Склад за протеин, креатин, Л-карнитин и др. с продажби на дребно

Прескочи до:

03.04.09
16:57

казано от CheFolino на 03.04.09, 16:13:

казано от Aleksandar Marinov на 03.04.09, 15:03:

Пия по 3 дози на ден,нито се подувам,нито газове - нищо засега.

силно се надявам след известо време да споделиш мнение как ти се отразява насипният протеин ,защото знам че си опитвал много марки и можеш да направиш пряко сравнение ... то се видяло че изследване трудно ще му направим ..

някой ако знае във Варна къде могат да направят изследване на протеин за процентно съдържание и евентуално някакъв аминокиселинен профил да каже , лично се заемам да направя едно такова с лични средства

Ще споделя разбира се,аз сега месеци наред няма да бутна друг протеин освен него,ако усетя нещо веднага ще алармирам. :)

03.04.09
19:45

Някой , който си е закупил от протенка може ли да каже дали има ефект .Цената е прилична а и е във София

ГН

03.04.09
21:12

казано от Aleksandar Marinov на 03.04.09, 16:57:

казано от CheFolino на 03.04.09, 16:13:

казано от Aleksandar Marinov на 03.04.09, 15:03:

Пия по 3 дози на ден,нито се подувам,нито газове - нищо засега.

силно се надявам след известо време да споделиш мнение как ти се отразява насипният протеин ,защото знам че си опитвал много марки и можеш да направиш пряко сравнение ... то се видяло че изследване трудно ще му направим ..

някой ако знае във Варна къде могат да направят изследване на протеин за процентно съдържание и евентуално някакъв аминокиселинен профил да каже , лично се заемам да направя едно такова с лични средства

Ще споделя разбира се,аз сега месеци наред няма да бутна друг протеин освен него,ако усетя нещо веднага ще алармирам. :)

Мдам, също така ми е любопитно дали орелефяването и ползването на този протеин сутрин, преди и след тренировка в умерени дози са съвместими понятия. Това че не е най-удачния избор е повече от ясно, въпроса е дали все пак няма да попречи на НВД. 20-те грама въглехидрати от тези приеми не са проблем, по-скоро дали няма да пречи поради нещо друго (Примерно че 20-те грама са свъщност 40 или че няма протеин в него...). Както и да е. Ако става, мога да пробвам да пия от него и по време на НВД.

03.04.09
21:46

казано от Иван Шишманов на 03.04.09, 13:00:

казано от Георги Николаев на 03.04.09, 12:52:

Иначе ако говориш за пърдене, подуване - няма такова нещо

Точно за това говорех :)

То това дали ше пърдиш не зависи от качеството на протеина, а от това дали е с лактоза и дали ти имаш поносимост към нея. Аз неска си зех една протеинова матрица на Бест Боди, уж качествена, а дет се вика опърдях орталъка...

04.04.09
08:58

казано от baisvetlan на 03.04.09, 16:40:

Някой знае ли на 100% дали в склада в Пловдив дават на дребно(1-3кг протеин).

Ами и аз това се чудех. Прочетох, че някой по-нагоре беше писал, че 80% в Пловдив въобще нямало, което е доста кофти. Обмислях варианта евентуално до Пазарджик да се ходи за 80%....

ГН

04.04.09
09:34

Имат в  Пазарджик. Само на чувал - 10 кг. Пресечката на Димчо Дебелянов точно срещу Технополис, и след 30 метра в ляво. В момента насипно дават само 65%, а дори като свършил и от нега нямало вече. Но имат от всички продукти.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 04.04.09 09:37.

04.04.09
16:42

Аз ходих до скалада в Пловдив миналата седмица казаха,че в момента нямат суроватъчен само соев,да проверявам.На въпроса ми колко процента е суроватката ми казаха,че винаги са получавали само 65% процента.Жената на касата не знаеше въобще за проценти пита някъв мъж а той каза че са получавали само 65% но като го гледах не беше много сигурен за кво става на въпрос.Другата седмица пак ще мина,ако някой от Пловдив ходи и намери преди ман нека пише

04.04.09
17:03

Аз звънях на склада във Пловдив и казаха че можело да се поръча и да докарат от София .

