17.08.13
02:15
Заложила си на бройката повторения(усетно или не), вместо на изпълнението. Винаги търси обратното и ще видиш, че ще се получават по-качествени тренировки. :) Може би не отведнъж, но с времето напредъкът ще е по-сериозен. Това като цяло казвам във връзка с лицевите опори, защото с ластика не се затрудняваш много, сякаш ти идва лек за гребане и раменни преси.
В интерес на истината отскоро тренирам с ластици и ми харесва, защото усещам как с течение на времето сама увеличавам съпротивлението на ластика. Винаги се стремя да го хващам по такъв начин, че да ми е максимално трудно, но все пак да се справя с тренировката. И така, след един дъъълъг застой, най-сетне вдигнах малко обиколките на ръцете.
Може би ти изглежда, че залагам повече на повторенията, просто защото самата тренировка има по-кондиционна насоченост и идеята беше да е интензивна.
П.С. Винаги, винаги ще има неща за подобрение. Тъкмо за това съществува стремежът към прогрес, съществува и градивната критика, която спомага прогреса :)
П.С. 2: ...макар че по-важно от личната решителност няма. Моята краткосрочна цел е да кача малко в ръце и в дупе (и за сега вървят нещата).
17.08.2013
Трен: Към 07:00 отиваме в училището - тичане, скачане на въже и набирания... ще измисля нещо интересно.
Храна:
в 06:00 хапнах 600 гр. пъпеш и пих голяма чаша безлактозно мляко с кафе
После планирам:
08:30 - 100 гр. пълнозърнест хляб, намазани с 80 гр. мазно сирене
10:00 - Чаша безкактозно мляко
13:00 - 100 гр. пилешко филе, 1 кисело мляко 2%
После към 18:30 ще ходим в един ресторант и поразгледах в сайта им менюто, така че за сега мисля да хапна една салата с домати, краставици, сирене, шунка и яйца + пилешко шишче.
19.08.2013
Храна:
07:00 - ТРЕН.
08:00 - 100 гр. пълнозърнест хляб със 100 гр. крем-сирене “Маджаров”
11:00 - 300 гр. шоколадов сладолед със Стевия
13:00 - На тиган: 400 гр. гъби, 200 гр. пилешко, малко пресен лук и магданоз
По - нататък съм намислила:
16:00 - Кофичка кис. мляко 2% с малко пектин и Стевия
18:00 - Ще готвя гювечета (2 яйца, зелени чушки, малко гъби, 100 гр. сирене) + 80 гр. шоколад със Стевия
that’s aalllll :D
Тренировка:
30 мин в училището - клекове, скачане на въже, кофички, лицеви опори, коремни преси...
Ъпдейтвам си лицевите опори от днес - направих опит да посъбера ръцете.. не знам дали се е получило както трябва. Започвам да правя и опити за трицепсови лицеви опори, но още ми е мноооого трудно (headbang)
20.08.2013
По график ми се паднаха 6 почивни дни, един след друг :D .. та.. напоследък по цял ден вися в сайта, даже редовно си вписвам тренировките и храната. Докато мога, ще го правя... :)
Ето и за днес отчета
Храна:
07:00 - ТРЕН
09:30 - Домашни шоколадови бисквити (какао, кокосово брашно, кокосови стърготини, 4 с.л. тахан, белтъци, бананово пюре - станаха около 20 малки бисквити, хапнах 10 от тях) с чаша безлактозно мляко
13:00 - Другите 10 броя бисквити и 1 шепа бадеми
15:00 - Чаша безлактозно мляко с кафе
Между 18:00 - 20:00 - Ще правя тиквички на скара с млечен чеснов сос (цедено мляко, копър, чесън на прах) и печени филийки; по-късно ще хапна и шоколад със Стевия
Тренировка:
Най-сетне GPS-а ми улови гадните квартални сателити и успях да видя колко км за какво време съм изтичала - 3 км и 100 м за 13 мин със скорост около 14 км/ч
Последваха по 3 кръга от всяка двойка упражнения
1.Лицеви опори х 10
2.Ходещи напади х 20
1.Повдигане на ръце с ластик напред х 10
2.Повдигане на ръце с ластик встрани х 10
1.Раменни преси х 10
2.Бицепсово сгъване с ластик х 10
И накрая - 1000 скока с въженцето.
Тотал: 15 мин; общо с тичането - 28 мин.
Поздрав
Мнението беше редактирано от Kath на 20.08.13 13:58.
Пристигнахаааа (party)
Мерси на хората, които препоръчаха спортсдирект - идеални найкове, естествена кожа, точна номерация, коректни куриери, а най-важното - излезе много изгодно!
