Личният дневник на mbarton

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.05.09
12:46

казано от mbarton на 08.05.09, 12:33:

08.05 /петък/

Днес почивка...Нещо ми е много разлигавено следобяда...Хаха, рядко се случва ма хване ли ме лигнята...
Папкането днес  -

10.00 - половин филия немски хляб с 50г ескуиза
12.30 - 300г котлет сьомга с гъби, домат и лук (пак без розе :( )
16.00 - половин филия немски хляб с 50г ескуиза
19.00 - салатка със сиренце

Еми, т’ва е от мен! Приятен и весел уикенд на всички!

Абе храницата ти м алко ми се види......

08.05.09
13:11

казано от Vessi на 08.05.09, 12:46:

Еми Веси, като за без тренировка толкова :) Пък на обяда бая се озорих - 300г мазна риба и над половин кило зеленчук - и за капак изпивам всичкото мазен сос дето остава в кутията - заради омега 3-6 от рибата... Направо имам чуството, че се търкалям, а сега пак трябва да ям :( Ако огладнея по-късно ще има нощни похождения до хладилника, но не вярвам  ;)
А всъщност ‘ся сметнах храната - не е малко -
Общо: 1,456кал  М72.4г  В82.0г  Б117.3г

П.П. Сега се загледах и в процентите - с малко повече зехтинец на салатата довечера и отивам на ВМ-НВД - В20%:М50%:П30% ...Уф, а от поне две седмици наистина съм в застой, днеска затова и не писах мерки - няма нищо за писане...И нинам к’о да правя - или ще махам млечните изцяло за известно време или ВМ-НВД вече наистина...Ама каква диета ще е без ден за палачинки или макарони :( :( :(

Мнението беше редактирано от mbarton на 08.05.09 13:22.

казано от mbarton на 08.05.09, 13:11:

казано от Vessi на 08.05.09, 12:46:

Еми Веси, като за без тренировка толкова :) Пък на обяда бая се озорих - 300г мазна риба и над половин кило зеленчук - и за капак изпивам всичкото мазен сос дето остава в кутията - заради омега 3-6 от рибата... Направо имам чуството, че се търкалям, а сега пак трябва да ям :( Ако огладнея по-късно ще има нощни похождения до хладилника, но не вярвам  ;)
А всъщност ‘ся сметнах храната - не е малко -
Общо: 1,456кал  М72.4г  В82.0г  Б117.3г

П.П. Сега се загледах и в процентите - с малко повече зехтинец на салатата довечера и отивам на ВМ-НВД - В20%:М50%:П30% ...Уф, а от поне две седмици наистина съм в застой, днеска затова и не писах мерки - няма нищо за писане...И нинам к’о да правя - или ще махам млечните изцяло за известно време или ВМ-НВД вече наистина...Ама каква диета ще е без ден за палачинки или макарони :( :( :(

Тва не е ВМ, за вм въглехидратите трябва да са под 10%, дори най добре под 5.Тва в момента е..... нищо честно казано. Нито е НВД, нито е ВМ, нито е РБД. Ей ти го ключа що си в застой, нещата не са толкова прости колкото си ги мислим ние.

08.05.09
14:07

казано от Венцеслава Атилова на 08.05.09, 13:32:

Тва не е ВМ, за вм въглехидратите трябва да са под 10%, дори най добре под 5.Тва в момента е..... нищо честно казано. Нито е НВД, нито е ВМ, нито е РБД. Ей ти го ключа що си в застой, нещата не са толкова прости колкото си ги мислим ние.

