Четвъртък, 08.08
Движение:
Ащанга 2 - около час, каквото мога, и някакви смехотворни опити за позите, които все още не ми се получават. Последните пози ги попретупах, защото слънцето ме удари, освен това имам (още) мускулна треска на трапеца и стойките на ръце не ми се получават.
Добавки:
алфа липоева киселина, крилово масло, бетаин, МСМ, магнезий, силиций
Храна до момента:
08.00 - резен диня
09.00 - рейши*/родиола*/още екстри* шейк*
11.30 - диня
Задобрявам. 8-) Вече отскокът си идва от центъра на тялото, не се опитвам да бутам с ръце...сега остава да се науча да връщам назад. :D
Още:
13.30 - таханово бъркало*
15.00 - праскова
16.30 - шейк от морски зърнастец*, алое*, годжи бери*, лимон, мед*
към 19.00 - още от същия шейк*
20.00 - корнишони*, домати*, 5 ръжени сухара с авокадо; маслини; 2 и 1/2 обикн. бисквити Роден Край със сладко от къпини*; 50-тина гр кафява халва
по-късно - около литър домашна лимонада*
около час и половина Тур дьо Кайлъка
Мнението беше редактирано от Margi на 09.08.13 19:41.
Петък, 09.08
Движение:
Ащанга - поздрави А+Б, пози от стоеж
изометрии - 2 кръга по 1 минута:
Главоколянна поза
Маричиасана А (към двете страни)
Шпагат (мъжки)
Кобра
Лък
Разтягане на хип флексори от Гълъб (на двете страни)
Двоен Гълъб (на двете страни)
Шпагат (на двете страни)
Скорпион
Ащанга - обърнати пози
общо час и малко се получи
Мнението беше редактирано от Margi на 09.08.13 11:35.
Още:
70 минути йога, същото както горе
след това кратка интервална тренировка: 30 секунди работа, 30 секунди почивка, 5 кръга мен мейкъри с двете пудовки 12-ки...повторено 3 пъти, с по 2 минути почивка между кръговете.
Пулс след втория и след третия кръг 162, което е доста добре, предвид факте че беше непосредствено след йогата, Всъщност плана беше да е обратното, т.е. да загрея за йогата с интервалите, но непредвидени обстоятелства обърнаха програмата. :)
Добавки:
алфа липоева киселина, бетаин, крилово масло, магнезиев глицинат, МСМ, силиций
Храна:
08.00 - зелен чай* с родиола* и мед*
11.30 - диня
12.00 - таханово бъркало*
15.30 - диня
19.00 - корнишони, домат, 3-4 маслини, 2 и 1/2 филии хляб от лимец* с авокадо и лук; боровинково*-кокосов* сорбет*; хапка кафява халва (има прогрес, количествата халва намаляват); 3-4 овесени бисквитки*
Мнението беше редактирано от Margi на 09.08.13 23:03.
Събота, 10.08
Движение:
с малко мускулна треска от вчерашните активности, не мога да кажа от кои, защото и двете тренировки, които правих бяха непривични за мен
Ащанга: поздрави А+В, пози от стоеж
после пак изометрии по 1 минута от:
главоколянна поза
маричиасана А
шпагат
кобра
жабешка поза
жабешка поза с едностранна вътрешна ротация (към всяка страна)
полу-шпагат с разгънат до прав ъгъл преден крак (към всяка страна)
разтягане на хип флексори в гълъб (на всяка страна)
двоен гълъб
шпагат с дефицит (на всяка страна)
след това:
изправяне от мост в стойка на глава, с помощна подложка за краката (ок. 20-тина см) - поне 20-тина изправяния...ако кръста ми беше свеж, щеше и по-добре да се получи
следва - плаж
Добавките:
бетаин, крилово масло, магнезиев глицинат, МСМ, силиций
Храна:
08.00 - таханово бъркало*
09.30 - шейк* от морски зърнастец*, алое*, лимон, мед*
12.00 - същия шейк*
13.00 - диня
15.30 - диня
17.00 - 5 корнишона*, домат*, 2 филии хляб от лимец* с шарлан и подправки; 6-7 сушени маслини; 3-4 овесени бисквитки* с няколко лъжички сладко от къпини*; вафла с халва; още две шоколадови бисквити
20.00 - още корнишони*, домати*, маслини; 2-3 маслени бонбони* + печени фъстъци
по-късно - още 2-3 маслени бонбони*
Мнението беше редактирано от Margi на 11.08.13 17:45.
