Дневникът на Велико Иванов

Прескочи до:

Бележка:
На моите модифицирани Табати трябва да започна да си записвам и резултати и да се стремя в следващата тренировка да направя същия брой,но с една идея по-голяма тежест или ако ми е било бавно телмпото да вдигна резултата.Онзи ден например направих 52 на клека,следващия път мисля да се стремя към 50+ пов с +2,5 - 5 кг максимум още.

04.09.13

Храна:
1)250гр дом.телешко,125гр кафяв ориз с 10гр зехтин и броколи,домат
-тренировка
2)40гр протеин
3)1/2 диня (3кг с кората)
4) пъстърва на скара 200гр опечено,задушено зеле със 100гр миди,125гр кафяв ориз с броколи
5) 2 лаврака на скара 250гр опечено,50гр кафяв ориз,броколи,домат,люти чушки
6) 5 яйца,50гр сурови бадеми,салата

Добавки:обичайните

05.09.13-Кардио ден в работата-на гладно

-50-60мин преди колелото: 1gr Vitamin C,1/2 B-50,3gr L-Carnitine,2 еспресота
-40мин колело-монотонно
-10мин след колелото:1gr Vitamin C,250mg Magnesium

ПС:Трябваше да потичам стабилно днес,но предпочетох да не си давам зор и да е на колело,че да починат малко колене,стави ала бала.Да ама то хептен пък мързел,лиготия и газария,поседнал,полегнал,гледайки телевизия,смартфона във фейса...само пуканки и кола ми липсваха :D

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 05.09.13 09:51.

05.09.13
12:01

Велико, това на снимката изглежда като машина за излежаване, не за кардио. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.09.13 14:37.

казано от Boby_ на 05.09.13, 12:01:

Велик, това на снимката изглежда като машина за излежаване, не за кардио. :D

Гениално,драги ми Оутсън :) точно така си е :)

05.09.13

Храна:

1)8бр яйца Л,125гр кафяв ориз с броколи и 10гр зехтин
2)дом.телешко 200гр в опечено,бял ориз по манастирски (400гр готова порция),броколи
3)задушено прясно зеле със 150гр миди-ядки и 5гр зехтин,авокадо,50гр кафяв ориз,броколи
4)две пъстървички на скара(400гр готово),50гр сурови бадеми,броколи

Хранителни добавки:

-Opti(L)Zinc NOW -2x30mg
-Magnesium Magnerot -1000mg
-Vitamin C NOW -3000mg
-B-Complex NOW -1/2 таб
-Vitamin D Vigantol-10000IU
-L-Carnitine 3gr
-BCAA Blast 20gr

Добавям си една нова цел.
Снощи във фитнеса ,където работя дойде една майка с момиче на 14г,страдащо от анорексия на психическа основа(страх от калории) и лека депресия,търсейки начин за справяне с проблема.Поиска да и изготвя тренировки и режим,което не е никак лека задача,но седнахме,поговорихме,на мен от човещина ми стана мъчно реших да и изготвя безплатно режимите и на моите смени да тренира под наблюдението ми. Лекарите са я карали да зоби хапове,да не спортува и тн.което е най,ама най-голямата глупост и я карат да яде някакви макарони и тъпотии,абе за пореден път съм възмутен от некадърните дофтори.Обясних и много неща и след разговора ни видях в очите и на двете радост и надежда,просълзих се чак,а майката поиска дори да ме прегърне.Момичето е било и по-зле,но леко се е подобрило,а от понеделник вероятно ще започнем .

Моля за идеи на Лично съобщение,решил съм да помогна с каквото мога на горкото момиче и вярвам,че заедно ще се справим!

Засега планът ми за действие е следния:
1)ще говорим по време на тренировка за хранене,ще се опитвам да я УБЕЖДАВАМ ,колко хубаво и полезно нещо е храната и колко и е необходима и също така,колко е добре да спортува и да се храни правилно човек.
2)Добавките за нея задължително:Витамини Дайли формула ,Витамин Д (4000-5000ед/дн),Витамин Ц(2х500мг),Магнезий 500-750,Цинк20мг,Слаб Б-комплекс(Б-12),Желязо,Фолиева киселина,Рибено масло,доста Аминокиселини -Кой знае какъв чудовищен дефицит има от почти всичко..
3)Умерени силови тренировки-редовно 3-4 пъти седмично
4)Морална подкрепа от моя страна,техники с релаксиращо дишане,опитът ми от автогенната тренировка и други сугестивни методи,които съм си прилагал

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.09.13 17:41.