21.08.13
00:00
Браво за лицевите :) Може и по - дълбоки да ги правиш
казано от Lachezar Tomov на 21.08.13, 00:00:
Браво за лицевите :) Може и по - дълбоки да ги правиш
Това целя и ще стигна до там (y)
Отчитам също, че на 22.08.2013 направих “сефтето” на маратонките :D - 4 км. за 22 мин. със средна скорост около 10,8 км/ч.
Ето снимки на маршрутите с данните за двете тичания:
Мнението беше редактирано от Kath на 22.08.13 05:00.
22.08.13
05:13
Идеите ще почакат,щото в 5 сутринта сме самички двамата :D във форума.
Преди около 9 дни ми свърши цикъла и още към края на цикъла започнах да изчиствам водната задръжка, която ме притесняваше толкова много. До няколко дни след цикъла вече си бях нормални килограми, без да съм се ограничавала с нищо. Това доказва, че наистина е било водна задръжка... До тук всичко е ОК, но “ТИ ДА ВИДИШ!” преди 2 дни се качвам на кантара и седя отново втрещена - нови 2 кг в +?! И още по-стряскащо - днес ми дойде цикъла?! За ВТОРИ път този месец (dull) . Ох...ами, в крайна сметка, да идва ако ще 10 пъти, важното е да го има.......Наистина по-лошо е, когато изобщо го няма...
Следва отчет от днест:
23.08.2013
Храна:
06:00 - кафе с мляко (без лактоза)
06:20 - ТРЕН 1
09:00 - 100 гр. био бисквити с лимец и тиквени семки
-и тук последва кратък работен ден...
15:00 - 1 кофичка кис. мляко 3% с 2 с.л. кокос, ябълков пектин и мнооого какао...
17:00 - ТРЕН 2
19:00 - Направих зеленчукова запеканка (тиквички, моркови, 3 яйца, малко кашкавал), ще ги хапна с кофичка кис. мляко 3%
Движение
ТРЕН1 - 15 мин тичане в парка - 3 км и 100 м. Средна скорост 10,5 км/ч
ТРЕН2:
-3 rounds
1.Plank renegade х 10; 2@6кг
2.Floor press x 10; 2@6
3.High knees x 100
-4 rounds
1.Deadlift x 10; @14kg
2.Plie x 10; @7kg
3.Double crunch x 20
4.High knees x 100
-3 rounds
1.Arnold shoulder press x 10; 2@6
2.Kick-back x 10; 2@6
3.High knees x 100
Тотал - 17 мин. Беше много интензивна, доволна съм (whew)
Опитах се да изтичам пак 3 км за 13 мин, но не успях. Мисля, че това се дължи на факта, че предния път тичах в училището, където маршрута ми беше чист, безпрепятствен и монотонен - просто правя обиколки на училището. В парка обаче има много завои, алеи, мноого дървета, разни съоръжения (детски люлки и т.н.), които пречат. Освен това беше пълно с хора, които си разхождаха кучетата и трябваше и тях да заобикалям и прочие.. Както и да е, все пак се чувствах чудесно след джогинга и ми се искаше да продължа със силова тренировка вкъщи с тежести, но не ми остана време, трябваше да се къпя и да тръгвам за работа. За щастие не закъснях :D. След като се прибрах бях освирепяла от глад и първо ядох, малко по-късно, макар и без много енергия, тренирах с тежести (sun). Радвам се, че го направих, защото по време на тренировката ми дойде пауър и пак си я направих много хубава и много интензивна. Хубав ден беше.. утре цял ден съм на работа...
Любима, любииима песен
Можеш да видиш тази инициатива, имаме си статистика, разни данни, точкова класация: 5kmrun.bg
Охххх... с тези цикли и аз вече не знам... Аман! На мен пък от месец и нещо не ми е идвало и хормоните ми се бошуват, постоянен глад...Ама това е положението :D Много хубави рецепти имаш в блога, днес изпробвах една :)))
26.08.13
10:20
С такива тренировки и такова хранене, какви редовни цикли чакате?
По колко часа спите, по-малко от 8?
По-късно от 10:30 ли си лягате?
Гелдате ли телевизия преди да си легнете?
Стоите ли на изкуствена светлина вечер?
Цъкате ли на PC-то вечер?
Говорите ли много по мобилния телефон?
Живеете ли в гъстонаселен район с много WiFi мрежи и GSM клетки около вас?
Имате ли WiFi рутер близо вкъщи?
На мястото където прекарвате най-много време, стоите ли близо до някакъв ел. уред?
Пиете ли по-малко от 3 литра вода на ден?
