Дневникът на Ачо

Темата е заключена.
Прескочи до:
KA

25.06.13
20:42

казано от Ачо на 25.06.13, 20:37:

Като тренирах преди на лостовете съм правил в серия 10-15. Така че ... 15 стриктни :)

Аз също правя 15 стриктни, може и да са повече, но не тествам максове а ги правя винаги на серии. Като цяло съм слаб 71 кг и тренирам аеробично. Имам един приятел който е 60 кг, въобще не тренира а прави серия от 10.

25.06.13
20:46

казано от Петко К на 25.06.13, 20:34:

Понеже фитнеса изхабявал, затова гуруто на фитнеса Джак Лалейн почина на 96 години и до последно беше активен и тренираше, а на 70 години поставяше рекорди, които хората не могат да повторят.
Ей ви още един изхабен от тренировки човек, който може да ви е дядо.
http://www.avtora.com/news/2012/08/17/silvestur_staloun_nyama_spirachki_v_debyutniya_trejlur_na_bullet_to_the_head

Понеже това е по темата. :D

Говори се за различен вид тренировки и то в прекален обем и интензивност.

25.06.13
20:47

казано от kaloyan на 25.06.13, 20:26:

казано от James Hinks на 25.06.13, 20:12:

казано от kaloyan на 25.06.13, 19:59:

казано от James Hinks на 25.06.13, 19:52:

казано от kaloyan на 25.06.13, 19:47:

Ачка, фигурата ти е идеална и килограмите също. Точно в тези килограми за твоя ръст имаш цялата универсалност на тялото. Банбанките да се пънат колкото си искат :)

Кажи честно :D

Напълно, ако погледнете някоя таблица като тези

http://zdravnatematika.blogspot.com/2013/04/blog-post_9314.html

ще видите кое как е. Има разлика при това дали си трениращ, какъв процент мускулна маса, но не чак толкова голям колкото бабанките придават.. :)

Бих се съгласил, ако ми намериш някой в златната среда на таблицата и ме бие на едно единствено нещо, независимо какво е то - дълго бягане, спринт, бройка на нещо със собствено тегло, трибой, някакво движение с тежест, силов многобой, скокови дисциплини, 24 часов преход, бързо въстановяване между две тежки натоварвания, кръвно налягане, пулс в покой в натоварване, пълна кръвна картина, триглицериди в кръвта, хормонални показатели...каквото се сетиш ;) Плюс това аз не съм първа младост ;)

Изключенията не са правило. Все пак не забравяй, че това ти тяло ще ти трябва и на стари години. Нали се сещаш че като поддържаш високо ниво на интензивност и съответно висока обмяна, ти се изхабяваш това е ... Сега фитнес и тн. любителите го приемат много трудно, но фактите са си факти :) Винаги трябва да се търси златната среда, ако не си професионален спортист :)

Не, не съм съгласен, не съм фитнес любител и не съм с еизхабил и живот и здраве след още 23 години(от толкова тренирам и никога не съм се щадял) ще съм още по-силен и издръжлив от колкото съм момента. Не съм и професионален спортист, но мога да докажа на всеки “любител” каква е разликата от това всяка тренировка да ти е на макси и от това какво е всяка тренировка да ти “педалска” ;) А не дай си Боже да стане работата до бой на улицата, доста лошо е да излезеш срещу “чиче” като мен ;)

АЧ

25.06.13
20:48

От утре ще въведа корекции в тренировките си. На първото базово упражнение няма да правя пирамида вече, а ще си карам една и съща тежест и с всяка следваща тренировка ще увеличавам с по-малко тежеста. Дано така да има бърз прогрес от към сила.

KA

25.06.13
20:54

казано от James Hinks на 25.06.13, 20:47:

казано от kaloyan на 25.06.13, 20:26:

казано от James Hinks на 25.06.13, 20:12:

казано от kaloyan на 25.06.13, 19:59:

казано от James Hinks на 25.06.13, 19:52:

казано от kaloyan на 25.06.13, 19:47:

Ачка, фигурата ти е идеална и килограмите също. Точно в тези килограми за твоя ръст имаш цялата универсалност на тялото. Банбанките да се пънат колкото си искат :)

Кажи честно :D

Напълно, ако погледнете някоя таблица като тези

http://zdravnatematika.blogspot.com/2013/04/blog-post_9314.html

ще видите кое как е. Има разлика при това дали си трениращ, какъв процент мускулна маса, но не чак толкова голям колкото бабанките придават.. :)

