06.10.07
18:28
Казвате ли си нещо надъхващо преди тежка серия или преди каквато си искате серия? Ръмжите ли, абе въобще “звучни” ли сте в залата? Въпроса ми е вдъхновен от един мюсюлманин днес в залата, който преди всяка серия си бърбореше нещо тихичко, Ронката има няколко известни фрази и т.н.
Лично аз проръмжавам при някой тежки серии и толкоз.
Темата беше редактирана от Стефан Симеонов на 17.10.07 18:13.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим06.10.07
19:11
Аз се озлобявам преди някоя тежка серия.
Най-често си мисля за нещо, което ме е ядосало скоро. Ако няма нещо такова се сещам за една куч*а и пак усещам прилив на ярост :) .
Викането също повишава адреналина. Поне това мога да го правя както си искам, защото тренирам на един таван, най-често сам или с приятел.
П.С. ... а по принцип съм такова кротко момче...
Мм надъхва ме 1 фр примерно ако правя гръб - гребане ми казва “давай, че дориан ще ти се смее и няма имаш гръб кат неговия” Някой път ми става доста смешно де :D:D
06.10.07
19:33
Преди, когато тренирах в една квартална зала, където обикновено нямаше други хора, си позволявах да викам при тежките серии. Сега, когато не съм сам, гледам да се съобразявам. Преди да започна първото повторение се концентрирам, изчиствам съзнанието си от всякакви ненужни мисли и си мисля за лека тежест.
Аз преди някоя тежка серия се концентрирам, замислям се за нещо, което ме вбесява, дишам няколко пъти дълбоко, започвам да учестявам дишането, слагам MP3-то, надъхвам се с музика и почвам да вдигам. Докато правя серията почти винаги съм толкова концентриран, че дори не чувам музиката от случалките, единственото, за което мисля е как да направя още едно повторение. Това е моят стимул. А когато тренирам с по-едри от мен, винаги се справям по-добре със сериите.
06.10.07
20:11
има некой дет суперсмешни са ми понеже правят като издишат ТСУУУ ТСУУУУ
а аз лично преди тежките серии се обръщам към тоя който е с мен и му викам, гледай сега, внимавай мнооого щот тука ще се умира, ако тръгна да пропадам фащай!
а за звуците...най много се случва да правя ХЪЪЪЪ ХЪЪЪЪ ХЪЪЪЙЙ и не ми пука кой е в залата при дъмбелите от полулег най много крещя при клековете правя тсуу тсуу а при 21-то правя ааааааааааааааааааааааааааааа ааааааааааааааааааааааааааа аааааааа малееееййййййййй елееее :Д
а при лежанката правя пуууууф пууууууф пууууууф
Когато съм във форма и тренирам както аз си знам, съм се мотивирал още преди трен ,изобщо не ми трябва нещо подобно.
Иначе по време на серия и преди нея съм “безшумен”
06.10.07
20:13
и другото което е като вдигам големи тежести не слагам големите дискове, за да получа нужната ми тежест, а слагам повечко дискове и то малки, за да си получа пак тежестта. защото като сложа големите дискове и ми изглежда фрапиращо и деморализиращо
казано от Vladimir8507 на 06.10.07, 19:33:
Преди да започна първото повторение се концентрирам, изчиствам съзнанието си от всякакви ненужни мисли и си мисля за лека тежест.
Аз правя същото - представям си, че това, което държа е леко като перце, вдишвам няколко пъти и го повдигам...Първия път, когато опитах, чак не вярвах че мога да го направя, сериозно, изненадах се и изпуснах тежестта. %-P Не вярвах, че мога да повиша силата си по този начин, но успях и много се радвам. :-)
о0о0 че как при всяка тежка серия викам : давай айше стигнахме ги :D:D:D:D:D:D xhaxh t6ci
Мнението беше редактирано от Petio_vn на 07.10.07 07:37.
