А как стои въпросът с хранителните добавки внасяни от Западна Европа, които не се облагат с мита и ддс?
15.06.08
15:02
Добавките, внасяни от Европа са скъпи, няма смисъл
15.06.08
15:25
Щом Gaspari свалиха цените си значи и другите фирми могат!
15.06.08
15:31
Не четете какво съм написал. Gaspari България не свали цените си заради тази тема, или заради оплаквания от цените ни. Цените си бяха идеални и преди свалянето им. Просто от фирмата могат да си позволят вече да понесат загубите от това сваляне. Затова и решиха да ги свалят, а и имаше голям повод да се направи това.
Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 15.06.08 15:32.
15.06.08
15:40
Кои фирми по-точно теб те интересува да свалят цените? Сподели точни имена?
15.06.08
15:44
казано от Даниел - Трибоеца на 15.06.08, 15:31:
Не четете какво съм написал. Gaspari България не свали цените си заради тази тема, или заради оплаквания от цените ни. Цените си бяха идеални и преди свалянето им. Просто от фирмата могат да си позволят вече да понесат загубите от това сваляне. Затова и решиха да ги свалят, а и имаше голям повод да се направи това.
Е не може да отречеш че темата си я бива... ;)
15.06.08
15:50
казано от Даниел - Трибоеца на 15.06.08, 15:31:
Имам въпрос?!... - това намаление ще се отрази ли на отстъпката, която давате на дистрибутори... просто ми е интересно?
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 15.06.08 15:51.
15.06.08
15:52
Както казах в темата на Gaspari, тази тема въобще не ме вълнува. Дали си я бива или не въобще не ме интересува! Казах, че нашите цени си бяха наред и честно казано нямаше такива, които да се оплакват от цените ни. Затова, че както казах тази тема няма нищо общо със сваляне на нашите цени. Между другото във фирмата въобще незнаят за съществуването й. Не сметнах за важно да им изпращам линк за нея, понеже казах причини по-горе. Запознати сме много добре с цените на бг пазара.
За въпроса с дистрибутори незнам и не коментирам. Знам, че са мислили по този въпрос и са излезли със супер решение.
Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 15.06.08 15:55.
15.06.08
16:07
казано от Даниел - Трибоеца на 15.06.08, 15:52:
Както казах в темата на Gaspari, тази тема въобще не ме вълнува. Дали си я бива или не въобще не ме интересува! Казах, че нашите цени си бяха наред и честно казано нямаше такива, които да се оплакват от цените ни. Затова, че както казах тази тема няма нищо общо със сваляне на нашите цени. Между другото във фирмата въобще незнаят за съществуването й. Не сметнах за важно да им изпращам линк за нея, понеже казах причини по-горе. Запознати сме много добре с цените на бг пазара.
За въпроса с дистрибутори незнам и не коментирам. Знам, че са мислили по този въпрос и са излезли със супер решение.
Относно темата... не мога да разбера защо си толкова краен и винаги си бил... Calm down and ease up on the Ma Huang and Clen… Шегувам се разбира се.... Относно проекта, да кажем че съм наясно относно това за което намекваш от едно известно време... В детайли... Ще видим как ще реагира пазара, аз няма да коментирам...
15.06.08
16:15
казано от silabg.com на 15.06.08, 16:07:
Относно темата... не мога да разбера защо си толкова краен и винаги си бил... Calm down and ease up on the Ma Huang and Clen… Шегувам се разбира се.... Относно проекта, да кажем че съм наясно относно това за което намекваш от едно известно време... В детайли... Ще видим как ще реагира пазара, аз няма да коментирам...
Знам за кой проект си наясно, давал съм линкове към него, но проекта, който споменавам не е свързан с тази индустрия. Фирмата се занимава и с други неща. Относно проекта, за който знаеш (свързания с бодибилдинг индустрията) се съмнявам да си наясно в детайли за проекта понеже се съмнявам да си виждал скиците на проекта. От един линк и празна начална страница едва ли можеш да научиш неща в детайли...
