Дневникът на V :]

Прескочи до:

Няма сериозна причина за това. :) Единствено още малко енергоразход и да походя.

В интерес на истината, откакто правя “тежко-средно-леко”, доста често ми се случва да не успея да направя свестно кардио след краката и просто спирам или изобщо не правя.

07.05.15
18:58

Питах,тъй като от доста места съм чувал и гледал (Станислав Линдовер),че кардиото след тренировка крака в общи линии ги замазва...Някакъв културистичен опит-колко е верен не знам.

По принцип след като тренираш крака, те не само, че са загубили релефа си (какъвто е бил преди тренировката), но и изглеждат подути и... ние с Росен имаме определение за това - варени кремвирши. :D

Всички течности отиват там и се получава този замазан ефект.

А състезателите по културизъм спират да ги тренират няколко дни преди състезанието. Преди да излезнат на сцената (зад кулисите) обръщат внимание на горната си част и помпат нея (разбира се и там умерено, че да не предобрят работата), а краката не пипат.

Технически не е правилно да се каже, че тренировката/кардиото ги замазва, защото под замазва се подразбират подкожни мазнини (поне аз разсъждавам така). По-скоро визуално се придобива такъв ефект, но той е временно явление (при мен трае 2-3 дни като най-силно е в деня на тренировката и после полека “спадат”).

Може би при долната част се получава най-осезаемо този “ефект”, защото са най-голяма мускулна група. А пък и допълнително в ежедневието сме все върху краката. Тук се сещам да добавя, че състезателите ползват добре познатия метод да си вдигат краката на високо, за да намалят отичането.

Та... кардиото не ме притеснява заради това нещо, защото така или иначе то се случва по време на тренировката за крака и не е страшно. Е, поне не е за тези, които не носят тесни дънки. :)

07.05.15
21:28

Не говоря за загуба релеф,напомпване,временни промени-неща ясни като следствие от тренировката.Говорех за краен ефект  от честото прилагане на кардио ,конкретно след тренировка за крака,а именно загуба на формата с едно повърхностно омазняване.Просто казах какво съм чул от разни клипове на хора от ниво близко до световното,като тренировки културистични.Трудно ще намеря клипа(доста са и по 20 мин) на Станислав Линдовер в който и Рони Колман  казваше две три думи по темата.

Това е интересно.
Ще се разровя и аз. :)

Менюто днес:

600 г телешко месо на кайма и под формата на 6 кюфтета с 6 подправки (не ме питайте, Росен забърка магията); батати с малко обикновени картофи (готвени в йенско стъкло на бавен огън със сол и черен пипер, сладките картофи станаха НЕВЕРОЯТНИ, искаше ми се да изям всичките 2 кг, но уви, само около 450 г взех), 1 кг броколи (после или ще добавя още толкова или някакъв друг зеленчук), 40 мл мазнина, какао с джинджифил.

После ще опиша и тренировката. :)

Прилагам снимка на моята закуска в 7.30 ч:

Месец 5. Седмица 3/23

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 3 серии, странични наклони с тежест

Рамо 4 кръга от:
раменна преса с дъмбели от стоеж: 4 х 14 кг на ръка
вертолет: 8 х 26 26 24 24 кг
задно рамо с кабели на портален скрипец: 15 х 10 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 8 8 8 кг на ръка
задно рамо с дискове - вертолет отзад: 15 х  5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели, полулег: 4 х 10 кг на ръка
скотово с крив лост: 8 х лост + 16 14 12 12 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 40 40 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 40 35 35 35 кг
долен скрипец - разгъване на въже над глава: 15 х 10 10 10 5 кг

Трисетите за бицепс и трицепс ги правих в суперсерии.

20 мин пътека, наклон, ходене, пулс 140-147

Това заслужава отделен пост в моя дневник.

Тази вечер ще пия вино! :D
Да видите, че и аз съм човек. И аз имам нужда от ресвератрол!