05.04.09
17:13

то хубаво да докарат ама какво количество,аз бих взел кило две да го пробвам като за начало

05.04.09
17:26

Момчета да споделя,че май взех да се омазнявам от протеина при прием 3 пъти на ден по 40 гр. .... На НВД съм

ГН

05.04.09
17:30

казано от Aleksandar Marinov на 05.04.09, 17:26:

Момчета да споделя,че май взех да се омазнявам от протеина при прием 3 пъти на ден по 40 гр. .... На НВД съм

Не е невъзможно... Все пак сигурен ли си? Защото може и само така да ти се струва, защото го очакваш. Тва са 15-ина грама лактоза или 25, ако имаш предвид 3 дози по 40 грама чист протеин. Така че може и да си е истински и пак да е така.

Все пак няма да възлагам глупави надежди! Може наистина да омазняваш защото протеина е боклук!

Единствените въпросителни са относно дали си сигурен в това и дали не приемаш малко повече лактоза отколкото е необходимо с него. И разбира се - по кое време.

05.04.09
18:54

Сутрин след ставане,час преди тренировка, и веднага след тренировка.Това ми е приема,диетата ми е много добра! Няма от какво друго да дойдат паласките отново...

ПО

05.04.09
20:05

От колко време си на този протеин, защото и аз го ползвам вече близо месец и не съм усетил омазняване...пия по 2-3 дози суроватка през деня и 1 доза казеинат вечер. Но определено този протеин е за изследването което дано скоро да направим.

ГН

06.04.09
09:14

казано от Пожарникарчето на 05.04.09, 20:05:

От колко време си на този протеин, защото и аз го ползвам вече близо месец и не съм усетил омазняване...пия по 2-3 дози суроватка през деня и 1 доза казеинат вечер. Но определено този протеин е за изследването което дано скоро да направим.

Риве ми съ! Е тва повтарям ли помватям, надул съм главата на половина форум.

06.04.09
11:10

От много време се каня да пиша в тази тема, но тъй като виждам колко сте заслепени от ниските цени исках да изчакам първо за да пробвате сами продукта.

За съжаление като гледам голяма част от трениращите когато закупуват хранителни добавки се ръководят основно от цената, но не и от съдържанието на продукта. Един вид евтино ли е... зимам го пък дори и да не върши работа. Но нека дам малко светлина по въпроса.

Протеините за хранително вкусовата промишленост и тези които се използват като хранителни добавки са съвсем различни категории продукти - и като съдържание и като цена разбира се. Грешно единствено да се гледа какъв % е даден продукт (тоест съдържанието на чист белтък в 100 грама продукт).

Далеч по-важни параметри са - Аминокиселинният профил, коефициента по PER и BV (biological value). Тези показатели са далеч по-важни за една протеинова пудра, а в тук описаният протеин те липсват. Прочетете какво означават тези показатели, какво характеризират. Те са изключително важни, а вие ги подминавате. Другото което ми направи впечатление е че самите търговци на този протеин изрично подчертават че продукта е за хранителната промишленост (мислите ли че ако ставаше за мускули нямаше до сега да са се усетили и усилено да ви го препоръчват).

http://www.bb-team.org/articles/860/
http://www.bodybuilding.com/fun/catprot.htm

В нета има още много статии в които може да прочетете как да отличите един добър протеин. Много сте в грешка като пиете някакви прахчета с идеята единствено да се пие нещо, което даже не прилича на хранителна добавка. И да като човек от тази индустрия мога да ви кажа че дори доставните цени на които ние закупуваме продуктите са пъти над крайните цени които са в този склад. А ви гарантирам че след като този продукт е вносен (идва от гърция) и щом крайната цена на един килограм протеин е 8 лева - то покупната за България е не повече от 3-4 лева.
Надявам се не очаквате да пиете протеин за 4 лева килото и той да е същият като NECTAR. Това последното не го пиша с идеята да промотирам дадени продукти.

Молбата ми е - четете, четете и се образовайте за да не ви лъжат и накрая да сте разочаровани. Ако нямате възможност за качествени добавки - давайте си парите за храна - 1 килограм пилешко е 7-8 лева и ви набавя 200 грама протеин и то качествен. Това е далеч по-добър вариант от това да се тъпчете с прахчета с неясно съдържание...

ГН

06.04.09
15:31

Нека да направим изследването.
Ако то е способно да покаже важните параматри на проетина, ще можем да говорим.

Аз приемам, че ти си прав. Приемам! Но ако се окаже, че профила на въпросните протеини е дори 2 пъти по-лош от среден американски протеин, вече не приемам. А твоето изказване започвам да го приемам като такова на човек с интереси, на който му подбиват въпросните интереси.

До този момент приемам, че си прав, и че аз храня фалшиви надежди. Няма да ме е срам ако това се окаже наистина така, защото още сега го приемам.

HE

06.04.09
18:39

Не познавам Калоян като човек за който финансовия интерес е на първо място - пише доста преди да почне да се занимава с добавки.
Доста добре ти е обяснил в поста си за аминокиселинния профил и усвояемостта, при това не е споменал NOW или друга марка /няма да му повтарям думите, а е дал и в тяхна подкрепа доста добре написана статия/.
Нека направиме едно много просто и обикновенно разсъждение - тези протеини /насипните/ са достъпни навсякъде и ако бяха със същите свойства като протеиновите пудри които ние ползваме за целите на спорта е щеше ли да съществуват компании, които да се занимават с производство на добавки? Следващия въпрос - замислял ли си се защо Българските добавки неструват, а останалите работят? За мен разликата идва от суровините които се използват за даден продукт. Друг е въпроса, че цените се повишават от опаковката, средствата вложени в реклама и т.н.т. Изследването ще ти даде единствено % белтъчини, но не и произход, аминокиселинен профил за усвояемост пък изобщо не трябва да споменаваме /това го казвам като човек правил изследване на протеинова пудра/.
Да определено и на мен ми се иска протеина да ми излиза 10-20 лв. килото и да не ми се налага да броя дозите дневно, но положенето е различно за общо съжаление. Предпочитам да дам някой лев отгоре, но да знам, че като “чистя” няма да качвам или ако съм с чувствителен стомах да имам нежелано напрежение.
Това е лично мое мнение не заставам на ничия страна.
Моля да ме извините ако съм допуснал правописни грешки, но от една седмица се каня да ходя за нова клавиатура :-)

06.04.09
21:17

При условие че съм представител на NOW и Syntrax и Nectar е най-продаваният ни продукт не мисля че тези протеини са ми конкуренция. Това което искам да кажа е че вие които ги купувате сте крайно незапознати с това което купувате. Поинтересувайте се и ще видите за какво говоря. И от сега ви казвам че цените на суроватъчният протеин са далеч по-високи. От много време искам да предложа на потребителите близък до тези протеини като цена и качествен американски протеин - вярвайте ми това е невъзможно - най-доброто което може да се достави като продукт е на пъти по-висока цена. Няма как крайната цена да е 10 лева за килограм. Това е пъти под реалната цена на протеина които се използва за хранителни добавки. Щом крайната е 10, доставната е не повече от 5… От там нататък сами си преценете какво пиете. Това е все едно утре някой да пусне на пазара кисело мляко за 10 стотинки кофичката и да ви обяснява как едва ли не е швейцарско от еко крава...

Разбирам желанието ви да пестите от добавки - всеки си прави сметка на джоба, но специално с този продукт сте в грешка. Ако този протеин беше ок - от сега ви казвам доста фирми щяха да го изнасят за щатите и да го препродават.

казано от Калоян Георгиев на 06.04.09, 21:17:

Това е все едно утре някой да пусне на пазара кисело мляко за 10 стотинки кофичката и да ви обяснява как едва ли не е швейцарско от еко крава...

Ами то такива случай имаше в един голям БГ град с кисело мляко за 15 стотинки, банани за 99 ст , портокали за 50 ст, пилешко филе за 6 лв или ударно пробивна машина за 18 лева естественно качеството беше ...отрицателно, ама бабите и дядовците се избиха да купуват.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 07.04.09 04:00.

07.04.09
17:06

Ами , значи имаме таблица на аминокиселините , както и стойностите на американските и остава да направим изследване на аминокиселинния състав на гръцкия. Само ,че не разбрах как се определя усвояемоста и дали протеина изобщо се разгражда от организма.
М/у другото да добавя 1 проста сметка - протеин Оптимум , един от най продаваните в Америка струва 80 $ за 10 либри , което е 21 лв. за килограм като включим реклами , овкусители и опаковки производсвената цена на 1 кг. протеин излиза 10 - 15 лв. и това за изолат, номер 1 по продажби.
Според мен нищо не им пречи на гърците да произвеждат за 6-7 лв. протеин концентрат ,който да става пиене :) .
Иначе аз няма да го пия преди да направим такова изследване ,защото приемането на добавки с неизяснено съдържание не е шега и в никакъв случай не е безопасно - пил съм български добавки когато бях на 16-17 (преди 4 години) и имам 1 на ум ,че мога да си навредя на здравето.

07.04.09
17:12

Съгласен съм с теб за оптимума, но по тази логика производствената цена на гръцкият протеин е 1-2-3 лева което е смешно и нерелано.

07.04.09
18:45

в цената на гръцкия в никакъв случай не влизат разходите за реклама на Optimum,защото просто няма такава.За това цената му може и да е реална и да има нещо общо с протеин-хранителна добавка.

07.04.09
20:36

А надценка търговеца дали е включил? Разходи по подръжката на бизнеса? Търговска отстъпка за големите фирми от хранителната промишленост, те надали купуват на крайна цена? А транспорта от Гърция,  а ДДС? Сметни тези разходи и ще видиш как протеина дефакто стъпва на 1-2 лева за кило... Или са пропуснали тези разходи с идеята да е по-достъпен за българските билдери? Много наивно мислене...

07.04.09
22:01

Щом в Америка крайната цена на 1кг. протеин е 20-25 лв. не е проблем тук да се произвежда и продава с 30-40% по-ефтин , дори не толко добър, протеин за билдъри.Просто няма производство ,а само внос на съмнителни продукти и пакетиране , което минава за бг протеини . Иначе не е невъзможно да се произвеждат и продават на балканите протеини за по 10-15 лв. .
Друг е въпроса ,че в сайта на тази гръцка компания никъде не пише ,че протеина им става за хранителна добавка. Утре ще им пиша 1 емеил по въпроса и се надявам техния отговор да разреши спора (ако изобщо отговорят).

Мнението беше редактирано от Zealot на 07.04.09 22:02.

07.04.09
22:02

Естествено че е включил надценка търговеца,и точно със нея си избива разходите по поддръжка на бизнеса и реализира определена  печалба.Просто казвах че ги няма разходите за реклама като при големите производители.В никакъв случай не твърдя че протеина е хубав,а този на OPtimum (от там тръгна примера понеже е от най-скъпите и качествени към момента) не струва-дори точно обратното.Важното е обаче да се изследва и след като излезе че не е на нивото на “златния стандарт”,(което е 100% сигурно) да се направи едно просто съотношение цена-качество и вече всеки сам да си преценява за какво ще си дава парите.

08.04.09
06:28

казано от Калоян Георгиев на 07.04.09, 20:36:

А надценка търговеца дали е включил? Разходи по подръжката на бизнеса? Търговска отстъпка за големите фирми от хранителната промишленост, те надали купуват на крайна цена? А транспорта от Гърция,  а ДДС? Сметни тези разходи и ще видиш как протеина дефакто стъпва на 1-2 лева за кило... Или са пропуснали тези разходи с идеята да е по-достъпен за българските билдери? Много наивно мислене...

Отстъпката за търговеца няма да е повече от 15%(това е мое виждане може и да греша) - това не е вашата индустрия, която се реализират големи маржове и може да се позволят големи отстъпки, тук търгуват главно на едро и основния приход е от големи обеми,  разходите по подръжка на бизнеса са наем на складове с по 3 и малко повече работника там(в зависимост от големната на склада) + някаква административна част, която предполагам е централизирана. Няма вашите разходи за реклама, за наем на скъпоструващи магазини, не такъв тип бизнес просто. За транспорта - това отново не са вашите доставни цени от САЩ, Гърция знаем всички къде е(да не говорим че щом сме близо могат да си позволят по-малки складови наличности и да блокират по-малко ресурс за разлика от бизнеси, които доставят от другия край на света). За ДДС - нали станахме членки и сме една общост :) .

А за суровината на американците - надали е по-скъпа от тази. Наистина не съм запознат конкретно, но принципа е следния - себестройността на крайния продукт в Щатите се образува като се добавя стойност на всяко ниво от производството. Тоест:
1. Ако се добива суроватка например се купува американско мляко, което е по-скъпо, плащат се заплати на американци за изкупуиването и транспорта, които са по-големи от гръцките.
2. При преработката и пакетирането на млякото се ползват американски суровини и на работниците пак се плащат американски заплати, които отново са по-високи от гръцките.
3. Рекламата - пак същата история за заплатите, а и да не говорим, че това е може би едно от основните разходни пера на този тип фирми.
4. Дистрибуция - пак американски цени и заплати.

Себестойността на кутия какъвто и да е щатски протеин се формира като се сборуват разходите по всяко едно ниво от тази верига(грубо описано). Разбира се има варианти, в които не ползват американски суровини, но ако преработката е в Щатите пак картинката е горе-долу тази. Така цената не е вързаната винаги с качеството и е грешно да се казва, че щом един протеин е 8 лв, а друг 50 лв, то втория е по качествен.

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 08.04.09 06:28.

ГН

08.04.09
10:35

Разбираемо е някои хора да спорят. След изследването, като се окаже че е пълен боклук ще сведа гузно глава и ще си купувам от скъпите.
Но ако не се окаже така, със 101% сигурност мога да заявя, че никога повече няма да си купя Now, Nectar, American Whey и прочее марки. Мнозина няма да последват моя пример, но мнозина ще го направят. И крайна сметка това приятно положение ли е за търговците? Ами ако тези мнозина са, да речем 20% - ами че то направо пагубно! Така че, разбираемо е да се страхуват, твърдейки “че не се страхуват а е за наше благо”. Айде, айде. Нека да има сериозна опастност да ми се подкопае бизнеса пък ще видя за чийно благо ще мисля.

08.04.09
11:22

Ако си мислиш, че един бизнес е заложен в един форум .... сии далече от истината :Д

08.04.09
11:54

Момчета, аз тези неща горе ви ги пиша като човек който е наясно с този механизъм за да знаете вие как стоят нещата. А не да споря с вас просто защото информацията до коята аз и вие имаме достъп е доста различна :)

15% отстъпка в този склад ще ми дадат само защото бих се попазарил 10 мин с търговеца. И разходите за бизнеса далеч не са наема на склада и 3 работника :) Човек работещ в администрацията трудно ще работи за под 1000 лева ... но нека не изпадаме в подробности :)

Единственото което ви моля е да прочтете малко за характеристикте на суроватъчния протеин. Защо примерно не отидете при собственика на някой от складовете и не му кажете: “Искам да си купя няколко килограма суроватъчен протеин защото искам да кача мускулна маса - дали може да ми кажете какъв е аминокиселинния профил на този протеин и с каква BV e?”

