08.05 /петък/
Днес почивка...Нещо ми е много разлигавено следобяда...Хаха, рядко се случва ма хване ли ме лигнята...
Папкането днес -10.00 - половин филия немски хляб с 50г ескуиза
12.30 - 300г котлет сьомга с гъби, домат и лук (пак без розе :( )
16.00 - половин филия немски хляб с 50г ескуиза
19.00 - салатка със сиренцеЕми, т’ва е от мен! Приятен и весел уикенд на всички!
Абе храницата ти м алко ми се види......
Еми Веси, като за без тренировка толкова :) Пък на обяда бая се озорих - 300г мазна риба и над половин кило зеленчук - и за капак изпивам всичкото мазен сос дето остава в кутията - заради омега 3-6 от рибата... Направо имам чуството, че се търкалям, а сега пак трябва да ям :( Ако огладнея по-късно ще има нощни похождения до хладилника, но не вярвам ;)
А всъщност ‘ся сметнах храната - не е малко -
Общо: 1,456кал М72.4г В82.0г Б117.3г
П.П. Сега се загледах и в процентите - с малко повече зехтинец на салатата довечера и отивам на ВМ-НВД - В20%:М50%:П30% ...Уф, а от поне две седмици наистина съм в застой, днеска затова и не писах мерки - няма нищо за писане...И нинам к’о да правя - или ще махам млечните изцяло за известно време или ВМ-НВД вече наистина...Ама каква диета ще е без ден за палачинки или макарони :( :( :(
Мнението беше редактирано от mbarton на 08.05.09 13:22.
08.05.09
13:32
Еми Веси, като за без тренировка толкова :) Пък на обяда бая се озорих - 300г мазна риба и над половин кило зеленчук - и за капак изпивам всичкото мазен сос дето остава в кутията - заради омега 3-6 от рибата... Направо имам чуството, че се търкалям, а сега пак трябва да ям :( Ако огладнея по-късно ще има нощни похождения до хладилника, но не вярвам ;)
А всъщност ‘ся сметнах храната - не е малко -
Общо: 1,456кал М72.4г В82.0г Б117.3гП.П. Сега се загледах и в процентите - с малко повече зехтинец на салатата довечера и отивам на ВМ-НВД - В20%:М50%:П30% ...Уф, а от поне две седмици наистина съм в застой, днеска затова и не писах мерки - няма нищо за писане...И нинам к’о да правя - или ще махам млечните изцяло за известно време или ВМ-НВД вече наистина...Ама каква диета ще е без ден за палачинки или макарони :( :( :(
Тва не е ВМ, за вм въглехидратите трябва да са под 10%, дори най добре под 5.Тва в момента е..... нищо честно казано. Нито е НВД, нито е ВМ, нито е РБД. Ей ти го ключа що си в застой, нещата не са толкова прости колкото си ги мислим ние.
Тва не е ВМ, за вм въглехидратите трябва да са под 10%, дори най добре под 5.Тва в момента е..... нищо честно казано. Нито е НВД, нито е ВМ, нито е РБД. Ей ти го ключа що си в застой, нещата не са толкова прости колкото си ги мислим ние.
Еее, чакай, що да не е НВД? Белтъка си е 2г/кг телесно тегло, че даже и 2.5г/кг активно тегло, а въглените като махна фибрите са 67г - пак около 1г/кг...Според мен кофти стана само с обяда, че са мн калории наведнъж и че прекалявам с бялото сирене - ама ми е много вкусно пустото...
А да, и незнам как става номера, но аз от това “НВД”, което правя, качвам мускул определено...Трапеца чак почва да ме плаши как се е оформил, и на краката и глутеусите взе да им личи, че правя тяга и клек
08.05.09
14:30
Еее, чакай, що да не е НВД? Белтъка си е 2г/кг телесно тегло, че даже и 2.5г/кг активно тегло, а въглените като махна фибрите са 67г - пак около 1г/кг...Според мен кофти стана само с обяда, че са мн калории наведнъж и че прекалявам с бялото сирене - ама ми е много вкусно пустото...
