Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

19.04.13
10:53

Честит Рожден Ден :)

19.04.13
11:00

Честит Рожден Ден !
Много здраве,щастие,късмет и повече сбъднати мечти (party)

19.04.13
11:13

Честит рожден ден, г-н Пиянде! :)
Много здраве, много успехи и никакви травми! И все така остър и по хирургически точен форумен взор (d)

Мнението беше редактирано от Петър на 19.04.13 11:14.

Честит Рожден Ден, адашче! :) Жив и здрав, много щастлив и много пиянски и форумни изпълнения :D

19.04.13
13:04

Честит рожден ден Коле!
Бъди здрав! (party)

19.04.13
13:10

Честит рожден ден (sun) С пожелания за много здраве, късмет, упоритост и успехи както в личен, така и в професионален/спортен план. =)

Мнението беше редактирано от Кристина на 19.04.13 13:10.

19.04.13
13:55

Честит рожден ден и от мен, Ники :) (sun)

19.04.13
17:20

Честит Рожден Ден,волейболисте! Много здраве,щастие,късмет и спортно щастие! :)

19.04.13
17:56

Честит рожден ден, жив и здрав, много успехи в спорта и извън него, бъди все така търпелив и спокоен надзирател на форума :D

Noctis Caelum

19.04.13
22:07

Колеее, честит рожден ден! Да си жив и здрав! Много щастие, късмет и успехи в спорта! :)

Оп!
Понеже някак деликатно петъкът ми премина в един много шарен и приятен уикенд, чак сега смогвам да отделя минутка - да кажа едно искрено и голямо благодаря на всички за добрите думи! За мен е удоволствие да съм част от идеята и обществото BB-Team!

За първи път стъпвам на ролери... (sun)
Усещам как ще прибавя още една двигателна активност към “почивката” през лятото! (giggle)

Да си защитя имиджа на откачалник... 8-)

В събота сутрин отивам във фитнеса с това настроение:

Когато се качих за първи път на ролери, не можех да стана от земята. А ти даже се завърташ. Не те е срам.
Приятна тренировка;) Тренирай и заради мен, моля!

казано от veronique на 27.04.13, 08:45:

Когато се качих за първи път на ролери, не можех да стана от земята. А ти даже се завърташ. Не те е срам.
Приятна тренировка;) Тренирай и заради мен, моля!

Не е ясно второто качване как ще мине... не ме записвай при майсторите още... ;)

Във фитнеса направо се развинтих! (muscle) 8-)

Спретнах си скромно витаминно стакче. От 30-40 дни не съм приемал никакви витамини чрез добавки и мисля, че е време да подновя приема. Поогледах мултивитаминните продукти, които се предлагат на пазара...  и реших, че ще подходя максимално опростено:

Now Foods Vitamin A (10 000 IU)
Now Foods B-50
Now Foods C-500
Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU)

Имам и известно количество рибено масло.

Дозировка на витамините - по едничко (таблетка/драже) дневно.
Водноразтворимите - сутрин със закуската.
Мастноразтворимите и рибеното масло - вечер, с последното хранене.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.05.13 09:43.

Мила

09.05.13
10:36

Само това ли пиеш в момента? Не искам като звучи - много малко :Д
Просто аз напоследък се позамислих и стигнах до извода, че не ми се пият вече шепите хапчета, защото не ми помагат голяма част от тях. Обаче реших точно лятото да спра - витамин А, Д, Б-комплекс.

Мда... малко, ама от сърце! :) От днес ги започвам тия неща, пия и един креатин монохидрат от известно време. Толкоз, друго няма. Сложните суплементации ме натоварват и ангажират, гледам да опростявам и да ми е лесно. Нямам и нужда от нещо специално в момента. Извън състезателния сезон съм... не гоня цели, обвързани със срокове. Това е разумният минимум (според мен) за мен и моят режим за момента.

