Как да порастнем на височина?

Прескочи до:

23.02.07
19:14

Здравейте!
Много ми е чудно дали няма някакви ефикасни методи за повишаване на ръста”?
Ясно ми е че това е нещо което явно не може да се контролира както мускулатурата, но все пак няма ли някакви хранителни вещества стимулиращи разтежа на костите или пък нещо подобно? Има една приказка наречена “висене на лост”, но до колко е вярна вече е друг въпрос  :wink:

Ще се радвам да чуя вашите мнения понеже видях страшно много изписано за мускулатурата на тялото но все пак никой не би искал да е висок 160см колкото и да е здрав :)  (Не визирам себе си. Аз съм 173см)

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

23.02.07
20:06

Яж храни богати на витамин А и си тренирай, другото само ще си се развие. Но както при фитнеса - всичко е до ген. Можеш само да подпомогнеш развитието си, но изцяло да зависиш от тези неща - не.

23.02.07
22:09

Генетично е заложно. С добавки и др. неща можем да повлиаем минимално

24.02.07
14:02

А ако приемаме мултивитамини богати на витамин А ще има ли подпомагане на развитието?

Относно изказването на АСТОР... Кои са тези добавки и други неща с които можем да повлияем макар и малко?

Sportex

24.02.07
14:26

[quote author=“jony_X”]

Относно изказването на АСТОР... Кои са тези добавки и други неща с които можем да повлияем макар и малко?

Комплекси, които стимулират растежния хормон, рибено масло също.

Спорт със скачане - волейбол или баскетбол - също влияе.
Според мен обаче зависи. На колко години е човека, дали е мъж или жена и как се храни, за да може да се предположи има ли някакъв шанс да му се повлияе.
Колегите са прави, ръстът е и генетика, но далеч не само.

24.02.07
22:40

[quote author=“D3BEP”]Спорт със скачане - волейбол или баскетбол - също влияе.
Според мен обаче зависи. На колко години е човека, дали е мъж или жена и как се храни, за да може да се предположи има ли някакъв шанс да му се повлияе.

Ако баща ти е 170, майка ти 165 и няма човек в рода ти над 175, ти не можеш да станеш 180…=>всичко е генетика  :wink:

[quote author=“DJПетко”][quote author=“D3BEP”]Спорт със скачане - волейбол или баскетбол - също влияе.

Ако баща ти е 170, майка ти 165 и няма човек в рода ти над 175, ти не можеш да станеш 180…=>всичко е генетика  :wink:

Разбира се, че можеш.  :wink:
П.П. знам, че е изключение,но от К1 има некъв кореец 222см,мислиш ли, че има и 1 човек от рода му, по-висок от 2.00м

24.02.07
23:06

Попринцип при сформирането на гена, главна роля играе раста на майката, но разбирасе има и прецеденти. Вие говорите за витамин А, но и витамин Е също играе важна роля(ако не се лъжа в близкото мималото са му викали разтежен витамин), както и останалите витамини разбира се. Също и ако си поспиваш по повече пак помага  :wink:

25.02.07
01:35

Добре де.. тези спортове като волейбол и баскетбол не могат ли да бъдат заместени с висене на лост да речем по 15 минути всеки ден и употреба на значително количество витамин А и витамин Б? Всички тези въпроси ги задавам главно понеже искам да повиша собствения си ръст. На 19 години съм, висок съм 173-174 сантиметра, метаболизмът ми е доста развит а храненето мога да кажа, че ми е стабилно. Ходя на фитнес 4 пъти в седмицата което може би не е в особен плюс на височината но все пак... Майка ми е около 168 а баща ми към 185 см. Благодарен съм на всички, които дадоха своя съвет до тук!  :wink:  Количеството витамин А и витамин Е което се съдържа във витамините Centrum да речем достатъчно ли е или трябват по-ударни дози?

Sportex

25.02.07
10:13

[quote author=“jony_X”] На 19 години съм, висок съм 173-174 сантиметра

Просто го приеми, според мен няма да мръднеш повече или ако порастнеш изобщо още няма да е от добавки, а просто като част от естествения ти растеж.

InDaHEad

25.02.07
13:49

[quote author=“jony_X”]Добре де.. тези спортове като волейбол и баскетбол не могат ли да бъдат заместени с висене на лост да речем по 15 минути всеки ден и употреба на значително количество витамин А и витамин Б? Всички тези въпроси ги задавам главно понеже искам да повиша собствения си ръст. На 19 години съм, висок съм 173-174 сантиметра, метаболизмът ми е доста развит а храненето мога да кажа, че ми е стабилно. Ходя на фитнес 4 пъти в седмицата което може би не е в особен плюс на височината но все пак... Майка ми е около 168 а баща ми към 185 см. Благодарен съм на всички, които дадоха своя съвет до тук!  :wink:  Количеството витамин А и витамин Е което се съдържа във витамините Centrum да речем достатъчно ли е или трябват по-ударни дози?

