03.06.13
23:25
Проблемите - имам мазнини в корема,искам да изкарам плочки.
Няма как да “изкараш плочки”, в случай че коремно-поясната ти мускулатура е толкова слаба, че води до описаните от теб проблеми. Първо работи търпеливо и целенасочено за заздравяването и, както и за общо тонизиране на цялото тяло, тъй като подозитам че и по другите части случая не е много по-различен. :)
Съгласна съм с Марги и искам да добавя няколко неща:
Коремният мускул е като всеки друг-за да се вижда,трябва да е развит достатъчно.
Пак като всеки друг мускул не трябва да се претренира .Затова не го тренирай всеки ден и не прави безумно много упражнения за него.
Използвай упражнения,които не товарят кръста,тъй като ако имаш слаби коремни мускули,напрежението ще се поеме от кръста.
Бъди търпелива и гледай на първо място здравето и комфорта на тялото си. С правилно хранене и тренировки,времето ще ти се отблагодари :)
04.06.13
11:50
Благодаря ви за мнението :) Търпелива съм,за никъде не бързам :)
Тук някъде четох ,че,който иска плочки - трябва да плати цената за това -да остане без гърди :D Аз май не съм готова за тази цена :D Всъщност покрай диетите няма да се учудя и това да стане,толкова намаляха,че почти изчезнаха :) А преди бяха толкова големи :D Дори и да не изкарам плочки,искам поне коремът ми да спре да се подува от най -малкото хапване.Преди пиех много бира( сега значително я намалих) -и от там май ми се развали мускулатурата.
Иначе горните две плочки на корема леко се показват ,но не могат да изпъкнат напълно от мазничко .
Ето снимчица от периода,когато имах гърди :D
Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 04.06.13 11:51.
Здравей! Започвам с уговорката, че не претендирам за научна компетентност, но съм средно интелигентен човек, чета много и тренирам сериозно (с инструктор) вече почти година и се старя да се храня интелигентно повече от 20 години. Цици и плочки на корема—д-р Енчев. От моя опит—и преди плочките не бях особено надарена, но сега вече нищо не остана. Не може да се махне тлъстина само от определено място освен, разбира се, ако не ни се притече на помощ пак д-р Енчев. От снимките и написаното ми се струваш твърде слаба, за да правиш тези тежки кръгове за корем. За да се види мускул, трябва първо да има мускул, не е само до справяне с тлъстините. Също, струва ми се, че си доста фиксирана в диетата, но без много да мислиш. Защо се храниш толкова стриктно по определен начин, ако пиеш бира всяка седмица, 3 в 1 ежедневно и пр.? Аз имам същия проблем с подуването на стомаха , минах през стриктно НВД (всичко беше страхотно, докато не ми се забави невъобразимо метаболизма), експериментирах с различни храни и сега се старая да се храня НВ, като въглехидратите ми да са хубави, бавни и също ям плодове до обяд. Установих, че се подувам много, бързо и за дълго от рафинирана захар, бяло брашно, бира. Изненада! Коремът ми е доста силен, но въпреки това си се подува от тези храни. Подува се и от плодове след друга храна и прочее създаващи предпоставка за гнилостен процес в стомаха издевателства. За подуването след тренировка, за което питаш—опитай по-леко и кажи дали пак се получава. Мисля, че е от прекомерното усилие. Чела съм, че много сериозни тренировки за корем и неукрепнала съвсем мускулатура водят до травми, които се изразяват и в подуване.
И след цялата тази тирада, исках да кажа, разбирам те и те съветвам да мислиш и слушаш тялото си, да бъдеш добра със себе си в усилията си и с търпение и постоянство ще се справиш с корема.
ПС. Много често при жените подуването е и хормонално обусловено.
Мнението беше редактирано от Принцеса! на 05.06.13 08:36.
04.06.13
16:39
Благодаря ти много за подкрепата и съветите,ще се вслушам в тях :)
Нарочно пия 2в1 ,а не 3в1 ,защото е без захар.
А за бирата - и по-горе писах - страшно много обичам да се забавлявам ,да купонясвам.Живея в Студентски град,организираме си купони,ходим по барове или дискотеки...и така покрай хубавата музичка и танци...има и биричка ;) Веднъж съм студентка ,решила съм да се насладя на тези години по мой си начин ;)
Хи-хи, ами тогава спри да си гледаш корема :):). Разбирам те!
Мнението беше редактирано от Принцеса! на 04.06.13 16:50.
04.06.13
20:34
04.06 -Въглехидратно зареждане
Хапнах нещо,за което си мечтая отдавна - сготвих си спагети със следните продукти :
250 гр.спагети,125 гр сирене,250 гр свинска кайма,много кисели краставички,доматен сос.Мммм ,станаха много вкусни.
Храната
10.30 - кафе с мляко
11.00 - 400 гр.кис.мляко 2%,5 с.л. овесени ядки,1 голяма ябълка,2 варени яйца,2 с.л. мед,50 гр извара.Всичко нарязано и смесено.
12.00 - 2 кафета с мляко
14.30 - половината спагети
15.30 - кафе с мляко
18.40 - тренировка,преди нея доза fat burner
19.50 - 50 гр стафиди,1 и 1/2 с.л. мед
20.10 - доза протеин
21.00 - 100 гр пил.филе,салата домати краставици марула,50 гр извара,1 яйце
преди лягане - извара с малко орехи
Тренировката -кръгова
5х8 Придърпване на вертикален скрипец с широк хват - 35 кг
5х10 Избутване на щанга от тилен лег - 20 кг
5х8 Раменна преса с дъмбели - 5 кг
5х8 Придърпване на вертикален скрипец с раменен хват - 35 кг
5х12 Клек с дъмбели - 7.5 кг
05.06.13
11:00
05.06 -Въглехидратно зареждане
Храната-същата като вчера
Тренировка -няма
Ето какво си мислих вчера.
Тъй като понякога,макар и рядко имам дни,в които коремът ми е плосък,по скоро си мисля,че не е дебел и голям,а че ми се подува от някои храни.Просто трябва да разбера кои са тези храни.Забелязала съм ,че от повече въглехидрати се получава,но щом и в ниско въгл. дни си е подут,значи не са само те.В един дневник четох,че при някои хора се получава подуване от млечните храни.Забелязох,че от изварата ми се подува.От кафето с мляко сякаш също ми става тежко,не знам дали си внушавам.
От утре смятам да спра изварата,киселото и прясното мляко за 10-15 дни,да видим как ще ми се отрази.2в1 също ще го спра,в него има мляко,досега го пиех,тъй като е слабичко,много обичам кафе,но от по-силното кафе започвам да трепера.От известно време към него си слагам и половин пакетче нескафе,та май свикнах към него,така че ще мина на нескафе.Чудя се какво да добавя като междинни хранения,досега като огладнея леко,си правя едно 2в1 с мляко и се засищам.Ще добавя може би още орехи,за да се запазят калориите,но какво още...нямам много оригинално мислене за храната :D Плодове не ям почти,та ще помисля,дано да измисля нещо...
Хубав ден ви желая :)
От плодовете е вероятно също да имаш подуване, но въпреки това са полезни. Ягодите и пъпеша, динята, са с ниски въглехидрати и общо-калории. Яж ги предобед, на гладно. Яж варено яйце като закуска, или орехите. И парче месо става, ако се стремиш към определен брой хранения. Ще видиш ефект, но трудното ще е да откриеш в дългосрочен план как да се храниш, за да намалиш максимално подуването. Млечните, прясно и кисело мляко, подуват. Изварата по-скоро засища много, отколкото да подува, затова си поиграй с нея преди да я спреш. 2-в-1 със сигурност замени с обикновен нес, или зелен чай, ако решиш.
Интересно ми е какво ще откриеш за себе си. И, да, определено не ти е дебел корема :)!
05.06.13
11:58
Благодаря ти за подкрепата!Веднага щом открия нещо,ще споделя :)
05.06.13
12:14
Лелее сега ми донесоха мултивитамините на Now .Страхотни са,много съм доволна.Предните ,които бях пила,също бяха хубави(но не толкова) - бяха 120 хапчета, дозата - 6 и не бяха така силни.А тези сега - 90 хапчета,дозата е 3,и сега като ги изпих усетих веднага голям прилив на енергия,все едно мога да свърша 1000 неща наведнъж.Супер са :) (sun)
Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 05.06.13 12:18.
05.06.13
12:28
Не знам кой точно витаминен продукт на Now Foods приемаш, но в техния каталог няма нито един такъв, от който може да се очаква подобен ефект. То от витамини няма как да стане по принцип... извини ме за съкрушителния удар върху ентусиазма ти, но това е placebo. :) Което не го прави непременно нещо лошо, но просто не е физиологично следствие от приема на мултивитамини. :)
05.06.13
12:43
Дамските им мултивитамини.Не знам точно какво е,но се почувствах готино.Иначе и един приятел ги е приемал(естествено мъжките такива) и каза,че е усещал същата енергия :)
05.06.13
12:55
Много ви работят главите... :D
казано от Кольо Пияндето на 05.06.13, 12:55:
Много ви работят главите... :D
Кольо, и е така, и не съвсем. Има плацебо ефект, за това съм убедена, защото след един прием само ме съмнява да има оргомен прилив на енергия, но, че се повишават нивата на енергия, особено от спортни витамини, и това е истина. Аз взимах уж само витамини (системно, повече от 2-3 месеца), малко АЛК (не редовно, само преди тренировка, с пропуски, за кратко) и омега-3, но като ги спрях изведнъж имаше осезателна разлика. Умирах по средата на деня, заспивах както си седя, ей-така. Докато не вляза пак в чист ритъм, след около седмица.
07.06.13
10:26
06.06.
Храната
10.00 нес кафе
11.00 - 5 с.л овесени ядки,разтворени във вода,канела
12.00 - 20 гр орехи
13.00 - 5 маслини и 2 череши
14.00 - 100 гр пил.филе,10 маслини,салата домати краставици,2 яйца
16.40 - тренировка
18.00 - 40 гр стафиди
19.00 - 80 гр орехи
20.00 - 200 гр пил филе,салата домати краставици,10 маслини,3 яйца
23.00 - 50 гр бадеми
Забравих си листчето с тренировката за днес и правех тази от 03.06,тъй като нея помнех :Д
Тренировка-кръгова
5х8 Придърпване на вертикален скрипец с широк хват - 35 кг
5х10 Избутване на щанга от тилен лег - 20 кг
5х8 Раменна преса с дъмбели - 5 кг
5х8 Придърпване на вертикален скрипец с раменен хват - 35 кг
5х12 Клек с дъмбели - 7.5 кг
5х10 Упражнение за трицепс - 20 кг
Добавки:
fat burner,протеин,мултивитамини,BCAA
Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 07.06.13 11:20.
За овесените ядки е правилно да кажеш,че са накиснати,а не разтворени :),защото на практика не се разтварят.
Кое е това упражнение за трицепс,което изпълняваш с 20кг?
07.06.13
11:18
Да,моя грешка за ядките :)
Не знам как се казва това упражнение.Хващам 2 въжета над мен и започвам да си движа ръцете настрани и напред,като са долепени наполовина до тялото ми.Много зле го обясних .:D
08.06.13
03:23
07.06.
Нервна съм днес.Явно защото не се наспах снощи - само 5 часа,имах нужда от още.А и напоследък не мога да заспивам вечер изобщо,не знам на какво се дължи,лягам -въртя се първо 2-3 часа и тогава заспивам.После целия ден ми е наопаки.От там и ми се яде повече.Тези дни ме е хванал зверски глад,само за храна мисля,сигурно е покрай сесии,изпити,стоене вкъщи и учене...Уж гледам да си правя разходки,да не съм само вкъщи,днес щях да тичам,но заваля дъжд.Не ми е комфортно - от 4-5 дена не съм тичала,и като прибавим подуването което е двойно(нон стоп като бременна съм) се чувствам не в кожата си.
Днес ми беше последния ден от диетата.Въпреки че накрая малко я поразвалих,съм доволна от резултатите -постегнах се,качих 1-2 кила. От тук нататък нямам представа как да се храня.Все още не съм решила дали да почвам НВД,тъй като не искам да слабея,а само коремът ми да се пооправи.От толкова диети и режими направо се обърках кои храни са подходящи за нормално хранене,без диета.
Без тренировка.
Храната
10.00 - овесени ядки,канела
12.00 - 50 гр орехи
13.00 - 100 гр пил.филе,салата домати краставици,3 яйца,10 маслини
16.00 - 80 гр бадеми
20.00 - 100 гр пил.филе,салата домати краставици марула,2 яйца,10 маслини
22.00 - 80 гр бадеми
08.06.13
04:00
Добра храна,здравословна.Май ги докарваш на калории повечко от мен,браво. :P
казано от Ирина Иванова на 08.06.13, 03:23:
07.06.
А и напоследък не мога да заспивам вечер изобщо,не знам на какво се дължи,лягам -въртя се първо 2-3 часа и тогава заспивам.
Здравей :) На мен за по-лесно заспиване ми помага мента+глог+валериан 20 капки преди лягане :)
Здравей :)
Относно съня ти - по кое време тренира, по кое време пиеш витамините и мислиш ли, че 80 грама ядки в 22 часа имат нещо общо с трудното заспиване?
За храненето - мое мнение е, че не е нужно да си в постоянна диета и да прескачаш от една в друга. Създай си хранителен режим с относително постоянен характер, който да е базиран основно на НВД ВМ и РБД в зависимост от това дали си в тренировъчен ден или не.
Относно бирата - не се притеснявай от нея :)
09.06.13
19:39
Ядките са сурови,печените не ми харесват,само фъстъците са ми вкусни печени :)
Може да пробвам мента+глог+валериан ,но преди пиех валериан преди изпити против притеснение и не ми се иска пак да го употребявамБлагодаря за включването :)
Може да ми пречат късните тренировки за съня,обикновено тренирам към 19.00-20.00 часа ,или употребата на fat burner,но в нетренировъчен ден пак трудно заспивам,независимо дали имам късно ядене или не.Витамините ги пия сутрин със закуската
Трябва да разгледам за някакъв постоянен режим да си измисля,че така без режим ми е по-трудно да измислям какво да хапвам и да се контролирам от вредни храни :D
09.06.13
19:56
08.06
Изморено ми беше през деня,сутринта на изпит,за който нямаше време да уча заради другите контролни последните дни.След изпита реших ,че трябва да си почина и релаксирам.Затова си поспах следобед,потичах и си организирахме домашно парти с приятели,а по-късно и на клуб.
Храната
8.00 - овесени ядки,канела,какао
10.00 - бисквити Белвита
15.00 - 400 гр спагети “Болонезе”,2 бири
22.00 - 100 гр пил.филе,10 маслини,салата домати краставици марула,2 яйца
24.00 - 120 гр микс сурови ядки - бадеми,кашу
И вечерта много бира,срам ме е да напиша колко :D
Тренировка
Спринтове
Добавки
fat burner,BCAA,протеин,мултивитамини
Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 09.06.13 19:57.
09.06.13
19:59
Ето малко снимки от вечерта.
Не виждам кой знае каква нужда от чистене,но намали малко въглена.Стакчето отива на вятъра при това ядене.
П.с.миналия път предизвиках дискусия за упр.за корем,дано и сега да е така.Само полза има от това.
09.06.13
22:03
Малко по-горе бях споменала,че съвсем скоро приключи диетата ми и сега съм малко неориентирана как да се храня.Въпреки това на мен не ми се вижда много въглена,но ще те послушам и ще го намаля.Например ще редувам НВД с РБД или НВД с ВВД.Та чистенето засега съм го спряла,има още нужда(например прасецът като си го стегна и пипна не е съвсем твърд сякаш(то за тази цел трябва да почна и да го тренирам (headbang))),но по-натам.
Мнението беше редактирано от Ирина Иванова на 09.06.13 22:12.
казано от Ирина Иванова на 03.06.13, 23:25:
Проблемите - имам мазнини в корема,искам да изкарам плочки.
Нима изкара плочките за 6 дена.Какво значи свърши ми диетата?Имаш цели,гони ги.
Мнението беше редактирано от Васил Р на 10.06.13 16:07.
09.06.13
22:28
09.06.
Много цигари снощи,направо се задръстих от тях...
Без тренировка.Сега и тренировките ще сменя,смятам да не са вече кръгови,но още не съм ги съчинила.Един приятел,който е бил фитнес инструктор утре ще ме насочи за програмата.После ще я напиша тук.
Храната
След снощи естествено късно станах.
15.00 - 200 гр тиквички запекани с кашкавал и сирене, 200 гр запекани картофи
17.00 - 2 бири
21.00 - 100 гр пил.филе,10 маслини,салата краставици домати марула,2 яйца
Имам едно пакетче със сурови бадеми - 80 гр,може да го хапна.
09.06.13
22:36
Постоянно си слагам цели,иначе не ми е интересно :) Просто сега съм в междинен период ,докато си измисля храната и тренировките.
За коремът засега ми е по-важно да разбера защо и от какво се подува и след това ще мисля за плочките.Дай някаква идея как мога да изкарам плочки.
09.06.13
22:43
казано от Ирина Иванова на 09.06.13, 22:36:
За коремът засега ми е по-важно да разбера защо и от какво се подува
От бирата според теб не се ли подува? :)
09.06.13
22:47
Подува се само докато я пия,след това съм дехидратирана и е по - плосък от преди да я пия.
10.06.13
22:16
Най-вероятно не можеш да усвояваш добре лактозата от млечните продукти и за това се подуваш. :)
11.06.13
13:51
10.06.
Страшно крив ден,по-крив ден не знам дали съм имала.Има си и причина,разбира се - дойде ми цикълът.Всичко ме болеше и тежеше.И естествено ми се ядеше всичко,направено от шоколад,не беше възможно да се изкуша и се втурнах към магазина за сладко.Дразня се на себе си ,че в такъв момент не мога да се контролирам...
преди тренировка : fat burner,BCAA,половин доза протеин
09.00 - спринтове
след тренировка : fat burner,BCAA,доза протеин
13.00 - 5 с.л овесени ядки,какао,канела,100 гр череши
15.00 - 100 гр пил.филе,салата домати краставици марула,10 маслини,2 яйца
17.00 - 100 гр орехи
19.00 - 80 гр кашу
20.00 мура трио,пакет бисквитки “Милка” с шоколад
11.06 засега
10.00 - овесени ядки,какао,канела,150 гр череши
12.00 - чизбургер с кюфте,100 гр пържени картофи
13.00 - палачинка с шоколад
Беше ме срам да напиша днешното хапване...
11.06.13
21:05
Остатъкът от деня :
100 гр шоколадови пурички , 70 гр бирени фъстъци.
Днес отново само шоколад ми е в главата.Надявам се да нямам повече такива менюта .
12.06.13
13:21
Нещо май съм настинала.И ме съмнява ,че е от повечко цигари и недоспиване покрай изпитите.Тези дни изобщо не вървят...Като прибавим и лошото време навън още повече ми се скапва настроението.Искам да отида да потренирам яко в залата,ама няма време.
Вече започнах да се замислям да спирам цигарите...За първи път в живота ми ми минава тази мисъл,толкова съм свикнала с тях.И никак не се гордея с това,пуша от 7 години.Но това да се разболявам заради тях...Тези дни само четене,и за сметка на яденето - цигара след цигара.И ми дразни гърлото от тях вече. Вчера пих фервекс,витамин с,днес упсарин с.Дано ми размине настинката от тях.
Уж съм много положителен човек,а напоследък само мрън-мрън в дневникът.Не ми се случва често да попадам в такова лошо настроение,обикновено махам с ръка и забравям :D
12.06.13
13:22
Лекичко бутни храната нагоре и увеличи количествата витамин С за 2-3 дни. :)