Бих се съгласил, ако ми намериш някой в златната среда на таблицата и ме бие на едно единствено нещо, независимо какво е то - дълго бягане, спринт, бройка на нещо със собствено тегло, трибой, някакво движение с тежест, силов многобой, скокови дисциплини, 24 часов преход, бързо въстановяване между две тежки натоварвания, кръвно налягане, пулс в покой в натоварване, пълна кръвна картина, триглицериди в кръвта, хормонални показатели...каквото се сетиш ;) Плюс това аз не съм първа младост ;)

Изключенията не са правило. Все пак не забравяй, че това ти тяло ще ти трябва и на стари години. Нали се сещаш че като поддържаш високо ниво на интензивност и съответно висока обмяна, ти се изхабяваш това е ... Сега фитнес и тн. любителите го приемат много трудно, но фактите са си факти :) Винаги трябва да се търси златната среда, ако не си професионален спортист :)

Не, не съм съгласен, не съм фитнес любител и не съм с еизхабил и живот и здраве след още 23 години(от толкова тренирам и никога не съм се щадял) ще съм още по-силен и издръжлив от колкото съм момента. Не съм и професионален спортист, но мога да докажа на всеки “любител” каква е разликата от това всяка тренировка да ти е на макси и от това какво е всяка тренировка да ти “педалска” ;) А не дай си Боже да стане работата до бой на улицата, доста лошо е да излезеш срещу “чиче” като мен ;)

Ами ще се радвам ако е така, особено за тренировките на макс. Идеята ми беше макса с разум и тоталния макс. Както и да е поздрави и това с боя на улицата да не дава Господ, защото там честноста е точно толкова, колкото и тази на политиците в парламента и колкото си по голям толкова с по подли средстава ще се действа срещу теб.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.06.13 20:55.

Първото правило на уличния бой не е ли “БЕГАЙ!!!!!” ?

25.06.13
21:37

Всички хора са смъртни и ще умрат. И Майк Тайсън в най-добрите си години може да ме нокаутира (ако не и убие) с един удар (вероятно още може), но и той както и аз сме на 1 куршум живот дет’ се вика.

25.06.13
21:48

“Мистер Хикинс”, тея на 70кг се набират десетина пъти до отказ и се мислят за яко издръжливи и атлетични, я кажи ти на 100кг колко се набираш със собствено тегло? :D :D Щото те попитаха,явно не се разпозна или не си забелязал,но няма да е лошо да им го кажеш. :D

Мнението беше редактирано от lordinario на 25.06.13 21:49.

25.06.13
21:53

казано от PhoenixH на 25.06.13, 21:37:

Всички хора са смъртни и ще умрат. И Майк Тайсън в най-добрите си години може да ме нокаутира (ако не и убие) с един удар (вероятно още може), но и той както и аз сме на 1 куршум живот дет’ се вика.

Тайсън и сега да те гепи няма да ти се вярва какво ще ти съчини :)

25.06.13
22:06

казано от Владимир на 25.06.13, 21:53:

казано от PhoenixH на 25.06.13, 21:37:

Тайсън и сега да те гепи няма да ти се вярва какво ще ти съчини :)

Ачо почвай 5х5 или starting strenght или някоя подобна програма за навлизащите силово-трениращи. Заеби машините. Като не можеш да се и храниш като хората по-добре си ориентирай тренировките в по силова насока защото за тях ти трябва по малко храна за възстановяване. Ем ще придобиеш сила, ем ще станеш по-як. Постави си силови цели! Като да бутнеш от лег еди си колко, да клекнеш еди си колко и тн. Тези цели в никакъв случай не трябва да са - да дърпаш на машината за гръб еди си колко, да разгъваш за бедро с еди си колко и тн. Целите ги остави за многоставните упражнение със свободни тежести, а и прави само такива поне на тази етап от развитието си.
Ако можеш си набавяй повече протеин в менюто.
Успех!

АЧ

25.06.13
23:17

Пробвал съм 5х5 преди 1 година и съм доста доволен.

25.06.13
23:19

5x5,5/3/1, Dogg Crap Training,PHAT,клек в 20 повторения,10х10,тежко-средно-леко

26.06.13
00:19

казано от A.W.E.I.T на 25.06.13, 21:48:

“Мистер Хикинс”, тея на 70кг се набират десетина пъти до отказ и се мислят за яко издръжливи и атлетични, я кажи ти на 100кг колко се набираш със собствено тегло? :D :D Щото те попитаха,явно не се разпозна или не си забелязал,но няма да е лошо да им го кажеш. :D

Малко се набирам, къде мога да се меря с такива форумни атлети и разбирачи на уличния бой с последно сбиване във втори клас за закуските в стола ;)
Тук чак Тайсън намесиха, пистолети вадиха...и най-интересното е, че все хора, които нито кордит, нито оръжейна смазка са помирисвали...:D

26.06.13
00:32

Толко писане за тоз мухльо,смешна работа...