Жони малко късно си се сетил батка...и аз имах подобен проблем преди и знам какво помага значиелно.Сега съм 176-7 см без обувки но преди бях доста по нисък и се дразнех.Обаче един приятел баскетболист ме светна на едни упражнения за разтягане,които помагат,но болят адски много...става въпрос за сериозен стречинг на сухожилия,връзки и мускули.Теоритически е възможно да порастнеш още затова си струва да опиташ-намери си програма за разтягане + една за отскок-ефекта може да е по-добър.Висене по 15 минути не ти трябва-просто гледай периодически да се овисваш някъде за по 10тина секунди така че да ти се отпусне гръбнака и да не са прилепени прешлените.Освен това може да взимаш стимулатора на хормона на разтежа-аргинин,орнитин+лизин+глутамин.Ако правиш това в продължение на една година е възможно да дръпнеш още 2-3см.... :wink:

dn_bg

25.02.07
14:20

Отговора на проблема ти се нарича Соматотропин но е безбожно скъпо

InDaHEad

25.02.07
15:19

Е ако искаш за няколко санта да живееш няколко години по-малко да :wink:

26.02.07
11:35

Не не :) Животът ми е мил и не искам да взимам добавки които вредят.... Още повече, че имам проблеми с черния дроб. Принципно идеите за разтягане ми харесват понеже по рождение съм адски “схванат” и сухожилията са ми просто...  :lol:  Приемането на витамин Е и витамин А за мен не са проблем. Явно трябва да започна да си видя по 10-тина секунди 5-10 пъти дневно вкъщи и отделно всяка сутрин като стана да правя стабилни упражнения за разтягане...

Благодаря много за отзивите!!!  :wink:

26.02.07
11:48

[quote author=“DJПетко”][quote author=“D3BEP”]Спорт със скачане - волейбол или баскетбол - също влияе.

Не е точно така.  :P
Като цяло, човешкото население, поради и едни или други причини(урбанзация, промяна на начина на живот и т.н.) върви нагоре.
По-висок съм от баща си, майка си, дядовците си, бабите си. :P
Освен да се огледам за някой висок комшия, ама малко ме съмнява. :roll:  :lol:

ПП Не казвам, че при среден ръст в родата 160см...е много вероятно да цъфне 2метров дългуч. :P

И аз съм значително по - висок от всички. Сестра, майка, баща, баби и дядовци, лели и чичовци.
Единствената разлика между мене и тях е спортът. Не съм се родил нито много голям и тежък, нито съм бил нещо изключително след това!

InDaHEad

26.02.07
14:49

[quote author=“jony_X”]Не не :) Животът ми е мил и не искам да взимам добавки които вредят.... Още повече, че имам проблеми с черния дроб. Принципно идеите за разтягане ми харесват понеже по рождение съм адски “схванат” и сухожилията са ми просто...  :lol:  Приемането на витамин Е и витамин А за мен не са проблем. Явно трябва да започна да си видя по 10-тина секунди 5-10 пъти дневно вкъщи и отделно всяка сутрин като стана да правя стабилни упражнения за разтягане...

Благодаря много за отзивите!!!  :wink:

Разтягането го прави сутрин и вечер,но вечер преди лягане основно

Sportex

26.02.07
14:57

Успех, с разтягане след 5-10г може и да си порастнал с 7-8мм. :lol:

InDaHEad

26.02.07
15:38

[quote author=“Sportex”]Успех, с разтягане след 5-10г може и да си порастнал с 7-8мм. :lol:

аре стига глупости че само обезкуражаваш момчето

Sportex

26.02.07
15:54

[quote author=“InDaHEad”][quote author=“Sportex”]Успех, с разтягане след 5-10г може и да си порастнал с 7-8мм. :lol:

Е какво да му говоря измислици ли!?? Аз съм убеден, че с разтягане на тези години нищо няма да стане. По тази логика Данчо Йовчев бая да е порастнал за последните, 10г да кажем. :)

26.02.07
17:10

Ако се растеше при висене щеше да се набиваме при клека. Колкото и да висиш няма да мръднеш. Както няма да станеш по-нисък като клякаш.
И стига с този хормон на растежа. От него не се расте на височина. Ако се растеше профитата колко щяха да са високи???

26.02.07
17:29

[quote author=“KLEKNALIQ”]Ако се растеше при висене щеше да се набиваме при клека. Колкото и да висиш няма да мръднеш. Както няма да станеш по-нисък като клякаш.
И стига с този хормон на растежа. От него не се расте на височина. Ако се растеше профитата колко щяха да са високи???

