казано от slavko на 23.12.11, 10:34:
За съжаление, трибойците в БГ това “те така” си го карат от бая време...забиват се в трите движения и бой до смърт...
Не само те, ами и всички там “стронг мен” кандидат-състезатели покрай тях (те се застъпват донякъде, де). Гледам ги при мен как тренират и Владо Ризов, и другите. Абсолютно рутинни и еднообразни тренировки. Май само Здравко Занев се отклонява леко от този модел, но той е изключение от много правила. :)
Не мисля, че става въпрос за догми в случая...Трибоец, който се готви за състезания, едва ли ще експериментира с добро утро и петнайски, вместо да си дърпа тяга.
Всеки си намира това, което му допада и работи за него, защо трябва да се заклеймява?
Не е лошо да пробваш нови неща. Аз съм “за”, когато приоритетите са ясни.
Иначе става миш-маш с посредствени резултати.
Верка, искрено ме разсмя с последното изречение : )
Няма да се даваш, прецени добре момента с магистратурата и най - вече с практическата й реализация после.
23.12.11
11:07
Аз не оспорвам, че системата с малко повторения и много тежко работи. Обаче ставаш добър в тези движения и толкова.
Последните 2-3 дни откривам, че горната ми част е плачевна от към сила. Знаете ли, че съм скована от мускулни трески - рамене, гръб (но други мускули, различни от еректори:)) и то от някакви смешни упражнения и смешни килограми.. Дъмбели от 7кг ми разкатаха фамилията вчера...
Искам да съм силна и харесвам трибоя, харесвам възможността да покажеш моментния си максимум. Честно да си кажа едва ли ще намеря друг спорт в силово отношение, който да ми харесва толкова.
Но виждам как други мускулни групи изостават и как желая да променя това.
Искам да изчистя мазнините, да натрупам повече мускулна маса в горната част особено, да има хармония в цялото тяло.
Искам да опитам нови неща, да видя до къде ще ме отведат.
Искам един ден да дръпна 200, да клекна с 200..и да имам лег поне 70кг:):)
Вярно е, че едва ли ще стане всичко наведнъж и че се разпилявам, но сега ми е паднало да експериментирам и да се намирам.
Мога и го правя:)
Поли, докато събера пари имам бая време да помисля. Оставила съм нещата да се случват и няма да бързам, защото с модния дизайн вече направих тази грешка. Знам какво искам, но искам много неща. Едното изостава за сметка на другото, въпросът е кога ще се догонят и двете:)
Не бе Полееее...аз не заклеймявам...просто гледам как тренират трибойци извън Б-я...има много интересни неща, много съставни, ластици, вериги, трупчета и т.н., ако мислиш, че “добро утро”(да не говорим е Луи Симънс го предписва за тежки единици) няма да ми помогне за ставането и тегленето...аз мисля, че ще!
Иначе, както каза Здравко Стоикчов...”не знам, какво му мислите на тия две елементарни движения-клека и тягата”....:))))
Иначе си права...ако усетиш, че дадено нещо работи за теб и приемливо постоянно качваш ниво...ОК, правиш го!
Поздрави от практикуващия непосредствен миш-маш Славко:)
23.12.11
11:13
Елементарни, и тъпи като на слон ... г*за (да се чете “глутеусите”) :)))
Пак бисери от неповторимата зала.
23.12.11
11:15
казано от Boby_ на 23.12.11, 10:53:
Гледам ги при мен как тренират и Владо Ризов, и другите. Абсолютно рутинни и еднообразни тренировки. Май само Здравко Занев се отклонява леко от този модел, но той е изключение от много правила. :)
елитните състезатели наистина трябва да специализират движенията тясно свързани(имащи най-голям пренос) със спорта им. обаче нали не сравняваме Вероника Налбатска с Владо Ризов? нито имат един и същи брой състезания, нито имат един и същ брой тренировъчни години, нито зобта им е еднаква, нито нивото.
виж за Поли е друго - тя има други постижения, има някакъв баланс(горна-долна, предна-задна, обем-сила) и съответно тренировките им трябва да са различни. системата “яко, тежко, често, 1-2-3” е много хубава, но зависи кога я ползваш от гледна точка на тренировъчния си стаж/развитие и от гледна точка на периода в годината.