Еее, чакай, що да не е НВД? Белтъка си е 2г/кг телесно тегло, че даже и 2.5г/кг активно тегло, а въглените като махна фибрите са 67г - пак около 1г/кг...Според мен кофти стана само с обяда, че са мн калории наведнъж и че прекалявам с бялото сирене - ама ми е много вкусно пустото...
А да, и незнам как става номера, но аз от това “НВД”, което правя, качвам мускул определено...Трапеца чак почва да ме плаши как се е оформил, и на краката и глутеусите взе да им личи, че правя тяга и клек

казано от mbarton на 08.05.09, 14:07:

казано от Венцеслава Атилова на 08.05.09, 13:32:

Еее, чакай, що да не е НВД? Белтъка си е 2г/кг телесно тегло, че даже и 2.5г/кг активно тегло, а въглените като махна фибрите са 67г - пак около 1г/кг...Според мен кофти стана само с обяда, че са мн калории наведнъж и че прекалявам с бялото сирене - ама ми е много вкусно пустото...
А да, и незнам как става номера, но аз от това “НВД”, което правя, качвам мускул определено...Трапеца чак почва да ме плаши как се е оформил, и на краката и глутеусите взе да им личи, че правя тяга и клек

за класическо нвд - въгл са ти ок ама мазнините са ти малко, за ВМ въгл са много и мазнините са малко.За качването на ММ  -ако си сигурна, че е така, предполагам, че е защото консумираш прекомерно високи количества протеин - по 2 гр на кг, е сигурно някъде по 2.5 гр на кг активно тегло, а въглехидратите ти помагат адски много за усвояването на този протеин. И все пак не ми се струва възможно на качваш маса ако си в калориен дефицит!

08.05.09
14:56

Възможно е. Но не виждам какво ви плаши това.

а мен не ме плаши :)

08.05.09
15:37

казано от Венцеслава Атилова на 08.05.09, 14:30:

за класическо нвд - въгл са ти ок ама мазнините са ти малко, за ВМ въгл са много и мазнините са малко.....

Ееее, 50% от кал са от мазнини и ти казваш, че са малко?
Между другото, пак да кажа - днеска ми е нетренировъчен ден и затова кал са към 1400-1500, в тренировъчен винаги са над 1700

казано от Петко К на 08.05.09, 14:56:

Абе по-добре мускули отколкото лой при всички положения :))
Но честно казано не ми е цел визията на Станка Златева примерно...Даже напротив...Ако бях професионален спортист нямаше да ми пука и щях да си гоня постижения, но аз спортувам за здраве и хубава фигура :)
Не че ме притеснява толкова, че съм качила маса, но мисля, че и в момента си имам достатъчно и повече не ми трябва, още повече, че съм дребосък :) Пък и токчета не ми дават да нося :((
По-скоро ми беше странно как някой съфорумници се оплакват как ще им замине качената с толкова труд ММ докато чистят с НВД, а пък при мен се получава точно обратното :)

казано от mbarton на 08.05.09, 15:37:

казано от Венцеслава Атилова на 08.05.09, 14:30:

за класическо нвд - въгл са ти ок ама мазнините са ти малко, за ВМ въгл са много и мазнините са малко.....

Ееее, 50% от кал са от мазнини и ти казваш, че са малко?
Между другото, пак да кажа - днеска ми е нетренировъчен ден и затова кал са към 1400-1500, в тренировъчен винаги са над 1700

казано от Петко К на 08.05.09, 14:56:

Абе по-добре мускули отколкото лой при всички положения :))
Но честно казано не ми е цел визията на Станка Златева примерно...Даже напротив...Ако бях професионален спортист нямаше да ми пука и щях да си гоня постижения, но аз спортувам за здраве и хубава фигура :)
Не че ме притеснява толкова, че съм качила маса, но мисля, че и в момента си имам достатъчно и повече не ми трябва, още повече, че съм дребосък :) Пък и токчета не ми дават да нося :((
По-скоро ми беше странно как някой съфорумници се оплакват как ще им замине качената с толкова труд ММ докато чистят с НВД, а пък при мен се получава точно обратното :)

Опа, сори обратното мазнините мноо въгл малко - като съотношение говоря.Леле ама съм мноо разсеяна.

Иначе мани ги мъжете, те като свалят 0,0000005 см от ръката което не се знае вода ли е мазнини ли е ММ ли е и се почва голямото тюхкане. ММ нито се качва нито се сваля толкоз лесно.

