Дневникът на Juls

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.06.13
08:50

Maйка ми имаше също доста голям проблем с баща ми за тренирането и начинът на хранене ... Стигало се е дори до кавга на масата от типа ,, Какво е това семейство ? Всеки на масата яде различно нещо . ‘’ Но някак си успя да му промени мнението . Не позволявай такова нещо да внесе , някакви сътресения във взаймоотношенията ви . : )

03.06.13
10:01

Жулс имам питане и аз. Когато сте се запознали ти обичаше ли да спортуваш, както сега или това се случи на по следващ етап ?
И още нещо, мъжа ти променил ли е нещо в ежедневието си, хоби, занимания, които преди ги е нямало, а сега обича да ги прави ?
Просто се опитай да му обясниш, че това за теб е важно и ще се радваш той да уважава интересите ти и това, което харесваш.

03.06.13
10:25

Обичах да спортувам и спортувах,но никога не съм срещала разбиране в това отношение. Той няма нови хобита.По-скоро е станал като пенсионер,но от части го разбирам-изморен е от работа. Те нещата са супер сложни.Аз не мога да му угодя честно казано.Като бях с цици-казваше че съм дебела,че съм била баница и т.н. Сега-що нямам..Като се гримирам-за кого се глася.Като се облека по-тка-е ся на сватба ли ще ходиш. друг път Ако излизаме и не се наконтя много-е,излизаш с мене,така ли ще си облечена..Абе...не искам да излиза,че се оплаквам или нещо такова..Просто вече виждам,че каквото и да правя,все съм крива :) затова съм преценила,че трябва на първо място да слушам сърцето си и после чуждото мнение.
Не оставайте с впечатление,че съм идеална,а той е проблемен :) Просто в нашата връзка-аз съм тактична,премислям думите преди да ги изрека,не нагрубявам и ако сбъркам се извинявам. Той е на другата крайност. Плюс това е нормално да се джафкаме постоянно.Ние нямаме нищо общо :) и аз го знам отдавна.

03.06.13
11:33

Ревнува те от заниманията ти.

03.06.13
14:38

Нещата са лични,но все пак и моето мнение.Това е чиста проба ревност от негова страна.Едва ли думите му,че не те харесва са искрени,по-скоро прикриват може би страх от това ,че тялото ти се развива добре и де да знам...че повече мъжки погледи ще бъдат фокусирани в него :) Още повече,ако някой “услужливо” му вкара някой бръмбар в главата...А може и да го дразни това,че той няма как да тренира,а ти си взела много навътре тренировките...Във всеки случай трябва да се намери баланс някакъв.Една връзка без компромиси не става.

03.06.13
15:15

Не смятах да пиша, но все пак ще споделя, че моят мъж беше същия едно време, постоянно ревности и глупости от сорта за кого се гримираш, за кого се обличаш и т.н. Когато забременях с второто дете спря, е, не че не се случва пак, но вече нещата са далеч по-поносими, може би и времето си оказва влияние, ние сме от почти 13 години заедно. А бе и аз не съм идеална, даже никак, но се опитвам да обясня, че животът е достатъчно напрегнат, за да си създаваме излишни нерви, понякога като човек разбира и той :D
Успех, Джулса, и търпение :)

03.06.13
15:40

казано от JulsaVena на 03.06.13, 10:25:

.. Плюс това е нормално да се джафкаме постоянно.Ние нямаме нищо общо :) и аз го знам отдавна.

Очевидно, проблемът не е в тренирането.

03.06.13
15:44

Юле, извини ме ако  изказването ми е неподходящо, но има хора които все са недоволни от това което имат.

Не само имаш добър ген, но и чудесно поддържана форма, би трябвало да се гордееш, че изглеждаш така, а съм сигурна, че и мъжа ти го оценява даже да не си признава. И после - жените да не сме само едни цици.

Моят пък има претенции да се поддържам в някаква форма, но гледам да се примиря, че явно не мога да достигна стандартите му. В гърдите сме почти с еднакви размери :(, а също и в прасеца, което ми е голям комплекс.Непрекъснато ми купува добавки, сякаш съм станала двеста кила, а напоследък ново двайсе - “разширила си се в раменете”, така, че угаждане няма.

