11.12.14
16:14
Аз бих казал, че душата ни е устроена да търси прошка. Интуицията за гнилоч е само средство да постигнем целта по-успешно. Самото разбирателство между хората е много интимно, ама последните столетия сме подивяли (не цивилизовали) в това отношение.
Какво е тайнството мъчно наричане?
http://www.narichane.com/18proshka.html#proshka
Нали сме на позитивна коледна вълна, малко да пофилософстваме :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.12.14 16:24.
казано от Десо на 11.12.14, 16:14:
Аз бих казал, че душата ни е устроена да търси прошка. Интуицията за гнилоч е само средство да постигнем целта по-успешно. Самото разбирателство между хората е много интимно, ама последните столетия сме подивяли (не цивилизовали) в това отношение.
Какво е тайното мъчно наричане?
http://www.narichane.com/18proshka.html#proshka
Нали сме на позитивна коледна вълна, малко да пофилософстваме :D
Дес, много си прав, но проблемът е, че хората не осъзнават грешките си, не преглъщат егото си, не променят това, което е отблъснало другите от тях, защото не смятат, че са виновни, не смятат, че тяхното поведение е в основата на държанието на ответната страна.
Когато едно лошо действие е извършено несъзнателно и нецелящо да афектира, но е било разбрано погрешно, рано или късно нещата се изясняват кой какво е мислил, кой какво е казал. Обаче аз ти говоря за системно натрупващи се думи и действия, които ясно ти показват, че съответния индивид нито иска да се промени, нито иска да му опростиш това, че те е наранил.
Имала съм случаи, в който казвам на някого: “Да, ти ме обиди като каза така и така...” и да получа отговор: “Кво се правиш, през едното ти влязло, през другото излязло”, казвам “НЕ”, разговорът приключва, след два дни получавам: “Абе Блага, можеш ли да ми направиш отстъпка за еди си какво си, нали имаш там някакъв човек...”
И в един момент просто ти писва и си казваш: WHAT DA FUCK!
11.12.14
16:43
Благодаря ви!
Просто... има лоши хора. И колкото си по-добър, толкова по-лоши стават.
Разбира се, има и прекрасни хора и съм благодарна, че присъстват и в моя живот.
Но днес толкова незаслужена лошотия се изля, а към това добавям и други моменти, и се сринах емоционално.
Ще се оправя, де :))) Вече съм значииително по-добре. Почти забравям.
Прошката, Десчи, съпруже мой, е нещо много, ама много специфично. Ти наистина си прав, че трябва да даваш прошка, но то не е като изпит, дето се дава, не се взима. Важното за прошката е, че тя си е за теб, за твоя вътрешен мир. Но кажи ми, какво става тогава, когато даваш прошка на този, който не е осъзнал, не!, не само не е осъзнал, той откровено ти казва, че не му пука за твоето поведение, с което си поакзал, че нещо в отношенията не е наред. Разбирай го така: “Ти що направи така, не, че ми пука, ама кажи все пак..” Блага е много права, тук иде реч за случаите, в които не се касае за недоразумение, не се касае за случайно деяние, а се касае за действия, целенасочени, без оглеждане наоколо, без обръщане към себе си (противно на твърдението за налично обръщане към себе си), касае се за ситуация “Говори си, не ми пречиш.”. Говоря принципно..и конкретно. Та за прошката. ...да, прошката, както казах е за теб, за твоя мир. Когато някой желае да бъде опростен обаче, не е ли редно да осъзнае, или поне да иска да осъзнае какво е направил? Прошката е да преглътнеш...обаче тая работа с гълтането, не е като оная работа с гълтането...в един момент чашата се пълни и прелива...и няма повече прошка. ‘Ко ма разбирати..
Ронко, прощавай за включването и разводянването на темата, ама така тръгна...’ко искате ма трийтИ :Д
11.12.14
16:56
Никакво триене. Помогнахте ми. Прави сте. Аз вътрешно съм простила и прощавам, за да не задържам. Но някои хора не ги допускам втори път до себе си.