08.05.09
18:24

казано от mbarton на 08.05.09, 15:37:

Не че ме притеснява толкова, че съм качила маса, но мисля, че и в момента си имам достатъчно и повече не ми трябва, още повече, че съм дребосък :)

Наистина си имам ММ - малко снимки (все още съм доста мазна, предупреждавам) - бицепс -

08.05.09
18:33

Крака -

08.05.09
19:00

Миши, почаках да видя, ще качиш ли и други, ама нямаааа :P
Много елегантни прасци имаш ( кой к`вот си няма, това си гледа )...Имаш ли промяна в мерките от последния път

09.05.09
06:00

Не ми се видиш никак много мазна...Добре оформено си ти е всичко ;)

09.05.09
09:51

казано от Limka на 09.05.09, 06:00:

Не ми се видиш никак много мазна...Добре оформено си ти е всичко ;)

Хехе, Лим, защото предвидливо не качвам снимки на шкембето ;) Няма и помен от плочки :( А пък като се наям вечер щръква повече и от дупето :(( Та освен мазното май си имам и разширен стомах :( Иначе сериозно, като процент мазнини разните калкулатори в момента ме изкарват между 21.5% и 23.5%, още не съм ходила да ме замерят като хората, че много се охарчих заради крака (шина - 100лв, допълнително физиотерапия - 150лв,...) и добавките миналия месец

казано от inis9 на 08.05.09, 19:00:

Миши, почаках да видя, ще качиш ли и други, ама нямаааа :P
Много елегантни прасци имаш ( кой к`вот си няма, това си гледа )...Имаш ли промяна в мерките от последния път

:)) Инис, мерси...Мерките последните две седмици (поне) не са мръднали, само кг играят +/-0.5, но краката са станали по-релефни, или поне аз така си ги виждам де...Прасците май се оформиха от годините бягане най-вече, всичко на всичко имам 2 тренировки, в които съм правила прасец - и то преди 3-4 години...Втория път правих прасец на лег пресата и след това повдигане на пръсти с тежест в ръцете...На следващия ден бях добре, обаче на втория...Еми ходенето никога не е било такова предизвикателство...Една от най-бруталните мускулни трески, които съм имала...И реших, че няма смисъл да се мъча повече така :)

09.05.09
18:41

Да си разкажа за днеска - стана както го бях намислила с двуразовото трениране -

11.00 - 2 с.л овесени ядки с 200г кисело мляко 3.6%
13.00 - тренировка 1
15.00 - 200г пилешки гърди, краставица и зехтин
17.00 - 1 филия немски хляб с 150г изварено-сирен бъркоч
19.30 - тренировка 2
22.00 - 3 яйца на очи, салата марула и зехтин
24.00 - извара може би
Общо: 1,642кал  М82.6г  В87.0г(19.6)г  Б139.1г

Хм, днеска вече храната наистина ми е малко, ама утре сутринта ще се опитам да заредя доволно с ориз и царевица преди трен., дано само тая вечер да не озверея за ядене ;)

тренировка 1 - HIIT на велото - не вярвах, че може, но това си беше наистина HIIT - 5 мин загряване, бавни 1м на 30км/ч:бързи 30сек на 50-55км/ч, 5 мин отпускане, всичкото на 4-та степен от 8 на мойто вело; еми бързите интервали едвам ги издържах, и квадрицепсите ме заболяваха още на 10тата сек - заради млечна киселина, която се отделя може би?

тренировка 2 -
5 мин вело за загряване
комплекс - 22.5кг щанга - 6 серии по 7 повторения от следното (1-2 мин почивка след 3-тата серия само) -
  * мъртва тяга
  * чукове
  * обръщане от стоеж
  * преден клек
  * заден клек
  * лицеви опори
35 мин вело - умерено темпо, 32-34км/ч

Комплексът в общи линии е “The Barbell Complex”, само че махнах пуш пресите, за да мога да сложа малко повече кг на лоста...Мааале, размазах се, отдавна не е бил такъв зор, айде тягата и чуковете - добре, нооо останалото...Още на 3-тата серия ми се ревеше, накрая от мен просто течеше вода на пода...Хаха, от велото слезнах по-малко изпотена отколкото се качих...

Тъй, мисля оттук нататък поне веднъж седмично да взема да тренирам в зала и да правя 5х5, тъкмо ще се видя колко мога на различните упражнения, пък и да се готвя за -

казано от mbarton на 12.04.09, 19:31:

* Цел за следващите няколко месеца - Linda с тяга на 60-65кг, лежанка на 45-50кг, обръщане на 40кг

В момента съм на тяга 5х50кг, полулег - 5х35кг (всъщност кое би трябвало да е по-трудно - лег или полулег? или няма значение, т.е. зависи?), обръщане с преден клек - 15х27.5кг...На лежанката ще трябва най-много да вдигна силата, но пък все си мисля, че обръщането и клека ще са ми най-голямата мъка :)

09.05.09
19:14

Ега ти и кг...тия упражнения от кросфитските комлекси - а  и тяга и клек -  аз тъкмо ги разучавам, и с малко страх заради кръста. И ако тяга сигурно ще направя в един момент на 50 кг., то лежанка на 50 ми се струва утопия. Не че знам колко ми е макса, ама да правя и 2 серии с 30 кг. е предизвикателство за мен, и мускулната треска ми е вързана в кърпа. Браво, Миши.

09.05.09
19:30

казано от mbarton на 09.05.09, 18:41:

Комплексът в общи линии е “The Barbell Complex” ...
...Мааале, размазах се, отдавна не е бил такъв зор, айде тягата и чуковете - добре, нооо останалото...Още на 3-тата серия ми се ревеше, накрая от мен просто течеше вода на пода...Хаха, от велото слезнах по-малко изпотена отколкото се качих...

* Цел за следващите няколко месеца - Linda с тяга на 60-65кг, лежанка на 45-50кг, обръщане на 40кг

В момента съм на тяга 5х50кг, полулег - 5х35кг (всъщност кое би трябвало да е по-трудно - лег или полулег? или няма значение, т.е. зависи?), обръщане с преден клек - 15х27.5кг...На лежанката ще трябва най-много да вдигна силата, но пък все си мисля, че обръщането и клека ще са ми най-голямата мъка :)

Браво! :-)

Накрая ще направим едно Кросфит общество  :coolsmile:!

09.05.09
20:25

казано от mbarton на 09.05.09, 18:41:

Комплексът в общи линии е “The Barbell Complex”, само че махнах пуш пресите, за да мога да сложа малко повече кг на лоста...Мааале, размазах се, отдавна не е бил такъв зор, айде тягата и чуковете - добре, нооо останалото...Още на 3-тата серия ми се ревеше, накрая от мен просто течеше вода на пода...Хаха, от велото слезнах по-малко изпотена отколкото се качих...

Тъй, мисля оттук нататък поне веднъж седмично да взема да тренирам в зала и да правя 5х5, тъкмо ще се видя колко мога на различните упражнения, пък и да се готвя за -

Браво, Миши! Този и аз го мъчих днес Хахаха С 30 кг, с пуш преси... Псувах на обръщането и на пуш пресите... Толкоз гадно беше :)

Линда...направих миналата седмица с 60 кг/ 40 кг/ 30 кг - не ме озори особено и съм запланирала да вдигна с по 10 кг следващия път. На мен полулега ми е по-труден от хоризонталния лег...Но предполагам е индивидуално това...

10.05.09
14:30

казано от Limka на 09.05.09, 20:25:

Браво, Миши! Този и аз го мъчих днес Хахаха С 30 кг, с пуш преси... Псувах на обръщането и на пуш пресите... Толкоз гадно беше :)

Линда...направих миналата седмица с 60 кг/ 40 кг/ 30 кг - не ме озори особено и съм запланирала да вдигна с по 10 кг следващия път. На мен полулега ми е по-труден от хоризонталния лег...Но предполагам е индивидуално това...

