CrossFit

Прескочи до:

12.09.13
16:35

казано от Redalex на 12.09.13, 16:34:

Мислех, че говорим за кросфит, а то пак за пари иде реч.

Окей - догодина, първият от вас, който се класира за регионалните - да си счита транспортните разходи поети от мен.
(самолетен билет, кола, автобус или както реши да пътува) - Ако игрите пак са в Дания, мога евентуално да му уредя и настаняване.

Имате време да се подготвите и да няма оправдания после.

Ето, така искам да говориш:)

12.09.13
16:39

казано от slavko на 12.09.13, 16:32:

казано от emil r на 12.09.13, 16:26:

казано от slavko на 12.09.13, 16:11:

Не можеш да получиш full time резултати от part time атлети бе, това...

А това какво е? http://games.crossfit.com/video/being-present-valerie-voboril

Страхотно, обори всичко, което казах...прав си на 100%, възможно, ние сме негодни явно.

Тенк ю.

Тази атлетка е с изключително женски черти хмм.... чак се замислих :P

12.09.13
16:40

казано от slavko на 12.09.13, 16:11:

Все едно всичките имаме по 800-900лв. на месец за химии

Такава подготовка ще ти струва минимум 20-25 000 лв на година - само препарати и добавки. Голям оптимист си с тия 900 лв на месец...
Те ти я първопричината, адаш, да няма българин на игрите. Да, оправдание е, не сме набарали още родния фрийк, който ще ги почупи и за това се оправдаваме с липсата на средства, които за някой средна ръка чужденец не са толкова голяма спънка.
Ти ако имаш 50 000 лв свободни ще ги инвестираш ли в някой, който да се подготви за Игрите за година -две ? Щото аз няма да го направя както и масата, които имат тия 50 хиляди.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.09.13 16:41.

12.09.13
16:42

За съжаление, доста народ, дето са тоталния сволач и хейтър и четат този раздел, сега само се кефят и потриват ръце.
Ние така си го правим...както много добри и прекрасни идеи, ще останат в безвремие, заради смехотворни изказвания на тоя и оня, превърнали се в диви обиди и хули.
Пийте кафета, бири, мастики, пишете глупости и накрая ще има Кросфит, ама друг път.

Не може винаги така да става...ама става...

12.09.13
16:47

Ще вметна само, че бекграунда на атлета е от огромно, огромно значение. Не можеш да хванеш някой от улицата, да речем младеж и да го направиш световен. В спортните училища ги почупват и заtъпяват много...трудно ще го навиеш да тренира по 2-3 пъти. Така, че може да има парт-тайм атлети, но със минало в гимнастиката, щангите или триатлон да речем. Парите са от значение, но идват и уменията...и мен ми се иска да стана най-най, но трябва да са се акумулирали събития, които те поставят в изгодна позиция за да се състезаваш. Това, че си надъхан и си беш мамата от тренировки няма значение - само в мотивационните клипове има, а те са предназначени за спортисти. :)

Мнението беше редактирано от Valleri на 12.09.13 16:48.

12.09.13
16:49

казано от slavko на 12.09.13, 16:42:

За съжаление, доста народ, дето са тоталния сволач и хейтър и четат този раздел, сега само се кефят и потриват ръце.
Ние така си го правим...както много добри и прекрасни идеи, ще останат в безвремие, заради смехотворни изказвания на тоя и оня, превърнали се в диви обиди и хули.
Пийте кафета, бири, мастики, пишете глупости и накрая ще има Кросфит, ама друг път.

Напълно съм съгласен от половин година се оглеждам като сираче къде и как да тренирам кроссфит , а в града ми дори не им е минавало през главата за такова нещо.