Бъркаш не съм на Ma Huang и Clen. На анавар, винстрол и емдабол съм :-)
Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 15.06.08 16:26.
15.06.08
16:22
казано от Даниел - Трибоеца на 15.06.08, 16:15:
казано от silabg.com на 15.06.08, 16:07:
Знам за кой проект си наясно, давал съм линкове към него, но проекта, който споменавам не е свързан с тази индустрия. Фирмата се занимава и с други неща. И се съмнявам да си наясно в детайли за проекта понеже се съмнявам да си виждал скиците на проекта. От един линк и празна начална страница едва ли можеш да научиш неща в детайли...
Бъркаш не съм на Ma Huang и Clen. На анавар, винстрол и емдабол съм.
Повярвай ми наясно съм и то в детайли... надявам се не си мислиш, че изсточниците на инфото ни са публично достъпни, би било несериозно, а ние сме сериозна компания... :)
Относно добавките, които взимаш, няма да коментирам... само казвам че би си направил услуга ако не си толкова сприхав понякога, приеми го като съвет... иначе ентусиазмът ти е заразителен, с което LGP като твой работодател, може да се гордее. Тук не се шегувам и грам!
Поздравления за новите цени, пък макар и да казваш че темата няма нищо общо с това... :)
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 15.06.08 16:29.
15.06.08
16:31
Не се ли отклонихте доста от идеята на темата?
Поздрави!
15.06.08
16:32
Аз съм сигурен, че в детайли не си запознат с проекта, но явно си дочул от някой нещо, което ме кара да си мисля и да си задавам въпроса - Кой ли е човека, който обича да говори предварително... Няма как да си мисля, че източниците ви са публично достъпни понеже никъде няма нищо обявено. Това си е нормално конкуренцията да се интересува от конкурентната фирма. Ама чак толкова да сме ви влезли под кожата, че чак да проучвате в детайли нещата... интересно :)
“Поздравления за новите цени, пък макар и да казваш че темата няма нищо общо с това”
Не мисля да те убеждавам, в каквото и да било. :)
Викам да послушаме Владимир и да спрем, че усещам на къде отиват нещата.
Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 15.06.08 16:38.
15.06.08
16:33
казано от Владимир Недков на 15.06.08, 16:31:
Не се ли отклонихте доста от идеята на темата?
Поздрави!
Виновен съм...
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 15.06.08 16:33.
15.06.08
19:13
казано от silabg.com на 15.06.08, 09:59:
100% Retail, работа с крайни клиенти, което би направило продуктит мн достъпни за крайния клиент, но покритието откъм това популярност на ниво Големи и Малки градове та дори и села, би било много малко.
Ами хайде де 21 век сме има си интернет има си куриерски фирми има си информиран избор.Всеки може все по лесно да се снабди с продуктите ви без да се налага да идва до магазина ви в София.Аз лично не държа да купувам определен продукт от петия му прекупвач особенно знаейки че при първия и петия продукта има същите качества.В следствие на което си купувам от вносител.Същите отстъпки които ми прави вносител може да ми прави и прекупвач, но аз неискам да храня това племе, предпочитам да направя оборот на директния вносител пък макар и да ми дойде след 20 часа по пощата стоката.
