Склад за протеин, креатин, Л-карнитин и др. с продажби на дребно

Прескочи до:

22.04.09
23:06

Малко гледам е поизоставена темата ве4е,но искам да попитам някой ползвал ли е глутамина на ПИКО?

23.04.09
06:24

Между другото, дали  креатина, Л-карнитина и глутамина  също са предназначени за ХВП  :-)

Мнението беше редактирано от stivcho на 23.04.09 06:25.

23.04.09
06:54

Мне, креатина и карнитина са китайски. А глутамин не знам дали ПИКО са пуснали, защото преди като ходих едно от момчетата, което работеше там си продаваше от свое име(имеше някакъв приятел и го внасяха май от Щатите). Ако някой е питал дали продават глутамин вече в ПИКО нека да каже какви пари е и в какви разфасовки, ще бъда благодарен :) .

23.04.09
10:02

Да,имат глутамин-насипен за около 30 и нещо лева килограма,а карнитина вече е на 78лв,но жената не можа да ми каже какво производство е(звънях по телефона).Тези дни ще отскоча лично като имам време понеже ми е на 60км най-близкия склад и ще докладвам ако някой не го е направил преди мене ;)

Интересна тема...
Сега и аз ще се изкажа, макар че Калоян добре ви го каза!
Аз лично тествах миналата година  “млечния протеин” - смачках 3 кила за един месец, и О’ чудо - страхотни червени петна под мишниците, слабините и по гърдите, около врата... наистина работи ха ха ха!
От тогава, като имам на някой зъб го пращам там :)

23.04.09
11:26

казано от Svilen на 23.04.09, 10:02:

Да,имат глутамин-насипен за около 30 и нещо лева килограма,а карнитина вече е на 78лв,но жената не можа да ми каже какво производство е(звънях по телефона).Тези дни ще отскоча лично като имам време понеже ми е на 60км най-близкия склад и ще докладвам ако някой не го е направил преди мене ;)

Значи креатина и карнитина със сигурност са китайски - бях взел сертификати по едно време, но ги затрих някъде у нас. Щом са пуснали и глутамин ще ходя да напазарувам.

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 23.04.09 11:27.

23.04.09
17:55

Значи 45 лв е килограма глутамин,днес си взех половин,но цветът му е леко жълтеникав и има леко горчив вкус.Искам да попитам това нормално ли е,понеже досега съм пил доста видове,дори в момента имам американски,и всичките са чисто бели без вкус...

23.04.09
18:19

Абе кво става с тези изследвания,на тези долнопробните протеини?Пратете ми на ЛС адрес,на който да пусна 10 лв за каузата.
Днеска звънях на офиса им във Варна,и ми казаха,че само по 25кг продават от суроватката-160 и нещо лева ахахахахаххахахахах

казано от fe2_vanio на 23.04.09, 18:19:

Абе кво става с тези изследвания,на тези долнопробните протеини?Пратете ми на ЛС адрес,на който да пусна 10 лв за каузата.
Днеска звънях на офиса им във Варна,и ми казаха,че само по 25кг продават от суроватката-160 и нещо лева ахахахахаххахахахах

Далавера!
ха ха ха!
Тровете се...

08.05.09
15:15

Здравейте, от Пловдив. Днес и аз си взех едно килограмче от грьцката сурватка. Гледам, че има хора които го ползват от месеци, ако може кажете виждате ли резултат, а странични ефекти?

ГН

08.05.09
15:22

казано от fe2_vanio на 23.04.09, 18:19:

Има няма 6.50 лв килото. Като се има предвид че дори 65%-овата суроватка е по-скоро около 8.50 лв килото, най-вероятно без да спорим качествен ли е или не, тук става въпрос за някой 30-40 %, говоря за стойност на етикета. Имат и такива. Ако е така, това вече и аз не бих си взел.

ГН

24.07.09
12:50

Склада в София ще работи ли утре, събота? Моля, отговрете своемвеменно, за да не бия път напразно. В София съм, но ми е доста встрани а време нямам никакво.

ПО

24.07.09
20:49

Събота и неделя и по празниците почиват

27.07.09
17:54

Яйчен протеин има ли ?

