09.03.10
12:07
казано от KETLOT на 09.03.10, 11:55:
Аз се вкючвам само да наспамя :* :D
Ти за тия своеволия ще си получиш заслуженото ..... :cheese:
10.03.10
12:42
Нааа нанана :)
Вчера:
Тръстер @ 30кг
Преден клек@30кг
Бърпи с лицева на колене
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep rounds for timе за 15:47 мин.
Ибаси гадния комплекс. Раменцата пак си отидоха.
Храната е супер дупер по простата причина, че изпитвам огромно желание да готвя и готвя с огромно желание. И има доволни около мен. И аз доволна.
сутринта яйца със сланина
на обед свинско и зелена салата
вечерта спаначец със овче сирини, гхи, домашни яйца и други хубави неща.
Тренирам тежко пък краката ми се смаляват. Дупиту расте. И аз пак доволна :)
Тъй - осъзнах едно (не днес - аз това го наблюдавам от 2-3 седмици)- формата на тялото ми няма нищо общо с калорийния баланс.
Ииииии..... хм, и други работи се случват с мен :red: Ама все хубави
казано от Венцеслава Атилова на 10.03.10, 12:42:
Ииииии..... хм, и други работи се случват с мен :red: Ама все хубави
Отдавна усещам едни любовни трепети. Дъл???
казано от diva 97 на 10.03.10, 13:56:
Ииииии..... хм, и други работи се случват с мен :red: Ама все хубавиОтдавна усещам едни любовни трепети. Дъл???
х 2
Ха, значи не само на мен така ми се струва!
Мнението беше редактирано от Инис на 10.03.10 14:04.
формата на тялото ми няма нищо общо с калорийния баланс.
И аз това констатирам за себе си напоследък :)
И...още птички и пчелички да пеят и бръмчат покрай теб :)
11.03.10
18:12
Клю Клю :) Има, няма, нищо не казвам хихи :) Има, то любов винаги има
Вчера - тренировка с Павел Добрев - много много готино. А залата за щанги в НСА е най-надьхващата и истинска зала, в която съм била. :)
И та - я да видим дали ще си спомня:
лежанка 25х10, 30 х 8 (отказ), 25 х 8, 20 х16 (отказ)
хай пул - 20 х8, 25 х10, 30х10, 37 х 10
клек - 30х8, 40х10, 50х10, 60х10
МММммм
вечерта:
снач х1
овърхед х2
отпади на крак х 3
20 кг лост - идеята на Данчо беше 25, но ми бяха тежки - изморени рамене яко
после направих едно ненадейно набиране с надхват :) без да искам - да видя набиране с покок дали мога и то взе че си стана чисто. Много красиво :)
после изометричен клек 4х1 мин
негативни набирания надхват 2х6
негативни подхват 2х6
За ден двуразови тренировки ядох много малко.... ама :) Супа :)
12.03.10
12:21
(Сън, секс, тренировки, работа, ядене)repeat! repeat! repeat!
Огромно желание за трениране.
Вчера:
5х30 сек
Burpee
rocket girl (jumping lunges)
180 degree jump
butt drops
jump ropе
3 rounds:
egg roll x 10
ninja getup x 10
sideline v-up x 10 each side
knee tucks x 5 each leg
forward/backward crawl from plank position x10
suicide press up x 10
Корема ми... ох ;)
Храна храна хранаааа: яйца със сланина, спаначец с гхи и сирене, живителна телешка супа, зелена салата с карамелизирано сирене.
УУУ а сиренето от ЛТЛ кво ееее.....мммммммм :)
Имах тежка мускулна треска след двуразовият ден, но след супата.... След супата животът е друг. И аз съм друга. И другите около мен са други.
Продължавам да създавам. Тази сутрин пекох гранола по идея от рецептите на ЛИмка. Но аз не обичам овесени ядки и... ги пропуснах - сложих бадеми, лешници, орехи, кашу, сушени сливи, фурми и смокини . КОфти само, че малко я позагорих - ама друг е виновен - той си знае хихих
И все пак леко загорената гранола с кисело мляко беше перфектна след тренировката на Павел Добрев тази сутрин.