16.06.08
09:31
Това са марките, които имат представителство на територията на БГ под някаква форма:
CHAMPION NUTRITION, ASN (Advanced Sports Nutrition), OPTIMUM NUTRITION, P&B;Labs, UNIVERSAL NUTRITION, CYTODYNE TECHNOLOGIES, ADVANCED PERFORMULATIONSGASPARI, MLO, WEIDER, PEAK, NOW. ULTIMATE NUTRITION, BIOTECH NUTRITION, SAN, SYNTRAX, SPORTPHARMA, EST(Engineered Sports Technology), EXPLODE, AMINOSTAR, BSN, AMERICAN SPORTS NUTRITION, ESPOWER FOOD, PROMAX, INTERACTIVE, BIOTECH USA, BIO FIT, DANUTRITION, DYMATIZE, DESIGNER WHEY, PVL, MUSASHI, JC NUTRITION, ANABOLIC Xtreme, MEGA PRO. BIOGAME, BEST BODY NUTRITION, PROMIL, NUTREX
Да добавим само и:
SCITEC NUTRITION,CYTOGEN,AMERICAN MUSCLE,SATURN SUPPLEMENTS,HI-TECH,NATURE’S BEST,PROLAB,CYTOSPORT,SNI,MRM,CHEF JAY,ISS,STRENGTH NUTRITION & FLEX NUTRITION/coming soon/.
казано от SNS на 16.06.08, 09:31:
Да добавим само и:
SCITEC NUTRITION,SATURN SUPPLEMENTS,...............
Може ли да получа някаква ценова листа за тези 2 марки,че навремето ми бяха слабост ;-) :)
п.п.
@sila
как мислиш ,какъв е изводът от цялата дискусия? :)
16.06.08
09:53
казано от tigra на 16.06.08, 09:45:
казано от SNS на 16.06.08, 09:31:
Да добавим само и:
SCITEC NUTRITION,SATURN SUPPLEMENTS,...............
Може ли да получа някаква ценова листа за тези 2 марки,че навремето ми бяха слабост ;-) :)
п.п.
@sila
как мислиш ,какъв е изводът от цялата дискусия? :)
Базирайки се на инфото, което получавам, цените на някои от дистрибуторите за БГ на определени марки, са получили коментар, НО това ще го оставя на самите те да анонсират когато се потвърди на 100%. Както може би си забелязъла ;) и ти някои от вносителите и тук анонсираха определени неща.
Надявам се си наясно яе определени вносители никога няма да си променат начина на работа и цените... Просто защото хората си ги купуват и така, защо им е да променят каквото и да било?!
казано от silabg.com на 16.06.08, 09:53:
Надявам се си наясно яе определени вносители никога няма да си променат начина на работа и цените... Просто защото хората си ги купуват и така, защо им е да променят каквото и да било?!
Честно казано,все ми е тая за тях ;-) Нека продължават да се “развиват ” ,пък ако им зацикли бизнеса ,спокойно като асортимент може да вкарат и блажна боя и хляб! :lol:
Лично за мен ,темата беше много интересна :-)
16.06.08
11:38
казано от tigra на 16.06.08, 10:31:
казано от silabg.com на 16.06.08, 09:53:
Честно казано,все ми е тая за тях ;-) Нека продължават да се “развиват ” ,пък ако им зацикли бизнеса ,спокойно като асортимент може да вкарат и блажна боя и хляб! :lol:
Лично за мен ,темата беше много интересна :-)
Бизнеса на такива фирми не цикли - просто те не се издържат от него.
Всяко хлапе може да се сети, че са т. нар. “перални” или да го кажем простичко - вечер каката или баткото цъка като луд на касовия апарат небивали продажби, а през деня няма кой да мине да им тегли една дълга звучна майна. Финансират се от тези капитали и това е най-простичката схемичка за пране на пари.
Гледам за събота и неделя темата е набъбнала сериозно, но въпреки всичко пак потребителите остават малко - мненията са главно на различните представители.
Сега по темата - никъде не видях един от представителите да каже “Ами да като представители или вносители ползваме “Х”% отстъпка от “Х” фирма” - всеки дава цените за обикновенния потребител. Другото което се посочва като основен източник на високата крайна цена транспорта, всеки от представителите дава цената на транспорт според цените на сайта, но едно е да платиш доставката на една кутия протеин, а съвсем друго на цял контейнер и като за всичко останало и тук идват различните транспортни фирми с различните си цени - ами търсете евтин транспорт аз ли да ви го намеря? И накрая мита, ДДС и т.н.т хайде да не се правим на луди повечето вносители ги заобикалят - я кажете сега колко от Вас не са плащали рушвети по митниците или и тях калкулирате в крайната цена? Стигнахме и до наемите на магазините - и в Долни Богоров да са ви магазините ако предлагате достатъчно ниски цени хората ще ви намерят и на луната.
