Още за днес:
14.30 - домат* с маслинова паста; крем/шейк от кокосово мляко с боровинки*, сироп от бъз* и малко мед*
18.30 - домашно узо-коктейлче*; суров карфиол в зехтин, с черен пипер и маслинова паста; карфиолена крем-супа*; 2 и 1/2 филийки ръжен хляб; още 1/2 филийка с лъжичка сладко от къпини*; домашен течен шоколад*
Добавки:
крилово масло; МСМ, силиций, магнезиев глицинат
17.09.13
23:06
#3483
Да ви успокоя!
Писах до секретаря на Балчо, и ето какво ми отговориха:
“Много съжаляваме за неприятната ситуация.
Да, наистина има партида сусамов тахан с по-различен вкус. Това се дължи единствено и само на сусамовото семе, от което се прави. Ние не добавяме сол или някакви други подправки и добавки. Този белен сусам е произведен по различен начин, т.е. в солен разтвор. Арабският сусамов тахан също е леко солен.
Ние установихме, че нашите клиенти не одобряват това качество на сусамовия тахан и сме спрели от производство въпросното сусамово семе. Такова качество сусамов тахан няма да се произвежда повече от нашата фирма. “
Значи ще изчакаме известно време този тахан да се продаде, и можем спокойно да се завърнем към познатия вкус:) (надявам се)
казано от veronique на 17.09.13, 23:06:
Този белен сусам е произведен по различен начин, т.е. в солен разтвор. Арабският сусамов тахан също е леко солен.
Много политически отговор, в който, естествено, виновника е друг. ;)
Аз винаги си купувам тахан от небелен сусам. ;)
Яла съм арабски тахан и сладнеше.
Лятото пък Балчо почти не си мелеха тахана, винаги имаше много цели семена вътре.
Ще видим дали ще се подобри качеството, де, ако не - ще си търся алтернативи. :) Добре е че все пак е дал отговор господина. :)
Сряда, 18.09
Движение:
загрявка на китки
Ащанга 2 - около час, днес вече ПМС се усеща, в кръста най-вече :(
Храна до момента:
08.00 - шейк от конопено мляко*, мака*, какао*, мед*. родиола*
10.00 - чай* от йохимбе, родиола, какао, мед*
13.00 - шейк* от кокосово мляко, сироп от бъз*, алое*, мед*
15.00 - чай* от джинджифил с черен пипер, лимон и мед*
Евентуално, някой ден когато порастна, когато няма ПМС и съм свежа, може да си стигна до глезените. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.13 16:06.
16.00 - 4 фурми с 10-тина какаови зърна*
18.30 - половин домат, пиперка, маслинова паста; леща с подправки*; 2 фолийки ръжен хляб със сладко от къпини*; към 80 гр сусамова халва*
Добавки:
крилово масло, МСМ, силиций, магнезиев аспартат
17.00 - Бейсик виняса - час
Четвъртък, 19.09
Движение:
загрявка на китки
Ащанга 2 - колкото мога, около час...към края на седмицата става все по-тежко (sweat)
Храна:
08.00 - С§Г пауър шейк*
10.00 - чай* от йохимбе, какао, зелен*, мед*
13.00 - шейк* от кокосово мляко, сироп от бъз*, морски зърнастец*, мед*
14.30 - чай* от джинджифил, мед*, лимон, черен пипер
17.30 - домашно узо-коктейлче*
18.30 - вечеря* в Хумус хаус (sun) (2 х чапати, хумус, салата, 3 х ладу, 1/2 овесена бисквитка, още топла)
21.30 - 2 шепи печени фъстъци
Добавки:
Б9, метил Б12
бетаин, крилово масло
И един гарван като по учебник. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.13 20:03.