казано от Инис на 23.12.11, 10:54:
Всеки си намира това, което му допада и работи за него
съгласен.
Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 23.12.11 11:19.
Те двамата със Стефан Георгиев много обичат да се майтапят с трибоя...:)
Няма каза Стефчо клякане на гръб...за какво ти е изобщо това:))))...щангистка му работа...:)
казано от ts.vassilev на 23.12.11, 11:15:
елитните състезатели наистина трябва да специализират движенията тясно свързани(имащи най-голям пренос) със спорта им. обаче нали не сравняваме Вероника Налбатска с Владо Ризов? нито имат един и същи брой състезания, нито имат един и същ брой тренировъчни години, нито зобта им е еднаква, нито нивото.
Всъщност никого с никого не сравнявам. :) Само отбелязах наблюдението си върху начина на трениране. Не знам защо търсиш нещо друго в изказването ми.
Слави-и-и-и,
ей, ама няма да пропуснеш :) да боднеш за миш-маша :))))
Иначе и аз бях с голямо желание да мога всичко и да експериментирам като Вероника. Половин година се занимавах с щангистките движения и вече година и половина не съм направила и едно изхвърляне, едно изтласкване. Да не говорим, че не ми вървяха особено : ) Сега се чудя за какво са ми били, като от тях само ми порасна трапеца и едва ли някога ще ги правя пак именно по тази причина.
Ей, направо не мога да повярвам, че си коментираме кротко :) Напоследък рядко се случва : )
Да бе, Цецко, право редиш...ама ако зациклиш(нали това го допускаме)...нали трябва да промениш нещо(изключвам медицинските аспекти)...и хубавото е когато знаеш алтернативи...
А Здравко Занев скоро участва и на състезание по вдигане на тежести за ветерани и се представи повече от добре, шапка му свалям...
Него съм го виждал как тренира, прави доста различни и нестандартни упражнения, с адските кила...
И разбира се всичко може да се опровергае с 5-те движения на Абаджиевите мутанти....всеки ден, по 3 пъти на ден, с по 500гр. повече от предния макс...:)
казано от Инис на 23.12.11, 11:27:
Слави-и-и-и,
ей, ама няма да пропуснеш :) да боднеш за миш-маша :))))
АЗ ли да пропусна...:))))
Да бе Поли, аз затова обичам да си обсъждам нещата с теб, защото ти имаш опит, видяла си 2 и 200 и можеш да направиш разликата между методики, периодизации и т.н.
И много чсно, че за рекорди в трибоя няма да се подгатвяш с художествена гимнастика и боулинг...:)...но съгласи се, че в периодите за разадаптация от зверското вдигане не е лошо да се добавят по-нестандратни упражнения...още повече да ти почине и ЦНС от работата с големите гири...
Разликата е, че Поля се подготвя да е на топ ниво, а при Вероника нещата не стоят въобще така :)
23.12.11
12:13
Ами то това е ясно, но не виждам как в един момент започнахте да ни сравнявате двете, като база за сравнение няма, освен че (за щастие) сме в един отбор:)
23.12.11
13:04
казано от veronique на 23.12.11, 11:07:
..и да имам лег поне 70кг:):)
Нали знаеш в коя зала тярбва да дойдеш и да си подминеш рекорда от раз ;) ХАхахха, поздрав за МАдбой :)
иначе тази програма я правеше навремето един приятел, доволен беше, но не е нещо кой знае какво откъм резултат...
Хахаххааха, е Адаш трябва да сме яки при всякакви условия, не само в Пловдив :P :)))))
23.12.11
13:35
казано от Madboy на 23.12.11, 13:07:
Хахаххааха, е Адаш трябва да сме яки при всякакви условия, не само в Пловдив :P :)))))
Тук има гравитационна аномалия. Я виж как рекорда на лег е в Пловдив :)
23.12.11
14:25
Помни си предложението, един ден съдбата може да ни срещне и да ударя не 70, ами 90 чак;) ще си нося апарат да снимам. Трупче няма да ползваме, не признавам нищо различно от стандартна лежанка.