аз не...но има един трибоец в залата, който преди всяка макс. серия ръмжи и кълне майки наоколо :)
Един тука вика все едно ще го колят, а пък аз само съскам по време на серията
07.10.07
10:11
Психическата нагласа, начина на мислене и мотивацията има огромно значение във всеки аспект на тренирането.
От известно време се каня да пусна една тема за правилен психически и мислов подход в залата и извън нея. Скоро време ще я пусна темата...
И аз като Рони Колман си викат преди всяка серия “Йеееееее Бади” - Yeah, Buddy :D
Викам си “ДАЙ МОМЧЕЕЕЕ! ” и като хващам щангата/дмбела ги стискам се едно искам да ги смачкам или огъна . Колкото по малко хора има в залата толкова по тих съм :) , сякаш искам да е перфектна тишина а в главата ми звучи 1 песен .
08.10.07
18:29
В общи линии и аз съм безшумен. Но гледам да съм концентриран и се боря за всяко повторение. Особено при кофичките и набиранията.
Доволен съм, че в залата, която тренирам не съм срещал такива индивиди, дето пухтят като парни локомотиви на някаква непосилна за тях тежест.
казано от ASTOR на 06.10.07, 20:12:
Когато съм във форма и тренирам както аз си знам, съм се мотивирал още преди трен ,изобщо не ми трябва нещо подобно.
Иначе по време на серия и преди нея съм “безшумен”
Това важи и за мене.Винаги ми е било смешно като почнат да се надвикват :-)
09.10.07
01:35
аз пищя яко хахаха обикновени е нещо от сорта на “ау,аааааа,оооо” хахаха като се напъвам :) през останалото време броя(оня ден разбрах) на глас и се чувам в състедния блок,така че да не ви пука хаха :)
Това което ме мотивира и надъхва е музиката в залата(стига да е подходяща). Малко ми е селско да викам или да пуфкам преди или по време на серия. Може би зависи от залата, но в залата където тренирам такива изяви са крайно селски.
09.10.07
10:05
Най-много може да ми повлияе музиката.Иначе самия аз не говоря/викам и тем подобни преди серия. Иначе ако е много тежко по време на изпълнението съскам.
09.10.07
10:46
казано от Калоян Георгиев на 09.10.07, 09:11:
Това което ме мотивира и надъхва е музиката в залата(стига да е подходяща).
Мога да кажа същото за себе си. Чудя се обаче, защо в повечето зали звучи лигав хаус :sick: :sick: :sick: Изобщо не ме предразполага към активност - по-скоро ми се приспива от него.
09.10.07
12:16
Най-много викат по време на тренировка разни момченца който едва вдигат 50 кг. от лежанка , момченца които са готови да се насерат( да окалят терена ) и докарат някоя контузия от това че вдигат с кг. които им са непосилни , но го правят за да се правят на мъже и много силни , а не са :coolsmirk:
09.10.07
18:37
казано от BIG PICHAGA на 09.10.07, 12:16:
Най-много викат по време на тренировка разни момченца който едва вдигат 50 кг. от лежанка , момченца които са готови да се насерат( да окалят терена ) и докарат някоя контузия от това че вдигат с кг. които им са непосилни , но го правят за да се правят на мъже и много силни , а не са :coolsmirk:
Дам,тегава работа е :) най - яко е като ида с някой приятел той да дига в залата и аз си седя и оглеждам за кво иде реч и имам такива хилариуси(не че аз не съм хилав де хаха) ама те са нещо страшно... Дигне 2пъти 30 кила за бицепс с крив лост,ама как ги дига,все едно танцува цялото тяло се клати,абе как и да е,т’ва че не е правилно еднона страна,килата са му много,друго,но най - якото е след като се е клатил като народна песен как отива пред огледалото и стяга бицепса и това се повтаря след всяка следваща серия аххахаха ебати смеха хахахахаха
казано от Vladimir8507 на 09.10.07, 10:46:
казано от Калоян Георгиев на 09.10.07, 09:11:
Това което ме мотивира и надъхва е музиката в залата(стига да е подходяща).
Мога да кажа същото за себе си. Чудя се обаче, защо в повечето зали звучи лигав хаус :sick: :sick: :sick: Изобщо не ме предразполага към активност - по-скоро ми се приспива от него.
аз за т’ва си нося мп3 и си слушам габата :) :)
Мнението беше редактирано от Besnia2006 на 09.10.07 18:39.
10.10.07
08:44
Аз си поръмжавам по малко преди тренировка и си мисля, че тежестта е малко по - малка, отколкото е. Освен това често се треса и друсам, удрям се даже понякога.
Направете разликата обаче кой как вдига...
Калата... Я му се случва два пъти в годината, я не да прави максове.
Пробвай Кало всеки ден. 5-6 дни в седмицата.
Тогава ще си говорим за музика. Само като чуя някой да се надъхва с музика и веднага мога да кажа как вдига.
Музиката разсейва. Иска се нахъсаност и 110% концентрация!
Даже на състезанията, които съм бил музиката се изключва по време на серията!
Имам чувството, че по време на макс виждам само откъса от лоста между ръцете ми, или тавана. Каква музика, какви чалгии...
аз пък съм си типичен селянин- викам си, псувам си, не съм отишъл на фитнес да правя добро впечатление или да искам някой си там да ме хареса и да ме мисли за “Гражданин”.То от музиката като не мога да се надухам - тя или са някви парчета дето се въртят от години в залата или радио Фреш.Залата, която посещавам и без това не е някаква лъскава и нова и така предразполага към животински изяви. Като цяло простотията е на ниво
Не викам, не псувам, не рева, не крещя в залата. Не харесвам и такива типажи, дето викат и вдигат много шум. Комплекси май му се вика.
И аз не викам и не псувам, но когато балансирам 45 кг дъмбели над главата, последното нещо за което мисля е дали вдигам шум. Това е зала, не библиотека.
Иначе за сериите се подготвям чисто умствено, не ми трябва да викам или блъскам.
Мнението беше редактирано от Петко К на 10.10.07 13:10.
един приятел съска като спукана секс-кукла :D иначе аз само пуфкам и леееко съскам и ако ми е много тежко издавам леки гласни звуци :)
Мнението беше редактирано от /ЭGO/@§ на 10.10.07 14:53.
10.10.07
14:53
казано от /ЭGO/@§ на 10.10.07, 14:50:
казано от Pipo43346 на 09.10.07, 18:37:
казано от BIG PICHAGA на 09.10.07, 12:16:
аз за т’ва си нося мп3 и си слушам габата :) :)
и аз :)
Нещо не ти е много точен цитата :coolsmirk:
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 10.10.07 14:53.
казано от D3BEP на 10.10.07, 08:44:
Аз си поръмжавам по малко преди тренировка и си мисля, че тежестта е малко по - малка, отколкото е. Освен това често се треса и друсам, удрям се даже понякога.
Направете разликата обаче кой как вдига...
Калата... Я му се случва два пъти в годината, я не да прави максове.
Пробвай Кало всеки ден. 5-6 дни в седмицата.
Тогава ще си говорим за музика. Само като чуя някой да се надъхва с музика и веднага мога да кажа как вдига.
Музиката разсейва. Иска се нахъсаност и 110% концентрация!
Даже на състезанията, които съм бил музиката се изключва по време на серията!
Имам чувството, че по време на макс виждам само откъса от лоста между ръцете ми, или тавана. Каква музика, какви чалгии...
Ами все си мисля, че е по-важно какви килограми вдигаш и как изглеждаш отколкото да ръмжиш като животно и да се излагаш. А ти пък колко пъти си ме виждал как тренирам та чак знаеш колко пъти тренирам до отказ? Сигурно знаеш и кои упражнения правя...