Не е случайно и че вече 4ти месец не съм стъпила в старата си зала. Простила съм, но не съм забравила :)
И, между другото, радвам се, че емоциите не ми попречиха на хубавата тренировка. Даже забравих. Прикрасно е, когато се движиш така, както обичаш :)
11.12.14
17:09
Аааа, прошката и недопускането са две коренно различни неща. Прошката е вътрешно награждане на собственото ти аз. Това е като да помогнеш на най-големия си враг в най-трудния му момент, без да искаш и едно благодаря в замяна. То ако се искаше нещо в замяна, Разпнатият нямаше да се жертва ;) Вече недопускането на неприятни хора около теб е създаване на комфортна зона :D :D :D
Прошката няма за цел да породи положителна реакция в другия, а в самия теб :)
ПП: Когато съм гладен се извисявам много :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.12.14 17:11.
11.12.14
17:12
казано от Десо на 11.12.14, 17:09:
ПП: Когато съм гладен се извисявам много :D
Не си ти, когато си гладен! :D
казано от Десо на 11.12.14, 17:09:
се извисявам много :D
Може би си станал веган?!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.12.14 19:16.
11.12.14
17:40
Оволактокарнивеган + антидепресантните ми хапчета бони-бон :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.12.14 17:40.
казано от Десо на 11.12.14, 17:40:
антидепресантните ми хапчета бони-бон :D
Шшшшшшшт! Не на Вероника в дневника, бе!!!! Ше те бие!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.12.14 17:45.
11.12.14
17:45
Ще ти донеса едни бони-бони ;)
Такива антидепресанти с тахан правя, че бедна ти е фантазията :)
11.12.14
17:47
А бе, ти оня ден не рева ли, че ти е лошо от захар? Не се пускай по течението, че не можем да те спасим после :D
12.12.14
15:47
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 3 серии; коси коремни на уред за хипепекстензии
Рамо Първи трисет, повторен 3 пъти: раменна преса с дъмбели (4х14кг) + вертолет (8х24 кг) + вертолет зад гърба с дискове, от седеж (15 х 5 кг диск в ръка)
Втори трисет, повторен 3 пъти: предно рамо, долен скрипец с прав лост, раменен подхват (4 х 25 20 20 20 кг) + разтваряния в страни (8 х 7 кг дъмбел) + задно рамо с дъмбели от наклон напред (15 х 4 кг)
Трисет за бицепс, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж (4 х20 кг) + сгъване на дъмбели от полулег (8х 8 7 6 5 кг+ чуково с дъмбели (15х 5 4 4 4 кг)
Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: лег с щанга и тесен хват (4х 40 40 34 34 кг) + горен скрипец, въже (8х 20 25 20 15 кг) + кик-бек с дъмбели (14х 4 кг)
20 мин пътека ходене/наклон - бягане/хоризонтално пулс 135-140
Днес се наложи да прибягвам до бая бебешки тежести. Ръцете просто отказваха и това е :D
Наложи се да променя някои неща, но какво да се прави. На обществено място ще се съобразявам. Иска ми се да имам собствена зала и да тренирам сама, но за сега си мечтая.
Хубавото е, че винаги мога да се напасна според ситуацията и да си подредя добра тренировка, но когато това се случва заради хора със странно поведение в залата, ме е яд.
Конкретен пример - жена, която без да преувеличавам тренира по 3 часа в залата, говорейки по телефон с хендсфрий през голяма част от времето. И съответно - никаква мисъл и последоватност. Хаотични движения. Навлякла се с няколко ката блузони и отворила всички прозорци.
Аз влизам по потник и не съм готова за тренировка в яко студена зала.
Или мъж, който прави корем, после аддуктор, после бицепс, после дърпа за гръб, после разгяга.. айде пак на корем, малко рамо, абдуктор и т.н.
Старая се да не преча - все пак ми е специфична програмата и винаги гледам да правя на уреди, които не си ползват; съобразявам се безкрайно много. Но не виждам това в другите. Както и да е. Бели кахъри.
Храна: 500 г пиле, зелени чушки, 2 парчета билдърски пай, купичка билдърски качамак, какао (видяхте ли новата статия за шоколада? :)
После съм на парти, но няма да стоя много.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.12.14 17:15.
12.12.14
23:57
Официалните ми дрехи :)
Дънки обувам мнооого рядко; като цяло - едва от началото на годината имам, защото като по чудо намерих такива, които да ми стават.
А обувките... кецове в лилаво, синьо, розово и бяло. Това съм аз :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.12.14 00:02.
13.12.14
14:19
Днес се очертава отново ден за рисуване и домашна обстановка.
Храната: пуешко, айсберг, картофено пюре, тахан, протеин, тиква
Току що опитах телешки протеин на pure nutrition с вкус “cookies and cream” и за мен това е най-вкусният телешки протеин, които съм опитвала някога!
14.12.14
15:45
Хахаххааха :) Благодаря, нали сме в период на хипертрофия!
Докато ги пълня с активно тегло - всичко е супер.
Но тъй като има опасност да трупна и нежелани мазнини, от днес спирам (ми спряха...) тахана (и фъстъченото масло...)! Защото не се усещам как греба като невиждала с лъжицата :)
Нямам против, тази таханомания трябва да се овладее. :D
Днес храната е: 2 пъстърви, 2 дози протеин (бисквитки и сметана), 2.5 кг червено зеле, 100 г оризови спагети.
Съчувствам ти, но раазбирам защо се налага... аз ти казах и преди време като изпаднах в нервна криза и спрях мазнините, различни от шарлан за салата и триглицериди.
Сега малко ги увеличиш, че да не се прецакам съвсем, но на нас проблемът ни е в количеството, не можем да минем с 20-30гр... като отворим бурканите и айдеееее.
Моите тахани от Тедо още не са отворени смятай :D
15.12.14
10:27
А бе аз имам достатъчно мазнини в менюто си. Проблемът е един и се казва: лакомия :)
Нямам проблем да не ги ям известно време. Просто бях почнала доста често за последните 2 седмици, а това противоречи на ротацията, която правя.
Отделно, една от храните, към които имах най-висока реакция на непоносимост, бяха лешниците.
Не е много желателно да прекалявам с тях. Ето защо - малко почивка от тях, пък после пак :)
15.12.14
15:58
ренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 4 серии повдигане на крака от вис
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4х 55 55 55 50 кг) + чукчета (8х 50 54 54 50 кг) + хоризонтален скрипец с успореден хват (15 х 30 25 25 25 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4х 50 50 45 45 кг) + пулдаун (8х 35 кг) + хиперекстензии с тежест (15 х 15 кг диск)
Трисет за задно бедро, повторен ПЕТ ПЪТИ: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х 50 кг) + бедрено сгъване от лицев лег (15 х 20 кг)
кардио 20 мин - 10 мин ходене/наклон и пулс 140-144; 10 мин бягане пулс 160-150
Храна: 500 г свинско, 2 кг карфиол, гречка с канела и рожков; олио от гроздови семки
Днес усетих, че задните ми бедра могат да понесат повече натоварване и добавих още един, пети трисет. Яко!
И да вметна нещо, понеже не си спомням ди съм уточнявала. Напоследък виждам теми във форума, в които не малко хора се вайкат, ако не приемат въглехидрат след тренировка.
До преди една година и аз ги мислех тези неща, но вече доста месеци ям въглехидратите си само на закуска (7-8ч), а след тренировката ми с тежести (14-15ч) имам само белтъчини, мазнини и фибри.
Пък, смея да твърдя, че не съм залиняла откъм мускулна маса :D
Така че - експериментиране и НЕсляпо вярване ;).
15.12.14
18:07
Верка, много яки крака вадиш :) Носи по-често, дънките са предназначени за трениращи мадами, които да ги пръскат по шевовете (казано с позитивен touch)! Фен съм и на прическата. :) Отива ти по-късо!
А иначе въглените не мисля, че са есенциални за ММ. Аз не съм най-добрият пример с моите 56 килограмчета за брутална ММ, но в момента качвам на ВМ и не мога да си представя какво ще се случи, ако тръгна да тъпча въглехидрати. Ще се търкалям от задържана вода и шкембета. ВМ-то е доста по-добре за качване.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 15.12.14 18:12.
15.12.14
18:56
Благодаря ти :)
Ако пръсна тези дънки от мускулна маса, ще е мега красиво :D
Колкото до другото - аз не смея да правя такива заключения. Зависи от всеки човек, типа му тренировки, начин на живот, дали толерира въглехидратите или не, предишен спортен опит и т.н.
Аз от ВМ си навлякох бели.
Важно е да не се приема, че даден начин на хранене е универсален, и че ако при теб работи, то значи ще работи и при мен (примерно).
Но, аз като цяло, намалих както белтъчините, така и въглехидратите. За сравнение - 2013 година изяждах по 1 кг месо на ден + ротация на въглехидрати (най-високи дни с 250 гр въглехидрати, а най-ниски - със 70гр). Сега ям 500 гр месо + 100-120 гр въглехидрати, пък честно да ти кажа - осезаемо съм увеличила активното си тегло.
Мисълта ми е, че понякога ядем прекалено много храна (и по-точно - прекалено много от даден макронутриент) и ако се отърсим от разни митове и калкулации, виждаме, че можем да постигаме целите си и с много по-малко :)
16.12.14
15:53
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 серии, на земя със свити крака
Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с щанга (4х 44 44 44 40 кг) + обратен наклон на смит машина (8х 14кг добавена тежест; 10; 10;10) + полулег с дъмбели (15 х 10 10 7 7 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4х добавена тежест - 40 44 44 44 кг) + полулег на смит машина (8 х добавена тежест 4 кг в първи трисет, и без добавена тежест в останалите + флайс с дъмбели (15 х 4 5 5 5 кг)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х 90 кг добавена т.) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг добавена т) + повдигане със собствено тегло (15 повт)
пътека 30 мин/ 10мин ходене наклон, пулс 135-140; 20 мин бягане, пулс 145
Храна: 500 г пилешко, 300г моркови, 800г чушки и доядох от вчера карфиол; 2 парчета ябълков пай с кокосово мляко; оризово олио; кафе
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.12.14 15:52.
17.12.14
16:06
Днес - почивен. Само на басейна един час.
Храната: 500 гр патешко филе (това е месо номер 1 за мен), 3 глави айсберг с оризово олио, картофено пюре към 300 гр.
Не пиша, но ползвам доста допълнителни нещица към храната - хималайска сол, морска сол, черен пипер, червен пипер, кимион, чесън на прах, зелени билки, канела, стевия, ванилия.
Струва ми се, че започвам да усещам промяна по себе си от новата програма.
Не мисля, че си внушавам. Краката ми определено ги усещам доста по-плътни. Раменете и ръцете като че ли имат прогрес.
Рано е, разбира се, за такива заключения. А и аз имам толкова излишна вода и мазнини, че мускулите само на усещане си ги карам за сега :D :D :D
Обаче вчера един клиент от залата (не ме беше засичал известно време) вика: “Ама как си напомпала бицепсите”.
18.12.14
15:42
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем -4 серии, повдигане на прави крака от земя
Квадрицепс
Първи трисет, повторен 4 пъти: клек на смит машина (4 х 50 40 30 30 кг добавена тежест) + лег преса (8 х 130 кг) + лег екстензии (15 х 15 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преден клек (4х 30 30 20 20) + хакен клек (8х 50 кг добавена тежест) + аддуктор (15 повт х всички плочки)
Трисет за глутеус, повторен 8 пъти: лег преса широк разкрач (4 х първите 3 кръга на 140 кг, 4-7 кръг на 130 кг и последен на 120 кг добавена тежест) + клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред (8 х 30 кг на първи и 20 кг добавена тежест на останалите трисети) + хиптръстъри на уред за бедрено сгъване от лицев лег (15х 45 кг в първите 4 трисета, след което за останалите 4 трисета - абдуктор за 15 повт на всички плочки)
храна: 2 пъстърви, 2 кг айсберг, 130 г оризовки, олио, кафе; евентуално ще добавя салата със зелении
Трябва да си преглеждам предходните тренировки, защото понякога забравям с какви тежести работя и днес се надцених на клека с тези 50 кг добавена тежест. Справих се, ама ми е рано за тях. Този смит е мноого тежък :)))
Едно видео от днес, втори кръг на първи трисет; и снимка в “студено” състояние хахах (преди тренировката; после краката станаха двойни :D)
18.12.14
2 кг. айсберг...след повече от 6-7 години сред хранителни режими това е единственото нещо, на което не успях да се науча. Тези зеленчуци....
Иначе не е ли много тази салата, де да знам, сигурно така ми се струва, защото на мен ми е мъка това със зеленчуците.
Мнението беше редактирано от Мила на 18.12.14 15:46.
Ела да видиш на 0 като бях.. с по 600гр риба, една цяла зелка + 2-3 марули изяждах само и само да ми се подуе корем от вода, защото си е вода и да не усещам глад.
Пффф ужас, като се сетя, че пак ще минавам през това и отсега ми става лошо :D
18.12.14
15:50
Оо.. объркала съм. 2 кг китайско зеле :) вчера беше айсберг...
Ами.. за някои е много, за мен е добре. Определено не е малко, около мен никой не яде толкова :)
Но се чувствам добре и го рязпределям на 6 хранения. Месото ми е 500 г за всичките 6 хранения. Та, така надробено не е много :)
Алкално-киселинният баланс ми е много добър, откакто ям толкова зеленчуци. Не се тъпча, наистина толкова ми се яде :)
19.12.14
10:59
Коледа идва!
Да покажем, че може да бъде здравословна!:)
Предизвиквам всички, които обичат да творят в кухнята :)
Как? -> Влез ТУК, прочети условията и запретвай ръкави.
19.12.14
15:41
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 4 серии за коси мускули (2 упражнения)
Рамо
Първи трисет, повторен 3 пъти: раменна преса с дъмбели (4 х14кг) + вертолет (8х24кг) + вертолет зад гърба с дискове, от седеж (15 х5 кг)
Втори трисет, повторен 3 пъти: раменна преса на смит машина зад врат ( 4 х 6 4 4 4 кг добавена тежест) + разтваряния в страни (8 х 7кг всеки дъмбел) + задно рамо на портален скрипец с кабели (15 х 10 кг на ръка)
Трисет за бицепс, повторен 4 пъти: сгъване с щанга от стоеж, опряна на стена (4 х 20 кг) + скотово с крив лост (8 × лост + 12 12 12 10 кг) + чуково с дъмбели (15 х 5 4 4 3 кг)
Трисет за трицепс, повторен 4 пъти: горен скрипец с прав лост, разгъване (4 х 45 40 40 40 кг) + долен скрипец - разгъване на въже над глава (8х 15 15 15 10 кг) + кик бек с дъмбели (15х 2 кг)
пътека 20 мин наклон/ходене/бягане
храна: 500 г свинско, задушавано на бавен огън в йенско стъкло с кокосово мляко, куркума и други подправки; гречка - сварена и после пасирана с бульона от месото мммммммм; 2 глави карфиол на пара, 60 мл мазнина; после сигурно ще пийна какао с джинджифил
трета тренировъчна седмица по програмата - отметната :)
20.12.14
17:34
Храна: 350 гр пилешко, 2 дози телешки протеин бисквитки и крем, 3 парчета царевичен кекс (2 парчета само царевично брашно и кокосово мляко; 1 парче с ябълки и канела), 1 кг зелени чушки, 1 кг броколи на пара, 60 мл олио от гроздови семки, 80 г шоколад (40 гр натурален; 40 г с червени боровинки) + 1 чаша червено вино;
Бях приготвила 500 гр месо и нямах намерение да пия протеин, но пред блока имаше 2 кученца, които хич не бяха щастливи; едното имаше каишка. И ме гледаха много тъжно... :) Първо видях само едното, и му дадох едно старо (но не развалено) кюфте. Обаче отнякъде изникна второ и ми стана гадно, че гледаше как другото яде. Качих се до нас и взех от пилешкото. Добре, че никой не ме гледаше, че щеше да се спука от смях как влизам и излизам през 1 мин:)
Иначе.. спокоен ден - спах до късно, разбира се, рисувах; излизахме за малко и сега се наслаждавам на комбинация от вино и шоколад.