Даже и мост няма да правя:)
23.12.11
14:27
казано от veronique на 23.12.11, 14:25:
Помни си предложението, един ден съдбата може да ни срещне и да ударя не 70, ами 90 чак;) ще си нося апарат да снимам. Трупче няма да ползваме, не признавам нищо различно от стандартна лежанка.
Даже и мост няма да правя:)
Не знам на какво викаш на стандартна лежанка, но така или иначе има две...все някоя ще мине за стандартна...:)
Хахахахахахаха добър отговор. :D
Вероника, с докосване на гърдите ли имаш предвид?
23.12.11
15:37
Значи аз претенции към пейката нямам, освен да е твърда:)
А какво имам в предвид - петите на пода, гъз и рамене на пейката.
Пускане до гърди, докосване и леко задържане.
Това е истинско вдигане на щанга от лег за мен.
Трупчета, П-образни лостове, повдигане на таза, ластици и прочее - всичко това е чудесно за спомагателни тренировки и да подпомогнат основната цел, но АЗ не ги признавам като резултат:)
Сигурна съм, че и Мак Сим е така и ще имаме рекорди:))))))
Току виж на 2рата си тренировка с него ударя 100 кила, а:Р:Р
23.12.11
15:43
казано от veronique на 23.12.11, 15:37:
Пускане до гърди, докосване и леко задържане.
Тва със задържането не ми е ясно защо ти е нужно, освен ако не си на състезание...;)
23.12.11
15:45
За да затворя устите на тези трибойци, дето ще тръгнат да спорят, че сигурно не било със задържане:))))))))))))))))))) Нали трябва да докажем, че няма измама при теб?
:))))
23.12.11
15:54
казано от veronique на 23.12.11, 15:45:
За да затворя устите на тези трибойци, дето ще тръгнат да спорят, че сигурно не било със задържане:))))))))))))))))))) Нали трябва да докажем, че няма измама при теб?
:))))
Измама няма, но и задържане няма.
Аз досега с трибоец не съм тренирал ;)
23.12.11
20:43
Днес гърди и гръб
лег, горна лежанка, лег с дъмбели
тяга, вертикален скрипец широк надхват, вертикален скрипец подхват
яка мускулна треска ме тресеее хахаха
24.12.11
14:49
ДНЕС
Бицепс + трицепс
скотово с крив лост + френско от лег
сгъване с дъмбели от стоеж + разгъване на скрипец с въжена ръкохватка
концентрично сгъване + кофи на две пейки
всичко по 4-5 серии х 12 повторения
и накрая - о боже, правих КАРДИО
ХАХАХХАХАХХАХАХА
Мускулни трески ме тресат в цялата ми горна част, не знам вече какво ме бооли и какво не. Добре че краката ми така или иначе са яки и тренирани и почти не усещат натоварването.
Че като Робокоп не искам да ходя:)
Весели празници на всички!
Любов и здраве:)
25.12.11
09:53
Забравих за храната:
предините 2-3 дни имах по-кратки фастове като часове... Започвах да ям още от обяд, но за сметка на това приключвах по-рано вечерта.
Предимно преобладаваха въглехидратите, тогава ми беше сладко, но през тази нощ... Кошмар.
НЕ на въглехидратите! :)
От днес съм Бек ин дъ гейм. С храната.
А иначе почивен ден от към тренировки.
Мускулна треска и на гърдите, и на трицепсите.
Но гърди и гръб са ми... ух:)
Носът ме сърби постоянно. По-точно раната. Дано да е признак, че се оправя. Мажа се с контрактубекс непрекъснато.
Вчера в залата едно момче поиска да си сравни краката с моите. за повечето жени това би било ужас, но аз даже се изкефих - значи вървя в правилната посока. Не че искам да съм мъж, но специално за краката си - харесвам повече “мъжка” визия. В кавички разбира се:)
Честита Коледа и честито на тези, които имат имен ден!
25.12.11
13:05
И двете?: ))))))))))))
26.12.11
20:28
Крака и рамо
Озорих се на 4х15х70кг клек. И то не от тежестта, а от дишането:)
Ще се оправим.
