И аз това се чудех как да ги взема тия 180 кила...засега е невъзможно...мисля, че до към 120 ще мога да взимам от стойка и заставам в позиция за това упражнение...
Абе бате Вики, това не ти ли дърпа малко коленете...
За Рождения ми ден форума да ми къпи такъв “РАК” за клек и тн ... (sun)
Сладур! А аз няма да се разсърдя на Дядо Коледа, ако ме изненада с една оборудвана кросфит зала и следващия 7-8 милионен джакпот 8-)
И аз това се чудех как да ги взема тия 180 кила...засега е невъзможно...мисля, че до към 120 ще мога да взимам от стойка и заставам в позиция за това упражнение...
Абе бате Вики, това не ти ли дърпа малко коленете...
В какъв смисъл как да ги вземеш? Както вземаш 120, така и 180…
Никакъв дискомфорт в колената.
Ти как си представяш да взема 180 кила от рак на гръб и да застана в позиция за това упражнение...аз лично никак не си го представям...
Първо...като тръгна да слизам на земята, ще се получи като полу-напад с единия крак на 180…после докато свалям другия сметни какво натоварване ще изпита крака който ще се прибере втори...
Второ, като свърша серията, как да ги оставя...
Е в такъв смисъл:)
единствения вариант е с двама човека да ти подадат тежките кила...защото и сам човек трудно ще ти повдигне 120+ кила до раменете на другия...
Ти как си представяш да взема 180 кила от рак на гръб и да застана в позиция за това упражнение...аз лично никак не си го представям...
Първо...като тръгна да слизам на земята, ще се получи като полу-напад с единия крак на 180…после докато свалям другия сметни какво натоварване ще изпита крака който ще се прибере втори...
Второ, като свърша серията, как да ги оставя...Е в такъв смисъл:)
единствения вариант е с двама човека да ти подадат тежките кила...защото и сам човек трудно ще ти повдигне 120+ кила до раменете на другия...
Да, сега те разбрах. Без подходяща стойка с ниски куки, няма как да се получи безопасно. Точно си мислех вчера, че положението на тялото позволява големи тежести, над 200 със сигурност, но много трудно могат те пазят и да ти подават/поемат щангата.
06.07.11
10:55
а нужни ли си 200 кила? след като със 120 получаваш голяма полза от упражнението, то дали на 200 ползата ще се удвои?
докато го пишех това някак си ми се завъртя думата дизинхибиция, което ми се струва да е основната полза на това упражнение.
а нужни ли си 200 кила? след като със 120 получаваш голяма полза от упражнението, то дали на 200 ползата ще се удвои?
докато го пишех това някак си ми се завъртя думата дизинхибиция, което ми се струва да е основната полза на това упражнение.
В първия момент въпросът ти ме озадачи, все едно ме попита що буташ 150, като можеш 50 кг. После ми хрумна, че всъщност ти май не гледаш на Kneeling Squat като на пълноценно движение, а като на активиращо, където по-важна е формата, а не максималната тежест. Всъщност, аз нямам опит с него, едва 2 пъти съм го правил, та може и да не подхождам правилно.
В този ред на мисли, аз наистина смятам да го използвам като дезинхибитор, т.е. да паднат задръжките и да привикна да движа безаварийно надпределна тежест.
06.07.11
13:15
клечащото клякане си е пълноценно упражнение, но аз не си представям като за негова цел да е да ти натовари мускулите, т.е. да ги накара да се стягат. аз си го представям като да ти махне спирачките, щото наскоро пак слушах Цацулин(интервю от Майк робъртсън), който спомена нещо подобно. ти сами каза “след това се чувствам по-експлозивен.”
виж напомпването в бедрата може да се дължи на това че се разтягат и се стягат в непривичен обхват на движение - все пак не съм сигурен че често клякаш до такава степен на сгъване в коленете.