До тук достатъчно конструктивни ли са предложенията ми за смъкване на цените?
Сега казвате да определим ние цените на Вашите продукти - ами меко казано няма как да стане и веднага обяснявам защо - ние не знам с какви отстъпки работите при различните фирми, не знаем кои фирми ползвате за транспорт, колко стока вкарвате за да начислим ДДС и мито и дали изобщо се вкарва всяка пратка по редовния начин. Можем да си предполагаме, а май това не е целтта на заниманието - просто аз не мога да си правя предположения, а кристалното кълбо е на ремонт.
Вече меко казано не разбирам каква е целта на темата - тук се дадоха примери, различни вариации за това как да се смъкнат цените без да губите печалба и т.н.т., но едно си баба знае едно си бае, а именно цени на петрол, мита, ДДС и тям подобни. Вече от толкова обяснения за тези “разходи” на моменти се чувствам като малоумен.
А така или иначе ще се наложи на някои вносители и представители да смъкнат цените защото все повече хора се ориентират към онлайн пазаруването - то след някоя и друга година ще ви се наложи да сложите по едно ТВ в магазините, че да има персонала какво да прави, както каза колегата по-нагоре само от малоумни мутри оборот не се прави.
Аз за себе си съм решил отдавна проблема с добавките /когато ползвам такива/ онлайн пазаруването като гледам да не надвишавам определена сума за да се избегнат излишни плащания /щом закона го разрешава/ и освен този метод ако го закъсам чак пък толкова, че да не изтрая една доставка от САЩ - пазарувам от този който даде най-добра цена.
Като потребител си уважавам парите и за това гледам за какво ги давам и на кой - за някой това може да е дребнавост, но за мен не, а аз все пак работя за изкарването им.
Ако на някой му се види рязък поста ми ами извинявайте, но това е моето мнение - извинявам се не за това което съм казал, а за начина по който евентуално би засегнал някого.
п.п. silabg.com нали обещахте да редактирате цените на протеините в сайта си - вярно, че беше в друга тема, но аз и тук да напомня.
Ако сте забравили за какво става въпрос - цените на някои протеини представени в сайта ви са еднакви или близки и за 2 лб. и за 5 лб.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.06.08 11:51.
16.06.08
11:52
Харесва ми как мислиш и начина по който разсъждаваш, личи си че си мислил по въпроса и си мн наясно как какво и защо, което ме кара да мисля че може би някога си се занимавал, ако не още, с вноса и рапространението на добавки... Така ли е??
16.06.08
12:31
Ами специално с внос и разпространение на добавки не - занимавал съм се преди години с внос на маратонки главно маркови /по един 41 футов контейнер на седмица/. Отговорях за поръчките, спедицията и цялата разправия с митниците в последствие ме натовариха и с работата с дистрибуцията в БГ. С това съм се занимавал преди години, но нещата в тази сфера /имам в предвид вноса/ не са се променили много /единственото изменение е в цифрите/, а и няколко изменения и допълнения в закона, както и митата. Сега работя в съвсем друга насока и съм далече от мисълта да се занимавам с внос на каквото и да било /като изключим нещата които внасям за лично ползване/.
п.п. Полъскан съм, от признанието ти, за това че съм наясно явно е, че ти си по-навътре в нещата, но аз както вече казах съм се занимавал с това преди години - просто съм позагубил и контакти и мисълта ми е насочена в друга посока иначе съм сигурен, че и за още неща щях да се сетя :-)
п.п.2 гледам, че сете актуализирали цените - поздравления за което.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.06.08 12:54.