После лег преса, екстензии
За рамо - преси с дъмбели, разтваряне в страни, хайпул
час водна аеробика
17:00 - 40гр протеинова вафла
20:00 - 2 малки чушки с боб, около 200гр месо, около 150-200г кисело зеле с ориз
27.12.11
21:09
гърди, гръб, корем
по 3 упражнения за гърди и гръб, комбинирани в 3 суперсерии.
Без никакви почивки.
Уникално напомпване, уникално чувство.
Май никога не съм тренирала така.
В екстаз съм :):)
Корем - повдигания, малко Л-сит
Мускулна на краката от вчера.
—
час водна, 3 часа суха
28.12.11
23:20
днес
бицепс, трицепс, прасец
30мин кардио на стълбички
час водна аеробика
още съм в екстаз:)мисля, че съм в Рая.
хахахаххаха
29.12.11
21:39
Днес почивка - нямам възможност да ида на фитнес, защото наоколо няма. А вярвайте ми - тренировки в домашни условия със собствено тегло и без никакъв арсенал от тежести и лостове... по-скоро биха ме изнервили в случая:)
Утре ще гледам да направя една тренировка за всички мускулни групи, тъй като няма да мога да ги завъртя в три отделни дни. (Уф, гадно е с тези празници, никакви зали не работят).
Направо съм изтощена:) Цял следобед спах и едвам се надигнах.
Имам мускулни на краката (главно задната верига), на корема, на трицепсите. Бицепсите са ОК, прасците - тонизирани.
Изпитвам страхотен глад още от сутринта.
Вчера и днес си ядох нециклично.
Че даже и със закуски :)
Гладът определено трудно се преодолява. Аз сега се нормализирах, но да ти кажа, като ми се отвори апетитът, нищо не може да ми помогне... (dull)
29.12.11
22:06
От 9ти октомври съм на циклично и смея да твърдя, че се справих с глада:)
Адаптирах се сравнително бързо и нямах проблеми първото ми ядене да е в 17:00.
Просто сега се захванах с нещо коренно различно във всяко отношение. Общото само е, че тренирам с тежести:)
Със сигурност е шок за тялото. И то не малък.
Неслучайно пиша всяка мускулна треска - не си спомням кога съм имала подобни.
Следя дневниците на всички от форума,които сме на циклично и искам да споделя с теб ,че аз от както съм на циклично съм имал 2-3 пъти мускулна треска отколкото преди с редовно хранене.Но да всички сме различни.
Весело изкарване на Нова Година.
29.12.11
22:41
Да, има логика, свързана с по-доброто възстановяване, но в моя случай са съвсем различния протокол и цел на тренировки.
Едно е да правиш 3 движения във всяка тренировка, в 5-6 серии по 4-5 повторения, с почивки между тях (а когато протоколът изисква 2-3 повторения, че и максове, почивките са “безкрайни”).
Друго е да разделиш мускулните групи, да правиш по 12-20 повторения, комбинация между бутащи и дърпащи упражнения, суперсерии и минимални почивки.
Плюс, че сега включвам много повече упражнения и по-голямо обръщане на изоставащи мускулни групи.
А и това кардио на сухо (не може да се сравни с водната аеробика) е липсвало в тренировъчната ми програма от..... може би година:)
Времето ще покаже. Като се адаптирам.
Но усещането в сравнение с тренировки по силов трибой е много, много различно.
И смело заявявам, че сега ми е много по-трудно в няколко показателя.
Честно - никога не съм се чувствала така, дори когато правя максимални опити.
А бе забавно е:) Само трябва някой да ми пусне мухата и да ми дава насоки... И се втурвам с голям ентусиазъм. Особено като ми хареса:)
30.12.11
19:57
Днес беше забавно:):):)
клек - лег преса - бедрено сгъване + бедрено разгъване , 4-5х15 от всичко
4х12 за всяко упражнение:
лег + гребане с щанга
пек-дек + хоризонтален скрипец
лег с дъмбели от обратен наклон + вертикален скрипец, подхват
раменни преси с дъмбели редувани с изнасяне на ръка в страни от наклон
бицепс с дъмбели + трицепс на скрипец
прелитах от едното на другото.
Жестока работа:)