Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

22.06.13
05:04

Честит Рожден ден, Ники !
Желая ти здраве, щастие, късмет. . . много сбъднати мечти и всичко по-по-най (party)

Весело изкарване на празника :P

Carbohydrate

22.06.13
07:24

Честит Рожден Ден!
Здраве и успех във личен и професионален план!

22.06.13
07:56

Хайде и тук да те поздравя (cake)!
Жив, здрав и силен!

22.06.13
08:20

Ники, честит рожден ден! (cake) Да си жив и здрав, много щастие, късмет, любов. Успех с целите, които си си поставил!
Весело изкарване на празника.

22.06.13
08:20

ЧРД и от мен!  Да си здрав и силен, че второто без първото не е много полезно.
:)

22.06.13
08:50

ЧРД (cake) !

22.06.13
09:16

Честит Рожден Ден! Голям да отслабнеш!
По случай празника имам подарък за теб - лозунг за протеста днес:
“PES ERASE STANISHEV”

22.06.13
09:21

Бъди здрав и щастлив! Другото ще ти го кажа, като се видим! Честит рожден ден!

ПП Бъди и постоянен! :)

22.06.13
10:50

ЧРД, Тръне. Здрав, Як и нацепен.

22.06.13
10:51

Честит Рожден Ден! Желая ти много здраве и много успехи във всяко твое начинание.
Весел празник :) (beer)

22.06.13
11:16

Пожелавам ти да имаш всичко, 
което не се купува с пари 
и пари за всичко останало!
Честит празник!

22.06.13
11:45

Честит Рожден Ден (beer) (party) :)

22.06.13
15:26

Жив и здрав !!!
Другото само ще се нареди :)

Честит рожден ден ! Здраве, щастие и късмет (cake)

Благодаря много на всички за хубавите пожелания :) Нека да се върнат десетократно :) Одъртях малку ас :)

Съвсем така тънко пускам една оферта : 12-13 юли ходене до Варна...ако има желаещи сред софийските трениращи (или тези в близост до София) - нека драснат :) Места - 4 броя :)

Тренировка [82]

Тренировка [А-3]

А1 Клек : 5х1х170 + 7х1х160
А2 Военна преса : 5х1х60 + 7х1х55

Б1 Тяга : 3х1х170 + 5х1х160
Б2 Обръщане(прав) : 8х1х60

Размисли и страсти :

Начи.....МОР. Ето защо мразя да тренирам следобед...но пак се получи тренировка, че и по-добра от миналия път, макар че не бях уж много в кондиция. Усетих, че 170 няма да мога да изкарам докрай с тях, но натиснах колкото можех - разликата между тях и 160 беше колосална на клека. Всичките бяха дълбоки клекове. Военната преса - свалих, че там почнах да се гъна назад. Като цяло от тази двойка, раменете и китките отнесоха яко, иначе беше добре положението. Все пак си ме умори, та на тягата (макар и с колан!) кръста просто капитулира безславно - ако не беше това, щях да направя още 4 врътки. Снимката показва пък колко се пораздадох...може да се видят краищата на ръкавите - единствените сухи места :D

Сега ще се мачкам и ще се мажа с магнезий, суплементацията остава силна, почнах днес нова опаковка Ирейз (имах 1 и 1/2, завърших половинката, сега почвам неотворената), а храната е свинска като цяло - днес ще е контрафиле :D Както написах нагоре, юли ще ходя сигурно към Варна, та трябва малко стягане за 2 дни плаж :D

Тренировка [83]

Тренировка [Б-3]

А1 Лег : 3х3х105
А2 Тесен лег : 3х3х75
А3 Гребане с дъмбел : 10х40*, 10х35, 10х35

Б1 Верт.скрипец(раменен подхват) : 6х70, 6х80, 6х100(чийтнати)

В1 Лег с крака на пейката :5х80, 5х90, 5х95!!

Г1 Верт.скрипец(V-ръкохватка) : 6х70, 6х90 (мега чийт)
Г2 Полулег с дъмбели : 6х25, 6х25

ХИИТ на колелото - 10 минути :D :D :D

Размисли и страсти :

Много добра тренировка днеска, навсякъде рекорди. Втората серия на лега, третото повторение беше зверски измъчено и борба, мислех, че 3тата серия ще е двойка но си ги бутнах стабилно и с по-малко борба на последното. Тесният лег беше стабилен, без проблеми. Следващият път вдигам с 2,5кг - когато направя 3х3 пак - вдигам. Гребането с дъмбел тежеше - първата серия с фитил, ама не се получи като хората и се отказах. После на вертикалния скрипец - скока от 80 на 100 е доста голям и имаше 2-3 чийтнати повторения. На лег с крака на пейката - 3 серии - 3 рекорда. Миналият път 80 на 2 пъти ме препънаха на 5тото повторение - днес почнах с тях, опитах експлозивно, но пък нямах много контрол (направих ги без проблем де). На 90 и 95 без да правя каскади, контролирано и супер стабилно бутане, мисля че имах мегдан и за още малко, но и това ще стане :) Накрая на скрипеца с успореден хват - разликата от 70 до 90 пак брутална - 70 не ги усещам, 90 бях от 1во до последно много чийт. Полулега с дъмбели беше тегав...