Наздраве! Не мога да кажа, че обичам всички, но определено мога да кажа, че голяма част от вас са хубави хора!
И аз... такова... много ви уважавам! :)

500 г свинско, към 3 кг тиквички (като са изпечени и не усещаш теглото :D), 60 г слънчогледов тахан (може и мааалко повече, но за сметка на това нямам друга мазнина днес), 2 парчета гречков кекс с банани, кафе, ябълка

В Ботевград съм си и съм се разпльокнала от кеф - пълен релакс за тяло и ум. :) На центъра имаше празнична програма, но аз не стоях, само минах транзитно.

Мускулната треска на краката ми е доста гаднярска - беше ми трудно да отида до магазина (на края на града, около 20 мин в едната посока) :D Ти искаш да ходиш, те не слушат.. :)

Сигурна ли си, че краката не слушат заради мускулната треска... щото виждам няк’во вино има предната вечер :D :D :D
пп: шегичка

Ти се шегуваш, но всъщност не е невъзможно! Толкова съм загубила тренинг, че от 2 такива чашки ми се замайва погледът. :D Но вчера определено си беше от тренировката.

Менюто днес: 460 г пилешко, 2-3 бр айсберг, царевичен кекс, 30 мл мазнина. Може би ще има и 80г натурален шоколад със стевия.
Вчера хапнах повече тахан от предвиденото, но да кажем, че таханът е моята бира и поради тази причина е рядкост (вече) - умишлено се старая да няма запаси у нас. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.05.15 08:15.

10.05.15
08:34

Гледам, че ееееееей там, много нагоре си споменала, че си с ниско кръвно и доближаващи се граници - как се справяш с него? И аз съм с такова по наследство и съня ме хваща във всякакви мега неподходящи моменти, ежедневно.

http://www.bb-team.org/articles/4886_nisko-kruvno-naliagane

Да си призная - нищо особено не правя. При мен не е ежедневие и нямам притеснителнш симптоми.
Пия много вода, а когато ми се случи такова заспиване на масата, се извинявам и се оттеглям да спя. За щастие се е случвало, когато съм била при близки приятели.
Заспивам при 90/70.
Нямам никакви други оплаквания или поводи за притеснение и търсене на лекарска намеса. Надявам се така да си остане.
Пия много вода и тъй като доста често съм права, гледам и да си полягам също толкова често. :) :) :)

10.05.15
09:16

И аз от време на време имам ниско кръвно, но нищо не усещам. По принцип е нормално 110-120 на 80-70. На преглед при личната през февруари сутринта ми измери доста внимателно 90/60, а уж бях супер стегната и стресирана в момента и грам не усещах заспиване или замайване. Странна работа.

10.05.15
09:51

Моето “нормално” е 90/60, никога не съм мерила повече, само ми се приближават границите, когато ми стане наистина зле - главоболие, замайване, припадам си от време на време, спя по 10 часа без никакъв проблем... :D Надявах се от тук да излезе някакъв неизпробван лек, ама явно моите проблеми са по-сериозни. Благодаря за статията, чела съм я, за това започнах да се занимавам с йога и да се опитвам да включвам витамини от B групата, за сега нямат особено влияние, надявам се след време да се подобрят нещата.

10.05.15
10:11

Юху, аз също съм с ниско кървно по наследство. Често ми мерят кръвното 70-75 на 40-45, рабира се има и моменти с 90 на 60, но често ме питат как ходя по улицата с това кръвно, като го премерят. Единствено, еединствено по време на бременността се беше нормализирало, та беше станало 110 на 80, дори 120 на 90. Сравнително често съм припадала в пубертета, и, както казах, е наследствено, но пък не го усещам сега, смисъл - чуствам се чудесно, макар да ми причернява понякога. Голям купон! След като съм родила, не са ми го мерили, но ще направя това тия дни, интересно дали има промяна.

10.05.15
11:08

Значи след пубертета, все пак, спря да припадаш? Супер! Има надежда! :D Писна ми да стресирам хората...