Най са ми смешни разни позиори дето само викат скачат и т.н... 90% от хората които изглеждат добре или пък са силни се стремят да не изпъкват, пуфкайки. Има и други начини да се мотивираш. Говоря за непрофесионални спортисти.
10.10.07
16:13
Преди тяга не се ли кръстите!?
Ееееее вие още малко и ще ги биете тея викащите :) .
Същност и мен ме дразни, но смятам издишането с лек звук...хм как да го опиша - “тссс” за нормално. А пък и кажи речи само аз си го чувам тва ТСсссс :)
Аз винаги дишам много тежко.. дори и само с лоста да е пак си пъшкам.. а като е с по големи килограми си викам “ъъъъъъъъъъ”... се едно правя секс и се напъвам яко :D А съвсем в началото като дигам щангата и е с по-големи тежести, при самото отлепяне на щангата викам “АЗЗЗЗЗЗЗ”.. не силно разбирасе само аз си се чувам :)
11.10.07
09:20
Чета и си мисля, че тая тема е напът цялата да отиде в Бисерите :-)
Не издавам звуци и не ме дразнят тези които издават. Това което ме дразни МНОГО е когато някой хвърля тежестите! Като съм се съсредоточил в нещо и изведнъж ме стресне някакво ДАААН! направо побеснявам. Някой го приемат за “мно‘o hardcore”, за мен е простотия.
Мнението беше редактирано от vlade на 11.10.07 10:24.
Аз преди най-тежката серия накрая си викам по някой път:Ари ве да му е.. м.....а ша ги динга тия килограми или някой път се замислям:ако не ги дигна ей ся пове4е няма да стъпя тук :) :) :)
11.10.07
14:21
казано от Калоян Георгиев на 10.10.07, 15:19:
Ами все си мисля, че е по-важно какви килограми вдигаш и как изглеждаш отколкото да ръмжиш като животно и да се излагаш. А ти пък колко пъти си ме виждал как тренирам та чак знаеш колко пъти тренирам до отказ? Сигурно знаеш и кои упражнения правя...
Най са ми смешни разни позиори дето само викат скачат и т.н... 90% от хората които изглеждат добре или пък са силни се стремят да не изпъкват, пуфкайки. Има и други начини да се мотивираш. Говоря за непрофесионални спортисти.
До отказ и максимални единици и двойки са съвсем различни неща :) Не знам мен ли се опитваш да объркваш, аудиторията ли или просто не се изказваш точно. Говориш ми за музика, значи не ми говориш за силова силова тренировка, това е което имам да кажа аз. По веме на размазване никой не може нито мзика да слуша, нито да пее.
А не ти говоря, че нямаш цели или не ги постигаш. Даже напротив, от години те познавам, поддържаш доста добра форма.
Но за комплексите, викането и пуфкането.... Тези от вас, които си мислят, че някой ги прави за да им се обърне внимание или за да си избие комплексите, дълбоко греши.
Най вече че в тълкуването на действията на другите изхожда от собствените си цели и начин на трениране.
Ще препоръчам на всички вас, които разбирате от комплекси:
Не спорете с мен. Нямам мерак, а и не мога да ви убедя в интернет.
Вървете в една зала с щанги. Намира се в сградата на НСА. Не можете да я сбъркате.
Чакайте кога там ще се появят щангисти или силови трибойци.
Няма да чакате дълго, и двете групи тренират минимум двуразово, дълго и повечето време по график за да не си пречат.
И в двете групи ще намерите поне по един световен шампион в дисциплините.
След като си направят сериите, вървете и им обяснете, че викането и ръмженето не са професионални и им пречат. Че с виковете не ви правят впечатление. И че е комплексарско да си бият шамари и колегите им да ги удрят.
Току виж сте оправили философията и културата на трениране!
Хау!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 11.10.07 14:27.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече