15.11.13
01:38
казано от Sunny S. на 14.11.13, 19:53:
❄ Днес си създадох двойно коледно настроение! (nlove9) Обожавам мириса на цитрусови плодове, тъй като ги асоциирам с Коледа! Сутринта се намазах с етерично масло мандарина и си взех портокалче за похапване през деня :) Тези дни ще си запиша и коледни CD-та да подхранват звънчетата в главата ми, които са се активирали още от 1 ноември (nlove9)
❄Лека нощ (nlove9)
Мислех, че няма други като мен с настроение и мисли за топла стая , вино,падащи бели снежинки с звучащи звънчета толкова рано. (sun)
казано от Keity на 15.11.13, 01:38:
❄ Днес си създадох двойно коледно настроение! (nlove9) Обожавам мириса на цитрусови плодове, тъй като ги асоциирам с Коледа! Сутринта се намазах с етерично масло мандарина и си взех портокалче за похапване през деня :) Тези дни ще си запиша и коледни CD-та да подхранват звънчетата в главата ми, които са се активирали още от 1 ноември (nlove9)
❄Лека нощ (nlove9)Мислех, че няма други като мен с настроение и мисли за топла стая , вино,падащи бели снежинки с звучащи звънчета толкова рано. (sun)
Аз обожавам всички сезони и страшно се радвам при смяната със следващия :)
❄ ❄ ❄ А като отявлен домошар изпитвам особена любов към идеята на Коледа, към това, че всички сме вкъщи заедно... :) ❄ ❄ ❄
В общи линии около коледните празници всичките ми познати знаят, че ставам техния досаден коледен дух (giggle)
15.11.13
13:44
казано от Sunny S. на 15.11.13, 13:09:
казано от Keity на 15.11.13, 01:38:
❄ ❄ ❄ А като отявлен домошар изпитвам особена любов към идеята на Коледа, към това, че всички сме вкъщи заедно... :) ❄ ❄ ❄
В общи линии около коледните празници всичките ми познати знаят, че ставам техния досаден коледен дух (giggle)Абсолютно (inlove) , Постоянно съм със с коледно музикално фонче , дъх на портокали канела и карамфил.... (nlove5)
15.11.13
13:44
:)
Мнението беше редактирано от Кейти на 15.11.13 13:45.
15.11.13
15:24
Същата съм! (wasntme) (nlove5)
Даже обичам да се обличам и рисувам ноктите тематично (сн.2) (wasntme) ии най-любимото ми е приготвянето и рисуването на коледните ми меденки с елда и канела, които са ми запазен специалитет! (сн.1)
П.С. Извинявай за спама, но създадохте коледен дух с последните коментари и изпитах нужда да се присъединя към трепетното очакване и да споделя моите предколедни вълнения.. (giggle)
❅ ❅ ❅ ❅ ❅
П.П.С. Съни, сетих се да ти покажа нещо, което си намерих преди няколко дни. Брояч на дните, часовете, минутите и секундите до коледа - ЦЪК (blush) Това е с моето име, ако искаш и ти можеш са си направиш.
Мнението беше редактирано от Teddy на 15.11.13 15:59.
15.11
Йога:
ॐ 05:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ с начинаещи модификации
ॐ Малко скована бях днес, а и се поразбудих по-качествено едва някъде към средата на седящите пози...
ॐ “Направих стъпка” в модификацията на Уттита Аста Падангущасана А и В . Досега я правех просто със сгънат крак с леко придържане на коляното. Почувствах се по-стабилна на опорния крак и от няколко дни я правя с леко разгънат крак, държейки палеца на крака. Но не насилвам изпънатия крак, оставям го сгънат, колкото ми е необходимо, като си повтарям, че това е поза за баланс, а не за разтягане ;)
Храна и други:
⌚ 05:15 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 05:30 - Йога
⌚ 08:00 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
✽ добавки ✽ 425 mg Див Ямс
✽ добавки ✽ 1000 mg крилово масло
❀ чай ❀ зелен* + мента* + коприва* + пчелен прашец
⌚ 12:30 - Карфиол* на пара със сос от сусамов тахан, конопено семе*, куркума*, риган, хим.роз.сол
⌚ 16:00 - ябълка*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:50 - зеле*, кълнове люцерна*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 19:15 до 22:15 - тиквени семки + козе сирене* + кашкавал
бяло вино*
❀ чай ❀ лавандула + маточина
✍
✍Хм... Интересни решения се взимат в офиса! Днес решиха, че освен всичко, което правя и което изисква концентрация все пак, би било чудесно да сложат при мен телефона, който да приема всички обаждания, т.е. нещо като секретарски телефон! По принцип няма лошо, но как да се концентрирам се пита в задачата!!! Притеснението ми е, че това може да повлияе негативно на качеството на работата ми! И така! Добре, че е петък ;)
✍Сега с удоволствие игнорирам всичко това и ще си се насладя на вечерята с чаша вино! (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.08.14 10:28.
16.11.13
16:56
Съни, няма как - всички сме във Вавилонската схема. Има си някакво опрделено количество гадости, което ВСЕКИ трябва да си изтърпи. Аз пък се уча да шофирам, обаче ужасно много мразя автомобили. (hug)
казано от Radost_nezemnA на 16.11.13, 16:56:
Съни, няма как - всички сме във Вавилонската схема. Има си някакво опрделено количество гадости, което ВСЕКИ трябва да си изтърпи.
Може и така да е, но аз все още си вярвам, че човек е създаден да прави неща, които харесва, за да бъде полезен... Иначе нещата изглеждат много тъжно! Тъжно е, че има хора, които минават през живота мразейки (или просто нехаресвайки) това, което правят и като крайност оставят след себе си нищо повече от спомен за един сърдит човек :(
Аз пък се уча да шофирам, обаче ужасно много мразя автомобили. (hug)
А ако всеки правеше това, което харесва, щеше да има по-щастливи хора, съответно по-дружелюбни шофьори, съответно по-креативни хора, които да изобретяват щадящи атмосферата автомобили и съответно току виж автомобилите станат забавна и симпатична част от ежедневието ;) (hug)
16.11.13
19:24
Аз не казвам, че нашите деца, които ще карат тези автомобили ще имат същите проблеми, но пак ще има нещо, което “трябва” да направяват за да “бъдат”... (шастливи, богати, здрави, нещо си, избери си.. ) (F)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 16.11.13 19:25.
16.11
Движението:
ॐ 09:00 - (blush)
ॐ изпълзяване от леглото
ॐ изтягане на единия фотьойл
ॐ излежаване на другия фотьойл
ॐ размотаване из етажа в трескави мисли дали да си раздвижвам схванатото тяло...
ॐ решение да не го правя, излежавайки се на първия фотьойл
(blush) (blush) (blush)
Храна и други:
⌚ 09:00 - чаша топла вода с лимонов сок*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 11:30 - 1/2 грейпфрут*
⌚ започна се към 13:00 - кашкавал от козе мляко (много! Влюбих се в него!!! (inlove) ) + тиквени семки + карфиол* + още кашкавал и още семки...
❀ чай ❀ мента* (някъде измежду тъпченето с кашкавал и семки)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:30 - зеле*, кълнове люцерна*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 20:00 до 23:00 (blush) - тиквени семки + кашкавал от козе мляко ♥ + кисело мляко (количествата умишлено и целенасочено няма да коментирам (giggle) )
татково червено вино*
✍
✍ Такива дни не са ми любими, но ги има! Ден на мързел и ядене... (dull) Не друго, ама някак не усещам как минава, а почивните дни са ми ценни ;)
✍Да си споделя нещо от преди малко! Кой е виновен за здравето и образованието на младите!?! Аз помагам на дребния на леля ми с уроците, учиме си ние, минава майка му и победоносно заявява “Направих палачинки!”. Познайте къде отидоха всички мисли на дребния? Аз ѝ се скарах, но все тая... Палачинките бяха изпълнили изцяло главата му! Продължихме си с урока обаче, аз съм упорита. Мръднах за 2 минути да си извадя дрехите от пералнята и грижовната му майка вече беше сервирала пържените гадове, а желанието му за учене и цялата концентрация си бяха заминали някъде далеч, далеч ....
✍ Заредих колата с коледни дискове и съответно бях атракция на пътя, тъй като не мога да се сдържа да не си танцувам (като танц не е точната дума... (giggle) )
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 17.11.13 14:05.
17.11.13
19:35
казано от Sunny S. на 16.11.13, 19:46:
✍Да си споделя нещо от преди малко! Кой е виновен за здравето и образованието на младите!?! Аз помагам на дребния на леля ми с уроците, учиме си ние, минава майка му и победоносно заявява “Направих палачинки!”. Познайте къде отидоха всички мисли на дребния? Аз ѝ се скарах, но все тая... Палачинките бяха изпълнили изцяло главата му! Продължихме си с урока обаче, аз съм упорита. Мръднах за 2 минути да си извадя дрехите от пералнята и грижовната му майка вече беше сервирала пържените гадове, а желанието му за учене и цялата концентрация си бяха заминали някъде далеч, далеч ....
Точно казано...
Понякога не мога да издържа и ставам много остра с коментар и забележки на които ми се отвръща ее кво се за малко да се разведри детето .... след което се настройва 2 часа и то деня минал.......
17.11.13
19:38
казано от Sunny S. на 16.11.13, 19:46:
✍ Заредих колата с коледни дискове и съответно бях атракция на пътя, тъй като не мога да се сдържа да не си танцувам (като танц не е точната дума... (giggle) )
Днес въпреки почивката ми не ми хареса как протече деня ... /както и да е абстрахирам го .../ , но определено ми повдигна настроението с това :) (F)
17.11.13
19:41
казано от TeddyBear на 15.11.13, 15:24:
[color=red]Същата съм! (wasntme) (nlove5)
Даже обичам да се обличам и рисувам ноктите тематично (сн.2)
Обожавам и аз :) Колкото и да нямам време винаги обичам да почивам правейки коледни декорацийки (inlove)
17.11
Йога:
ॐ 08:40 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Сега ми е много странно какво съм правела преди, че практиката ми е достигала 2 часа! Днес например имах по-дълги задържания в позите, по мои впечатления бях малко по-бавна, отделих повече време на модифицираната ми Курмасана и си постоях малко повече на глава (беше ми приятно просто (sun) ).... Та, въпреки всичко това практиката ми беше 1 час и 30 мин. (wait)
ॐ Трябва да поработя над психическата си настройка. Сетих се за вчерашното пропускане на йогата, което беше много глупаво и според мен се дължеше предимно на настройката ми, че предстои нещо трудно... А мисля, че тази настройка ме отдалечава от идеята на йога...
Храна и други:
⌚ 08:20 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 08:40 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + мурсалси*
⌚ 16:00 - 1/2 грейпфрут*
⌚ 17:30 - ябълка*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:00 спирулина*
⌚ 19:00 - зеле*, карфиол*, кълнове люцерна*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 19:20 до 21:30 - тиквени и слънчогледови* семки + кашкавал от козе мляко
татково червено вино*
✍
✍ По това кога беше първата храна за деня може да се съди колко добре заредих вчера (giggle)
✍ И успях да свърша доста от вчерашните задачи, които изостанаха, тъй като бях прекалено заета с мързел и ядене... (wasntme)
✍ Днес пак се вкарах в разни размисли как всичко се случва, или не се случва, с причина... Представям си тази причина като механизъм на влакови релси. Причината пренасочва релсите от една траектория към друга, за да се достигне до правилната гара... ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.11.13 12:58.
17.11.13
20:50
казано от Sunny S. на 17.11.13, 19:50:
Сетих се за вчерашното пропускане на йогата, което беше много глупаво и според мен се дължеше предимно на настройката ми, че предстои нещо трудно... А мисля, че тази настройка ме отдалечава от идеята на йога...[/color]
При мен съм забелязала същите симптоми.
Дори преди 2 год. когато основно , движението ми беше главно от бягане по 4,5 км. на ден (нямах никакви погледи към Йога)
Преди всяко започване започвах с това че ‘’днес’’ няма да издържа постигнатото от вчера примерно ноо винаги с лекота се получаваше по добре ... след което следваше голямо удоволетворение (sun)
Настройката ми винаги вече е че няма такова нещо което не мога да постигна :)
Но трябва Воля и търпение... което още опитвам да имплантирам в мен перманентно (giggle)
казано от Keity на 17.11.13, 20:50:
Подобна настройка не ти е от полза в йога.
Когато започнах да прктикувам Втора серия, всеки ден си мислих, че не съм достатъчно добра и че една част от позите са ми непосилни за изпълнение....в крайна сметка така се и получаваше. В момента, в който започнах да заставам на постелката без да имам някакви очаквания за практиката, а просто да я оставям да се случва, нещата започнаха да се променят. Цялата идея на йога е да се освободиш от егото и очакванията си, само тогава нещата се случват. ;)
18.11
Йога:
ॐ Спокойна практика! Доволна съм (sun)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мента* + коприва* +зелен* + пчелен прашец
⌚ 13:00 - нещо като палачинка от 2 яйца с канела и мащерка в сос от сусамов тахан, какаови зърна*, мака*, канела
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:30 - марули*, домати*, кълнове люцерна*, чесън*, сусамово олио*, ябълков оцет
❤ от 19:20 до 22:00 - тиквени семки + кашкавал от козе мляко
бяло вино*
✍
✍ Баба ми е златна! (sun) Донесе ми малко късни домати, марулки и броколи. Последното добре, но първите две са си цяло чудо! (wait) Имам чувството, че им пали печка да зреят! ;) Даже в марулите имах голяма симпатична био гъсеничка (giggle)
✍ Загадката с проблемите със съня бе разкрита! Не броя тази нощ, тъй като тя беше с бонус разтройващи съня фактори. А именно, пълна луна точно срещу прозорците ми (все едно беше ден) плюс, как да се изразя по-меко, незрял младеж със сериозни комплекси, който от 2:00 до към 04:00 обикаляше улиците с кола без гърне с мръсна газ и въртене на колата на всяко площадче. (fubar) Та, звукът от това “забавление” на младежа се чува кристално ясно на по-високите етажи! (swear) Та, по същество. Установих, че проблемът със съня ми е причинен от стрес! Факт е, че го имам само в работните дни. Съответно започвам да търся начини да се справя с това!
❄ Хубава вечер! ❄
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 19.11.13 08:46.
19.11.13
03:19
казано от Маргарита Манева на 18.11.13, 08:53:
казано от Keity на 17.11.13, 20:50:
Подобна настройка не ти е от полза в йога.
Когато започнах да прктикувам Втора серия, всеки ден си мислих, че не съм достатъчно добра и че една част от позите са ми непосилни за изпълнение....в крайна сметка така се и получаваше. В момента, в който започнах да заставам на постелката без да имам някакви очаквания за практиката, а просто да я оставям да се случва, нещата започнаха да се променят. Цялата идея на йога е да се освободиш от егото и очакванията си, само тогава нещата се случват. ;)
Съгласна съм Марги. Мисля че имам много път още да извървя докато го осмисля.
Интересното е че съм имала случаи когато го виждам че е така и осъзнавам. Но след определено време някак си губя контрол и не ми се получава настройка незнам. Мисля че като вървя бавно ще се получи... :)
(nlove9)
Тук тематично мога да цитирам и Марги:
...започнах да заставам на постелката без да имам някакви очаквания за практиката, а просто да я оставям да се случва..
:)
19.11
Йога:
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 11:40 - ябълка*
⌚ 13:15 - броколи* на пара в сос от кашу*, куркума*, хим.роз.сол*, босилек (inlove)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:00 - зеле*, карфиол*, кълнове люцерна*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, ябълков оцет
❤ от 19:15 до 22:00 - тиквени семки + кашкавал от козе мляко
татково червено вино*
✍
✍ В името на възстановяването на добрия ми сън, мисля да инвестирам в анатомична възглавница! :)
✍ Днес обух ботушите на колата! Готова съм за снега ♥
Остава да се надяваме, че рядкото явление снегопочистване ще може да се наблюдава и по нашите ширини! (wait) ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 21.11.13 12:24.
казано от Sunny S. на 19.11.13, 19:30:
✍ В името на възстановяването на добрия ми сън, мисля да инвестирам в анатомична възглавница! :)
Няма да съжаляваш. Само не си вземай от най-евтините, дунапренените. :)
Старата възглавница можеш да употребиш за да си стабилизираш гръбнака долато спиш, като я слагаш между коленете.
Ето ти идеи: http://www.bb-team.org/articles/4739_san-i-pozite-na-spane
;)
казано от Маргарита Манева на 19.11.13, 19:50:
Няма да съжаляваш. Само не си вземай от най-евтините, дунапренените. :)
Старата възглавница можеш да употребиш за да си стабилизираш гръбнака долато спиш, като я слагаш между коленете.
Откакто прочетох статията по-долу преди време, го правя с една допълнителна възглавница. Докато не я изритам в другия край на стаята по някое време (giggle)
;)
Точно благодарение на тази статия взех и решението за възглавницата :) (bow)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 19.11.13 19:58.
20.11.13
08:15
19.11
❤ от 19:15 до ....... - тиквени семки + кашкавал от козе мляко
татково червено вино*
Козето сирене и кашкавал само домашни ли хапваш по принцип.
Чудя се кое в търговските обекти би било най изчистено като състав. Имаш ли наблюдения понеже Млечни козе продукти съм купувала най рядко и нямам много инфо. като качество.
Ползвала съм на Маджаров /вакум/ и Абела /насипно/. Това на Маджаров повече ми хареса като консистенция беше по безсолно и стегнато.
Но и 2-те мога да сравня с домашно (inlove)
казано от Keity на 20.11.13, 08:15:
19.11
татково червено вино*Козето сирене и кашкавал само домашни ли хапваш по принцип.
Чудя се кое в търговските обекти би било най изчистено като състав. Имаш ли наблюдения понеже Млечни козе продукти съм купувала най рядко и нямам много инфо. като качество.
Ползвала съм на Маджаров /вакум/ и Абела /насипно/. Това на Маджаров повече ми хареса като консистенция беше по безсолно и стегнато.
Но и 2-те мога да сравня с домашно (inlove)
За съжаление си нямам козичка за домашни! (giggle) Шегувам се, но не е зле да се замисля над въпроса ;)
А по-сериозно- козе сирене си купувам био с колоритното име “Меее”, а пък кашкавала просто го видях като ходих на пазар и избухна любов от пръв поглед. Взех си на Маджаров.
Добро утро (sun)
Така... Тези 2 възглавнички ми грабнаха вниманието! Ще бъда благодарна, ако ми дадете съвет :)
казано от Маргарита Манева на 20.11.13, 09:13:
Аз бих си купила първата. :)
Твоят съвет е закон за мен! ;)
Току що я поръчах! :)
20.11
Йога:
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:00 - ябълка* джудже
⌚ 13:30 - Крем от: кокосов орех* с водата* му, джинджифил*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, мащерка
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:50 - зеле*, карфиол*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 19:20 до 22:00 - тиквени семки + кашкавал
татково червено вино*
✍
✍Трябва да се науча да не ги мисля толкова нещата, които не зависят от мен и касаят бъдещи събития! Толкова излишно се затормозявам при положение, че знам, че колкото и да ги мисля, единственото, което постигам с това, е да си създавам излишно напрежение... А нещата винаги си се подреждат, както трябва... За това започнах да се замислям повече покрай йогата (wasntme)
✍ Само още един месец и сме ваканция! (party) Междупразничните работни дни не ги броя! Те обикновено не са от най-работните (giggle)
А сега ми предстои една от последните (надявам се да е последна :) ) безсънни нощи с неудобна възглавница ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 21.11.13 12:24.
21.11.13
00:01
казано от Sunny S. на 20.11.13, 08:40:
казано от Keity на 20.11.13, 08:15:
19.11
татково червено вино*Козето сирене и кашкавал само домашни ли хапваш по принцип.
Чудя се кое в търговските обекти би било най изчистено като състав.
Имаш ли наблюдения понеже Млечни козе продукти съм купувала най рядко и нямам много инфо. като качество.
Но и 2-те мога да сравня с домашно (inlove)За съжаление си нямам козичка за домашни! (giggle) Шегувам се, но не е зле да се замисля над въпроса ;)
А по-сериозно- козе сирене си купувам био с колоритното име “Меее”, а пък кашкавала просто го видях като ходих на пазар и избухна любов от пръв поглед. Взех си на Маджаров.
За моя голяма радост за 40-на мин съм до най-близката дестинацията където има качествени млечни/домашни/
Та когато ме хване манията за мляко /която от няколко седмици ме тресе :D / се радвам че имам алтернатива.
Но не винаги успявам ... (dull)
Мнението беше редактирано от Кейти на 21.11.13 00:03.
21.11.13
00:07
казано от Sunny S. на 20.11.13, 19:46:
20.11
✍Трябва да се науча да не ги мисля толкова нещата, които не зависят от мен и касаят бъдещи събития! Толкова излишно се затормозявам при положение, че знам, че колкото и да ги мисля, единственото, което постигам с това, е да си създавам излишно напрежение... А нещата винаги си се подреждат, както трябва... За това започнах да се замислям повече покрай йогата (wasntme)
Убийствено права си за замислянето и най вече над това когато не зависи всичко от теб..... Be happy (F)
21.11.13
00:14
казано от Маргарита Манева на 19.11.13, 19:50:
;)
Замислих се много над това. И ми се изясниха неща които неподозирах дори . :D ....
Като малка още /10-15 год/ винаги спейки , обичам да спя на една страна попринцип /ляво/ с свит в коляно крак , винаги търсех нещо което да сложа под коляното на крака който е от горе за да е на по високо, така се чувствах добре.... Замислих се как тялото само казва как е комфортно за него само трябва някой да се вслуша.... :)
21.11
Йога:
ॐ Ей, голяма навалица от мисли в главата ми тая сутрин! Поне взех едно полезно решение, но все пак не му беше тогава времето ;)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 07:40 - спирулина*
⌚ 13:00 - кокосов орех*, джинджифил*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, мащерка
⌚ 16:00 - ябълка* джудже
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:00 - зеле*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 19:20 до 22:20 - тиквени семки + кашкавал
бяло вино*
✍
✍ Много е смешна тая секретарската работа, която ми се налага да върша от няколко дни! Днес имах много безсмислен разговор с друга секретарка! Тя ме пита нещо за нашия управител, аз отивам да го питам, после аз нещо я питам, тя отива да пита нейния... :D И в крайна сметка винаги се сещам за репликата от “Синьо лято”: “Посредника е ......!” (giggle)
✍ Днес разбрах, че декември ще има 2 поредни работни съботи! ДВЕ!!! Т.е. получавам бонус два дни допълнително напрежение! (shake)
❄ Но стига съм се оплаквала! Прогнозата за времето ми оправи настроението! :) ❄
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.08.14 10:36.
22.11
ॐ 06:10 - Раздвижване ॐ
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави В - 3
ॐ Позите от стоеж с кратки задържания във всяка.
ॐ Тазоотварящи
ॐ Арда Бадда Падма Пашиматтанасана
ॐ Завършващите пози
ॐ Много добре се чувствам в позите от стоеж с по-краткото задържане. Под по-кратко имам предвид 3 дихателни цикъла вместо 5.
Храна и други:
⌚ 06:00 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 06:10 - Раздвижването
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:00 - ябълка*
⌚ 13:30 - Крем от: кокосов орех*, джинджифил*, сурови какаови зърна*, мака*, бурбонска ванилия* (много вкусно се беше получило. (inlove) А и беше стегнал много добре. На външен вид наподобяваше гъсто кисело мляко :) )
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:00 - зеле*, репички*, броколи*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 19:20 до ....... - тиквени семки + кашкавал
бяло вино*
✍
✍ Отнеха ми радостта от петъка! (giggle) Утре пак трябва да ходя до офиса. Дано приключим бързо
✍ Пристигна ми възглавничката! Нямам търпение да я пробвам :)
23.11
Йога:
ॐ 07:35 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ Все още имам повърхностно отношение към позите! (dull) Прекалено много ги мисля и го докарвам повече на гимнастика! :(
Храна и други:
⌚ 07:15 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 07:35 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 10:00 - спирулина*
❀ чай ❀ мента* + коприва* + пчелен прашец
⌚ 14:30 - 2 ябълки* джуджета
⌚ 17:00 - няколко лъжици сусамов тахан (като се прибрах още не си бях свалила якето и награбих буркана (giggle) )
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:30 - 19:00 - зеле* (от село (sun) ), репички*, броколи*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 19:00 до ....... - тиквени семки + кашкавал от козе мляко
татково червено вино*
✍
✍ Възглавницата работи! За пръв път от много време се събудих без ужасната скованост в раменете! Е, пак се будих 300 пъти, но пък в крайна сметка не очаквам от нея да ми премахне стреса... ;)
✍ Днес голям глад! Не си бях предвидила нищо за в офиса освен мини ябълките, които хвърлих в чантата сутринта. Не предполагах, че ще се забавим толкова! Да не говорим, че никаква полза не видях от цялото упражнение! Пропилян ден!!! Но пък май бях полезна по някакъв начин на колежката (най-малкото с превоз), което ме прави някак по-щастлива :)
✍ Изумих се за пореден път! Колежката, с която бях, е изключително слънчева и симпатична. Има 2 дечица. Едното беше взела с нея. 8-годишно момиченце. Минах да ги взема и като тръгнахме към офиса тя ме помоли да намерим макдоналдс (нарочно го пиша с малка буква :P ) да вземе нещо за малката да яде!!!! Попитах я защо да не минем през някой магазин да вземем нещо нормално и тя ми съобщи, че детето това яде!!!!!!!!!!!! Е, да ама не! Категорично отказах да участвам в това и я закарах във Фантастико с наивната надежда да вземе нещо по-нормално.... Но пак си избраха боклучава храна... Поне опитах... ;)
Имам нужда от почивка!
24.11
Йога:
ॐ 09:35 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ И за пореден път: Обичам да имам време! (sun) Дадох си толкова време, колкото усещах, че ми е нужно за всяка от позите! А и това, че ме очакваше спокоен ден допринесе за приятното усещане. :)
ॐ От друга страна в почивните дни най-дабре “лъсва” неспособността ми да си подтисна очакванията. Това е причината точно в тези дни да се замислям дали да си правя практиката... Защото обремененият ми мозък си мисли, че щом е почивен ден имам възможност да дам повече от себе си, а очакването е обратнопропорционално на добрата практика... (wait) Днес овладях ситуацията, за което съм доволна! :)
Храна и други:
⌚ 09:15 - чаша топла вода с лимонов сок*
ॐ 09:35 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:30 - спирулина*
⌚ 13:00 - 3 ябълки* джуджета
❀ чай ❀ мента* + мурсалски* + пчелен прашец
⌚ 15:00 - 15:30 - кокосов орех* с малко от водата му
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:40 - зеле*, репички*, броколи*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 19:00 до ....... - тиквени семки + кашкавал от козе мляко
татково червено вино*
✍
✍ Плюс малко танци на коледна музика, докато си приготвях вечерята! (nfun)
✍ Потвърждавам диагнозата, която си поставих, за проблемите със съня. Тази нощ като всяка друга нощ срещу почивен ден, си спах перфектно. Можех и много повече, но като прекаля после цял ден съм ленива, затова се ограничих до 9 часа сън :)
;)
25.11
Йога:
ॐ много слаби ръце днес... (dull)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 07:30 - спирулина*
⌚ 10:15 - 1/2 портокал
❀ чай ❀ мента* + коприва* + пчелен прашец
⌚ 13:00 - палачинка от 2 яйца с канела и мащерка в сос от сусамов тахан, какаови зърна*, мака*, още канела и мащерка
⌚ 16:20 - 1/2 портокал
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:00 - зеле*, репички*, броколи*, авокадо*, чесън*, босилек, ябълков оцет
❤ от 19:20 до ....... - тиквени семки + кашкавал от козе мляко
бяло вино*
✍
✍ Както традицията повелява, и тази нощ като останалите преди работен ден, беше безсънна! (dull)
✍ Голяма лакомия ме гони днес! (giggle) Само за храна мислех, а определено не бях гладна! Добре, че не съм си вкъщи, а храната, която нося в работата е точно определена... ;) И съм 99,9% сигурна, че се дължи на недоспиването... (dull)
✍ Всички пъти днес, когато се разсейвах с фейсбук, ми излизаха разни постове, че вали сняг при нас.... Направо едва дочаках да стане 5, за да изхвърча от офиса... Само, че като се прибрах вече беше спряло...
А сега отивам да чакам пак да завали :) ❄ ❄ ❄
Чая от лавандула не ти ли помага за съня?
Пробвай с тинктура от мента, глог, валериан.
Капвай си 2-3 капки етерично масло от лавандула на новата възглавница. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 25.11.13 20:15.
казано от Маргарита Манева на 25.11.13, 20:14:
Чая от лавандула не ти ли помага за съня?
Пробвай с тинктура от мента, глог, валериан.
Капвай си 2-3 капки етерично масло от лавандула на новата възглавница. :)
За съжаление не ми помага лавандулата :( Затова включих и маточината, но и така не става...
Ще пробвам тинктурата. Мерси :)
А за етеричното масло, точно тези дни си мислех да си намеря изпарител (мисля, че така се казваше) и да си ароматизирам стаята с лавандула преди сън :)