Петък, 20.09
Движение:
загрявка за китки
поздрави А х 5
Агни Намаскар с по 8 лицеви, общо 72 бр
пози от стоеж
баланси на ръце, съответно те вече бяха на мармалад и се получиха дисбаланси на ръце
...като цяло ми беше припряно и някак хаотично днес, не само йогата, ами изобщо (shake)
Храна:
08.00 - С§Г пауър шейк*
10.00 - чай* от йохимбе, какао, зелено кафе*, мед*
12.30 - сок от морски зърнастец*, бъз*, алое*, лимон, мед*
14.15 - таханово бъркало*
Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.13 20:31.
Приготвих го по същия метод, който беше описала ти в дневника си. Държах го 20-22 дни, като всеки ден го разбърквах. След това го прецедих през марля (голяма цапаница, ръцете ми бяха черни няколко дни след това). Налях хо в стъклени бутилки и - в хладилника.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.13 20:32.
Добавям:
Бейсик Виняса - час
19.30 - салата (моркови, краставица*, ябълка*, зехтин), суров карфиол с маслинова паста, 1 филийка ръжен хляб; още 1 и 1/2 филийка хляб със сладко от къпини*; 30-тина гр сусамова хлава*
Добавки:
батаин, крилово масло, МСМ, магнезиев глицинат
Мнението беше редактирано от Margi на 21.09.13 12:57.
Събота, 21.09
Движение:
загрявка за китки
Ащанга 2 - каквото мога, около час. Предполагах, че кръста ще е по-зле, но се справи прилично. Раменете обаче не сработват както трябва на стойката на ръце - прекалено много се опитвам да бутам с тях, пък те са изморени и в крайна сметка - падам. Бедрта са позаякнали, доста добре излизам с тях от наклоните назад, без драми, както преди.
Храна:
08.30 - шейк от кокосово мляко, мака*, какао*, чиа*, мед*
10.00 - чай* от йохимбе, какао, зелено кафе, мед*
12.15 - грозде
13.30 - таханово бъркало*
Добавки:
витамин А, силиций
Б9, метил Б12
крилово масло, бетаин
МСМ, магнезиев аспартат
Добавям вечерята:
18.00 - стана време за аржентинския малбек (inlove) , салата морков, краставица*, ябълка*, меден оцет, зехтин; 1/2 втъзка магданоз; 2-3 розички карфиол; елда* с лукови кълнове и маслинова паста; редче черен шоколад; 4 лъжички течен черен шоколад
21.00 - мента със спрайт :P
Мнението беше редактирано от Margi на 21.09.13 21:55.
Неделя, 22.09
Движение:
Поздрави А х 5
Поздрави В х 3
плаж, почивка
Храна:
09.00 - таханово бъркало*
общо за деня - 3 ябълки
18.00 - чаша вино; салата, тиквички и лук на скара с кисел сос*; крем-супа от тиква*; маслинова паста; тиквеник*, редче черен шоколад, 1/2 лъжичка черен течен шоколад
19.30 - шепа и половина печени фъстъци
Добавки:
крилово масло, бетаин
МСМ, магнезиев аспартат
Мнението беше редактирано от Margi на 22.09.13 19:29.
Понеделник, 23.09
Движение:
Ащанга 1 - малко повече от час, доста добре се получи, въпреки първоначалната ми припряност и леко нежелание. Имаше само леко придърпване в кръста и през обърнатите минах малко по-набързо, и двете заради МЦ.
Храна:
08.00 - шейк* от кокосово мляко, ситносмлени зърна какао*, мака*, мед*
10.30 - ябълка*
13.45 - 2 ябълки*
После ще дописвам. Дианмична седмица се очертава, с поне две пътувания и доста мероприятия.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.09.13 21:35.
Още:
17.00 - бейсик виняса - час
Храна:
15.00 - 3-4 домашни ядкови бонбона*
18.30 - тиквички, лук, пиперка на скара в кисел сос*; суров карфиол с маслинова паста, магданоз, 2-3 глътки крем супа от тиква с джинджифил, 3 парчета домашен тиквеник*, редче черен шоколад
22.00 - шепа печени фъстъци
Добавки:
крилово масло, бетаин
силиций, магнезиев аспартат
Мнението беше редактирано от Margi на 24.09.13 08:07.