DA

28.08.09
05:16

Четох цялата тема и разбрах, че българина си е уникален! При положение, че в склада продават инстантен суроватъчен протеин Volactiv ultra whey 80(http://www.volac.com/lifestyle-ingredients/our-product-range/product21/volactive-ultrawhey-80) за около 17лв/кг на дребно, то едни питат за суроватка, други за 65% протеин. Не мога да разбера каква е тази мания да се икономисват няколко лева, при положение, че цената за протеин произведен в ЕС си е съвсем прилична. До колкото знам от хората от склада го внасят от Холандия. Хората които работят в склада могат да бъдат помолени да ви дадат разпечатка на сертификата на съответната партида. Whey Pro 80 (гръцкият) за една от последните партиди беше със 78.8% белтък, 12.4% лактоза и 5% мазнини и последната цена беше около 9.85/кг на дребно. Аз лично съм вземал 3 пъти сертификати за Whey Pro 80 (гръцкия) и те се различаваха с 0.4% за белтъка, което е нормално за смес от протеин от козе и от овче мляко. За Whey Pro 65 данните от сертификата бяха: 65% белтък, 23% лактоза и 3% мазнини. В склада продават и подсладители и сухи аромати, така че човек може да си купи и аспартам или ацесулфамК и сух аромат и да си направи за собствена консумация. Яйчния протеин (по-точно яйчен албумин) е около 22 лв/кг.

Мнението беше редактирано от dark55 на 28.08.09 05:18.

28.08.09
14:37

Мисля, че току що дадоха отговор на съмненията ни относно качествата но ПИКО протеина и той е: ДА НАИСТИНА Е КАЧЕСТВЕН!

Мнението беше редактирано от me4oka83 на 28.08.09 14:38.

RE

03.10.09
05:31

Случайно един приятел видял тази тема и ми каза да я погледна. До колкото разбрах от него(защото нямах нерви да я чета подробно, че бая общи приказки има) Митака101 се е опитал да ви представи един от най-големите вносители на суровини за хранително-вкусовата промишленост и написал за протеините,креатина, карнитина и др., но и доста информация липсва за подходящите за спортисти суровини в склада. Предполагам, че автора и някой от писалите по-долу не се е опитвал да “скрие” някои от нещата които се продават.
Аз лично пазарувам от П.И.К&Ко от 6-7 години, когато офиса им беше един блок в района над хотел Хемус в една от пресечките тръгващи от бул. Черни Връх. Тогава имаха само един склад в Сердика. Тогава казеините бяха 12-13лв, но и времената бяха други. Тогава още не внасяха суроватъчен протеин, а после вкараха 65% и беше 149.50/15кг чувал. Помня го много добре, защото ми връщаха 50 ст и аз често ги оставях. Бая се отплеснах. Та мисълта ми е, че никой не е казал за какаото което продават в склада с което може да си овкусявате протеина - шоколад. Също може от склада да си закупите вит.С, мисля, че беше около 27лв/кг, но не съм много сигурен, а навремето беше 15-16, а по едно време стана под 10лв/кг, при положение, че беше на BASF. Друго интересно което се сещам е лецитина им - Centrolex F (по-ситни гранули подходящ за влагане в протеина) и Centrolex R (по-едри гранули за директна консумация) - цената им беше 16-17лв/кг. Аз ползвах яйчния албумин да си правя кексчета с черно пшенично брашно тип 1150 и картофени влакнини които бяха 6-7лв/кг. Рядко слагах и няколко лъжици суроватъчен протеин 65%, и подсладители и аромати.Само че подсладителите и ароматите си вземах от “Тошев”, намиращ се в Горубляне - от към Самоковско шосе се влизаше. Ставаха супер. Всъщност черното брашно май беше от “Бобал” (до “LB Bulgaricus” ). Всъщност май там продаваха соевият протеин на DuPount малко по-евтино от П.И.К&Ко, но всичко там е на чували, в случая по 20кг.
Всичко това го пускам като инфо, защото помня как обикалях като алтав Сердика, а послеГорубляне докато им намеря складовете на П.И.К&Ко и никой не ми казваше какво има в склада, а само досаждах на един който май беше управител или нещо такова. Всеки път питахме по нещо и следващият път пак.
Дано да съм бил полезен поне малко.