Расте се от хормона на растежа,но докато си в пубертет

Казаха се доста интересни неща до тука, кое глупост, кое не. Аз само ще добавя едно:
Иди в чужбина и си направи пластична операция за издължаване на кракта, Русия е майката на това “изкуство” тъй че там може би са най-добрите специалисти. Ще дадеш безбожно много пари и ще бъдеш в дискофортно положение за известно време, но 100% ще пораснеш.
Най-добре не го взимай навътре това, че не си супер висок, да не ти пука.

InDaHEad

26.02.07
19:21

[quote author=“Sportex”][quote author=“InDaHEad”][quote author=“Sportex”]Успех, с разтягане след 5-10г може и да си порастнал с 7-8мм. :lol:

Е какво да му говоря измислици ли!?? Аз съм убеден, че с разтягане на тези години нищо няма да стане. По тази логика Данчо Йовчев бая да е порастнал за последните, 10г да кажем. :)

Дори и на тези години е възможно...а за Данчо Йовчев доколкото знам той не е на 19 години така че не е много уместен пример^^ :mrgreen: ...казвам възможно не сигурно

26.02.07
21:25

/Offtopic/
НВД или Равномерно балансиран режим с отрицателен калориен баланс биха ли повлияли отрицателно на растежа (чрез неговото спиране или забавяне)?

26.02.07
21:44

Абе не ви разбирам ,толкова ли е важно колко си висок? Аз наистина не съм имал този проблем,мж еби защото съм 192 , но за мен това няма особено значение... възхуищавам се на хората , които макар и да не са толкоа високи са направили едно хармонично атлетично тяло (не някаква супер маса) и имат як релеф, кво друго ви трябва...да не би да искате да изглеждате като някои хора ,дето са мнго високи ,но супер слаби и се чудят как да качат някое кило...

РОКИ

26.02.07
22:31

[quote author=“ASTOR”]Генетично е заложно. С добавки и др. неща можем да повлиаем минимално

това е и мой то мнение всичко е ген .

IceMan

27.02.07
10:49

аз се допитах до един много стар трениор в моя град и той ми каза така .... взимаш лост с тежест на половината на твоите килограми и подскачаш на пръсти но гледаш е високо все едно скачаш върху жар ...приемаш добавки богати на L-arginin L-ornitin L-glutamin

27.02.07
11:51

[quote author=“SteFFo”]/Offtopic/
НВД или Равномерно балансиран режим с отрицателен калориен баланс биха ли повлияли отрицателно на растежа (чрез неговото спиране или забавяне)?

Правилно.

14.11.07
16:42

Ако  се растеше от волейбол и баскетбол всички дето играят по училищните игрища щяха да са по два метра високи, а те не са.  Всъщност впечатлителните размери на баскетболистите и волейболистите не се дължат на практикуването на волейбол или баскетбол. Просто тези които не са достатъчно високи, освен ако нямат изключителни технически показатели компесиращи ръста няма да ги вземат в нито един отбор. Затова в спортните училища за тези спортове записват само най-високите кандидати. Наистина ако с подскачане се растеше жабоците дето основният им начин на придвижване са именно подскоците би трябвало да са доста високи. Жирафите  които са по над 5м високи и въобще не подскачат  би трябвало да са доста ниски. Трябва да взимаме пример от жирафите. На тях основното занимание за деня е да пасат (както беше казал някой “храната прави борбата”)  и като опасат най-близкото дърво се придвижват бавно (тъй като са  доста големи никой  не се престрашава да ги гони и затова не им се налага да търчат) до следващото, и така цял ден. Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.

BB

14.11.07
18:30

DJПетко  Дата: 27 Февруари, 2007 13:51 Нарушение?  Игнорирай  Начало  # 29
Потребител

Град: Стара Загора
Дата: 16 Април, 2006 SteFFo:
/Offtopic/

Правилно.
еми аз не съм съгласен с това аз съм на почти 15 и миналия месец ми приключи НВД-то бях във застои от 6-7 месеца не бях мръднал и сантиметър стоях си на 173 и на 20-тия ден от НВД-то като се премерих колко съм висок бях 174 такаче апсулютна глупост е че се спира растежа от НВД или РБД с отрицателен калориен прием

Попринцип в годините 14-18 смятам че е хубаво човек да не се лишава от нищо,освен ако няма проблем със затлъстяването. Глупаво е в годините на най-усилен растеж умишлено да се лишаваш от въглехидрати,белтъчини и дори и мазнини (в умерено к-во). Сега не препоръчвам Макдоналдс или нещо подобно, но ми се струва тъпо да се спазва НВД при един 14 годишен ектоморф. Тялото има нужда от хр. вещества да расте,не сме зеленчуци, че да го караме на фотосинтеза.