06.07.11
13:30
Айде към чичко Гугъл...:)))
алтернативен вариант е да прочетеш пак Цацулин. инхибиция - когато един мускул е слаб(например), той ограничава силата на антагонистите. например слабите хип-флексори ограничават силата на ГЗ. когато активираш хип-флексорите(преди и по време на движението) това ти дава повече сила на ГЗ. например Цацулин има упражнения в които се учиш да се дърпаш надолу с хип флексорите за да клекнеш.
още една причина да се казва че силата е умение.
Да...точно затова исках да поговорим, ама ти си в Прага...
За хип флексорите...и сега ми се обаждат на тежкия клек...в смисъл на гъзо не ми тежат, всичко там е ОК, но тръгна ли да лсизам надолу и болката е адска(или беше по време на Смолов)...сега като клякам на гърди и не ги усещам...но сложа ли на гръб...и се връщат ония моменти на непоносима болка...
Шерни ми нещо да загледам за тази активация на хип-флексорите, като намериш време...
06.07.11
13:46
http://www.youtube.com/watch?v=bCeoALTN-eU
http://www.youtube.com/watch?v=37VQG44FPkc
като могат да се правят и без ластик, а с ръчно съпротивление - настикаш си сам крака.
сега излизам и ще видим до довечера какво ще ми хрумне.
Сряда, 06.07.2011
Тренировка: Кросфит
“The Chief”
Max rounds in 3 minutes of (максимален брой рундове за 3 мин):
135 pound Power cleans, 3 reps (3 повт силово обръщане, щанга 60 кг)
6 Push-ups (6 лицеви опори)
9 Squats (9 клека)
Rest 1 minute. Repeat for a total of 5 cycles. (почивка 1 мин, общо 5 цикъла)
Резултат:
06.07.2011 - 5 / 5 / 4 / 4 / 5 рунда
Общо 69 обръщания, 138 лицеви опори и 207 клека
Яко метконче!
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 16 875 кг
Общо до момента - 888 749 кг
Четвъртък, 07.07.2011
1. 10,000 lbs
Вдигнете 10,000 lbs (4545,45кг) за максимално кратко време като правите по едно повторение от:
1 Клек
1 Военна преса
1 Тяга
*Можете да използвате каквато си искате тежест за трите движения без ограничение на броя рундове, като единственото условие е да правите движенията в дадения ред.
Резултатът се записва като тежестите на трите движения, броя рундове и времето за вдигането на 10 000 паунда.
Правен по следния начин:
Приблизително 4550 кг:
Клек 125 кг
Военна преса 75 кг
Тяга 150 кг
————————
350 кг на рунд или точно 13 рунда.
Резултат:
07.07.2011 - 07:43 мин
Впечатления: Отлично комплексче! 75 кг на военна преса ми дойдоха лекички, щеше да е по-добре да са поне 80 или 85 кг. Има някаква остатъчна слаба болка на ябълката на дясното бедро, но отшумява. Никакъв проблем с тягата, май трябваше и там да добавя 10-20 кг.
2. Набирания:
- Без тежест - 1 х 10 повт
- С тежест - 1х1 @ 18 kg ; 10x1 @ 32 kg (почивка между повторенията до 5-6 сек)
3. Суинг с пудовка:
1х30 повт @ 32 kg
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 9 408 кг
Общо до момента - 898 157 кг
Определено раменната преса ти е дошла лекичка :)
Еххх...може ли и аз да поръчам едно видео.... на 3 опита clean and jerk / snatch като на състезание за вдигане на тежести? : )))
...
Еххх...може ли и аз да поръчам едно видео.... на 3 опита clean and jerk / snatch като на състезание за вдигане на тежести? : )))
Брех... Това пък защо?
Нали знаеш, че разножка не правя, чувствам се нестабилен. А и за да заредя сериозна щанга, ще трябва да го направя извън залата, за да мога да хвърлям спокойно... Ще помисля по въпроса.
