Too Little, Too Late

Прескочи до:

04.06.13
20:06

@Vasil Stoianov, Sarfaa, Абазаба, Иван Марков: Момчета, благодаря за споделения опит! Окуражихте ме да продължа още примерно два месеца с цикличното. :)

04.06.2013 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено маслo, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 и към 14 - по 1 грам витамин C.
2. Към 20 - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло.
3. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
20,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - салата домати, сирене и варени яйца, пилешки филенца със сметанов сос, суджук и кисели краставички, 4-5 бири.
2. Към 21 (план) - пилешка супа, свинско контрафиле на фурна, кофичка овче кисело мляко.

Обобщение за деня:
Днес имахме тежка презентация, която обаче мина доста успешно. Заради нея обаче не успях да стигна до залата. Утре ще тренирам, а в четвъртък пак пътувам.

Поздравче:

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.06.13 20:07.

04.06.13
21:03

Ако нещо не е действало два месеца, няма причина да почне да действа през следващите два ;) Щом нещо не работи, промени го.
Между другото, 5 бири са 1000+ калории, а докато тялото гори алкохола, не гори мазнините.

KA

04.06.13
21:11

казано от Петко К на 04.06.13, 21:03:

Ако нещо не е действало два месеца, няма причина да почне да действа през следващите два ;) Щом нещо не работи, промени го.
Между другото, 5 бири са 1000+ калории, а докато тялото гори алкохола, не гори мазнините.

При бирата не е голям проблем (калориите са проблем), тъй като алкохола е малко :)) виж ако пиеш твърдо, там това важи с пълна сила, там се блокира разграждането на мазнини, ама колко и до каква степен и за колко часа също си е индивидуално а пък и не съм запознат с конкретните изследвания.

04.06.13
21:25

Боби,не че нещо,но много лесно се окуражаваш и повлияваш от чуждите мнения.Не си ли чувал,че всеки организъм е абсолютно различен,затова няма и универсална програма,диета и т.н. Само общи принципи и препоръки.Което ме навежда на мисълта,че след като виждаш негативен ефект,защо да продължаваш и да чакаш позитивния такъв?Ами ако не дойде и тогава и някой каже,че при него е подействало страхотно,пак ли ще кажеш,ами дай пък още 2 месеца може и да стане?Пък и какво му има на класическото НВД/РБД.Да не омазняваш от високите мазнини (ако изобщо са високи де...)?Пробвал ли си с високи комплексни въглехидрати и поочти без мазнини,другата крайност,някой хора така изчистват доста добре.Както казах всеки е различен...

Мнението беше редактирано от lordinario на 04.06.13 21:26.

04.06.13
21:29

Петко, причината още да не сменям ЦХ е именно в бирата. При пет бири горе-долу през ден с НВД качвам като за световно, а с ЦХ засега задържам. С други думи все нещо работи. Докато не спра или поне намаля значително бирата, не мога да си направя категоричен извод за свалянето, затова и цитирам основно спада на силата.
Освен това два месеца не са много за един дългосрочен режим на хранене. Това не е диета с чай и ябълки все пак, а и аз не започвам от 30% мазнини и 6000 ккал на ден, а съм в края на двегодишно НВД с ОКБ, дало като резултат 20 свалени (за пореден път) килограма. Има голяма разлика.

казано от A.W.E.I.T на 04.06.13, 21:25:

Боби,не че нещо,но много лесно се окуражаваш и повлияваш от чуждите мнения.Не си ли чувал,че всеки организъм е абсолютно различен,затова няма и универсална програма,диета и т.н. Само общи принципи и препоръки.Което ме навежда на мисълта,че след като виждаш негативен ефект,защо да продължаваш и да чакаш позитивния такъв?Ами ако не дойде и тогава и някой каже,че при него е подействало страхотно,пак ли ще кажеш,ами дай пък още 2 месеца може и да стане?Пък и какво му има на класическото НВД/РБД.Да не омазняваш от високите мазнини (ако изобщо са високи де...)?Пробвал ли си с високи комплексни въглехидрати и поочти без мазнини,другата крайност,някой хора така изчистват доста добре.Както казах всеки е различен...

