08.09.13
15:21
Здравейтееее :) Казвам се Калина, реших да си направя дневник, тъй като определено имам нужда от добри съвети, а и от известна доза мотивация. Снощи около 3 часа четох чужди дневници и съм удивена от прогреса, който някои от вас са успели да постигнат (хранене, тренировки, мислене , дисциплина) благодарение на добри съвети и воля.
Моят проблем е, че когато започна нещо, в началото, адски много се надъхвам - супер стриктна съм, супер изпълнителна - за около 2 седмици ;(. Реших, че ако нещата са “документирани” ще бъда малко по-съвестна към себе си.
На 22 години съм, висока съм почти 1.80, тежа 64-65 кг. По моето лично мнение структурата ми е добра - имам тънка талия, голям бюст, извивки ) . За тази височина бих казала, че съм дори малко по-слаба отколкото трябва ( понякога свалям без да го искам) . НО (!) всичко е ужасно меко (swear) . Като седна и краката ми как се разпльокваат.... Вътрешната страна на ръцете ми се тресе, което е ужасно. Абе всичко е ужасно !! хаха
Ходя на фитнес от доста време, но и там има проблем, почна да ходя 1-2 месеца добре, после половин година кракът ми не стъпва. Но всичко, което успявам да постигна в залата е да отслабвам - а аз не желая, даже така като се гледам, май се налага да кача някое килце. От утре тръгвам пак - тоя път сериозна - с месечна карта и инструктор !
Една от главните ми цели е да изградя режим на хранене - засега такъв липсва. Храната, горе-долу, си я подбирам - junk не ям, бял хляб - само като свърши моят пълнозърнест ( Вита с шест зърна ) , пия по 3-4 литра вода на ден. Но както казах режимът липсва - първото ми ядене в повечето случаи е към 15:00,16:00 даже и след 17:00 часа, после ям пак към 22:00 и нещо такова се получава, цял ден само на кафета....
Не знам дали трябва да започна да се храня по часове или да ям само когато огладнея, надявам се някой да ме посъветва. ОТ утре ще започна да си записвам менюто и съответно тренировките във фитнеса.
Срам не срам - ще кача мои снимки, както и снимка на една мацка, чието тяло адски много ми харесва.
Wish me luck :)
08.09.13
15:42
Успех! ;) Ще се следи, за да няма n+1-ви път ;)
Едно време - в началото на 90-те, имаше една мания, обзела страната - “да викаме Кики” - полтъргайст или извънземно - не помня какъв му беше биологичния вид :D :D, за нещастие обаче “викането” никога не се получаваше...Ала както се казва, по-добре късно, отколкото никога - най-сетне човек да получи фийдбек :D :D.
Welcome Кики! :D :D
Мнението беше редактирано от Петър на 08.09.13 16:20.
08.09.13
16:37
Едно време - в началото на 90-те, имаше една мания, обзела страната - “да викаме Кики” - полтъргайст или извънземно - не помня какъв му беше биологичния вид :D :D, за нещастие обаче “викането” никога не се получаваше...Ала както се казва, по-добре късно, отколкото никога - най-сетне човек да получи фийдбек :D :D.
Не беше ли Ити ? :D
08.09.13
17:32
После може да разясни малко за антигравитационните двигатели на корабите им :D
п.п. извънземен беше, ама невидим. :Д
п.п.п. Петре, асоциациите ти къртят
08.09.13
19:31
Мале, как издържаш без храна до 3-4 следобед ? Аз сигурно ще пукясам :Д
08.09.13
20:32
Ами не знам и аз точно как издържам, просто свикнах да не ям , нямам логично обяснение за действията си :Д
Според мен като потренираш здраво известно време, ще започне да ти се отваря апетит още със ставането.
Според мен като потренираш здраво известно време, ще започне да ти се отваря апетит още със ставането.