06.09.13
18:01

Съветът ми е да внимаваш със силовите тренировки. Това са хора с изтощени до крайност организми. Едно доизцеждане в залата може да има обратен на желания ефект. Основата трябва да е промяната на отношението към храната. Това е и най-трудното.
Според мен на този етап тренировките трябва да са буквално само раздвижване - това, което е загрявка за други момичета. Щом започне да качва тегло, ще има време да надграждате.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.09.13 18:02.

казано от Boby_ на 06.09.13, 18:01:

Съветът ми е да внимаваш със силовите тренировки. Това са хора с изтощени до крайност организми. Едно доизцеждане в залата може да има обратен на желания ефект. Основата трябва да е промяната на отношението към храната. Това е и най-трудното.
Според мен на този етап тренировките трябва да са буквално само раздвижване - това, което е загрявка за други момичета. Щом започне да качва тегло, ще има време да надграждате.

Това ми е пределно ясно,Боби,разбира се ,че ще надграждаме,това имах впредвид под умерени :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.09.13 18:07.

06.09.13
18:44

казано от Велико Иванов на 06.09.13, 18:06:

казано от Boby_ на 06.09.13, 18:01:

Това ми е пределно ясно,Боби,разбира се ,че ще надграждаме,това имах впредвид под умерени :)

Сериозно начинание Велико. Много е хубаво, че си взел случая присърце! Вярвам че ще успеете (bow)

06.09.13
19:00

Велико, бих те посъветвал да говориш с майката да се обърнат и към психолог. И то е важно да е по същото време, през което дъщерята има занимания и с теб. Трябва да има някой професионалист, който да работи върху самооценката на девойката. Тя тепърва навлиза в най-дивия пубертет и ако възприятието й за самата нея не се промени, има голяма вероятност нещата в дългосрочен план да се влошават (дано изляза лош пророк). Анорексията е много коварно нещо, лечението е бавно, трудно и изисква много търпение. Необходим е комплексен подход - както от страна на спорт и хранителни навици, така и откъм душевност и психика.

06.09.13
19:32

Много благородно от твоя страна,Адмирации и успех в начинанието !(y)

Евала, Велико! Подкрепям мнението на Петър за психолога. Поговори с нея и за това (тъпо е схващането на българина, че за да посещаваш психотерапевт, задължително си луд). Ако се съгласи, пиши ми по фейсбук, имам доста близък приятел терапевт, който е наистина добър и съм сигурен, че ще помогне!

Пепи и тва е ясно тя да си ходи на терапевт, но основното е при мен,лесно няма,а и тя не е в сериозен стадий,усетили са се пак на време. Хайде а сега ви черпя по едно,нас от калории ни е не страх; )

06.09.13
20:38

Евалата Велико!

06.09.13-Ей тая тъща убау рани ей ;)

Храна:
-17часа фаст-по неволя-пътувах и ме домързя да готвя и да мъкна храна
1)свински пържоли на скара-микс (420гр в опечено),250гр пълноз хляб,салата с 10гр шарлан,чаша червено вино
2)свински пържоли на скара-микс (300гр в опечено),100гр пълноз.хляб,салата с 10гр шарлан
3)50гр сурови лешници,чаша отлежало уиски
4)агнешко печено с кокали (500гр порция),салата с 10гр шарлан

Хранителни добавки:
-забравих да взема
-Opti(L)Zinc NOW -2x30mg
-Vitamin C NOW -3000mg

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.09.13 23:26.

ПС:Нямах възможност да си направя снимки,но последните няколко дни сякаш видимо съм понижил още малко сланината,без да се ограничавам особено.Нямам такива амбиции,но имам поглед върху себе си и забелязвам някакво визуално подобрение.Явно тренировките ми,добавките на чело с витамин Д,кафявия ориз с броколите и рибите ми се отразяват доста добре.
Особено тия броколи ще си ги хапвам вече редовно и предимно ориз вместо хлябове и риба и миди вместо млечните.Отдавна реших да се откажа от пилешкото,като вече наблягам на домашно отгледаното месо от нашите или на хубаво свинско от български производители от месарски магазини ;)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 07.09.13 00:00.

Good morning!

And so you tell me I
Can’t take my chances,
But I told you one too many times,
And you were crying like a bitch. (grin)  (punch)

07.09.13-Гърби,Бутуве,Пупа-Силово,средни почивки с голям обем серии

мн сила днес на клека,ама нещо дясното коляно от 2 седмици леко се обажда и ме достраша да натисна по-сериозно

-загрявка 5мин колело,лостове,стречинги
1)Лег 20@20,5@40,5@60,5@80,5@100,5@110,3@120,1@130,1@140,1@140,3@120,5@100
2)Кофи с тежест 5@СТ,5@+20, 4х5@+40кг (импровизирано вързани и мн се клатеха)
3)Преден Клек 5@20,5@40,5@70,5@100,5@120,5@140,3@150,1@160,1@160,1@160
4)Екстензии за предно бедро 5х15 с по един крак без почивки между всички смени
5)+6)Аддуктор със стречове+Прасец 4 суперсерии
7+8+9+10+11) Три кръга горе-долу без почивки:
7)Янда коремни+20кг
8)Планки
9)супермени
10)Кобри
11)Ъгли

ПС:Извинявам се,това съм аз Велико,не съм сменил профила...