Мдааа...ама много бързо ще свърши... :D
Неделя, 11.08
Движение:
Почивка, басейн, белот на чист въздух 8-)
Добавки:
никакви
Храна:
08.30 - таханово бъркало*
през деня - шейк от морски зърнастец*, алое*, лимон, мед*
17.00 - зареждане - доста препечени филийки от лимец* с кашкавал; корнишони, люта чушка; арменски сладки; шоколадови бисквити, печени фъстъци
21.00 - зареждане, част 2 - още от сладките и още печени фъстъци
Мнението беше редактирано от Margi на 11.08.13 21:24.
Понеделник, 12.08
Движение:
сутринта - загрявката на Вик@12кг, за събуждане
по-късно - Ащанга 1 - около час
Храната до момента:
12.00 - около 400 мл шейк от червено цвекло*, годжи бери*, черен пипер и малко вода
Продължение:
малко основни разтяжки - час
после докато чакам да дойде време за другата йога: 3 КБ армбар+ТГУ+уиндмил (на всяка страна) + стойки на една ръка, около 10 сек задържане на всяка
Бейсик виняса - час
Добавки:
бетаин, крилово масло, магнезиев глицинат, МСМ, силиций
Храна:
13.00 - шейк от авокадо, какаови зърна*, мака*, мед*
14.30 - същото*
19.00 - домат, краставица*, лук*, люта чушка*; 1 филия хляб от лимец* с 1/2 авокадо; 4-5 маслини; грис халва* с кафява захар* и меласа*; 4 арменски сладки
по-късно - (d) *
21.00 - праскова, 2 смокини
Мнението беше редактирано от Margi на 12.08.13 21:22.
Вторник, 13.08
Движение:
Йога - основни разтяжки - час
Ащанга 2 - поздрави А+В, пози от стоеж, позите, които мога да правя, без винясите...никаква сила днес, колкото и да се напъвах
после на закритата писта малко изправяне от мост с подложка (видеото)
Храна до момента:
08.00 - таханово бърккало*
12.30 - шейк от червено цвекло*, годжи бери*, черен пипер
13.30 - 3 праскови
14.30 - пъпеш
Забележка към мен си :)
Трбва да започна да събирам пръстите на краката навътре при всички наклони назад.
Не знам обаче как да накарам проклетия QL да спре да ми дърпа и да ме кара да падам назад с разтворени ходила. Точно реша че имам малък напредък и той пак ме стегне. :(
Отчасти обвинявам и хип флексорите.
Малееееееее ЗАЩО ВИДЯХ грис халва!! От една седмица нямам никакъв апетит и нищо не ми се яде и все си мисля какво, какво ми се яде и НИЩО не ми се прияжда, сега видях грис халвата и мисля тази вечер да забъркам. :*
Добавките днес:
крилово масло, бетаин, МСМ, магнезиев аспартат, силиций
...и останалата храна:
15.30 - корнишони*, домат*, 4 ръжени сухара с 1/2 авокадо; 4-5 маслини; грис халва*; сусамова халва
16.30 - шепа бразилски орехи
21.00 - доста пъпеш, 2 смокини
по-късно - праскови
Мнението беше редактирано от Margi на 13.08.13 21:06.