18.11.07
08:17

казано от MI5 на 17.11.07, 21:23:

Попринцип в годините 14-18 смятам че е хубаво човек да не се лишава от нищо,освен ако няма проблем със затлъстяването. Глупаво е в годините на най-усилен растеж умишлено да се лишаваш от въглехидрати,белтъчини и дори и мазнини (в умерено к-во). Сега не препоръчвам Макдоналдс или нещо подобно, но ми се струва тъпо да се спазва НВД при един 14 годишен ектоморф. Тялото има нужда от хр. вещества да расте,не сме зеленчуци, че да го караме на фотосинтеза.

Напълно подкрепям :) аз за това освен пиленца и оризец и т.н което си трябва за човек дето дига си ям и в МакДоналдс и в КФС и в Мимас и навсякъде :) :) Трябва да има яде хаха :)

22.11.07
14:04

Джонка само може да се радваш че си 1,70.Ти колко искаш два метра ли да си?

13.12.07
10:52

да ти кажа и аз съм със същия проблем висок съм 170 тежа 71 ходя на финес от година но най-мн искам да порасна поне малко, сега съм си поръчал аргинин четох че като се приема в големи количества можел да отключи хипофизата и тя пак да произвежда хормона на растежа соматотропин ако не се лажа за вс.това, и съм си намерил една програма за скоци която продължава няколко месеца за която някой трен.по волейбол казват 4е помага за порасване и смятам да пробвам всичко това и се моля за дори и малък ефект

Мнението беше редактирано от gospodinoff на 13.12.07 13:54.

15.01.08
17:00

Прекаленото и ежедневно физическо натоварване е доказано вредно за растежа.
Това е така защото се ускорява процеса на обмяна на веществата, а оттук и процеса на вкостеняване на тръбните кости.
Така растежа спира по-рано от нормалното. Сред животинския свят по правило животните които са по-подвижни са по-дребни(мишки, колбри и др.) и обратно по-малко подвижните животни са по-големи(мечки, хипопотами и др.). Мечката например, въпреки че изпада за продължителен период в летаргичен сън е най-големият сухоземен хищник.

29.01.08
17:20

Аз съм на 15 и съм 161 което много ме изнервя защото сам наи ниския във випуска само 1 момче е по ниско от мен.По принцип от малък винаги сам си бил нисък в стария клас пак бях наи нисък но мисля че е време да порастна.Баща ми е около 175 маика ми 165 не знам дали генетично съм нисак но искам да променя това.Храня се много нездравословно въпреки че напоследък се опитвам по редовно да се храня и да ям повече мляко и сирене, другия проблем е че спа много малко от малък лягам много късно и ако сам на училище ставам много рано ако не ставам около 1 на обяд ... Ако можете някакв съвет да дадете или сам безнадежден случаи но мисля че сега е времето за промяна докато сам пубер още :):):) не като стана на 20 да търся начини :)

казано от hardrlz на 29.01.08, 17:20:

Аз съм на 15 и съм 161 което много ме изнервя защото сам наи ниския във випуска само 1 момче е по ниско от мен.По принцип от малък винаги сам си бил нисък в стария клас пак бях наи нисък но мисля че е време да порастна.Баща ми е около 175 маика ми 165 не знам дали генетично съм нисак но искам да променя това.Храня се много нездравословно въпреки че напоследък се опитвам по редовно да се храня и да ям повече мляко и сирене, другия проблем е че спа много малко от малък лягам много късно и ако сам на училище ставам много рано ако не ставам около 1 на обяд ... Ако можете някакв съвет да дадете или сам безнадежден случаи но мисля че сега е времето за промяна докато сам пубер още :):):) не като стана на 20 да търся начини :)

Еми, започни да водиш по-здравословен начин на живот. Друго няма какво да ти кажа.  Храни се качествено и обилно и спи поне по 8часа в денонощието! Нивата на хормона на разтежа са най-високи по време а сън ;) Иначе ръста си е най-вече до ген- ако Господ е рекъл да растеш още - ще растеш. Но трябва малко да помогнеш на организма си все пак :)

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 29.01.08 17:49.

FI

11.03.08
19:01

играя баскетболл мама и тати и двамата са 170 см аз пораснах за сега 190 см и сам на 17 години . бях висок 167 см и после драпнах много за 1 година ако някои знае 1 от най-големите легенди на баскетбол от 90те годин Денис Родман (оня откачалката с русо зелената коса ) до 20 годишна вузраст е бил 195 см (според повечето хора растежа спира към 18 години ) започва да се виси на лост (не само висене извиване и вси4ки вузможни разстягания . вдига си руста с 10 см и растега с 15, изпитано е и деиства

11.03.08
21:49

Мисля, че е време подписът на Финдо да влезе в употреба: “Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър”.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1