18.10.13
17:52
То затова се правят и кътинг цикли (/миницикли), защото не само се изчистваш (+ ставаш по силен килограм за килограм), ами и подобряваш инсулиновата чувствителност. После качваш повече и по-лесно маса, без да омазняваш почти. Ако не си правил тоя кътинг цикъл, може и да не успееш да качиш толкова, колкото след това ще качиш, само дето мазнините ще са двойно повече.
Кътинг цикли на НВД ли, Ванка? И после като качваш с повече въглехидрати?
Засега както се храня доста добре ми се отразява, като цяло тялото ми е доста послушно иии расте адски бързо, само трябва да не правя глупости и да имам дни с под 2000 калории и някви глупости да ям...
Гърди+ ръце+ предмишница
Лежанка: 5 @ 85, 85, 80, 80, 80
ФЛайс с дъмбели: 4х10 @ 20 кг
Флайс на машина: 3х15 @ 75 ли е деазнам
Направих следната схема за да обхвана голям рейндж от повторения 5-10-15 повторения. Видях го от Т-нейшън, както и това за вълните на тягата :)
Бицепс 2 упражнения - чуково и с прав лост - по 3 серии
Трицепс: 5х5 @ 60 кг тясно темпото 4-1-1
Трицепс на въже: 4х10
Трицепс супиниран хват: 3х15
Пак 5-10-15…
Предмишница 4 серии навиване на въже
Храната: сутринта сандвиш с гауда и филе и банан с мляко, на обяд , свинска пържола, грис халва и брауни
След това към 15:30 пак малко пържола
И след тренировка сега - 10 яйца с масло и хляб
после пица ще поръчваме...към 750 грама пица ииии ябълки : )
18.10.13
19:35
Не обичам терминът НВД, защото тук хората го слагат в рамка (0,8-1гр. CHO на кг/BW),а това предразполага задължително към повишаване на мазнините в храната,ДРАСТИЧНО. Никой не е казал да се ядат малко мазнини, но те да са повече от самите въглехидрати...не мисля, още повече, че са с двойно повече енергийна стойност, а аз лично (както и доста други хора с бърз метаболизъм) почти не усещам енергия от мазнините, независимо дали са преобладаващи/комбинирани с доста протеин/комбинирани И с протеин И въглехидрати (последното става мешавица,след която ми се приспива даже,пада ми енергията).Въглехидрати + протеин си е чиста работа, на закуска мазнини, после вечерта малко мазнини и толкова.Аз лично единствената ми мазнина е от яйцата - 10-12 цели на ден, това са 50-60гр.От раастителни източници и тук-таме някой джънк събирам 70-80гр. но не повече.
Отклонявам се от темата,мисълта ми е че НВД значи по-ниски въглехидрати,спрямо тези на които поддържаш или качваш, без да бараш количеството мазнини и протеин. Хипотетично.
600гр въглехидрат, 80гр. мазнини и 200гр. протеин да кажем , че са ти макротата за качване.
-150гр. въглехидрат = 450гр. са ти поддръжка на добър релеф.
-150гр. = 300гр. това е диета за чистене, тук в случаят 300-те гр. се падат НВД,докато мазнините са си все още 80гр. и протеинът 200гр., но общо калориите излизат 2600 някъде, сиреч добри калории за чистене. Избиеш ли на застой - 30гр. въглехидрат и пак сваляш и така...
но такива диети с 60гр. въглехидрат и 200гр. мазнини...аз не препоръчвам за хора със здрав метаболизъм,търсещи хубав релеф и естетична физика,които тренират с тежести,С ТЕЖЕСТИ тежко и правят кардио.РБД също става, но ако съотношението е 300гр. въглехидрат и 100гр. мазнини, това пак е диета за сваляне и пак може да се каже счита за НВД, прост с повечко мазнинки.
Мнението беше редактирано от lordinario на 18.10.13 19:37.
Аз да ти кажа не съм смятал колко протеин и мазнини приемам на ден ииии каква част са от общите калории. Иначе засега, както е и в тренировките, няма да следвам някаква програма или режим, ще променям всичко и ще ям разнообразно. Засега съм много доволен, нацепил съм много....дейба...
Иначе имаш доста задълбочени наблюдения, евала. Ще се замисля. ТО като цяло сега ще качвам де...поне 6-12 месеца
18.10.13
23:20
Благодаря. Естествено че имам задълбочени знания, никой не стига 6% телесни мазнини натурално по случайност...най-вече като обича шоколадовите изделия :Д
Живи и здрави, успех за напред!
Мнението беше редактирано от lordinario на 18.10.13 23:21.
Здравейте, онези... : ))))
начиии
Рамо + гръп ( много бавно и фокусирано повторения, фокус върху негативната част, без никаква интерция даге)
Странично с дъмбел - 4х8 + 1 серия , 8 повторения на машина
За задно рамо 4х10 на машина
Набирания - 3 серии - 8, 6 , 6 - много бавно
На скрипец—подхват - 4х8
Мъртва тяга: 5 @ 110, 130, 4 @ 140, 1 @ 150
Гребане с дъмбел - 25 кг - 3х8
Трапец с дъмбели: 3х10
Предпишница: 4 серии нагъване на въже
Малко съм хремав иииии нямам апетит, даже ся вечерта сще ям плодове ииии иначе ядох малко ориз и пилешко през деня и свинско ...ама като цяло не ми се яде :*( утреее ще видим даге, може би да закуся преди тренировка :)
Мара даге
Гърди и ръце:
Лежанка: 5 @ 70, 80, 4 @ 90, 2 @ 95, 2х3 @ 80 кг
Флайс с 20 кила дъмбели: 4х8
Флайс на машина - bitch flies - 3х10
Скотово с дъмбел - 3 серии , прав лсот за бицепс - 3 серии по 10
Тясна лежанка - 4х8 @ 60 с много бавно пускане - 3-4 секунди
Въже за трицепс, 3х10 кофички, 1 серия лицеви - 10
Предмишница - навиване на въже - 4 серии : )
Храната:
пилешка пържола ориз, филии с масло, лимони, банани, после ся ще ям ориз ииии пържоли и греипфрути : )
изядох вчера 3 греифрута и се излекувах нарпао мнгоо яко беше : ))) иии така като цяло сичко е наред ама тряя повече да тренирам, усещам чеее имам прекалено мн опит за да праа такиа леки тренировки и тялото вече не реагира : ))) ще дигам яко.
Бтв - як канал в ютюб да гледате е на Елиът Хълс - Elliot Hulse
Ко става ве, защо сте луди?
еммм начи чоек...тренирах днес кво да ви кажа :Д
Крака - корем ПАРСЕЦ
Заден клек: 5 @ 70, 90, 100, 110, 3 @ 120
Клек на един крак ( не е български просто единия е отзаде като на напад!) ; 4х8 @ 60
Преден клек: 3 @ 60, 3 @ 80, 3 @ 90, 2 @ 100, 1 @ 110
Superseriq - екстензии и сгъвания за бедрата - 4х8
Прасец на един крак прав и на машина : ))) ляляляляяляля
Корем - повдигания на карката - 3х15 / коермни преси с 12 кг диск - 3х20
малко разтягане
Храната даге:
ориз преди тренировка
след това такоано, - мед, кис. мляко, орехи - 100 грама и мед / след това 2 пържоли пилешки и картофено пюре ииииииии доечера 2 пържоли пилешки и 400 грама ориз !!
Мара ве , начи сяяя днес тренирах и си каах искам така да тренирам че после да заспя на прао да нямам сили за некфи други работи
Мъртва тяга: 3х5 @ 135 ; 2х3 @ 150
Вертикален скрипец широко: 4х8
Добро утро: 4х8 @ 70 кела
Хиперекстензии с 10 кела: 3х20
Трапец с дъмбеле: 4х8 @ 40 кг дъмбе
Раменни преси с дъмбел: 8 @ 17.5 ; 3х8 @ 25
странично рамо 4х8 на машина
Задно рамо 5 серии до отказ с увеличааща тежес
Храната е мнохо:
преди тренировка ориз - 200 грама , креатин етил естер
след тренировка - 3 банана, мюсли бар , ябълка
спане след тфа
после 5 яйца с 2 пържоли - 400 грама пилешко или 350 някъде
по-късно - 2 пилешки пържоли + ориз : )
Здравейте!
Днес беше един прекрасен ден!
Преди няколко дни увеличих калориите, резултата от това е че сега съм 87.300 и то почти нагладно. :) Разбира се, сигурно е мазничко, но пак съм нацепил плочките : )) Ще продължа с големите количества храна и тежките щанги и ще видим докъде ще я докараме.
И самата тренировка:
Лежанка: 3@85 ; 5х3 @ 90
Флайс с дъмбели: 8 @ 20, 8 @ 25, 6 @ 27.5, 5 @ 27.5
Странично рамо на машина:4х8
(Реших пак да ударя рамото вместо бицепс)
Задно рамо: 5 серии по 15-20 на машина
Трицепс с права ръкохватка:4х8
Трицепс с въже: 4х8
Предмишница 5-6 серии навиване на макара
Храната:
Преди тренировка (10 и 30) 200 грама ориз, креатин, цинк
След тренировка ( 2 часа) - 500 грама пилешко, 3 филии черен хляб, 3 банана
По-късно имам 5 яйца и пилешка пържола с 200 грама ориз, които ще ям тук, на работа.
Приятна вечер и успех в живота!
А да, много навреме е въпроса, защото всъщност е Power Flies. Тоест, ако според бодибилдинг методиките при флайса трябва да има леко сгънати лакти и по този начин един вид да се увеличи рамото и да се усеща по-тежко, азз обачее на тия кила усещам че въпреки че съм сгънал повече в лактите напрежението е много по-голямо отколкото да правя с 10 кила и прави ръце :)
Така че - да, сгъвам ги малко, но е доста добро ии щади лактите.
Гледах видеота и четох че лежанката не е най-добро за маса в гърдите иии реших да пробвам някакви по “изолиращи” и съм доволен. Трябва да вкарам и кофи.
Тренировката от вчера даге:
Преден клек: 5х3 @ 100
Заден клек: 2х3 @ 110, 3х3 @ 100
Прасец ии корем :)
казано от valerious на 25.10.13, 19:40:
Така че - да, сгъвам ги малко, но е доста добро ии щади лактите.
Гледах видеота и четох че лежанката не е най-добро за маса в гърдите иии реших да пробвам някакви по “изолиращи” и съм доволен. Трябва да вкарам и кофи.
То хубаво пише, ама практическия опит е по-важен ;)
Има наистина някои хора, при които поради структурата им и/или техниката на изпълнение, лежанката наистина не им действа много добре като упр. за гърди. Но ако ти усещаш (след като си усъвършенствал техниката разбира се), че лежанката ти действа където трябва (т.е., след тренировка с лег имаш мускулна в гърдите, а по време на серията усещаш как работят те), няма значение кой какво пише.
За мен примерно лежанката Е най-доброто упражнение за маса в гърдите (като цяло), а полулега - за горната част. Е да, може да е с лост или дъмбели, все тая, т.е., усещам ги все в гърдите. Кофите също разбира се, но там съм много силен и трудно окачам тежести и са неудобни за прогресия, пък и не развиват горната част.
Флайс - загуба на време ;) Поне за мен. Имам сигурно десетина тренировки с флайс през живота си и като гледам и без него съм си развил гърдите. Или пък пек-дек - това го правих малко само като начинаещ, щото бях заблуден :D
Мога да ти препоръчам обаче флайс през долни макари - събираш ръкохватките пред лицето. Много добре натоварва горните гърди и е в пъти по-добър от дъмбелите, при които напрежението в мускула се губи още по средата на движението.
Амии то нищо не остава за гърди освен да правя една лежанка по-обемно и малко кофи. Общо взето ги добавям защото по-време на упражнението ги усещам как работят, но за мускулни трескиии...нямам още..аз и от лежанката не успявам да си докарам.
Попринцип не бе бърка да правя лежанка + кофи като тренировка, но това ще означава промяна в сплита - нещо такова:
Понеделник - Лежанка+кофи / преден клек +прасец
Вторник - Мъртва тяга + асистиращи за гръб + рамо - горна част
ПОчивка
Четвъртък - Лежанка+кофи / преден клек +прасец
Петаг - Мъртва тяга + асистиращи за гръб + рамо (еректори/долна част)
Събота и неделя почивка
Един вид - да премахна бицепса иии единия ден крака, в които правя само клек. И ще увелича повторенията и сериите на основните.
Какво мислите за тая програма в сравнение с предната ми:
ПОнеделник - гръб + рамо
Вторник -= гърди ръце
Сряда - крака _ прасец + корем
Четвъртък - гръб + рамо
Петък - гърди ръце
Събота и неделя почивка
Колко дни в седмицата е ? Или е 3+1
Не мисля да правя отделен ден за крака защото правя само клек и прасец иии пак се потяя тряя да ходя да се връщам дааа се преобличам и т.н. тоест то пак може пуш пулл ноо да вкарам един клек в пуш деня. То всъщност както го написах горе горе долу си е пул-пуш разделено. Ама не знам де..кажете какво мислите, ако не - ще си продължа по-старата програма, ро разликата не е огромна просто 1 ден за крака го правя на 2 и тренирам 4 дни а не 5
Ти искаш да тренираш м.групи по 2 пъти така ли ?
аз ся съм на нещо подобно Push(klek) pull rest и повтарям inb4 overtraining
може и push rest pull rest repeaat и в пуш деня да правиш клек :Д
Ем да, то и това е вариант - по-скоро първото, което описа защотооо едн тренировка ден почивкаа ще е прекалено леко :) макар чеее деазнам. Ще проам с варианта - Пуш и клек + Пулл и рамо почивка после същото и две почивки. амаа попринцип тр дам време ан тая програма де :) ще видим днес как ще го измисля.
Начиии вчера::
Мъртва тяга до 1-ца на 150 и после 4х8 @ 120 , можеше и на 125 нооо ся за 5 кила—-
Набирания успореден - 4х8
Разтваряне за рамо встрани: 4х10
Задно рамо:4х10
Предмишница:
Храната общо за деня е към 1 кило пилешко, 500 грама ориз, мляко с мед и към 3,5 литра вода
Лежанка: 4х5 @ 90, 4 @ 90 : ))) това ми е личен рекорд на петиците
Кофички 4х8 с 20 кила тежест
Преден клек: 8 @ 80, 6 @ 90, 4 @ 100, 1 @ 110
Това е
Храната:
пилешка супа с макарони на фурна и грис халва сутрин
На обяд -300 ориз с 4 яйца
3 и 30 часа - ориз с яйца пак
тренировка
След тренировка 3 пържоли от пиле с 1 яйце и сега си правя още пържоли да ги ям с сирене и кетчуп : )
Много добре тренировка днес, даже ся ми е малко тежко такоа, не мога да мисля, малко не ми се говори с хора, начи съм ударил яко гърба :ДДД
Добра тренировка с Миленката даге, много знае тфа момче и ми каза някои упражнения дето няма да ви ги споделя де , но просто ще кажа че съм ги правил и ме надъхва на тягата :) и той друпна малко тяга :)
Мъртва тяга: 5 @ 110, 3 @ 130, 2 @ 150, 2 @ 170, 2 @ 180, 0 @ 190 : ))) напрао като заварени деба....ама след тф анапраих наказание
2х4 @ 160 : )))
Набирания 3х8 - упсореден хват, бавни и контролирани и на скрипец 3х8 с широк хват.
Странчино рамо на машина 4х8 с увеличаваща тежест и задно рамо с малко различен хват 4х8
Храната:
преди тренировка ориз и креатин
след тренировка чай, почивка 1 час и хапнах 10 яйца с сирене и хляб ииии като цяло нямам и апетит , тая тренировка ми разказа играта, тряяше да поспа
Утре отиам на плевен на тренировъчен лагер и няма да има почивки : )))
01.11.13
05:35
Честит рожден ден (party) (party) ! Жив и още по-здрав (muscle) :P ;)
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ВАЛЕРИ (party) МНОГО ЗДРАВЕ, УСМИВКИ И ПОВЕЧЕ СИЛА (muscle)
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК (cake)
Хайде и тук - жив и здрав, приятелю! Хубави емоции, много здраве и сила! (beer)
Ехооо : ))) Благодаря за хубавите пожелания !!!
Чак сега влизам в форума иии трябва да опиша 3-те тренировки досега
Гърди и ръце на 1-ви ноември:
Лежанка: 5х3 @ 90, 4х8 @ 70
Кофички: 4х8 @ 15
Бицепс: скотово с дъмбел 4х отказ
Трицепс на права ръкохватка и въже
Странично с дъмбели и задно рамо на машина 4х8
2-ри ноември: крака и прасец, корем
Клек на един крак : 4х8 @ 55
Преден клек: 5х8 @ 75
Заден клек:3х8 @ 70, 70, 80
Прасец - повдигане на един крак, и на два крака до отказ общо 8 серии
корем - повдигане краката от вис, коремни преси и странични коремни преси
Днес:
гръб + рамо
успоредни широки набирания : 4х8
Мъртва тяга: 2 х 1 @ 160, 8 @ 130, 8 @ 110
На вертикален скрипец: 4х8
Фермерска разходка: 50 метра @ 30, 40, 50 кг дъмбел
Странично рамо с дъмбел: 4х8
задно рамо: 5х15 - на машина
Малко прекалявам с храната и съм 88 кила :ДДДД амааа не съм много мазен бре...качвам мазно равномерно ли деазнам или просто яка саркоплазмена хипертрофия върху миофибриларната :ДДД
И аз сега виждам, че си имал рожден ден, Валери! С малко закъснение - жив и здрав, и само успехи!
Мерси : ))))
Тренировката вчера:
ЛЕжанка: 4х8 на 60 кг бавно и контролирано
Кофички:4х8 @ 15 кг пробвах да е бавно, нооо ми е трудно самото движение
Пек дек: 4х8 - доста добре влезе тая машина и успях да се напуна повече на нея отколкото на лежанката ии мисля да я включа по-често
Флайс: 3х8
Бицепс - скотово с дъмбели и с крив лост - общо 7 серии
Трицепс - тясна лежанка -4 х 8 ; с права ръкохватка - 4х8 ’ с въже 4х8 ; френско с дъмбели 3хотказ
Днес: крака
100, 100, 50 клека с собствено тегло
2х25 метра напади с 2х17 кг дъмбел
Прасец - към 10 серии общо с различни разкрачи
Корем - повдигане краката от вис - 4х20
Повдигане от пейка - 4х20
Коремни преси с 15 кг - 3 х 30
странични преси - 3х20
Тенис на маса малко :)
88 кила съм някъде
07.11.13
14:02
Мара даге :Д
Тренировката:
лежанка 1@110кг 3х3@100кг
кофички 4х6@30кг
набиране 4х8
флайс 4х8
странично рамо 4х8 и задно рамо 4х8
ии бицепс 4х8
и много ям, парсе съм макло ас
07.11.13
16:03
Веси, аз само я описах, заслугата за тренировката си е изцяло на Валери, той е много як между другото (nod)
казано от Danniii :) на 07.11.13, 16:03:
Веси, аз само я описах, заслугата за тренировката си е изцяло на Валери, той е много як между другото (nod)
Хахахаха, много ясно :) не съм се и замисляла, че това е твоя тренировка, просто ми стана любопитно :P
казано от Веселина Иванова на 07.11.13, 16:04:
казано от Danniii :) на 07.11.13, 16:03:
Хахахаха, много ясно :) не съм се и замисляла, че това е твоя тренировка, просто ми стана любопитно :P
Това е за да може Валерката да си лайк-не собствената тренировка, Веси ;)
ХАхахахаххаха : )))) Ами то пък иначе не ти разрешава да си лайваш своите си постове....
благударя Даниии (хуг) : ))) златно момиче
значиии ся...днес пътувах с влака и както винаги като се видя след това в огледалото сякаш съм 90 кила мазнини - никакъв тонус и много умряло настроение. Но това е временно, трябваше да нарпавя измерването днес , но ще трябва да си купя метър първо.
Начи много съм доволен на 110 лег и то ако разгледате предните тренировки достаа странен подход към макса ииии още нещо...подобрих си загрявката иии мисля че това ще ми помогне да правя и нови максове, ама няма да ви кажа как я правя : )) Ne..смисъл не е нещо особено но са дихателни упражнения плюс малко динамична работа с лоста , която досега не съм правил, не че е новост за някой. 3х3 на 100 кила даже май е по-голямо постижение. ииииии после съм много доволен от пек-дека....супер много можеш да се напънеш и да генерираш много повече повер - сигурно щото е фиксирана в една равнина тежест...нооо е яко..
Ае даге тфа е от мен, ще ям повече ииии така...това е за днес. успях и да надуя усилвателя на китарата яко днес иии ми е хубав ден
Хелоу момичета и момчета ко стаа
Начи днес малко странна тренировка , но не мога да кажа че имах много повер
Умряла тяга:
2 @ 150, 1 @ 160, 1 @ 170, 0 @ 180, 5 @ 150, 4 @ 160
Банирабия успореден - 4х6 бавно и контролирано
успоредна широка ръкохватка на вертикален : 4х8
Мъртва тяга - да , отново
2х8 @ 120, 8 @ 130, 8 @ 135
Странично рамо на машина 4х8
Задно рамо на машина : 3х 12
Разтяганки и това е
Храната е:
палачинки с кайма и картофи и 2 кюфтета преди тренировка + креатин
след тренировка същото с хляб
И за вечеря , орехи..може да взема и др ядки, пак същите кюфтета и палачинки иииииии нещо друго може да купя
Ма тя омриала ма
ее Миленка дай още някав съвет за упражнение, че много ме кефят твоите упражнения, аз не знам как ен си станал мистер Сенко все още опааа исках да каа Олимбия : /