There and Back Again - Fitness & Diet’s Tale vol.3 § 4 [ 2013 § 2014 ]

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

04.09.13
20:57

Пооправих горе-долу храната, продължавам да не тренирам - нито имам време, нито сили за това сега.
Подозирам, че за 20-30 дни няма да стана 500кг и да умра, нали ?

Я сега кажете... ползвал ли е някой сребърна вода? Вътрешно, външно - за по-добра кожа, като имуностимулант .. ? Противогъбично?

Действа ли ? Мисля да си направя един експеримент и да си почиствам лицето с нея + да я пия ... Само не знам колко мога да поемам дневно, с какво да измеря /четох нещо за някакви микрограмове/, че да не си докарам оная позеленяващо-посиняваща болест, че само т’ва ми трябва - да съм дебела, незаписала четвърти курс и синьо-зелена :D

04.09.13
21:19

Аз лекувам детето си основно със сребърна вода. Пръскам в носа, давам да пие, мажа пъпки, рани всичко. Дозата е на око ;)

Т. Тодорова

04.09.13
21:47

Мара,Веси ;)

Нали се получавало няк’во натрупване ?

А как я пиете ? Колко пъти на ден ? ... ?

Така, де, аз чета някакви неща, ама искам да имам информация и от някой, който го е приложил на практика - не само голи статии..писани от очевидно неграмотни хора :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.09.13 21:48.

Т. Тодорова

08.09.13
22:09

След 20 дни нетрениране и ядене на к’вото падне, храната ми отново е в норма, а от утре започвам и тренировките. Много харесам Шон Т, затова, докато нямам възможност да ходя на зала и да отделям по много време за активно движение, ще пробвам новата му програма Focus T25. Всяка тренировка е 25 минути, високоинтензивна, без почивка - кардио, сила, бързина, издръжливост, горна част, долна част, корем... както си му е ред. Има и 25 минути стреч, който ще включвам всеки ден или през ден - зависи колко време имам.
Липсва ми залата и хората в нея. Хората основно. Не си е работа да се изолира човек - пак ме прихващат настроенията и почвам да се затварям. Ай да минава вече и сесия, и спортна седммица, и да ходя да радвам народа навън :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.09.13 22:11.

08.09.13
22:15

казано от Т. Тодорова на 04.09.13, 21:47:

Мара,Веси ;)

Така, де, аз чета някакви неща, ама искам да имам информация и от някой, който го е приложил на практика - не само голи статии..писани от очевидно неграмотни хора :D

Значи аз основно я ползвам, когато дребен тръгва да се разболява, още при първите симптоми. Ако е много болен вече, не помага, но ако се хване на време върши чудеса. Пръскам само от нея в нослето, давам му и да пие ( на око сипвам в чая, в сока или в изворната вода, която пие ). Имало е и един случай, когато му измивах оченцата с напоено памуче в сребърна вода защото сутрин му бяха залепнали. Точно два пъти и всичко премина.
Ако не е болен давам от дъжд а вятър като се сетя, ей така профилактично :)

10.09.13
08:14

казано от Веселина Иванова на 08.09.13, 22:15:

казано от Т. Тодорова на 04.09.13, 21:47:

Мара,Веси ;)

Значи аз основно я ползвам, когато дребен тръгва да се разболява, още при първите симптоми. Ако е много болен вече, не помага, но ако се хване на време върши чудеса. Пръскам само от нея в нослето, давам му и да пие ( на око сипвам в чая, в сока или в изворната вода, която пие ). Имало е и един случай, когато му измивах оченцата с напоено памуче в сребърна вода защото сутрин му бяха залепнали. Точно два пъти и всичко премина.
Ако не е болен давам от дъжд а вятър като се сетя, ей така профилактично :)

А аз така :) Купи си,добра инвестиция е ;)

Т. Тодорова

11.09.13
14:03

Купих си.Ударих един чист гълток - има вкус на л**на.
:D

Иначе : ям съвсем прилично, почнах програмата на Шон Т - Фокус Т25 и много ме кефи. 25 минути, ама ми вади джигера - хем ме съсипва (в хубавия смисъл), хем ми пести време. Е,нещата пак отиват на един час, щото 25 мин тренировка и 25 минути задължителен стреч + 5-10 минути въртене на стави преди да започна ... Ама пак, де, бива, щото иначе ми отиват по 2 часа, че и повече. На тоя етап ще е тъй.
След всичкото нетрениране и плющене, не съм качила нищо - същата съм си, даже малко съм поолабила, ако съдя по някои фантальонки (сигурно от зор) ...