Ами просто защото ми е интересно... :) Можеш да пробваш навън, при събиранията с групата...Не е задължително да е с сплит джърк...просто щангата да е над глава...за снача...може и с клек или без клек....не знам...не ти ли е интересно колко ти е двубоя? :)
Олимпийските движения ги приветствам с 2 ръце и 2 крака :)
Мнението беше редактирано от Overlord на 07.07.11 19:10.
...не ти ли е интересно колко ти е двубоя? :)
Между 190 и 200 кг. При следваща възможност, ще направя клипче.
Мнението беше редактирано от Vic на 08.07.11 08:08.
Vic, виждам, че ти си един от най-добрите кросфитъри във форума, следя дневника ти, но имам 1 въпросче, би ли дал някакъв линк за комплекси за начинаещи? Xаресва ми кросфита, преди 1 седмица направих 1 комплекс и 3 дена ДРОППП :D !
Vic, виждам, че ти си един от най-добрите кросфитъри във форума, следя дневника ти, но имам 1 въпросче, би ли дал някакъв линк за комплекси за начинаещи? Xаресва ми кросфита, преди 1 седмица направих 1 комплекс и 3 дена ДРОППП :D !
Здрасти, Борко!
Почти всички комплекси са подходящи и за начинаещи, след разумно скалиране (намаляване на тежести, бройки или заменяне на непознати движения с такива с добре позната техника).
Да направим така - цитирам ти един мой отговор в друга тема, който ми се струва на място в твоя случай:
...
Добре дошъл!
Beginner’s guide няма как да ти пратим, нямаме такъв :)Най-добрата идея за запознаване с Кросфит е следната:
Изчиташ следните теми (ако не си го направил досега :)) в този ред:
1. http://www.bb-team.org/articles/3808_kakvo-predstavlyava-krosfit#axzz1FKBpHJj7
2. http://www.bb-team.org/articles/3812_dobra-sportna-forma-spored-krosfit#axzz1FKBpHJj7
3. http://www.bb-team.org/articles/3820_krosfit-strukturirane-na-trenirovkite#axzz1FKBpHJj7
4. http://www.bb-team.org/articles/3994_modifitsirane-na-crosfit-trenirovkite#axzz1FKBpHJj7След това от раздела за кросфит или от тази тема, подбираш комплекс, включващ движения, с чиято техника си отлично запознат и го правиш.
Важно:
- Ако е нужно, скалираш тежестите.
- Първите опити са за запознаване с натоварването, не за рекорди.
- Не жертвай безопасната техника в името на скоростта.
- Споделяш впечатления в темата за комплекса или в общата тема за Кросфит, а ние помагаме със съвети, ако е нужно.
- За повечето от нас, първият опит е леко стряскащ, по отношение на разминаване на спортно самочувствие и реален резултат. Нормално е :)След първите няколко опита, имаш две възможности да продължиш:
- Всяка сутрин отиваш на www.crossfit.com и правиш WOD (workout of the day), компилиран от треньорите.
- Ако имаш самочувствие, че познаваш силните и слабите си страни, можеш да опиташ да компилираш собствена програма, водейки се от статията за структуриране на тренировките или от тази темаАко не познаваш техниката на някое движение правиш следното:
- Отваряш Youtube, пишеш името на движението, гледаш клипчета и изпробваш внимателно.
- Намираш свестен треньор да те научи (препоръчително!)
- Питаш във форума и ние помагаме със съвети.
- Заменяш движението с познато, близко като натоварване (и прочиташ тази тема)Успех!
Мнението беше редактирано от Vic на 08.07.11 18:38.
Мерси информацията беше доста полезна. Аз спадам към Гимнастически “G”, поне към нея се определям и мисля, като правя някой кросфит комплекс да е съчетание между някои от тези - Набирания, Кофички, Лицеви опори, Коремни, Силови, Клек със собствено тегло, Коремни преси, Бягане.
Пример за кросфит комплекс измислен от мен:
3 рунда от
5 Коремни
5 Силови
15 Набирания
20 Лицеви Опори
30 Клека
Как мислиш дали става :)? Предния път правех
1 рунд
100 набирания
100 лицеви опори
100 клека
100 коремни преси
със собствено тегло всички упражнения. Време, за което го направих беше 19:08:54 .
Благодаря за информацията :). Успех и на теб !
Мерси информацията беше доста полезна. ...
Добре е. Имай предвид, обаче, че гимнастическите движения са само една част от Кросфит. Тежките (и леки) щанги, пудовките и беговите дисциплини са не по-малко важни за пълноценното развитие.
Вторият ти комплекс е Angie с разменени клекове и коремни преси - много добро време като за първи опит, браво!
Тук ще намериш много комплекси само със собствено тегло, ако по някаква причина нямаш достъп до зала и щанги - линк!
Ако имаш въпроси, пиши, ще помагаме.
Мнението беше редактирано от Vic на 11.07.11 12:55.
Събота, 09.07.2011
1. Техника:
- Swing (руски и до вертикала с една и две ръце)
- KB Snatch
- KB High Pull (Swing variation)
- KB Clean
- KB Jerk
2. ”Предизвикателството на треньорите” (тази седмица от Славко)
- 800 м бягане
- 30 Суинга
- 800 м бягане
Резултати:
09.07.2011Vic - 32 kg - 09:44 мин
3. WOD
2 х “Спринт на деня” (достатъчна почивка между спринтовете):
- 20 набирания
- 20 удара с чук
- 50 м бърпи със скок напред
Има видео на част от тренировката, ще го постна по-късно.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 10 180 кг
Общо до момента - 908 337 кг
Мерси информацията беше доста полезна. ...
Добре е. Имай предвид, обаче, че гимнастическите движения са само една част от Кросфит. Тежките (и леки) щанги, пудовките и беговите дисциплини са не по-малко важни за пълноценното развитие.
Вторият ти комплекс е Angie с разменени клекове и коремни преси - много добро време като за първи опит, браво!
Тук ще намериш много комплекси само със собствено тегло, ако по някаква причина нямаш достъп до зала и щанги - линк!
Ако имаш въпроси, пиши, ще помагаме.
Причината поради, която се спирам на упражненията със собствено тегло, е че 3-пъти седмично (Пон.Ср,Пет) тренирам в залата (фитнес), а в Събота правя някой кросфит комплекс, някак си разтоварващо ( то колко е разтоварващо.. повече се напрягам дори :D), това е единствената причина.
Мерси за информацията :).
...
Причината поради, която се спирам на упражненията със собствено тегло, е че 3-пъти седмично (Пон.Ср,Пет) тренирам в залата (фитнес), а в Събота правя някой кросфит комплекс, някак си разтоварващо ( то колко е разтоварващо.. повече се напрягам дори :D), това е единствената причина.
Мерси за информацията :).
Ясно. Тогава в залата можеш да опиташ някой комплекс със щанга. Друг добър вариант за зала, който доста се доближава до идеята на Кросфит, е EDT.
12.07.11
17:12
Вик, crossfitfootball.com следиш ли ?
Вторник, 12.07.2011
1. Deadlift 3-3-3-3-3
100-130-160-190-200
2. 1 рунд The Bear Complex @ 50 kg
7 повт от следното:
- Power Clean
- Front Squat
- Push Press
- Back Squat
- Push Press
3. Smokey Bear
Every minute, on the minute for 20 mins (всяка минута и в рамките на минутата в продължение на 20 мин):
* 5 Dead Lift (5 х мъртва тяга)
* 5 Hang Power clean (5 х силово обръщане от стоеж)
* 5 Thruster (5 х тръстър (преден клек + пуш преса))
Barbell or dumbells 45% BW (щанга или дъмбели с общо тегло 45% от лично тегло)
Резултатът се записва X/Y, където Х е броят на рундовете в които е спазено изискването да са направени всяка минута и в рамките на минутата, а Y e общия брой на завършени рундове за тези 20 мин. По този начин най-добрият резултат ще е 20/20, а за човек, който е направил общо 15 рунда, 9 от които според правилата, ще е 9/15
Резултат:
17.02.2010 - 7/7 @ 45 кг (BW ~100 kg)
18.03.2010 - 21/21 @ 40 кг (BW ~100 kg)
24.06.2010 - 20/20 @ 45 кг (BW ~100 kg)
07.10.2010 - 20/20 @ 42.5 кг (BW ~94-95 kg)
10.01.2011 - 20/20 @ 40 кг (BW ~ 96 kg)
12.01.2011 - 20/20 @ 40 кг (BW ~ 100 кг)
Днес нещо нямах издръжливост и този комплекс ме размаза, едва го завърших...
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 25 017 кг
Общо до момента - 933 354 кг
Вик, crossfitfootball.com следиш ли ?
Много рядко. Отдавна не съм влизал там.
12.07.11
17:30
Тъкмо си викам:Вик е полудял! Добре се загледах,че ,,мечката” е само един рунд.....
Тъкмо си викам:Вик е полудял! Добре се загледах,че ,,мечката” е само един рунд.....
Хахаха! Никога не съм твърдял, че не съм луд :D
А днес силата и издръжливостта май си бяха взели отпуск... или по-скоро самоотлъчка направиха. Не знам защо така се получи, едвам завърших... Дори и на тягата в началото тежеше щангата, не вървеше леко. Явно биоритмите са в спад.
Сряда, 13.07.2011
HSPU / Bench Press / Push press / Dips
AMRAP (As Many Rounds As Possible) in 20 min:
* 5 HSPU (Hand Stand Push Up) - Раменни преси от стойка на ръце
* 10 Bench Press 135 lbs (60 kg) - Бенч преса
* 15 Push Press 95 lbs (42 kg) - Пуш преса
* 20 Dips - Кофички на успоредка
Моят резултат:
27.10.2009 - 5 рунда без 5 кофички (които все пак довърших извън времето от 20 мин)
23.12.2009 - 3 рунда + 5 HSPU за 12 мин (комплексът прекъснат на 12-та мин по служебни причини)
22.02.2010 - 5 рунда без 10 кофички
25.05.2010 - 5 рунда + 2 HSPU
11.08.2010 - 5 рунда
13.07.2011 - 5 рунда + 3 HSPU
Яко!
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 15 800 кг
Общо до момента - 949 154 кг
много бутане бе бате Вики...много омразен комплекс...
Много бутане, верно е... Утре рамената и трицепсите ще са аут. Любим комплекс! 8-)
Четвъртък, 14.07.2011
1. Back Squat / Toes-to-bar / KB Swing (WOD 100707)
For time (за време):
225 pound Back squat, 20 reps (20 повт х клек @ 100 kg)
40 Toes to bar (40 повт х повдигане на краката от вис до докосване на пръстите до лоста)
60 Kettlebell swings, 2 pood (60 повт х суинг с двупудовка 32 кг, до вертикала)
Резултат:
07.07.2010 - 08:43 мин
25.11.2010 - 08:46 мин
14.07.2011 - 09:50 мин
Минутата закъснение се получи на суинговете. Нямам задоволително обяснение защо така ме скапаха, преди тях вървях с много добро темпо. Определено не можех повече от 10-ина в серия и се налагаше да раздишвам повече от обичайното. Вярно, че използвах дъмбел, вместо пудовка, но хвата не ми е изпускал.
2. One Arm Barbell Snatch
20 x 1 @ 50 kg, редуване на ръцете.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 6 340 кг
Общо до момента - 955 494 кг
Мнението беше редактирано от Vic на 14.07.11 15:35.
Бате Вики...благата вест дойде и бързам първи да те поздравя за дъщеричката...
Много се радвам за Вас...отгледайте едно умно дете, което да запази духа на семейството и озарява всеки ваш ден...
ИХУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!
17.07.11
23:01
Честито, Вик!
17.07.11
23:02
И аз след slavko се влача .. :))
Честито Вик!!! Много се радвам за вас. Да сте живи и здрави всички и само хубави моменти :)