Дам, Павел Добрев. Не мога на да не се изфукам.
Клекнах с 65 кила и то 6 пъти! аз! Аз! Woho!Дето си седях МЕСЕЦИ на 60-62. Половин година да сме точни.
тренировката ми беше:
Лежанка 20х10, 25х10, 30хотказ (7), 25хотказ (16)
Клек 45х6, 55х6, 65х6, 55х10
кракоповдигания 3х15
коремни на римско столче 3х15
Яко:) Много яко. Тази вечер имам ангажимент иначе бих тренирала пак :)
След малко и аз ще пробвам рекорди на клека. 65х6 си е страхотно постижение!
12.03.10
13:12
извинявай били казала как св прави изометричен клек и негативни набирания?не съм виждала такива,а ми е интересно да науча:)
12.03.10
13:18
казано от Queen Kobra на 12.03.10, 13:12:
извинявай били казала как св прави изометричен клек и негативни набирания?не съм виждала такива,а ми е интересно да науча:)
Негативни набирания - само спускането при набирането
Изометричен клек - клякаш и държиш в тази позиция определено време.
Питай KETLOT - може да има клипчета някъде или ела да ни видиш на живо в залата, ще ти покажем с удоволствие.
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 12.03.10 13:19.
13.03.10
07:15
Все забравям да се похваля - вече 20 дни не съм запалвала цигара.... и е МНОГО яко - започвам да усещам колко надолу са ме дърпали цигарите, макар че аз не пушех кой знае колко. Не забелязвам повишен апетит или нещо от сорта, допушва ми се единствено след като ям... ама и това минава бързо. Това, че се надебелявало след като ги спреш е пълна глупост.
13.03.10
13:38
мерси за отговора и за поканата ама сте ми малко далеч
чак в търново съм
честито за цигарите
и да не си запалила повече,ей ;-P
14.03.10
06:55
Ода, без цигари е ехеееееееее.... :) Кожата ми се е изчистила прекрасно.
Мдам вчера:
яка трянировка - много много яка
тяга:
1-10-1-20-1-30
110-80-110-70-110 (отказ), 110 - 60
лежанка
1-10-1-20-1-30
40-30 (много откази)-35-25-30-22
много много откази на лежанката
храна: яйца, кашкавал, сирене, зелено през деня, вечерта - телешко печено 10 часа, кайма със зеленчуци и салата от ябълки бри и ядки
Тази сутрин пекох мъфини от лимец,гхи, орехи и лешници :) ммм :)
гхи-то сама ли си го правиш или го купуваш?
Първо, не знаех какво е, питах гугъл - звучи ми като по-маслено масло, но ...имали по-съществена разлика във вкуса или си е на масло?
14.03.10
17:53
казано от С7АЛК3Р на 14.03.10, 17:42:
гхи-то сама ли си го правиш или го купуваш?
Първо, не знаех какво е, питах гугъл - звучи ми като по-маслено масло, но ...имали по-съществена разлика във вкуса или си е на масло?
купувам си го от арабите зад женския пазар. Да има разлика - гхито е с по-силен аромат като цяло, но е много много вкусно
Венци, къде по-точно? Има май доста места... иначе ми звучи страхотно. Колко върви като цена- извинявай за просташкия въпрос. Четох тук че може да се направи и в къщи.
А така, когато човек го огрее любовта и всичко му върви :) .
Тренираш, готвиш, обичаш и сияеш.
И заразяваш :) .
Обичам тоя дневник.
За ръчното, това е което ми излезна, когато търсих в гугъл - с рецепта си е http://www.jenite.net/2009/05/ghi-ghee-gi-pretopeno-krave-maslo.html
1 час, 1 кило масло..голяма разправия ще да е...
Всъщност е лесно да си направиш гхи... Само трябва да не бързаш да го сваляш от огъня, за да се отдели всичкия белтък...
Аз съм правила 2 пъти, от по 500 гр масло - първият път ми се получи чудесно и чисто и ароматно и течно и си го консумирах около месец.