Обичате ли сладко?
Въглехидратите предпочитана храна ли са пред мазнините?
Ползвате ли много козметика за тяло - лосиони, кремчета, душ гелове .... ?
Не обичате тлъсто месо, кожа, хрущяли?
Не обичате вътрешности - черен дроб, шкембе/воденички, сърца, ....?
На колкото повече отговори отговорите с ДА, толкова по-малък е шанса да имате редовен цикъл и добри хормонални изследвания!
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 26.08.13 10:20.
казано от инж. Марин Маринов на 26.08.13, 10:20:
Интересно как хора, които иначе следят за храненето си, напълно изключват козметиката от причинителите на хормонални смущения и дори смятат че скъпите кремчета в лъскави опаковки са полезни по някакъв начин, без дори да обърнат внимание на съдържанието им. Всъщност комерсиалните кремчета гелчета и всякакви помади за тяло са нищо повече от смесица химически съединения с неорганичен произход, които се абсорбират от кожата и без да са имали възможност да бъдат обезвредени от вътрешните ни органи, си поемат пътя по кръвотока и лимфотока и си циркулират свободно из тялото, причинявайки хормонални и какви ли не вреди.
Разбира се Инженера е прав и за по-голямата част от останалите фактори, но според мен точно този е един от ключовите.
На мястото където прекарвате най-много време, стоите ли близо до някакъв ел. уред?
Обичате ли сладко?
Не обичате вътрешности - черен дроб, шкембе/воденички, сърца, ....?На колкото повече отговори отговорите с ДА, толкова по-малък е шанса да имате редовен цикъл и добри хормонални изследвания!
Странно, въпросите малко ми приличат на извадка от статия в женско списание... Твърде комерсиални, многократно дискутирани, а да не говорим, че половината от тях са горе-долу реторични. Все пак ще отговоря, но не мисля, че отговорите ми имат особено голямо значение.
Спя по 7 часа.
Лягам си към 10:00.
Гледам телевизия, само по време на вечеря (за около 30-40 мин на ден).
Цъкам на компютъра, но за 10-20 мин - сутринта е по-дългото “цъкане” - около 50 минути.
Не говоря почти изобщо по мобилния.
Естествено, че живея в такъв район - има ли изобщо квартал в София, в който условията да са по-различни?
Имам вкъщи рутер.
Ел уредите са навсякъде.
Пия по 5-6-7 литра вода на ден (съвсем НЕ насилствено, просто имам необходимост).
Обожавам сладко, това обаче не значи, че го ям :D
Обичам и мазнини и въглехидрати, но при всички случаи съм се спряла на възможно най-здравословните им източници.
Позвам най-вече крем “Здраве”, био олио за тяло, както и шампоан “Тео ботаникъл”.
Обичам мазно месо, но не и жилаво.
Умирам си за дробчета в глинен гювеч с лук и масло (h)
Мнението беше редактирано от Kath на 26.08.13 14:35.
Тези отговори са отнесени към настоящия момент, а валидни ли са за последните 5-8-10 години назад?
Хормоналните смущения не идват изведнъж. Като съм виждала твои снимки съм склонна да обвиня недостига на телесни мазнини една голяма част от проблемите ти с хормоните...това, естествено, без да имам претенции да е безусловно вярно. :)
казано от Маргарита Манева на 26.08.13, 14:41:
Тези отговори са отнесени към настоящия момент, а валидни ли са за последните 5-8-10 години назад?
Хормоналните смущения не идват изведнъж. Като съм виждала твои снимки съм склонна да обвиня недостига на телесни мазнини една голяма част от проблемите ти с хормоните...това, естествено, без да имам претенции да е безусловно вярно. :)
Не за първи път споменавам, че цял живот родителите ми са ме възпитавали по такъв начин, че да водя живота, който водя и до сега - сравнително здравословен... колкото и размито да е това понятие.
Големият “крах” на хормоните ми настъпи преди около 2 години, когато бях с около 6-7 кг повече. Т.е. не са от вчера или днес, че да обвиним ниския % мазнини.
26.08.13
16:01
казано от Kath на 26.08.13, 14:25:
Обичате ли сладко?
Не обичате вътрешности - черен дроб, шкембе/воденички, сърца, ....?На колкото повече отговори отговорите с ДА, толкова по-малък е шанса да имате редовен цикъл и добри хормонални изследвания!
Странно, въпросите малко ми приличат на извадка от статия в женско списание... Твърде комерсиални, многократно дискутирани, а да не говорим, че половината от тях са горе-долу реторични. Все пак ще отговоря, но не мисля, че отговорите ми имат особено голямо значение.
