени тиквички с кисело мляко, хумус, 30-тина грама сурови ядки, 10-тина грама годжи-бери, две бири.
3. Към 21 (план) - ще хапна още нещо, но след цялото плюскане преди малко ще гледам да е по-умерено.

Обобщение за деня:
Нормален ден. Отхвърлих много работа, но има още... И така - до края на света (или поне до пенсия, ако доживея)!

03.06.13
19:49

Бат Боби физиката как е?Гледам тренираш здраво, храната е spot on (добавките повече на брой от храната),големи фастинги правиш ,за лятото подготвяш ли се? Плажове-млажоде на малдивите, бахамите, карибски, канарски острови, насам-натам да ги пообиколим...и събираш пари предполагам,и без това няма да ти отнеме доста време да ги събереш.Телесните мазнини и симетрията как са?

Мнението беше редактирано от lordinario на 03.06.13 19:49.

03.06.13
20:05

Голяма бъзикня е тоя Ванко! :D

03.06.13
20:34

казано от A.W.E.I.T на 03.06.13, 19:49:

Бат Боби физиката как е?Гледам тренираш здраво, храната е spot on (добавките повече на брой от храната),големи фастинги правиш ,за лятото подготвяш ли се? Плажове-млажоде на малдивите, бахамите, карибски, канарски острови, насам-натам да ги пообиколим...и събираш пари предполагам,и без това няма да ти отнеме доста време да ги събереш.Телесните мазнини и симетрията как са?

:) Хех. Тренирам, храната бива, на фастинга тъкмо му посвикнах, а добавките са орязани до най-необходимото. :) За лятото се готвя целогодишно и то не само за това лято. Мазниките са си там някъде - уж свалям, ама с тая бира нещо все не е достатъчно.
Палми и тропически острови няма да има и тази година. :) Нещо взех да се замислям за пенсия, вкарвам едни стотинки в доверителни фондове, планирам да започвам къща (жената напъва да я подкарваме още сега, аз се опъвам с надеждата да доизчистя предишния кредит първо). Абе пенсионерска работа... :) Ще се ходи по света, като пораснат децата и ги изритам от нас. Едно е да тръгнем двама, съвсем друго - четирима с бесен пубер и непослушно шестгодишно. Никакви Малдиви, докато двечките не ми се махнат от главата. :)

казано от metalex на 03.06.13, 20:05:

Голяма бъзикня е тоя Ванко! :D

А, нека се бъзика - аз нося доста. :) Обичам да ми обръщат внимание, а и не се взимам толкова на сериозно, че да се засегна. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.06.13 20:34.

03.06.13
20:41

Има си чар да се ходи с децата, особено на такива места  :)

03.06.13
20:49

Значи браво,Бобито е много добър, дружелюбен, мил, приветлив, приятелски настроен и спокоен човек, странно как се е издигнал чак до наркобос и е станал толкоова богат...

04.06.13
14:49

И като приключихме с шегите и закачките, ми се ще сериозно да обсъдим възраженията на Владо Недков срещу цикличното хранене при хора, борещи се за понижаване на мазнините под 15% (той говори за 20%, но при мен целите са други), които същевременно не искат да губят сила и мускулна маса:

Отразява се зле на гликогеновите депа в мускулите и намалява саркоплазмения прираст в мускулната маса.
  По-рядко можете да спортувате и няма как да извършите тренировка с голямо общо повдигнато тегло или енергоразход, защото възстановяването на мускулатурата ще бъде възпрепятствано по време на гладуването. Иначе казано, ако сте атлет с бърз метаболизъм (високо активно тегло + голям обем ккал/ден), дори и да имате 20% подкожни мазнини - този метод на хранене може да ви бъде повече във вреда, отколкото от полза. Използването на ПГ не е в синхрон с висок атлетизъм по отношение на функционални или визуални критерии. Ако искате да сте изчистени или да вдигате тежко, не се захващайте с него.
  Ефективността на метода спада рязко при неконтролируем прием на храна в дните с храна. Причината не е в свръхприема, а във възможността да се яде по-малко, отколкото е нужно. Това води до консервиране на метаболизма и редукция на активно тегло. При спортуващи - до претрениране.
  Ефективността спада след преминаване на 20% подкожни мазнини, а по-нататъшната редукция в теглото води до спад най-вече на активната маса, включително мускулите. Това автоматично изключва комбинацията: масивна мускулатура на напреднал атлет, чиста преса и ПГ.
  Може да доведе до спад в кръвното налягане и снижена кръвна захар.
  Не се препоръчва на инсулинозависими диабетици, заради чисто прагматични проблеми в регулацията на инсулиновия прием.
  Води до раздразнителност в “гладните дни”. Увеличава агресивния поведенчески модел. За хиперактивните и нервни хора е по-добре да се откажат от ПГ. Възможни са пристъпи на “тъпчене с храна”.
  Гладуването е проблем при язви и гастрити.
  С ПГ не бива да се занимават хора с нестабилна психика и проблеми със себевъзприятието и приемането. В това число булимици и анорексици или склонни към залитане в крайности.

Източник: Периодично гладуване (ПГ) - Intermittent fasting http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting#ixzz2VFMWw2fK
Follow us: @bbteam on Twitter | bbteam on Facebook

Понеже мненията са много противоречиви, ми се ще да направим кратко проучване сред практикуващите различни варианти на циклично хранене тук във форума.
1. Колко от хранещите се циклично са намалили процента си телесни мазнини под 15% (ориентировъчно)?
2. Колко от хранещите се циклично са увеличили или поне не са изгубили мускулна маса, откакто го практикуват?
3. Колко от тях са станали по-силни в абсолютна стойност в базовите упражнения или поне не са изгубили сила там?