п.п.(6.11.2009) За да не правя излишни постове в темата ще доуточня: цената на 65% 2002-2003 беше 159.45/15кг чувал (10.63/кг), а не 149,50/15кг чувал. Тогава нямаше надценка 5% за покупка на дребно.

Мнението беше редактирано от rendori на 06.11.09 18:03.

03.10.09
07:35

Предполагам, че автора и някой от писалите по-долу не се е опитвал да “скрие” някои от нещата които се продават.

Автора не е скрил нищо - напротив:
дадох гласност за тези складове точно за да може всеки да отиде и да пазарува от тях, поради което понесох доста упреци в личен план
Освен това аз не съм рекламно лице на ПиККо и не искам да звуча като такова. Затова съм нахвърлял основната информация, включително че продават овкусители. Който го интересува - ще отиде и ще попита, а дори може и да сподели на приятелите си какво е научил.
Още веднъж подчертавам, че нямам никаква лична изгода от популяризирането на тези складове!

ГН

03.10.09
22:13

казано от Пожарникарчето на 24.07.09, 20:49:

Събота и неделя и по празниците почиват

Еми почиват, ама аз този път си троших главата, не видях отговора.

Иначе да кажа отново в тази, тема, че вероятно аз съм най-”известния” човек в този форум, който ползва САМО ПикКо - 80% суроватка гръцкия, и ми излиза 9.36 лв килото. Изпил съм вече 7 кг. Ефект имам. Забележки нямам.
Да ходят младежите с по 5 лв за деня и да дават 4 от тях за 50 гр супер-гига-гурбо качествени американски.
Аз разлика в ефектите, били те позитивни или нажелани странично (няма такива) не съм остановил.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 03.10.09 22:13.

04.10.09
06:59

И какво означава качествен?Наистина ли е 80 %?
2ро производители на какво използват пико?

ЕДИТ:ПИко го виждам като бъдещ спонсор на МР.О,лидер в световния пазар,без конкуренция,очаквайте билборд догодина!

Мнението беше редактирано от Финдо на 04.10.09 07:02.

04.10.09
07:39

Явно скоро Пико ще стане лидер в БГ. Вече дочувам хора, които го препродават в по-малките градове с по 5 лв надценка на кг и печели все повече известност. :)

Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 04.10.09 07:42.

04.10.09
07:50

Ради,ще ни прогонят внимавай с коментарите! :) После вероятно и линчувани... :)

Някой хора вече са започнали подготовката си за подиум с въпросния протеин,без съмнение и шампиони,а след това и евентуални рекламни лица,обеждаващи хората как са станали такива от ПИКО.После ще бъде награден с орден за лоялност от ПИКО...

Защо не изследвате произхода на протеина?А не процентното съдържание.

Мнението беше редактирано от Финдо на 04.10.09 07:52.

HE

04.10.09
08:46

Не виждам защо си чешате пръстите точно тук?!
Както всеки разбра въпросния протеин е пуснат за изследване и се чакат резултати, а до тогава който и каквото и да каже е само в сферата на вероятностите. Мисля можем да си спестим излишни дразги по темата, направени на база предположения.
Аз лично бих се раздвал ако изследванията дадат добър отговор на въпросите поставени тук. Все пак много хора ще могат да имат достъп до добавки които не бъркат дълбоко в джоба им. На фона на скандалите които тресат големи фирми за хранителни добавки мисля, че това може да се окаже глътка свеж въздух за родните потребители. Бих посъветвал всички с мнение по темата да изчакат с мненията та да няма засрамени в последствие.

04.10.09
09:01

Аз не казвам нищо против Пико. Просто не бях ходил доста време по залите и скоро ходих да видя стари познати, които веднага ми споделиха за далаверата как намират протеин за 20-25 лв кг и могат да ми донесат и на мен. Харчил се като топъл хляб, затова казвам, че печели все повече известност в по-малките провинциални градове. :)

04.10.09
09:05

Нека тогава се въздържаме от коментари-”Да,той наистина е качествен”.След като официалното становище ще излезе след месец.