Понеже играя fairplay, ще взема да разпиша храната си за днес... ;)

- 6 яйца, 100 g свежо сирене, 50-60 g кашкавал Edam и не много малка бучка масло
- таратор, свинско с грах (по-скоро много свинско с малко грах), 2 варени яйца, 50 g кашкавал, салата краставици и домати, малко печен шам-фъстък
- 650 g сладолед (шоколадът с вишни е феномен, а шоколадът с фъстъчено масло направо ми се намаза на душата!)
- 200 g извара, 200 g заквасена сметана и 100 g кашкавал Edam

Тренировка няма. Да приемем, че съм заредил батериите. :P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.06.13 22:13.

16.09.13
22:54

Ти ли си на този плакт, който видях във фитнеса? :)

Мнението беше редактирано от Петър на 16.09.13 22:54.

Хе... не, не съм аз. :)
Благодаря за комплимента, обаче! (blush)

Моето време мина...

Като прецених колко енергия съм изял за една вечер и една сутрин се замислих, че...
...да направите протеинови бонбони в къщи е страхотна идея, но не го правете в никакъв случай без комбиниране с тежък тренировъчен режим. Само така нещата се уравновесяват адекватно. 8-) Да имаш такова количество енергия, “затворено” в подобно вкусна и достъпна “опаковка”, е нож с поне две остриета! (wasntme)

20.09.13
11:31

Айде да си направим уъркшоп или седянка, дет се вика :D Ела у нас да правим сладки :D Ще пробваме различни варианти :D

O-la-la! Колко му е! :)
Ама поне 4-5 дни преди това трябва да стоя на 1000 kcal дневно, че-е-е... зареждането ще е космическо! (giggle)

20.09.13
11:46

казано от Кольо Пияндето на 20.09.13, 11:37:

O-la-la! Колко му е! :)
Ама поне 4-5 дни преди това трябва да стоя на 1000 kcal дневно, че-е-е... зареждането ще е космическо! (giggle)

Започвай от днес! Утре - у нас :D

Утре сутринта мисля да се унищожа при щангите, та... поне малко прахоляк в очичките на съвестта да хвърля. :D

Двете ми жени ще ми правят супер-дупер протеинови бонбони, а моя мислост ще се наплюска наготово кат’ прасе :D

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 20.09.13 11:55.

20.09.13
12:37

казано от Десо на 20.09.13, 11:54:

моя мислост ще се наплюска наготово кат’ прасе :D

Както е модерно да се казва: “Ко? НЕ!”

25.09.13
23:13

Кольо, не знам в дневника на кой друг да го напиша, твоя мисля е най-подходящ:

БЪЛГАРИ ЮНАЦИИИИИИИИИИИ!!! СМАЗАХМЕ ГЕРМАНИЯ И СМЕ НА ПОЛУФИНАЛ! (party) (party) (party)
ЧЕСТИТА ПОБЕДА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

В момента съм леко потен от емоциите и се радвам като малко дете!

Познавам много хора от екипа на отбора и знам колко усилия струват тези успехи на ВСИЧКИ!

Страхотна победа!

25.09.13
23:27

Много готин коментар е пуснал някой в спортала:)
от Калиберда:
Аз не мога да посрещам отгоре

Да се “оплача” от:

glute-bridge на швейцарска топка
squat с швейцарска топка на стена
leg-curl на швейцарска топка
везна върху мека подложка (+ опити със затворени очи)
изометричен полуклек върху мека подложка на един крак (+ опити със затворени очи)

...и това е само част от загрявката...

Лудост... (wasntme)

Хора, тренирайте мускулния контрол и общата сила на торса... важно е!
Много по-важно от сгъването за бицепс! Ще бъдете по-здрави и по-силни!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.10.13 20:54.

Май не е лошо да драскам от време на време в дневника... за да имам ориентир какво точно съм правил и съответно да си правя сметката.

Снощи натоварвах краката във фитнеса. В първата част на заниманието отделих много време на упражнения като споменатите в горното мнение. Много мощност отнемат, видях се колко струвам. Имам да работя много в тази посока и ще го направя, защото се убедих в значението на този тип натоварване - както по отношение на общата сила, така и по отношение превенцията на травми. От лятото включвам елементи за подобряване на мускулния контрол и имам напредък, но определено има и какво да се желае още. Швейцарската топка ми става първа дружка. В предстоящия сезон ще включвам и упражнения като ходене с напад + дъмбел в ръцете, страничен клек и други. Разбира се, има стандартен клек, тръстъри и т.н. Някои упражнения ще опитвам да изпълнявам със затворени очи. Едно простичко затваряне на очите прави голяма разлика, определено...

Стандартната тренировка за крака, която гледам по форума и фитнес-залите, вече ми се вижда доста далеч от оптималното натоварване, не особено смислена и доста скучна. Да, нещата опират и до фактори като цел, естетически разбирания и подобни, но... по отношение на функционалността хората масово не знаят какво да правят. По-лошото е, че не осъзнават нуждата от тази функционалност. Както и да е, това е странична тема...

Така... шарен и слънчев уикенд, прекаран с хубави хора! (sun)
Кафенцата в компанията на Славко, Марги, Цецо, Вито, Ванката (а.к.а. gotcha), Карфичето и Деско винаги са нещо повече от кофеин и аромат! 8-)

Проведох и интересен разговор с Лазар Радков. Той направи измерване на телесните ми мазнини и обсъдихме къде какво мога да пипна по режима с цел оптимизация на този показател и кондицията като цяло. На кратко - показанията на калипера в момента са 13.5% мазнини в моето скромно туловище, като в най-чисто състояние се оказаха краката ми. Честно казано мислех, че съм поне над 15% (лично моя окомерна преценка), та положението не е съвсем трагично явно. Какво ще се стремя да коригирам:
- увеличавам приема на магнезий - поне 1 g дневно (ако ми понася - и повече)
- увеличавам фибрите в храната (отдавна ми се въртеше из главата, че не ми достигат, но сега се потвърди)
- скоро ще започна суплементация с цинк

Какво приемам като хранителни добавки в момента (и продължавам):
- витамин В (комплекс Now B-50) и С (3 х 500 mg дневно) сутрин след закуска
- витамин А (10 000 IU дневно) и D (5000 IU дневно) вечер преди лягане
- креатин монохидрат - 5 g дневно
- магнезиев цитрат (за който вече споменах)

Храненето - не пипам нещо, което работи добре:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене и масло (бъркани на тиган)
Обяд - 300 g месо и 50-60 g сурови ядки (понякога прибавям салата)
—- тренировка—-
Вечеря - 300 g месо и около 150 g гарнитура (бобова, царевица, картофи)
Преди лягане - 1 доза Pure Casein и 200 g сметана (течна или заквасена)

Бухай хуск(псилиум) в омлета и ще се справиш лесно с фибрите.

Мисля да добавя източници на фибри към омлета сутрин и сметаната с протеин преди лягане. Когато включа цинка към суплементацията, отново ще трябва да премисля нещата, защото той трябва да се приема далеч от фибри. Трябва да добутам нещата до около 30 g фибри дневно, ще видим как... предпочитам храна във всички случаи. Харесах си един микс от смлени семена (обезмаслени ленено, слънчогледово и сусамово семе), загледах и ленено брашно като прахообразни източници на фибри, които могат да се добавят към храна. Другата посока варианти (разбира се) са зеленчуците, ще опитам леко да ги увелича. Псилиум не съм опитвал никога, но по индиректни данни имам подозрение, че не е особено читав на вкус... а аз все пак душа нося. :)

Няма никакъв вкус. Разбивам го директно в яйцата и стават малко като палачинки.

Крем “Пияндето казва ‘лека нощ’ на компанията”:
- 1 доза Pure Casein (вкус бисквитки и сметана)
- 1 супена лъжица микс от смлени семена (обезмаслени ленено, слънчогледово и сусамово семе)
- 1 супена лъжица ленено брашно
- 200 g заквасена сметана
- малко вода

Първо смесвам протеина, микса от семена и брашното в купичката. След това добавям сметаната и започвам да бъркам внимателно. Няколко пъти капвам по малко вода, за да не стане прекалено гъсто. За няколко минутки сместа се превръща в гладко кремче.

Много вкусно! Миксът и брашното придават лек ядков привкус!
Въвеждам кремчето на въоръжение преди лягане.

Живовляци, тва-онова... глупости. Ей ги къде са фибрите... ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.10.13 22:36.

22.10.13
22:57

Абе, Кольо, съдейки по последната страница, дневникът ти от тренировъчен е заприличал на кулинарен блог! :D :D

казано от Петър на 22.10.13, 22:57:

Абе, Кольо, съдейки по последната страница, дневникът ти от тренировъчен е заприличал на кулинарен блог! :D :D

Ти сърцето ми разсече...
С половин сърце съм вече!
(преди мно-о-ого време имаше една такава лИбовна песен) :D
Голям камък ми хвърли в градинката, тухла ‘четворка’ направо! :D

Приемам... прав си. Всъщност доста време не водих дневник, защото режимът ми е сравнително много постоянен и еднообразен. През лятото тренирах доста в посока мускулен контрол и сила на краката, горната част натоварвах напълно стандартно с тренировки от типа гърди-гръб в суперсерии. Включвах много упражнения, допринасящи за обща сила и стабилност на торса - обратни набирания и лицеви опори на швейцарска топка, ренегадско гребане с екстри, планк на швейцарска топка, туистове с лост и подобни. Не съм много сигурен дали този тип тренировки представляват интерес за масовия bb-team-ър... което също не е сериозно извинение за почти неактивния ми дневник, разбира се... Скоро се замислих, че ще е добре да нахвърлям (поне от време на време) някакви неща тук. Дневникът си е една своеобразна база данни и полза може да има най-малкото за мен.

Така... ще маркирам максимумите при някои упражнения, до които достигнах при есенната силова подготовка, за да ги ползвам като ориентир нататък:
- избутване на щанга от полулег - 2 серии по 4 повторения със 100 kg
- избутване на дъмбели от полулег - 2 серии по 6 повторения с 35 kg-ови дъмбели
- кофички - 2 серии по 8 повторения с 30 kg допълнителна тежест
- набиране с широк надхват - 2 серии по 4 повторения с 20 kg допълнителна тежест
- набиране с тесен неутрален хват - 2 серии по 4 повторения с 20 kg допълнителна тежест
- хакен-клек - 2 серии по 5 повторения със 75 kg при темпо 6-0-4-0

Снощи направих тонизиращо занимание във фитнеса. Тежките щанги минават на заден план, влизам в състезателен период. Тренировката имаше следния вид:
(1) Избутване на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения с 20 kg-ови дъмбели
(2) Гребане с дъмбели - 4 серии по 8 повторения с 20 kg-ови дъмбели (за всяка ръка)
(3) Кофички - 4 серии по 10 повторения със собствено тегло
(4) Набиране - 4 серии по 5 повторения със собствено тегло
(2 серии с широк надхват и 2 серии с тесен неутрален хват)
(5) Туистове с лост - 4 серии по 5 повторения с празен лост
(6) Разгъване на скрипец за трицепс - 4 серии по 8 повторения (съответно с 50-50-55-55 kg)
(7) Планк на швейцарска топка - 4 серии по 30 секунди

Работих в тази последователност, умишлено не правих обичайните суперсерии. Целта ми беше да остана верен на принципа бутане-дърпане, но да съм далеч от голямото усилие. Затова и тежестите са по-скоро скромни. В събота имам мач все пак. Днес усещам, че общо взето съм успял да постигна желаното - тонус без умора.

Днес - тренировка волейбол.

Утре - тренировка за крака. През последните 3-4 седмици тренировката ми за крака е ориентирана в по-голяма степен към експлозивност и в по-малка към контрол. Ще видим дали ще я разпиша подробно...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.10.13 10:26.

казано от Кольо Пияндето на 23.10.13, 10:25:

През лятото тренирах доста в посока мускулен контрол и сила на краката, горната част натоварвах напълно стандартно с тренировки от типа гърди-гръб в суперсерии

Да разбирам, че в горната част си царя на мускулния контрол и нямаш нужда от такива тренировки там?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1