На клипа може да забележите най-мургавия евентуален шампион за ветерани на балканите на 100м. и една от най-големите надежди на бг футбола(на 16г., скоро май ще го взимат в 3-та дивизия в Англия, да се обиграва), който само като излезе тренера и почва айляка. В случая, ще вкарваме гол в баскетболен кош:)
казано от slavko на 13.08.13, 22:19:
На клипа може да забележите най-мургавия евентуален шампион за ветерани на балканите на 100м. и една от най-големите надежди на бг футбола(на 16г., скоро май ще го взимат в 3-та дивизия в Англия, да се обиграва), който само като излезе тренера и почва айляка. В случая, ще вкарваме гол в баскетболен кош:)
В редките моменти, в които можех да се концентрирам върху нещо друго освен хубавите крака и дупе (не че другото не е хубаво, ама някак си фокусът пада на движещите се части), забелязах и едни доста зле изпълнени бокс джъмпове от тъмнокожият ветеран .... ;) :)
Освен ако разбира се не е целял точно такова изпълнение :P ...питай го другия път като го видиш ;)
14.08.13
02:08
казано от slavko на 13.08.13, 22:19:
Такъв гол съм виждал във физкултурния в даскало ( от единия край, към срещуположния кош), изпълнен с бг-арми кубинки и баскетболна топка. :Д
Тия скокове са на 105см. “Кросфитърите” скачат на 70 макс. Аз така мога да си скачам цял ден, а и това е в подскочен комплекс, изпълнен след щанга...ох, какво се обяснявам.
Абе ти приятелката ми ли заглеждаш бе... (punch)
:)))))))))
:*
Като ни дойдеш на гости в Плевен, ще те науча да скачаш така, а Марги ще ти разкърши скованата снага, инженере:)
Сряда, 14.08
Движение:
изключително убит и мързелив ден
басейн
малко леееека йога
в залата докато стане бреме за другата йога:
3 КБ армбар+ТГУ+уиндмил @12ката + повдигане на краката от шведска стена от вис с главата надолу
малко гребане с прави ръце на TRX, малко висене
и от мързел си измислих ново помощно упражнение на TRX за наклоните назад :D
Виняса - час
Добавки:
бетаин, крилово масло, хром, магнезиев глицинат
Храна:
06.30 - таханово бъркало*
11.30 - 2 малки праскови
12.30 - магданозен шейк* с лимон и морска сол
13.30 - шейк* от червено цвекло* с лимон и черен пипер
14.30 - шейк* от пъпеш, морски зърнастец*, алое* и малко мед* (inlove)
15.00 - 3 смокини
18.00 - 4 сухара с кашкавал, куркума, черен пипер и домат; 3 Фафли Роден край (без хидрогенирани мазнини ;) )
21.00 - домати, 3-4 картофени кюфтета, питка - домашни
Мнението беше редактирано от Margi на 14.08.13 23:20.
казано от slavko на 14.08.13, 17:22:
Абе ти приятелката ми ли заглеждаш бе... (punch)
Като ни дойдеш на гости в Плевен, ще те науча да скачаш така, а Марги ще ти разкърши скованата снага, инженере:)
Еми фани си някоя грозна и няма да имаш такива ядове ;) хихи
За скоковете ...за последно рипках 116 см от място без никога да съм го тренирал това чудо ...може би от волейбола имам приличен отскок, ама то нашия волейбол беше “приятели с бира”.
Откакто ти гледах видеото на онзи скок на 160 см (ако не бъркам) все се каня да пробвам да видя колко ще рипна със засилка, но нямам кога и къде...а и нещо ми натежа гъза напоследък :)
Иначе тя Марги хубаво ще ме разкърши, ама ти как ще го преживееш - не знам (devil)
Четвъртък, 15.08
Движение:
Йога бейсик - час
Агни намаскар - 4 кръга, установих, че ми е почти невъзможно да направя всичките около 140 лицеви опори (разделени в серии), което не се е случвало до сега, та по този повод минах за амлко и през фитнеса:
загрявката на Вик @12ката
в суперсерии:
А1: 6 (на ръка) ренегадско гребане с двете пудовки 12-ки
А2: 3 х ХСПУ с отлепяне на ръцете (последното на последната серия беше отказ)
В1: 3 х пуш преса, или както е модерно - швунг ;) @30, 32.5, 35кг
В2: 30 сек висене (тук установих, че докато вися си стягам корема за да не си преразгъвам таза...не знам дали има значение, предполагам е свързано с болките ми в гърба и кръста, за които няма видима причина)
С1: 5 (на крак) ходещи напади @2 х 7,5кг
С2: 5 х дайв бомбърс
Добавки:
вит. В6, Б9, магнезиев аспартат, МСМ
Храна:
от сутринта нещо ми се ядеше джънк, та:
08.30 - няколко сухара с кашкавал, куркума и черен пипер; локумени Фафли
15.30 - същото меню + няколко кисели краставички
...пак рано започнаха този месец странните менюта (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 15.08.13 15:23.
казано от Веселина Иванова на 15.08.13, 18:33:
Ааааааа Марги, то швунг и пуш преса било различно разбрах аз ;) хехехехе
:D Предположих че това ще предизвика дебат някакъв, обаче не съм сигурна кое от двете правя, май пуш преса е. :)
Все едно аз да започна да обяснявам разликите между Кобра и Гледащо нагоре куче - незнайно защо всички ги правят по един и същи начин, а са тооолкова различни... :D
казано от Маргарита Манева на 15.08.13, 18:46:
казано от Веселина Иванова на 15.08.13, 18:33:
Ааааааа Марги, то швунг и пуш преса било различно разбрах аз ;) хехехехе
:D Предположих че това ще предизвика дебат някакъв, обаче не съм сигурна кое от двете правя, май пуш преса е. :)
Пуш швунг или швунг преса също стават. :D
Петък, 16.08
Движение:
Ащанга 2 - каквото мога - час
вечерта:
Ащанга - поздрави А+Б, пози от стоеж
изометрии - 2 кръга по 1 минута:
Главоколянна поза
Маричиасана А (към двете страни)
Шпагат (мъжки)
Кобра
Разтягане на хип флексори от Гълъб (на двете страни)
Двоен Гълъб (на двете страни)
Шпагат (на двете страни)
Стойка на глава
Ащанга - обърнати пози
Добавките:
Б6, Б9, Б12, крилово масло, МСМ, магнезиев глицинат, силиций
Храна:
07.00 - таханово бъркало*
11.30 - шейк* от пъпеш, морски зърнастец*, алое*, мед*
12.30 - сини сливи*
13.00 - 1 царевица* на пара с подправки, 80 гр oвесени бисквитки* с малко мед*
после ще допиша останалото
Мнението беше редактирано от Margi на 16.08.13 16:02.
Останало няма да има, защото идват Десо и Иглика.
Заключи ли хладилника, скри ли ми добавките?
:)))))
Втората йога се отложи. Винаги когато напиша предварително какво съм тренирала или яла, се налага да го коригирам след това. ;)
Добавям:
18.00 - домат, 100-тина гр бри с куркума; студена сурова супа от цвекло* и магданоз; кафява халва
Утре товарим Десо и Иглика в багажника, заедно с останалото след тях от хладилника и една седмица не ни търсете. (sun)
Мнението беше редактирано от Margi на 16.08.13 18:32.
Кратък обзор на изминалата седемица на Улеите в приятната компания на Игличето, Десо и небезизвестното куче Мая:
Чист въздух, без електромагнитно замърсяване, целодневно заземяване, структурирана вода и бране на къпини дадоха своето и ПМС ме пропусна този месец.