2рия път (снощи) явно не бях достатъчно търпелива и не го изчаках да спре да се пени съвсем (=>не отделих всичкия белтък) и ... се втвърди...но пак е ароматно и пак ще си го изконсумирам без задръжки :)
15.03.10
12:18
лимка,вярно че диетата ти е такава но не прекаляваш ли с мазното?
не е много полезно като знам колко”бута”жлъчката на някои хора
пък и холестерол,склероза, това-онова :P
да ти кажа високомазнинната диета не ми се струва полезна в дългосрочен план
Queen Cobra, аз не съм на високомазнинна диета. Въобще, аз не съм на диета. Ям всичко, което ми се яде и колкото ми се яде. В това число и мазнини.
Не виждам нищо лошо в тях. Още повече, когато са храни, които съм сигурна, че са добри и небъкани с хормони. Според мен лично по-добре да се храня с
- пържоли от домашно гледано прасе,
- цели яйца от домашни кокошки,
- хубаво краве масло,
- домашно пълномаслено мляко
- плодове
- мед
- черен шоколад
- картофи
(все естествени неща)
отколкото
- пилешко филе от клетъчно гледано пиле (което е толкова набързо угоено, че костите му не могат да носят теглото му и не може да ходи)
- извара с неяснен произход и състав
- обезмаслено кисело мляко, което е минало Бог знае какви преработки и добавки, за да му махнат мазнината и да изглежда гъстичко
- уж пълнозърнести, но всъщност оцветени хлябове (скоро рязах пълнозърнест хляб с бяло петно вътре - как става така, целият хляб тъмен пълнозърнест и по цялата му дължина бая дебела нишка бял хляб)
- диетични (подсладени) сладкиши/ млекца/ бисквитки
Холестеролът, който приемаме с храната, няма нищо общо с холестерола, който се отлага по кръвоносните съдове. Първият се използва за синтез на хормони и ненужното се изхвърля от тялото. Вторият се синтезира от тялото за да заздрави изтънелите (разядените) от многовисока кръвна захар кръвоносни съдове.
И най-накрая, вътрешно съм убедена, че тялото преработва по-лесно и ефикасно една храна във вида, в който тя съществува в природата - пълномаслено мляко, сирена, кашкавали; ЦЕЛИ яйца; мазни прасета и кокошки (домашно отглежданите пилета също са мазни!)
Това е само една гледна точка - моята :)
15.03.10
19:54
И моята - при мен нещата отиват и малко по-далеч. Стремя се да ям био и органик доколкото е възможно, готвя трядиционно, семената винаги ги ферментирам.
Кобра, можеш само да се радваш, че Миленка е имала търпението и желанието да ти отговори.А щях да ти тегля една честно казано. Ако си чела достатъчно от този дневник ще забележиш явното присъствие на много наситени мазнини :) В дългосрочен план - вече повече от година се храня предимно високомазнинно. И смея да твърдя, че по-здрава никога не съм била.
Тъй вчера:
ох вече започвам да забравям кой ден какво съм тренирала хаха.
За време - по 3 кръга от всяка двойка преди да преминеш на следващата:
пуш-преси 25 кг х10
50 отскока
гребане 25 кг х 10
изом. клек 50 сек
мелници 24 кг долу 9 кг горе х10
планинаско катерене х 50
тяга с прави крака 45 кг х10
ренегатски на лакти х 50
суинг 24 кг х10
високо коляно х50
После стойки на ръце - вече съм много по-стабилна йеееее и не ме е страх (поне не толкова де) и садо-разтяжката на Данчо (не питайте - боли!). После спортен масаж на краката :) мммммм. Друг е животът с масажи и разтяжки - мускулните ми трески са къде къде по-леки, а и се възстановявам много по-бързо :)
Храната:
3 мъфина с малко сладко и сиренце
малко кайма с гъби
2-3 хапки от една прекрасна доашна торта с ябълки мед сметана и масло
дроб с лук и зелена салата
Прекрасно :) Събота и неделя минаха като 5 минути - много много активни и готини :)
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 15.03.10 19:55.
казано от Венцеслава Атилова на 15.03.10, 19:54:
садо-разтяжката на Данчо (не питайте - боли!).
Е как да не питаме като си и сложила такова име ;)
Разбуди интереса - сега моля обясни :) :) :)
16.03.10
10:32
е, извинявам се
просто исках да попитам и благодаря за отговорите
всеки прави така както му идва отвътре и се чувства най-добре
успехи ;-P
16.03.10
20:38
казано от Margaritka на 16.03.10, 09:39:
казано от Венцеслава Атилова на 15.03.10, 19:54:
садо-разтяжката на Данчо (не питайте - боли!).
Е как да не питаме като си и сложила такова име ;)
Разбуди интереса - сега моля обясни :) :) :)
Образно - сядаш на пода, допираш си кръста до стената и си ратваряш краката възможно най-широко ..... и ето тук идва Данчо (хехехе), който ти разтваря краката още повече докато не ти стане лошо. И това е само началото. Стягаш си мускулите на краката яко, дишаш, издишаш и Данчо разтваря още :) И така още два пъти. После малко бой по вече вдървените ти мускули, после пак опъване и пак бой и накрая задържаш в най-опънато състояние 30 секунди.
ПП. Пак объркахме кой от кой профил пише.....
В.
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 17.03.10 05:03.
Е, добре че не го познавам Данчо. Хаха :lol:
Мнението беше редактирано от Margi на 17.03.10 06:38.
17.03.10
09:57
Тези разтяжки са по модела на Павел Цацулин. Идеята е, че не е проблемът в мускулите или сухожилията, а в нервната система, която не е привикнала с такъв тип движение и изпраща сигнали за болка до мозъка. Няма мускул или сухожилие, което да минава от единия крак в другия - тоест реално ти няма какво да скъсаш или преразтегнеш, особено при положение, че поотделно всеки човек може да си вдигне крака на 90 градуса от прав стоеж с изпътано коляно.
Тъй начи :)
Вчера махове и разтяжки около 30 минути, табата изхвърляне с лост 18,5 и после табата суинг с 16 кг пуд ;)
Лесни ми бяха и двете - поддържах много добро темпо докрай. Трябваше да си метна повечко кила. Ставам животно хехе.
Цял ден на крак - много носене и подреждане, ходене нагоре надолу. Тва да работиш в МОЛ не си е работа :)
Храната - мизерна през деня, вечерта си наваксах (че даже и прекалих)
2 яйца с гхи и кашкавал
салата капрезе и някакво мизерно минестроне
1 яйце
телешко и спаначено пюре (спанак, сметана, бразилски орехи, смокини)
и после 2 домашни мъфина собствено производство със сирене сладко от смокини и малко гхи
Ям си :)
Тренирам си :)
казано от Венцеслава Атилова на 17.03.10, 09:57:
Тва да работиш в МОЛ не си е работа :)
В кой МОЛ?
Новия? Сердика ли?
Мнението беше редактирано от maria на 17.03.10 10:46.
17.03.10
10:47
казано от Мария Никифорова на 17.03.10, 10:45:
Тва да работиш в МОЛ не си е работа :)
В кой МОЛ?
Новия? Сердика ли?
ммхм
Тези разтяжки са по модела на Павел Цацулин. Идеята е, че не е проблемът в мускулите или сухожилията, а в нервната система, която не е привикнала с такъв тип движение и изпраща сигнали за болка до мозъка. Няма мускул или сухожилие, което да минава от единия крак в другия - тоест реално ти няма какво да скъсаш или преразтегнеш, особено при положение, че поотделно всеки човек може да си вдигне крака на 90 градуса от прав стоеж с изпътано коляно.