16.06.08
13:04
казано от head_hunter на 16.06.08, 12:31:
Ами специално с внос и разпространение на добавки не - занимавал съм се преди години с внос на маратонки главно маркови /по един 41 футов контейнер на седмица/. Отговорях за поръчките, спедицията и цялата разправия с митниците в последствие ме натовариха и с работата с дистрибуцията в БГ. С това съм се занимавал преди години, но нещата в тази сфера /имам в предвид вноса/ не са се променили много /единственото изменение е в цифрите/. Сега работя в съвсем друга насока и съм далече от мисълта да се занимавам с внос на каквото и да било /като изключим нещата които внасям за лично ползване/.
п.п. Полъскан съм, от признанието ти, за това че съм наясно явно е, че ти си по-навътре в нещата, но аз както вече казах съм се занимавал с това преди години - просто съм позагубил и контакти и мисълта ми е насочена в друга посока иначе съм сигурен, че и за още неща щях да се сетя :-)
Значи разбери ме правилно... много добре си описал всичко в по-горния пост, НО нека помислим реално... тук не защитавам и не оправдавам никой:
1. Относно транспорта - очевидно знаеш как и колко и къде да го търсиш.
2. Относно отстъпките от цените, правени от производител към дистрибутор - според това което си писал, явно имаш поглед и най-малко би договорил най-благоприатни условия.
3. Относно ДДС и МИТА - казаното от теб предполага, че имаш или би намерил подходящите връзки, за да постигнеш това за което говориш и би прескочил определени такси и т.н. по един или друг начин.
4. Относно ежедневните разходи които са характерни за всички, занимаващи се с подобен бизнес - Вижда се че и там си наясно.
Ако наистина нещата бяха толкова прости, то ти би могъл да продаваш Ноу Хау-то и закупилите го от теб до половин година да са милионери, буквално или най-малкото ти би се хванал с този бизнес, знаейки как се процедира от начало до край (моментът, в който стоката стига до крайния клиент)
Не е толкова просто и ако някой си мисли че е, то тогава същият би трябвало да е работил точно в тази индустрия, точно под тази форма и позиция в която съм аз, за да мога да вложа смисъл в това което казва и най малкото да знам че думите му са аргументирани на база собствен опит!
Болшинството от хората занимаващи се този бизнес (около 60%) са хора които правят бизнес в тази индустрия, не със собствени средства а със заеми, защо го казвам,... защото ги познавам... други (около15% от пазара) са играчи на принципа”... хмммм, дали тоя път ще мине пратката през митница с фалшивото инвойсче или пак треа да се ръса с некви пари пред митничаря...” с други думи по моему казано “Помярите” в индустрията (говоря за тези, които го правят с цел търговия) и останалите (25% от пазара) проблеми с парите нямат, по различни причини и им е се тая.
Та казаното до тук почива на факти и с удоволствие бих коментирал с някой който е минал през огъня всичко от точка “1” до точка “4” и ако има формула която да сподели с мен, почиваща на работещ модел, то тогава с удоволствие бих я имплементирал в моя модел на работа, а и няма да съм единствен... и резултата би бил печеливш за всички.... НО.... Аз такива познати нямам, а Вие?
Надявам се ще разбереш този пост правилно... не е нищо повече реплика на това което си написал с израз на собствено мнение. Да... индустрията има нужда от промяна, НО това трябва да стане базирано на логичните пазарни принципи...
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 16.06.08 13:09.
Може ли да попитам,след като знаете кой прави паралелен внос,защо не правите нещо по въпроса ?
16.06.08
13:38
Ноу-Хау е едно, а съвсем друго е да дадеш на някой безплатна насока в която да работи за подобряване на бизнес модела си - все пак никой не ми плаща за това - тъй да се каже в момента полагам обществено полезен труд ;-) .
Такъв бизнес не мисля да развивам - по простата причина, че се готвя да наследя и да управлявам един друг вид бизнес нямащ общо с внос та камо ли с хранителни добавки.
