09.07.13
15:44
09.07.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 5 грама рибено маслo.
2. Към 18 (план) - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zinc на Now (30 мг цинк).
3. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
1. Към 13:30 - обяд на блок-маса - пуешки гърди, скариди, телешко печено, салата.
2. Към 23:30 (план) - като се домъкна до нас, ще ям каквото има.
Отново без фастинг. Бях забравил колко хубаво нещо е обядът, но се надявам от утре пак да фаствам, без да има нужда отново да се адаптирам. Все пак само два дни са минали. :)
Обобщение за деня:
Отново цял ден в конферентна зала. Всъщност този път бях от “приемащата” страна на обучение (това ми се случва доста рядко в последно време), което се оказа доста интересно и вероятно ще е полезно в бъдеще. Лекторът беше харизматичен екстровертен американец от Денвър, който в свободното си време лети с балони с горещ въздух, та покрай управлението на проекти, научих повече, отколкото някога съм искал, и за полетите с балони и красотите на Колорадо. :)
Сега кисна на летището и си чакам първия полет, после ме чака още един, а по някое време трябва да се добера все пак и до нас. Толкова за днес. От утре се връщам на ежедневния фастинг, като се надявам да успея и да се измъкна навреме от офиса и да направя първата от новите тренировки. :)
Чакай да пусна и тук това - може да го види още някой:
казано от Наталья Заболотная на 09.07.13, 11:40:
Скъпи приятели,
Поради независещи от нас обстоятелства
(С Заповед на Софийски Университет СУ”Св.Климент Охридски” и Министерски съвет), блок 8 се затваря за летния сезон с цел,ремонтни дейности и отдаване на нова концесия.
Ние от PowerGym се извиняваме за причиненото неудобство и се надяваме да се видим отново в средата на Септември месец.
Последният работен ден на залата за летния сезон ще е на 17.07 (този месец),като от 20.30 часа ще направин едно прощално Пийване и Хапване на крак,както и ще разпродадем останалите хранителни добавки с близо 50% отстъпка(с участието си ще ни помогнете ;))
Всички са добре дошли!
П.С. За хората с издадени абонаментни карти изтичащи след 17.07 информация на бараБЛАГОДАРИМ ЗА РАЗБИРАНЕТО
:(
Леле, Блага, разби ме направо с тази новина! :( Дано поне от есента нещата да се нормализират и да няма издънки с новия концесионер (ако има такъв) или със самия университет, ако те решат да си стопанисват блока сами.
Тъкмо реших да сменям тренировъчната схема и ето какво стана. Как да не търси човек причинно-следствена връзка?
Добре си ми беше на принципа “не променяй нещо, което работи” (а дори само с първата му част), ама се поддадох и аз и ето как станах жертва на ентропията.
казано от Наталья Заболотная на 09.07.13, 11:40:
В тоя ред на мисли - някой да има идея за зала около Студентски, Дървеница, Младост 1, 2, където може да се хвърлят щанги... :(
И аз се присъединявам към търсещите подобна зала в този район... Даже обещавам да не хвърлям много...
Да има достатъчно тежести с нормален размер, дъмбели (както леки, така и тежки), пудовки, достатъчно лостове, че да мога да заема два едновременно, без да попреча на нечия тренировка, удобна лежанка и стенд за клек. Външният вид не е от значение, даже колкото по-мизерно изглежда, толкова по-добре. Да може да се ползва магнезий и никой да не прави забележки, като види 200 кг на щанга за тяга. Ей такава заличка...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.07.13 09:42.
10.07.13
10:30
Кога тренираш през деня, Боби? :)
казано от Херцог Трън на 10.07.13, 10:30:
През седмицата обикновено към 16:20 съм в залата и към 16:30 започвам да тренирам.
Боби, тренирам в Bobi’s Gym - мисля че е много добра зала и отговаря на изискванията ти - пак е в студентски.
https://maps.google.bg/maps?ie=UTF-8&q=bobi’s+gym&fb=1&gl=bg&hq=bobi’s+gym&hnear=0x40aa8682cb317bf5:0x400a01269bf5e60,София&cid=0,0,3445168181261298579&ei=ChHdUbqFCcaitAaSnIG4Bw&sqi=2&ved=0CDIQrwswAA
Не че е уместно от Пловдив да давам акъл за зали в София, но бях много впечатлен от залата на BGcmex. Не е в посочения от Блага участък, но, както казах, бях впечатлен :D, а и предполагам, че все пак ще има всичко необходимо...
Мнението беше редактирано от Петър на 10.07.13 10:48.
10.07.13
10:50
казано от Boby_ на 10.07.13, 10:42:
казано от Херцог Трън на 10.07.13, 10:30:
През седмицата обикновено към 16:20 съм в залата и към 16:30 започвам да тренирам.
Щях да предложа 125то, но ако не дойдеш поне 40 минути по-рано, ще влезеш в митинг...тогава започва навалицата, а към 5 пристигат и силачите и се сещаш какво става.
казано от Миsh0 на 10.07.13, 10:45:
Боби, тренирам в Bobi’s Gym - мисля че е много добра зала и отговаря на изискванията ти - пак е в студентски.
https://maps.google.bg/maps?ie=UTF-8&q=bobi’s+gym&fb=1&gl=bg&hq=bobi’s+gym&hnear=0x40aa8682cb317bf5:0x400a01269bf5e60,София&cid=0,0,3445168181261298579&ei=ChHdUbqFCcaitAaSnIG4Bw&sqi=2&ved=0CDIQrwswAA
Разгледах сайта - изглежда подходяща. Благодаря за информацията - ще я пробвам непременно! :) А може и да се засечем и да се запознаем на живо. :)
казано от Петър на 10.07.13, 10:46:
Не че е уместно от Пловдив да давам акъл за зали в София, но бях много впечатлен от залата на BGcmex. Не е в посочения от Блага участък, но, както казах, бях впечатлен :D, а и предполагам, че все пак ще има всичко необходимо...
Пешо, тази я обмислях и аз, но в момента с това метро, дето го правят под Малинов, вечер ще ми отнеме по-малко време да дойда при теб да тренирам, отколкото да мина тия 5-6 километра до Младост 4. :)
казано от Boby_ на 10.07.13, 10:52:
казано от Миsh0 на 10.07.13, 10:45:
казано от Петър на 10.07.13, 10:46:
Пешо, тази я обмислях и аз, но в момента с това метро, дето го правят под Малинов, вечер ще ми отнеме по-малко време да дойда при теб да тренирам, отколкото да мина тия 5-6 километра до Младост 4. :)
По принцип е лесно и бързо да стигнеш,но ако си свободен да тренираш само в този часови диапазон в залата е лудница !
Мнението беше редактирано от BGcmex на 10.07.13 10:59.
Строежа по Малинов, изобщо не е проблем за придвижването до залата (Ще ти споделя тайния маршрут ;) )
Колкото до времевия диапазон, около 16:30 ч. е толкова спокойно, че е възможно да не срещнеш никой за цялата тренировка. Ходил съм няколко пъти толкова рано и е много спокойно. Лудницата настава след 18:30 ч и продължава до към 20:00. След това постепенно се успокояват нещата. Вчера например в осем си беше прекрасно, а и сега е доста по-спокойно от зимата.
Единственият проблем е, че няма обособени места за мятане на щанги, а доколкото знам, това ще ти е проблем при тежките серии за бицепс :))))))
казано от Маданеца на 10.07.13, 17:10:
Строежа по Малинов, изобщо не е проблем за придвижването до залата (Ще ти споделя тайния маршрут ;) )
Колкото до времевия диапазон, около 16:30 ч. е толкова спокойно, че е възможно да не срещнеш никой за цялата тренировка. Ходил съм няколко пъти толкова рано и е много спокойно. Лудницата настава след 18:30 ч и продължава до към 20:00. След това постепенно се успокояват нещата. Вчера например в осем си беше прекрасно, а и сега е доста по-спокойно от зимата.
Единственият проблем е, че няма обособени места за мятане на щанги, а доколкото знам, това ще ти е проблем при тежките серии за бицепс :))))))
Аз всъщност ще идвам от Околовръстното, така че съвсем не би трябвало да е проблем към четири и нещо следобед. После обаче ще трябва да летя до детската градина, за да стигна до шест. :) Иначе маршрутът към Дървеница/Мусагеница е ясен - покрай РУМ-а в Младост 2 и после по новия мост. :)
10.07.2013 г.
Тренировка 1 - Бутащи А
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.
Преден клек с фитили - 10х0, 10х0, 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек с фитили - 4х100 кг.
Работни серии:
1.1. Преден клек с фитили - 5х120, 4x120, 4x120 кг.
1.2. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 4х150, 3+1х150 кг.
2.1. Повдигане на щанга от лег с тесен (”трицепсов”) хват - 5х120, 5х120, 5х120 кг.
2.2. Двустранна раменна преса с пудовки - 4х2х32, 4х2х32, 3х2х32 кг..
2.3. Планк - 65, 55, 65 сек.
Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии. Общо взето две “кръгчета”.
Обобщение за тренировката:
Слабо начало на новата схема, но пък това е и пробно все пак. Важното е, че в тази тренировка под надслов “Убий рамото - сега и завинаги” раменете издържаха без повреди. Утре дърпащите.
Добавки:
1. След ставане - 5 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex.
2. По време на тренировката - 10 грама Modern BCAA на USP Labs.
3. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
4. Към 18 - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
5. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Замислям се, че може би спиренето на креатина също допринася за спада на силата заедно с другите фактори.
Храна:
18 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - две дози протеин.
2. Към 18:30 - свински гърди на скара, малко лютеница, кофичка овче кисело мляко, една голяма ябълка, био-десертче от киноа, сурови какаови зърна и сини сливи (ммм, разкошно, макар че е 2,60 лв за 30-40 грама барче).
3. Към 21 (план) - има доста работи, а и сега ще пека пилешки бонфиленца за голямата щерка, така че ще има с какво да си дояждам.
На ред е бутилката Ardbeg, която си донесох вчера. Във Виена не успях да пазарувам, защото трябваше да си гоня самолета на бегом (между другото, покрай това тичане разтегнах нещо в сгъвката на лявото коляно), но на фрийшопа на софийското летище имаше добра оферта. Няма да го снимам, защото бутилката вече не е девствена, но си е 46-градусово опушено блаженство! :)
Обобщение за деня:
Доста неща се бяха събрали днес, но нищо драматично. За сметка на това реших да си направя последна “фотосесия” в Пауър Джима - хем да сравня с април, хем да запечатам позицията, от която правя промяната. Ето го кифленският резултат:
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.07.13 19:41.
Аааа не,щом не е пред огледалото в банята не е кифленско.Не се брои.
П.с.Екстра си,браво.
казано от Boby_ на 10.07.13, 19:13:
. За сметка на това реших да си направя последна “фотосесия” в Пауър Джима - хем да сравня с април, хем да запечатам позицията, от която правя промяната.
Браво бе, младеж! :D Забележителен прогрес от последните подобни снимки! Ще ме накараш и аз да пробвам това циклично хранане...:)
казано от Маданеца на 10.07.13, 17:10:
В клетките може да се мята всичко,просто си слагаш страничните железа на нужната височина ! В началото ходех след 16:00 и беше лудница,сега е лято вече и е празно...сутринта тренирах към 7:00 и я имаше 20 човека я не !
10.07.13
22:05
Пресата се вижда ;)
11.07.13
00:21
Еее,Боби,супер си.Много си изчистил,браво !
Мнението беше редактирано от Intolerante на 11.07.13 00:21.
11.07.13
04:41
На мен пък ми харесва горната част на гърдите. Много добре изпъква, това някои хора дори с много горни лежанки не могат да го постигнат, а Боби като гледам не набляга особено на нея, явно си е до ген до голяма степен.
11.07.13
06:33
Щом има вена по рамото нещата са загрубели вече : ) Отличен си Боби.. за този живот извън залата който водиш ( ангажиран живот ) имаш страхотни резултати... а 15годишните нямат време да тренират ;о0
Страхотни резултати, визия Боби. Искам и аз такива киФленски резултати :P
Мнението беше редактирано от Vess на 11.07.13 08:10.
:) Благодаря на всички за добрите думи!
@Васил: Абе щом се самоснимам с телефон в ръката, си е кифленска работа. :) Забравих само “дъкфейс” да докарам. :* Нищо, следващия път.
@Петър: Ами колко му е да пробваш ЦХ. :) Само имай предвид, че докато започне изобщо нещо да се случва и докато се адаптирам, минаха два месеца. Добре, че съм инато магаре - само си мрънках през цялото време, но продължих. Сега не съжалявам.
@Херцога: Още на 20 пресата ми беше заровена под мазно, но съм си поставил за цел на 40 отново да я има. :) Всъщност на тия снимки малко “чийтвам”. Вълненият пояс прикрива “лошата” част с паласките. Сигурно трябва да стига 10-11%, за да ги понамаля значително. Другото се топи, те си стоят и ми се подиграват. :)
@A.W.E.I.T: А, горна лежанка съм си правил винаги - или ще е с дъмбели, или с лост, но досега задължително я е имало след равната. Друг е въпросът, че все е била на второ или трето място в тренировката - някак сърце не ми даваше да изместя равната на втора позиция. :) Сега вече с новата пробна схема оставам само на равна лежанка, но няма да е вечно.
@Кристианчо: 15-годишните си имат други грижи. :) Голямата щерка в понеделник навършва точно 15. Май избрах кофти момент да свалям. Трябваше да ставам все по-голям и страшен за пред кандидат-зетьовете. Нищо, ще си купя пушка, за да коменсирам.
@Кате, Веси - вие сте. :) Повече снимки в женските дневници могат само да допринесат за популярността на форума. ;)
Като цяло при мен бавно и полека нещата се случват. Вчера даже съвсем сериозно ме попитаха дали все пак не взимам и още нещо по-”хардкор” извън добавките. По принцип не обичам такива въпроси, но дават добра индикация за напредъка.
Като си гледам сега снимките, изпъква една голяма слабост - прасците. Пустите му клечки! Бедрата биват като цяло (не се вижда на снимките), макар и да изостават от горната чст, но прасците са трагедия. Доста неща опитвах (тежко и редовно, тежко и веднъж седмично, безумните ежедневни 200-300 повдигания на пръсти) - започват да се орелефяват добре, като сваля процента мазнини, но категорично отказват да растат дори с милиметър. Не че не съм го преживял това, де, ама е тъпо да се видя как на собствените си снимки изглеждам като тия момчета - карикатурни образи на плажния бодбибилдинг. :)
Иначе като първи ден на новата програма мога да се оплача само от един негатив - днес раменете наистина дават заето, осбено дясното. Освен напрежение и умора, усещам и лека тъпа болка там. Надявам се да отшуми до следващата “бутаща” тренировка, макар че няма много време до събота. Притеснявам се, че се появява от самото начало, но това е положението. Ако трябва, ще свалям тежести и ще намалявам брой серии, като ще компенсирам с увеличена интензивност - там поне резерви има. :)
Другият отрицателен ефект е, че не усетих трицепса натоварен - по принцип ми е силен мускул и не се трогна особено от едната тясна лежнка. Раменете и гърдите отнесоха всичко. Може би просто е въпрос на отношение, затвърдено от годините на трениране по сплит-програма - не съм свикнал след тренировка, в която включвам даден мускул, да не го усещам добре натегнат.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.07.13 09:07.
Имам приятел който се бори успешно с “клечките си”, 1-2 пъти седмично тежко+ постоянство на скок въже ! Евала на снимките изглеждаш поне 10г. по млад,страхотна форма !
Поздравления за формата ! Хора като теб ме мотивират да спортувам и да изграждам тяло за напред в годините. Доскоро живеех с мисълта, породена от хората покрай мен, че мъжът на 35-40 трябва да е с шкембе и изтънели ръце, оплешивяващ, ако не пуши и пие по една цистерна твърд алкохол е гей, женчо и като цяло не е никакъв мъж. Дори хора доказали се в спорта, рязко губят мотивация и съответно всякаква форма. Та мисълта ми е, браво, че имаш волята да правиш нещо за себе си и да повишаваш и поддържаш качеството си на живот.
И нещо градивно - Прасците ми пораснаха за 3 месеца с 4 сантиметра, а за целта правих по 1000 повдигания на пръсти. Много е и трябва да ти се занимава. Правят се за над час, аз лично ги правих по 4 пъти седмично, по-малко не препоръчвам, може и повече. Може би 5 пъти ще е оптимално. Можеш да ги разделиш на 2 серии по 500 в деня. Не вярвам някой да се наеме да ги прави, но при мен гарантирам, че е дало резултат, като преди това за 5 години прасецът ми не е мърдал от 37.
От вчера се каня да те питам за заглавието :D Дали нарочно има повтарящо се “Беше”. . . явно не е било :P
Страхотна форма, Боби ! Браво :)
11.07.13
11:47
2.1. Повдигане на щанга от лег с тесен (”трицепсов”) хват - 5х120, 5х120, 5х120 кг.
2.2. Двустранна раменна преса с пудовки - 4х2х32, 4х2х32, 3х2х32 кг...
Смени им местата ;) Не подценявай пудовките.
На ред е бутилката Ardbeg, която си донесох вчера. Във Виена не успях да пазарувам, защото трябваше да си гоня самолета на бегом (между другото, покрай това тичане разтегнах нещо в сгъвката на лявото коляно), но на фрийшопа на софийското летище имаше добра оферта. Няма да го снимам, защото бутилката вече не е девствена, но си е 46-градусово опушено блаженство! :)
Пращам баретите да дойдат да ти я конфискуват, за дето дразниш така (devil) (devil)
казано от James Hinks на 11.07.13, 11:47:
2.2. Двустранна раменна преса с пудовки - 4х2х32, 4х2х32, 3х2х32 кг...Смени им местата ;) Не подценявай пудовките.
Те са в суперсерия, но с почти толкова почивка между сериите, колкото между двете упражнения, така че е почти все едно. Все пак ще ги разменя другия път.
казано от James Hinks на 11.07.13, 11:47:
Пращам баретите да дойдат да ти я конфискуват, за дето дразниш така (devil) (devil)
Кой за какво се хваща... :)
казано от Redalex на 11.07.13, 11:51:
Абе как го пиете тоя солен бълвоч?
Не съм сигурен, че говорим за едно и също нещо. :)
казано от Boby_ на 11.07.13, 11:57:
това реших да го тествам преди 3-4 месеца:
http://www.forpeatsake.com/Ardbeg/Ardbeg+10+Years+Old/
ужасно солено...
3ма човека пихме по едно и бутилката така си остана...а в комбинацията с опушения аромат е направо отвратително (поне за моя вкус).
11.07.13
12:07
Ае как ше е солено ???
Айде, аз да кажа, че е солено щото цената му ми идва дебела - ОК, ама вкуса му да е солен...Да не сте пили морска вода ? :)
казано от Redalex на 11.07.13, 12:05:
казано от Boby_ на 11.07.13, 11:57:
това реших да го тествам преди 3-4 месеца:
http://www.forpeatsake.com/Ardbeg/Ardbeg+10+Years+Old/ужасно солено...
3ма човека пихме по едно и бутилката така си остана...а в комбинацията с опушения аромат е направо отвратително (поне за моя вкус).
Точно това съм си взел и аз. Да, силно опушено е, но изобщо не е солено.
Сашо, на 30 евро литъра беше на летището. Не е толкова “солено” и в другия смисъл.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.07.13 12:09.
11.07.13
12:10
Мда, не е било толкова скъпо...ама като ги нямаш пак е скъпо де :)
е явно аз и некви други хора сме с увредени рецептори:
Smoke, Peat, oily rich salty textured
Long slow warm salty, thick lingering coating.
Peaty with trace hints of Almonds, salt and peper.
Peat-smoke bomb, underpinned by cherry candy, Key lime, viburnum, and ambient fresh salmon, cream, coal, iodine, salted pretzel
Lots of cinnamon (Big Red Gum anyone?), oatmeal, very salty.
Джеймс, на мен няма нужда да ми пращаш баретите...ако бутилката е още в нас, ще гледам да ти я изпроводя по некой :)
11.07.13
12:11
Тогава на теб ше ти пратя армаган :)
казано от Redalex на 11.07.13, 12:11:
е явно аз и некви други хора сме с увредени рецептори:
Smoke, Peat, oily rich salty textured
Long slow warm salty, thick lingering coating.
Peaty with trace hints of Almonds, salt and peper.
Peat-smoke bomb, underpinned by cherry candy, Key lime, viburnum, and ambient fresh salmon, cream, coal, iodine, salted pretzel
Lots of cinnamon (Big Red Gum anyone?), oatmeal, very salty.
Опитите да се опише вкус или аромат с думи винаги са били доста неточни и като цяло обречени на неуспех. :) Примесват термини, чиито смисъл променят самопроизволно, с описателни аналогии, като изпускат съвсем преднамерено факта, че при различните хора различни дразнители на вкусовите рецептори не предизвикват едни и същи усещания. В случая идеята е солта да се асоциира с остров Айли, с аромата на море, усещането да седиш на скалите, провесил боси крака през ръба и да усещаш ледените пръски на Атлантика да галят ходилата ти. Чиста словесна еквилибристика. Няма нищо солено в уискито.:)
11.07.13
12:28
казано от Redalex на 11.07.13, 12:15:
абе не искам барети...казах ти вече :)
А бе пура с барета ше ти пратя :) Само ен знам как ще и ушия толкова малка барета :)
11.07.13
12:29
В крайна сметка от кой регион ви допадат най много и защо ?
Аз залагам на Спейсайд. Тез островните не съм пробвал, не знам дали пропускам.
Съгласен съм, че вкус и аромат са доста субективни, но за мен вкусът на това уски беше, все едно съм близнал сол и след това съм ливнал една чаша спирт в устата.... направо се потресох като го опитах.
Чак почвам да се чудя как може на мен да ми е супер солено, а ти и Джеймс да казвате, че дори не усещате сол...ще взема да проверя отново.
както и да е...стига спам, че вместо спортен, дневникът стана спиртен :)