08.11.13
14:02
Миналата година “суплементирах” според биосигнатурата, като добавих само “най-големия приоритет за момента”. Резултата след 2 седмици показваше, че непропорционално е намаляла гънката, която е била “диспропорционална”(приоритета не се определя от големината на гънката, а от съотношението й спрямо другите), която не е намалявала по този начин при другите ми опити(и случайности) за “чистене”.
Демек по моя опит има някаква файда за мен от биосигнатурата.
08.11.13
14:29
казано от Boby_ на 08.11.13, 11:30:
Лазаре, цитирай ми проучване, в което еднозначно се доказва корелацията между дебелината на определена кожна гънка и нивото на съответен хормон - издание и брой. Аз ще имам грижата да си намеря журнала. :)
Поздрави!
П. П. Не ме разбирай погрешно. Не казвам, че твърденията на Поликуин не са верни, нито дори, че няма доказателства, а само че аз не успях да намеря такива.
Боби,
не искам да смяташ, че те подценявам по какъвто и да било начин - кажи ми честно - колко време отдели да търсиш?
- Feldman R, Sender AJ, Siegelaub AB. Difference in diabetic and nondiabetic fat distribution patterns by skinfold measurements. Diabetes. 1969 Jul;18(7):478–486
- Dundar B, Dundar N, Erci T, Bober E, Büyükgebiz A., Leptin levels in boys with pubertal gynecomastia., J Pediatr Endocrinol Metab. 2005 Oct;18(10):929-34.
Поне едното от двете можеш да го намериш free.
Има много информация по въпроса, само човек да има време да се рови.
Също така е много важно да не се водите стриктно по писаното за Биосигнатурата в нета - написано е така, че да привлича вниманието на хората, а едва-едва докосва повърхността.
Като цяло цялата концепция е малко криво разбрана (или представена?). Като си довърша статията по въпроса, се надявам да мога да предоставя малко повече яснота по въпроса.
поздрави
Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 08.11.13 14:30.
Втората статия е лесна за коментиране - аз лично не виждам връзката с биосигнатурата. Изследвани са 14-годишни момчета с гинекомастия (съответно контролна група без гинекомастия на същата възраст). Не е открита статистически значима разлика в нивата на хормоните с изключение на лептина. В заключението се говори за вероятност лептинът да е “замесен” в патогенезиса на пубертетската гинекомастия заради стимулиращия ефект на лептина върху ароматазата.
Всякакви изводи за нещо извън тази възрастова група, пол и конкретен казус за мен са необосоновани. Не се споменават и кожни гънки.
Първата статия е далеч по-интересна и много по-релевантна. В обобщението се говори за връзката между мъжкия тип омазняване при жените и диабета, като в края му се казва нещо много интересно - индивидите с диабет имат по-голямо общо количество мастна тъкан от недиабетиците от контролната група. Интересно заключение, което според мен компрометира всякакви по-нататъчни сравнения между гънките.
По-долу прилагам оригинала на обобщението от самата статия (която не е много дълга и може да бъде свободно свалена от сайта на списание Diabetes).
Прилагам и две много интересни диаграми - разпределение на кожните гънки межди диабетици и недиабетици, разделени по пол и “раса” (публикацията е от 1969-та и в нея свободно се говори за негри).
На диаграмите се вижда много ясно, че при белите мъже има статистически значима разлика между диабетици и недиабетици само в гънката на прасеца. При тъмнокожите мъже разликата също е само в една гънка. При белите жените са повече, но от друга страна при тъмнокожите жени са точно нула.
Това, заедно с явното признание, че при групата диабетици общото количество мазнини е по-голямо, за мен също разрушава връзката между биосигнатурата на Поликуин и изводите от това проучване.
Продължавам и по-нататък - и двете статии търсят някаква връзка с хормоналните нива. Еднопосочна. Има много, много път от откриването на такава връзка до доказването, че тя е причинена от липси на определени вещества и че добавянето им в организма ще обърне процеса ЦЕЛЕВО точно в тази определена гънка.
Правя грешка, че се занимавам с това. Когато някой излиза с твърдение (в случая Поликуин), именно той трябва да доказва правотата му, а не обратното. Захванах се само защото те смятам за много комептенен и интелигентен човек и смятам, че като цяло помагаш на хората.
Чакам с интерес статията и обещавам, че ще я прочета внимателно, ще издиря цитираните публикации, ще се консултирам с експерт по медицинска биостатистика (баща ми), както и с поне двама ендокринолози, преди да кажа нещо критично за нея. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.11.13 19:33.
Оня лаф за многото хора в залата и единия, дето знае за какво говори лектора, казвал ли съм Ви го:)))
08.11.13
21:26
Не си.
казано от lordinov на 08.11.13, 21:26:
Не си.
От време на време ме канят да съм лектор по някакви младежки теми и въпроси, където се опитвам да отида максимално подготвен и адекватен.
Имам достатъчно време и желание да подготвя по дадената тема, чета алтернативни източници и сравнявам гледни точки.
Та един път имам дебат по темата “Х”. Всичко е наред, владея аудиторията, обсъждаме, дискутираме, спорим...аз излагам гледни точки, споделям източници, статистики и т.н.
Ама явно съм се престарал и в един конкретен случай съм споделил нещо безумно грешно(просто съм неглежирал момента на осводомяване по него), но аз понеже ги мога тия работи, така съм раздул балона и съм се обосновал, че всички са ахнали...:)
Та, след като свърши събитието, ме дръпна един от гостите на “дебата”, човек с доста опит и такт. Та насаме ми каза ” Виж сега Славчо, много си готин, обаятелен и убедителен, но по темата “Х” такава глупост каза, че си нямаш идея. Запомни, че в залата може да има един човек, който да знае за какво говориш, но в неговите очи ще изглеждаш смешен и жалък с опитите си да убедиш хората в нещо, което ти бегло познаваш”.
Човека беше супер добронамерен и никога няма да го забравя.
Та, така...
Някои неща по-добре на лични, това ми е идеята.
08.11.13
22:27
Боби,
пуснах изследванията не за да аргументирам Биосигнатурата (не е и моя работа), а защото това са две от изследванията, които лично на мен ми помогнаха да разбера по-добре някои от хормоналните механизми .
Както написах по-горе - това, което има като информация в Интернет за метода, по-скоро може да даде грешно цялостно разбиране.
Практическият ми опит с този подход до момента показва няколко неща:
- някои гънки се влияят по-лесно и по-бързо от други
- когато си около 20% работят едни неща, когато си около 10%, други неща са по-подходящи
- за да работи изобщо, е нужно ежеседмично мерене и евентуално адаптация на подхода
Лично моето разбиране за Биосигнатурата е, че е по-скоро емпиричен метод, който може да почива на някои хормонални корелации, а може и да не почива (имаше интересен дебат за естрогена и мазнините по краката).
На ме лично ми върши работа в две направления:
1. отработил съм няколко подхода, които ми вършат много добра работа в няколко ситуации
2. мога да насоча, човека с когото работя към ендокринолог, ако преценя, може да има някакъв казус
т.1 са причинно-следствени връзки, които опитно съм установил, че дават резултати.
т.2 става въпрос за случаи, в които се е оказвало, че консултацията с ендокринолог действително е била резонна.
Това е от мен по темата на този етап.
поздрави
казано от Лазар Радков на 08.11.13, 22:27:
Боби,
пуснах изследванията не за да аргументирам Биосигнатурата (не е и моя работа), а защото това са две от изследванията, които лично на мен ми помогнаха да разбера по-добре някои от хормоналните механизми .
Както написах по-горе - това, което има като информация в Интернет за метода, по-скоро може да даде грешно цялостно разбиране.
Практическият ми опит с този подход до момента показва няколко неща:
- някои гънки се влияят по-лесно и по-бързо от други
- когато си около 20% работят едни неща, когато си около 10%, други неща са по-подходящи
- за да работи изобщо, е нужно ежеседмично мерене и евентуално адаптация на подходаЛично моето разбиране за Биосигнатурата е, че е по-скоро емпиричен метод, който може да почива на някои хормонални корелации, а може и да не почива (имаше интересен дебат за естрогена и мазнините по краката).
На ме лично ми върши работа в две направления:
1. отработил съм няколко подхода, които ми вършат много добра работа в няколко ситуации
2. мога да насоча, човека с когото работя към ендокринолог, ако преценя, може да има някакъв казуст.1 са причинно-следствени връзки, които опитно съм установил, че дават резултати.
т.2 става въпрос за случаи, в които се е оказвало, че консултацията с ендокринолог действително е била резонна.Това е от мен по темата на този етап.
поздрави
Лазере, благодаря за разяснението!
Разбирам гледната ти точка и оценявам емпиричния опит - със сигурност си натрупал доста с прилагането на метода. Статията наистина ще е интересна.
Поздрави и от мен!
Коле, сори за спама в дневника ти, ама ако решиш, си напълно в състояние да разчистиш. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.11.13 11:55.
10.11.13
17:45
Има спам и спам...
...на мен този си ми харесва и ще си го оставя! ;)
11.11.13
09:21
Храната днес:
Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, не особено малко парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно
Обяд - 300 g свински врат на тиган и 50-60 g бразилски орех
~~~ тренировка - волейбол ~~~
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 150 g царевица
Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана
Суплементацията днес:
След закуската - 1 таблетка В-50 и 500 mg витамин С
Преди обяд - 30 mg Zn
След обяда - 500 mg витамин С
Преди тренировка - 60 mg Zn
След тренировка - 5 g креатин монохидрат и 500-600 mg магнезий
След вечерята - 500 mg витамин С
Малко по-късно - още около 800 mg магнезий
След последното хранене (преди лягане) - 10000 IU витамин А и 5000 IU витамин D
Мисли:
Стандартна история.
12.11.13
09:24
Храната днес:
Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, не особено малко парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 50-60 g бразилски орех и една мъничка зелена ябълка
~~~ тренировка - фитнес ~~~
Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
След тренировка - 5 g креатин монохидрат и 500-600 mg магнезий
Малко по-късно - още около 800 mg магнезий
Мисли:
Сутринта нещо съм мек днес... не се харесвам.
Пия две кафета (еспресо) дневно... не е някакво стряскащо количество, но ще помисля дали да не ги намаля.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.11.13 12:26.
13.11.13
09:35
Храната днес:
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 150 g грах
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
След тренировка - 5 g креатин монохидрат и около 800 mg магнезий
Малко по-късно - още 500-600 mg магнезий
Мисли:
Снощи тренирах крака във фитнеса. Получи се прилично, но само силовата част. Балансите - трагични. Установих, че ме наболява вратлето когато обръщам глава на ляво. Припомням си колко съм капризен към недоспиване...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.11.13 09:36.
13.11.13
11:41
За ценители:
14.11.13
09:34
Храната днес:
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 3 филийки био-хляб от лимец и 50-60 g бразилски орех
Преди лягане - 200 g свински врат на тиган, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Преди вечеря - 60 mg Zn, 5 g креатин монохидрат и около 800 mg магнезий
Мисли:
Нищо за отбелязване, няма тренировка днес.
Умувам как да организирам фитнеса в следващите десетина дни, защото имам два мача другата седмица.
За първи път ядох хляб от лимец. Вкусен, МНОГО вкусен!
Този, който ядох, беше със семена (сусам, лен, тиква, слънчоглед).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.11.13 22:17.
14.11.13
18:20
Каква марка заквасена сметана използваш?Използвам я основно за да си правя домашна Ricotta,но последния път нещо се обърка и подозирам,че е от смяната на сметаната ,която ползвам.
Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 14.11.13 18:25.
14.11.13
18:43
Danone е сметаната, която хапвам.
Нямам информация да е с по-високо качество от останалите, просто ми допада най-много на вкус. :)
15.11.13
10:08
Храната днес:
Обяд - 400 g свински врат на тиган, 50-60 g бразилски орех и 1-2 филии хляб от лимец със семена (сусам, лен, тиква, слънчоглед)
Вечеря - Пиле на грил и печени картофи
Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g течна сметана (30%)
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
След тренировка - 60 mg Zn, 5 g креатин монохидрат и около 800 mg магнезий
Мисли:
Поспах и отпочинах. Малко разместих храната снощи и за днес на обяд остана малко повече мръвка, но ще го преживея някак... :)
Този хляб засища наистина впечатляващо много...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.11.13 22:15.
18.11.13
12:58
Уикендът - тих и спокоен. Направих една тонизираща заигравка с щангите (в събота) и волейбол (в неделя), но основното беше мързел и лежане. Трябват си такива моменти. Храната - добра - повечко пилешко се събра, ама няма лошо... записвам и един “малък” сладоледен грях (то това е против уроки!).
Храната днес:
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
След тренировка - 60 mg Zn, 5 g креатин монохидрат и около 800 mg магнезий
Мисли:
Добра кондиция. Мързелът през почивните дни прави чудеса. :)
19.11.13
10:13
Храната днес:
Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, не особено малко парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно, една ябълка
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Преди вечеря - 60 mg Zn
След вечерята - 500 mg витамин С и около 1.4 - 1.5 g магнезий
Мисли:
Няма спорт днес. Чака ме тежка седмица и по-добра идея от почивка за днес не ми дойде. Утре имам мач, в събота също.
Вчера изпих последната доза креатин... до ден-два ще помисля дали да взема още малко (CGT Blast, например) или просто да карам без креатин.
Снощи на тренировка си ударих лакъта... сега ме наболява. Детинска непредизвикана грешка... умирам от яд!
20.11.13
09:36
Храната днес:
Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно
~~~ мач - волейбол ~~~
Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана, шепа сурово тиквено семе
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Преди мача - 1 доза White Flood + 2 g цитрулин малат
След мача - 60 mg Zn, 1 доза CGT Blast и около 800 mg магнезий
Мисли:
Мисля за взема един CGT Blast все пак, за да си покрия оставащите 4 седмици с повечко натоварване.
Физически няма проблеми, наспах се (10 часа сън), болката в лакъта не ме тормози, останалото е в главата ми. :)
Загубихме с 2:3 (16:18 в тайбрека) след два часа и половина игра.
Изкарах мача без проблеми с мощността, но в къщи малко по-късно омекването е мега-мощно...
Добавям шепа тиквено семе преди лягане... да има, доста сили хвърлих днес.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.11.13 22:24.
21.11.13
10:27
Храната днес:
Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, парче масло, 1 супена лъжица микс смлени семена и толкова ленено брашно
Суплементацията днес:
Преди вечеря - 90 mg Zn, 1 доза CGT Blast и около 800 mg магнезий
Мисли:
Поспах добре. Днес съм в изненадващо добро състояние. Снощи бях леш, днес има някаква умора в мен, но е далеч от това, което си представях и очаквах. Явно все пак възстановявам по-скоро добре. Днес - почивка.
22.11.13
09:42
Храната днес:
Обяд - 300 g свински врат на тиган, ГОЛЯМА зелева салата и 50-60 g бразилски орех
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 250 g печени картофи
(теглото на картофите е в сготвено състояние)
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
След тренировка - 60 mg Zn, CGT Blast и около 800 mg магнезий
Мисли:
12 часа сън тази нощ - от 19:00 снощи до 7:00 тази сутрин. Има си значение, уверен съм.
Днес съм ОК, пък да видим...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.11.13 12:33.
25.11.13
10:08
Уикендът - изцяло подчинен на мача в събота. Победихме с 3:0 отбора на Черно море БАСК (Варна). Успяхме да играем достатъчно фокусирано през цялото време и се получи сравнително добре. Хубаво е, че приключихме мача в три гейма, за да спестим сили. След мача имаше “леко” залитане с домашни баници (една с масло и сирене + една с пиле, праз и маслини) и крем Брюле. В останалото време храната е добра.
Храната днес:
Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Мисли:
Едва отворих очи днес. Ужас направо... Усещам лека болчица във врата, но не е нещо, което заслужава особено внимание в момента. Просто едно от постоянните дребни неща, неизменно съпътстващи редовния спорт. Продължаваме напред, тази седмица имам тежък мач в събота (пътуваме за Пловдив).
Към кремчето, което хапвам преди лягане, добавям малко прясно мляко. До сега добавях малко вода, защото заквасената сметана е много гъста иначе и трудно става на крем, особено с казеин. С мляко е по-вкусно, естествено, а и говорим за количество около 50-60 ml все пак.
Приключих една кутия Pure casein с вкус ‘бисквитки и сметана’ - много добър на вкус.
От днес започвам вкус ‘шоколад’... май имам какао в къщи, понякога може да добавям по малко.
P.S. Айде и една снимчица за нарцистичното в мен и тези, която не са я видяли във Facebook… :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.13 10:20.
25.11.13
11:56
Т`ва въртене във волейбола било много сложно бе :D
П.П Може ли линк към фейс профила ти?
25.11.13
12:08
Въртенето не е сложно, стига да помниш, че състезателите се въртят по посока на часовниковата стрелка, а зоните са номерирани в посока обратна на нея. Ако те интересува нещо по-конкретно - ще опитам да обясня.
Във Facebook съм с името си (Nikolay Hadjiivanov), но определено не приемам всички покани за приятелство там. :) Всички могат да ми пишат, обаче. :)
25.11.13
12:15
“Към кремчето, което хапвам преди лягане, добавям малко прясно мляко. До сега добавях малко вода, защото заквасената сметана е много гъста иначе и трудно става на крем, особено с казеин. С мляко е по-вкусно, естествено, а и говорим за количество около 50-60 ml все пак”
И при мен това е “десертчето” преди лягане,но варияция с 10% кисело мляко и малко течна сметана за вдигане на мазнините и подобряване на консистенцията, или малко прясно мляко.С шоколадов протеин става като мус.С ванилов и канела също е добър вариянт,но в крайна сметка въпрос на вкус.
На снимката изглеждаш недоспал :)
25.11.13
12:45
казано от Светослав Тодоров на 25.11.13, 12:15:
И при мен това е “десертчето” преди лягане,но варияция с 10% кисело мляко и малко течна сметана за вдигане на мазнините и подобряване на консистенцията, или малко прясно мляко.С шоколадов протеин става като мус.С ванилов и канела също е добър вариянт,но в крайна сметка въпрос на вкус.
На снимката изглеждаш недоспал :)
Аз основно ползвам заквасена сметана, рядко течна. Кисело мляко не, защото ми трябва “разредител”, та затова с малко прясно или вода. :) Шоколадът го започвам от днес. ‘Бисквитки и сметана’ се комбинира страхотно с канела (почти всяка вечер ръся, но не съм го споменавал).
Колкото до снимката... знам ли... Напоследък спя във всяка секунда, която мога и търся още. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.13 12:55.
26.11.13
13:17
Храната днес:
~~~ тренировка - фитнес (крака) ~~~
Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Мисли:
Горе-долу бивам. Днес е време за малко по-тежки щанги за крака.
26.11.13
20:06
Балансите - добре, но не така, както искам и както трябва (а и както мога).
При тях нещата опират и до фокус, разбира се... абе средна хубост.
Трябва ми повече работа с тях.
Силовата част - значително по-добре. С лекота и при много добра интензивност направих всичко с максималните планирани тежести. Точни цифри няма да споменавам, защото някак странно стои в този форум да кажа, че съм клякал 4 серии по 8 повторения със съответно 50-60-65-67.5 kg (giggle)
Доволен. Сега любопитствам как ще се чувстват краката ми утре... (wasntme)
27.11.13
12:06
Храната днес:
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 150 g зрял червен боб
Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g течна сметана (30%) и малко прясно мляко (3.5%)
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Мисли:
Абе има мускулна треска в краката, както и очаквах, но лека и приятна. Нормално - 3 седмици тренирах с 60% от тежестите все пак. Ще видим как ще ми понесе скачането довечера, но нямам особени притеснения. Кондицията е добра.
P.S. Доста скачане на тренировка днес... съответно към края значително загубих мощност.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.11.13 22:45.
28.11.13
09:34
Храната днес:
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 150 g зрял червен боб, салата и малко сладолед (blush)
Преди лягане - 1 доза Pure Casein, 1 супена лъжица микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана, малко прясно мляко (3.5%) и МНОГО какао на прах
Суплементацията днес:
Преди вечеря - 90 mg Zn, 1 доза CGT Blast и около 800 mg магнезий
Мисли:
Хммм... отбелязвам мускулна треска на задната бедрена група и гз.
Явно там ми е все още слабичко място... Почивка днес.
Вечерта имаше един сладолед изневиделица, ама... кремчето преди лягане го пиша ‘вкус натурален шоколад’ - почти изпуснах бурканчето с какао в купичката... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.11.13 10:55.
29.11.13
11:02
Храната днес:
Обяд - 300 g свински врат на тиган и 100 g бразилски орех
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 250-300 g печени картофи
(теглото на картофите е в сготвено състояние)
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Мисли:
Починах си, но нещо се опитвам да настина май.
Уж се пазя старателно... нямам право и време за настинки.
На обяд бърках малко по-усърдно в буркана с ядките, та... ;)
Малко мотивация:
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.11.13 13:01.
02.12.13
10:54
Уикендът - разхвърлян и импровизиран. В събота имахме мач и победихме с 3:2 (след като водихме с 2:1, но това е друга тема). Тежък мач се получи... после бях на рожден ден, а в неделя цял ден бях в движение. Все пак направих едно прилично фитнесче в неделя около обяд (горната част на тялото). Не успях да си почина, не ми достига сън.
Храната днес:
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 100-150 g нахут
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Мисли:
Не съм болен, но и не съм особено здрав.
Гърлото ми не е много добре, леко съм отпаднал... но общо взето съм със силите си.
03.12.13
11:12
Храната днес:
Обяд - 300 g свински врат на тиган и 50-60 g бразилски орех, 2 филийки хляб от лимец и семена
~~~ тренировка - фитнес (крака) ~~~
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 100-150 g нахут
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Мисли:
Продължавам да вися над разболяването. Снощи не се харесах на тренировка - нямаше свежест.
Днес - щангички за крака, олекотеният вариант на тренировката. Малко кашлям и отново не съм съвсем в тонус, но не съм в състояние, което да поставя под въпрос заниманието във фитнеса. Няма за кога да се глезя.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.12.13 12:15.
04.12.13
09:59
Храната днес:
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Мисли:
Снощи се получи хубава тренировка за краката. Както написах - олекотеният вариант (на 60% от максимума). Това ми позволи да пипам малко по-бързичко във фитнеса и без да искам съкратих заниманието с 10-15 минути, намалявайки леко почивките между сериите. Този път балансите бяха много по-добре (миналия път трудно стоях на един крак). Тяхното изпълнение до известна степен е въпрос на фокус и спокойствие, де... Силовата част - много добре, но и е нормално да е така, предвид на намалените тежести.
Днес краката са ОК, но общият тонус не е оптимален... чувствам се леко отпаднал (как мразя да съм болен!).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.12.13 11:43.
05.12.13
09:52
Храната днес:
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 150 g грах + 100 g кашкавал
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Преди вечеря - 60 mg Zn
След вечерята - 500 mg витамин С, CGT Blast и около 1.5 g магнезий
Мисли:
Абе кашлям. Не много, но достатъчно. Подсмърчам. Също не много, но колкото да ме тормози. Подпуках Coldrex на таблетки (действа ми добре, а си спестявам захарта и другите гадости от прахчетата).
Тренировката снощи - средна работа. Имаше мъничко умора от щангите във вторник, но повече ми се отрази полу-настинката, която влача вече една седмица. Не беше тежко заниманието, повече контрол и техника, та общо взето съм доволен. За днес - почивка и скатаване на топло. Трябва да я отрежа тая болест накрая...
P.S. Вечерта нещо ми беше по-гладно от обикновено, та резнах кашкавалче... :)
Щом имам апетит - значи не съм ча-а-ак толкова болен. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.12.13 18:19.
06.12.13
10:09
Храната днес:
Вечеря - 300 g свински врат на тиган и около 200 g печени картофи
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Мисли:
Драскането на гърлото и кашлицата ги овладях. Остана хремата, ама и нея ще я гътна. Наспах се доволно (повече от 10 часа), тонусът е добър, само малко ми тежи главата от хремата. Продължаваме - днес тренировка, утре - важен мач.
Не знам дали ще организирам някакво рибоядене днес, но ще се постарая... понякога така се случва. :)
Специален, ама много специален поздрав с песничка, която просто ми направи деня!
Volume-то на МАХ!
06.12.13
18:01
Честит имен ден! Пожелавам ти много здраве, късмет и успехи в личен и професионален план, и повече победи във волейбола :)
09.12.13
13:16
Храната днес:
Обяд - 300 g свински врат на тиган и 50-60 g сурово тиквено семе
Суплементацията днес:
Преди обяд - 30 mg Zn
Малко по-късно - още около 700-800 mg магнезий
Мисли:
Вече преборвам настинката, почти здрав съм.
Не съм много свеж, но се надявам да поспя тия дни.
Лекинко увеличавам количеството магнезий.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.12.13 17:08.