Съгласен съм. А щом хем си слаба, хем “мека”, трябва да качиш малко мускулна маса. За тази цел ще трябва да хапваш по-честичко и повече месо, млечни продукти, мляко, риба, яйца - качествени източници на протеини. Щом си чела три часа дневници сигурно си добила представа как става, но ако имаш още въпроси питай. Успех с дневника :).
09.09.13
19:43
Таака, днес не пожънах голям успех спрямо яденето (dull) Първото ми ядене беше към 14:00 (което все пак е някакъв напредък) . От един фриз. салон ме черпиха картофено кюфте и една филия хляб :D После тренирах . Оказа се, че съм свалила около 6 кг. за последните 2 месеца. Сега съм 59, което е доста лошо. Тренировката за жалост няма как да я опиша подробно, тъй като не знам имената на упражненията и уредите (blush) .
Тренирах крака и горна част , на най-леките степени на уредите 3x15 и 10 мин. кардио накрая.... и щях да умра, едвам се замъкнах до колата . Прибрах се в нас ужасно изгладняла и яденето беше следното :
. около 60 гр. ориз със зеленчуци
. половин краставица
. 2 големи лъжици нискомаслена извара
. варено яйце
. 1 филия пълнозърнест хляб с маргарин !
. 1 рибешко филенце ( нямам представа каква е рибата, баща ми каза ” няк’ва гръцка ) около 10 гр.
. 2 бисквитки с мюсли
Купих си Елда, Фибри и овесени трици . С триците нещо ще готвя ( нямам представа какво) , но елдата и фибрите не знам по какъв друг начин да ги консумирам освен с кисело мляко, купих си Верея 4,5 % . Предстои вечеря към 22:00 ,вероятно. Инструктора ми каза, че няма смисъл да спазвам режим на хранене по часове, ама да гледам да ям горе долу на 4 часа.
09.09.13
19:56
този маргарин го изхвърли от хладилника :) Трансмазнините са АДСКИ вредни. Ползвай масло:)
П.С за да не сме голословни - http://www.bb-team.org/articles/3431_transmaznini
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 09.09.13 19:57.
09.09.13
20:03
този маргарин го изхвърли от хладилника :) Трансмазнините са АДСКИ вредни. Ползвай масло:)
П.С за да не сме голословни - http://www.bb-team.org/articles/3431_transmaznini
Благодаря ти много , още утре си купувам масло :))
09.09.13
20:08
И яж повече :)
09.09.13
22:08
Ами не знам , тя всъщност чинията ми беше доста пълна ... Преди малко за последната вечеря пак малко пообърках нещата сякаш
. 3 парчета паниран свински език
. салата - домати и краставици
. извара
. бисквити с мюсли, ама с тях още не съм приключила :D
И достигнах до извода, че нямам абсолютно никаква представа какво правя :D
10.09.13
18:30
Днес денят започна по следния начин :
11:00 - 1 мнооого голям банан
12:00 - 13:00 - кафе пауза
13:00 - зеленчукова супа ( картофи, моркови, лук, сметана за готвене 1 % ) с флейкс от елда
15:00 - кафе пауза + фреш от портокал
16:00 - патица със зеленчуци
18:00 - 1 бананова палачинка с овесени трици, 1 чаша пасирано кисело мляко ( 4,5 % ) с елда и мед
Днес няма да тренирам по препоръка на инструктора ми тъй като вчера много се натоварих. За вечеря мисля да ям извара, варено яйце, салата някаква, ориз със зеленчуци.
10.09.13
22:02
Браво! Имаш храна преди 3 следобед, което наистина е напредък:)
Здравей! Добре дошла в клуба ;р Ще следя дневника ти, че сме г/д на едно дередже. Нямам търпение да прочета тренировките, които правиш ;р
Успех с целите!
ПС: И на мен едно време ми викаха Кики :д (и сме викали духчето Кики :Д)
Мнението беше редактирано от Кристияна на 11.09.13 15:13.
11.09.13
16:10
Здравей, здравей :) Ще опиша тренировката, но още не знам имената на всички упражнения и уреди, така че не очаквам да разбереш точно какви ги върша ! :D Прегледах книгата на Белчо Христов ” 50 фитнес упражнения” и там ги имаше повечето, та оттам взаимствам имената.
Днес денят протече по следния начин :
09:00 - бананова палачинка с овесени трици , чаша пасирано кисело мляко с мед и елда
09:10 - 3в1
12:оо - ориз с гъби, грах, пил. месо ( около 70-80 гр)
13:00 - тренировка :
10 мин. пътека (4.1 км/ч)
гребане на скрипец с V ръкохватка 3x15
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж 3x15
раменни преси 3x15
раменни разтваряния в страни от седеж 3x15
15 мин пътека ( 5,4 км/ч) с 14 наклон ( ? )
15:00 - ябълка
15:30 - пил. бутче, ориз със зеленчуци, 1 чаша кис. млако с елда и мед, 3-4 лъжици извара и една бисквитка ( не можах да се сдържа )
Това са тези упражнения, чиито имена знам и намерих из нета, имаше още за гърди, едни уреди отзад за гърба, не съм описала около 4-5 упражнения още :( Днес ще се опитам да се дообразовам ( ако успея да намеря имена с картинки :D )
Вдругиден ще тренирам крака, а след това корем и кардио . Трябваше днес да тренирам краката, но имам ужасна мускулна треска. Иначе имах интересен диалог с инструктора ми :
Той: Ами ти миналия път не трябваше да тренираш горна част и крака наведнъж, трябва поотделно
Аз: Еми добре де, аз правя каквото ми кажеш, ти това ми каза да правя
Той: Е ти каза, че искаш да си стегнеш цялото тяло
Аз: Според теб, ако знаех какво и как да тренирам щях ли да ти плащам на теб, нали ти трябва да ми казваш какво да правя, това ми каза - това направих.
Той: Е добре, добре, вече няма така да правим.
(.....)
Каза ми, че се храня добре горе-долу, но да спра да ям мед, защото ще кача изведнъж килограми.Аз на едно кис. мляко слагам една лъжица (препълнена) и това ми е за целия ден, някой има ли мнение по въпроса ?
11.09.13
17:33
Както казах - срам не срам, снимки трябва да има !
11.09.13
17:41
Последната снимка ли е това, към което се стремиш? Ако да - препоръчвам да размислиш.
11.09.13
17:46
Ами всъщност да . Стегнато е , има мускули, но не са натрапчиви , какво е твоето мнение
11.09.13
17:55
Мисля че е прекалено слаба и че ще “се счупи”.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/545870_538767529528785_236808802_n.jpg
Това е по-скоро визия, към която да се стремиш. Може да видиш и снимките на Diddlina :)
11.09.13
17:56
Къде ги видя тия мускули там... :)
11.09.13
17:58
И понеже спомена Белчо Христов - моля те, не гледай там... :D
11.09.13
18:08
Къде ги видя тия мускули там... :)
Мииии стегнато е (blush)
11.09.13
18:10
И понеже спомена Белчо Христов - моля те, не гледай там... :D
Aми натъкнах се случайно на книгата докато се опитвах да разбера точните имена на упражненията. Някой нещо за менюто да каже, за мнението на инструктора ? :)))
11.09.13
18:11
Мускули има, ама колкото да не е без хич ;) Виж по-предишното ми мнение и се преориентирай - не само са по-добре изглеждащи, но и далеч по-здрави тела! :)
Започни с базовите неща - да закусваш, да се храниш малко по-редовно и да не пропускаш тренировки. Целта на това мероприятие е да ти изгради тренирането, като част от живота ти, а не като самоцел или някакво временно увлечение. Когато успееш да го напаснеш към ежедневният си ритъм, вече можеш да започнеш да мислиш за разделяне на мускулни групи.
Не познавам инструктора ти и не искам да коментирам компетентността му, но според мен в началото ще е хубаво да потренираш цялото тялото при всяка тренировка, за да свикне нервната ти система към редовните мускулни усилия и изтощаването. Недей да започваш веднага с Понеделник - Гърди, Вторник - Дупе, Сряда - Устни и прочие “женски” сплитове :)
Няма как да качиш “изведнъж” килограми от мед. Ти ядеш по една лъжица на ден, а не по един буркан. Това да не е калорична бомба със закъснител, който пчелите правят, ти го складираш в някъв долап в стомаха си и изведнъж с дистанционно ти се активират пет килограма на дупето. Това са абсолютни глупости за меда. Отдавна са доказани редица здравословни и възстановителни качества на истинският пчелен мед.
Недей да се кахъриш толкова много за една бисквитка, виж проблема вече идва с един пакет и нагоре. Отделно, че за да изглеждаш по този начин на тази височина или имаш убийствено бърз метаболизъм или наистина не ядеш нищо. Една бисквита лесно се изгаря във фитнеса с клек с щанга ;)
Успех в начинанието, но недей да очакваш мигновени резултати. Направи го част от живота ти и то ще ти се отблагодари от само себе си - тонус, енергия, сексапил.
11.09.13
19:40
Здравей, здравей :) Ще опиша тренировката, но още не знам имената на всички упражнения и уреди, така че не очаквам да разбереш точно какви ги върша ! :D Прегледах книгата на Белчо Христов ” 50 фитнес упражнения” и там ги имаше повечето, та оттам взаимствам имената.
Днес денят протече по следния начин :
09:00 - бананова палачинка с овесени трици , чаша пасирано кисело мляко с мед и елда
09:10 - 3в1
12:оо - ориз с гъби, грах, пил. месо ( около 70-80 гр)
13:00 - тренировка :10 мин. пътека (4.1 км/ч)
гребане на скрипец с V ръкохватка 3x15
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж 3x15
раменни преси 3x15
раменни разтваряния в страни от седеж 3x15
15 мин пътека ( 5,4 км/ч) с 14 наклон ( ? )15:00 - ябълка
15:30 - пил. бутче, ориз със зеленчуци, 1 чаша кис. млако с елда и мед, 3-4 лъжици извара и една бисквитка ( не можах да се сдържа )Това са тези упражнения, чиито имена знам и намерих из нета, имаше още за гърди, едни уреди отзад за гърба, не съм описала около 4-5 упражнения още :( Днес ще се опитам да се дообразовам ( ако успея да намеря имена с картинки :D )
Вдругиден ще тренирам крака, а след това корем и кардио . Трябваше днес да тренирам краката, но имам ужасна мускулна треска. Иначе имах интересен диалог с инструктора ми :
Той: Ами ти миналия път не трябваше да тренираш горна част и крака наведнъж, трябва поотделно
Аз: Еми добре де, аз правя каквото ми кажеш, ти това ми каза да правя
Той: Е ти каза, че искаш да си стегнеш цялото тяло
Аз: Според теб, ако знаех какво и как да тренирам щях ли да ти плащам на теб, нали ти трябва да ми казваш какво да правя, това ми каза - това направих.
Той: Е добре, добре, вече няма така да правим.
(.....)
Каза ми, че се храня добре горе-долу, но да спра да ям мед, защото ще кача изведнъж килограми.Аз на едно кис. мляко слагам една лъжица (препълнена) и това ми е за целия ден, някой има ли мнение по въпроса ?
Не мисля,че с една лъжица мед на закуска, ще се събудиш кит след 2 седмици :) Яж си я спокойно, просто гледай да е една,че аз като почна да бъркам в буркана, трудно спирам :Д
П.С Не,че нещо, но този твой инструктор ми се вижда доста съмнителен по това, което говориш.. май и той самият не е много наясно какво прави точно?
П.С Мацката на снимката е стегната и слаба, но мускули не виждам и аз.. и лично аз не бих се стремила към тази визия, ти в момента изглеждаш по-добре от нея дори.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.09.13 19:42.
11.09.13
22:06
Ох и аз си мисля, че трябва да го сменя май май. Само, че съм малко плаха в това отношение, после буквално би ми било неудобно да тренирам с друг треньор, тъй като определено не желая да сменям залата... ама това са си някакви мои вътрешни терзания.
Относно мацката - всъщност аз никога не съм си поставяла за цел да имам мускули или по-скоро ” да се виждат” , винаги съм искала да бъда стегната, с хубаво оформени ръце и крака, и корема ми винаги съм си го представяла някакъв такъв ( без плочки), но все пак яко стегнат. Нямах в предвид, че искам да бъда толкова слаба като нея.
А аз искам да се похваля, че само след 3 дни горе-долу балансирано хранене кръвното ми стана от 90/60 на 100/70 :)
Вечерята беше следната:
ориз със зеленчуци
извара
вАрено яйце
краставица
маринована скумрия ( попих и мазнината колкото можах)
филийка пълнпзърнест хляб Вита
1 чаша кис. мляко с елда, мед и банан
Забравих да кажа, че пия витамини А-Z всеки ден, калций през няколко дни взимам по една таблетка .От другата седмица започвам втори цикъл Рибено масло.
Малко ме притеснява, че никой не коментира менюто ми ( не че е длъжен ) , просто ми се иска, ако греша някъде, да знам по от раничко .
П.С Само аз ли не съм чувала за това духче Кики ?!?! хихи , приятна Ви вечер машинии
11.09.13
22:15
И аз не съм чувала за това духче :Д Относно инструктора - напълно те разбирам и аз съм същата като теб.. това пусто неудобство. Но все пак ти си плащаш за тези услуги и е хубаво парите ти да отиват за нещо, от което реално има смисъл. Не мисля,че някой ще ти се разсърди, пробвала си с него 1-2 пъти - не ти е харесал методът му на работа. Имаш право да опиташ и при някой друг :) И защо попиваш мазнината на скумрията? Организмът ти се нуждае от определено количество мазнина, не го лишавай напълно от нея :) Ако е мазнината от рибата, можеш съвсем спокойно да не я попиваш(ако естествено не плава в 1 тон мазнина де :Д)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.09.13 22:16.
Ами няма как да знаете за “Кики”, защото когато ние го викахме, Вие не сте били родени :) Долу-горе така ги смятам нещата аз :)
С добри чувства :)
11.09.13
22:26
Абе да ти кажа беше си точно 1 тон хаха
11.09.13
22:31
Ами няма как да знаете за “Кики”, защото когато ние го викахме, Вие не сте били родени :) Долу-горе така ги смятам нещата аз :)
Така е:) По мое време беше модерно да се вика дама Пика :))
11.09.13
22:34
Това обяснява доста, но все пак можеше от някого, милеещ за миналото, да подочуя нещичко ! :) :)
Мнението беше редактирано от Kalina Zaharieva на 11.09.13 23:04.
Чак пък да не са били родени. Родени са били, даже това с дамата пика ми се струва, че беше по същото време или съвсем малко по-късно. С още по-добри чувства :)
По същество - поздравления за дневника и успех. Не се стеснявай да изолираш хората, които не ти помагат. За съжаление голяма част от инструкторите по залите не оправдават очакванията, не защото не знаят или не разбират, а най-вече защото не им се занимава, тъй като единственото, което ги интересува е как ти вземат петте лева и ако може да ги вземат от възможно повече хора. Това води до поемането на неизпълним брой ангажименти към различно трениращи хора по едно и също време, което от своя страна води до подобни на описаната от теб ситуация.
По мое мнение медът няма да ти навреди дори и в по-големи от една лъжица количества, напротив - ще ти помогне, особено ако го хапваш след тренировка. Храненето е изключително важна част от здравословния и активен начин на живот и трябва да му отделиш необходимото внимание. Като цяло смятам, че храната ти е малко, но дори и на този фон количеството протеини е крайно недостатъчно и ти препоръчвам да коригираш менюто.
Относно тренировките - не е грешно да тренираш цялото тяло в един ден, особено когато си в период на адаптиране към такъв вид активност. Има достатъчно примери за добри тренировъчни схеми за начинаещи дами, както в раздела със статии за тренировки и упражнения, така и в голяма част от дамските дневници, някои от които вече ти бяха препоръчани горещо. Лично аз бих ти препоръчал да се ориентираш към кръгови тренировки, насочени към натоварване на цялото тяло, в които да редуваш базови многоставни движения с помощни такива. Този метод ще ти помогне по-бързо да се научиш на повече и разнообразни упражнения и естествено по-бързо да влезеш във форма.
Успех.
Както казах - срам не срам, снимки трябва да има !
Ситуацията в момента е, че нямаш много какво да стягаш. Моето мнение е, че няколко килограма мускули отгоре биха ти се отразили много добре във визуално и здравословно отношение. Принципна разлика между теб и другата мацка не виждам - тя има може би малко по-малко мазнини.
Наистина моя съвет е да преразгледаш тази цел, нито е здравословно, нито функционално да си толкова тънка като последната мацка.
12.09.13
21:01
Здравейте машинки :)) Днес нещо не ми беше ден , не можах да спя много, събудих се в 5 сутринта, боляха ме всички зъби, очите, сънувах някакви кошмари и общо взето цял ден съм много люта !! хаха
Днес ядох доста малко , всъщност закуската ми беше доста обилна - опитах се да запълня заръката на Маданеца и да увелича храната. Днес се провалих.
11:00 - банан
11:30 - 3в1
12:00 - кисело мляко ( 3,6%) с овесени ядки, елда и мед - 1 чаша
2 варени яйца
ориз със зеленчуци
маринована скумрия около 100-150 гр. ( този път не и попих мазнината, ами направо я измих, беше адски мазна)
1 червена чушка
2 филии пълнозърнест хляб, полят със зехтин и шарена сол - циганска баница, ама малко по-модерна :Д
*По някое време - малко ядки ( НЕ сурови)
21:00 - грах със сметана
свинско с моркови, пръжнато без почти никаква мазнина в тиганЯ
много вода, витамин А-Z, калций отделно и това е за днес ...
Не ми изглежда провален този храноден, даже по-скоро е добър отколкото лош. Храната е ОК, още повече и в доста нормални часове, само не разбрах количествата свинско, грах и овес как са.
24.09.13
19:51
Здравейте, здравейте машини. Аз малко се позагубих напоследък, имах известни душевни терзания и не ми се пишеше.....
Не съм спряла да тренирам, нито да се храня правилно ( с леки отклонения ) . Работата е там, че финансово започнах да се затруднявам и спрях да тренирам с инструктор. Сега когато го няма ми липсва адски много :D. Днес се премерих в залата - 61 кг, някои отдавна позабравени мускули започнах лекичко да ги усещам :)
Намерих една програма http://www.bb-team.org/workout/1357_programa-za-podsilvane-na-muskulite - но нещо ми се струва много лекичка и нормално ли, че в нито един ден няма кардио ?
И ето тази : http://www.bb-team.org/workout/1566_oformyane-i-poddarzhane-na-visok-tonus-za-dami - тази втората май повече ми харесва, има повече натоварване в нея, но пък някои от уредите, които трябва да използвам ги няма в залата.
Но все пак мисля да пробвам с нея ( втората ) . От утре почвам да се изповядвам редовно, само да се спра на програма. :)