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 07.09.13 15:08.

07.09.13
18:37

казано от Велико Иванов на 05.09.13, 09:50:

уреди

Това отдясно на снимката кростренажор ли е? Каква марка и модел е, бива ли го? Как е спрямо други модели, ако си пробвал?

Ами бива, true май е марката.

07.09.13

храна:
1)7бр яйца,150гр кафяв ориз,броколи
2)мазна сьомга на фурна 400гр в опечено,150гр кафяв ориз,задушени зеленчуци
3)мазна сьомга на фурна 300гр в готово,100гр кафяв ориз,салата с шарлан
4)агнешко печено с кокали 500гр порция

Хайде след малко отивам да блъскам,приятна Неделя на всички ! :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 08.09.13 13:51.

08.09.13-Гърб,Рамене,Баници-Сила
-сила,сила,ама днес нямах мн сила и малко отбий номер стана,нямаше и тяга как да правя

-загрявка
1)Набирания широко х10-12+Обръщания от земя по 80-90кг х 5 ->4 суперсерии
2)Раменна преса от седеж макс дълбочина 5@50,5@70,3х5@80,15@50
3)Хай-Пул (стриктен) 4х5 @50кг
4+5+6) Три кръга с малки почивки 30-40 сек м-у всичко
4)Гребане с щанга(стриктно) 100,110,120 х 5-8пов
5)Набиране тесен подхват х 8-12пов
6)Хамър машина х 10-12пов
7+8) 3 суперсерии Френско 3х5@50кг+Скотово 3х5-7@40кг

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 08.09.13 16:58.

казано от Велико Иванов на 06.09.13, 17:36:

Поиска да и изготвя тренировки и режим,което не е никак лека задача,но седнахме,поговорихме,на мен от човещина ми стана мъчно реших да и изготвя безплатно режимите и на моите смени да тренира под наблюдението ми.

Благородно начинание, но наказанията с пари и поощренията без пари действат пословично зле :(
Дано да съм лош пророк.

казано от Цветан Василев на 08.09.13, 17:30:

казано от Велико Иванов на 06.09.13, 17:36:

Поиска да и изготвя тренировки и режим,което не е никак лека задача,но седнахме,поговорихме,на мен от човещина ми стана мъчно реших да и изготвя безплатно режимите и на моите смени да тренира под наблюдението ми.

Благородно начинание, но наказанията с пари и поощренията без пари действат пословично зле :(
Дано да съм лош пророк.

Така е и ти си прав,а и тя не е добре да разчита на мен толкова,аз иначе ще и помагам в залата с каквото мога и така,но това е нещо което сама трябва да преодолее. Когато човек си плаща обикновено е по-стриктен,но в случая не го правя за пари,тя има възможности май не е като да е това проблема,но предпочитам задължително да се насочи и към добър психотерапевт,освен другото,а там си трябват средства..

И за добър треньор и хранителен консултант си трябват пари, пък той е половин психотерапевт(обратното не е вярно). Хайде да не те навивам за бъдещето - само наблюдавай ситуацията и следващия път ще му мислимш.

08.09.13

Храна:
1)св.каре на скара (180гр в опечено),100гр кафяв ориз,салатка с 10гр шарлан
2)св.каре на скара (400гр в готово),50гр кафяв ориз,150гр пълноз.хляб,салатка с 15гр шарлан
3)мазна сьомга (250гр в опечено),домат със 100гр синьо сирене,броколи

Хранителни добавки:
-Daily Vits NOW -1tab
-Opti(L)Zinc NOW -30mg
-Magnesium Magnerot -3x500 mg
-Vitamin C 1000mg течен,1000мг NOW
-B-Complex NOW -1/2 таб
-10бр Амино х 2700мг

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 09.09.13 07:43.

09.09.13-за днес леко се раздвижих за събуждане

-на гладно ,само 2-но еспресо и 3гр Л-Карнитин-60мин преди
-20мин от полегналото колело на мързела и 20 мин от не чак толкова полегналия кростренажор
-10мин след -1500мг витамин Ц и 500мг Магнезий

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 09.09.13 14:10.