26.06.13
00:44

казано от kaloyan на 25.06.13, 20:29:

Говориме за 1 серия раменен надхват, стриктни ?

Оу, това чак сега го видях :D
44 ми е рекорда когато бях на 33 години, на Ачо на годините правех 30.
Сега - след втората тренировка за деня 20 броя. Като преди това съм се набирал с тежест, обръщал съм, тяга съм дърпал. Намери и ти кой да питаш де... :)

KA

26.06.13
07:29

казано от James Hinks на 26.06.13, 00:44:

казано от kaloyan на 25.06.13, 20:29:

Говориме за 1 серия раменен надхват, стриктни ?

Оу, това чак сега го видях :D
44 ми е рекорда когато бях на 33 години, на Ачо на годините правех 30.
Сега - след втората тренировка за деня 20 броя. Като преди това съм се набирал с тежест, обръщал съм, тяга съм дърпал. Намери и ти кой да питаш де... :)

Ами точно това беше, че ние не тренираме, правим аеробика а пак се набираме. Това беше във връзка с онази таблица. Ти Ауейт си изпаднал в дълбоко заблуждение, даже не може и да го осъзнаеш.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.06.13 07:33.

26.06.13
09:15

Да ве, набирате се, не казвам, че не се набирате ;)
Едно е 10-15 набирания на 70 кг тегло, друго е 35-40 набирания на 100 кг тегло, има някаква малка разлика :)

KA

26.06.13
12:37

казано от James Hinks на 26.06.13, 09:15:

Едно е 10-15 набирания на 70 кг тегло, друго е 35-40 набирания на 100 кг тегло, има някаква малка разлика :)

Така е, ти тренираш цял живот и си изключение, аз ако пораздвижва още малко към половин година сигурно ще правя 30 ама с една ръка. Но гледам да не се напъвам много, че да не се преуморявам :) А пък и толкова мускули ще ми пречат на аеробиката :) Но да се върнем на таблицата, ако бях 100 кг, сигурно нямаше и една бройка да можех да правя :)

Калояне, на колко си? Мисленето ти даже не е инфантилно, ами по-зле....

26.06.13
12:46

казано от kaloyan на 26.06.13, 12:37:

казано от James Hinks на 26.06.13, 09:15:

Така е, ти тренираш цял живот и си изключение, аз ако пораздвижва още малко към половин година сигурно ще правя 30 ама с една ръка. Но гледам да не се напъвам много, че да не се преуморявам :) А пък и толкова мускули ще ми пречат на аеробиката :) Но да се върнем на таблицата, ако бях 100 кг, сигурно нямаше и една бройка да можех да правя :)

направи го това и ти давам 10 000 лева.

До 1.1.2014 правиш 30 набирания на една ръка и имаш 10 000 лева от мен.

Мога и 10 милиона да ти обещая, ама ще решиш, че се бъзикам.

KA

26.06.13
12:59

Вие не разбирате кога се шегувам и кога пиша сериозно :) 30 на една ръка няма да мога да направя цял живот и както и да тренирам, затова че споко :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.06.13 13:00.

26.06.13
13:51

казано от kaloyan на 26.06.13, 12:59:

Вие не разбирате кога се шегувам и кога пиша сериозно :) 30 на една ръка няма да мога да направя цял живот и както и да тренирам, затова че споко :)

Калояне, пусни си едни хормонални изследвания, че като те гледам какви ги пишеш ми мирише на естрогеново доминиран индивид...

АЧ

26.06.13
15:40

казано от umad brah на 25.06.13, 23:19:

5x5,5/3/1, Dogg Crap Training,PHAT,клек в 20 повторения,10х10,тежко-средно-леко

До сега тренирах подобно на “тежко-средно-леко”, но го модифицирах по мой начин.

Избягвай да модифицираш по твой начин. Следвай програмите както са написани на този етап поне.

26.06.13
17:35

нищо общо нямаш с тая програма ама квото е .. ;д

26.06.13
18:18

казано от umad brah на 26.06.13, 17:35:

нищо общо нямаш с тая програма ама квото е .. ;д

тренирал тежко средно леко на енимъла програмата :Д:Д:Д:Д:Д:Д:Д: дето ако иде да напрай една тренировка със сашо поече няя пише във форума и ще спре да тренира изцяло ще се покрие в някоя друга соц-държава :Д:Д

АЧ

26.06.13
20:25

Гърди, трицепс  и корем

Лег с щанга – 1х20кг, 4х65кг – 1х15, 4х8 пов
Полулег с дъмбели  по 3х22,5кг , 1х20кг – 7,6,5,6 пов
Кофи на машина – 80х3х10
Пек-дек – 25х2х10
Френско – 32х3х7
Разгъване с дъмбели от лег по  17,5кг – 2х8
Кик-бек с дъмбели по 10кг – 2х10

Корем на машина – 35х3х15
Вдигане на крака от лег – 3х15

Закуска – сандвичи с кашкавал и шунка
Обяд – свинско с картофи и гъби, торта
Вечеря – варени яйца, кебабчета, сирене, маслини, хляб

Полулега днес колеблив...

АЧ

26.06.13
20:32

Снимка от днес след тренировка.

KA

26.06.13
20:38

казано от Ачо на 26.06.13, 20:32:

Снимка от днес след тренировка.

Аз ти казах вече, тренирай си хапвай си, изглеждаш идеално.

АЧ

26.06.13
20:42

Според някои хора съм супер вейка, не че съм и як, ама не съм чак толко зле колкото мислят ;)

АЧ

26.06.13
20:49

Само ми трябват едни още 7 кг, които ще гледам да кача до края на годината и повече месце в гърдите и ще си поддържам формата.

KA

26.06.13
20:53

казано от Ачо на 26.06.13, 20:49:

Само ми трябват едни още 7 кг, които ще гледам да кача до края на годината и повече месце в гърдите и ще си поддържам формата.

Е тогава трябва да направиш нещо повече от това сега. Най-добре е да увеличиш броя на храненетата и да качиш калориите и да тренираш яко. Според това каква храна приемаш, трябва да тренираш много яко или не чак толкова.

АЧ

26.06.13
21:11

Съгласен съм с мнението ти, но в тия жеги някак си не ям като есенно-зимния период...

Яж насила - не знам кой е измислил, че лятото се “сваля”... Глупости - летния сезон е по-лесно натрупването на маса, защото са необходими по-малко калории. Човешкото тяло, ако не извършва абсолютно никаква активност през деня изхразходва около 800 калории, за да поддържа функциите си. Зимата ти трябват 2 пъти тези калории, за да поддържа постоянната си телесна температура. За това имаме повече апетит зимата, не защото лятото просто е горещо - напъни се и сам ще се увериш.

АЧ

26.06.13
21:32

Поне тези 3 хранения са ми стабилни. Иначе знам от едно момче тук в сайта, че дори и с 1-2 хранения по принцип е възможно да се поддържа добра форма. Имаше един културист, който е ял по 1 път на ден и то само вечер след тренировка, но е ял в обилни количества. Е, аз не искам да експериментирам така, но всичко е възможно.

KA

26.06.13
21:39

казано от Ачо на 26.06.13, 21:32:

Поне тези 3 хранения са ми стабилни. Иначе знам от едно момче тук в сайта, че дори и с 1-2 хранения по принцип е възможно да се поддържа добра форма. Имаше един културист, който е ял по 1 път на ден и то само вечер след тренировка, но е ял в обилни количества. Е, аз не искам да експериментирам така, но всичко е възможно.

Ако мислиш че си такъв тип човек, яж по 1 път на ден, дори тренирай 1 път на седмица. Ама не си нали ?

Плюс това, храненето по 1 път на ден могат да си го позволят предимно животните, за хората не знам какви са резултатите в дългосрочен план.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.06.13 21:40.

26.06.13
21:53

... Глупости - летния сезон е по-лесно натрупването на маса, защото са необходими по-малко калории. Човешкото тяло, ако не извършва абсолютно никаква активност през деня изхразходва около 800 калории, за да поддържа функциите си.

А сигурен ли си, че лятото човек има по-ниска активност отколкото зимата? Че нещо не се връзва ...

Мнението беше редактирано от Борето на 26.06.13 21:53.

Ти прочете ли какво съм написал? Къде съм написал, че лятото не се извършва активност?????? Посочил съм най-простия пример, при напълно нулева активност лятото и зимата има разлика в изразходените калории. Сега връзва ли ти се?

26.06.13
23:32

Мишо не така на Боренцето,да не те направи на пихтия! :Д :Д

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1