Това са трите условия, които аз лично търся в един режим на хранене. Започнах с уверенията на доста от практикуващите циклично хранене, че при тях това е изпълнено, но сега като се замисля, не виждам кой знае какви потвърждения на това. 
При мен резултатът от почти два месеца се измерва в следното:
1. Мазнини - без промяна.
2. Тегло - без промяна.
3. Сила - осезаем спад.
4. Мускулна маса - засега без промяна, но при спада на силата вече очаквам и това.

Казано най-общо, до момента цикличното хранене не работи за мен и доста думите на Владо от статията се потвърждават дословно.
Преди да се откажа окончателно обаче, ми се ще да събера мнения на хора, които са наблюдавали обратното при себе си. Личният опит струва повече от 1000 статии, ако е в достатъчни количества (т. е. премине от анекдотичен в статистически вид, така да се каже). :)

Carbohydrate

04.06.13
15:35

Във моят дневник има снимки до и после- пост №50. Тренирах само лостове със тежест. Храних се подобно.
Резултатът е на снимките. + 1тежко претрениране и 2 леки. Раздразненост. Сприхавост. Зомбиране. Спадане на мускулна маса със спадането на мазнините. Но, съм доволен от резултата визуално. А за силата, при правилно трениране не спада, само претренирваш)) и почваш от начало))).

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.06.13 15:39.

04.06.13
18:17

Правя фастове между 16 и 20 часа всеки ден, близо година вече. Първите две седмици бяха най-трудни. След тях почти не виждам негативи. По-концентриран съм, по-работоспособен, не завися от закуски, обяди, не съм нервен когато съм гладен. Вечер си лягам стабилно нахранен и спокоен :)

1. Със сигурност съм намалил подкожните мазнини, но се съм се мерил с калипер, за да знам с колко точно. В огледалото видимо се забелязва изчистване в раменния пояс, гърди и горната част на корема.
2. Не съм изгубил мускулна маса.
3. Покачил съм тежестите в почти всички базови упражнения. Но не го отдавам на начина на хранене.

Най-важното според мен е да можеш да приемеш нужното количество храна, в по-малко на брой хранения. Често ми се е случвало да не успея да си набавя нужните калории и от това да не възстановя адекватно.

04.06.13
18:48

Здрасти Боби.Прочетох постовете относно ЦХ и искам и аз да изразя мнение, не претендирам,че е компетентно, но това наблюдавам върху себе си за близо година и 9 месеца ЦХ.
1-При фастове 16-20 часа (случайно и по-повече е имало), мазнините се стопиха.Не знам дали същите резултати с тези тренировки бих ги постигнал и с нормално хранене, но определено съм намалил мазнините от както съм на ЦХ. Не казвам,че съм изкарал нацепена преса, но щом почнах да използвам женския колан във фитнеса и то на 3-4 дупка значи има прогрес.
2-При този тип хранене, силата размерите и процента мазнини не зависи от гладуването и т.н, а от приема на точно определени калории и нутриенти- живия пример съм аз- не ям ли повече калории и повече въглехидрат- щангите ме мачкат и обратното, наям ли се стабилно всичко се чувства леко :) Мускулна маса като покачена мога да отчета в ръцете и в по-малка степен в раменете, но обиколката на ръката от 35 до 37 напомпена за 2 години си е някакъв прогрес :)
3-Относно тежестите- когато започнах с ЦХ , мисля че имах към 90-100кг лежанка. За година и нещо съм с 25кг отгоре, при положение, че в повечето време съм бил в период за сваляне и не съм акцентирал на лежанката като упражнение. Изхвърлянето, обръщането и тласкането, набирането и кофите с тежест са с по-осезаем ефект, но това е защото са присъствали във всяка една тренировка.
Поздрави и не ангажирам никой с мнението си :)

ИМ

04.06.13
19:09

Здравей Боби,
От януари месец тази година започнах да ходя на фитнес и да спазвам режима на интервалното хранене/гладуване. Правил съм и 36 часови, 24 часови и 16 часови фастове. Лично на мен ми се отразява изключително добре. Относно конкретните питания:
По т. 1- незнам колко процента мазнини съм в момента, предполагам, че съм около 15%, но за шест месеца съм свалил теглото си от 105кг. до 89кг. Лично аз нямам желание да падам до по-нисък процент подкожни мазнини, но съм напълно убеден, че мога да постигна около 10-12%, чрез режима на цикличното хранене.
По т. 2 - Изглеждам много по-”голям” в момента при 89кг., отколкото при 105кг. Лично аз качвам мускулна маса при цикличното и то осезаемо.
По т. 3 - При започване на тренировките, с лично тегло 105 кг., пробвах лега и направих 1х100кг. Сега при 89кг. бутам на лег 135кг., като смятам, че ще бутна и 140 кг. Тяга правя от около месец, месец и малко, както и клек и обръщане. И при тях силата ми расте. През цялото време съм бил на циклично. Честно казано не знам дали, ако бях на нвд, кето и прочие,  резултатите нямаше да са по -добри. Но засега при мен цикличното работи. Да отбележа само, че карам 29 години и метаболизма ми не  е, както беше преди десет години.Дано съм ти бил полезен.

04.06.13
19:15

Като чета горните коментари взимам да се замислям дали и аз да не пробвам. Не ме блазни толкова изчисването, колкото удобството, че ядеш 1 път и не се занимаваш повече.

04.06.13
19:59

И аз потвърждавам думите на Владо, че и трима мои приятели...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1