И накрая като cardio bunny - около 10 минути на колелото, докато Скота беше на пътеката, интервали 90 секунди нормално въртене, 30 секунди колкото ми държат краката (и колелото да не излети де... :D )

За храненето намерих някаква формула уж работеща с въглените, тип ротация...вчера хапнах макарони, днес no carbs day - 10-15 яйца, шунка, зелена салата, протеинов шейк(сега го пия), има вариант да вкарам и 1-2 консерви риба със салата.

Суплементацията си върви, с малка добавка. Подариха ми рибено масло от сьомга, 180 капсули (EPA/DHA 180/120), по 6 на ден ще пия, тъкмо един месец до края на стака.

Най-после намерих метър, за да видя как вървят нещата....разликите са 10.04-26.06 :

Врат (-3)
Рамене (+1/0) (обиколка/ширина)
Гръдна през мишници (-6)
Гръдна през зърна (-9)
Талия (-3)
Ханш (-6)
Бицепс (-2/-1) (л/д)
Бедро (-1/-3) (л/д)
Прасец (-1/-1) (л/д)
Глезен (+1)
Китка (няма промяна)
Предмишници (няма/няма)

Интересното е друго - гледам меренето от декември (преди Коледа) - мерките в момента са почти идентични, но килограмите са +9 спрямо тогава...дори в момента ханша ми е -4см спрямо тогава, талията е същата, гръдните са -1см. В момента ако изключим по +1см на бедро и прасец, ВСИЧКИ мерки са надолу, а килограмите са 9 нагоре....интересно ми е някой да разтълкува как става тоя номер :D

26.06.13
19:45

казано от Херцог Трън на 26.06.13, 18:52:

интересно ми е някой да разтълкува как става тоя номер :D

Изял си дете о.О
Кво толкова се чудиш или искаш някой да ти почеше егото. Свалил си мазнини и си качил мускули :)
Иначе браво за развитието

26.06.13
19:48

казано от Петър Вътов на 26.06.13, 19:45:

Кво толкова се чудиш или искаш някой да ти почеше егото. Свалил си мазнини и си качил мускули :)

Що бе, може просто много сериозно да е затлачил дебелите тръби :D :D

KA

26.06.13
20:31

Най-после намерих метър, за да видя как вървят нещата....разликите са 10.04-26.06 :

Врат (-3)
Рамене (+1/0) (обиколка/ширина)
Гръдна през мишници (-6)
Гръдна през зърна (-9)
Талия (-3)
Ханш (-6)
Бицепс (-2/-1) (л/д)
Бедро (-1/-3) (л/д)
Прасец (-1/-1) (л/д)
Глезен (+1)
Китка (няма промяна)
Предмишници (няма/няма)

Интересното е друго - гледам меренето от декември (преди Коледа) - мерките в момента са почти идентични, но килограмите са +9 спрямо тогава...дори в момента ханша ми е -4см спрямо тогава, талията е същата, гръдните са -1см. В момента ако изключим по +1см на бедро и прасец, ВСИЧКИ мерки са надолу, а килограмите са 9 нагоре....интересно ми е някой да разтълкува как става тоя номер :D

Ако не са ти сбъркани мерките, както и начина ти на писане (поне спрямо мен) това значи че тренираш редовно и си доста пълен.

казано от Петър на 26.06.13, 19:48:

Що бе, може просто много сериозно да е затлачил дебелите тръби :D :D

А, там няма проблеми... :D

Само за егото ще е ...на мен ми е ясно, че съм свалил мазнини и съм качил мускули, но говорим за 9кг разлика при почти никаква в сантиметрите, което дори според мен е доста и ми е странно...

26.06.13
22:08

:D

27.06.13
08:26

Малко задържане на вода плюс нещо в червата и в добавка мускул, вместо мазнина и ето ти - три по три прави девет.
Аз за пет дни съм три кила надолу заради първите два фактора само. :)

Дагуиба... :)

Явно намерих някаква ‘фатка, към която ще се придържам - последните няколко дни съм доста стриктен с храната - имам вчера 3-3,5 фх, а предните 2 дни беше общо 1. На ОКБ съм, нямам идея колко точно, не броя калории. Вчера имах 1 зелена салата, омлет от 8 яйца+масло+сирене+консерва филе скумрия (около 120-130гр филе), вечерта имам 100гр бадеми, които хрупам ей така, да минава времето + 2 филии с шунка (не е от опакованите, а е калъп) + миш маш (4 яйца, 200гр сирене, домати, чушки, лют червен пипер). Като резултат - за 3 дни -3,5кг, меренията са правени след ставане, на гладно, след кафе и тоалет. Отделно последните дни забелязвам подобрение в съня - не знам на какво се дължи, но определено се наспивам по-добре за същото време като преди, будя се лесно, когато стане време, но не и през нощта.

Горното е без грам физическа активност, че тия дни са ми последните изпити, 2 взети, остава един в понеделник и съм пей сърце :)

Люта пилешка кавърмичка :)

29.06.13
22:48

аз миналото лято бях 91/92 кг при същата талия като сега,но сега съм 98/99кг

Сесията приключи :D Не по най-добрия начин, ама няма пълно щастие :D Сега ще мога цяло лято да се размажа :)

И въпрос към по-начетените/знаещите - упражнения за стабилизация на рамо и рехабилитация на scapulothoracic crepitus :) ?

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 01.07.13 12:01.

01.07.13
13:36

казано от Херцог Трън на 01.07.13, 11:42:

....упражнения за стабилизация на рамо и рехабилитация на scapulothoracic crepitus :) ?

Благодаря, @Solomon Kane :) Както и на хората с ЛС, форума малко не ми дава да отговоря :D

Иначе, преди да отцепя и да направя една следобедна 6-часова дрямка, четях това : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3445084/

Където също се споменават причини за този проблем :) Едно от нещата е натегнат пек минор, та ще гледам и да го размачкам, за да видя как е. Хубавото е, че при мен проблемът е в “лека” форма - няма болки, а единствено доста изразено щракане, когато рамото е дръпнато назад и го дърпам нагоре(трапецовидно повдигане). Също, когато си отпусна раменете, това е една идея по-високо. Другото е, че както Скота нееднократно отбелязва - точно това рамо на лежанката ми е “вдигнато” от пейката, и обикновено с дясната част на тежки опити добутвам много трудно.

Утре и вдругиден няма зала поради логистически причини, но ще има пудовки + упражненията за рамото :)

Храната остава добра, не съм вкусвал сладко от сигурно седмица, което май е рекорд за мен :D Днес сутринта след изпита имах един сандвич (тип джоб), че след голямо будуване ми беше леко отпаднало. Сега - яхния зелен фасул, яйца, сушеница, домати, сирене :)

02.07.13
10:49

казано от Херцог Трън на 26.06.13, 11:46:

За храненето намерих някаква формула уж работеща с въглените, тип ротация...вчера хапнах макарони, днес no carbs day

Здрасти, извинявай, че те връщам тооолкова назад, но сега се зачетох в дневника ти(giggle)... ще споделиш ли как ги въртиш точно? Аз въглехидратите най-трудно ги оправям, особено при сегашното си хранене, та...събирам идеи :D

Мнението беше редактирано от ivetass на 02.07.13 10:50.

Хехе, няма проблеми :)

Ами, идеята ми беше принципно :

1 ден с малко повече въглени, като мислех да са от сорта на 250гр макарони (което си е към 150-160гр въглен) сутрин за закуска
2-3 дни с намалени/никакви

Но това беше само идея, а се получи друго - просто от няколко дни съм на ниски въглени - да кажем 2, макс 3 филии хляб на ден, като в някои съм на 0-1. Освен това гледам да съм на ОКБ или макс на баланс.

За момента нямам проблеми, но ще видим тия дни като включа натоварване какво ще стане :) Ще трябва да вдигна храната, но ще видим дали без въглен ще ми понесе :)

Активност :

100 суинга до вертикала @ 16кг
150 суинга до хоризонтала @ 16кг

Преди работа ако имам време - пак.

Gogo

02.07.13
11:50

При 150 суинга с 16 кг, къде усещаш напрежението?

казано от Gogo на 02.07.13, 11:50:

При 150 суинга с 16 кг, къде усещаш напрежението?

Ами, предмишницата ми окапва най-напред :D Те не са в една серия тия суингове, а разделени на по-малки :) За момента около 30-40 са бройките в серия, но за 2-3 дни ще дръпнат - така стана и с 24ката - повече от 15 първия ден не можех, накрая ги правех по 30(за 3-4 дни правене). Отделно на 100те до вертикала ми окапаха раменете. Иначе и въздуха е малко, че е топличко у нас :D

Добавям още 250 суинга @ 16кг :)

Оптимистична цел :

До 12ти (когато ще отида във Варна) - 10 000 суинга.

500 / 10 000

Редакция : За претрениращите :

http://www.bodybuilding.com/fun/ask-the-muscle-prof-the-truth-about-overtraining.html

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 02.07.13 14:47.

All natty’ baby… :D

*и това е само първата доза за деня :D

Редакция : Като странично наблюдение - след вчера задните ми бедра са с мускулна треска за 1ви път от месеци(дали не години?), гъза също леко напрегнат. Трапеца + еректорите също :) Днеска целта е 1000 суинга.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 03.07.13 13:22.

03.07.13
13:25

В момента ако изключим по +1см на бедро и прасец, ВСИЧКИ мерки са надолу, а килограмите са 9 нагоре....интересно ми е някой да разтълкува как става тоя номер :D

С 242.5кг тяга и 200кг клек става :)

03.07.13
13:29

Да не ми забравиш красавицата Херцоже :D Сърбят ме ръцете вече ;) хехехехе

Мнението беше редактирано от Vess на 03.07.13 13:30.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1