Дневникът на V :]

Прескочи до:

23.12.11
10:53

казано от slavko на 23.12.11, 10:34:

За съжаление, трибойците в БГ това “те така” си го карат от бая време...забиват се в трите движения и бой до смърт...

Не само те, ами и всички там “стронг мен” кандидат-състезатели покрай тях (те се застъпват донякъде, де). Гледам ги при мен как тренират и Владо Ризов, и другите. Абсолютно рутинни и еднообразни тренировки. Май само Здравко Занев се отклонява леко от този модел, но той е изключение от много правила. :)

23.12.11
10:54

Не мисля, че става въпрос за догми в случая...Трибоец, който се готви за състезания, едва ли ще експериментира с добро утро и петнайски, вместо да си дърпа тяга.
Всеки си намира това, което му допада и работи за него, защо трябва да се заклеймява?
Не е лошо да пробваш нови неща. Аз съм “за”, когато приоритетите са ясни.
Иначе става миш-маш с посредствени резултати.

Верка, искрено ме разсмя с последното изречение : )
Няма да се даваш, прецени добре момента с магистратурата и най - вече с практическата й реализация после.

Аз не оспорвам, че системата с малко повторения и много тежко работи. Обаче ставаш добър в тези движения и толкова.
Последните 2-3 дни откривам, че горната ми част е плачевна от към сила. Знаете ли, че съм скована от мускулни трески - рамене, гръб (но други мускули, различни от еректори:)) и то от някакви смешни упражнения и смешни килограми.. Дъмбели от 7кг ми разкатаха фамилията вчера...

Искам да съм силна и харесвам трибоя, харесвам възможността да покажеш моментния си максимум. Честно да си кажа едва ли ще намеря друг спорт в силово отношение, който да ми харесва толкова.

Но виждам как други мускулни групи изостават и как желая да променя това.
Искам да изчистя мазнините, да натрупам повече мускулна маса в горната част особено, да има хармония в цялото тяло.
Искам да опитам нови неща, да видя до къде ще ме отведат.
Искам един ден да дръпна 200, да клекна с 200..и да имам лег поне 70кг:):)
Вярно е, че едва ли ще стане всичко наведнъж и че се разпилявам, но сега ми е паднало да експериментирам и да се намирам.
Мога и го правя:)

Поли, докато събера пари имам бая време да помисля. Оставила съм нещата да се случват и няма да бързам, защото с модния дизайн вече направих тази грешка. Знам какво искам, но искам много неща. Едното изостава за сметка на другото, въпросът е кога ще се догонят и двете:)

23.12.11
11:09

Не бе Полееее...аз не заклеймявам...просто гледам как тренират трибойци извън Б-я...има много интересни неща, много съставни, ластици, вериги, трупчета и т.н., ако мислиш, че “добро утро”(да не говорим е Луи Симънс го предписва за тежки единици) няма да ми помогне за ставането и тегленето...аз мисля, че ще!
Иначе, както каза Здравко Стоикчов...”не знам, какво му мислите на тия две елементарни движения-клека и тягата”....:))))
Иначе си права...ако усетиш, че дадено нещо работи за теб и приемливо постоянно качваш ниво...ОК, правиш го!

Поздрави от практикуващия непосредствен миш-маш Славко:)

Елементарни, и тъпи като на слон ... г*за (да се чете “глутеусите”) :)))
Пак бисери от неповторимата зала.

казано от Boby_ на 23.12.11, 10:53:

Гледам ги при мен как тренират и Владо Ризов, и другите. Абсолютно рутинни и еднообразни тренировки. Май само Здравко Занев се отклонява леко от този модел, но той е изключение от много правила. :)

елитните състезатели наистина трябва да специализират движенията тясно свързани(имащи най-голям пренос) със спорта им. обаче нали не сравняваме Вероника Налбатска с Владо Ризов? нито имат един и същи брой състезания, нито имат един и същ брой тренировъчни години, нито зобта им е еднаква, нито нивото.

виж за Поли е друго - тя има други постижения, има някакъв баланс(горна-долна, предна-задна, обем-сила) и съответно тренировките им трябва да са различни. системата “яко, тежко, често, 1-2-3” е много хубава, но зависи кога я ползваш от гледна точка на тренировъчния си стаж/развитие и от гледна точка на периода в годината.