Хехе, дам - забелязах, че и ти това си правила...Бравос...Ама за Линдата, явно наистина са ти били малко кг...“The Barbell Complex” е може би второто най-гадно нещо през което съм минавала, но първото определено е Линдата :)) Въобще, Crossfit rulez…

Тъй, да си разкажа днес, просто страаашна тренировка стана, направо съм горда със себе си :)

Храната днес ще е -
по някое време през нощта се събудих гладна и си ометох закуската - 2 с.л. овесени ядки с 200г кисело мляко 4.6%
11.00 - 125г бланширан и див ориз, 250г царевица, 100 г сирене (заредих както бях намислила)
13.00 - тренировка
16.00 - 3 яйца на очи, краставица с 1 с.л. зехтин
18.00 - изварен бъркоч
21.00 - 150г телешко на тигана, краставица с 2 с.л. зехтин
Общо: 2,380кал  М114.2г  В191.5г  Б140.3г (мазнините май са много, а? още има време да ме коригирате...)

Тренировка -
7 мин вело загряване
щанга от лег - х8@20кг, х8@30кг, 2х8@35кг (с триста зора)
щанга от полулег - х8@20кг, х8@30кг, 2х8@35кг (още по-голям зор)
пек-дек - 3х8@15кг - следващото беше 25кг и едвам го помръдвах уреда
вертикален скрипец - х5@25кг, 2х5@35кг, х5@45кг (пак с триста зора, успявах да издърпам само до брадичката), х5@35кг
чукове - х5@20кг, х5@30кг, х5@35кг, 2х5@37.5кг
тяга - х5@37.5кг, х5@45кг, х5@50кг, х5@60кг, 2х5@65кг - ухааа, егати зора - цялото ми тяло беше толкова напрегнато, нямам думи...и това без фитили, на 50кг този път нямах никакъв проблем с хвата, на 60-65 вече имах чуството, че ще изпусна, но пък успях да си ги дръпна...Повече от 65 - много трудно - предполагам само единички, и вече наистина ще ми трябват фитили...Мнооооого доволна - дърпам си повече от личното тегло вече :)
военни преси - х5@20кг, 2х5@25кг, х3@27.5кг (отказ), х3@25кг (отказ)
дъмбел зад глава - 3х15@12.5кг
крака от вис - 3х20
клек с широк разкрач и пръсти навън, до долу - х5@20кг, х5@30кг, 2х5@40кг, х5@45кг - (хаха - преди мен си бяха слагали дискове под петите, изритах ги настрани разбира се) - еми не е много, но като за 2 месеца след счупване на глезен, мисля че хич не е зле :)
20 мин вело

Така, 2 часа след трен. вече ме болят трапеца, трицепсите, бедрата и глутеусите...Мускулната треска утре просто ми е в кърпа вързана :) Мислех довечера да правя HIIT на велото, но май няма смисъл, нааай-много да се насиля за 35 мин слоу мо, ама не си вярвам мн мн ;) Ааа, да - освен това пробвах набирания - мале - жалка картинка - мисля, че имам голям дисбаланс в силата на гърба и бицепса - в полза на гърба разбира се...Та май ще почна пак да тренирам бицепс с 1 упр. 5х5…Също така ще включа български клек с малки тежести - 2х4кг напр. - левият ми крак вече е достатъчно стабилен и не залитам...И ми трябва нещо по-тежко за корем - ренегадско гребане и евентуално ще започна да се пробвам с Dragon flag…Че уж коремът ми е най-големия проблем, но най-малко го тренирам - щото ми е най-омразната МГ сигурно ;) А пък мускулна треска в корема не съм имала от...началото на декември мисля...

10.05.09
14:40

Миши, зверска тренировка, аз чат-пат си крада по някоя идея от теб. Корема и аз го мразя, но откакто преоткрих крънчовете, съм много доволна - натоварвам корема по-добре отколкото с коремни преси, много старателно “крънчосвам”. И аз искам рененгадско, но няма нито пудовки, нито хексове при нас. Опитах веднъж с обикновени дъмбели и щях да се изтърколя по брадичка. Може ли да се прави с едната ръка просто подпряна на земята, а с другата да си гребеш с дъмбел?

10.05.09
15:00

казано от inis9 на 10.05.09, 14:40:

Миши, зверска тренировка, аз чат-пат си крада по някоя идея от теб. Корема и аз го мразя, но откакто преоткрих крънчовете, съм много доволна - натоварвам корема по-добре отколкото с коремни преси, много старателно “крънчосвам”. И аз искам рененгадско, но няма нито пудовки, нито хексове при нас. Опитах веднъж с обикновени дъмбели и щях да се изтърколя по брадичка. Може ли да се прави с едната ръка просто подпряна на земята, а с другата да си гребеш с дъмбел?

Хехе, Инис - и мойта последна коремна мускулна треска беше от крънчове...Ама си нямам уред вкъщи :-/ За ренегадското - да, предполагам може и така, но тогава балансирането на неработещата ръка е по-лесно...Всъщност и аз спрях да го правя, защото хексовете вкъщи са по 4кг, прекалено малко предизвикателство...Но това твоето определено си е идея...Иначе, Венци май, каза че прави ренегадско с кръгли дъмбели, ей това вече би трябвало да изисква много добър баланс :)

10.05.09
15:22

Брутална тренировка, браво!
И много добри тежести :)

казано от mbarton на 10.05.09, 15:00:

казано от inis9 на 10.05.09, 14:40:

Хехе, Инис - и мойта последна коремна мускулна треска беше от крънчове...Ама си нямам уред вкъщи :-/ За ренегадското - да, предполагам може и така, но тогава балансирането на неработещата ръка е по-лесно...Всъщност и аз спрях да го правя, защото хексовете вкъщи са по 4кг, прекалено малко предизвикателство...Но това твоето определено си е идея...Иначе, Венци май, каза че прави ренегадско с кръгли дъмбели, ей това вече би трябвало да изисква много добър баланс :)

Ами да, с кръглите дъмбели си го правя - в началото и аз бях много нестабилна, затова правих много плакове - на топка, класически и на 1 ръка, Правете 1-2 седмици планкове на 1 ръка и после пробвайте пак. За добър баланс трябва да си прибереш таза към тялото, тоест силно да си стегнеш дупето и да завъртиш таза навътре. Ренегатското е доста трудно упражнение, мен ми отне няколко месеца докато стигна на ниво, в което мога да го правя,

10.05.09
15:31

казано от mbarton на 10.05.09, 14:30:

... но като за 2 месеца след счупване на глезен, мисля че хич не е зле...

Ааа, не съм си казвала старите травми - спукване на една от карпалните кости в дясната китка, когато бях 10-годишна, и спукана глава на радиуса (десен лакът) на 15…Хаха, не е като да не съм свикнала с гипс, незнам защо така се получи, дебела глава сигурно...Първите две травми вече въобще не се усещат - може би защото съм била много малка тогава, надявам се и със сегашната така да се получи :)

12.05.09
10:26

Така - вчера беше интересен ден...Тренировка имаше запланувана, но вместо това се видях с едни приятели :) Храната - горе-долу добре като за без тренировка, днеска ще наваксвам -
- 2 с.л. овесени ядки с 200 кисело мляко
- 3 варени яйца с 1 краставица и 1 с.л. зехтин
- 1 филия от немския хляб, извара
- (на гости) салата марула, създърма, сирене, бяло вино

Втори ден след неделя ме болят гърба и ръцете - трицепсите най-вече...Мисля, че на лега и полулега съм вдигала с трицепса повече отколкото с гърдите, т.е. трябва да оправя техниката...

П.П. Днеска открих сезона на късите ръкави...Ужас, в ръцете съм като Попай :( Ще трябва да измисля някак си да си претренирам ръцете...

12.05.09
14:26

казано от mbarton на 12.05.09, 10:26:

...Ужас, в ръцете съм като Попай :( Ще трябва да измисля някак си да си претренирам ръцете...

:-)
Мятай ги в суперсерии с много (20-30) повторения.

12.05.09
14:54

казано от Winnie на 12.05.09, 14:26:

казано от mbarton на 12.05.09, 10:26:

...Ужас, в ръцете съм като Попай :( Ще трябва да измисля някак си да си претренирам ръцете...

:-)
Мятай ги в суперсерии с много (20-30) повторения.