08.04.09
12:18

15% специално написах, че са мое лично мнение, наистина може да съм много далеч от истината. Работниците ги написах, защото обикновено разходите за персонал са едно от основните пера във всеки бизнес, а са толкова в склада в София(предполагам, че за другите градове не поддържат по-голям персонал). Оперативните счетоводители, който са не малка част от административния апарат работят за по-малко от 1000 лв.

Всичко това, което изписах, не искам да се свързва с това гръцкия протеин дали е качествен или е боклук, исках само да кажа, че малко или много насочваш нещата към грешна посока, защото обвързваш задължително цената с качеството. Цената не е гаранция, просто защото в Гърция и в Щатите се формира под влиянието на различни фактори.

А ако отидеш при собственика разбира се, че няма да ти отговори, защото тези неща него не го интересуват. Него го интересува общото съдържание на белтък и неговия източник, за да може да го продаде на производителите, които правят салами, сирена, сладоледи, за да могат те да докарат техните продукти до %, който се изисква от националните и международните стандарти. Тоест няма да може да отговори, както предполагам няма и ти да можеш да отговориш на въпроса “Кой от Вашите протеини, увкосители и продукти да вложа в мойте кренвирши и в какви комбинации, за да мога да ги докарам на вкус като месо и на достатъчен % белтък”, въпреки че и ти и шефа на склада продавате протеини.

П.П. Не искам нито да се заяждам или да казвам че Калоян се опитва да влияе по някакъв начин в ползва на неговите продукти, просто изказвам несъгласие с мнението му, защото въпреки че съм сигурен че си разбира от работата(пазарувал съм от Now с кеф и винаги всичко е било безупречно), това просто не мисля че е точно неговия бизнес.

08.04.09
12:33

Съгласен съм с горното - само да уточня че аз не се опитвам да продавам протеините на NOW на Сачи, Тандем или Леки. Както и да е - просто ми се струва доста по-удачно да се храните правилно вместо да се тъпчете с прахчета с неизвестен състав. Или най-малкото може да прочетете кога един суроватъчен протеин е добър? Все пак тук говорим и за вашето здраве - не ви ли пука с какво се храните? Човек е това което яде. Или майната му нали е суроватъчен протеин и ще се напомпам от него?

Съгласен съм, че високата или ниската цена не могат да са гарант за качество когато говорим за разлики от порядъка на 10-20-30%. Но протеин от 5-10 лева килото ми се струва доста смешно... просто тук разликата е в пъти и тази разлика идва основно от произхода на суровината, а не от американските или гръцките заплати. (в Гърция заплатите хич не са ниски и страната е доста скъпа за живеене).

Спирам да пиша да не си помислите че протеините на NOW са засенчени от гръцките гиганти ;)

Калоян Георгиев немога да разбера защо изобщо си правиш труда да обясняваш, ясно, е че винаги ще има потребители които като намерят кутия/чувал/кашон или каквото и да е на което да пише “протеин”, за цена много по ниска от нормалното ще се радват и ще купуват. Че те на база този принцип, от години съществува родното ни производство на хранителни добавки (няма да давам имена на фирми на всички са ни ясни). Навремето и аз бях така намирах кило соя за Х лева, на нея пише еди колко си протеин давай смело и безотговорно, ама кой ти е знаел за кво става въпрос. Аз лично като гледам кренвииршите,  саламите и другите продукти от свръх развитата ни хранително вкусовата промишленост се плаша от протеина които се слага вътре. Истинските хранителни добавки са високотехнологични трябват си лаборатории учени сертификати и т.н. и т.н. затова една маймунска държава като БГ нищо подобно неможе да произведе. Гледам световните фирми доста са се притеснили като са разбрали, че в Гърция се прави протеин като техния ама пъти по евтин. 
В крайна сметка за да ги има всички продукти на пазара то за всички си има достатъчно потребители. Нека всеки си харчи парите както и колкото реши.

08.04.09
15:45

казано от Калоян Георгиев на 08.04.09, 12:33:

Съгласен съм с горното - само да уточня че аз не се опитвам да продавам протеините на NOW на Сачи, Тандем или Леки. Както и да е - просто ми се струва доста по-удачно да се храните правилно вместо да се тъпчете с прахчета с неизвестен състав. ;)

Много правилно . Аз не бих го пил преди да излезнат някакви изследвания. Този протеин не е конкуренция на американските - тези които могат да си позволят по 500 и повече лв. на месец за добавки не биха се занимавали да купуват гръцки.
И колега, тъй като си в този бранш , насочи ни към лаборатория ;-) .

08.04.09
16:05

Преди 2-3 години се опитах да събера пари подобно на Стоянчо с идеята след това да се направи изследване на протеините. Тогава не успяхме да се организираме, но и да призная не намерихме нормална лаборатория която да каже - да наясно сме как може да се направи това изследване и ще го направим добре. В момента гледам ситуацията е абсолютно същата.

Продуктите които в момента предлагаме се изследват винаги в САЩ преди да бъдат експортирани (говоря за всяка партида). Ако желаете мога да ви покажа сертификатите (има ги и на саита де) за да ги покажете на лабораториите където ще изследвате за да попитате дали могат да направят същото нещо. Специално ще разпитам и за методите по които се изследва протеина в американските лаборатории за да не ви лъжат тук.

09.04.09
09:09

Писах им меил , но не ми отговарят.. Това е сайта http://www.hellenicprotein.gr/english/index.htm ако повече хора им пишем туко виж са отговорили на някой .
Ам м/у другото според мен този протеин има 1 предимство пред българските и то е , че не ни го продават като добавка за спорта и със сигурност в него няма нищо завършващо на ..стерон .  ;-)

ГН

12.04.09
17:33

Добре, искам да попитам за последно някой, който е запознат конкретно с това - мога ли да си купя 100 грама л-карнитин от склада в София?

13.04.09
07:00

казано от Георги Николаев на 12.04.09, 17:33:

Добре, искам да попитам за последно някой, който е запознат конкретно с това - мога ли да си купя 100 грама л-карнитин от склада в София?

До колкото разбрах , Cherniq_konan е купил 100гр. л-карнитин , можеш да му пишеш.

Аз се отказах да го пия , едно , че вкуса на 65% е отвратителен , друго че омазнява мноооооого. Не мога да си намеря 80% , някой взел ли е на дребно , защото на мене ми искат специална поръчка за чувал 25кг. ?

13.04.09
07:14

Онзи ден си взех 100 гр L-Carnitine, а преди няколко седмици си взех 80% протеин 1 кило от склада им.

ВИ

13.04.09
07:28

казано от Cherniq_Konan на 08.04.09, 06:28:

1. Ако се добива суроватка например се купува американско мляко, което е по-скъпо, плащат се заплати на американци за изкупуиването и транспорта, които са по-големи от гръцките.

Може би 1-2% от американските фирми за добавки да ползват американска суровина. Има два основни световни производителя на протеин - Холандия и Нова Зенландия. ОН примерно ползват он НЗ.
При целия този интерес, не мога да разбера защо някой не се хвана да пусне едно мейлче на някой от тези производители за да пита за цени. Аз съм го правил, към днешна дата най-ниската цена за:
WPC 85%  - 7$/kg
WPI - 92% - 13$/kg
Това е цена за 10 тона суровина. Само смятайте път, мито, ДДС, печалба.
Протеина е един от продуктите с най-малка надценка в бранша. Много от фирмите го поддържат само за асортимент, а си прибират печалбата от другите прахчета и хапчета.

13.04.09
08:35

казано от Cherniq_Konan на 08.04.09, 06:28:

Разбира се има варианти, в които не ползват американски суровини, но ако преработката е в Щатите пак картинката е горе-долу тази.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1