казано от Инис на 23.12.11, 10:54:

Всеки си намира това, което му допада и работи за него

съгласен.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 23.12.11 11:19.

23.12.11
11:17

Те двамата със Стефан Георгиев много обичат да се майтапят с трибоя...:)
Няма каза Стефчо клякане на гръб...за какво ти е изобщо това:))))...щангистка му работа...:)

23.12.11
11:18

казано от ts.vassilev на 23.12.11, 11:15:

елитните състезатели наистина трябва да специализират движенията тясно свързани(имащи най-голям пренос) със спорта им. обаче нали не сравняваме Вероника Налбатска с Владо Ризов? нито имат един и същи брой състезания, нито имат един и същ брой тренировъчни години, нито зобта им е еднаква, нито нивото.

Всъщност никого с никого не сравнявам. :) Само отбелязах наблюдението си върху начина на трениране. Не знам защо търсиш нещо друго в изказването ми.

23.12.11
11:27

Слави-и-и-и,
ей, ама няма да пропуснеш :) да боднеш за миш-маша :))))
Иначе и аз бях с голямо желание да мога всичко и да експериментирам като Вероника. Половин година се занимавах с щангистките движения и вече година и половина не съм направила и едно изхвърляне, едно изтласкване. Да не говорим, че не ми вървяха особено : ) Сега се чудя за какво са ми били, като от тях само ми порасна трапеца и едва ли някога ще ги правя пак именно по тази причина.
Ей, направо не мога да повярвам, че си коментираме кротко :) Напоследък рядко се случва : )

23.12.11
11:33

Да бе, Цецко, право редиш...ама ако зациклиш(нали това го допускаме)...нали трябва да промениш нещо(изключвам медицинските аспекти)...и хубавото е когато знаеш алтернативи...

А Здравко Занев скоро участва и на състезание по вдигане на тежести за ветерани и се представи повече от добре, шапка му свалям...
Него съм го виждал как тренира, прави доста различни и нестандартни упражнения, с адските кила...

И разбира се всичко може да се опровергае с 5-те движения на Абаджиевите мутанти....всеки ден, по 3 пъти на ден, с по 500гр. повече от предния макс...:)

23.12.11
11:40

казано от Инис на 23.12.11, 11:27:

Слави-и-и-и,
ей, ама няма да пропуснеш :) да боднеш за миш-маша :))))

АЗ ли да пропусна...:))))

Да бе Поли, аз затова обичам да си обсъждам нещата с теб, защото ти имаш опит, видяла си 2 и 200 и можеш да направиш разликата между методики, периодизации и т.н.

И много чсно, че за рекорди в трибоя няма да се подгатвяш с художествена гимнастика и боулинг...:)...но съгласи се, че в периодите за разадаптация от зверското вдигане не е лошо да се добавят по-нестандратни упражнения...още повече да ти почине и ЦНС от работата с големите гири...

23.12.11
12:05

Разликата е, че Поля се подготвя да е на топ ниво, а при Вероника нещата не стоят въобще така :)

Ами то това е ясно, но не виждам как в един момент започнахте да ни сравнявате двете, като база за сравнение няма, освен че (за щастие) сме в един отбор:)

23.12.11
13:04

казано от veronique на 23.12.11, 11:07:

..и да имам лег поне 70кг:):)

Нали знаеш в коя зала тярбва да дойдеш и да си подминеш рекорда от раз ;) ХАхахха, поздрав за МАдбой :)

иначе тази програма я правеше навремето един приятел, доволен беше, но не е нещо кой знае какво откъм резултат...