09.09.13
-Обясних доста неща на момичето,структурирах и една тренировка за цяло тяло всичко в 3х10 умерено през минутка.Много добре се справи с упражненията,доволен съм.Майка и и взе вече Daily Vits NOW,Vitamin D NOW,а утре магнерот,цинк 15мг,витамин Ц и омеги ще и вземе.Преди тренировка и забърках 10гр БЦАА,а след тренировката имайки в предвид храненето и доза протеин с чаша мляко.Изготвил съм и РБД с по 4 хранения с по 3 варианта за всяко,като си имаме от всичко и и обясних всичко по режима,като се опитах да я убедя всичко най-добро.
Накарах я да си купи задължително едно тефтерче с красива химикалка и всяка тренировка ще записваме с какви утежнения работи,за да преценявам и на същия този тефтер да си записва всяка вечер нещата за които е благодарна в живота си :)

Първоначално:
Стъпка 1) Тренировки,БЦАА,Протеин
Стъпка 2) Започване на добавките
Стъпка 3) Тефтер

Сега моята храна:

1)свинско каре 200гр опечено,обикновен ориз по манастирски 500гр порция,люти чушки
2)свинско каре 250гр опечено,обикновен ориз по манастирски 650гр порция,броколи
3)шаран на скара ,250гр опечено,калмари 85гр,авокадо,броколи
4)свинско каре 200гр опечено,50гр сурови бадеми

Хранителни добавки:

-Opti(L)Zinc NOW 30mg
-Vitamin C NOW -3000mg
-B-Complex NOW -1/2 таб
-Vitamin D Vigantol-25000IU-заредих, че 3 дни не съм пил
-L-Carnitine 3gr

10.09.13
-Гърди,Крака,Корем-експлозивност,издръжливост,малко бързина и от вс по-малко

-загрявка 10мин колело
1)Максимално оттласкване от лежанката (лицева) 4х5 през 45сек
2)Табата с кофички (4 рунда 15сек работа ,20сек почивка -47кофи)
3)Заден клек всичко АТГ -5@70,5@120,5@140,1@160,1@170,1@180,0@190 пуснах я назад,гърба и ядрото не ги усещаше,но не и коляното достраша ме да натисна
4)Скок на кутия 5х7 скока всяка серия добавях по един диск ПС:Снимка
5)Заден клек АТГ  20пов @ 100кг в добро темпо-не съм почивал мн мн
6)Табата с планкове (8рунда-30сек работа,10сек почивка) RocK!

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 10.09.13 13:31.

10.09.13 чревоугодник малко ас
Храна:
-тренировка на гладно,сутринта ме мързеше дори да ям
1)2 дози протеин, 2 банички х 250гр
2) сьомга 160гр опечено,консерва риба тон с 10гр зехтин,3ф. Пълноз хляб вита
3)свинско каре 250гр,агнешко ребра 250гр,200гр синьо сирене с чушки и домати,броколи

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 10.09.13 21:15.

КО,НЕ! (rock)

дОбро (rock)

Да отбележа за протокола,че от известно време насам правя студени душове и вече почти без проблем се къпя с най-студеното на душа.Първо започвам с леко топла ,да измия мръсотиите и постепено намалям до най-студено ,като най много обливам краката,раменете и ръцете.По натам обмислям да опитам да напълня ваната с нормална вода да постоя и после да изсипя няколко пакета лед. Малко прекалени са тия работи,но усещам,че студените душове наистина ми се отразяват добре на болките,възпаленията и треските от тренировките.

11.09.13
15:36

Подкрепям с две ръце... и на мен ми действа много добре леденото душче, както физически, така и психически. На душата ми става едно густо такова :)

казано от charlie brown на 11.09.13, 15:36:

Подкрепям с две ръце... и на мен ми действа много добре леденото душче, както физически, така и психически. На душата ми става едно густо такова :)

Физически-студения,а за психически-контрастни ;)

Едно аверче ми каза,че в Младост Da House може да си поръчаш всеки от вариантите за пица с “пълнозърнест” блат,проверих и се оказа вярно,а за Младостите,че и доставка правят..Та кога ще си направим един мега свински ден,Бонбончо? (call) (giggle) (wasntme)

ПС: а може и някой от форума ако изяви желание да става прасльок и е свободен ,да дойде с нас евентуално

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 11.09.13 16:22.

Прочетох последните постове преди да вляза да се къпя.. и аз пробвах.. е не се къпах с най-студената вода ама направих две серии... топла-студена-топла-студена-топла... до колкото мога де... яко е :D :D

казано от kristiancho на 11.09.13, 16:45:

Прочетох последните постове преди да вляза да се къпя.. и аз пробвах.. е не се къпах с най-студената вода ама направих две серии... топла-студена-топла-студена-топла... до колкото мога де... яко е :D :D

Яко е, ако сладуранчо(Величко) не пищтеше като ученичка под душа (blush) (giggle) (nlove5)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 11.09.13 17:06.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1