Вторник, 24.09
Движение:
загрявка за китки
Ащанга 2 - каквото мога, бележа по милиметър напредък на доста места (party)
следобед - Ащанга 1 за начинаещи, някои пози пропуснати, доста приказки, не особено усилие
Храна:
08.00 - шейк* от кокосово мляко, мака*, смлени зърна какао*, мед*, родиола*
12.30 - ябълка*
14.00 - ябълка* с шепа орехи*
18.30 - карфиол, домат, краставица, пиперка със зехрин; пълнозърнести макарони* със зехрин, подправки* и маслинова паста; 3 парчета домашен тиквеник*, редче черен шоколад
19.30 - 4 орехови бисквитки*, доста печени фъстъци
Добавки:
вит. Б6, Б9, метил Б12
крилово масло, емзим
силиций, магнезиев глицинат
Мнението беше редактирано от Margi на 24.09.13 19:59.
Сряда, 25.09
Движение:
ХСПУ с отлепяне на ръцете - 3 х 2
стойки на една ръка - 3 х 10-15 секунди на всяка ръка
стойка на ръце - 3 х 1 минута
ХСПУ с отлепяне на ръцете - 3 х 2
Ащанга 2 - колкото мога, имам мускулна треска по задните части и кръста
Храна:
08.00 - таханово бъркало*
13.30 - грозде*
14.00 - ябълка*
после - още
Още-то:
стойки на ръце
дълбоки наклони назад и изправяне от тях
шпагати
...докато чаках да стане време за йога
Виняса - час
днес беше от тези дни, в които ако бях оставила тялото ми да изстине, нямаше да мога да си водя йогата, така че цял ден правих по нещо
Добавки:
крилово масло, ензими
МСМ, силиций, магнезиев аспартат
Б6
Храна:
18.20 - домашен Еристоф айс* (смея да твърдя че моят се получи доста по добре от оригинала - откъм градус и вкусови качества ;) ); салата (моркови, краставици, ябълка, меден оцет, зехтин, тиквено семе); елда* с подправки, зехтин, маслинова паста; 3-4 парчета тиква на пара с кафява захар; ядков течен шоколад*, 2 ядкови бонбона*, после евентуално ще прихапна още нещо
Мнението беше редактирано от Margi на 25.09.13 19:14.
Четвъртък, 27.09
Движение:
Поздрави А х 5
Поздрави В х 3
...в 5 часа сутринта...Съни, разбрах защо ти отнема по 2 часа Ащангата, посред нощ просто не става по-бързо. Имах намерение да направя и позите от стоеж, но явно съм придремвала в кучешките протягания, та времето беше напреднало като приключих с тях.
Ходене до София и обратно за рекордно време + малко странни занимавки по време на престоя...надявам се поне да е окажат резултатни.
Храна:
07.00 - таханово бъркало*
10.30 - ябълка
13.30 - шейк от кокосово мляко, сироп от бъз*, мед*
19.00 - Еристоф айс* - домашен, домати, карфиол на пара с подправки; 2-3 маслини, домашна торта*, 1 шоколадов бонбон, малко печени фъстъци
Добавки:
тинктура - мента, глог, валериан
крилово масло, ензими
силиций, магнезиев аспартат
Б6, Б3
Мнението беше редактирано от Margi на 27.09.13 13:39.
казано от Маргарита Манева на 27.09.13, 10:52:
...в 5 часа сутринта...Съни, разбрах защо ти отнема по 2 часа Ащангата, посред нощ просто не става по-бързо.
Още една причина да обожавам почивните дни :) Мога да практикувам на слънчева, вместо на лунна, светлина ;)
....явно съм придремвала в кучешките протягания...
Made my day! :D :D :D
Петък, 27.09
Движение:
Ащанга 2 - час, каквото мога с мускулна треска на раменете, гърба, хип флексорите
Бейсик виняса - час
Храна:
08.30 - С§Г пауър шейк*
12.30 - ябълка*
13.30 - таханово бъркало*
16.30 - ябълка*
останалото - после
Хубава йога се получи вечерта с групата, бях много уморена, но изведнъж потръгна много добре.
20.00 - студена доматена супа*, 4 чапатита* с маслинова паста; 1 парче тиквеник*, 3 хапки домашна торта*; 3 шоколадови бонбона, Еристоф айс*, домашен
Добавки:
ДХЕА
мента, глог, валериан - тинктура, нещо ми допадна действието му ;)
крилово масло
МСМ, магнезиев глицинат
май това ще е за днес
Събота, 28.09
Движение:
Ащанга 2 - кръста ми е адски изморен, но все пак се получи прилично
след малко отивам да ме масажират и деблокират :)
Храна:
09.30 - С§Г пауър шейк* с добавка годжи бери*
12.30 - 2 ябълки*
Останалото:
14.30 - шейк от кокосово мляко, годжи бери*, сироп от бъз*, алое*, морски зърнастец*, мед*
18.15 - Еристоф айс*, половин чаша вино, домати с босилек и зехтин; броколи на пара с кисел сос*, 4 чапатита* с малко маслинова паста; 3 парчета тиквеник*, 2 хапки домашна торта*, 3 редчета шоколад
малко по-късно - шепа печени бадеми
Добавки:
Б6, Б9, метил Б12
крилово масло, бетаин
силиций, магнезиев глицинат
ниацин
Мнението беше редактирано от Margi на 28.09.13 19:00.
Неделя, 29.09
Движение:
Ащанга 1 с много мъка и мускулни трески почти навсякъде ;(
Храна:
09.00 - чай от мащерка* с мед*
10.00 - таханово бъркало*
Добавки:
Б6, Б9
вечерта - силиций, магнезиев аспартат и ниацин
Останалото - после, че пак тръгвам за София, после Слънчев бряг, който се очертава да е всъщност не-много-слънчев, но така или иначе организацията е направена и ще има Ащанга-седмица. ;)
Оооо...нали видя какво слагам в багажа за ядене...евентуално ако всичко свърши можем да минем на варианта с вафли Симона. :D
Добавям:
16.00 - домашен ядков течен шоколад*
20.00 - чери домати, сирене бри, винце*, ужасно вкусните ВМ бАМбони на Игличето и неповторимата плодова торта на Десо :)
Понеделник, 30.09
Движение:
5 поздрава А
3 поздрава В
първите наклони назад от Ащанга 2
стойка на глава
пътуване почти цял ден, голяма част от него се оказа високо-стресово (fubar) , но за щастие пристигнахме живи до не-Слънчев бряг
Храна:
сутринта - ментов чай с мед*
следобед - парче кокос
вечерта - заслужено вино, черен хляб с бри и сладко от къпини*
Добавки:
ниацин, силиций, магнезиев аспартат
Вторник, 01.10
Движение:
сутринта - Ащанга 1
следобед - Ащанга 2 с пропуснати пози от стоеж, защото вече бях загряла
Храна:
побед - С§Г пауър шейк*
час след това - таханово бъркало*
вечерта - вероятно същото като вчера
Сряда, 02.10
Движение:
Ащанга 1 - само основни пози
Ащанга 2 - без позите от стоеж, защото вече ги бях правила веднъж
Храна:
07.30 - С§Г пауър шейк*
13.30 - таханово бъркало*
19.00 - филия и половина пълнозърнест хляб, около 10 гр бри; лъжичка мед*; кафява халва с орехи, вино
Добавки:
витамин Ц, не помня дали си пих Б-тата
силиций, магнезиев аспартат
казано от Маргарита Манева на 02.10.13, 19:26:
кафява халва с орехи
Ааааа не е честно, искам и аз от тази с орехите ;)
казано от Маргарита Манева на 02.10.13, 22:13:
Много коварна халва, Веси... :D
Говори ми, говори :D следващия път като попаднеш на такава с орехи, вземи едно пакетче и за мен и като идвате към Варна да му се порадвам и аз ;) ама само едно, че...от повече става лошо :D
03.10.13
00:00
#3514
Стойките на една ръка подпряна на стена ли ги правиш или не?
казано от Кристиян Дончев на 03.10.13, 00:00:
Стойките на една ръка подпряна на стена ли ги правиш или не?
Поласкана съм от подозренията, които имаш за моите способности, но за сега се подпирам на стената, макар и само с петите. ;)
Четвъртък, 03.10
Движение:
Ащанга 2 - в 5 сутринта, каквото мога. Установих че тялото ми все още спи и принудителното дишане се оказа голямо предизвикателство. Установих още че да имаш някой да те намества и помага в позите е голяма работа. Слави да се готви за кратко обучение във втора серия Ащанга и поне два часа седмично ангажимент.
Ащанга 1 - основни пози
Храна:
06.30 - С§Г пауър шейк*
09.30 - ябълка*
10.00 - крем от орехи*, годжи бери*, мед*, лимон
13.00 - ябълка с орехи*
вечерта очаквам паста песто, вино и кафява халва с орехи
Добавки:
Б6, Б9, метил Б12
още един Б6
силиций, магнезиев аспартат
ниацин
Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.13 20:44.
Петък, 04.10
Движение:
Като звънна будилника, много се колебах дали да ставам за практиката в 5 часа, но в крайна сметка се занесох до постелката и направих каквото можах от Ащанга 2. Забелязвам, че съзнанието ми днес беше разпиляно, притеснено и съответно - не се получи особено добре, нито откъм движение, нито откъм дишане и концентрация. Освен това от двете серии Ащанга четвърти или пети ден мускулите ми парят и болят.
Другата седмица пак ще се пътува, пак трябва да отменям часове и като цяло не ми е спокойно. (dull)
Тръгнах за втората йога с ужасна мускулна и нервна умора и без намерение да практикувам, но в последствие направих някои от най-трудните неща, които някога съм правила, включително и крак зад главата с изправяне, а.к.а. Ека пада ширшасана. След това - втория ред на човешка пирамида от 9 човека, и после първи ред на същата. ;)
Много е ценно да има кой да те поправя по време на практика и да те насочва, винаги ме е мъчила липсата на учител. :(
Храна:
07.30 - таханово бъркало*
13.30 - 2 филии пълнозърнест хляб с мед*
вечеря - хумус* със салата и още нещо + вино
Добавки:
няма
Събота, 05.10
Движение:
Нескопосана Ащанга 2
Храна:
сутринта - С&Г пауър шейк*, орехи*, годжи бери*
следобед - овесен бар* с чиа кокосожо масло; 2 бисквитки* от лимец с боровинки
вечерта - чери домати, бри с домашно песто*, малко паста песто*, краставица; бисвитка* от лимец, малко шоколад, вино*
Добавки:
витамини
Неделя, 06.10
Движение:
не
Храна:
09.30 - чай от хибискус с мед*
10.30 - таханово бъркало*
16.00 - 160 гр бри с орехи и два бонбона рафаело
20.00 - половин краставица, малко дижонска горчица, домашна лютеница*, сладко от къпини*, 1/2 шоколад, шепа печени бадеми
Добавки:
вит. Ц, Б6, Б9
хром
магнезиев аспартат, джойнтмент
Най-после обратно в Плевен, но за кратко.
Мнението беше редактирано от Margi на 06.10.13 20:33.