23.12.11
13:07

Хахаххааха, е Адаш трябва да сме яки при всякакви условия, не само в Пловдив :P :)))))

23.12.11
13:35

казано от Madboy на 23.12.11, 13:07:

Хахаххааха, е Адаш трябва да сме яки при всякакви условия, не само в Пловдив :P :)))))

Тук има гравитационна аномалия. Я виж как рекорда на лег е в Пловдив :)

23.12.11
13:56

Ай ще видим, трябва да ударя 80 лег тогава :D:D

23.12.11
14:09

То това с 80 лег ще е измежду много-то други неща:)

Помни си предложението, един ден съдбата може да ни срещне и да ударя не 70, ами 90 чак;) ще си нося апарат да снимам. Трупче няма да ползваме, не признавам нищо различно от стандартна лежанка.
Даже и мост няма да правя:)

23.12.11
14:27

казано от veronique на 23.12.11, 14:25:

Помни си предложението, един ден съдбата може да ни срещне и да ударя не 70, ами 90 чак;) ще си нося апарат да снимам. Трупче няма да ползваме, не признавам нищо различно от стандартна лежанка.
Даже и мост няма да правя:)

Не знам на какво викаш на стандартна лежанка, но така или иначе има две...все някоя ще мине за стандартна...:)

23.12.11
15:25

Хахахахахахаха добър отговор. :D
Вероника, с докосване на гърдите ли имаш предвид?

Значи аз претенции към пейката нямам, освен да е твърда:)
А какво имам в предвид - петите на пода, гъз и рамене на пейката.
Пускане до гърди, докосване и леко задържане.
Това е истинско вдигане на щанга от лег за мен.
Трупчета, П-образни лостове, повдигане на таза, ластици и прочее - всичко това е чудесно за спомагателни тренировки и да подпомогнат основната цел, но АЗ не ги признавам като резултат:)
Сигурна съм, че и Мак Сим е така и ще имаме рекорди:))))))
Току виж на 2рата си тренировка с него ударя 100 кила, а:Р:Р

23.12.11
15:43

казано от veronique на 23.12.11, 15:37:

Пускане до гърди, докосване и леко задържане.

Тва със задържането не ми е ясно защо ти е нужно, освен ако не си на състезание...;)

За да затворя устите на тези трибойци, дето ще тръгнат да спорят, че сигурно не било със задържане:))))))))))))))))))) Нали трябва да докажем, че няма измама при теб?
:))))

23.12.11
15:54

казано от veronique на 23.12.11, 15:45:

За да затворя устите на тези трибойци, дето ще тръгнат да спорят, че сигурно не било със задържане:))))))))))))))))))) Нали трябва да докажем, че няма измама при теб?
:))))

Измама няма, но и задържане няма.
Аз досега с трибоец не съм тренирал ;)

Днес гърди и гръб

лег, горна лежанка, лег с дъмбели
тяга, вертикален скрипец широк надхват, вертикален скрипец подхват

яка мускулна треска ме тресеее хахаха

ДНЕС

Бицепс + трицепс

скотово с крив лост + френско от лег
сгъване с дъмбели от стоеж + разгъване на скрипец с въжена ръкохватка
концентрично сгъване + кофи на две пейки

всичко по 4-5 серии х 12 повторения

и накрая - о боже, правих КАРДИО
ХАХАХХАХАХХАХАХА

Мускулни трески ме тресат в цялата ми горна част, не знам вече какво ме бооли и какво не. Добре че краката ми така или иначе са яки и тренирани и почти не усещат натоварването.
Че като Робокоп не искам да ходя:)

Весели празници на всички!
Любов и здраве:)

Забравих за храната:
предините 2-3 дни имах по-кратки фастове като часове... Започвах да ям още от обяд, но за сметка на това приключвах по-рано вечерта.
Предимно преобладаваха въглехидратите, тогава ми беше сладко, но през тази нощ... Кошмар.
НЕ на въглехидратите! :)
От днес съм Бек ин дъ гейм. С храната.
А иначе почивен ден от към тренировки.

Мускулна треска и на гърдите, и на трицепсите.
Но гърди и гръб са ми... ух:)

Носът ме сърби постоянно. По-точно раната. Дано да е признак, че се оправя. Мажа се с контрактубекс непрекъснато.

Вчера в залата едно момче поиска да си сравни краката с моите. за повечето жени това би било ужас, но аз даже се изкефих - значи вървя в правилната посока. Не че искам да съм мъж, но специално за краката си - харесвам повече “мъжка” визия. В кавички разбира се:)

Честита Коледа и честито на тези, които имат имен ден!

25.12.11
11:00

Ще се мерим на крака ли? :D

Весела Коледа, Верче! :)

25.12.11
11:56

Верке, ти ли имаш мъжки или просто той е имал женски крака ? ?! :D

И двете?: ))))))))))))

Крака и рамо

Озорих се на 4х15х70кг клек. И то не от тежестта, а от дишането:)
Ще се оправим.
После лег преса, екстензии

За рамо - преси с дъмбели, разтваряне в страни, хайпул

час водна аеробика

17:00 - 40гр протеинова вафла
20:00 - 2 малки чушки с боб, около 200гр месо, около 150-200г кисело зеле с ориз

гърди, гръб, корем

по 3 упражнения за гърди и гръб, комбинирани в 3 суперсерии.
Без никакви почивки.
Уникално напомпване, уникално чувство.
Май никога не съм тренирала така.
В екстаз съм :):)

Корем - повдигания, малко Л-сит

Мускулна на краката от вчера.

час водна, 3 часа суха

днес
бицепс, трицепс, прасец
30мин кардио на стълбички

час водна аеробика

още съм в екстаз:)мисля, че съм в Рая.
хахахаххаха

Днес почивка - нямам възможност да ида на фитнес, защото наоколо няма. А вярвайте ми - тренировки в домашни условия със собствено тегло и без никакъв арсенал от тежести и лостове... по-скоро биха ме изнервили в случая:)
Утре ще гледам да направя една тренировка за всички мускулни групи, тъй като няма да мога да ги завъртя в три отделни дни. (Уф, гадно е с тези празници, никакви зали не работят).
Направо съм изтощена:) Цял следобед спах и едвам се надигнах.
Имам мускулни на краката (главно задната верига), на корема, на трицепсите. Бицепсите са ОК, прасците - тонизирани.

Изпитвам страхотен глад още от сутринта.
Вчера и днес си ядох нециклично.
Че даже и със закуски :)

29.12.11
21:43

Гладът определено трудно се преодолява. Аз сега се нормализирах, но да ти кажа, като ми се отвори апетитът, нищо не може да ми помогне... (dull)

От 9ти октомври съм на циклично и смея да твърдя, че се справих с глада:)
Адаптирах се сравнително бързо и нямах проблеми първото ми ядене да е в 17:00.
Просто сега се захванах с нещо коренно различно във всяко отношение. Общото само е, че тренирам с тежести:)
Със сигурност е шок за тялото. И то не малък.
Неслучайно пиша всяка мускулна треска - не си спомням кога съм имала подобни.

29.12.11
22:13

Следя дневниците на всички от форума,които сме на циклично и искам да споделя с теб ,че аз от както съм на циклично съм имал 2-3 пъти мускулна треска отколкото преди с редовно хранене.Но да всички сме различни.

Весело изкарване на Нова Година.

Да, има логика, свързана с по-доброто възстановяване, но в моя случай са съвсем различния протокол и цел на тренировки.
Едно е да правиш 3 движения във всяка тренировка, в 5-6 серии по 4-5 повторения, с почивки между тях (а когато протоколът изисква 2-3 повторения, че и максове, почивките са “безкрайни”).
Друго е да разделиш мускулните групи, да правиш по 12-20 повторения, комбинация между бутащи и дърпащи упражнения, суперсерии и минимални почивки.
Плюс, че сега включвам много повече упражнения и по-голямо обръщане на изоставащи мускулни групи.
А и това кардио на сухо (не може да се сравни с водната аеробика) е липсвало в тренировъчната ми програма от..... може би година:)

Времето ще покаже. Като се адаптирам.

Но усещането в сравнение с тренировки по силов трибой е много, много различно.
И смело заявявам, че сега ми е много по-трудно в няколко показателя.
Честно - никога не съм се чувствала така, дори когато правя максимални опити.

А бе забавно е:) Само трябва някой да ми пусне мухата и да ми дава насоки... И се втурвам с голям ентусиазъм. Особено като ми хареса:)

Днес беше забавно:):):)

клек - лег преса - бедрено сгъване + бедрено разгъване , 4-5х15 от всичко

4х12 за всяко упражнение:
лег + гребане с щанга
пек-дек + хоризонтален скрипец
лег с дъмбели от обратен наклон + вертикален скрипец, подхват
раменни преси с дъмбели редувани с изнасяне на ръка в страни от наклон
бицепс с дъмбели + трицепс на скрипец

прелитах от едното на другото.
Жестока работа:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1