А да, и незнам как става номера, но аз от това “НВД”, което правя, качвам мускул определено...Трапеца чак почва да ме плаши как се е оформил, и на краката и глутеусите взе да им личи, че правя тяга и клек
за класическо нвд - въгл са ти ок ама мазнините са ти малко, за ВМ въгл са много и мазнините са малко.За качването на ММ -ако си сигурна, че е така, предполагам, че е защото консумираш прекомерно високи количества протеин - по 2 гр на кг, е сигурно някъде по 2.5 гр на кг активно тегло, а въглехидратите ти помагат адски много за усвояването на този протеин. И все пак не ми се струва възможно на качваш маса ако си в калориен дефицит!
08.05.09
14:59
а мен не ме плаши :)
за класическо нвд - въгл са ти ок ама мазнините са ти малко, за ВМ въгл са много и мазнините са малко.....
Ееее, 50% от кал са от мазнини и ти казваш, че са малко?
Между другото, пак да кажа - днеска ми е нетренировъчен ден и затова кал са към 1400-1500, в тренировъчен винаги са над 1700
Възможно е. Но не виждам какво ви плаши това.
Абе по-добре мускули отколкото лой при всички положения :))
Но честно казано не ми е цел визията на Станка Златева примерно...Даже напротив...Ако бях професионален спортист нямаше да ми пука и щях да си гоня постижения, но аз спортувам за здраве и хубава фигура :)
Не че ме притеснява толкова, че съм качила маса, но мисля, че и в момента си имам достатъчно и повече не ми трябва, още повече, че съм дребосък :) Пък и токчета не ми дават да нося :((
По-скоро ми беше странно как някой съфорумници се оплакват как ще им замине качената с толкова труд ММ докато чистят с НВД, а пък при мен се получава точно обратното :)
08.05.09
15:43
за класическо нвд - въгл са ти ок ама мазнините са ти малко, за ВМ въгл са много и мазнините са малко.....
Ееее, 50% от кал са от мазнини и ти казваш, че са малко?
Между другото, пак да кажа - днеска ми е нетренировъчен ден и затова кал са към 1400-1500, в тренировъчен винаги са над 1700Възможно е. Но не виждам какво ви плаши това.
Абе по-добре мускули отколкото лой при всички положения :))
Но честно казано не ми е цел визията на Станка Златева примерно...Даже напротив...Ако бях професионален спортист нямаше да ми пука и щях да си гоня постижения, но аз спортувам за здраве и хубава фигура :)
Не че ме притеснява толкова, че съм качила маса, но мисля, че и в момента си имам достатъчно и повече не ми трябва, още повече, че съм дребосък :) Пък и токчета не ми дават да нося :((
По-скоро ми беше странно как някой съфорумници се оплакват как ще им замине качената с толкова труд ММ докато чистят с НВД, а пък при мен се получава точно обратното :)
Опа, сори обратното мазнините мноо въгл малко - като съотношение говоря.Леле ама съм мноо разсеяна.
Иначе мани ги мъжете, те като свалят 0,0000005 см от ръката което не се знае вода ли е мазнини ли е ММ ли е и се почва голямото тюхкане. ММ нито се качва нито се сваля толкоз лесно.
Не че ме притеснява толкова, че съм качила маса, но мисля, че и в момента си имам достатъчно и повече не ми трябва, още повече, че съм дребосък :)
Наистина си имам ММ - малко снимки (все още съм доста мазна, предупреждавам) - бицепс -
Миши, почаках да видя, ще качиш ли и други, ама нямаааа :P
Много елегантни прасци имаш ( кой к`вот си няма, това си гледа )...Имаш ли промяна в мерките от последния път
Не ми се видиш никак много мазна...Добре оформено си ти е всичко ;)
Хехе, Лим, защото предвидливо не качвам снимки на шкембето ;) Няма и помен от плочки :( А пък като се наям вечер щръква повече и от дупето :(( Та освен мазното май си имам и разширен стомах :( Иначе сериозно, като процент мазнини разните калкулатори в момента ме изкарват между 21.5% и 23.5%, още не съм ходила да ме замерят като хората, че много се охарчих заради крака (шина - 100лв, допълнително физиотерапия - 150лв,...) и добавките миналия месец
Миши, почаках да видя, ще качиш ли и други, ама нямаааа :P
Много елегантни прасци имаш ( кой к`вот си няма, това си гледа )...Имаш ли промяна в мерките от последния път
:)) Инис, мерси...Мерките последните две седмици (поне) не са мръднали, само кг играят +/-0.5, но краката са станали по-релефни, или поне аз така си ги виждам де...Прасците май се оформиха от годините бягане най-вече, всичко на всичко имам 2 тренировки, в които съм правила прасец - и то преди 3-4 години...Втория път правих прасец на лег пресата и след това повдигане на пръсти с тежест в ръцете...На следващия ден бях добре, обаче на втория...Еми ходенето никога не е било такова предизвикателство...Една от най-бруталните мускулни трески, които съм имала...И реших, че няма смисъл да се мъча повече така :)
Да си разкажа за днеска - стана както го бях намислила с двуразовото трениране -
11.00 - 2 с.л овесени ядки с 200г кисело мляко 3.6%
13.00 - тренировка 1
15.00 - 200г пилешки гърди, краставица и зехтин
17.00 - 1 филия немски хляб с 150г изварено-сирен бъркоч
19.30 - тренировка 2
22.00 - 3 яйца на очи, салата марула и зехтин
24.00 - извара може би
Общо: 1,642кал М82.6г В87.0г(19.6)г Б139.1г
Хм, днеска вече храната наистина ми е малко, ама утре сутринта ще се опитам да заредя доволно с ориз и царевица преди трен., дано само тая вечер да не озверея за ядене ;)
тренировка 1 - HIIT на велото - не вярвах, че може, но това си беше наистина HIIT - 5 мин загряване, бавни 1м на 30км/ч:бързи 30сек на 50-55км/ч, 5 мин отпускане, всичкото на 4-та степен от 8 на мойто вело; еми бързите интервали едвам ги издържах, и квадрицепсите ме заболяваха още на 10тата сек - заради млечна киселина, която се отделя може би?
тренировка 2 -
5 мин вело за загряване
комплекс - 22.5кг щанга - 6 серии по 7 повторения от следното (1-2 мин почивка след 3-тата серия само) -
* мъртва тяга
* чукове
* обръщане от стоеж
* преден клек
* заден клек
* лицеви опори
35 мин вело - умерено темпо, 32-34км/ч
Комплексът в общи линии е “The Barbell Complex”, само че махнах пуш пресите, за да мога да сложа малко повече кг на лоста...Мааале, размазах се, отдавна не е бил такъв зор, айде тягата и чуковете - добре, нооо останалото...Още на 3-тата серия ми се ревеше, накрая от мен просто течеше вода на пода...Хаха, от велото слезнах по-малко изпотена отколкото се качих...
Тъй, мисля оттук нататък поне веднъж седмично да взема да тренирам в зала и да правя 5х5, тъкмо ще се видя колко мога на различните упражнения, пък и да се готвя за -
* Цел за следващите няколко месеца - Linda с тяга на 60-65кг, лежанка на 45-50кг, обръщане на 40кг
В момента съм на тяга 5х50кг, полулег - 5х35кг (всъщност кое би трябвало да е по-трудно - лег или полулег? или няма значение, т.е. зависи?), обръщане с преден клек - 15х27.5кг...На лежанката ще трябва най-много да вдигна силата, но пък все си мисля, че обръщането и клека ще са ми най-голямата мъка :)
Ега ти и кг...тия упражнения от кросфитските комлекси - а и тяга и клек - аз тъкмо ги разучавам, и с малко страх заради кръста. И ако тяга сигурно ще направя в един момент на 50 кг., то лежанка на 50 ми се струва утопия. Не че знам колко ми е макса, ама да правя и 2 серии с 30 кг. е предизвикателство за мен, и мускулната треска ми е вързана в кърпа. Браво, Миши.
Комплексът в общи линии е “The Barbell Complex” ...
...Мааале, размазах се, отдавна не е бил такъв зор, айде тягата и чуковете - добре, нооо останалото...Още на 3-тата серия ми се ревеше, накрая от мен просто течеше вода на пода...Хаха, от велото слезнах по-малко изпотена отколкото се качих...* Цел за следващите няколко месеца - Linda с тяга на 60-65кг, лежанка на 45-50кг, обръщане на 40кг
В момента съм на тяга 5х50кг, полулег - 5х35кг (всъщност кое би трябвало да е по-трудно - лег или полулег? или няма значение, т.е. зависи?), обръщане с преден клек - 15х27.5кг...На лежанката ще трябва най-много да вдигна силата, но пък все си мисля, че обръщането и клека ще са ми най-голямата мъка :)
Браво! :-)
Накрая ще направим едно Кросфит общество :coolsmile:!
Комплексът в общи линии е “The Barbell Complex”, само че махнах пуш пресите, за да мога да сложа малко повече кг на лоста...Мааале, размазах се, отдавна не е бил такъв зор, айде тягата и чуковете - добре, нооо останалото...Още на 3-тата серия ми се ревеше, накрая от мен просто течеше вода на пода...Хаха, от велото слезнах по-малко изпотена отколкото се качих...
Тъй, мисля оттук нататък поне веднъж седмично да взема да тренирам в зала и да правя 5х5, тъкмо ще се видя колко мога на различните упражнения, пък и да се готвя за -
* Цел за следващите няколко месеца - Linda с тяга на 60-65кг, лежанка на 45-50кг, обръщане на 40кг
Браво, Миши! Този и аз го мъчих днес Хахаха С 30 кг, с пуш преси... Псувах на обръщането и на пуш пресите... Толкоз гадно беше :)
Линда...направих миналата седмица с 60 кг/ 40 кг/ 30 кг - не ме озори особено и съм запланирала да вдигна с по 10 кг следващия път. На мен полулега ми е по-труден от хоризонталния лег...Но предполагам е индивидуално това...
Браво, Миши! Този и аз го мъчих днес Хахаха С 30 кг, с пуш преси... Псувах на обръщането и на пуш пресите... Толкоз гадно беше :)
Линда...направих миналата седмица с 60 кг/ 40 кг/ 30 кг - не ме озори особено и съм запланирала да вдигна с по 10 кг следващия път. На мен полулега ми е по-труден от хоризонталния лег...Но предполагам е индивидуално това...
Хехе, дам - забелязах, че и ти това си правила...Бравос...Ама за Линдата, явно наистина са ти били малко кг...“The Barbell Complex” е може би второто най-гадно нещо през което съм минавала, но първото определено е Линдата :)) Въобще, Crossfit rulez…
Тъй, да си разкажа днес, просто страаашна тренировка стана, направо съм горда със себе си :)
Храната днес ще е -
по някое време през нощта се събудих гладна и си ометох закуската - 2 с.л. овесени ядки с 200г кисело мляко 4.6%
11.00 - 125г бланширан и див ориз, 250г царевица, 100 г сирене (заредих както бях намислила)
13.00 - тренировка
16.00 - 3 яйца на очи, краставица с 1 с.л. зехтин
18.00 - изварен бъркоч
21.00 - 150г телешко на тигана, краставица с 2 с.л. зехтин
Общо: 2,380кал М114.2г В191.5г Б140.3г (мазнините май са много, а? още има време да ме коригирате...)
Тренировка -
7 мин вело загряване
щанга от лег - х8@20кг, х8@30кг, 2х8@35кг (с триста зора)
щанга от полулег - х8@20кг, х8@30кг, 2х8@35кг (още по-голям зор)
пек-дек - 3х8@15кг - следващото беше 25кг и едвам го помръдвах уреда
вертикален скрипец - х5@25кг, 2х5@35кг, х5@45кг (пак с триста зора, успявах да издърпам само до брадичката), х5@35кг
чукове - х5@20кг, х5@30кг, х5@35кг, 2х5@37.5кг
тяга - х5@37.5кг, х5@45кг, х5@50кг, х5@60кг, 2х5@65кг - ухааа, егати зора - цялото ми тяло беше толкова напрегнато, нямам думи...и това без фитили, на 50кг този път нямах никакъв проблем с хвата, на 60-65 вече имах чуството, че ще изпусна, но пък успях да си ги дръпна...Повече от 65 - много трудно - предполагам само единички, и вече наистина ще ми трябват фитили...Мнооооого доволна - дърпам си повече от личното тегло вече :)
военни преси - х5@20кг, 2х5@25кг, х3@27.5кг (отказ), х3@25кг (отказ)
дъмбел зад глава - 3х15@12.5кг
крака от вис - 3х20
клек с широк разкрач и пръсти навън, до долу - х5@20кг, х5@30кг, 2х5@40кг, х5@45кг - (хаха - преди мен си бяха слагали дискове под петите, изритах ги настрани разбира се) - еми не е много, но като за 2 месеца след счупване на глезен, мисля че хич не е зле :)
20 мин вело
Така, 2 часа след трен. вече ме болят трапеца, трицепсите, бедрата и глутеусите...Мускулната треска утре просто ми е в кърпа вързана :) Мислех довечера да правя HIIT на велото, но май няма смисъл, нааай-много да се насиля за 35 мин слоу мо, ама не си вярвам мн мн ;) Ааа, да - освен това пробвах набирания - мале - жалка картинка - мисля, че имам голям дисбаланс в силата на гърба и бицепса - в полза на гърба разбира се...Та май ще почна пак да тренирам бицепс с 1 упр. 5х5…Също така ще включа български клек с малки тежести - 2х4кг напр. - левият ми крак вече е достатъчно стабилен и не залитам...И ми трябва нещо по-тежко за корем - ренегадско гребане и евентуално ще започна да се пробвам с Dragon flag…Че уж коремът ми е най-големия проблем, но най-малко го тренирам - щото ми е най-омразната МГ сигурно ;) А пък мускулна треска в корема не съм имала от...началото на декември мисля...
Миши, зверска тренировка, аз чат-пат си крада по някоя идея от теб. Корема и аз го мразя, но откакто преоткрих крънчовете, съм много доволна - натоварвам корема по-добре отколкото с коремни преси, много старателно “крънчосвам”. И аз искам рененгадско, но няма нито пудовки, нито хексове при нас. Опитах веднъж с обикновени дъмбели и щях да се изтърколя по брадичка. Може ли да се прави с едната ръка просто подпряна на земята, а с другата да си гребеш с дъмбел?
Миши, зверска тренировка, аз чат-пат си крада по някоя идея от теб. Корема и аз го мразя, но откакто преоткрих крънчовете, съм много доволна - натоварвам корема по-добре отколкото с коремни преси, много старателно “крънчосвам”. И аз искам рененгадско, но няма нито пудовки, нито хексове при нас. Опитах веднъж с обикновени дъмбели и щях да се изтърколя по брадичка. Може ли да се прави с едната ръка просто подпряна на земята, а с другата да си гребеш с дъмбел?
Хехе, Инис - и мойта последна коремна мускулна треска беше от крънчове...Ама си нямам уред вкъщи :-/ За ренегадското - да, предполагам може и така, но тогава балансирането на неработещата ръка е по-лесно...Всъщност и аз спрях да го правя, защото хексовете вкъщи са по 4кг, прекалено малко предизвикателство...Но това твоето определено си е идея...Иначе, Венци май, каза че прави ренегадско с кръгли дъмбели, ей това вече би трябвало да изисква много добър баланс :)
10.05.09
15:25
Хехе, Инис - и мойта последна коремна мускулна треска беше от крънчове...Ама си нямам уред вкъщи :-/ За ренегадското - да, предполагам може и така, но тогава балансирането на неработещата ръка е по-лесно...Всъщност и аз спрях да го правя, защото хексовете вкъщи са по 4кг, прекалено малко предизвикателство...Но това твоето определено си е идея...Иначе, Венци май, каза че прави ренегадско с кръгли дъмбели, ей това вече би трябвало да изисква много добър баланс :)
Ами да, с кръглите дъмбели си го правя - в началото и аз бях много нестабилна, затова правих много плакове - на топка, класически и на 1 ръка, Правете 1-2 седмици планкове на 1 ръка и после пробвайте пак. За добър баланс трябва да си прибереш таза към тялото, тоест силно да си стегнеш дупето и да завъртиш таза навътре. Ренегатското е доста трудно упражнение, мен ми отне няколко месеца докато стигна на ниво, в което мога да го правя,
... но като за 2 месеца след счупване на глезен, мисля че хич не е зле...
Ааа, не съм си казвала старите травми - спукване на една от карпалните кости в дясната китка, когато бях 10-годишна, и спукана глава на радиуса (десен лакът) на 15…Хаха, не е като да не съм свикнала с гипс, незнам защо така се получи, дебела глава сигурно...Първите две травми вече въобще не се усещат - може би защото съм била много малка тогава, надявам се и със сегашната така да се получи :)
Така - вчера беше интересен ден...Тренировка имаше запланувана, но вместо това се видях с едни приятели :) Храната - горе-долу добре като за без тренировка, днеска ще наваксвам -
- 2 с.л. овесени ядки с 200 кисело мляко
- 3 варени яйца с 1 краставица и 1 с.л. зехтин
- 1 филия от немския хляб, извара
- (на гости) салата марула, създърма, сирене, бяло вино
Втори ден след неделя ме болят гърба и ръцете - трицепсите най-вече...Мисля, че на лега и полулега съм вдигала с трицепса повече отколкото с гърдите, т.е. трябва да оправя техниката...
П.П. Днеска открих сезона на късите ръкави...Ужас, в ръцете съм като Попай :( Ще трябва да измисля някак си да си претренирам ръцете...
...Ужас, в ръцете съм като Попай :( Ще трябва да измисля някак си да си претренирам ръцете...
:-)
Мятай ги в суперсерии с много (20-30) повторения.
...Ужас, в ръцете съм като Попай :( Ще трябва да измисля някак си да си претренирам ръцете...
:-)
Мятай ги в суперсерии с много (20-30) повторения.
Мерси, Winnie…Ще пробвам, но ще остане за по-нататък, че сега ми е по-приоритетно да кача сила в бицепса за да мога да се набирам :) БТВ (т.е. между другото), (20-30) повторения в суперсерии бицепс/трицепс по две упражнения за всяко нали? Или и едно е достатъчно?
Мнението беше редактирано от mbarton на 12.05.09 14:57.
Какво ти пречат големите бицепси? Мен ме кефят...ако не се тресат желирано твърде много (като моите сега Хахаха)
Какво ти пречат големите бицепси? Мен ме кефят...ако не се тресат желирано твърде много (като моите сега Хахаха)
Хехе, еми разни момченца с по-финни ръце от мойте малко ме комплексират ;)
Днес, 12.05 /вторник/
Храна -
9.00 - 400г кисело мляко 4.6%
12.30 - 2 тиквички с сирене и кашкавал, 200г пилешка пържола от бут, 2 домата
16.00 - извара и сирене с 1 домат
20.00 - тренировка
22.00 - 200г телешко с краставица и зехтин
Тренировка -
5 мин вело
“The Barbell Complex” - щанга 22.5 кг, 1-2 мин почивка след 3-тата серия
6 серии х 6 повт от следното
- dead lift (мъртва тяга)
- bent over row (гребане от наклон)
- hang power clean (обръщане от стоеж)
- front squat (преден клек)
- push press (пуш преси)
- back squat (заден клек)
- push ups (лицеви опори)
35 мин вело
Този път направих комплекса почти като хората, включително и пуш пресите (които естествено ме озориха най-много заедно с обръщането), обаче след 3тата серия взе да ми изтръпва ръката и смених предните клекове със задни...И искам да се науча да правя обръщане без да си насинявам ключицата :(
Така - от утре минавам на ВМ-НВД - май вече се оплаках, че имам разширен стомах и и по-калорична, но по-малка като обем храна ще ми дойде добре...Седнах и посмятах малко - BMR в момента ми е 1413.6, с 4-5 тренировки седмично ОКБ - общо взето дневното меню трябва да ми е
към 1500-1600кал
въглехидрати - до 10% - не повече от 160кал/40г - само от зеленчуци и млечни, махам овесените ядки и черния хляб
белтък - 30% - 450кал - 112г
мазнини - 60% - 1000кал - 112г
- не е чак толкова различно от сегашното ми меню, дано да ми понесе добре
Същата тренировка исках и аз да я правя съвсем наскоро, ама обърнах щангата с 30 кг. само веднъж...но мисля пак да се пробвам, но не с 30 кг. Но от опити и пуш преси имам две червени петна на ключиците, синини - не.
Не знам защо, ама си мисля, че ВМ ще ти пасне - просто усещане имам :). Аз също се замислям, но като се сетя как преди няколко дни бях на път да изям цяла кофичка със заквасена сметана без проблем, май с малки количества няма да се справя...
На всичко отгоре ОКБ-то ми е намаляло заради сегашните ми кг...
Успех с нововъведенията.
П.П. Ще ти спадне бицепса, щом чистиш...аз пък само там не исках да свалям, но се озовах с 26 см. - детски номер. Поне стегнат не е спаднал. Радвай му се, докато още е голям ..:))
Мнението беше редактирано от Инис на 12.05.09 21:23.
13.05.09
03:27
Хехе, еми разни момченца с по-финни ръце от мойте малко ме комплексират ;)
би трябвало момченцата да се комплексират,не ти :)
Същата тренировка исках и аз да я правя съвсем наскоро, ама обърнах щангата с 30 кг. само веднъж...но мисля пак да се пробвам, но не с 30 кг. Но от опити и пуш преси имам две червени петна на ключиците, синини - не.
Ехе, Инис, доста си се изхвърлила с тези 30кг - това са на Лимката работните кг ;) Аз общо взето като правя комплекси, вземам най-слабото ми упражнение (пуш пресите за този) и слагам към 70-80% от макс кг, с които правя 5-6 повторения в силова тренировка...Но това за комплекси, които съм пробвала...Ако ще е нещо ново, което пробвам за първи път - още по-леко, и евентуално след 2-3 серии вдигам малко кг, ако ми се окаже леко, ама това рядко се случва де :) Иначе “The Barbell Complex” горещо препоръчвам - няма нещо което да ме е изпотявало толкова много...
13.05.09
08:58
Много ви се чудя как го правите това обръщане..... аз уж съм от по-напредналите пък още не правя обръщане - според Мария това е едно от най-трудните движения за научаване. Евала ви правя....
Вярно, ама понеже правих пуш преси с ок. 20 кг. и не се затрудних особено, викам хайде пък да пробвам...какво са 30 кг., викам си :)). Утре ще докладвам и аз...Не мога аз така, изнервям се да качвам с по-малко и затова..не че качвам изобщо, хахаха
13.05.09
09:08
Вярно, ама понеже правих пуш преси с ок. 20 кг. и не се затрудних особено, викам хайде пък да пробвам...какво са 30 кг., викам си :)). Утре ще докладвам и аз...Не мога аз така, изнервям се да качвам с по-малко и затова..не че качвам изобщо, хахаха
Е не бе пуш пресите ясно, ама обръщането.... дано не го правите бицепсово...
...ама обръщането.... дано не го правите бицепсово...
Аз мисля, че му хванах цаката (40 кг с бицепс не мог да обърна, ‘ко ще да се скъсам ;) )... Е, не ми е перфектна техниката и след комплекс с много обръщане от земя (не хенг клийн), кръстът ми е бая отмалял...Та затова мисля, че нещо със стойката не хващам като хората... Но пък съвършенство се постига с опити, труд и постоянство...
E, специално моята техника едва ли е перфектна, но се старая да правя всичко като по книга, практика му е майката.
Малко офф в дневника на Миши - при нас е хубаво, че има малка отделна зала с огледала и лост с тежести точно до към 30 кг. На мен ми е идеално засега, защото аз като съм вътре и размятам щангата, никой не влиза (не че има и място). Така че спокойно си отработвам техники всякакви...:P
Аз мисля, че му хванах цаката (40 кг с бицепс не мог да обърна, ‘ко ще да се скъсам ;) )... Е, не ми е перфектна техниката и след комплекс с много обръщане от земя (не хенг клийн), кръстът ми е бая отмалял...Та затова мисля, че нещо със стойката не хващам като хората... Но пък съвършенство се постига с опити, труд и постоянство...
Хаха, дам - и аз с бицепса макс 12-15 кила, не повече...А за техниката - много гледане на клипчета в youtube, отделих една трен. само за да науча обръщането - 40+ опита и фотоапарата на самоснимачка - проба, гледам клипчето - гледам в youtube - преценявам какво трябва да се коригира, пак проба и така...И продължавам чат-пат да се снимам като правя комплекси...Е, разбира се има още много какво да се желае от техниката, но поне оправих чупките в кръста :)
13.05.09
09:52
Хаха, дам - и аз с бицепса макс 12-15 кила, не повече...А за техниката - много гледане на клипчета в youtube, отделих една трен. само за да науча обръщането - 40+ опита и фотоапарата на самоснимачка - проба, гледам клипчето - гледам в youtube - преценявам какво трябва да се коригира, пак проба и така...И продължавам чат-пат да се снимам като правя комплекси...Е, разбира се има още много какво да се желае от техниката, но поне оправих чупките в кръста :)
Ебаси... начи аз съм много руса