По въпроса за създаването на собствен бизнес - при мен така са се стекли обстоятелствата, че или не съм имал време или възможност или пък друг страничен фактор /все пак живота не ти постила килимче от розови листа/ е попречил за започването на такъв, но въпреки всичко съм в пъти по-добре осигурен от останалите ми връстници и съвсем честно мога да заявя, че всичко е постигнато с много работа.
С търговия не съм се захващал по простата причина, че в България няма стабилна основа за започването на такава, както отсъстват и редица други фактори. Аз съм така да се каже “привърженик на дългосрочните инвестиции”, а не на пазарния принцип “пари, стока, пари”.
Стига толкова за мен и това с какво се занимавам /взе да прилича на биографичен пост/ :-)
Да подискутираме точките от 1 до 4.
1. Транспорт - който търси намира - аз лично докато съм се занимавал с това ми е отнело доста време и в крайна сметка съм успял - един напълно приятелски съвет преди да се решиш да сменяш фирмата превозвач зареди достатъчно наличност - не винаги се жънат успехи при такива смени - т.е. подсигури се ако нещата се объркат все пак клиенти не бива да се губят.
2. Да навремето съм имал поглед в сверата в която съм осъществявал внос - тук ще ти споделя още нещо - ако имаш възможност отдели средства за едно пътуване до дестинацията от която осъществяваш вноса - т.е. виж се очи в очи с човека с който контактуваш - контакта “очи в очи” осигурява понякога най-добрите отстъпки и една такава “инвестиция” ще ти спечели средства в бъдеще или в най-лошия случай ще ти спести доста разходи /ако те бива да водиш преговори, ако не прати друг човек/.
3.Мито и ДДС ами щом осъществяваш внос би следвало да познаваш митничари - действай по въпроса, ако не познаваш такива то действай пак по въпроса запознай се с такива. Тук трябва да вметна, че е хубаво да прочетеш всичко до което можеш да се докопаш на тази тематика - закони, наредби, правилници. Навремето доста четях на тази тематика в момента не съм в час по простата причина, че съм далече от този вид дейност, а правилници и закони напоследък се променят през година или две. Там ще откриеш доста вратички през които можеш да оперираш. По презумция щом нещо не е забранено от закона значи е разрешено ;-)
Това са така да се каже “общи приказки” и прекрасно знам, че така написано звучи лесно и бързо, но на практика това не е така и за това, както и за всичко останало се изисква време.
Спирам се вече с постовете от такъв характер - темата взе да придобива различни измерения.
Хубаво е, че вече се води диалог и се надявам, че нещата ще придобият по-добър вид за всички.
п.п. tigra нищо не може да се направи срещу паралелния внос - това е казус от гражданско-правен характер и е хвърляне на много средства, време и пари - повече отколкото губят от разни кокошкари вкарали за 500-1000 лв. стока през митницата. Още повече, че такива хора като изгърмят няколко пъти сами се отказват, а понякой път много от официалните вносители чрез “свои” хора по митниците им помагат да изгърмят ;-) . Точно за това внимавам какво внасям и как и само чакам някое митничарче да се заяде та да изгори като фас на течение.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.06.08 13:44.
16.06.08
13:41
казано от tigra на 16.06.08, 13:32:
Може ли да попитам,след като знаете кой прави паралелен внос,защо не правите нещо по въпроса ?
Защото единствениа начин по който може да се действа е The Wild Wild West Way of Taking Care of Business… :) и много хора го правят и то успешно... Защо ние не правим нищо по въпроса към момента е защото марките, които ние представляваме, би било безмислено да бъдат обект на паралелен внос заради цените които имаме и отстъпките които предлагаме за количества.
