Днес :
10мин. HIIT велоаргометър
10min. скачане на въже
5мин. HIT велоаргометър
5мин. HIT скачане на въже
5мин. HIT велоаргометър
коремни преси
*+ мноого бачкане веднага след тренировката .. доста изтощаващо.
Утре - силова тренировка на лостовете.
Тази сутрин хубава кардио тренировка :
25мин. HIIT велоаргометър
15мин. скачане на въже
2-3мин. корем
===========================================================
Тази вечер - два-три опита за предна везна , утре същинска изродска дивашка тренировка на лостове и халки :D
Днес :
Прогресии за предна везна
Прогресии за планч
7 кръга от : 5 набирания , 5 кофи на успоредка, 5 кофи на лост , 5 бавни лицеви. Почивката между кръговете беше не повече от половин минута
20 набирания
20 кофи
20 лицеви
10сек. задна везна
=======================================================================
Половината време от тренировката беше за прогресии за предната везна и планча - ниско интензивно и с по-големи почивки. Последните 20минути от тренировката направих останалото (кръговете с набирания , кофи , лицевите и др.)
Скоро ще си купя велосипед и лятото ще въртя яко из града ^_^ Много обичам да карам колело , да си обикалям из града ... пък и е яко кардио :P
Сега мисля да отдам внимание и приоритет на предната везна ... трябва да е науча вече ... веднъж задържа ли 3-4сек. пълна предна везна , няма да ми избяга !!! За това ще тренирам през ден , в началото на силовата тренировка ще си правя прогресиите за везната , след което останалото. 2 до 3 пъти седмично тренировка за предна везна , + 2 пъти в седмицата тренировки за драконов флаг (трябва ми сила в корема/кръста).
Въпрос : след като ми свършат комплексните АК (purple wraath) , ако си взема само глутамин и разчитам на него да ме пази от загуба на мускулна маса , ще свърши ли работа ? Просто да съм сигурен, че няма да загубя мускулната си маса , че сега лятото ме чака и работа , и тренировки ... някой път и двуразови тренировки , а BCAA/комплексни АК ми идват по-скъпо от колкот само глутамин.
Мнението беше редактирано от George на 27.05.13 22:45.
27.05.13
22:48
Глутамина си е добра добавка - като хапваш добре лятото би трябвало да ти върши работа. Аз лично съм го ползвал, както и БЦАА-то за по-добро възстановяване след тренировка. В твоя вариант ако лятото има и двуразови трен мисля, че ще ти свърши работа :)
Смятам да го пия 4 пъти на ден по 5гр. (демек по 20гр , а дни с по-тежко натоварване - може и 25гр) - сутрин , вечер преди сън , около тренировка.
В такива дози смятам , че ще е ефективен.
Днеска като на майтап направих една тренировка , кратка - 20минутна , 70 набирания различни хватове , а в началото на тренировката малко straddle FL опити. Набиранията бяха 27 в рамките на 3мин. и 30сек. , 20 в рамките на 4 минути , 23 в рамките на 5 минути. Правих и почивки по 2-3 минути след като ми свършат силите. Напомпването беше изрудско, добра тренировка стана.
Утре сутрин - ако се събудя в 7-7:30 - ще направя едно кардио , ако се успя - кардиото ще остане за вечерта , че имам да уча много.
28.05.13
23:57
Последните 3 дни накратко :
Един ден кардио тренироовка , два дни леки тренировки на лостовете. Днес - почивка. Утре - силова.
Напредвам с везната , ще я постигна !!!
Днес най-накрая си купих нов велосипед и сега цяло лято яко ще въртя ^_^
25км колоездене
прогресии за предна везна - straddle FL холдове !!! tuck fl holds ; J-rows с тесен хват ;
10 силови
40 набирания различни хватове
30 кофички
=============================
Кратка тренировка , но се убеждавам за пореден път , че с повече почивка или просто чести и ниски по обем тренировки , имам повече сила за предната везна когато я мъча. Днес много добър straddle FL задържах , някъде към 5-7сек.
Лоста на Асенова крепост е супер , вече спокойно мога да си правя кардио с колелото до Асеновата и силова на лоста !
Относно училище : най-висок успех през всички учебни години , най-малко учене през учебната година !!! Без да се мъча , 90% от времето ми е съсредоточено върху приятелката ми и тренировките , за училище почти нямам време , но това явно не ми пречи да имам 5,54 (в най-лошия случай) или 5,85 (в най-добрия случай) за средна годишна оценка , пък и стипендия да си взимам :D
Ето един straddle FL опит от вчерашната тренировка.
Днес - почивка. Също имам лека мускулна от вчерашното колоездене , ама много лека :D
02.06.13
19:21
Браво за везната.
Днес - 25км. колоездене , доволно изморен. Утре вече ще направя една силова тренировка на лоста - прогресии за везна и много набирания.
http://www.sports-tracker.com/#/workout/goshko96/c100ja8q8nsotkpl
Мнението беше редактирано от George на 03.06.13 23:28.
Вчера направих НАЙ-ДОБРАТА Straddle предна везна до сега !!!! Направих две клипчета , ето ги :
Това е най-най-най-доброто ми изпълнение на straddle front lever до сега !!!
В началото на тренировката (която беше кратка и малка по обем) започнах с straddle fl , но не снимах клип, а усетих, че ще се представя много добре и прекратих упражнението. След това направих 2-та клипа.
Адски много се кефя, че напредвам с везната !!!! Вече мога да задържа 3 до 5сек. хубав straddle front lever , а когато започна да я държа пълна предна везна , ще е велико постижение за моите 83кг и 182см !!!
Също да отбележа , че имам доста напредък в L-sit, повишена издържливост и по-добра техника. Трябва да взема да наблягам на драконовия флаг и L-sit , защото когато правя предна везна и ми свършат силите , първо кръста/корема се “предават” , докато гърба може да държи още.
Тази сутрин започвам с кардио тренировка :
15мин. високо интензивно каране на велоаргометър
10мин. скачане на въже
15мин. велоаргометър
==============================================
Довечера ако е хубаво времето и не вали , ще направя една тренировка в парка - предна везна , много набирания , L-sits.
Утре наред са planche , L-sits , много кофички и лицеви опори ; а в петък ще е пълна почивка. Следващ опит за предна везна смятам да направя в неделя/понеделник , за да може да съм отпочинал хубаво до тогава и да се представя максимално добре.
Клип от днес - straddle предна везна , доста добро изпълнение !!! Вече няма да ми избяга !!!!
Мога да наблягам и на advanced tuck FL pull-ups , доста добре ги усещам , страхотно упражнение за гръб са !!!
За днес :
30мин. колоездене (12км общо , 2км нагорнище, яко кардио)
40 секунди предна везна (3х5сек. straddle FL , 5 adv. tuck FL pull-ups ; 10sec. advanced tuck fl hold)
=====================================
Сега ми предстои една по-сериозна тренировка на лостовете. Ще направя прогресии за везна (Straddle FL holds > negatives > adv. tuck FL pullups , then holds) + 100тина набирания различни хватове. После малко колоездене , докато се стъмни и така ... Утре ако правя тренировка - кофички акцент. Предна везна чак в неделя пак (освен ако не се изкуша преди това).
Сериозен е прогреса с везната , супер добре върви !
Одеве повторих следобедната тренировка ... пак колоездене , пак прогресии за везна.
Днес освен, че имах много малко сън , работих много , направих и тренировка.
Тренировката беше прогресии за предна везна , малка по обем, висока по интензивност.
5х Straddle FL холдове
по 4 холда на крак от one legged front lever
10 tuck FL набирания
tuck fl holds
Набирания на една ръка - по 3 на всяка ръка (отскок , набиране от половината до горе)
Малко колоездене
=====================================
Днес доста добър първи холд на straddle FL , a най-великото беше : отскок и хващане за лоста с една ръка , НАБИРАНЕ НА ЕДНА РЪКА от полу набрано до брадичка над лоста !!!! Това беше просто велико ... много трудно , бавно , но успях ЧИСТО от половината до горе да се набера !!!! за 83-4кг лично тегло никак не беше зле. Ето клипове от днешната везна и от везната в петък :
Петък :
Днес :
Утре на обяд , след закуска , ще направя една асенова крепост с колелото + тренировка на лостовете там.
10 минути високо интензивно колоездене по нагорнище (до Асеновата крепост) + Още 4-5км из града
2x Straddle Front Lever holds
3x Straddle FL negatives from inverted hang
2x one leg straight FL holds (x2 on each leg)
5x Tuck FL pull up + few sec’ hold
5x5 J-rows (J-гребания с тесен хват)
10х (5 кофи на лост + 5 кофи на успоредка + 5 лицеви опори)
20 кофи на лост
5х5сек. straddle dragon flag holds (задържане в хоризонтално положение на straddle dragon flag - доста трудно след прогресиите за везна !)
60 набирания различни хватове
=======================================================================
Страшна тренировка се получи днес ... Утре една хубава почивка ще направя.
Мнението беше редактирано от George на 10.06.13 17:36.
Днес :
Колоездене + HIT кардио (с колелото до Асеновата крепост)
================================
Яка тренировка за крака , яко кардио :)
14.06.13
15:21
Поздравления. От колко време горе-долу тренираш предната везна качествено?
Качествено тренирам за предна везна от март месец. Като цяло , за предна везна съм тренирал от 2011 , но с тези големи прекъсвания ... все ми е отбягвала. Сега вече е стабилен прогреса - на предпоследната стъпка съм - straddle front lever (везна с разкрач).
Вчера направих половинки набирания на една ръка , straddle front levers , nabирания , кофи на лост.
Утре сутрин ставам в 7:00 , вадя колелото , правя една Асенова крепост сутринта , горе на лостовете правя тренировка за предна везна (straddle FL holds >> tuck fl pullups >> tuck fl holds).
Днешната тренировка :
много колоездене + малко прогресии за предна везна и набирания.
Утре повече.
Днес :
Колоездене
прогресии за предна везна
прогресии за планч
прогресии за стойка на ръце
===============================
20мин. HIIT велоаргометър
10мин. скачане на въже
прогресии за стойка на ръце
===========================
Това беше днешното кардио , стурин след сън ^_^ на гладно.
От утре започвам да стаквам Fyre + Xtend + Purple wraath ... 1 месец , месец и половина ЯКО чистене. Ще ги изкарам тез павета хубави xDD
Започвам хубави прогресии за стойка на ръце ... от нулата ...
Започвам със стойка на ръце срещу стена - hold , възможно най-добра форма на изпълнение. Целта е да 1мин. холд в перфектна форма , преди да преминавам към каквото и да е друго упражнение свързано с handstand.
Започвам да редувам един ден кардио - един ден силова ... може да се случи някой път в един ден кардио и силова.
Утре - силова тренировка.
24.06.13
16:00
Съвет:
В началото на всяка тренировка слагай прогресиите за стойки на ръце + Л-Сит - за задно рамо (много важно). Понеже единственото което товари задното рамо от тези гимнастически упражнение е везната.
За стойка на ръце е по-добре корем към стената, съвсем различно е.
Благодаря за съвета :)
За задно рамо включвам едно движение , което в street fitness света е познато като impossible. Също скачането на въже усещам да товари задно рамо :Д
Въпрос : Защо стойка на ръце с корем към стената е по-добрия вариант ? Интересно ми е просто , чудя се защо ?
24.06.13
16:22
Това импосъбъл го знам и не го разбирам като смисъл и не се занимавам да го тренирам в момента. (което не означава, че не е трудно- макар че името му е подвеждащо).
Стойките с гръб към стената са по-лесни защото има накъде да си извиваш кръста, което е точно това което не трябва да се прави, даже когато ръцете ти са плътно до стената като се държиш с пръстите на краката пак леко си извиваш кръста. Първо прави тази, после премини на другата- с корем към стената. При нея няма как да си извиеш кръста напред понеже ще паднеш и напрежението в рамената е по-голямо.
От много време правя стойки с гръб към стената и мога да държа над минута, минута и половина; от скоро започнах другите и времето на държане значително спадна.
За значително по-бързо натрупване на сила в раменете можеш да правиш shoulder taps - http://www.youtube.com/watch?v=1okSA32sFWs
И я тренирай отвратително много, за да се усвои перфектна форма трябва да се вложат мноооооого часове.
http://www.youtube.com/watch?v=99OfU8SXTTo&list=PL2gfD5G4_m9XqkWz1GSWcKkhJdp4n6LE6&index=4 - Е тея пичове имат много добър тъториал.
Успех!
Благодаря ти много за разяснението !!!
Относно импосибъла - нищо особено ...
За стойката на ръце - кръста/корема , заключените лакти - това са нещата на които обръщам най-много внимание. Иначе сега стойката я правя срещу отворена врата - ръцете ми са точно под касата , а краката на стената над касата на вратата и се концентрирам най-вече върху изправена стойка (стягам корема , кръста) . Започвам вече с корем срещу стената. Това умение е велико ... овладея ли я стойката , ще ми помогне много за по-нататъшни умения като planche.
А позицията на скапулите при стойка на ръце е elevated и protracted , нали така ?
24.06.13
18:09
Да, буташ с раменете надолу.
Тази сутрин :
20мин. колоездене по нагорнище - HIIT
Прогресии за предна везна - 3х3сек. straddle FL ; 5x Negative Straddle FL ; 15 adv. tuck FL pull-ups ; 25 J-rows close grip width ; 10 ice-cream makers ;
5 силови и 5 коремни възлизания
5x5 ice-cream makers
3x10 набирания раменен надхват
2х10 набирания раменен подхват
5х5 набирания тесен надхват
5х10 кофички на лост
5х10 кофички на успоредка
+ Между всяко упражнение правих малки упражнения и разтягания с ластик , като накрая на тренировката направих изпомпващи серии за рамена с ластиците - предно , средно и задно рамо , по 50 повторения за всяка част .. АДСКИ пареше накрая :D
====================================================
Започва се чистенето :) тази сутрин пих 2хFyre , 2 дози Xtend с 2x Purple Wraath по време на тренировката и след нея. Чувствам се много енергичен и готов дори да повторя тренировката.
Прекрасна новина : завършвам 10клас с Отличен 5,85 !!! Това е страшно добро постижение , понеже почти през цялата учебна година (особено втори срок) приоритет ми бяха тренировките и приятелката ми :) И мисля , че съм с най-високия успех в класа ^^
Утре стабилна почивка ... най-много сутришно кардио да направя + корем.
Мнението беше редактирано от George на 26.06.13 16:51.
Тази сутрин изродско кардио :
20мин. HIIT с колело , по нагорнище и из града (13мин. бяха по нагорнище)
5 кръга от :
-25м. бягане , последвано от 25м. спринт , след което 25м ходене и след това 25м. ходещи напади
Разтягания с ластик
+2хFyre след ставане на гладно (преди тренировката)
+22г. BCAA около тренировката.
=================================================
Е днес беше адската тренировка ... тези ходещи напади , колоезденето , спринтовете - просто ми скапаха краката , не мога да си стоя на тях :D Много доволен от тренировката.
Тегло - 82кг.
После ще направя малко прогресии за OAC (оne arm chin-up) с помощта на ластик - много добър асистент !!!
Утре предполагам ще е ден за ПЪЛНА почивка, понеже от вчера имам мускулна на рамената , а утре ще имам на краката :D
Мнението беше редактирано от George на 27.06.13 09:27.
Втора тренировка за днес : прогресии за one-arm-chin-up (OAC)
1) 3x1 асистирани OAC на всяка ръка
2) 12х2 асистирани OAC на всяка ръка
3) 3x1 aсистирани OAC на всяка ръка
4) 20сек. L-sit
==============================================================
Страхотна тренировка ! Смятам да включа веднъж седмично тренировка за OAC , доста трудно упражнение , доста изморяващо и в комбинация с добро възстановяване ще ми даде голям принос за предната везна , а и като цяло за дърпащата сила.
Асистенцията при набиранията представлява следното нещо : премятам няколкократно ластика през лоста , с едната ръка съм готов за набиране а със свободната използвам ластика ... Гледам да ми е максимално трудно набирането и да е минимална помощта от другата ръка. Страхотна тренировка.
Утре пълна почивка , други ден може би ще правя само сутришно кардио , а след това вече двуразова - кардио със силова следобед и прогресии за везна.
Като събера парички смятам да си закупя Animal Flex , дано да допринесе за по-добро възстановяване на ОДС , костите/ставите/сухожилията и да облекчи някоя друга болежка.
EDIT : Вече имам мускулна треска по задника и задните бедра :D
Мнението беше редактирано от George на 27.06.13 23:06.
Тази сутрин ми звъни алармата в 7ч. да ставам да си правя сутришното кардио ... лежах , лежах , чудих се - и накрая заспах. Чувствах се много изморен , поспах до 10:30ч.
Вчера не съм тренирал , но работих 3-4ч. , което пък си беше чиста тренировка де (качване на инструменти , стъклопакети , дограми и т.н. до 4ти етаж по стълби - поне 10-12 курса направих) .
Днес ще е пълна почивчица , ще хапна яко , ще се въздържа само от въглехидрати :D
Утре - сутрин кардио ; следобед ИЛИ сутрин с кардиото - силова.
