Всичко прекалено е лошо
В последно време се гнуся от яйцата, драйфа ми се като видя напукано преварено яйце, а аз почти винаги ги забравям на котлона, затова в едно гьоведже (тей ли се пише да го е..а) слагам 1 кило гърди и на фурната с вода, стигат за ден-два.
18.05.09
11:41
Гювече :coolhmm: Праскай си месце и не се бой :)
Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 18.05.09 11:41.
Кой е казал, че се боя от мръвчето..
.. Друг проблем имам сега. Храната ми се вижда много, а за моето тегло и цели е нормано като количество. Имам чувството, че НВД-то ще подрани, независимо дали е рано, или нямам достатъчно маса и изобщо каквито се сетите други причини да не почвам. Изобщо ми дойде до гуша от храна.
п.п. Heart, не знам какво значи от скоро, но дневника е от Февруари месец, а аз тренирам от края на 07-ма - 1-2 пъти в седмицата без режими, вече през Март 08-ма започнах с 5-дневен сплит и до ден днешен почти не съм го променял - всеки ден или през ден съм тренирал отново без хр. режими. А от началото на Февфруари на тая година започнах да следя и храненето, затова и дневник пуснах.
Е че на това отдавна ли му викаш :)
Това за тестостерона е много относително, особено в твоята възраст.
Той и баща ми на 30 години прилича, при положение, че е на 51. Май е наследствено и май точно това ме спъва малко или много.
18.05.09
19:11
Отдели едни 20/30/50 лв и си направи изследвания на нивата на тестостерона/свободния тестостерон, вместо да гадаеш ... Т’ва ми звучи малко като Иван Шишманов, на който гена му беше виновен ... КАКТО И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЕДОВОЛНИ ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ СИ М/У ДРУГОТО ...
За видимо по-малкото тестостерон - ами накратко ще ви го обясня: визията ми не утива на годините, т.е. изглеждам по-малък на години. Най-малко мускули имам от повечето ми приятели, при положение, че никой не е тренирал, най-малко окосмен, най-тънък и нисък глас (баща ми звучи като мотокар) и т.н. По това съдя.
Защо се притесняваш за глупости, техните силови постижения взимал ли си ги предвид? Притеснява те само външният вид, а като започнеш да чистиш, всичко ще дойде на мястото си. ;)
Мнението беше редактирано от TRIARII на 19.05.09 09:15.
19.05.09
11:08
Всеки се развива индивидуално. Всичко ще си дойде на мястото.
За видимо по-малкото тестостерон - ами накратко ще ви го обясня: визията ми не утива на годините, т.е. изглеждам по-малък на години. Най-малко мускули имам от повечето ми приятели, при положение, че никой не е тренирал, най-малко окосмен, най-тънък и нисък глас (баща ми звучи като мотокар) и т.н. По това съдя.
Защо се притесняваш за глупости, техните силови постижения взимал ли си ги предвид? Притеснява те само външният вид, а като започнеш да чистиш, всичко ще дойде на мястото си. ;)
Понякога в сдухан момент (покрай фитнеса) само това ме отървава от меланхолията - силовите постижения, но не в сравнение с тези на моите приятели, те са светлинни години по-назад на тая тема от мен (макар аз самия да не съм много напреднал), а в сравнение с мен самия. Като цяло билдинга и лифтинга се приемат масово като състезателни спортове. Аз обичам да ги приемам като осъваршенстващи. Извайване на тялото и характера, каляване на волята и т.н. Като погледна в огледалото гледам своя създател право в очите, но понякога се съмнявам в него. Това е, всеки има слаби моменти. Колман и Кътлър не са се родили шампиони, и те са губили.
АХьаХЬахахьА
- Боклук, Дърво.. Матури, т’ва-онова.. Написахте ли нещо?
- Да ве, братле! Дадоха ни да преписваме.
Това не е виц, това са отговорите на мои приятели на въпроса “направихте ли нещо на изпита”.
meal 1 - 10с.л. овесени ядки, 2с.л. овесени трицки, пр. млеко, 100гр. свинско
meal 2 - 100гр. кафев макарон, 2 пил. бута, чаша пр. мляко
meal 3 pre w. - Като meal 1, само че 3 цели яйца вместо свинското
meal 4 post w. - 2 цели яйца, малко бело месо
meal 5 - 100гр. кафяви макарони със сирене, 200гр. свинска флейка, чаша пресно млеко
meal 6 - 150гр. бял ориз, 200гр. свинска флейка, 200млл. пр. мляко
meal 7 - 100гр. к.м., 150гр. пил. гърди, 1кис. мляко.
Тренировката.. Беше необичайна.
Клек
Преден клек
Преси с дъмбели от стоеж
Изнасяне с дъмбели за задно рамо
Изнасяне на щанга за предно рамо
Като цяло идеята беше да тренирам само краката, ма след предния клек к’во ми хрумна да правя рамо.. Не знам. Исках 2 упр. за прасец и 1 упр. за задно бедро и може би напади, ма рамо ми се тренираше и ги комбинирах. Надали ще се повтори, по-ми харесва по МГ на ден.
Мързи ме да смятам, но предполагам, че ги изкарвам 4гр./кг. въглехидратите и около 3гр./кг. протеините. Увеличих водата - преди не близвах вода, буквално. Дори други течности не пиех много да каже човек нещо, сега по 3-4 литра на ден праскам. Малко пречи на апетита, че съм все пълен, ааама нишу, са опрайм.
п.п. Като споменах за водата - много малко пикая? Преди както казах буквално не пиех вода, БУКВАЛНО няколко глътки на ден при това ей така от нямане какво да правя, а не пикая изобщо повече.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.05.09 19:36.
btw… Колко часа сън ми трябват нощем за качествено възстановяване? Щото обикновенно лягам в 10:30, а ставам в 6:00, понякога по-късно ставам, понякога по-късно лягам, но най-често съм в леглото 10:30-6:00ч.
Ами ти трябва да си знаеш колко.
Аз често си карам и с по 5 часа :)
И.. как да почувствам възстановяването на разкъсаните по време на тренировка мускулни влакна докато спя?
Аз примерно имам нужда от 8-9 часа сън, ама не винаги ми се събират толкова, даже рядко. За възстановяването съдя по мускулни трески и подобни - ако от сутринта рано стана със скованите мускули и лепкавите клепачи, значи съм се престарал с тренирането или не съм обърнал внимание на храна, спане и възстановяване като цяло. Мисля, че ако не се чувстваш отпаднал на другия ден, всичко трябва да е ОК, слушай си тялото.
Друзями, от НВД е добре да се излиза с РБД, нали? Иначе се получава оня ‘йо-йо’ ефект, нали така беше? А като излизам от ВВД и искам да мина на НВД пак ли трябва да мина няколко седмици на РБД, или мога веднага да резна въглехидратите от 400гр/ден на 100-тина/ден.
20.05.09
14:58
според теб нормално ли е от раз да ги резнеш с над 300г ?
Та днеска нищо интересно.. Яденето беше.. Няколко хранения като закуската беше стандартна, а през останалата част от деня набивах бланширан ориз, кафяви макарони и 700-800гр. свинско, 300-400гр. сирене, на вечеря малко зелена салата + пак кафяви макарони и неква мръвка...
Тренировката приятно ме изненада:
Бицепсово на кривия лост
Бицепсово с дъмбели
Бицепсово на кривия лост надхват
Лег тесен хват
Горен скрипец
Горен скрипец зад врат (лоста беше зает за френско)
Мн ме изкефи как на кривия лост усетих предмишниците.. и в двете упражнения с под и с надхват. Измерих бицепса за пръв път от.. известно време - 39. Почвам бавно да намалям въглехидратите в яденето, протеините остават кажи-речи същите.
21.05.09
11:12
ei dneska she q razbiq taq lejanka we !!!!!!!!!
Имай милост!
Разбиха ме шангите : )
п.п. Дясната перка ми е по-голяма от лявата.. Да не би да е защото често се набирам със смесен хват?
Лег
Горен лег
Долен лег
Флайс
Експериментална тренировка, не ми хареса. Сърбят ме мускулите на циците, не се нараних достатъчно, но поне знам още един начин, по който да не тренирам. Колкото до интересната част, манджата - нищо интересно всъщност. Вместо 7-8 папкания направих 4 или 5 включващи овес, свински флейки, пил. гърди, полу-готови шницели, бланширан ориз със зеленчуци. Покрай тия цигари и пиене не остават пари за 2-ра и 3-та закуски, но и така е добре.. Нали намалям въглехидратите.
п.п. За Слин Сейн и какво да очакваме от него:
Разкъсващо кожата ви напомпване!
Увеличаване на силата и вашата мощ!
Забележима издръжливост!
Енергия, подобна на тази от стимулантите, но без никаква нервност, никакво повишаване на кръвно налягане, увеличение на пулс и т.н. Чиста енергия за вашите клетки!
Бързодействащо!
Увеличена способност да се усвояват големи количества храна и въглехидрати!
Увеличаване на чистата мускулна маса!
Намалява телесните мазнини!
Продължава да действа толкова, докато го взимате!
Някакви мнения дали има смисъл от това чудо по време на НВД? Подчертавам следното:
Разкъсващо кожата ви напомпване!
Увеличаване на силата и вашата мощ!
Забележима издръжливост!
Енергия, подобна на тази от стимулантите, но без никаква нервност, никакво повишаване на кръвно налягане, увеличение на пулс и т.н. Чиста енергия за вашите клетки!
Бързодействащо!
Увеличена способност да се усвояват големи количества храна и въглехидрати!
Увеличаване на чистата мускулна маса!
Намалява телесните мазнини!
Продължава да действа толкова, докато го взимате!
Пиенето не е системно, а когато го има е малко, но си е още една дупка в която си изпускам стотинките. Цигарите - една кутия стига за 2 дни, не знам дали е нормално или не, но е далече от прекаляване, което разбира се не ме управдава. Емо, пушиш ли?
За 3 месеца една вечер изпуших 2 цигари. И без да пуша още имам проблеми, кашлям до засиняване. Ти с 10 цигари на ден си абсолютен пушач. Някой път си мисля че трябва да забранят цигарите “лайтс” и “суперлайтс”, с тях привличат огромна аудитория пушачи, които не биха пушили нормални “фул сайз” цигари.
Бил съм цял живот пасивен пушач, когато опитах ‘фул сайз’ дори не се закашлях. С такива започнах.
Днеска гръб. Нов рекорд на тягата - 120х2.
Тяга 90; 100; 110; 120 - 10; 8; 8; 2
Гребане на машина
Набирания различни хватове
Гребане с дъмбел
meal 1 - 100гр. овесени ядки с пр. мляко
meal 2 pre workout - овесени ядки с пр. мляко
Силова трен.
Мед
20мин. кардио
300гр. пил. гърди
meal 4 - 100гр. кафяви макарони, 150гр. пил. гърди
meal 5 - филия с лунакна и кашкавал
meal 6 - 2 биришки + пакет семки
meal 7 - 150гр. свинско, 100гр. пил. гърди, няколко маслинки
Нова снимка в галерията, последна на тия кила. В момента бавно намалям въглехидратите. Щях Слин Сейн да купувам, че работа намерих, но се провали всичко, така че пак ще бъда Роки - без добавки.
п.п. Аз ли съм несъразмерен, или позинг-а е много аматьорски? И в двата случая не ми пука, приемам, че като се ‘изчиста’ до колкото успея ще постигна съразмерност.
п.п.2 Емо, питах те дали пушиш, защото смятах, че отговора ще е просто ‘да’. Тогава щях да кажа нещо от сорта на ‘Ааа, по-лесно е да ми кажеш на мен да спра, нали?’. : )
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.05.09 08:23.
24.05.09
08:41
Хареса ми снимката :)
24.05.09
08:45
7 кг за месец и нещо... не е зле.Хайде, време е за хубаво чистене.Успех!
И КОЙ КАЗА: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12… oh shit…
Днеска тренирах с доста бая повторения.. Нещо, което не бях опитвал до сега, но ми хареса, че ме смаза..
Клек 30; 40; 50; 60; 70; 80 - 15; 15; 15; 15; 15; 10
Напади 4х8 на всеки крак, започнах само с 20кг. щанга, завърших с 2.5кг. дъмбелчета... Що така тея напади бре...
Сгъване на машина 4х15
Повдигане на пръсти от машина 4х16 - първите две серии стъпалата сочеха навън, последните две серии - навътре.
20мин. пътека.
meal 1 препечени филии с масло, малко свинско от преди 2 дни
meal 2 pre - овьесени ядки + 2 Яйца вАрени + остатъци от свинското
meal 3 post:
- Веднага след силовата - 3с.л. мед
- Веднага след 20мин. кардио - 3 белтъка + 150гр. пил. гърди
meal 4 150-200гр. картофи на фурна с оцет и разни глупости там... народна рецепта
meal 5 зелена салата + пил. гърди
meal 6 същото
Туй то за днеска..
п.п. По тренировката.. Как да тренирам прасците? Има ли отделни упражнения за тренировка на вътрешната и за външната им част? Във фитнеса има само калф машина т.е. повдигане на пръсто от стоеж.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.05.09 17:57.
Първа серия - успоредни стъпала, втора - раздалечаваш пръстите, трета -раздалечаваш петите а събираш пръстите (това последно съм го пробвал само с магарешкото яздене за калфа незнам..) четвърта серия - отново успоредни стъпала :)
Адски ми е любопитно колко мускулна маса ВСЪЩНОСТ имам под мазното. Интересно ми е да се видя изчистен - дали ще съм доволен от количеството маса, или ще ми се стори много малко.
Нямаше силова, нямаше кардио.
6:30 - 100гр. овес + мляко
10:00 - овес + мляко, 2 яйца, масло
14:00 - 2 яйца
13:00 - 3 яйца, ~100гр. извара
18:20 - 150гр. пил. гърди, малко извара
20:00 - 1л. бира, яко семки
22:00 - 150гр. пил. гърди, 1 пил. кълка, 100гр. бял ориз, 1 домат
2 пъти през деня - кафе, единия път с кафява захар, втория - с бяла.
От 18:30 до 22:00 бях навън, като се прибрах виех от глад, затова ядох белия ориз, а не защото не мога без такава храна. Тоест, ‘вия от глад’ го приемам като, ами.. До скоро ядях по 6-8 пъти, но във всяко ядене присъстваха доста въглехидрати, в крайна сметка излизаха около 400гр. дневно и не ми е свикнал организма. Няколко дни бавно и не рязко намалях въглехидратите, но трябва още време преди същинското НВД. Може и да не съм прав, това са си мои разсъждения.
п.п. Малко са ми мазнините, споко, утре ще купя маслинки и още масло.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.05.09 19:22.
25.05.09
20:33
Секси снимки,ама тия чаршафи на овчици...
Пиша по изключение.
meal 1 - 5с.л. овес + сладко от вишни, 2 яйца
meal 2 - като първото
meal 3 pre workout - 5с.л. овес + сладко от вишни, 150гр. пил. гърди, 100гр. извара, 50-тина грама маслини
meal 4 post workout:
- веднага след трен. - 1бр. ‘Corny’ Банан.
- 20мин. след трен. - 200гр. кюфтета смесена кайма, 1 домат със зехтин и оцет
meal 5 - Голям дюнер
meal 6 - Бял ориз със зеленчуци, 150гр. пил. гърди
meal 7 - 150гр. извара, няколко маслинки
Въпроса е следния - за 73 килограмов човек в начален стадий на НВД този тип ядене нормално ли е за ЗАРЕЖДАЩ ден по схемата 1/3, или са много въглехидратите?
п.п. И ако някой случайно се интересува - 84 талия (нали това беше шкембе + паласки?), 1.64см. ръст, 73-4кг. лично тегло.
Попринцип кантара не ми е ‘компас’, ами огледалото, но за ориентир на стотиците хиляди мои читатели ще отбележа, че съм 71.5кг с 80 санта талия + паласки.
п.п. 2 нови снимки.
Още нещо...
за 73 килограмов човек в начален стадий на НВД този тип ядене нормално ли е за ЗАРЕЖДАЩ ден по схемата 1/3, или са много въглехидратите?
Да ми е гадно.. В смисъл? Свалянето върви еднакво добре и със, и без ВВ дни.
п.п. Да, мога и без зареждащи дни, дори наскоро установих, че не мога да ям нормалната за съвремения човек храна. И в двата смисъла ми е гадна - криво ми е на душата, че съм ял junk, пък и вкуса вече ме отвращава едва ли не. Не там е въпроса. Работата е там, че като се задълбоча в диетата тогава ще си личи липсата на ВВ дните - по-бавно ще вървя просто. Да, да, да.. Знам, индивидуално е, но съм минал по тоя път в недалечното минало и съм си направил вече изводите за ВВ дните (колко често, със или без). Конкретния въпрос е: ПОДОБНО ХРАНЕНЕ ПРИЛЯГА ЛИ ЗА ЗАРЕЖДАЩ ДЕН ЗА 5/7 ТРЕНИРАЩ С МОЕТО ТЕГЛО В РАНЕН ЕТАП НА НВД.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 03.06.09 20:22.
Нов пик, 71.5кг. сутрян на гладно изсрал се и т.н., 82-84 талия, зависи, сутрин или вечер я премеря.