Движението:
Всеки ден йога - редуване: първа серия, втора серия и Агни намаскар с допълнение тазоотварящи
няколко единични кофички на успоредка (оказа се че мога), набирания на една ръка
Добавките:
през ден:
витамин Б6, Б9, метил Б12
почти всеки ден:
крилово масло, бетаин хидрохлорид
Храната:
непланиран, но стриктен воински режим - през деня - къпини - пресни и на сок, но по много, вечер - по-стабилно хапване
Единствено връщането се оказа не толкова успешно, малко се повъртяхме с Фродо на един мокър и опесъчен завой край Ловеч, за щастие всички сме ОК, само на синият приятел беше ранен. Благодарение на една група дървосекачи беше изваден от канавката без допълнителни щети. Благодарности на Иво Стефанов, коойто се отзова моментално, оказа безценна помощ при ваденето и отганизирането на екипа по извозването на колата до сервиза; както и на Инженера, който пък ни прибра вкъщи и заедно с Деси и Доктор Генов ни правеха компания докато давехме емоциите в уиски и малко джънк.
Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.13 17:10.
Неделя, 25.08
Движение:
Ащанга 1 - около час
Добавки:
крилово масло, МСМ, силиций, магнезиев глицинат
Храна:
08.30 - светлозелен чай* а родиола* и мед*
10.00 - таханово бъркало*
18.00 - салата домати*, краставици*, шарлан*; сладки картофи на пара с подправки*; 2 ръжени сухара със сладко от къпини*; вафла Борец
21.00 - 4 бисквити Роден край с черен течен шоколад, половин шепа печени фъстъци
Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.13 21:35.
Понеделник, 26.08
Движение:
Ащанга 2 - каквото мога, час
Храна:
08.00 - таханово бъркало*
12.00 - шейк от морски зърнастец*, алое*, лимон, мед*
13.00 - сладки картофи на пара с подправки*; 3 бисквити Роден край със сладко от къпини*
Още втория ден в Плевен отбелязвам значително по-лошо възстановяване при липса на чист въздух и заземяване. Събуждам се недоспала и ми отнема доста повече време да се активизирам, уморявам се по-лесно при по-малко физическа активност в сравнение с изминалата седмица. (dull)
После ще допълвам останалото.
казано от Маргарита Манева на 26.08.13, 14:48:
отбелязвам значително по-лошо възстановяване при липса на чист въздух и заземяване. Събуждам се недоспала и ми отнема доста повече време да се активизирам, уморявам се по-лесно при по-малко физическа активност в сравнение с изминалата седмица. (dull)
Снощи едва заспах, спах ужасно, въртях се цяла нощ, будих се двеста хиляди пъти, жега ми беше, въздух нямаше. Едва станах сутринта и бях катооооо гумено мече. Разликата е .....
казано от karfi4ka на 26.08.13, 14:54:
казано от Маргарита Манева на 26.08.13, 14:48:
отбелязвам значително по-лошо възстановяване при липса на чист въздух и заземяване. Събуждам се недоспала и ми отнема доста повече време да се активизирам, уморявам се по-лесно при по-малко физическа активност в сравнение с изминалата седмица. (dull)
Снощи едва заспах, спах ужасно, въртях се цяла нощ, будих се двеста хиляди пъти, жега ми беше, въздух нямаше. Едва станах сутринта и бях катооооо гумено мече. Разликата е .....
Аз виждам едно решение - напускате работа, вземаме Фродо от ремонт и се преселваме да живеем при Мая. :)
Дадено. Видяхме, че има от какво да живеем :D Само ще прибавим към групата Груче, когото Мая ще трябва да превъзпита, че е малко злоб :D А може да си направят и бебета после :D
Пари измислете как да изкарваме, че те къпините и ябълките свършват, не давате да колим животни...кокошките зимата не носят...бая дълги фаст прозорци ще се заформят:)
казано от Маргарита Манева на 26.08.13, 15:42:
ще събираме наем от Десо
Ами да, той нали е богат :D
Аз само може ли да попитам как се заземявате у дома. Преди време си спомням, че беше споменато ...