Иначе от това което чувам, някои официални вносители мн ефективно се справят с проблема :)
казано от silabg.com на 16.06.08, 13:41:
Защото единствениа начин по който може да се действа е The Wild Wild West Way of Taking Care of Business… :) и много хора го правят и то успешно... Защо ние не правим нищо по въпроса към момента е защото марките, които ние представляваме, би било безмислено да бъдат обект на паралелен внос заради цените които имаме и отстъпките които предлагаме за количества.
Иначе от това което чувам, някои официални вносители мн ефективно се справят с проблема :)
Дано повече ваши колеги го осъзнаят това!
В противен случай проблемът ще го има винаги под една или друга форма:-)Сега някои си плащат,за да им минават пратките с фалшиви инвойси,утре могат да си платят,за да не пристигат вашите ....и те така;-)Нали схващаш какво имам напредвид :-)
п.п.
Налейте малко пари за по- агресивна реклама на една марка! ;-) Това работи и продава(много !);-)
16.06.08
14:05
казано от tigra на 16.06.08, 13:56:
казано от silabg.com на 16.06.08, 13:41:
Дано повече ваши колеги го осъзнаят това!
В противен случай проблемът ще го има винаги под една или друга форма:-)Сега някои си плащат,за да им минават пратките с фалшиви инвойси,утре могат да си платят,за да не пристигат вашите ....и те така;-)Нали схващаш какво имам напредвид :-)
п.п.
Налейте малко пари за по- агресивна реклама на една марка! ;-) Това работи и продава(много !);-)
Работи се над няколко проекта, които са мн големи и ще бъдат 200% от полза за индустрията като цяло и крайния клиент... Относно паралелният внос,... това си отминава вече като тенденция, защото видно или не, индустрията като такава се променя и начина по който достига до клиента. Твърде много сме вносителите, не много не могат да виреат както някога им е било гарантирано. А при една нормална конкуренция, паралелният внос ще бъде обезмислен... не сага, но до година и половина вече ще е тъпо да се прави паралелен внос или поне на големи количества!Гаранция... :)
Добрем... понеже нямам време да чета (необичайно за мен : ) и няма да имам в близките дни, някой може ли да ми резюмира до какво заключение се стигна в изписалите се фермани по-горе, ако се е стигнало до такова. Достигнахме ли до някакви финансови плюсове за крайния потребител или по-скоро до обяснение защо не можем да достигнем до тях... или че няма нужда.
Мерси предварително и извинете за невъзможността ми да прегледам подробно темата.
21.06.08
16:59
Интересна тема, излиза, че това, което внасят силабг ще е на що годе добри цени.
На мен ми е интересно следното:
Now Whey Isolate - 5lbs цена 50$ цена в USA.
Now Whey Isolate - 5lbs цена 155лв в България.
Как по дяволите ще се оправдае тази цена ?
Само да поясня, че се занимавам с внос на техника от Щатите и съм наясно, какви са таксите, пътните и т.н.Знам какви отстъпки се правят на мен, предполагам какви правят и на вносителите. Цената е доста приятно завишена и нереална.
21.06.08
17:12
Като платиш мито към 18%, ДДС 20%, Транспорт Поне 10 лева, Такса опаковка - 3 лева на килограм, Малко печалба за вносителя, повечко печалба за дилъра, малко разходи за заплати, данъци и още някои други разходи по митници и другите му инстанции и ето ти я цената.
След като се занимаваш с внос на техника от щатите, ще ми дадеш ли пример с продуктите които предлагаш (на какви цени ги предлагаш) ?
Мнението беше редактирано от NOW Foods България на 21.06.08 17:18.
21.06.08
17:29
Нямам право за съжаление да давам много подробности.
Но ето един пример:
техника на стойност 80$ тежаща 1кг идва на цена в бг 115лв(т.е. това е продажната цена).Да като сложа всичките такси цената идва над тези 115лв, но имаме доста солидна отстъпка като официални вносители(нещо с което Вие сте много добре запознати) и сме пак на печалба.
При хранителните добавки няма да е много различна методиката с вноса.