03.06.13
15:50

Ваня,ние сме заедно от почти 8 години :). Познавам го достатъчно добре и съм свикнала на недостатъците му,затова не се впрягам толкова и съм спокойна,че това е просто още едно нещо,което ще преодолеем.
Да,нямаме нищо общо.Това не значи,че връзката е невъзможна ;). Аз не очаквам той да се промени :) Компромисен вариант ще има,времето ще покаже най-добре какъв ще бъде той.
Любовта ни е изстрадала толкова неща и пак сме се решили да имаме дете. Между нас има достатъчно уважение и разбиране.Просто на моменти той не може да съумее да ги покаже.
Скромният ми опит ме е научил,че не трябва да се замислям толкова върху думите на хората,а да следя тяхното поведение и то да бъде отправна точка за моите изводи. Така че майката му е търпение и компромис (rock)

03.06.13
15:53

казано от Viara Keranova на 03.06.13, 15:44:

Юле, извини ме ако  изказването ми е неподходящо, но има хора които все са недоволни от това което имат.

Не само имаш добър ген, но и чудесно поддържана форма, би трябвало да се гордееш, че изглеждаш така, а съм сигурна, че и мъжа ти го оценява даже да не си признава. И после - жените да не сме само едни цици.

Моят пък има претенции да се поддържам в някаква форма, но гледам да се примиря, че явно не мога да достигна стандартите му. В гърдите сме почти с еднакви размери :(, а също и в прасеца, което ми е голям комплекс.Непрекъснато ми купува добавки, сякаш съм станала двеста кила, а напоследък ново двайсе - “разширила си се в раменете”, така, че угаждане няма.

Има мъже,които не могат да понесат жената до тях да привлича мъжки погледи. Моя от части е такъв. На такива мъже угодия няма.Или свикваш,или си заминаваш. Това,че част от жените сме мазохистки,е друга тема :D

03.06.13
16:24

казано от Златина Цонева на 02.06.13, 19:24:

Такива нежни и красиви момичета сте и двете, че направо не знам тия ваши мъже що за странни хора са!
Не си го слагайте на сърце, всяка една заслужава и има право да прави това, което и доставя удоволствие и й е приятно, така че отстоявайте правата си и се обичайте самите вие!

Много точно казано!
Само да добавя-Животът няма втора серия,момичета!Разводите не са страшни,знайте го от мен!Не се самосъжалявайте и не живейте само заради другия,и вие имате право на желания.

03.06.13
16:41

Съгласна съм с Карфичка затова, че мъжът може да те обича, без физически да е привлечен от теб, обаче това не означава, че жените трябва да сме раболепни пред мъжете и претенциите им. Дай сега да се запуснеш пак, че да те харесва. Що за наглост?
Разбирам, че сте женени, но според мен хората трябва да се подкрепят безусловно, независимо дали смяташ че нещо е правилно или не. Ако някой иска да следва мечтата си, но ти не харесваш тази мечта, ако обичаш човека, все пак ще му пожелаеш успех, ще го подкрепиш - не е ли все пак по-благородно да поставиш щастието на другия на по-високо място от претенциите и егоцентризма ти.

Не можеш да накараш мъжа си да те харесва, но и той не може, или по-точно - не би трябвало да иска от теб да се връщаш назад, само защото на него не му харесва. Съжалявам, но това просто ми звучи нагло - “Спри да се занимаваш с това, надебелей малко, ‘щото така не те харесвам”... Това ли е уважение, това ли е любов и подкрепа?

Нищо не казвам за физическото привличане, то не може да се насили.. но само това..

03.06.13
17:07

да те питам.гледах ти мерките и забелязах,че си свалила доста от талията,а като кг около 3.как го направи,че ми е болна  тема тази талия и корема

03.06.13
20:34

казано от splend our на 03.06.13, 17:07:

да те питам.гледах ти мерките и забелязах,че си свалила доста от талията,а като кг около 3.как го направи,че ми е болна  тема тази талия и корема

Килограмите съм ги качила ,но талията е същата :) Може да съм пропуснала да си ъпдейтна,ще проверя после.
Ами как- общо взето минах през НВД,ВБД,ВМ-НВД,РБД, малко циклично хранене, диети с повече въгл.и малко мазнини..Почти всичко :) Прочети ми дневника и ще ти стане ясно. Имаше период,когато правех кардио по 2 пъти на ден,но беше за кратко.Тогава много дръпна талията ;)

Мнението беше редактирано от Juls на 03.06.13 20:34.

03.06.13
21:30

Обичах да спортувам и спортувах,но никога не съм срещала разбиране в това отношение. Той няма нови хобита.По-скоро е станал като пенсионер,но от части го разбирам-изморен е от работа. Те нещата са супер сложни.Аз не мога да му угодя честно казано.Като бях с цици-казваше че съм дебела,че съм била баница и т.н. Сега-що нямам..Като се гримирам-за кого се глася.Като се облека по-тка-е ся на сватба ли ще ходиш. друг път Ако излизаме и не се наконтя много-е,излизаш с мене,така ли ще си облечена..Абе...не искам да излиза,че се оплаквам или нещо такова..Просто вече виждам,че каквото и да правя,все съм крива :) затова съм преценила,че трябва на първо място да слушам сърцето си и после чуждото мнение.
Не оставайте с впечатление,че съм идеална,а той е проблемен :) Просто в нашата връзка-аз съм тактична,премислям думите преди да ги изрека,не нагрубявам и ако сбъркам се извинявам. Той е на другата крайност. Плюс това е нормално да се джафкаме постоянно.Ние нямаме нищо общо :) и аз го знам отдавна.

Е, това. Моят приятел беше същичкият! Нямат угодия. Ей затва съм необвързана!!! То поне не съм хубава като теб, че да се тръшкам, ама явно, няма значение—всички мъже са един дол дренки. (fubar)

03.06.13
21:32

казано от JulsaVena на 03.06.13, 20:34:

казано от splend our на 03.06.13, 17:07:

Килограмите съм ги качила ,но талията е същата :) Може да съм пропуснала да си ъпдейтна,ще проверя после.
Ами как- общо взето минах през НВД,ВБД,ВМ-НВД,РБД, малко циклично хранене, диети с повече въгл.и малко мазнини..Почти всичко :) Прочети ми дневника и ще ти стане ясно. Имаше период,когато правех кардио по 2 пъти на ден,но беше за кратко.Тогава много дръпна талията ;)

мерси :) ще чета

03.06.13
21:50

казано от Кико Сан на 03.06.13, 21:30:

Е, това. Моят приятел беше същичкият! Нямат угодия. Ей затва съм необвързана!!! То поне не съм хубава като теб, че да се тръшкам, ама явно, няма значение—всички мъже са един дол дренки. (fubar)

Не всички са еднакви :) Има и изключения.Мисля,че тук има доста такива.Поне на пръв поглед.

03.06.13
22:12

- всички мъже са един дол дренки. (fubar)

Генерализациите са много, много лошо нещо. Всяко гърненце си има похлупаче. Няма как всички да са един дол дренки. Просто много зависи какво, ако разглеждаме мъжете като стока, без това да е обидно, разбира се, търсиш и какво ти трябва, също много зависи и какво предлагаш ти. Така, че...няма всички мъже са един дол дренки. Въобще всичко е относително.

П.п. Относно “нямат угодия” - ти ако живееш, за да им угаждаш....пак казвам - истината е ПО СРЕДАТА.

п.п.2 А и такива случая накрая си намират разрешението. Даже тук, в нашия форум имаше такъв случай. Накрая гърненцето си намери похлупачето.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.06.13 22:14.

всички мъже са един дол дренки. (fubar)

На такива генерализации, въпросът “Кой те е карал да ги пробваш всичките?” стои прекрасно!

03.06.13
22:19

Аз пък бих казал - “Каквото повикало - такова се обадило” :D

Мнението беше редактирано от Петър на 03.06.13 22:20.