Месец 5. Седмица 4/24

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем –2 упр по 3 серии (V преси и повдигане на прави крака от вис)

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х  65 60 60 60 кг
гребане с крив лост, подхват, хоризонтален торс: 8 х лост + 30 кг (38 е всичко предполагам)
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 40 кг (друг уред е, стандартният беше със скъсано въже)

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 55 55 кг
пулдаун: 8 х 40 кг
хиперекстензии с тежест: 15 х 30 кг

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 64 60 60 60 кг
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 25 25 кг

20 мин пътека, пулс 148

Храна: 500 г патешки гърди в йенско стъкло на бавен огън, 2.5 кг краставици, 250 г домати, магданоз, 100 г оризовки, коприва с ориз - 2 паници, 40 мл оризово олио, какао

Новото мото в живота ми!
Моят пътеводител!
ИСТИНАТА!

If it doesn’t make muscles then it doesn’t make sense!

Благодаря на Херцога за това откритие и извор на щастието ми!

Прикачвам и оригиналната картинка, която ме вдъхнови. Може би нарочно е с граматическа грешка, но аз искам при мен всичко да е перфектно! :D
Също така искам да кажа, че един ден ще имам потник с този надпис и сега ще спя спокойно, защото всички знаете, че това ще е моят патент!

Лека нощ! :) :) ((((((((((((((((((((((((:

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.05.15 21:29.

Ама и със СТ Флечър ли на него? :)

11.05.15
21:40

И след като го копираш от някого, как точно ще е твоят патент? :D (devil)

Мислех само текст, без него.... но като се замисля... той си е образ. :D

Боби, патент ще е тази мисъл върху потник (и то ръчно рисуван), а не самата мисъл. :D Какво ми разваляш кефа сега? Не си мисли, че не съм видяла какво пиеш днес! :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.05.15 21:42.

Теди Илиева

11.05.15
21:46

Ми, става за мото, обаче на мен най-много ми харесва девиза на Шер: If you don’t like what you see, change it!  :D :D :D

11.05.15
21:50

казано от Вероника Налбатска на 11.05.15, 21:41:

Мислех само текст, без него.... но като се замисля... той си е образ. :D

Боби, патент ще е тази мисъл върху потник (и то ръчно рисуван), а не самата мисъл. :D Какво ми разваляш кефа сега? Не си мисли, че не съм видяла какво пиеш днес! :)

И аз мисля да си направя потник с мото “Рънътъ прай бурбътъ”, ама не мога да си намеря подходяща снимка все още. ;)

И не измествай темата - не е бира... вече. :D

П. П. Хаха, нова страница и то с какво мнение само! :D Пожелавам ти не само потник да си направиш, ами да го носиш и да му се радваш, че и да въплътиш мотото в реалността. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.05.15 21:51.

Благодаря ти!
Така ще бъде! Няма ли мускули - не ме търсете. :) И ако още някой ми пише как да си намали обиколката на бедрата, ще му (й) пращам снимки на моите!

Боби, аз мога да ти нарисувам картинка, ако имаш нещо в главата, но ще стане от юни месец нататък, че сега е лууудница. :) Обмисли го, ще я направя с таблета и директно ще я дадеш да ти я отпечатат някъде.

Окончателно: лека нощ! Спете и растете!

/Не ми обръщайте внимание. Във фаза съм и разпускам след няколко часа съсредоточена работа. ;:D/

11.05.15
22:02

казано от Вероника Налбатска на 11.05.15, 22:00:

Боби, аз мога да ти нарисувам картинка, ако имаш нещо в главата, но ще стане от юни месец нататък, че сега е лууудница. :) Обмисли го, ще я направя с таблета и директно ще я дадеш да ти я отпечатат някъде.

Ъъъ, стилизиран цикъл на Кребс? :D

Май и на мен ми е време да спирам с интернета за днес. ;) Както и с други работи... Лека нощ!

казано от Вероника Налбатска на 11.05.15, 22:00:

Боби, аз мога да ти нарисувам картинка, ако имаш нещо в главата, но ще стане от юни месец нататък, че сега е лууудница. :) Обмисли го, ще я направя с таблета и директно ще я дадеш да ти я отпечатат някъде./

Сега да не завалят поръчки от бб-тиймъри да им рисуваш по нещо :)

Мнението беше редактирано от Иван Благов на 11.05.15 22:24.

