11.06.13
12:51
Здравейте!
Ще карам накратко.
Казвам се Цветан, на 17 г., тежа 70-72 кг., висок съм 174 см. Няма да ходя на фитнес. Искам да започна да тренирам от вкъщи, пък по натам ще видим. Ходил съм един месец на фитнес във фитнеса в града ми, имаше някакъв ефект отначало, сигурно щото не съм бил свикнал на физическо натоварване преди това. После спрях, стори ми се трудно, пък и тогава не знаех, че съществуват програми и др. и такива сайтове като този. След това бях ходил отново за един месец на фитнес в Германия, (това преди 6 месеца). Бях намерил някаква програма за начинаещи в този сайт, но нямах познати, ходих сам, бях ходил един месец и пак спрях. Както и да е, сега съм си в България за постоянно.
Та, мога да отделя на ден (всеки ден) повече от един час, тъй като имам много свободно време. Мога да тичам (макар и засега не рано сутрин, ако изключим уикенда, но се предполага като ученик, че в почивните дни трябва да се наспива, а не да ставам пак в 6:30 сутринта, като че ли съм тръгнал на даскало, но това до края на месеца, после идва ваканция). През ваканцията мога да ставам рано, колкото трябва, (7-8 надявам се), да тичам по 2-3 км. с ооо да, много почивки, изморявам се сравнително бързо.
Трябва да подчертая, че съм се снадбил и с две гирички или там както се наричат, дъмбели ли, не знам. 2 по 6 кг. Започнах там нещо да цъкам от нета, ма не знам дали го правя правилно.
Мога да правя лицеви упори, ако се напъна 12, ако много се напъна 15 наведнъж. С минута почивка после повтарям.
Храня се с това, което сготви мама. В даскалото ям предимно закуски, пици, дюнери, добчета, понякога кебапчета и др.
А у дома ям това, което мама сготви.
Не знам още каква информация би ви била от полза.
Не мога да ходя на фитнес, щото го затвориха тоа тука, не знам защо нито за колко време, ама така като гледам няма да го отварят скоро.
Надъхан съм. Искам да отслабна, коремчето да изчезне, и да започна да се стягам. Да стегна тялото, мускули това-онова. Също така да стана по-издържлив. И ВСИЧКО ТОВА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ, ДОКОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО, РАЗБИРА СЕ, ЩЕ ДАМ ВСИЧКО ТО СЕБЕ СИ. В училище например на 50 метра изкарвам точки за добри оценки, а на 600 метра и не започвам, трябва да съм луд, ако си мисля, че ще изкарам нещо по-различно дори и от 1-диница.
Подгответе някаква програма, мили съфорумци в този страхотен фитнес-сайт-форум, или ми дайте готова такава, щото аз съм търсил и в моля случай, не намерих (индивидуален случай, с гира, с моите години, тежина, и то у дома).
Благодаря предварително, и съжалявам, че не е никак кратко. :) ;]
с тези дюнери,пици,закуски няма как да свалиш колограми.дори ще качиш мазнини.съвета ми е яж здравословно и прави кардио
Моят съвет е да не падаш под 70 кг. Качи малко мускули и тогава го мисли коремчето.
11.06.13
18:15
казано от Иво Савов на 11.06.13, 17:37:
Моят съвет е да не падаш под 70 кг. Качи малко мускули и тогава го мисли коремчето.
Кажи ми как тогава. Имам 2 гири по 6 килограма, ако не си чел поста ми. Как се правят мускули, изготви ми някаква програма, ако е възможно, разбиера се. И ще бъде ли грешно да направя всичко, което мога с гирите и прочие от тези упражнения http://www.bb-team.org/fitness/exercises
Благодаряя!
Можеш вкъщи да правиш упражнения с тези гири, лицеви опори, коремни преси, клекове със собствено тегло, планкове и др. Намери някоя градинка или училище с лостове и ходи да правиш набирания и кофички. Когато ти станат лесни можеш да ги правиш с чанта пълна с учебници на гърба. Това комбинирано с едно качествено хранене и почивка ще даде резултат. :)
Абе откъде такива нагли мързеливци все се навъждат по форумите не мога да разбера.Като сте мързеливи не ви ли мързи и да пишете? Как сте успели изобщо да напишете името на сайта в лентата за навигация като ви мързи да пишете дори? Направо си заслужава тази и подобни теми директно да бъдат трити!
Има цял раздел с упражнение със свободни тежести, без тежести, със собствено тегло и т.н. тук ... с готови фитнес програми, хранителни режими тук и други такива и вие пак недоволни и пак всичко на готово искате.Ако може и някой да я изпълнява вместо вас, а?
Айде залавяй се да четеш и после като има нещо неясно тогава питай
Мнението беше редактирано от Борето на 11.06.13 22:37.
Аз с удоволствие бих я изпълнявал вместо него, но резултатът ще го получа аз, а не той :D
казано от Cvetan Cvetanov на 11.06.13, 18:15:
Как се правят мускули, изготви ми някаква програма, ако е възможно, разбиера се
Правят се с тежки упражнения, сериозни тренировки и много ядене. С 6 кг. гири в къщи НЕ СТАВА.
12.06.13
11:41
Със 6кг гири само може да дигаш за релеф или си земи някакви по големи тежести или няма да стане :)
14.06.13
11:05
Помогнете с нещо, дее...
14.06.13
14:04
Като цяло - това, което можеш да направиш при положение, че имаш желание за тренировки и не ти се ходи на фитнес е - захващаш се сериозно да тренираш със собствено тегло - лицеви опори, набирания, кофички - като имам предвид всичките им разновидности откъм хват. Също тичай, прави напади, клекове, за да ти се натоварват краката. Прави си и коремни преси, повдигания на краката от вис. Това е като възможност в твоя случай. Вече по-нататък можеш да почнеш да учиш силови, везни, планк и подобни упражнения на лостовете - това вече е като понапреднеш с набиранията и кофичките и те са ти вече лесни.
По въпроса с тия гирички по 6 кг - това са много малко килограми за да направиш мускули с тях - евентуално можеш да ги ползваш в загрявката си и като слабо натоварване при клековете и нападите.
14.06.13
18:34
Просто е - отиваш в железарския магазин,правиш си един лост и една успоредка...и почваш ;) а корема не го мисли - първо изгори мазнините,качи здрава маса,а после кардио и малко-малко всичко ще тръгне както трябва.