Най-общо казано - тренировките са ок, яденето вече напълно ок, кампанията си върви, установих, че ненавиждам Blogger, изпитите засега май минават успешно, чувствам се добре, като изключим, че съм много пъпчасала :D и вече пак ми се води дневник, ама както казах, нямам засега време да описвам филийки и сиренца - важното е, че се придържам пак към нещо читаво.

Тудуф-тудуф, дългът зове, със здраве, драги ми смехурковци ! (sun)

11.09.13
14:30

Каква е сребърната вода, че има вкус на л**на ? Моето диване си я пие без проблем, аз също съм опитвала, но чак толкова зле да е (wasntme)

Т. Тодорова

11.09.13
14:51

Arcol. Има ми вкус на... бе на ръжда, де да знам, метално ми е едно такова, ама и кво да е. Само реших да споделя своя експириънс с вас... не, че нещо .. :D

Т. Тодорова

14.09.13
13:41

Вчера, понеже нямах време да готвя, пък и желание нямам, щото съм адски изморена вече, изпуках общо 8-9 пълнозърнести филии - с лютеница и сланина, с лютеница и парченца свински гърди, с лютеница и сирене, и с масло § домашно сладко от дюли :D :D :D

Четох, четох, поработих...уж щях да спя, отворих си една книга на телефона и така се отплеснах, че като се обърнах към прозореца, отдавна вече беше светло (08:33 сутринта!). Спах два часа и айде пак на черешата - чистене, работа, а сега се оттеглям с книгата за изпита.

Искам вече сред хораааа и да се сцепвам от тренировки (nstick)

Т. Тодорова

15.09.13
16:56

Лара с надебелялата дупара :)
Вече прилича повече на бойлер с козина, отколкото на тъжен скелет (makeup)

Т. Тодорова

18.09.13
23:26

Аз от утре се завръщам, не мога повече :D

(sun)

Т. Тодорова

21.09.13
23:04

Явно ще е в понеделник - нямам време да описвам пак. и съм ужасно изморена.
Не съм се наспивала, ям горе-долу добре тия дни, пийнах малко бира снощи...Днес ометох един шоколад.

Не само покрай ПМС, ами като съм изморена и недоспала ми се случва да искам да се тъпча с всичко, което видя - тялото си търси енергията, ама жалко, че винаги насочва към най-гадния вариант.

Сготвих си днес много готина картофена манджа /по рецепта на бабчето на Ванилката, но с леки изменения :)/ - лук,морков,праз,червена чушка,картофи,домати,сол,черен пипер,червен лют и червен сладък пипер, джоджен и чубричка - ньом!

Поръчах си хром на Nature’s Way - много ми ги нахвалиха, сега ще ги видим какви са. После се сетих, че можеше да ида до центъра и да си взема на Нау от ХелтСтор, ама то се иска малко да работи пипито :) Нищо, следващата опаковка.

Искам пица (pizza)

Т. Тодорова

23.09.13
00:07

Горздобер, бабините бухтички със сиренце и малко домашно сладко ; кафе с мляко и мед ; кебапче, салата, малко хляб и 1/2 малко парче торта (не можах да я изям,представете си !!!!) ; парченце свинско, малко от картофената ми манджа, две бири.

Тумороу - тренироФка на Шон Ти и малко йога + обикаляне.

Трябва да почна да пия пак вода..нещо много я намалих.

Т. Тодорова

23.09.13
22:14

23/09/2013

09:00 Билков чай
11:30 4 лъжици картофена манджа
12:10 1 грахамова филия /тънка/ с кашкавал
13:00 Задушени зеленчуци (морков,грах,царевица,броколи) с масло и извара,и пак малко кашкавал
15:00 500мл вода, мляко с мед и канела
17:00 Пак от зеленчуците, тоя път с малко лютеница и сирене
18:00 100гр тахан (може и малко по-малко да бяха) с мед ; вит. Ц, хром

Пак увиснах без тренировка, аман вече пък! Утре ставам в 6:30 и тва е приоритет номер 1 след изпишкването на кучето - явно така ще трябва да е, за да няма какво друго да ме ангажира - нали все чуждото е по-важно.
И тоя хром дано действа, щото искам да си купя един кашон “Чудо” , да го разпръсна и да се овъргалям в него :D
20:30 Лъжичка кокосово масло - с идеята да ме засити, ама уви
21:30 Чудо

Умирам от желание да изям още нещо.

Т. Тодорова

24.09.13
23:17

- горещо какао с мляко и лъжичка мед
- филия с масло и сирене ; хром
- голям домат с извара, пресен босилек и зехтин
- тренировка с малко л-карнитин
- малко зелен фасул на фурна (с масло, зехтин, зеленчуци - царевица, грах, чушка, лук, гъби, домати), малко парче наденица от месо, 1/2 филия
- 1/2 кофичка кисело мляко 4,5% на Бор Чвор + 4 пълни лъжички сладко от сливи (правено е с много малко захар, домашно) + канела
- за вечеря - същото като преди киселото мляко, ама и с малко сирене
Тренировката :
- Focus T25 - Total Body Alfa - 25 минути без почивка, скокове, клекове, напади, лицеви опори & длан към с/уположно рамо от планк, ходещи планкове, ходило до длан от планк (спайдър нещо си), пайк ъпс (дето както си в планк, скок-подскок и приближаваш маратонките към дланите :P ,и обратно), удари във вариации разни... Бая лошичко ми стана, загубила съм форма бързо-бързо. Нищо, ще си наваксам :)

Т. Тодорова

25.09.13
17:22

На ТЕЗИ пудовки какво им е? На мен ли ми се струват евтини и защо са такива? Ясно, че е заради материалите, ама все пак - трошат ли се, пукат ли се... ?

Ако правилно съм разбрал - пластмаса пълна с цимент? Ако ги ползваш разумно, вероятно ще изкарат бая време, но няма да са вечни. Чугунените пудовки от друга страна са почти вечни и познавам не един, който тренира с пудовка наследена от баща му. Познавам само един човек счупил чугунена пудовка.

25.09.13
18:22

казано от Т. Тодорова на 15.09.13, 16:56:

Лара с надебелялата дупара :)

Много познати картини, мноооого (sun) Прекрасна е (sun)

25.09.13
20:08

Чугунени пудовки има на 3,50лв/кг (може и по-тънко да се намерят с повече късмет), което не е много по-скъпо от черните в този сайт. . .поне знаеш, че са вечни :)

Т. Тодорова

25.09.13
22:49

(sun) Мерси за отговорите за пудовките -3,50 изобщо не е много, то същото направо..почти :) Сега остава да си намеря пари и от къде да ги купя :D

(F) Иги, мерси :). Готина е много, на живо е още по-приятна, щото е много гальовна- като човек се навира... Голям кеф ми е, че исках да спася хайван и спасих. Сега да видим какво ще правя с останалите, дето ги срещам по улиците :D

(wait) И малко отчет :

25/09/2013 (01)

(nbbq) Манджаре :
- какао с мляко и мед
- кафе с мляко и мед
- 1 резенче пържен патладжан
- 120гр от любимите ми мини гевречета, на които не мога да устоя (а върнах Чудо!!!) + малко сирене + малко домашна лютеница ; хром
- късна вечеря от 3 яйца в масло + 2 с.л. кисело мляко + 1 домат и 20-30гр сирене “крема”
(nmuchfun) Движение :
- бая работа
- тичане до 14тия етаж на един блок с доста големи площадки между стълбищата :) ; другия път ще е : стълби-бърпи-спринт-бърпи-стълби.. :D . Нямах време да го направя така, че не бях сама, а мъжо не обича да чака :)
- 10 минути самоделно кардио на музичка, 10 упражнения по една минута - въже, ритници, удари, комбинации, ала-бала, а последните две минути - клекове със СТ + 20 мин йога стреч
- 60 минути Регетон - тат-тарат-та-тат-тарат-та... :D - не бяха пълни, щото много обяснения, няк’ва начинаеща група (като за мен)...Много готино, *аси - малко е вулгарен като концепция тоя танц, ама кво пък - шейк, шейк дат ас (nhappy2)
- подраних за тая тренировка, та използвах залата, за да си упражнявам ходещите напади и клековете със СТ - сигурно напраих 100 крачки и 50 клека

(makeup) На регетона ме поФалиха, че съм имала добра двигателна култура. Юппииии :)

* 500мг магнезий преди лягане & таблетка фолиева киселина

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.09.13 22:58.

26.09.13
14:52

Аз имам гири от същия материал, пак вътре пълни с цимент, по-евтиния вариант на “нормалните” (от Спорт Депот-о). Нищо такова, било то във форма на пудовка (особено де) не препоръчвам, щото има огромна опасност или да се спука докато правиш ренегадско гребане например или да се пръсне (ако има някакво напукване) докато суингваш. Самият цимент вътре може да се натроши също така.

Т. Тодорова

26.09.13
23:26

26/09/2013 (02)

Не тренирах, щото МЦ много боли, ама пък се наложи да поработя с нашите, че убавите им работнички...мда, все тая.

- какао с мляко и мед, вит. Ц 500мг
- еспресо с мляко, без захар
Много бачкане от 7:30 до 13:30.
- една Верея ягода
- зелен фасул с кисело мляко и извара, хром
- 200гр тахан с мед (nhappy2) (nhappy2) (nhappy2)
- вит. Ц 500мг
- още час и половина бачкане
- 1,5л вода

Т. Тодорова

28.09.13
08:59

27/09/2013 (03)

- какао
- бюрек
- пълнена чушка, хром
- една бира
- пълнена чушка
- шоколад
- 1,5л вода

Много бачкане, без тренировка. Бачкането свърши и ще имам повече време и сили, въпреки че ми излезе програмата за унито и от вчера мисля как ще мога да се разпределя между залите и часовете. Мдаа... ся изчиствам вкъщи и змаинавам у фитнеса.

Teddy

28.09.13
13:41

Абе този хром май никаква не я върши :D Аз всичкия си го изпих и никаква разлика не видях нито в апетит за сладко, нито в нещо друго..  И при теб ли е така?

Т. Тодорова

28.09.13
14:49

Не, аз ям много по-малко от обикновено в момента. Съдейки по краткия срок на действие, може би е плацебо, но честно казано, тва също ме устройва.
Спирам да пиша толкоз често. Ще се отчитам ежеседмично, в неделя, примерно.

Тедка, утре у Пловдив - флашмоб, да дойдеш ! :)

Teddy

28.09.13
19:21

Пфф да ама ще пропусна, щото не знам по какъв късмет както си скубех косите ,че от никъде не звънят изведнъж утре ми пльоснаха две интервюта за работа.. та едното е горе-долу по същото време (dull) Карай де, дано поне с това стане нещо вече пък после по време на седмицата на движението ще го наваксам флашмоба :)

Мнението беше редактирано от Teddy на 28.09.13 19:22.

Т. Тодорова

30.09.13
14:35

Т. Тодорова

04.10.13
15:57

Пльос.
Идвам с мир...и с въпрос :)

Доматите могат ли да се замразяват? Как мога да ги съхраня, ако не ги направя на буркани ?
Мисля,че съм виждала по разни пакети замразени зеленчуци и парчета домати, ама все пак ?

04.10.13
16:07

казано от Т. Тодорова на 04.10.13, 15:57:

.....
Доматите могат ли да се замразяват? Как мога да ги съхраня, ако не ги направя на буркани ?
Мисля,че съм виждала по разни пакети замразени зеленчуци и парчета домати, ама все пак ?

Аз така си ги направих тази година. С първите ми се занимаваше и ги рязах на половинки, но последните ги слагах направо цели...
От първата партида опитах 1 след 3 седмици престой във фризера и си беше супер ;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 04.10.13 16:27.

Т. Тодорова

05.10.13
11:47

Да си кажа за тая седмица - баба ми и дядо ми влязоха в болница, в един ден, сутринта. История, която вече не е чак толкова ужасна, щото мина всичко - дядката е опериран, още на следващия ден си го пуснаха вкъщи, всичко си прави сам, нищо не го боли, пък баба - ще полежи два месеца в гипс, че си строши коляното.
Та поради липса на загрижени други внуци и роднини, аз и майка ми обираме всичко /особено тя/, заради което нито имах време да си готвя, нито да спортувам, нищо - само ранно ставане, лекции, болници и работа.
2 тренировки, малко селски труд, малко носене на неща и доста ходене,и доста студуване, умора и нерви.
Бая боклук изядох, ама само това имах наоколо по едно време - сладки неща и тесто. Чудно.
Бира не пия, но пък много ми се услади млякото с какао (сурово) и мед...

Другата седмица започва Move Week и вече ще се раздвижа качествено. Омръзна ми все нещо да има и т’ва да остава на заден план. Няма ли как само да си ходя на лекции и да си спортувам - най ми е приятно, подсмрък. (hug)

Т. Тодорова

07.10.13
22:24

There and ... Pipin is back again :D
Имаше един лаф от Властелина - “What about second breakfast ? (sun)”.. много ми тича.
Мда, днес :

Пореден ден без тренировка,много чистене на баба на къщата, носене на разни неща, не видях нормална секунда чак до към ...ей сега.
Пих две кафета с кафява захар,едното с мляко ; ядох някви мини кроасани и няколко бисквити “Роден край” .. Витамин Ц, хром.
Сега ще вечерям (тепърва,да) с вкусни неща - свински гърди на тиган, салата от домат, зелени маслини с риган и зехтин (новото ми любимо нещо,много са ми вкусни),сварени картофки (не много и нарязани на ситно), зелен лук, шарлан, домашен ябълков оцет...и малко царевица ...ей така,да има.
А,да - почна ми виненият сезон,купих си едно Мерло и сега ще си сипя чашка с вечерята.
За утре съм си приготвила кутиите с храната, но ще я описвам в следващия пост.
Като почти ежедневен чийт за тая седмица (вкл. и сега с вечерята) си оставям по парче бял хляб, селски, много як, сериозно - трябва да си начеша крастата, щото иначе няма да мога да спра да го ям с месеци.
Купих си фъстъчено масло. Ньом !

ЧЕСТИТ MOVE WEEK 2013 НА ВСИЧКИ! , хихи :))

Аз утре ще сгъна 3 тренировки - една кросфитърска, едно функционално кардио и една зумба (mooning).
Е, ако не ми се обадят пак за някоя случила се мизерия. Писна ми на муунинга.

:*

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.10.13 22:28.

Т. Тодорова

08.10.13
23:32

Днес:

* Тренировка на гладно :
5 кръга (21мин)

7х раменна преса
7х тръстър с дъмбели
7х тяга с прави крака
7х бърпи без лицева
7х суинг с дъмбел
7х лицеви
70 скока на въже

Тежестите не ги споменавам - бяха между 5 и 11 кг, скоковете на въже- без въже, с по 0,5кг на всяка ръка.

* чай
* 3 яйца на очи (в масло), салата от ряпа,домат,морков,шарлан,семки,дом. яб. оцет, филия препечен грахамов хляб (на два пъти го изядох това
* фреш от грейпфрут и лимон , кафе с мляко малко по-късно

* Тренировка 2 :

Адската Зумба - мойта дружка е станала абсолютно животно - не съм предполагала, че някой може да ме размаже така с въртене на гъз :D , имам мускулна навсякъде от нея! Лайк !

* На функционалното кардио не отидох, щото ми се застъпи с танците, пък имам нужда от купон, по-близо ми е и го предпочетох.
* После още малко се раздвижих с голямото чистене, преди тва чистих и у нас, обикалях напред-назад, търсих една печатница в една сграда и се възползвах от много стълби, та потичах до петия етаж... Абе,размърдах се днес, друго си е.

Сега се прибирам и ще вечерям с неовкусена салата като тази на обяд, без семки, с хубавите ми зелени маслини (с риган и зехтинец) и порция дроб с лук, домати, шарлан, вино и подправки (на фурна).150мл вино.

* Водица днес пийнах повече отколкото пия напоследък - някъде към 1,5л ми се събра. Трябва да се назоря да поемам по повече май-май.
* Добавки :
л-карнитин за първата тренировка
вит. Ц
магнезий
хром

:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.10.13 23:50.

Т. Тодорова

09.10.13
20:59

- мляко с какао и мед; банан; хром
- щъкане; мляко с какао; щъкане
- дроб, салата от морков и ряпа, маслини, сирене, едни крекери на “Път към здраве” с риган и сусам - вкусни са ми и на състав са добре, ако това, дето го пише на опаковката, е истина (пълнозърнесто пшенично брашно, зехтин, сусам, фини овесени ядки, царевично нишесте, овесени трици, ленено семе, хим. сол, сода бикарбонат, бакпулвер, синап, риган, кимион, вит. Ц, лимонена киселина). Не са перфектни, ама биват на общия фон.
- неизвестно количество (nhappy2) фъстъчено масло с мед и мака
- какаов чай с мед ; още няколко крекера
- бъркоч от извара,гъби и чушки с шарлан - без да искам го позапържих, ама няма да умра, предполагам :) ; малко пуешко/свинско роле, кашкавал... Огладнях, маслини... Ох.

Бях днес на лекар, най-накрая - всичко ми е чисто, нямам възпаления, нямам кисти, прекрасна матка и два чудесни яйчника съм имала :D
Ей такъв па комплимент никой не ми беше правил :D
Много ме хареса като й казах, че не пия антибиотици, хормони, обезболяващи и всякакви боклуци- някак очарована остана. Да не повярваш.

Пих си вит. Ц, сутринта и вечерта по 1 магнерич...

Утре ставам в 6, на училище съм от 8 до 18:30, после съм от 20:00 на Зумба пак и после на чистенето. Куул, а? Днес не тренирах, щото след вчера съм изтощена - явно трябва по-внимателската да се вработвам след толкоз дълги почивки.

Водата днес е към 2л.

:)

Т. Тодорова

11.10.13
18:26

вчера :

цял ден зор, 1 банан, 2х капучино, домашен сандвич, 2 бири с колеги, час Зумба ... 2 препечени филии с пуешко, домат, сирене и още нещо, дето не си го спомням.

днес :

банан, 4 часа активно основно почистване на апартамента, мега освинване в стил ПМС /то май ми е време/ с : картофи, праз, гъби..и още някви зеленчуци, сготвени от К. на фурна, 3 препечени филии, топено сирене, парче наденица и ЦЯЛА кутия бисквити Престиж Мюсли. Час и половина търкал в леглото, 2-3 с.л. фъстъчено масло със сладко /купешко/ от ягоди, а търкалът продължава.

Много се преуморих. Това с избухването в храната ми прави впечатление, че се случва, когато съм недоспала, когато съм супер изморена и нямам енергия.
Няма да тренирам днес, планирам да спя до утре, да се наспя здраво... най-накрая.

Т. Тодорова

12.10.13
19:03

До какви изводи стигнах :

- липсата на сън ми ***ва майката и на двигателния, и на хранителния режим, и на емоциите
- въглехидратите ме убиват, а се тъпча с тях, когато съм преуморена
- млечните ме затлачват и ми носят киселини (не всички, но повечето)
- по-малки количества месо са по-добрият вариант за моя организъм
- 1,5-2л вода са ми достатъчни в по-хладните сезони, но падна ли под това количество за повече време, започват бъбречни терзания
- прекалявам с мазнините и колкото повече ги ям, толкова повече ги търся
- за да се придържам към режим, който да ми носи удоволствие, трябва да намеря начин да вадя пари :D
- с това хранене резултати никога няма да получа - ТРЯБВА да смятам п, в, м и калории, за да избутам + че трябва да се самобичувам от време на време - ако само се поддържах, нямаше да е такъв проблем, но щом искам да свалям много, не си е работа да изяждам по 100гр тахан наведнъж или пък 4-5 филии дневно, били те и най-прекрасните на света..После и 3 тренировки да направя, все тая

Не тренирах, ядох нормално, пия вода сега и така.

Лека.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.10.13 19:04.

казано от Т. Тодорова на 12.10.13, 19:03:

- липсата на сън ми ***ва майката и на двигателния, и на хранителния режим, и на емоциите

Е те това и на мене ми  ***ва майката напоследък! (dull) Един месец стана откакто децата тръгнаха на даскало и ставам в 5:30 сутринта и няма, и няма свикване. Не ми стига съня и направо ме хващат лудите! (devil)

Т. Тодорова

12.10.13
19:31

Мани, и аз не мога да свикна, особено като ми се налага да прекарвам много време, взирайки се в компютър, просто съм изцедена и очите ми са пълни с кръвоизливи, и ме болят отвътре едно такова.
И като нямам време да се занимавам с готвене § да си бъркам разни неща, ям каквото намеря и става лошо.
Ако имах и деца, не знам как щях да изклася :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.10.13 19:32.

Т. Тодорова

13.10.13
16:53

ДНЕС:

- какао с лъжичка мед и 50мл мляко
- няколко кестена с резенче сирене чедър & 30-40гр кашкавал
- една пудла :P
- лъжичка пчелен прашец & лъжичка мед, за да го преглътна

Разболявам се и хич не съм доволна. На К. сестра му е с пневмония и не ми се ще да стигам до нейното положение. Бият й 3 вида лайна май, преди това пи някакъв друг антибиотик... На мен ми става лошо само като си помисля да поема такова нещо :( . Ако ще се тровя, то поне да е с бира и въглехидрати :D
Затова започвам ударно с чайове и разни други неща, че се стреснах.

- билков чай с мед, настърган джинджифил и черен пипер, и лимон + 500мг вит.Ц

По-късно пак ще пия такова, ще си ям пудлите, ще си пия МСМ с лимон и само сок от лимон,и 1,5л много топла вода за кратко време, та да ме припоти и прочисти малко. Ще видя някакви зеленчуци да си задуша.

Не съм тренирала, поработвам цял ден и готвя.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Ето ми и новата любима рецепта. Вие сигурно я знаете, ама аз тепърва ще й се радвам :). Пействам си поста от фейсбук директно, щото ме мързи да пиша отново.

Една дружка ми даде пакет нахутено брашно, за да си направя пица. Ами да, ама нещо ми се отщя от тая идея- за да мине пица вкъщи, трябват меса, млечни, лук, чесън ... Реших ,че ще си търся нещо постно и лесно, и от раз уцелих десятката с една рецепта за нахутена палачинка, казваща се пудла.
Снимките не са мои, защото не можах да си издиря картата на апарата (все нещо затривам - я ключ, я телефон, я друго), затова използвах такива от интернет. Така,де - от нарязан на ситно домат до нарязан на ситно домат, едва ли може да има някаква фрапираща екстериорна или вкусова разлика . Пък и вкъщи се снима трудно, заради слабата светлина.

Така. Да видим сега манджата.

* Продуктите *
- 200гр нахутено брашно
- 50гр бяло брашно
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. куркума
- 1,5л хималайска сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. накълцан магзаноз
- 300мл студена вода
- 2 домата, нарязани на дребно
- 2 люти чушлета
- 1 ч.л. пресен джинджифил, настърган
- краве масло (обикновено или гхи)
- лимонов сок

*Как става номерът* :
- пресяват се брашната и се смесват заедно със сухите подправки & магданоза
- бавно се добавя водата и се разбърква, докато видите подобие на хомогенност в купата (може да е гъсто, но като се сложат доматите, си става нормално)
- добавят се въпросните домати, джинджифила и чушката, и се доразбърква, докато прецените, че е окей за слагане в тигана - трябва да прилича на нормална смес за палачинки, но с разни неща вътре
- в тигана се разтопява масло, сипва се смес и се пече, докато порозовее хубаво (според мен, не е гот да се правят много дебели, защото остава сурово отвътре), после се обръща и се повтаря същата процедура от другата страна
- когато е готова, палачинката се поръсва с лимонов сок и се сервира с разни неща по желание, като на мен ми се ще да имаше наоколо едно авокадо & малко чили сос

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.10.13 16:54.

Т. Тодорова

14.10.13
22:52

14/10/2013

до 13:30 – нищо, нито вода, нито храна
14:00 Шепра орехи, 4 бразилски, лъжица мед с лъжица пчелен прашец, билков чай със сок от ½ лимон и парче настърган джинджифил
15:00 Две нахутени палачинки, намазани с топено сирене и отгоре- чили сос; салата от зеле, морков, домат, сусам, шарлан, хим.сол и домашен ябълков оцет; 500мг вит. Ц, хром
16:20 2 сливи от буркан със сладко
- 200мг вит. Ц
- билков чай с лют червен пипер :D
Тренировка :

Загрявка : стави § 10 минути кардио
50 минути пилатес - по 10 минути за : дупе § крака, ръце § гръб, ядрото, цяло тяло и стречинг. (през цялото време с по половин кг на всеки крайник, а по време на упражненията за ръце и гръб - с по 1-1,5кг)

- 1/2 нахутена палачинка § топено сирене
- ей сега, в 11 - 1 нахутена палачинка § свинска плешка с гъби и зелен лук, сготвени в йенска тенджера с малко вино и подправки

Преди лягане : фолиева киселина, магнерич

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.10.13 23:07.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1