Е да де, те точно сигналите за болка са проблема. ;) Не ме разбирай погрешно, от години се занимавам с power yoga, където (особено в началото) болката е неизбежна, но това не ми звучи добре. :lol:
Принципно тялото има доста голям потенциал по отношение на гъвкавостта на стави и сухожилия, просто мозъка го ограничава . :)
18.03.10
06:02
Марго - усещането после е много добро :)
вчера:
много як комплекс с 2 пудовки:
суинг х5
обръщане х5
пушпреси х5
преден клек х5
полу-лицева върху пудовките х5
ренегатско х5
5кръга :)
Имах отказ на последната серия клек - пудовките просто ми паднаха от раменете. МНого съм щастлива - да правя пуш-преси и обръщания от суинг (макар и много криви и нестабилни) с 2 пудовки си беше мечта едно време. Има и клипче ще го пусна :)
Като се поуспокоих и реших, че не ми е достатъчно та:
10 бърпета
10 суинга с 2 пуд
5 серии за време - има няма 6 мин
М и това ми беше точно на границата - накрая едва дишах.
Послеееее масааааж :)
Храната:
2 яйца със сланина
2 яйца с бурканче от спаначеното пюре, няколко бразилски ореха и няколко сини сливи
фритата с праз
Спах като бебе :)
ПП ето го клипчетооо
http://www.youtube.com/watch?v=T42tRpOyMpk
Все още не съм съвсем стабилна - пушпресите с лявата ръка са ми криви, клека не е съвсем до долу, лицевите..... абе има какво да се желае. Ще бъде изпробвано пак и пак и пак :)
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 18.03.10 14:24.
19.03.10
10:22
Вчера беше паметен ден. Правихме ей това - което си мислех, че ще е голямо извращение, пък то не беше чак толкоз:
...........90 seconds of jumping rope
* 50 squats
* 50 pushups
* 50 situps
...........90 seconds of jumping rope
* 40 squats
* 40 pushups
* 40 situps
............90 seconds of jumping rope
* 30 squats
* 30 pushups
* 30 situps
* 20 squats
* 20 pushups
* 20 situps
* 10 squats
* 10 pushups
* 10 situps
Само дето моите лицеви бяха на пейка - няма как посмъртно все още да направя толкова лицеви :)
Но скоро и това ще стане.
И после Данчо реши да прави максове на обръщане. И аз барабар Петко с мъжете - не мога само да седя и да го гледам.
Та моите бяха:
1х45
1х50 PR
1х55 PR
0х60
1х60PR
Пробвах и 2 пъти 65 ама... не би.
Доволна. МНого. При лично тегло 61-2 кг това си е ..... машинщина.
Храня се все по-добре - наслаждавам се все повече
2 яйца със сланина
живителната телешка супа
шепа лешници
фритата, мазно домашно прясно мляко, няколко курабийки от лимец, масло, бразилски орехи и гхи :)
Пък после ще пиша тренировката при Добрев от тази сутрн - и там добре се представих :)
Лек ви ден :)
казано от Венцеслава Атилова на 19.03.10, 10:22:
.. максове на обръщане. ..
Та моите бяха:1х60PR
Уау, Венци, това трябва да се види на живо!
казано от Венцеслава Атилова на 19.03.10, 10:22:
Доволна. МНого. При лично тегло 61-2 кг това си е ..... машинщина.
Кога свали няколко кг?! Само аз се ослушвам в тоя форум явно!
19.03.10
10:32
Има клипче, Данчо ще го пусне днес-утре.
Ми не знам кога свалих. Неусетно стана. Последно се теглих преди седмица-две в магазина посредата на деня с дрехи и обувки и колани и кво ли не и бях 63.8 :)
19.03.10
15:15
казано от slavko на 19.03.10, 13:30:
Данчо колко обърна?...:))))
Обърна и изтласка 90 кг :)
Здравей
Страхотни неща си постигнала :) Продължавай все така и да ни служиш за стимул на нас начинаещите.
Тъй като от доста време се занимаваш със спорт би ли ми итговорила на един въпрос ,ако знаеш:Когато нямам тренировка и си почивам някои ден пак същите неща ли да ям? Благодаря ти предварително.(незнам дали тук беше най-добре да го пиша това)
Мнението беше редактирано от Mira на 19.03.10 15:56.
айде како Венци запретвай се с отговорите..:)))
90 кила...питам аз, да си сверя часовника...:))))