12.09.13
16:50

Славко, понеже темата почна малко по-различно, нека да ти кажа аз какво как ги виждам нещата:

Начи аз съм некъв пич някъде си....създавам си неква игрица, която много ме кефи - пантентовам си я, популяризирам си я и тн...и изведнъж се оказвва, че хората много я кльопат по цял свят и масово се зарибяват. За да се играе тази моя игра, аз съм определил разни правила и начини за подготовка, за да можеш да участваш на някакво топ ниво. Правилата има разни недостатъци и несъвършенства, но това е друга тема.
Та всички по цял свят почват да блъскат като луди моята игра, всички следват моите предписания от сайта ми.
В един момент в една малка източневропейска държавица, където по принцип преди години е имало много успешни играчи на “Не се сърди човече” (което е сходно с моята игра ама не съвсем) почват да разискват, че моята игра всъщност не е толкова читава, че за да се пробие в моята игра трябват много пари и разни тайни отвари, дето те правят бог на момента щом ги пийнеш.

Принципно аз като създател на играта, ще си седя удобно в креслото и ще ме боли фара, за това какво си говорят хоратя някъде си - те така или иначе не играят моята игра, защото не искат и защото имат една купчина оправдания, за да не я играят...ама това, че ми дават акъл как да си организирам и играя играта - е не го разбирам :)

12.09.13
16:51

Нямаш идея колко си прав.

12.09.13
16:55

казано от valerious на 12.09.13, 16:47:

Ще вметна само, че бекграунда на атлета е от огромно, огромно значение. Не можеш да хванеш някой от улицата, да речем младеж и да го направиш световен.

Някъде бях чел или гледал интервю с някакъв тренер или мастър по нещо си, който каза нещо много точно:
“Ани Торсдотир е непобедима, защото тя през целият си живот се е блъскала - от малка е по залите, по халките, по подиумите в какви ли не спортове.”

Но в същия момент идва Блажка, която на до двайсе-и_еди_коя_си годишнина се е наливала по кръчмите и баровете и е виждала щанга във филмчето Ну погоди, като е била на 4 и се изцепва - “тия не приличат на жени- те се зобят и за това са добри в еди кво си”.

И те така....

12.09.13
17:04

И трите ти поста са много добри...даже не разбрах, защо спорим с теб точно.

Сега има балканско турне с най-елитните кросфитъри от Европа...Сърбия, Гърция си обикалят, шоута-демонстрации...познай къде няма да отидат:)

И спринта на 100м. едно време си е почнал на ниво 12 секунди и са се кефели хората на участието...сега нещата се изродиха, машината за която ти говориш работи и мачка...

Ако искаш да станеш част от нея...ще се наложи да направиш неща, които пък после като се обърнеш назад, може и да не ти се струват съвсем оправдани, както и Марто отбеляза.

12.09.13
17:04

казано от Redalex на 12.09.13, 16:55:

И те така....

към нищото...

12.09.13
17:05

казано от ElMatador на 12.09.13, 16:49:

Напълно съм съгласен от половин година се оглеждам като сираче къде и как да тренирам кроссфит , а в града ми дори не им е минавало през главата за такова нещо.

Кой този град матадоре...може да те насоча към някой ренегат:)

12.09.13
17:22

Подписът ми е ъпдейтнат.
Уточнявам, защото там мястото е лимитирано:

1. На първият участник (мъж или жена) от България, който се класира на регионалните игри по кросфит 2014та година, ще му осигуря транспорт от София до градът, където ще се провеждат игрите - по избор - самолет (economy class), автобус (ако предпочита) или разходите за бензин и други, ако пътува с кола.
Ако игрите са отново в Дания мога да съдействам за настаняване, но това ще се уточнява, когато (или ако) се стигне до такова класиране.
2. Ако има повече от един участник, класирали се за игрите и не може да се докаже, кой е бил пръв (не съм 100% сигурен дали е възможно да се провери това), ще се тегли жребий м/у участниците, кой да бъде спонсориран.
3. Ако някой се класира първи и се откаже или не може да участва по друга причина и има друг/и участници класирали се, ще се тегли жребий м/у тях.

Не се сещам за други подробности, но ако някой се интересува - да пита.
Вие сте.

— Алцек — каза хан Кубрат, — вземи сега само едно копие и опитай да видим можеш ли го счупи.
Младият хански син се усмихна, грабна едно копие, огъна го и то изпращя.
— Вземи сега всичките на сноп и опитай да видиш можеш ли ги строши, когато са заедно?
Алцек грабна всичките копия, опря ги до коляното си, напъна мускулестите си ръце, огъна се цял, пот като град рукна от челото му, ала не можа да ги строши.
— Видите ли — дигна се със светнали очи хан Кубрат, — ако разделите България на пет, всеки от вас ще бъде силен, колкото беше силно едното копие. Ако бъдете заедно, никой враг не ще може да ви съкруши.
Мъдрият хан полека затвори очи. Слънцето потъна някъде зад равнината. Смъртта слезе невидима, докосна с меките си черни крила шлемовете на петимата коленичили мъже и се наведе за хан Кубратовата душа.

12.09.13
17:30

Хайде от мене пък таксите по open и regional и хотел/храна независимо от държавата.

Ако пък някой се класира от 40+ директно за игрите, съответно и самолетен билет.

Мнението беше редактирано от emil r на 12.09.13 17:37.

12.09.13
17:35

казано от emil r на 12.09.13, 17:30:

Ако пък някоя се класира от 40+ директно за игрите, съответно и самолетен билет.

За това може и да съжаляваш ;)

12.09.13
17:36

казано от Redalex на 12.09.13, 16:55:

казано от valerious на 12.09.13, 16:47:

Ще вметна само, че бекграунда на атлета е от огромно, огромно значение. Не можеш да хванеш някой от улицата, да речем младеж и да го направиш световен.

Някъде бях чел или гледал интервю с някакъв тренер или мастър по нещо си, който каза нещо много точно:
“Ани Торсдотир е непобедима, защото тя през целият си живот се е блъскала - от малка е по залите, по халките, по подиумите в какви ли не спортове.”

Но в същия момент идва Блажка, която на до двайсе-и_еди_коя_си годишнина се е наливала по кръчмите и баровете и е виждала щанга във филмчето Ну погоди, като е била на 4 и се изцепва - “тия не приличат на жени- те се зобят и за това са добри в еди кво си”.

И те така....

Да, така е, именно защото е от малка по залите, знае как стават нещата... а не като мен - като ми казаха, че Заболотная е взимала химия и гледах като теле в железница :D

Да, наливала съм се и тренирам от 2 години, ама имам повече постижения от теб, г-не, а си и мъж и си повече кила от мен - Хмм... на какво ли се дължи? Явно имам нещо, което ти нямаш - хъс и мотивация.

Мнението беше редактирано от Блажка на 12.09.13 17:36.

12.09.13
17:37

Заради такива изписани страници с неприкрита неприязън, арогантност и високо самочувствие, май в скоро време никой няма да чете и ред тук.

Тенденцията в този форум е да се регистрират обикновени потребители, а след 1-2 години да се превръщат във велики треньори, атлети, специалисти по хранене, трибой, щанги и пр., че някои са и с по 2-3 специалности...То човек да го е страх да пише, да не го класират в тая категория :D
Къде останаха взаимопомощта, приятелското отношение, разбирането, чудя се.

Както беше написано в една друга тема - “с добри чувства!” ;)

12.09.13
18:06

казано от Наталья Заболотная на 12.09.13, 17:36:

...а си повече кила от мен ... на какво ли се дължи? ....

Хапвай повече и ще ме стигнеш  :)

12.09.13
18:14

Чак не се сещам какво може да се добави към писаното от Инис. Следя англо и руско езични форуми по разни други теми, обаче такова нещо като при нас няма. Не е само BB-team. Просто българските форуми са така. Тотална мизантропия. Няма път в тази посока...

Когато човек не е доволен от битието си има най-общо два избора - да мрънка или да направи нещо. Разбира се, първото е по-лесно.

12.09.13
18:37

Не знам какво ви става... (dull)

Писах, писах... и изтрих.

Иде ми да затворя темата. (headbang)

12.09.13
18:42

Ето ви един позитивен поздрав:))

12.09.13
18:59

казано от Vic на 12.09.13, 18:37:

Не знам какво ви става... (dull)

Писах, писах... и изтрих.

Иде ми да затворя темата. (headbang)

Напоследък и аз това се чудя, и вече не сядам с такова желание пред форума, както преди (fubar) А всичко тръгна от това, че ако тренираш кросфит, ще се одървиш като Пинокио :x

Мнението беше редактирано от Vess на 12.09.13 18:59.

12.09.13
19:01

казано от slavko на 12.09.13, 17:05:

Велинград - единствения град в които има само 2 неща в излишък - кифли и минерална вода

12.09.13
21:55

Айде, стига лупости, ако от WADA вземат проби, всеки от последния класирал се във всеки регион до Рич Фронинг ще начупат скалите. Като даваха регионалните по евроспорт, коментатора(колкото и некомпетентен да беше) над 20 пъти повтори, че Crossfit Games е НЕОФИЦИАЛНО световно  първенство по Кросфит. Тая година като даваха кадри от игрите 2007 Спилър и Калипа не можеш да ги познаеш.

Кросфитът първо е тренировъчен метод(програма), после е спорт. Колкото и да не ни се иска, на нас практикуващите го, за повечето хора е като аеробика, тае бо, инсенити и тн. Може би има най-добър по аеробика в света, но ние не сме го чували, както и голяма част от света не са чували за Рич ... Не поставям кросфит на едно ниво с аеробиката, просто отбелязвам. Не искам да споря с никой. Втора година следя оупъня и игрите. Не помня да има някой, който е участвал в оупъна само с клипове и да се е класирал на регионални, и да има такъв на регионалните нищо не е нарпавил(за мъжете говорим, в мастърса има). За мен всичко е една гигантска реклама. Ще има хора на оупън, ще имаме гости от игрите, когато има афилирана зала.
Идеята на самите игри, като концепция е страхотха - да не знаеш какви ще са комплексите, да се стараеш да си топ фит във всичко. Но да имаш Crossfit Affiliate, да си рекламно лице на Reebok Crossfit, да се водиш на работа към Crossfit HQ дали се състезаваш наравно с другите в Crossfit Games.

Както казах за мен всичко е една голяма реклама на тренировъчната методика Crossfit, не казвам, че виско е режисирано и нагласено, не казвам че хората не са натренирани зверски, просто казвам, че не всико е такова каквото изглежда.

Повече тренирайте и по-малко пишете ! По-здрави !

12.09.13
22:08

Пиша в темата, че съм малко гладен и да ме нахраните.

12.09.13
22:14

казано от CarnalK на 12.09.13, 22:08:

Пиша в темата, че съм малко гладен и да ме нахраните.

Нещастник.... аре яж ;) :)

спам за триене :)

Мнението беше редактирано от Redalex на 12.09.13 22:14.

12.09.13
22:31

Българин на игрите няма да има. Няма пари, няма база, няма афилирана зала, няма зоб, няма време, няма популярност...

А вместо практикуващите кросфит да се обединят и малко по малко да градят общност, зали, групички и тн... Какво се получава? Всеки срещу всеки и караници за глупости.
И докато се продължава това няма да има ни афилирана зала, ни общност, ни пари

12.09.13
22:34

казано от ElMatador на 12.09.13, 19:01:

казано от slavko на 12.09.13, 17:05:

Велинград - единствения град в които има само 2 неща в излишък - кифли и минерална вода

Има две момчета там...единия е полицай, пиши на лично да те светкам:)

12.09.13
22:37

казано от Kirilov на 12.09.13, 21:55:

Повече тренирайте и по-малко пишете ! По-здрави !

Погледни след малко в дневника ми.

Ясно е, че тук всеки изля мъката, а и Инис каза всичко....което е и очеизвадно.