03.06.13
22:21

По азбучен ред ги карам (wait)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 03.06.13 22:26.

03.06.13
23:11

казано от Кико Сан на 03.06.13, 22:21:

В такъв случай успех на “Г” :D

04.06.13
00:01

казано от ddd на 03.06.13, 23:11:

казано от Кико Сан на 03.06.13, 22:21:

В такъв случай успех на “Г” :D

Как позна? (nbeep)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 04.06.13 00:02.

04.06.13
00:48

Както си го направиш, предразположиш или “постелеш”. Важи и в двете посоки - мъж-жена. За жалост, не съм манипулативна :D
Всичко е индивидуално + външни фактори и т.н..
Относно конкретната ситуация...просто думи, провокирани от моментно неразбирателство + стрес от работа, живот и лични замисли и драми. Провокиращи и несигурност, в различни насоки...примерно :D
Към авторката - изглеждаш в прекрасна форма - в никакъв случай грубовата! Браво, за прогреса :)
Беше ме изумила с едно великденско хапване(”мисля”) :D
Бравос, за волята и постоянството :)
(y) Поздрави :)

04.06.13
01:30

Всички хора си имат и добри,и лоши страни. Аз познавам много мъже,които са изключение от правилото.Но и мъжете,и жените се променят,когато заживеят заедно :) особено за дълъг период.
Ние,жените,въобще не сме цвете за мирисане. 90% от нежния пол мърморят за всичко,винаги са недоволни,чистят си подноктието пред мъжете си,епилират си мустака пред тях и все такива неща,които отблъскват силния пол и го провокират да започне да вижда жената до себе си като съквартирант,а не като любовница-каквато всъщност е най-ефективната роля,която една жена може да изиграе във връзката.Разбира се,има и мъже,които по същия начин отблъскват половинките си-като пърдят,серат на отворена врата,бъркат си в носа пред тях и т.н..Сори за цветущото обяснение.Мога да напиша 250 реда пост на тая тема,но на никой не му се четат фермани. С две думи искам да кажа,че всичко зависи до човек,характер,заобикаляща среда,житейски проблеми и т.н. И въпреки това,не трябва да се допуска взаимоотношенията да се повлияват от тези фактори.
Както казва спиндерман, Мумиджита и мумджета :D кийп калм енд....(makeup)....Не трябва да се замисляме толкова над нещата..нали знаете..приказката за патката :P

03.06.понеделник

Тренировката:

5 кръга за загрявка:
jumping jacks*20
high knees*40
mountain climbers*40
power squats*10
rope jumps*20

3 кръга в суперсерия:
тяга*40кг*8
чукчета*40кг*8

3 кръга в суперсет:
напади с 10кг диск*20
лицеви*8
прасец с 2*10кг дискове в ръка *20
кофи на пейка*10

3 кръга в суперсет:
едностранно гребане с дъмбел*8 на всяка страна
повдиг.крака от стенд*10
прасец на калф от седеж*10
военна преса*20кг*5

3 кръга в суперсерия:
повдигане на дискове встрани за рамо*10
скок от място върху дискове,един върху друг с обща височина 55см*30

И още 10 скока-да станат 100 :)

Храната:
половин ябълка
50гр овес 10гр стафиди 100гр кисело мляко
1 купа яхния свинско с картофи
1 филия  Бонус 6 зърна
салата дом,крсст,магданоз,лук,зехтин,
2 варени яйца
4 филии Бонус 6 зърна,препечени
600мл зелен чай

Добавки:
3*1 след хранене Уотър Контрол
1 ЗМА 50мин преди лягане

04.06.13
09:17

Добро утро :) Имам стара травма на коляното и искам да си взема наколенки или бинтове за коляно,за да държа ставата фиксирана и да избегна аварии :D. Въпросът ми е:
Кое от двете бихте препоръчали? На кой производител? Съвети,които ще са ми от полза при избора и употребата на такъв тип екипировка? (clap)

04.06.13
09:25

казано от JulsaVena на 04.06.13, 09:17:

Добро утро :) Имам стара травма на коляното и искам да си взема наколенки или бинтове за коляно,за да държа ставата фиксирана и да избегна аварии :D. Въпросът ми е:
Кое от двете бихте препоръчали? На кой производител? Съвети,които ще са ми от полза при избора и употребата на такъв тип екипировка? (clap)

Първо да изясним какво целиш. Ластични бинтове се навиват, за да фиксират ставата при големи натоварвания и да дадат допълнителен тласък. Наколенки (вълнени с ластични нишки, неопренови) се ползват, за да държат ставата топла - фиксирането при тях (особено при първите) е символично.
Аз лично ползвам неопренова на едното коляно (а понякога и на двете) да ми държат топло на старите кокали. Мисля, че и при теб няма нужда от повече, но говоря малко наизуст, без да знам какъв точно е проблемът.

04.06.13
09:59

Целта ми е да държи ставата фиксирана. Да разбирам ли ,че бинтове са това,което ми трябва.
Гледах на Инзер и ми привлякоха вниманието.

04.06.13
10:37

казано от JulsaVena на 04.06.13, 09:59:

Целта ми е да държи ставата фиксирана. Да разбирам ли ,че бинтове са това,което ми трябва.
Гледах на Инзер и ми привлякоха вниманието.

Имаш ли представа като се навие стегнато ластичния бинт, какво точно става? Не можеш да стоиш с него през цялата тренировка, защото спира достъпа на кръв и ограничава движенията на крайника, а ако не го навиеш достатъчно стегнато, полза няма.
По-добре си вземи неопренова наколенка, поробвай и ако не става, чак тогава опитвай с бинтове.
Има и друг вариант - наколенки със закопчалки, които идват някъде по средата между неопреновите и бинтовете като стягане. Не знам обаче къде се продават - трябва да потърсиш.
И накрая, но не по важност, защо всъщност искаш да държиш ставата фиксирана? Каква е травмата и на какви чак толкова натоварвания ще го подлагаш това коляно?

04.06.13
11:31

Благодаря за обяснението. :)
Първо за травмата. Изкълчване на колянната става. :D Не е често срещано,но аз съм си карък по рождение.
Не искам да стоя с нея цялата тренировка,а само при клек или тяга. Не клякам тежко.60-65кг единици и двойки. Работата е там,че няма болка,но усещам едно...играене вътрешно.Даже не знам как да го обесня (dull).
Смятам,че ще се чувствам по-спокойна с такова нещо.
Има ли вероятност да ми навреди по някакъв начин?

По-късно ще те запозная подрбоно с подходящите варианти, за което разбира се, ще ми е необходима и малко повече информация :)

04.06.13
13:03

казано от Маданеца на 04.06.13, 12:44:

По-късно ще те запозная подрбоно с подходящите варианти, за което разбира се, ще ми е необходима и малко повече информация :)

Чакам с нетърпение :)

04.06.13
20:49

04.06. вторник

Днес почивам от тренировки :)
Успях да дремна един час следобед (party)

Храната:
фреш от 3 портокала и 1 възка магданоз с дръжките
3 купички супа топчета (nlove5)
голяма салата дом,краст,лук,магданоз
1 варено яйце
80гр извара
50гр сирене
130гр препечен Бонус 6 зръна
шепа стафиди
7-8 бисквити
и си опитах едно малко парче от няква купешка наденица. Много вкусно ми замириса :D и викам да не ми се подуе пишката (headbang) .Е,беше отврат на вкус.Мих си зъбите три пъти след тва,но то извираше и извираше от някъде много дълбоко :D ,та замазах положението със салатата с  мноого лук (makeup)

Добавки:
общо 3 хапа Уотър Контрол за деня
1 хап ЗМА преди лягане

Поръчах си МСМ от зоя-та. Утре пристига.