21.06.08
17:53
Ами най-лесно е да се говори с недомлъвки. Дай ми конкретен пример с вашите продукти - искам да видя продукт, който вие го внасяте. Да видя крайната цена на която го предлагате и след това аз го потърся в ebay.com за да преценя дали не ме товарите прекалено много... Пък каква е методиката на вноса при хранителните добавки нека преценяваме ние. Не се и съмнявам, че ако беше същата методиката на вноса щяхте да пъхнете и някоя друга кутия протеин между DVD-тата и телевизорите ;)
21.06.08
18:09
Т.е. отговора Ви на моето запитване е атака.
Интересно как някои вносители могат да си позволят нормални цени, а Вашите са 2 пъти по-високи, като оправданията Ви за данъци, мита и такси са неоснователни.
Добре, че се получава раздвижване на пазара и потребителите като мен ще имат алтернатива.
21.06.08
18:20
Ние предлагаме едни от добрите цени на пазара. Не мога да коментирам ценовата политика на другите фирми. Не атакувам никого - дразнещо е дейността ти да се коментира от хора които нямат понятие за какво става въпрос. Не се оправдавам с данъци и мита - това е реалността, ако започнеш такова начинание ще се сблъскаш с нея и ще видиш за какво става въпрос. Нещата изглеждат по един начин на хартия и по друг в действителността. Не мисля, че има смисъл да се коментира повече този въпрос... ако имаш предложение как да се формулира по-ниска цена моля сподели го с нас. До момента няколко пъти призовах някой да го направи и никой не се опита... единствено виждам критика, но никой не дава решение на задачата...
21.06.08
18:42
Решението трябва Вие да си го измислите.
Аз лично ставам редовен клиент на СИЛАБГ.
Цените на внасяните от тях продукти са съобразени.И така като гледам много народ ще се насочи към по-добрата цена (по-евтината), а Вас во виждам в ситуацията, в която е Момчил Милев.
21.06.08
19:25
Не си запознат с пазара... няма как да сме в това положение поради простата причина, че предлагаме конкрурентни цени на доста продукти. Но всеки сам си решава от къде да купува.
23.06.08
07:16
казано от NOW Foods България на 21.06.08, 18:20:
ако имаш предложение как да се формулира по-ниска цена моля сподели го с нас. До момента няколко пъти призовах някой да го направи и никой не се опита... единствено виждам критика, но никой не дава решение на задачата...
Не сте чели постовете ми явно - малко по назад съм написал даже конкретно от какво да намалите цените.
Дал съм доста насоки в този ред на мисли.
Ако обаче очаквате да Ви се каже всичко на готово - това няма как да стане.
казано от silabg.com на 14.06.08, 07:09:
[size=3]Ние сме ориентирани повече към крайният потребител отколкото към дистрибуторите. Но имаме паралелни политики. Относно останалите марки в сайта, то там работим с официалните за БГ и те определят цените, като казвам определят, наистина имам това предвид. Всички имат една политика, без изключение!!!
Да се включа и аз с едно въпросче към СИЛАТА :
Вие вносители ли сте , в смисъл търговци на едро или сте търговци на дребно ? Защото от този цитат излиза че вие предимно наблягате на търговията на дребно от колкото да продавате на едро продуктите си. Доста странно за един вносител ...
Защото има два варианта : Или си изграждаш собствена магазинна мрежа в цяла България и си продаваш продуктите самостоятелно; или създаваш мрежа от дистрибутори в цялата страна.Които дистрибутори са преди клиентите във веригата.И в двата случая работиш на едро.
Ако сте ориентирани към крайните клиенти , то тогава не са ви нужни дистрибуторите ;)
И другото е че доста вода трябва да изтече че в България да има истински вносители - диструбутори в пълния смисъл на тази дума .... Търговци на едро.
казано от tigra на 16.06.08, 13:32:
Паралелния внос си е напълно легален внос ... http://www.napib.org/bg/problemi_pri_vnosa.php
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече