Сила. Дисциплина. Доверие. Търпение.

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.12.13
14:33

Резултатите ти са забележително за жена!
Де да бяха всички като теб. :) Само като си помисля ,че има страшно много мъже на тази възраст дето едвам стават от леглото ,а ти правиш лицеви с размах .. и то какви  : ))
Успех и поздравления!

11.12.13
10:07

Вчера не се чувствах никак възстановена,  но нали съм инат - отидох за кондиция. И както очаквах - не се получи. Направих първия кръг с 42 американски подскока, 50 суинга до вертикала (зор), въжето ми се скъса, почнах лицевите -  раменете ми бяха бясно сковани (10 направих), 100 катерача, тръстърът беше добре (5х25) и нататък вече нямаше как - доста фактори се насъбраха и просто зарязах. Отделно имам болежки в глезена, предполагам от многото бягане миналата седмица, и затова сметнах, че е редно И да не бягам.

Днес: все още не съм стигнала до въжето, отново ми се спеше адски много сутринта и не ми се слизаше в залата. Затова пък съм си набелязала от на Деничка дневника една тренировка от известно време и така - отдаде ми се случай да се разплача с нея :)

С пудовка 16 кг:
10 суинга (вертикала)
11 бърпита
10 суинга (вертикала)
12 бърпита
10 суинга (вертикала)
13 бърпита
10 суинга (дотук с вертикалата, умряха ми раменете с тея бърпоци)
... продължава до 20 бърпита.

Резултат: 17:28. На първите бърпита лицевите бяга дървени, след това явно загрях и потръгнаха.
Много ми хареса тренировката, определено пак ще се прави.
После ще допълвам бягане. Глезен-неглезен ще отида, ако трябва само за лежерно.

11.12.13
10:35

Разтягай краката.Бягането си сковава (то кое ли не сковава де..)
глезена включително

11.12.13
10:47

Ти като един виден бегач... :D Разтягам редовно, просто съм в период на адаптация към ежедневни рекорди (wait)

11.12.13
14:48

Допълвам:
2. Бегова:
2.1. 3 км за 14:13
300 м ходене
2.2. 1000 м техника и дишане

Никак зле. Няма глезен, няма млезен. Под ножо.

11.12.13
14:51

Твоя глезен е железен :D

11.12.13
14:53

То желязото, га го удряш, най-дрънчи :D

13.12.13
11:27

Железният глезен си ми го върна железно вечерта, особено като наденах високите обувки. Чак до коляното ми го сложи...
Вчера с много мъка не отидох да бягам, макар че бях готова да тръгна по едно време. Иначе слязох до залата само за лежанка, че не ми се правеха кръговите, то и без това ми се падаше почивен ден. Направих стабилни 5 повторения на 40, като ако имаше някой читав да ми пази, щях да се боря за седмичка.
А за днес:
Горна част - Вариант 1 (8 кръга):
раменна с дъмбели 5 х 2х10 кг всички кръгове
скрипец раменен подхват - 5 х45 кг всички кръгове
лег с дъмбели 4-5 х 2х13.5 кг всички кръгове без 8-ми - там с 2х10 кг(единият дъмбел потъна в мистерия)
скрипец надхват - 4-5 х 45,45,45,40,50,40,40,40
Без почивки.

Глезенът още боли, мамка му... Ем вчера не бягах. Драми. Днес последно му давам. Ако утре боли още, не ми дреме. По-хубаво да бягам и да боли, отколкото да не бягам и пак да боли.

13.12.13
11:31

Давай здраво за горната част, пък бягането няма да избяга. :)

13.12.13
11:32

казано от cocobutt на 13.12.13, 11:27:

Железният глезен си ми го върна железно вечерта, особено като наденах високите обувки. Чак до коляното ми го сложи...
Глезенът още боли, мамка му... Ем вчера не бягах. Драми. Днес последно му давам. Ако утре боли още, не ми дреме. По-хубаво да бягам и да боли, отколкото да не бягам и пак да боли.

Дай му почивка от бягането щом боли до коляното със сигурност не е маловажно. Глезена не е голяма става, понякога лесно стават бели с нея. Питай патило ;)

13.12.13
11:38

Вече не боли до коляното - то това ми е утехата. Дано утре вече и долу да е добре. Раменете днес ми бяха иначе в много добра кондиция, дано да не е инцидентно. А да, и съм много гладна. Адски гладна от 3 дни. Вече приключих с първото хлебче. Пак съм във възстановителна седмица, което ще рече, че следващата по ред се пада от избухващите :D

13.12.13
12:03

Гребала ли си на тренажор? Време е да опиташ. Ще дадеш време на глезена да се съвземе, а кардио натоварването няма да ти липсва.

13.12.13
12:07

Не бягам, защото търся кардио натоварване, а защото имам конкретни цели в бягането, приоритетно ми е заедно с кондициите. Не може да се замести и няма да се наложи.

13.12.13
12:41

Какви са ти целите в бягането?

13.12.13
13:06

На първо място - адаптация. Старая се да бягам повече километри всяка седмица. Действам според възможностите си.
Който чете, където трябва, ще забележи, че гоня времена при 3-те км. Целта там ми е да падна под 13 мин, което, предвид най-доброто ми постижение до момента, предполага прогрес от приблизително минута за цялата дистанция.
Издръжливост и дишане - ясни са. Ако исках просто да запиша някакво си време, щях да спринтирам на кратки разстояния. С това ще се заема напролет, като дойде време за Енимъл.
Още - от миналата седмица си изработих протокол от 3 км за време, почивка от 300 м ходене и след това работа по дишането и техниката в зависимост от това как се чувствам в конкретния момент. Към него смятам да се придържам 1-2 седмици, след което времевата и техничната работа ще се слеят без почивката и лека-полека ще започна да засичам и по-дълги дистанции.
Целя всичко, което мога да постигна.

Остави глезена да оздравее изцяло преди следващото бягане - така ще увеличиш времето до следващото бягане, но ще намалиш времето до следващото истинско бягане, което ще работи за теб и целите ти, а не срещу тях в дългосрочен план.

13.12.13
16:39

Искаш ли няколко съвета за бягането, или ще си държиш на твоите усещания.

13.12.13
17:05

Иска ли питане, Славко? Чак се учудвам, че още не си ги написал.
Иначе всички тук сме наясно колко лесно е да посъветваш някой да си трае и да почива и колко му е трудно на този някой да си бичи спокойно на дупарката. И аз много обичам така да казвам, ама на - единственият начин да се сдържам да не бягам, е да ям, преди да съм тръгнала :D

16.12.13
11:16

Оставих го глезена да почива няколко дни и се залових за учебниците. Подобрение има, но нещата се случват по-бавно, отколкото ми се ще. Много ми липсват кондициите и бягането, на моменти се изкушавам, но стискам. Затова пък поне не ставам рано сутрин да окупирам стойката за клек, та днес успях да се видя и без тъмни кръгове под очите.

Вработване лег до 7х40
Горна част - Вариант 2 (7 кръга):
скрипец надхват 3 х 45 кг всички кръгове
скрипец тесен подхват 3 х 45 кг всички кръгове
раменна - 3 х 25,25,30,30,30,25,25 кг
лежанка 3 х 35 кг всички кръгове
Без почивки.

След това ми скимна да дръпна тягичка малко... 3х70 направих и един полувинчат опит на 80.

16.12.13
11:40

:D

16.12.13
11:48

Първо и много важно нещо. Остави 3-те км. за известно време. Ама направо ги забрави.
Ще мислиш за 800 и 1200м. дистанции.
КОГАТО и ЕДИНСТВЕНО си почувстваш добре глезена, ще дръпнеш едни 2км., като темпото да ти е като 90% на 3-те, демек почти около най-големия напън.
Важното е някой да стои и да ти засичаа обиколките. Остави първа и втора с темпото, за което говорихме, опитай на 3 и 4 да натиснеш почти на макс и ми кажи времената. 5-тата няма особено значение, не я оставяй за по-малко от втората.

Това ще даде някакъв ориентир за скоростта ти, когато си най-вработена и млечната киселина още не е почнала да те смачква.

После ще ти пусна на лично, какво ще опитаме. И кажи какво време гониш.

Две неща са много важни.
1. Човек с теб, който да разбира малко от малко от бягане и да ти засича, и записва времената на обиколките, като те насочва за темпото. Ръчкай Животното да идва с теб и да помага. Стадиона до неговата зала е идеален, защото тартана е все още хубав и няма да ти мачка глезените.

2. УСЕЩАНИЯТА, коя обиколка, кое, как...мускули, сърце...къде почва гипса, къде огъня в гърлото и така.

16.12.13
11:53

Имам питане: защо 3 км? Ще се състезаваш ли на тази дистанция?
Защото ако го правиш просто защото така си решила че трябва е глупаво да се чупиш така на инат. На малко години си и тялото ще ти трябва още доста време. Гледай да го третираш с уважение, за да те те предаде рано-рано. ;)
Намери си занимание, което ти е приятно и се съсредоточи върху него, спри с лутането между различни спортове и хранителни модели. :)

16.12.13
11:54

казано от Маргарита Манева на 16.12.13, 11:53:

Имам питане: защо 3 км? Ще се състезаваш ли на тази дистанция?
Защото ако го правиш просто защото така си решила че трябва е глупаво да се чупиш така на инат.

Оооо, да да...ако ще го правиш за кеф, няма смисъл да си го причиняваш. Защото е мъка много.

Това на Марги го добави като т. 3 от моя пост:)

16.12.13
11:59

Благодаря, Славко, както каза - ще обсъждаме на лично.
Марги, права си за самоуважението и не си права за лутането и спортовете. Това, че миналата година по това време съм натискала на тяга и клек за силови постижения не виждам защо трябва да ме ограничи в момента да наблегна на коренно различен начин на трениране. Нещата ги правя са себе си и за собствената си тръпка.
Лутане не съществува, защото аз не търся единствения и универсален отговор. Аз просто ценя това, което върша, с неговите плюсове и минуси. Занимания - бол. Просто не ги описвам в дневника.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 16.12.13 11:59.

16.12.13
12:02

Под занимание, имах предвид спортно. ;) Такова, в което ще се развиваш и ще концентрираш усилията си там, за да избегнеш риска от непрестанните травми, свързани с новите спортни начинания.

16.12.13
12:06

Казах го в преден пост. Кондиции и бягане.

16.12.13
12:10

казано от cocobutt на 16.12.13, 12:06:

Казах го в преден пост. Кондиции и бягане.

Да...нещо по-дългосрочно от 4-5 месеца?
Ти си знаеш де...не е моя работа, просто се опитвам да съм полезна. ;)

16.12.13
12:19

Не знам кое те кара да мислиш, че няма да е по-дългосрочно, но мисля, че е излишно да се коментира повече по темата. Изборът съм го направила и вече действам в избраната насока.

20.12.13
17:29

Вработване лег до 1x42.5
Горна част - Вариант 2 (9 кръга):
скрипец надхват 3 х 40 кг всички кръгове без първите 2 (там с 45)
скрипец тесен подхват 3 х 45 кг всички кръгове
раменна - 3 х 27.5 кг всички кръгове без първия (с 25)
лежанка 3 х 35 кг всички кръгове без първия (с 37.5)
Без почивки.

Трябваше другия вариант, но чак сега видях. Утре вече ще тренирам крака :)

21.12.13
18:22

Вработване тяга до 1х75.
Кръгова - долна част (5 кръга):
клек 5х50
тяга 3х60
напади с дъмбели 10х2х15 кг на крак
С 30 сек почивка м/у кръговете.

В момента съм в състояние на одухотвореност и блаженство. Купих си сланинка малко аз и едвам изтрях да се прибера, че да си клъцна. Вечерях омлетче със сланина. Или по-скоро сланина с яйца :D Иначе глезенът е много добре и след една сланинкова терапия все по-добре ще става :D
Наздраве!

Мнението беше редактирано от cocobutt на 21.12.13 18:26.

25.12.13
10:33

Отбивам се да ви пожелая весели празници и много постигнати цели (вместо сбъднати мечти), много здраве и вдъхновение и най-вече топли хора, които да ви обичат и вие да обичате.
Аз си почивам и си хапвам, малко боледувам, но всичко е ОК :D

26.12.13
19:13

Дръпни един спринт и прескачай боледуването по бързо ,празнувай и се усмихвай!
Честита Коледа и много много хубави последни дни от годината!
За идната ... всичко ,което си пожелаеш!Поздрави! ;)

30.12.13
10:21

Благодаря, Сапуне. И на теб да ти се връща многократно :)

Покрай празниците тренировките бяха малко и неструктурирани. Правих тяга профилактично да видя как ми е формата на бройките. Щеше ми се много да се засечем със Сашо, но не се организирах качествено и не станаха нещата. От тази седмица вече започвам кондициите, а вчера и бягах приблизително 5 км с нормално темпо. За време още няма да напъвам, дистанцията също няма да поддържам - вчера си беше за айляка.
Днес разцъках Горна част - вариант 1 (6 рунда):
раменна с дъмбели 5 х 2х10 кг всички кръгове
скрипец раменен подхват - 5 х 45 кг всички кръгове
лег с дъмбели 5х2х13.5 кг (последния рунд с 2х10кг)
скрипец надхват - 5 х 40,40,45,45,45,45 кг
Без почивки.

Малко слабост в раменете почувствах, но иначе си вработих добре на лежнката до 3х40.
Качвам клипа с тягата; сравних я с този от миналата година. Бройки не съм правила до отказ, накрая се позачудих да дърпам ли още, ама се отказах. Формата ми се струва по-качествена.

31.12.13
11:31

Така, нещо се побърках днеска. Отидох да правя кръгова за долна част, ама нещо хич не ми се правеше. Само 3 кръга завъртях с обичайните кг (50 на клека, 65 на тягата, 15 дъмбели на нападите).
Захвърлих всичко, преобух се и ходих да тичам. Засякох 1000 м. за 4:40. Не е най-силният ми резултат, но нещата преминаха гладко. Това ще е дистанцията, докато не укрепне глезенът съвсем, защото още се обажда след бегови натоварвания (не по време).
Много ми се търчеше и сега много се радвам, макар че нямах възможност да дам максималното.

На всички ви пожелавам весело изкарване довечера и само приятни спомени, неприятните оставете под масата :D
Повече и повече здраве, сила и търпение през новата година. Повече перспективи и ценни нови познанства. Респектът и благодарността са базовите съставки на любовта. Уважавайте себе си и околните, бъдете благодарни за всичко, което ви обогатява :)

Жива и здрава, бутче, много успехи през 2014 :P

01.01.14
09:52

Хайде, за сутрешно свежо начало :P

02.01.14
18:00

Днес реших да огранича подскочната работа за известно време. Ще присъства вероятно по веднъж-дваж в седмицата, в зависимост от бягането, и то без да е прекалено интензивна, докато  не реша, че мога да натискам. Причината е в сухожилието на глезена, което си изисква почивка след такова натоварване.
Затова днес мислех да спретна кондиция от гигантски бройки суинг, клекове + лицеви и евентуално ренегатско, но после се сетих, че имам от Вик идеална за случая тренировка.

5 rounds:
3 min AMRAP

6 Swing (вертикала) @ 16 kg
6 Pushups
9 Air Squat
1 min Rest

Резултат:
4 рунда + 2 суинга
4 рунда
4 рунда
4 рунда
3 рунда + 2 лицеви

Лицевите пак ме пребиха :D

02.01.14
23:27

Само по 6 суинга? Това ли са гигантските бройки? :D

05.01.14
16:47

Вработване лег до 2х45кг.
Горна част - Вариант 2 (9 кръга):
скрипец надхват 3 х 45,45,45,50,50,50,50,50 кг
скрипец тесен подхват 3 х 50,50,50,55,55,60,60 кг
раменна - 3 х 27.5 кг всички кръгове
лежанка 3 х 35 кг всички кръгове
Без почивки.

Малко стомашни дискомфорти имам от петък, та затова вчера не тренирах. Силица имаше за лежанката, даже в първия кръг се обърках - бях забравила да сваля десетките и замалко да направя още една единица на 45 кг. Много лош мазол си направих утре за тягата, ама нищо, аз обичам мазоли :D

06.01.14
10:38

Кръгова - долна част (5 кръга):
клек 5х50
тяга 3х60
напади с дъмбели 10х2х10 кг на крак
Почивки от около 40 сек.

Дъмбелите при нападите умишлено смених с по-леки. Накрая - малко корем и много тонизиращ стречинг. Съзрях пропуски в неща, които преди време владеех доста добре, и смятам да ги фиксирам. Днес поне ще ям читава храна вече, а не сухари и солети, и това ме изпълва с деликатно блаженство.
Спорен ден ви пожелавам :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1