Мерси, Winnie…Ще пробвам, но ще остане за по-нататък, че сега ми е по-приоритетно да кача сила в бицепса за да мога да се набирам :) БТВ (т.е. между другото),  (20-30) повторения в суперсерии бицепс/трицепс по две упражнения за всяко нали? Или и едно е достатъчно?

Мнението беше редактирано от mbarton на 12.05.09 14:57.

12.05.09
14:55

Какво ти пречат големите бицепси? Мен ме кефят...ако не се тресат желирано твърде много (като моите сега Хахаха)

12.05.09
18:55

казано от Limka на 12.05.09, 14:55:

Какво ти пречат големите бицепси? Мен ме кефят...ако не се тресат желирано твърде много (като моите сега Хахаха)

Хехе, еми разни момченца с по-финни ръце от мойте малко ме комплексират ;)

Днес, 12.05 /вторник/

Храна -
9.00 - 400г кисело мляко 4.6%
12.30 - 2 тиквички с сирене и кашкавал, 200г пилешка пържола от бут, 2 домата
16.00 - извара и сирене с 1 домат
20.00 - тренировка
22.00 - 200г телешко с краставица и зехтин

Тренировка -
5 мин вело
“The Barbell Complex” - щанга 22.5 кг, 1-2 мин почивка след 3-тата серия
6 серии х 6 повт от следното
- dead lift (мъртва тяга)
- bent over row (гребане от наклон)
- hang power clean (обръщане от стоеж)
- front squat (преден клек)
- push press (пуш преси)
- back squat (заден клек)
- push ups (лицеви опори)
35 мин вело

Този път направих комплекса почти като хората, включително и пуш пресите (които естествено ме озориха най-много заедно с обръщането), обаче след 3тата серия взе да ми изтръпва ръката и смених предните клекове със задни...И искам да се науча да правя обръщане без да си насинявам ключицата :(

Така - от утре минавам на ВМ-НВД - май вече се оплаках, че имам разширен стомах и и по-калорична, но по-малка като обем храна ще ми дойде добре...Седнах и посмятах малко - BMR в момента ми е 1413.6, с 4-5 тренировки седмично ОКБ - общо взето дневното меню трябва да ми е
към 1500-1600кал
въглехидрати - до 10% - не повече от 160кал/40г - само от зеленчуци и млечни, махам овесените ядки и черния хляб
белтък - 30% - 450кал - 112г
мазнини - 60% - 1000кал - 112г
- не е чак толкова различно от сегашното ми меню, дано да ми понесе добре

12.05.09
21:19

Същата тренировка исках и аз да я правя съвсем наскоро, ама обърнах щангата с 30 кг. само веднъж...но мисля пак да се пробвам, но не с 30 кг. Но от опити и пуш преси имам две червени петна на ключиците, синини - не.
Не знам защо, ама си мисля, че ВМ ще ти пасне - просто усещане имам :). Аз също се замислям, но като се сетя как преди няколко дни бях на път да изям цяла кофичка със заквасена сметана без проблем, май с малки количества няма да се справя...
На всичко отгоре ОКБ-то ми е намаляло заради сегашните ми кг...

Успех с нововъведенията.
П.П. Ще ти спадне бицепса, щом чистиш...аз  пък само там не исках да свалям, но се озовах с 26 см. - детски номер. Поне стегнат не е спаднал. Радвай му се, докато още е голям ..:))

Мнението беше редактирано от Инис на 12.05.09 21:23.

NE

13.05.09
03:27

казано от mbarton на 12.05.09, 18:55:

казано от Limka на 12.05.09, 14:55:

Хехе, еми разни момченца с по-финни ръце от мойте малко ме комплексират ;)

би трябвало момченцата да се комплексират,не ти :)

13.05.09
07:48

казано от inis9 на 12.05.09, 21:19:

Същата тренировка исках и аз да я правя съвсем наскоро, ама обърнах щангата с 30 кг. само веднъж...но мисля пак да се пробвам, но не с 30 кг. Но от опити и пуш преси имам две червени петна на ключиците, синини - не.