Мнението беше редактирано от Финдо на 04.10.09 09:06.

HE

04.10.09
09:19

казано от Финдо на 04.10.09, 09:05:

Нека тогава се въздържаме от коментари-”Да,той наистина е качествен”.След като официалното становище ще излезе след месец.

Тук визирам всички изказващи мнение по темата не конкретно теб колега  ;-)
Имам в предвид, че щом има въпрос винаги има две мнения, а при предприети мерки за изясняване на действителното положение мисля най-добре е да запазим коментарите след запознаване с конкретни факти.

п.п. Въпросния протеин е стигнал до залата в която тренирам на цена от 25 лв. за килограм.
Явно са почнали отделни лементи да правят бизнес от това. Не бих се учудил при положителни резултати да почнат и да размахват документа от изследванията  :lol:

Мнението беше редактирано от head_hunter на 04.10.09 09:24.

04.10.09
09:24

Само да доуточня, че резултатите ще са готови до 12.11.2009г., т.е. малко повече от месец, защото хората ще са 10-ина дни извън Бг. От друга страна, след като се приберат, анализът може да стане и за 5 дни, т.е. месечният срок е за презастраховане.

казано от Финдо на 04.10.09, 07:50:

Защо не изследвате произхода на протеина?

Няма такъв анализ, кръстен “произход на протеина”. Ако вътре са набухали соев протеин, това ще си покаже по аминокиселинния състав, т.к. както знаем не е все едно соя или суроватка.
И отново методът на изследване: с течна хроматография с ензима пепсин се разгражда протеина до аминокиселини и после газхроматографа ги прихваща. Т.е. ако има примеси и пудрата не е чист суроватъчен протеин, това ще се разбере.

Ако хората (ние от форума) искат да бъдат напълно сигурни в състава на пудрата, допълнително могат да бъдат пуснат анализ за скрити агенти, които да реагират като белтък, а всъщност да не са, анализ на забранени вещества (анаболи и т.н.), въглехидрати (моно и дизахариди) и витамини.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.10.09 09:43.

04.10.09
10:17

Сега гледаш ПИКО с метандион/станозолол в него,ще трябва да изнасяме и извън БГ :P:P

LU

04.10.09
13:08

несъм чел цялата тема ! но ако някой знае дали имат скад в пловдив и къде се намира

04.10.09
16:18

казано от Финдо на 04.10.09, 06:59:

И какво означава качествен?Наистина ли е 80 %?
2ро производители на какво използват пико?

ЕДИТ:ПИко го виждам като бъдещ спонсор на МР.О,лидер в световния пазар,без конкуренция,очаквайте билборд догодина!

Пико със сигурност никой не ползва, а внасяната от тях суровина - такива протеини има в почти всички салами, кисели млека, сладкиши, шоколади и др., общо взето в почти всички храни. В цял свят ги ползват.
Общо взето този вид суровина трябва наистина да е качествена, защото е междинна и се влага в продукти, които после са подложени на различен вид контрол.
Относно продажбите, те със сигурност са в пъти по-големи от на всеки вносител на добавки, просто защото са насочени към промишлеността, а не към крайния потребител и изобщо нямат място за сръвнение целите на едните и другите.

Аз протеин не си купувам и дали е качествен не ме интересува, но доста глупости се изписаха.

Мнението беше редактирано от vast на 04.10.09 16:18.

казано от ludiaBG на 04.10.09, 13:08:

несъм чел цялата тема ! но ако някой знае дали имат скад в пловдив и къде се намира

И мен ме интересува.. :)

14.10.09
10:40

В Пловдив след Митницата като свърши оградата има една малка пресечка в дясно и после на около 50-100 метра навътре от лявата страна е халето то си пише,но колкото пъти съм ходил има само суроватка 65%(баси как веднъж не докараха 80%)

15.10.09
15:28

Момчета днес се по*рах да го търся този склад в Горна Оряховица...така и не го намерих. Някой ако може да ме упъти къде “аджеба”  е този склад и намираем ли е ?

19.10.09
22:13

Днес и Аз си взех Пик.КО с 2ма приятели си цепихме 10 кила от 80% от Стара Загора ходихме да го взимаме.9,73лв. мисля, че беше килограма.За овкусители не съм питал.Л-Карнитина казаха, че е 78лв. килограма.Креатина беше 15,12лв. ако не се лъжа., взехме и от него 1килограм да го пробваме.Гледам има хора, които го пият и са доволни.Честно казано съм с големи надежди за тази фирма и искрено се надявам да се окажат истина. :)

казано от Vlado89 на 15.10.09, 15:28:

Момчета днес се по*рах да го търся този склад в Горна Оряховица...така и не го намерих. Някой ако може да ме упъти къде “аджеба”  е този склад и намираем ли е ?

От официалният им сайт има само това-
Горна Оряховица  »  виж карта
Тел.: 0618/6 42 11
E-mail: g.orjahovitza@pic-co.com
Търговски представител: Красимир Личев

19.10.09
22:17

казано от incessantforce на 19.10.09, 22:13:

.Гледам има хора, които го пият и са доволни.Честно казано съм с големи надежди за тази фирма и искрено се надявам да се окажат истина. :)

Ама тя фирмата си е истина, съществува си, ти май нещо си ....

19.10.09
22:21

казано от tonu на 19.10.09, 22:17:

казано от incessantforce на 19.10.09, 22:13:

.Гледам има хора, които го пият и са доволни.Честно казано съм с големи надежди за тази фирма и искрено се надявам да се окажат истина. :)

Ама тя фирмата си е истина, съществува си, ти май нещо си ....

Имах напредвид, че се надявам да остана доволен от Протеина и Креатина.От все повече хора чета положителни мнения просто друго си е човек като се увери сам(да пробва). :)

ПС- Извинявам се ако нещо съм се изказал грешно.
ПС2- Лека вечер! ;)

Мнението беше редактирано от incessantforce на 19.10.09 22:22.

20.10.09
12:11

Аз в сайта им това го видях, но там няма инфорамция къде да го намеря този склад в ГО. Писах вече два e-mail-a отговор - 0. Звънях вчера, никой не вдига телефона...Тоя склад са го покрили, като че ли наркотици продават :D .

20.10.09
12:27

казано от Vlado89 на 20.10.09, 12:11:

Аз в сайта им това го видях, но там няма инфорамция къде да го намеря този склад в ГО. Писах вече два e-mail-a отговор - 0. Звънях вчера, никой не вдига телефона...Тоя склад са го покрили, като че ли наркотици продават :D .

Другия вариант е примерно ако е някъде както в Стара Загора в индустриалната зона да хукнеш и ти из тази на Горна Оряховица и да търсиш склада на ПикКо.Или просто звъни пак.Друг вариант не виждам.Или може би да звъннеш на офиса им в София и да ги питаш за този в Горна Оряховица. :)

21.10.09
11:00

казано от gigitas на 14.10.09, 10:40:

В Пловдив след Митницата като свърши оградата има една малка пресечка в дясно и после на около 50-100 метра навътре от лявата страна е халето то си пише,но колкото пъти съм ходил има само суроватка 65%(баси как веднъж не докараха 80%)

И аз съм от Плодив, до ся пиех 65% сурватка. Неска отивам да си купувам и мацката на касата вика че имали 80% сурватка, ама не давали наливно, а на чували 10 кг - 97 лв. чувала бил едно кам едно с този на wheypro 65, само че пи6ело wheypro80.  Та, някой да е вземал нещо ткова???

21.10.09
13:55

казано от ice_tea_bg на 21.10.09, 11:00:

казано от gigitas на 14.10.09, 10:40:

И аз съм от Плодив, до ся пиех 65% сурватка. Неска отивам да си купувам и мацката на касата вика че имали 80% сурватка, ама не давали наливно, а на чували 10 кг - 97 лв. чувала бил едно кам едно с този на wheypro 65, само че пи6ело wheypro80.  Та, някой да е вземал нещо ткова???

Онзи ден с 2ма приятели си цепихме 1 такъв 10килограмов чувал. :) Пише Македониан Протеин или нещо такова.До колкото разбрах от сайта на гръцката фирма това било някакво тяхно поделение/филиал от фирмата. :) Ако трябва да съм точен мисля, че чувала е 97,20лв. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1