Ванка, не се окуражавам или повлиявам от чуждото мнение, а благодаря за споделения опит. :) В момента се колебая дали да продължавам с ЦХ или да се върна на чисто НВД и затова ценя мнения, които са подкрепени с достатъчно дългосрочен личен опит. Малко любезност може да е само от полза.
Заблуждаваш се, ако смяташ, че хората се различават кой знае колко. Калориите са си калории, макронутриентите се усвояват еднакво, инсулинът си е инсулин. Отличават ни няколко базови фактора по отношение на наследственост и тип метаболизъм, но дори те не са толкова съществени, а последните търпят промени с времето.
Разковничето е в калорийния баланс. Проблемът е, че след определен момент всеки един режим на хранене просто спира да действа. Така става и с НВД. Нищо му няма, но след две години без прекъсване и 20 кила надолу (както казах вече по-горе), започнах полека да качвам при уж ОКБ. Дали неусетно съм качил калориите, дали въглехидратите са станали в повече (при мен те са отрова за метаболизма във всякаква форма), дали просто тялото се е адаптирало, но за половин година качих пет кила.
Диета с преобладаващи въглехидрати (включително дивотиите за въглехидратна ротация) няма да пробвам за нищо на света. Остават ми два варианта - още по-голямо орязване на калорийния прием (по този път вече съм минавал и знам къде води) или циклично хранене. В момента се колабея между двете, като клоня към продължаване на ЦХ. Затова и потърсих мнения.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.06.13 21:39.

04.06.13
21:48

Не гладуваш ли яко?Не ти ли пречи това на работата и концентрацията (и всичко останало) почти без въглехидрати за толкова дълъг период (2 години и нагоре).

Мнението беше редактирано от lordinario на 04.06.13 21:48.

04.06.13
22:10

казано от A.W.E.I.T на 04.06.13, 21:48:

Не гладуваш ли яко?Не ти ли пречи това на работата и концентрацията (и всичко останало) почти без въглехидрати за толкова дълъг период (2 години и нагоре).

В началото ми пречеше, но вече не. Има дни, в които изпитвам повече глад от други, но е в рамките на поносимото. Въпрос на адаптация е.

С малко въглехидрати се чувствам добре. Все пак поемам някакви с млечни продукти, зеленчуци, бира. Когато искам да свалям, спирам и да пия и калорийният баланс става отрицателен. Въпросът е, че това вече си е предизвикателство и след известно време ми писва да не казвам чак на кое.

04.06.13
22:11

То тези от млякото (освен ако не е с литри), и още повече зеленчуците са баш “отбии номера”, даже и там не са. Толкова са зле като въглехидрати. :D

05.06.13
08:37

казано от A.W.E.I.T на 04.06.13, 22:11:

То тези от млякото (освен ако не е с литри), и още повече зеленчуците са баш “отбии номера”, даже и там не са. Толкова са зле като въглехидрати. :D

Подсещаш ме да включа малко качествени въглехидрати в по-ранното хранене. Да видим как ще се отрази, ако общото количество е под контрол.

05.06.13
10:30

казано от Boby_ на 05.06.13, 08:37:

казано от A.W.E.I.T на 04.06.13, 22:11:

Подсещаш ме да включа малко качествени въглехидрати в по-ранното хранене. Да видим как ще се отрази, ако общото количество е под контрол.

Това е добра идея мисля, може там да е проблема със свалянето.

05.06.13
13:43

Аз лично съм много доволен от подобен режим (резултатите при него са в дневника), макар и по-друга схема:

Тренирам сутрин в 08.00-09.00, (без закуска) после до 13-14 ч. обикновено нямам така или иначе апетит, когато дойде в този диапазон - първо хранене винаги без въглехидрати, после второ балансирано или по-високо въглехидратно, зависи как се чувствам, но не по-късно от 21.00 ч. и с поне 4 часа разлика. В дните без тренировка пропускам обяда като правило, освен ако не ходим семейно да хапнем навън уикенда, или ако просто не съм много гладен (невъзстановен). Свалих много и без да връщам, не съм броял калории, включително и с по 150-200 грама концентрат в тренировъчните дни с второто ядене. Нямам проблеми с възстановяването. Ако съм по-постоянен и не се намират поводи и последните месец и половина не бе посветен на пътувания;) щеше да е още по-добре.

Установих, че с бирата процесът на сваляне се прекъсва, не знам защо, но и при мен е така, като също не качвам - освен всичко друго и слагат захар, допълнително спирт за консервация и т.н., така, че на етикетите много не вярвай, особено ако е българска. Процесът се прекъсва и с алкохол в извънтренировъчните дни.

При теб ми прави впечатление малката разлика между храненията - успява ли да се изпразни стомаха, защото все пак при по-сериозно количество мазнини и белтъчини може да има необходимост храната да престои и до 5 часа в стомаха, а ако се застъпват хранения, чисто според теорията има проблеми с усвояването - стомахът се изпразва по-бързо и храната не е готова за усвояване от тънките черва, гние и т.н.

05.06.13
14:00

:) Аз в тия 4-5 часа прозорец буквално не спирам да ям, ти ми говориш за изпразване на стомаха... :) Това с часовете е доста условно - горе-долу там някъде са нещата, но едното ядене буквално прелива в другото.
А с бирата работата е ясна отдавна, но ми е слабост, какво да се прави. (beer)

05.06.13
14:04

казано от Boby_ на 05.06.13, 14:00:

А с бирата работата е ясна отдавна, но ми е слабост, какво да се прави. (beer)

Как какво? Продължаваш да бъдеш интелектуалец, разбира се! :)

05.06.13
14:08

Можеш да си готвиш по - малко мазна храна за прозореца, голям обем, насищаща, но не толкова калорична /пиле, риба, дробчета, ястия с извара/

05.06.13
18:27

05.06.2013 г. (тренировъчен ден 2, седмица 6)

Тренировка - бицепс, трицепс

Загрявка:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж  (тип “чукчета”) - 8х15, 8х20 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж  (тип “чукчета”) - 4х30 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х90 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж  (тип “чукчета”) - 9х35, 6х40, 5x40 кг.
2. Избутване на щанга от лег с тесен хват - 7х120, 7x120, 7х120 кг.
3. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж (с надхват)  - 8х50, 8х50 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х60, 5х60 кг.
5. Сгъване на горен скрипец (портален) за бицепс (с една ръка) - 5х45, 6х40 кг.
6. Трицепсово разгъване на горен скрипец зад глава (с една ръка) - 6х45, 5х45 кг.

Обобщение за тренировката:
Днес малко смених схемата - изключих упражненията за бицепс в подхват и правих само в надхват и перпендикуларно на тялото. Лактите се зарадваха много.

Добавки
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex.
2. По време на тренировката - 10 грама Aminolast на Gaspari.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. Към 18 - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло.
5. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
20 часа фастинг, последвани от:

1. Към 17:30- двойна доза протеин.
2. Към 18 - купичка пилешка супа, малко синьо сирене и ементалер, кофичка биволсо кисело мляко, 30-тина грама ядки (сурово кашу, бадем и бразилски орех), маслини Каламата, овче сирене.
3. Към 21 (план) - ще вечерям по-сериозно.

Обобщение за деня:
Нищо за разказване, а и да има, нямам време. След малко ми изтича един срок и съм в абсолютен цайтнот. Едва успях да отскоча набързо до залата и то защото имахме технически проблеми и нямаше как да си довърша работата.

06.06.13
09:46

казано от Boby_ на 05.06.13, 18:27:

05.06.2013 г. (тренировъчен ден 2, седмица 6)

Днес малко смених схемата - изключих упражненията за бицепс в подхват и правих само в надхват и перпендикуларно на тялото. Лактите се зарадваха много.

Нали ;) Може и подхват на кабели, ако не е особено зле положението - важното е да не е фиксирана ръката без възможност леко да се извърти.

Боби, пак да повторя, имах почти същите проблеми като тебе с лактите (не от толкова време) и волският хрущял на NOW направо ми ги смени с нови - не можех да повярвам. Приемах го, когато бях с гипсиран крак - помогна ми осезаемо и за глезена, а лактите бяха страничния ефект от приемането на добавката. Гарантирам ти - няма такова облекчение.

06.06.13
12:19

казано от Миsh0 на 06.06.13, 12:15:

Боби, пак да повторя, имах почти същите проблеми като тебе с лактите (не от толкова време) и волският хрущял на NOW направо ми ги смени с нови - не можех да повярвам. Приемах го, когато бях с гипсиран крак - помогна ми осезаемо и за глезена, а лактите бяха страничния ефект от приемането на добавката. Гарантирам ти - няма такова облекчение.

А докато вземаше хрущяла и беше с гипсиран крак, тренираше ли през това време лактите или те почиваха ?

06.06.13
13:49

Мишо, зачетох се в ревютата на този волски хрущял и съм впечатлен, честно казано. Доста съм скептичен в последно време към подобни продукти, но може би ще го пробвам в най-близко бъдеще.

казано от StefanR на 06.06.13, 12:19:

казано от Миsh0 на 06.06.13, 12:15:

А докато вземаше хрущяла и беше с гипсиран крак, тренираше ли през това време лактите или те почиваха ?

Да, дори наблягах основно на ръцете в този период, защото изостават, а и избягвах всякакви упражнения от стоеж за горна част.

отдавна се каня да направя такава снимка специално за теб :D :D

06.06.13
23:38

казано от kristiancho на 06.06.13, 23:25:

:) Ти пък намери с каква бира... Иначе позингът е добре. (beer)

06.06.2013 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено маслo, 1 доза Animal Flex.
2. Към 20 - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло.
3. Преди лягане  - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
1. Към 18 - телешка супа с фиде, варено жито в зелеви листа с доматен сос (не ме питайте защо съм го поръчал, предполагах, че ще е нещо съвсем друго от менюто на румсървиса), две бири.
2. Към 22 - зелена салата с домати и бяло сирене, свински каренца с гъбен сос и някаква паста, още 3-4 бири.

Днес удържах фастинга цял ден, но вечерта се оплексах с бири и твърде много въглехидрати.

Обобщение за деня:
Полет рано сутринта, после цял ден среща в офиса във Виена. За изненада обаче приключихе рано и имах време преди служебната вечеря да се видя с приятел, който живее тук. Наложи се да измина 10-тина километра пеша. Е, всъщност не се налагаше, но първо малко подцених разстоянията, а в последствие гордостта и стиснатото ми сърце не ми позволиха да се предам и да взема такси. :)
Утре пак цял ден среща, а вечерта летя обратно. Поне ще си напазарувам от фрийшопа на прибиране...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.06.13 23:44.

Gogo

07.06.13
12:57

дясната ти ръка, що така е по-здрава?

07.06.13
13:04

казано от Gogo на 07.06.13, 12:57:

дясната ти ръка, що така е по-здрава?

Щото е заебал позирането в името на по-важни цели :-)))

Защото ще счупи бутилката ако стегне и 2те.

08.06.13
12:06

07.06.2013 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 22 - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло.
3. Преди лягане  - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
23 часа фастинг, последвани от:
1. Към 22 - две купички пилешка супа, кюфтенца, увити в бекон на скара, салата домати, маслини, малко гъши пастет, кофичка овче кисело мляко, 30-40 грама сурови ядки.

Мислех да хапна преди самолета на летището нещо, но не ми остана време и си го откарах до 23 часа фастинг с едно ядене.

Обобщение за деня:
След ден висене в офиса и една нископродуктивна среща обратно в София. На виенското летище не можах да си харесам малц на приемлива цена и се бях примирил, че се прибирам с празни ръце, но реших да хвърля едно око и на фрийшопа след паспортния контрол на нашето летище. Оказа се, че има интересни оферти. Взехи си десетгодишно Jura Origin и 12 годишно Glenforclas. Не съм опитвал нито едно от двете, така че съм любопитен какъв дух ще излезе от бутилките. :) При всички случаи няма да е по-зле от GlenGrant-а от последния път. :D

08.06.13
18:36

08.06.2013 г. (тренировъчен ден 3, седмица 6)

Тренировка - бедра, прасец

Загрявка:
Преден клек с фитили - 8х60 кг.

Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.

Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 6х120, 5х120, 5х120 кг.
2. Лег-преса - 6х260, 7х260 кг.
3. Бедрени разгъвания на машина - 11х115, 11х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 8x95 кг.
5. Повдигане на пръсти на калф машина - 10х50, 8х80, 8х80, 8х80, 8x80, 8х80 кг.

Днес клекът на пръв поглед беше малко по-добре от миналата седмица, но всъщност се размотавах, тренирах без никаква интензивност, а почивките бяха по цяла вечност..

Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено маслo, доза Animal Flex.
3. По време на тренировката - 10 грама Aminolast на Gaspari.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло.
6. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:

1. Към 17:30 - двойна доза протеин.
2. Към 18 - две порции “пица” с блат от кайма, маслини, синьо сирене, 2-3 бири.
3. Към 21 (план) - планира се сериозна вечеря.

Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване днес - съвсем стандартна събота с пазаруване, оправяне на аквариуми и други такива ангажименти.

Как ти помагат фитилите при клека ?

08.06.13
18:54

казано от Маданеца на 08.06.13, 18:42:

Как ти помагат фитилите при клека ?

Като на всяко дървено човече - дават ми 15 см отгоре в в сравнение с нормалната позиция на ръцете при преден клек с щангистки хват. :)

Виж след 30-тата секунда за какво става дума:
http://www.t-nation.com/strength-training-topics/front-squat

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.06.13 18:55.

DO

08.06.13
19:09

казано от Boby_ на 08.06.13, 12:06:

Боби, вие с Джеймс Хинкс за хоби да вземе да станете професионални дегустатори. ;д
Разбира се, шегувам се, макар да съм попадал на разни доста представителни западни сайтове-блогове, че и със стабилни рекламни банери , класации, дискусии ( сигурно и производители,дистрибутори се интересуват относно по-посещаваните ). В БГ нета не знам да има подобни работи.
п.с. Втората марка си е с доста добро автентично реноме като цяло.

Мнението беше редактирано от donsir на 08.06.13 19:10.

08.06.13
20:08

казано от Denny Crane на 08.06.13, 19:09:

казано от Boby_ на 08.06.13, 12:06:

Боби, вие с Джеймс Хинкс за хоби да вземе да станете професионални дегустатори. ;д
Разбира се, шегувам се, макар да съм попадал на разни доста представителни западни сайтове-блогове, че и със стабилни рекламни банери , класации, дискусии ( сигурно и производители,дистрибутори се интересуват относно по-посещаваните ). В БГ нета не знам да има подобни работи.
п.с. Втората марка си е с доста добро автентично реноме като цяло.

Аз съм аматьорче все още. :) Наскоро започнах да откривам сингъл малца и засега се придържам към по-бюджетните варианти.
Днес си отворих бутилката Джура и не съм особено очарован. Най-доброто, което мога да кажа за нея, е. че става, но едва ли ще го повторя.

08.06.13
21:43

казано от Boby_ на 08.06.13, 18:54:

Виж след 30-тата секунда за какво става дума:
http://www.t-nation.com/strength-training-topics/front-squat

Аз си ги правя като втория пич.Ще взема да пробвам и аз с фитилите,че ми е невъзможно да направя щангисткия(прецаквал съм и двете китки).

DO

08.06.13
23:37

казано от Boby_ на 08.06.13, 20:08:

Е то си е относително, общо взето ако ти си аматьорче ние пък сме баш абсолютни аматьорчета, поне аз де. Теоретично и на приказки ги поназнайвам нещата, но съм пробвал 2-3 от по готините уискита ( едното е Glenfarclas 15 ), нямам лев за повече.
Общо взето ревютата на продукти ще дойдат с вдъхновение от дистрибуторите на марки скоч. ;д
По западните сайтове такива виртуозни ревюта съм срещал, че сигурно и там са на този принцип.

Мнението беше редактирано от donsir на 08.06.13 23:52.

09.06.13
23:29

09.06.2013 г. (тренировъчен ден 4, седмица 6)

Тренировка - гърди, преса

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130. 2x130 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х155, 3+1х150, 4х150 кг.
2. Кофички с доп. тежест - 6х48, 6х48 кг.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 6х50, 6х50 кг.
4. Планк - 1:20, 1:10, 1:05 мин.
5. Коремни преси на с доп. тежест - 13x10, 13x10, 12x10 кг.

Малко по-добре от миналата седмица, но пак го оценявам като сравнително слабо представяне днес.

Добавки:
2. По обяд - 2 грама витамин C.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.
6. Преди лягане - 3 капсули ZMA на Now.

Храна:
21,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - две дози протеин.
2. Към 18:30 - две кюфтета от конска кайма, увити в бекон, салата домати, овче сирене, маслини, кофичка биволско мляко.
3. Към 22 - салата патладжани на скара с кашкавал и домати, сач със свинско, пилешко и зеленчуци, свински ребърца на скара, 4-5 бири.

Обобщение за деня:
Днес нормална неделя. Привечер се видяхме с един съученик на “Цвете за Гошо” в Южния парк, после ходихме заедно на кръчма. Не беше ден за бири, но така се получи. :)

09.06.13
23:31

Аз съвсем изключих за тоя концерт/фест...

Мнението беше редактирано от Бойко на 09.06.13 23:32.

10.06.13
08:44

казано от Скота на 09.06.13, 23:31:

Аз съвсем изключих за тоя концерт/фест...

Ами аз отидох съвсем случайно и се задържах не повече от час. Атмосферата не беше лоша, озвучаването биваше, но и двете групи, които чух, не струваха. Предимно зле изпълнени кавъри плюс едно-две безлични авторски парчета. Беше сравнително рано, затова предполагам, че по-натам е имало и по-серизони групи.

10.06.13
11:05

казано от Boby_ на 06.06.13, 23:38:

Наложи се да измина 10-тина километра пеша. Е, всъщност не се налагаше, но първо малко подцених разстоянията, а в последствие гордостта и стиснатото ми сърце не ми позволиха да се предам и да взема такси. :)

И на мен така ми се “наложи” миналата седмица ;)
Над 70 км пеш за 3 дни...:D Добре, че съм корав в краката, ама лошо, че тия западняци основно с павета правят улични настилки...

казано от Boby_ на 08.06.13, 20:08:

Аз съм аматьорче все още. :) Наскоро започнах да откривам сингъл малца и засега се придържам към по-бюджетните варианти.
Днес си отворих бутилката Джура и не съм особено очарован. Най-доброто, което мога да кажа за нея, е. че става, но едва ли ще го повторя.

Боби, много важно е да уцелиш малца, които ще ти пасне на вкусовите рецептори. Има хубави и хвалени малцове, който не бих пил, има други, които пък бих пил с удоволствие...

10.06.13
13:05

казано от James Hinks на 10.06.13, 11:05:

Боби, много важно е да уцелиш малца, които ще ти пасне на вкусовите рецептори. Има хубави и хвалени малцове, който не бих пил, има други, които пък бих пил с удоволствие...

Така е. Аз съм обаче все още на фаза обогатяване на “малцовата” култура и гледам да не повтарям. :) Като изчерпя вариантите, които са ми по джоба, ще “рекапитулирам” впечатленията и ще си избера 2-3 варианта, които ще започна да взимам редовно.
Засега от айлитата ми допада най-много Bowmore, а от хайленд може би Glenlivet.

10.06.13
19:19

10.06.2013 г. (тренировъчен ден 5, седмица 6)

Тренировка - гръб, трапец

Загрявка:
Мъртва тяга - 10х20, 8х70, 6х120 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.

Работни серии:
1. Мъртва тяга - 6х160, 6х160, 6х160 кг. (без колан, без фитили, с успореден надхват)
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 6+1х24, 6х24, 5х24, 6х16 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5х90, 7х85, 6x85 кг.
4. Гребане с едностранно натоварен лост - 6х55, 5х55 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга - 6x230, 6х230, 6х230, 6x230 кг.

Реших да сложа тягата в началото на тренировката. Откакто тренирам, винаги я слагам или в края, или в краен случай в средата.
Освен, че иска повече загрявка, този вариант май ми допада повече засега.
Тягага я правя без фитили, с надхват. Към края на третата серия започвам да изпускам, но засега има още ресурс във хвата.
Освен без фитили, дърпам и без колан - да видим дали няма да е по-добре за пояса с увеличаването на тежестта. Другата седмица още 10 кила отгоре.

Добавки:
2. Към 10 и към 14 - по 1 грам витамин C.
3. Преди тренировката - 5 грама BCAA на ASL.
4. След тренировка - ~50 грама Monster Whey на ASL.

Забравих си днес шейкъра у нас, та прибегнах до световнонеизвестната марка ASL, която се продава в залата. :)

Храна:
1. Към 18 - двойна доза протеин.
2. Към 18 - три наденички с горчица, кофичка биволско кисело мляко, една голяма ябълка, малко сурови ядки, голямо уиски (може и повече от едно).
3. Към 21 (план) - готвят се разни работи, та ще видим какво ще е.

Никакви бири днес. Продължавам с твърдото гориво - джуркам Джура.

Обобщение за деня:
Днес ми се разказа играта по всички параграфи, а до края на седмицата направо ще ми се разкатае фамилията...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.06.13 19:19.

11.06.13
20:25

11.06.2013 г. (тренировъчен ден 1, седмица 7)

Тренировка - рамо, предмишница

Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 8х40, 8x40 кг.

Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х70 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4x85, 4х85, 3x85 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 7х42, 6х42 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6х30 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 6х40, 5х40 кг.
5. Сгъване на китка с прав лост (за предмишница) - 8х20, 8x50, 6х60, 6х65, 6х65, 6х65 кг.
6. Сгъване на китки с дъмбели с надхват (за предмишница) - 6х12,5, 6х12,5, 6x12,5 кг.

Рамото както обикновено доста слабо, но нищо драматично.

Добавки:
1. След ставане - 1000 мг Tribulus на Now, 5 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 - 2 грама витамин C, разделени на два приема през около час.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now.

Храна:
Почти 21 часа фастинг, последвани от :
1. Към 18 - двойна доза протеин.
2. Към 18:30 - голямо парче “пица” с блат от кайма, салата домати, овче сирене, кофичка биволско кисело мляко, малко ементалер, 50-тина мл уиски.
3. Към 21 (план) - след малко ще мисля какво ще е.

Днес реших да пробвам Джурата без ядки (както по принцип трябва да се поема малцовото - чисто и без мезе). Съвсем различен аромат, доста добър при това. Понякога дяволът е в детайлите...

Обобщение за деня:
Ден като ден. Работа, срещи, ходене до нотариус, ходене до НАП, после тренировка.
Преди вечеря се позанимавах със снимки на рибите от снощи. Ето няколко (последната е много рядък кадър - Petrochromis polyodon (Chinga) с разтворена на 180 градуса уста):

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.06.13 20:31.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1