Щях пак да цитирам Буров, ама май ще наблегна на Grants баш ей сега:)

12.09.13
22:51

Froning или Khalipa ?

Дали дискусията за КФ Игрите и КФ състезателите не е редно да е отделна от тази за самата методика?

казано от Георги Стефанов на 12.09.13, 17:25:

— Алцек — каза хан Кубрат, — вземи сега само едно копие и опитай да видим можеш ли го счупи.
Младият хански син се усмихна, грабна едно копие, огъна го и то изпращя.
— Вземи сега всичките на сноп и опитай да видиш можеш ли ги строши, когато са заедно?
Алцек грабна всичките копия, опря ги до коляното си, напъна мускулестите си ръце, огъна се цял, пот като град рукна от челото му, ала не можа да ги строши.
— Видите ли — дигна се със светнали очи хан Кубрат, — ако разделите България на пет, всеки от вас ще бъде силен, колкото беше силно едното копие. Ако бъдете заедно, никой враг не ще може да ви съкруши.
Мъдрият хан полека затвори очи. Слънцето потъна някъде зад равнината. Смъртта слезе невидима, докосна с меките си черни крила шлемовете на петимата коленичили мъже и се наведе за хан Кубратовата душа.

Хан Кубрат събрал синовете си и им казал:
- Деца мои, вземете по една от тези съчки и я счупете.
Взели те, счупили. След това Кубрат казал:
- Сега вземете целия сноп и се опитайте да го счупете.
Взел Аспарух като най - малък, мъчил се мъчил се и не успял. След това и другите му братя не успяли. Накрая най - големия брат-Баян,понеже бил доста силен, взел съчките и храс,ги счупил. Тогава Кубрат се хванал за главата и казал:
- Баянеее, Баяне... тъп си беше и тъп ще си останеш...

Инис зачекна една тема - израждането на всеки форум. Единствения начин да не се получи(или да се забави) е потребителите да се придържат към следните правила(които не претендират за изчерпателност):
- Ако нямаш какво конструктивно да напишеш, не го пиши.
- Без лични нападки. Много ми хареса мисъл от един друг(англоезичен) форум - “Тук личността ви е в безопасност, но идеите ви не са”. Да говориш културно и учтиво не е престъпление.
- Без сламени човечета. Популярна логическа грешка е преувеличаването на чуждите аргументи, с цел да бъдат по-лесна мишена.
- Стремете се да се изразявате ясно, но не изпадайте в обяснения на всяка дума. Какво е яснота, какво е стремеж, какво е изразяването.
- Стремете се да не изпадате в логически регрес. Ако трябва да обосноваваме всяко наше твърдение, в крайна сметка всеки спор се превръща в разговор за майките, вселената и квантите.
- Поставяйте чуждия аргумент във възможно най-добра форма. Да слушаш някой с цел да му отговориш(или още по зле - да го критикуваш или изкараш неправ) е фалшива кауза. Слушайте за да чуете.
- Когато не ви харесва дадена дискусия - не я подхранвайте с вашето участие.
- Не отговаряйте на критиката с критика. В крайна сметка почват да летят лайна навсякъде, а полза няма.
- Щом като не разбираш нещо, не е непременно то да е невярно.
- Не напасвайте фактите както ви изнася. Подредете ги така, че да се получи цялата картина.
- Бремето на доказателството лежи върху раменете на този, който прави твърдението. Не е нужно аз да доказвам че грешиш, при положение, че ти не можеш да докажеш, че си прав.
- Правото на мнозинството. Всъщност тази точка се отнася до точно обратното - това, че мнозинството прави нещо, не го прави автоматично вярно. Все пак кръвопускането и лоботомията са били легитимни и популярни методи за лечение.
- Позоваването на авторитет, не прави твърдението автоматично вярно. Историята е пълна с примери, на авторитети които правят чудовищни грешки. Посочването на автор е добър начин да се проследи източника на информацията, но не винаги я потвърждава.
- Не правете изводи, базирани на произхода на идеи. Това включва в себе си предишното, но добавя да не съдим за една идея като за лоша, само защото източникът й не ни харесва.
- Не всичко е черно или бяло.
- И най-вече - нека не забравяме, че това е интернет форум с любителска насоченост. Главната идея е доброволна обмяна на мнения и препоръки. Нека да правим като големите умове - да се съберем и да пием по едно докато дискутираме приятелски. За справка - Glenn Pendlay и Медведев пият водка заедно.

Горните са груб превод-преразказ на най-популярните логически грешки.
Препоръчвам на всички, които искат да подобрят уменията си за аргументация да се присъединят към курса Think Again: How to Reason and Argue.

Финални думи:
Аз продължавам да твърдя, че идеите на кросфит като тренировъчна методика са много хубави.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 12.09.13 23:19.

13.09.13
00:25

Вижте сега :

1. Ние сме малък, но силен и умен народ, имаме 2-ма космонавти, един куп свтеовни рекорди(включително най-дълго задържалия се в леката атлетика), един куп олимпийски и световни шампиони, треньори, на които се е покланял целия свят, имаме учени, които са легенди в своите сфери. Нямаме само Нобелов лауреат(изключвам Елиас Канети) и участник на КФ игрите... :) Що ли ? Ами защото в момента сме и беден народ, за това и по-горните неща сме ги имаЛИ, но сега са само горди отломки от миналото.
2. Заядливи сме, гледаме все тънкото и келепира, гледаме с кеф как се проваля съседа, но тези за съжаление грозни на пръв поглед качества са ни помогнали да оцелеем като народ и отделни индивиди през 5 века робство, 70-ина години монархия, 45 години строеж на развито социалистическо общество и 25 години преход към заветната демокрация :) Със сигурност по някакъв начин ще ни изведат и на Игрите, нямам как да е иначе...Щото сиромах човек - жив дявол е казал народа.
3. Не се ли замисляте за нещо съвсем очевидно - може и да има подготвени или поне достатъчно натренирани спортисти, които да успеят да пробият на оупъна, регионалните и игрите и да представят България, но да не ги вълнува империята Рийбок-Гласман ? Най-малкото защото не искат да възхваляват откриването на топлата вода в Америка Някой говорил ли си е с профи в олимпйски спорт за неолимпийски такъв ? Знаете ли как реагират, независимо колко трудна и тежка е неолимпийската дисциплина, какво им е самочувствието и какви плътни капаци имат ?
;)

13.09.13
09:17

казано от Цветан Василев на 12.09.13, 23:17:

...
Инис зачекна една тема - израждането на всеки форум. Единствения начин да не се получи(или да се забави) е потребителите да се придържат към следните правила(които не претендират за изчерпателност):...

Това отива директно в ”Ценни мнения от форума”

Цецо, (bow)!

13.09.13
09:34

Аз съм говорил, струва им се лесно и смешно, докато не опитат:)

13.09.13
09:58

казано от CarnalK на 12.09.13, 22:31:

А вместо практикуващите кросфит да се обединят

Трябва да има лидер и идея за тази цел #моитедвеграховизърна

13.09.13
10:04

То лидери с лопата да ги ринеш...или кандидат-лидери:)

13.09.13
13:50

казано от slavko на 13.09.13, 10:04:

То лидери с лопата да ги ринеш...или кандидат-лидери:)

Под “лидер” имам предвид, някой, който наистина ще издрапа над чертата, която се обсъжда тук. Много по-силно е да следваш българския-рич-фронинг, отколкото Рич Фронинг. Вярвам го. Нещо трябва да Ви обедини и това ще е човек, който с кеф да искате да следвате #извинявамсезаспама

13.09.13
19:07

Руснаците налазват здраво CrossFit-a и догодина със сигурност ще има много изненади.

13.09.13
19:15

Това всяка година го чакаме, ама ....

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1