21.12.14
13:42
Оооо, трисети :) Яко. Тъй като съм изпуснала доста от случващото се, какви са целите (сигурно си го казвала, извинявам се за повторението ако е така)
Мнението беше редактирано от Мила на 21.12.14 13:42.
21.12.14
17:34
Всъщност, все още никъде не съм писала какви са ми целите със започването на “тежко-средно-леко”, като се замисля :D
Може би, защото нямам очаквания - един ден, докато се ровех в сайта, статията ми се навря в лицето :) Четох, харесах и така си остана. Обаче, след време пак ми се навря в лицето. И си казах - тука става нещо :D
Сашо я е обявил за сила и хипертрофия, и ще се радвам, ако ми се отрази така. До скоро включвах холистичен принцип при рамо, гърди и гръб и ми се отрази доста добре в силово отношение. А като идея се доближава до тези трисети (брой повторения на определени тежести).
Не съм си променяла храната спрямо новата програма.
Може би очаквам подобрение на телесния състав, защото по този начин тренирам доста повече (по-обемно) спрямо предишните ми протоколи. След като не съм увеличила калорийния прием, а имам увеличение на енергийния разход (което е повече от очевидно), значи реално има как да се случи нещо интересно :) Вече 3 седмици тренирам така и смятам, че се възстановявам добре, което пък от друга страна значи, че и храната, и сънят ми са достатъчни.
Кеф ми е, програмата е много тежка и се забавлявам искрено. Това е най-важното, пък като станат 2 месеца по нея, подобно на Колето ще направя преди-след и впечатления. След което е доста вероятно да продължа да тренирам така.
До тук имам видимо подобрение в краката, особено в задното бедро, имам по-добра дефиниция на мускулите по краката.
___
Днес: 500 г телешко, задушени картофи, 3 глави айсберг, 50 мл олио, няколко сурови ядки и малко питка с мед, защото бях на прощъпулник на кръщелника ми :) После спах 3 часа следобеден сън, при условие, че имах близо 8 часа плътни през нощта... Егаси поспаланата съм :))
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.12.14 17:37.
22.12.14
15:50
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 5 серии, машина с тежести
Гръб
Първи трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, широк надхват (4 х 55 кг)+ чукчета (8 х 54 50 50 50 кг) + придърпване на машина със свободни тежести с успореден хват (15 х 20 кг добавени)
Втори трисет, повторен 4 пъти: горен скрипец, раменен подхват (4 х50 45 45 45 кг) + пулдаун (8 х 35кг) + хиперекстензии с тежест (15 х 15 кг диск)
Трисет за задно бедро, повторен 4 пъти: glute-ham raises (4 повт) + румънска тяга (8 х 50 кг)+ хиперекстензии с акцент на задно бедро, бавно темпо (15 повт)
и две допълнителни серии бедрено сгъване от лицев лег
20 мин пътека: 10 мин пулс 145-150, 10 мин пулс 135
2 пъстърви, 1 пакет оризовки, 60 мл олио, 2 бр китайско зеле
23.12.14
10:53
Хм, Верка, тая сутрин случайно да си се разхождала с една неоново розова чанта в Борово? :Д
Мисля, че те видях от колата, но предвид трипластовото ескимоско яке едвам си завъртях вратлето, за да преценя :Д
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 23.12.14 10:56.
23.12.14
Амии бях днес в Борово, но съм с черна раница :) иначе съм с цикламен сиучър и яке черно, бяло и коралово. И бях с много шарен клин. Тотална шарения :D
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 серии, на земя, повдигане на крака
Гърди
Първи трисет, повторен 4 пъти: лег с дъмбели (4 х 20 24 20 18 кг) + обратен наклон на смит машина (8 х 24 14 14 10 добавена т + полулег с дъмбели (15 х 10 10 7 7 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преси на машина (4 х 40 кг добавена т.) + полулег на смит машина (8 х 4 4 4 0 кг добавена т.) + флайс с дъмбели (15 х 5 кг)
Трисет за прасци, повторен 4 пъти: лег преса (4 х 90 кг) + повдигане от стоеж на смит машина (8 х 50 кг добавена т.) + повдигане със собствено тегло (15 повт)
пътека 20 мин пулс 160-135
Храна: 500 г свинско, 2.5 кг карфиол, оризово олио, паница гречка с какао и стевия (сварена и пасирана); 4 мандаринки, 30 г суров десерт
24.12.14
12:04
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем -3 серии коремни преси на земя, свити крака
Квадрицепс
Първи трисет, повторен 4 пъти: клек на смит машина (4 х 40 30 30 30 кг добавена т.) + лег преса (8 х130 кг добавена т.) + лег екстензии (15 х15 кг)
Втори трисет, повторен 4 пъти: преден клек (4 х 20 кг добавена т) + хакен клек (8 х 50 60 60 60 кф) + аддуктор (15 х всички плочки)
Трисет за глутеус, повторен 8 пъти: лег преса широк разкрач (4 х 140 кг първите 3 кръга; 150 кг в останалите 5) + крек плие с дъмбел (8х 32 кг ) +клек с широк разкрач на хакен машина (15 х 30 кг добавена т) за първите 4 трисети и абдуктор за останалите 15 х всички плочки
пътека 15 мин (не че имаше много смисъл :D то краката като откажат.. ходи прави нещо :)
Имам уникалната способност да си правя мазохистични комбинации, особено за краката. Ама и това си е талант :D
Храна:
По план 600 г патешко филе, задушено в кокосово мляко, 4 краставици, 5 зелени чушки (сигурно ще има и още); 120 г царевично брашно под формата на шоколадови курабийки (лично производство; като ги усъвършенствам, ще има рецепта; че станаха случайно, но много добро попадение)
Извън плана: сушени червени чушки пълнени с боб.. ии каквото още си харесам от трапезата :) дала съм инструкции на мама какво да направи и за нас с Роско.
Желая светла и топла нощ! Весело посрещане на Коледа :)
24.12.14
12:43
Ето и рецептата за нашия билдърски ябълков пай, който често ядем.
Сега е в специален коледен вариант :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 24.12.14 13:45.
Здравей :) Мисля да пробвам рецептата, изглежда апетитна. Поръчах си течна стевия на НАУ, ти каква ползваш и как я дозираш, че идея си нямам колко да слагам
24.12.14
17:05
Здравей :) Ще де радвам, ако ти хареса!
Изборът ти на стевия е супер :)
Количеството е наистина на вкус. Съветвам те да смесиш всички съставки (без содата и лимонената киселина), да подправиш със стевия като слагаш постепенно - бъркаш - опитваш, докато нацелиш желаната сладост. После слагаш содата и лимонената киселина, за да направят реакция, бъркаш отново и слагаш в тавата :)
Може би 7-8 капкомера за цялото това количество.