04.06.13
22:30

Оле дописвам една чиния боб с наденица в гърне- от оная миризливата :D.
Голяма грешка.не устоях и ся ще гръмна (headbang)

05.06.13
13:02

Така..взех си днес МСМ-а и изпих първата доза :D .Очаквах страшна горчилка,а все едно пих чиста вода-само с вода го пих.
Купих си и обикновен ластичен бинт за колена от аптеката-5см широк,2м дълъг,разпъва се до 5м. На следващата тренировка за крака ще го пробвам.
Купих си едно пакетче английска сол- да пия от време на време,за прочистване (makeup)
Купих си и хума,че от тая зала мизерна,където залягам за туй-онуй и съм се пипала,имам изринато на места.
Та днес беше нещо като шопинг  :D

Планирам днес да направя един НВ-ден,да видим дали ще ми се получи. (wasntme)

Вчера малкия ме удари с един камъон точно където е опашната кост и в седнало положение си ме наболява (dull).Мажа го с Алга сан гел.

До довечера :)

05.06.13
20:57

05.06. сряда

Тренировката:

3 кръга с малки почивки:
скрипец зад врат 10*25 10*30 10*35
корем на стенд *10
едностр.гребане с дъмбел*8 на вс.ръка

След това скрипец зад врат 5*40 5*45кг

3 кръга без почивка:
сгъване за бицепс *6 на всяка ръка
кофи на пейка *10

3 кръга без почивка:
пуш-преса 20кг *6
корем от вис*10

Храната:
бях супер гладна сутринта-2 филии с майонеза (dull) ,1 варено яйце и 30гр стафиди
предтренировъчно: салата дом,краст,магданоз,50гр сирене,50гр извара,50гр варено пилешко от бут
следтренировъчно:салата дом,краст,магданоз,50гр сирене,2 варени яйца,50гр пилешко варено от бут
Ще ям и малко тиквени семки,печени.Моля се да ми издържи езика на солта ...(headbang) ама мн ми се ядат :)

Добавки:
Общо 4 хапа Уотър Контрол
2 хапа ЗМА преди лягане
0,5гр МСМ с вода

Пийс Аут (rock)

05.06.13
21:15

казано от JulsaVena на 05.06.13, 13:02:

Купих си едно пакетче английска сол- да пия от време на време,за прочистване (makeup)
Купих си и хума,че от тая зала мизерна,където залягам за туй-онуй и съм се пипала,имам изринато на места.

Английската сол не е най-подходящото прочистващо средство за регулярна употреба в дългосрочен план (освен ако от време на време не означава на всеки 6 месеца (поне)). Чревната ти флора ще отиде по дяволите с нея.
И аз откакто започнах занимания на открито, започнаха да поизскачат пъпчици от прахта. (dull)

казано от Маргарита Манева на 05.06.13, 21:15:

казано от JulsaVena на 05.06.13, 13:02:

Английската сол не е най-подходящото прочистващо средство за регулярна употреба в дългосрочен план (освен ако от време на време не означава на всеки 6 месеца (поне)). Чревната ти флора ще отиде по дяволите с нея.
И аз откакто започнах занимания на открито, започнаха да поизскачат пъпчици от прахта. (dull)

Марги, а кое би препоръчала (не за регулярна употреба, но да кажем веднъж на 2 месеца) вместо английската сол?

05.06.13
21:37

1. Чиста храна - всеки ден
2. Гладуване - 36-48 часа на около 2 седмици
3. Имаше някаква вулканична кал или нещо от сорта, което ми бяха дали преди време да пия и имах доста приятни усещания от нея (освен вкусовите) - започнах да храносмилам осезаемо по-качествено и бързо, но не мога да се сетя нито фирма, нито име. Така или иначе, подобни продукти се приемат паралелно с прЕбиотици (да не се бъркат с пробиотиците), за да се създаде качествена чревна среда, след прочистването.

06.06.13
09:40

добре,няма да пия англ.сол скоро. :)

Вчера си направих маска на лицето и на местата,където се бях изринала.Стоях около 3 часа с нея.След измиването,кожата ми беше леко зачервена,обаче днес ефектът е поразяващ.Особено обривът на ръцете силно се е повлиял (grin).
Маската се състоеше от следното:
хума-не от бялата,а от тъмно сивата-на око
английска сол-една щипка
медицинска сяра-една щипка
20мл сребърна вода
дестилирина вода-на око,да стане хомогенно и гъсто

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1