Ехе, Инис, доста си се изхвърлила с тези 30кг - това са на Лимката работните кг ;) Аз общо взето като правя комплекси, вземам най-слабото ми упражнение (пуш пресите за този) и слагам към 70-80% от макс кг, с които правя 5-6 повторения в силова тренировка...Но това за комплекси, които съм пробвала...Ако ще е нещо ново, което пробвам за първи път - още по-леко, и евентуално след 2-3 серии вдигам малко кг, ако ми се окаже леко, ама това рядко се случва де :) Иначе “The Barbell Complex” горещо препоръчвам - няма нещо което да ме е изпотявало толкова много...

13.05.09
08:54

Това го приемам като комплимент. Благодаря ;)

Много ви се чудя как го правите това обръщане..... аз уж съм от по-напредналите пък още не правя обръщане - според Мария това е едно от най-трудните движения за научаване. Евала ви правя....

13.05.09
09:00

Вярно, ама понеже правих пуш преси с ок. 20 кг. и не се затрудних особено, викам хайде пък да пробвам...какво са 30 кг., викам си :)). Утре ще докладвам и аз...Не мога аз така, изнервям се да качвам с по-малко и затова..не че качвам изобщо, хахаха

казано от inis9 на 13.05.09, 09:00:

Вярно, ама понеже правих пуш преси с ок. 20 кг. и не се затрудних особено, викам хайде пък да пробвам...какво са 30 кг., викам си :)). Утре ще докладвам и аз...Не мога аз така, изнервям се да качвам с по-малко и затова..не че качвам изобщо, хахаха

Е не бе пуш пресите ясно, ама обръщането.... дано не го правите бицепсово...

13.05.09
09:23

казано от Венцеслава Атилова на 13.05.09, 09:08:

...ама обръщането.... дано не го правите бицепсово...

Аз мисля, че му хванах цаката (40 кг с бицепс не мог да обърна, ‘ко ще да се скъсам ;) )... Е, не ми е перфектна техниката и след комплекс с много обръщане от земя (не хенг клийн), кръстът ми е бая отмалял...Та затова мисля, че нещо със стойката не хващам като хората... Но пък съвършенство се постига с опити, труд и постоянство...

13.05.09
09:28

E, специално моята техника едва ли е перфектна, но се старая да правя всичко като по книга, практика му е майката.
Малко офф в дневника на Миши - при нас е хубаво, че има малка отделна зала с огледала и лост с тежести точно до към 30 кг. На мен ми е идеално засега, защото аз като съм вътре и размятам щангата, никой не влиза (не че има и място). Така че спокойно си отработвам техники всякакви...:P

13.05.09
09:40

казано от Limka на 13.05.09, 09:23:

Аз мисля, че му хванах цаката (40 кг с бицепс не мог да обърна, ‘ко ще да се скъсам ;) )... Е, не ми е перфектна техниката и след комплекс с много обръщане от земя (не хенг клийн), кръстът ми е бая отмалял...Та затова мисля, че нещо със стойката не хващам като хората... Но пък съвършенство се постига с опити, труд и постоянство...

Хаха, дам - и аз с бицепса макс 12-15 кила, не повече...А за техниката - много гледане на клипчета в youtube, отделих една трен. само за да науча обръщането - 40+ опита и фотоапарата на самоснимачка - проба, гледам клипчето - гледам  в youtube - преценявам какво трябва да се коригира, пак проба и така...И продължавам чат-пат да се снимам като правя комплекси...Е, разбира се има още много какво да се желае от техниката, но поне оправих чупките в кръста :)

казано от mbarton на 13.05.09, 09:40:

казано от Limka на 13.05.09, 09:23:

Хаха, дам - и аз с бицепса макс 12-15 кила, не повече...А за техниката - много гледане на клипчета в youtube, отделих една трен. само за да науча обръщането - 40+ опита и фотоапарата на самоснимачка - проба, гледам клипчето - гледам  в youtube - преценявам какво трябва да се коригира, пак проба и така...И продължавам чат-пат да се снимам като правя комплекси...Е, разбира се има още много какво да се желае от техниката, но поне оправих чупките в кръста :)

Ебаси... начи аз съм много руса

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1