казано от Sunny S. на 10.07.13, 08:48:
От личен опит ще споделя и ползите от външното прилагане. Наскоро така стабилно се пребих, опитвайки се да видя кой минава по улицата от челна стойка (blush) , че коленете ми бяха трагична гледка (сложно е за обяснение как точно тях ги смазах, но това няма значение)... То беше кръв, беше чудо... Само измих раните и 3 поредни дни (и нощи) си правих компреси с мед. Резултат- никакъв оток, никакви синини, никакъв белег! (sun)
:-) Кое убива котката ? :-)))
P.S. Захарта е добро средство за лекуване на рани. Обаче не помня как беше системата. Ползвала се е успешно до Наполеоново време (по спомен)
Мнението беше редактирано от StefanR на 10.07.13 10:07.
казано от Vic на 10.07.13, 09:32:
казано от Маргарита Манева на 10.07.13, 09:17:
...
Аз съм си лекувала успешно синузит с мед...Заинтригува ме - ще споделиш ли опит, моля? :)
Баба ми преди доста години излекува успешно и тя синузит с мед. Ходи на някакъв санаториум тук на Златни Пясъци на специално медолечение. Тогава съм била някъде 3-4 клас. До ден днешен е нямала никакви проблеми. Помня само, че казваше че са им слагали мед в носа.
казано от Sunny S. на 10 юли 2013 08:48:
От личен опит ще споделя и ползите от външното прилагане. Наскоро така стабилно се пребих, опитвайки се да видя кой минава по улицата от челна стойка , че коленете ми бяха трагична гледка (сложно е за обяснение как точно тях ги смазах, но това няма значение)... То беше кръв, беше чудо... Само измих раните и 3 поредни дни (и нощи) си правих компреси с мед. Резултат- никакъв оток, никакви синини, никакъв белег!
P.S. Захарта е добро средство за лекуване на рани. Обаче не помня как беше системата. Ползвала се е успешно до Наполеоново време (по спомен)
Точно това за котката ми беше първата мисъл като се изправих и се поизтупах ;)
Чувствам се някак специална да общувам с човек със спомени за времето преди Наполеон :) (sun)
казано от Sunny S. на 10.07.13, 13:28:
Точно това за котката ми беше първата мисъл като се изправих и се поизтупах ;)
Чувствам се някак специална да общувам с човек със спомени за времето преди Наполеон :) (sun)
Щастлив съм, да открия момиче, така лесно чувстващо се специално :-))))) Някак окрилящо е : -))))
казано от Маргарита Манева на 10.07.13, 09:49:
Малка бучка захаросан мед се поставя във всяка ноздра. От топлината се разтапя и изтича навътре (главата трябва да е леко наклонена назад, така че да не изтича навън). Изключително болезнено е, но след 10-тина минути си забравил за запушените синуси. Много по-ефикасно от всичките илачи които съм опитвала, и от антибиотиците. :)
Практикувам същото от години,но топчето го смесвам с краве масло.Ефектът е същия,но не боли толкова. За задна хрема също е идеално :)
казано от Sunny S. на 10 юли 2013 13:28:
P.S. Захарта е добро средство за лекуване на рани. Обаче не помня как беше системата. Ползвала се е успешно до Наполеоново време (по спомен)Точно това за котката ми беше първата мисъл като се изправих и се поизтупах
Чувствам се някак специална да общувам с човек със спомени за времето преди НаполеонЩастлив съм, да открия момиче, така лесно чувстващо се специално :-))))) Някак окрилящо е : -))))
Крехка душа съм (wasntme)
Спирам да спамя! Извинявай, Веси :)
Аз това мед с краве масло го знам за кашлица :) И ванилия се слага.
Мнението беше редактирано от Vess на 10.07.13 16:15.
...и една лъжичка какао, после го мажеш на филия...
Вие цял десерт го изкарахте :D
казано от Маргарита Манева на 10.07.13, 16:16:
На мен любимото ми лекарство е греяна ракия с мед, наистина засилва имунната система и предпазва от много болести, и най-вече успокоява нервната система :D
казано от Маргарита Манева на 10.07.13, 16:16:
Хе хе, дребен така го оправям като кашляше зимата, а гърлото оправяме с мед и сода :P и спасяваме положението от ангини и антибиотици :)
казано от JulsaVena на 10.07.13, 16:24:
Аз пък знам,че смес от мед и сусам е мощен афродизиак (devil)
Ръгай по 2-3гр трибестан на ден и не му мисли (devil) Такъв афродизиак е, че...
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.07.13 16:31.
Надявам се да не стигам до употреба на такива продукти поради понижено либидо (wasntme) но ще го имам впредвид. (handshake)
Оправихме качествата на меда, сега да дам отчет :)
10/07
Потренирах в залата днес :
загрявка 3 кръга :
набирания надхват кипинг - 5, 5, 5
кофи - 4, 3, 3
напади СТ - 10, 10, 10
После 5 кръга с увеличаване на тежеста :
Обръщане :
5х30кг., 5х35кг., 5х40кг., 5х45кг., 5х50кг.(3+2)
Клек на гръб :
10х35кг., 10х40кг., 10х45кг, 10х50кг., 10х55кг.
Обръщането - от земя
За финал 5 кръга :
вработване - 10х20кг.
лег :
8х30кг., 6х35кг., 2х6х40кг., 6х35кг.
повдигане на таз от успоредка - 5 х 10
последните 2х10 с 7,5 кг.
Храната :
- овес, ленено семе смляно, какао, мед*, слънчогл.семе, стафиди
- домат, 1/2 краставица, 3 варени яйца*, маслини, малко тахан* с мед* и канела
- 4-5 кайсии
- салата домати, краставици, лук, магданоз, купичка варен нахут*, маслини, малко пъстърва на фурна
Мнението беше редактирано от Vess на 11.07.13 08:16.
11.07.13
06:24
Еха, това обръщане! :) Страхотно! Аз все още само мога да си мечтая!
казано от Златина Цонева на 11.07.13, 06:24:
Еха, това обръщане! :) Страхотно! Аз все още само мога да си мечтая!
И аз така си мислех, докато Вик не ме убеди, че мога да ги обърна :) Сигурна съм, че и ти можеш, но не знаеш ;)
Веси, я дай клип на обръщане на 50 кила, от вис или от земя обръщаш? В подклек или разножка?
казано от Наталья Заболотная на 11.07.13, 10:38:
Веси, я дай клип на обръщане на 50 кила, от вис или от земя обръщаш? В подклек или разножка?
Блажка, от земя ги обръщам, не от вис. Но дали е подклек или разножка не мога ти кажа :D Вик да каже, той ме е виждал как ги обръщам ама тия термини са ми чужди (blush). Не клякам долу като ги обърна, само това мога да кажа....:D а приклякам.
Мнението беше редактирано от Vess на 11.07.13 11:53.
казано от Веселина Иванова на 11.07.13, 11:52:
казано от Наталья Заболотная на 11.07.13, 10:38:
Блажка, от земя ги обръщам, не от вис. Но дали е подклек или разножка не мога ти кажа :D Вик да каже, той ме е виждал как ги обръщам ама тия термини са ми чужди (blush)
Power Clean (с подклек). Обръщане с клек (разножка) не сме работили с Весито.
Аз предполжих, че не пропадаш, наскоро разбрах, че това било трудната част :D
Тоди като ги тренира начинаещите и не ги учи на разножки, пък аз си свикнах да си се навирам под щангата още в началото и ми стана по-лесно да влизам в разножка.
Давай клипче : )
казано от Наталья Заболотная на 11.07.13, 12:12:
Ще трябва да помоля някой от билдърите в залата, в която ходя да ме снима....ама има ме гледааааат и се чудят що аджаба искам да ме снимат, ама ок, ще видим. Ако съм с мъжо ще е по-лесно, но рядко ходим заедно....
казано от Веселина Иванова на 11.07.13, 14:28:
Ще трябва да помоля някой от билдърите в залата, в която ходя да ме снима....ама има ме гледааааат и се чудят що аджаба искам да ме снимат, ама ок, ще видим. Ако съм с мъжо ще е по-лесно, но рядко ходим заедно....
Що пък да не те снимат? Всеки има право на малко ексхибиционизъм от време на време. :)
казано от Boby_ на 11.07.13, 14:32:
казано от Веселина Иванова на 11.07.13, 14:28:
Ще трябва да помоля някой от билдърите в залата, в която ходя да ме снима....ама има ме гледааааат и се чудят що аджаба искам да ме снимат, ама ок, ще видим. Ако съм с мъжо ще е по-лесно, но рядко ходим заедно....Що пък да не те снимат? Всеки има право на малко ексхибиционизъм от време на време. :)
Ми щото още им се чудя не ми ли свикнаха на това как тренирам (wasntme) всеки път срещам такива странни погледи, не че ми пука ама дразни. Затова чакам с нетърпение новата зала 8-) да си обръщам с кеф и клипове ;)
Блаже, не ми вярваш че обръщам 50 кила, а ? Обръщам си ги бе, криво-ляво ама са горе :D Аз на вчерашното комплексче на клековете омекнах повече, от колкото на обръщането (dull)
Абе не бееее, вярвам ти много ясно, все едно ти да не ми вярваш, че изхвърлям 63, защото нямам клип :D, искам да видя просто как ги обръщаш.
А относно тея по залите, свиквай, мен като ме видят лошо им става.
Наскоро разбрах, че имало хора, които се оплакват от мен, докато тренирам, викам си: Бе кой ще са тея хора...
И като разбрах кои са - спуках се да се хиля - някакви жИни - Женски се оказаха, еми как няма да се оплакват, като въпросните не могат да ми дръпнат на тяга клякането на гръб...
Викала съм, крещяла съм, вилняла съм - Ами да дойдат те, да усетят как мачкат 80 кила на обръщане и да ми кажат после - няма ли да викат ;) Така че, споко. Комплексарите са навсякъде.
Хора, които разбират от спорт, малко или много, винаги се кефят на жени, които тренират силово, останлите манекени - еми, местиш си го от единия в другия крачол и това е. Ти си отишла там да вдигаш, да търсиш постижение в съответната тренировка и да си изпълниш тренировъчния план за деня, това е най-важното. В залата има място за всички, и аз не се кефя на педалите, ама не им преча като заемат целя скрипец и не мога да припомпам след тренировка :D
11/07
Само хапване днес :) Даже и през лоста не съм минавала :) Само под него ;) хехехехехе
- тахан* с мед* и канела и малко орехи
- салата зеле, скумрия на скара, 1 сусамка :P
- 6 кайсии
- салата домати, краставици, лук, магданоз, маслини, 3 яйца* в кокосово масло*, кафяв ориз*, 1/2 пфх
- халва*( слънчогл.тахан* с мед*)
12/07
Много мразя като стане така (envy) бях си замислила тяга и тръстъри тежко, но правих друго.... Ходих до залата до работа в обедната, че довечера ще тренира мъжо, и тя колкото е тясна и малка и има само 2 лоста, бяха заети, и имаше повечко хора, че ползвах някакъв рязан 12 кг. (dull)
Сглобих едни 27 кг. и правих следния комплекс :
Thruster & Front Squat & Burpee (няма друго име)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep:
- Thruster
- Front squat
- Burpee
For time
Тежест по избор. - аз с 27 кг.
време - 15:47 мин.
(whew) (whew) (whew)
Много вода, много нещо.....
Преди комплекса позагрях 3 кръга :
лицеви опори - 3х8
клек СТ - 3х10
След комплекса реших да пробвам останало ли е сили за набиране :
набиране подхват - 3х3 (muscle)
Душ и газ на работа :
Хапнах до сега :
- овесени ядки с какао, мед*, слънчогл.семе, стафиди
- 1 домат, 2 моркова, шепа маслини, 80 гр. суров бразилски орех
- след обед ще има пъпеш
Дали не предозирах Селена с бразилския (giggle)
Аре да побачкам още малко, че после 2 седмици отпускаааааа (mooning) (party) (sun)
12.07.13
15:01
Аз дните до отпуската ги зачерквам като затворник :D на един календар на бюрото ми. По принцип е за тренировки.
Дописване :
След работа още 4х3 набирания подхват и 1х4.
Вечеря - салата домати, краставици, лук, 3 варени яйца*, маслини, зеле с морков :)
С малки изключение - сурово меню днес (sun)
Така, генерално решение - трябва да се ограничи комбинацията тахан с мед (dull) Сложила съм сантиметри тук-там, вода ли е не знам но съм позамазала положението :( Не искам пак дискусии колко е полезен тахана и меда, понеже съм запозната, просто не съм от ” благословените ” нищо да не ми се лепи. Еми лепи ми се....Ще си хапвам и от двете, но ще внимавам....доколко ще успявам не знам....
Абстрахирайте се от целулита :D моля :
На последното малко добутване ама....все пак съм малко уморена 8-)
12.07.13
22:21
Браво!
Не трябваше да казваш за целулита, защото не се вижда! :D
Браво, Веси! Екстра си! :*
Като наякнеш още, ще отпускаш съвсем лактите в долно положение :)
А целулитът ти...явно е от оня - невидимия ;)
Мнението беше редактирано от Diddlina на 13.07.13 09:27.
Хе хе, благодаря Ви много. Да Дени, трябва да заякна още и ще пускам до долу, но за сега и това ме устройва :)
От вчера сме на село (sun) сливи*, кайсии*, домати* и краставици* на корем :) и тиквички*.
Към храната още скумрия на барбекю ;) и печени картофки в жарта (blush)
Събота активна почивка от спорт, но днес като се приберем ще се порадвам най-накрая на спечелената си 16 килограмова хубавица. Благодарение на Херцог Трън вече е в покоите ми ;)
Та така :)
Ще се включа по-късно за подробности по активностите ми :)
казано от JulsaVena на 14.07.13, 08:57:
кое ви е селото :)
То е град, но от селски тип ;) Долни Чифлик. На 40 км. от Варна :)
14/07
Тъй, ще се отчитам :)
Днес не остана ред да плажуваме, но като се прибрахме нямах търпение да изпробвам да тренирам с 2х16кг. та завъртях това :
5 кръга :
Набиране - 4, 4, 4, 4(3+1), 4(3+1)
Ренегатско гребане с 2х16кг. - 10, 10, 12, 12, 12(х5 и после х6 на ръка)
Сумо тяга 2х16кг. - 10, 10, 10, 10, 10
Преден клек 2х16кг. пудовките в рак позиция - 8, 8, 8, 8, 8
Лицеви опори на пудовките - 10, 10, 10, 10, 10
Напади @ 16 кг. - 10, 10, 10, 10, 10(х5 на крак)
После едни скромни 3 кръга :
Набиране - 3, 3, 3
Суинг до вертикала @ 16 кг. - 15, 15, 15
Общо 29 набирания (rock)
Предния клек с 2х16 кг. много ме измъчи....Ако беше щанга 32 кг. щях да клякам х10 или 15 в серия, но с пудовките е.....ад.....
Добре се разкърших ;) Заслужих си вечерята дето се казва ;)
Хапването :
- сливи*, 1 домат* и малко сирене
- 1 домат*, тиквички* на барбекю, скумрия на барбекю
- сливи*
- няколко лъжички фъстъчено масло
- салата домати*, краставици*, лук*, яйца* бъркани с варено картофче в кокосово масло*, маслини
Мнението беше редактирано от Vess на 14.07.13 21:58.
Опи, мараба 8-)
15/07
Нищо интересно днес, само няколко набирания следобеда :
надхват - 6х1
подхват - 4х3
Храната :
- сливи*
- малко тиквен тахан* и 3 ч.л.фъстъчено масло
- 2 варени яйца*, салата зеле* и домати*, маслини
- сливи*
- салата домати*, краставици*, лук* и магданоз, 3 яйца* в кокосово масло*, маслини
- малко слънчогл.тахан* с мед* и какаови зърна*
16.07.13
11:21
не се ли уморяваш от ежедневни набирания? :) Защо ги мъчиш толкова? Гладам, не наблягаш на протеин в храната-съвсем минимално количество е-справяш се и без него май ;)
казано от Queen Kobra на 16.07.13, 11:21:
не се ли уморяваш от ежедневни набирания? :) Защо ги мъчиш толкова? Гладам, не наблягаш на протеин в храната-съвсем минимално количество е-справяш се и без него май ;)
Привет Кобра :) Не съм усетила да ме мъчат ежедневните набирания, нито пък имам липса на протеин според мен.
От скоро се набирам ежедневно, даже не е съвсем ежедневно :)
Протеина не мисля, че ми е малко, хапвам доста ядки, тахани, яйца, леща и боб, риба. Всички те са богати на протеин. Ако усетя липса или спад в силата, тонус, ще увелича, но към момента - не.
16/07
Днес потренирах малко аз :)
3 кръга да загрея :
набиране надхват кип - 5, 5, 4
кофички на успоредка - 5 (party), 4, 4
напади - 10, 10, 10
4 кръга :
Тръстър - 5х30кг, 5х35кг., 5х40кг., 5х40кг.
Тяга - 5х50кг., 5х60кг., 5х70кг., 5х75кг.
Обръщане - 5х40кг., 5х45кг., 5х50кг. (3+2)
За финал :
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Тръстър 30кг.
Лег - 25кг.
Гръмнаха ми китките (dull)
Имам клипчета на тръстър 40кг., обръщане 45кг. и 50 кг. и на последното комплексче. Ще кача по-късно :)