Държа да отбележа , че останах много доволен от последната ми тренировка - OAC прогресиите. До зимата ако успея да перфекционирам OAC и FL , тогава ще се отпусна и ще кача малко килца , но целта ще е да поддържам и подобрявам FL и OAC.
Постоянно си представям момента, в който ще мога да правя набирания на една ръка на ~85kg собствено тегло , та дори и с по 5кг допълнителна тежест xD :D
Мнението беше редактирано от George на 29.06.13 11:15.
УАУ :D Току-що , съвсем случайно забелязвам, че се навършват точно 3 години от както си водя този дневник :D
Supplements wishlist :
1) Animal Flex
2) 2x Xtend 90servings
3) 1x Amino 2000 (Pure Nutrition) 325tabs x2000mg.
4) Otimum Nutrition - Opti Men Multi-vits
5) digestive enzymes
6) probiotics
В най-скоро време ще си взема Animal Flex и Amino 2000 на пюр нутришън. За сега имам една голяма опаковка хтенд и 1/3 purple wraath. Зимата стипендиите отиват за аминота яко :D :D
Днес доста добро кардио ! :
14мин. колоездене по нагорнище (леко ХИИТ)
5 кръга от : 25м бягане - 25м спринт - 25м ходене - 25м ходещи напади
3 кръга от : 50м. бягане - 50м спринт.
200м. кросче.
=======================================================
Днес скапано време , не успях да направя следобед силова тренировка ... нищо , тамън утре ще компенсирам с изрудска тренировка.
Дано утре е хубаво времето :(
Сега (21:30) е време за мачкане на фоумролер , тенис топка , разтягане с ластици и шпагатуване :D :D
Също : одеве на лоста успях да задържа към 5 секунди предна везна с един изпънат крак ,а другия бе в позиция advanced tuck FL . По този начин също мога да се доближа максимално до пълна предна везна , просто свивам единия крак до толкова , до колкото мога да се задържа.
Мнението беше редактирано от George на 30.06.13 21:31.
Днес ми се размина силовата тренировка , но успях да направя и задържа 3 секунди предна везна с един свит крак , чиито ъгъл при коляното беше тъп :D В смисъл почти изпънат беше “свитият” крак , а другия беше напълно изпънат.
Сутринта направих една асенова с колелото - хиит кардио 15мин.
Ето една снимка , 3 седмици и половина разлика. За този период не съм чистил много , сега тепърва започвам пак със сериозно чистене. Ето така изглеждам , не е зле като за 83кг :P
Утре - ще се изцедя като за последно със силова тренировка - предни везни , набирания на една ръка ... всичко !
Сутринта ще направя пак малко от любимото ми кардио ^___^
Мнението беше редактирано от George на 01.07.13 23:52.
02.07.13
00:09
Браво на тебе, много добре си се изчистил :)
02.07.13
03:53
казано от Georgi Velev на 27.06.13, 22:51:
Втора тренировка за днес : прогресии за one-arm-chin-up (OAC)
1) 3x1 асистирани OAC на всяка ръка
2) 12х2 асистирани OAC на всяка ръка
3) 3x1 aсистирани OAC на всяка ръка
4) 20сек. L-sit==============================================================
казано от Ragnar Lodbrok на 23.05.13, 06:18:
по мое мнение започни първо с асистираните набирания на 1 ръка, и ги прави в голям обем - 15-16серии *1-2 повторения на ръка примерно, после прави другите набирания.
Не пропускам възможност да се самоизтъкна, но казах ти, че е яка тренировка :D
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 02.07.13 03:54.
О , да :D Сетих се за твоето предложение и реших да опитам , много добре се получава !
Сега се успах малку ас ... отивам да правя кардио до Асенова крепост с колелото , ще се разтягам и раздвижвам там , а на обяд след като съм хапнал стабилно , да дойде малко енергия , ще направя една стабилна силова тренировка на лостове и халки , яки прогресии за везна и т.н.
Първа тренировка за деня :
1) Колоездене
+ 12мин. HIIT по нагорнище
2) Разтягане с ластици
==========================================
Предстои ми силова тренировка на лост/халки - прогресии за предна везна , малко набирания на една ръка , останалото - изцеждащи серии набирания и кофички. Може да направя и 10тина - 20тина силови възлизания и задни везни. До тренировката яко хапване ; утре и другиден ще се работи доста , тъй че няма да има тренировки.