Спя по 7 часа.
Цъкам на компютъра, но за 10-20 мин - сутринта е по-дългото “цъкане” - около 50 минути.
Естествено, че живея в такъв район - има ли изобщо квартал в София, в който условията да са по-различни?
Имам вкъщи рутер.
Ел уредите са навсякъде.
Пия по 5-6-7 литра вода на ден (съвсем НЕ насилствено, просто имам необходимост).
Обичам и мазнини и въглехидрати, но при всички случаи съм се спряла на възможно най-здравословните им източници.
Позвам най-вече крем “Здраве”, био олио за тяло, както и шампоан “Тео ботаникъл”.
Умирам си за дробчета в глинен гювеч с лук и масло (h)
Кате, може да ти се струват комерсилани въпросите, но зад тях си има конкретна наука, факти, изследвания.
Нарочно съм ги задал така. Няма как да обеснявам тук на дълго и на широко аргументировката на въпросите.
Добре обичаш мазно месо и черен дроб, но разгледах няколко странички назад и не видях да ядеш от тези “любими” храни.
Колко често правиш изключение от лягането в 22:00 и спането по 7 часа?
Изключвай рутера вечер. Това може да не е достатъчно, защото може комшиите да те облъчват супер яко 24/7.
До леглото гледай да нямаш разклонители и ел. уреди.
Най-лошото е ,че от GSM клетките няма спасение, а те може да са единствена и достатъчна причина за хормонални проблеми! Заземявай се вечер, пък дори и през деня ако можеш. Аз го правя и съня ми се подобри в пъти!
Иначе какво да ви кажа, в София хората обречени на болести и преждевременно състаряване ... за това избягах от там преди години. Реших ,че не си струва ;)
казано от инж. Марин Маринов на 26.08.13, 16:01:
Обичате ли сладко?
Спя по 7 часа.
Имам вкъщи рутер.
Ел уредите са навсякъде.
Умирам си за дробчета в глинен гювеч с лук и масло (h)Кате, може да ти се струват комерсилани въпросите, но зад тях си има конкретна наука, факти, изследвания.
Нарочно съм ги задал така. Няма как да обеснявам тук на дълго и на широко аргументировката на въпросите.
Добре обичаш мазно месо и черен дроб, но разгледах няколко странички назад и не видях да ядеш от тези “любими” храни.
Колко често правиш изключение от лягането в 22:00 и спането по 7 часа?
Изключвай рутера вечер. Това може да не е достатъчно, защото може комшиите да те облъчват супер яко 24/7.
До леглото гледай да нямаш разклонители и ел. уреди.
Най-лошото е ,че от GSM клетките няма спасение, а те може да са единствена и достатъчна причина за хормонални проблеми! Заземявай се вечер, пък дори и през деня ако можеш. Аз го правя и съня ми се подобри в пъти!Иначе какво да ви кажа, в София хората обречени на болести и преждевременно състаряване ... за това избягах от там преди години. Реших ,че не си струва ;)
Ето, по този начин представен нещата, вече ми изглеждат по-разбираеми.
Рядко ям месо - каквото и да е - от липса на достатъчно пари, че да си купя нещо качествено, а не някой боклук с повече вода и кокали, отколкото месо.
Изключение от лягането в 22:00 правя максимум веднъж месечно, макар че за последните 2 месеца (по спомен) имам само едно изключение (вечерта с мача на Пулев).
Съвета за изключване на рутера преди лягане е много добър, определено бих опитала :)
26.08.13
20:42
Имам един въпрос - как точно се заземявате и с какво това помага за съня и изобщо за здравето?
26.08.13
22:48
казано от дебилен аморамлен на 26.08.13, 20:42:
Имам един въпрос - как точно се заземявате и с какво това помага за съня и изобщо за здравето?
Стоиш бос върху трева, пръст или земя. Някои казват, че и камъни и теракотени плочки работят, ама не съм чел книги по въпроса.
Особено е.
Времетраенето варира, но 30 мин се смята за нещо средно. Разбира се, че и 5 минути е нещо, пък ако искаш и 60 стой...но 30 като че да е някаква приемлива доза.
Балансираш ли високия воден прием с прием на минерали/соли?
Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 26.08.13 22:49.
Заземяването е необходимо тогава, когато толкова си се напил, че таванът не спира да се върти и трябва да легнеш по корем и да докоснеш пода с поне едната си ръка, за да можеш да заспиш :)
казано от Цветан Василев на 26.08.13, 22:48:
Балансираш ли високия воден прием с прием на минерали/соли?
Старая се, но действително не знам дали успявам да си набавя нужните количества. Преди приемах добавки, но в момента нямам възможност. Все пак, на фона на ужасяващия колит, който ме мъчеше до скоро (и продължава от време на време), трябва да се вземе предвид факта, че организма ми се дехидратира много лесно, така че водата ми е нужна.
казано от Маданеца на 27.08.13, 01:04:
Заземяването е необходимо тогава, когато толкова си се напил, че таванът не спира да се върти и трябва да легнеш по корем и да докоснеш пода с поне едната си ръка, за да можеш да заспиш :)
Или по гръб,с единия крак стъпил на земята (giggle)
27.08.13
10:08
Аз всеки ден се заземявам вкъщи с домашна ракия ... получава се доста добре, овикновено след няколко часа не мога да стана от стола ..
26.98 и 27.08
На 26-ти имах силова тренировка с ластици и скачах на въже. На 27-ми правих двуразова силова тренировка (сутринта със собствено тегло; следобед - чукчета, лег, хиперекстензии, clean & press, всичките с 2@7кг.Имаше и доста трицепсови лицеви от колене).
Храната и в двата дни беше доса въглехидратна, но качествена.
Снощи вечерта бях на “TEAM PARTY” с моите супер готини колеги и шефове по повод откриването на един от най-големите спортни магазини в София (там, където работя). Пих доста бира и се счупихме да танцуваме на рок и рок енд рол :D :). За щастие имаше много хубава храна - ядох сочно пилешко филенце на скара. Изядох и мнооого моркови - имаше ги навсякъде в едни чинийки,неовкусени, заедно с пресни резени краставици и всеки можеше да си взима колкото поиска.
Пускам снимки на домашните пълнозърнести питки, които правих онзи ден, както и на салатата от вчера (краставици, пилешко, малко горчица* и кис мляко, сирене).
Мнението беше редактирано от Kath на 28.08.13 10:46.
Жена пита мъжа си.
- Скъпи, искам честно да ми кажеш, дебела ли съм? Без да ме лъжеш...
- Скъпа, важното е да сме живи и здрави!
*offtopic*
Хей, Кат! Гледах ти картите от бегачките и се оказва, че сме съседки ;) Често минавам покрай това училище и все си мислех да ползвам двора за някоя и друга тренировка на въздух, обаче не ми е толкова на сърце, колкото когато съм си в Поморие.
С mapmyrun си попълвам всичко за сега само online. Мобилната версия наистина ли работи правилно? Още не съм пробвала, нещо не стана при инсталацията и го зарязах.
*end of the offtopic*
Значи и аз съм ви съседка, в момента си пия кафето и гледам към двора на въпросното училище :) (sun)
Мнението беше редактирано от Atom на 01.09.13 08:11.
Хохохох, супер. Чудя се как още не сме се засекли по време на някоя тренировка на открито :D
Мнението беше редактирано от Kath на 01.09.13 08:32.
През изминалите дни по цял ден съм на работа, скъсваме се, голяма лудница е.. Ставам рано, тренировките са на открито (от съобразителност..със съседите) и нямам възможност да ползвам тежести. За това пък правя достатъчно добри тренировки със собствено тегло, с ластик, скачам на въже и тичам. Преди 2 дни пак избягах 3 км за 13 мин, въпреки тоталната умора, която ме е налегнала напоследък...
Храня се предимно с домашно приготвени сандвичи с пълнозърнест хляб, кисело мляко, ядки, био соленки, шунка и много зеленчуци.
А бе... смогвам
02.09.13
09:52
казано от Kath на 28.08.13, 10:43:
26.98 и 27.08
Снощи вечерта бях на “TEAM PARTY” с моите супер готини колеги и шефове по повод откриването на един от най-големите спортни магазини в София (там, където работя).
Е браво, че ми омръзна за някакви дребни неща, да купувам боклуците на спортдепо на двойна/тройна цена. Иначе франсетата, колко готини могат да бъдат .?!?! но сигурно нямате досег до тях.
казано от kaloyan на 02.09.13, 09:52:
казано от Kath на 28.08.13, 10:43:
26.98 и 27.08
Снощи вечерта бях на “TEAM PARTY” с моите супер готини колеги и шефове по повод откриването на един от най-големите спортни магазини в София (там, където работя).Е браво, че ми омръзна за някакви дребни неща, да купувам боклуците на спортдепо на двойна/тройна цена. Иначе франсетата, колко готини могат да бъдат .?!?! но сигурно нямате досег до тях.
Имаме, имаме ;) Всички са много интелигентни и коректни, страшно възпитани и справедливи. Малко ни е трудно все още да смогнем с огромните навалици в магазина напоследък, но г/д се справяме. :)