Малко ли рисувам за bb-team-ъри в статиите? :) :) :)

12.05.15
09:18

казано от Boby_ на 11.05.15, 22:02:

Ъъъ, стилизиран цикъл на Кребс? :D

То майтап,ама наскоро имаше конкурс „Дишането – основен жизнен процес на биологичните системи”-та там децата така бяха онагледили цикъла на Кребс,че декана на биологическия факултет се дивеше на оригиналния подход и схема...а после като разбра,че въпросните деца са от спортното съвсем се изцъкли...

Мнението беше редактирано от nervak на 12.05.15 09:41.

Месец 5. Седмица 4/24

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии, повдигане на прави крака от лег

Гърди 4
кръга от:
лег с щанга: 4 х 50 50 46 46 кг
флор преса с дъмбели от глутеус мост: 8 х 20 18 18 16 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 8 8 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 56 54 54 54 кг доб.
лицеви опори от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 7 7 6 6 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 54 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х

10 мин пътека

Храна: кюфтета от мляно телешко (520 г) и зеленчуци (250 г - царевица, грах, морков); хляб от 120 г брашно от нахут и кокосово мляко; 40 мл олио гроздови семки, 1 глава карфиол на пара, 50 г суров десерт с какаови зърна, кафе с вкус на лешник

Днес мислех, че няма да стане добра тренировка и правих планове поне да задържа тежестите от предишната. Не съм в добра кондиция обаче стана точно обратното - имах си сила и концентрация.
Флор пресата с 2х20 кг дъмбели ме изненада и много се кефя. :)

Хубав ден на всички!

Днес трябваше да плувам за първи път от няколко седмици насам, но не ми се получи.
Имах доста стресова ситуация на басейна, която ми отне около 50 минути повече.
Така е трябвало да се случи.

Храна: 500 г свинско, 2 парчета кекс от гречка с много ябълки и канела, 40 мл олио, 1 глава бяло зеле, какао. Вероятно ще пия и доза протеин, каквато добавих и снощи, тъй като рЕзко огладнЕх.

Сега ще се опитам да релаксирам, защото цялата треперя.

Хубав ден на всички и бъдете яки, защото нищо друго няма смисъл. :DDDDDDd

13.05.15
15:13

казано от Вероника Налбатска на 13.05.15, 14:27:

Сега ще се опитам да релаксирам, защото цялата треперя.

Пий една бира от мен за разпускане на нервната система. Помага. ;)

Да не се е опитала да се удави някоя от твоите подопечени?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.05.15 15:14.

Доста тежък случаи на МС имах, но няма да изпадам в подробности, тъй като не смятам, че е редно заради самия човек.

Не се е стигало до давене. Аз съм готова да скачам във всеки един момент и нямам право да изпускам от поглед никой. Ако ми се ходи до тоалетна - стискам. :D

Нямам бира, имам само ракия, но след абитуриентския бал нещо не мога да пия. Май ще го ударя на хапване. :)))))

казано от Kris Svilenov на 13.05.15, 16:10:

@Вероника - не си грозна девойка, но не знам защо ми се заяждаш без причина...

Дали някой е грозен или красив - това е нещо толкова субективно и едва ли е предмет на разговор тук. :)

1. Не се заяждам;
2. Ако си сметнал действията и изказванията ми за заяждане, добре, но това не е без причина:

- С първия си акаунт ти нямаше мнение, което да не беше спам или обида. Имаше предупреждение от страна на нашия екип, но ти не промени държанието си и се наложи да вземем мерки.
- С втория си (настоящ) акаунт също имаш моменти, в които нарушаваш условията за ползване на форума: спам, директни обиди (лично съм трила такива мнения), мнения с нецензурни изрази (отново лично аз съм трила). Предупреждавах те, модерирах ти мнения, показах ти препратка с условията ни, но ти така и не се съобрази с тях. В момента си играеш с огъна. Това не е заяждане - тук има правила и държим на тях.

Въпреки че това е личният ми дневник, ти отново идваш и се включваш с коментар, който минава в графата “спам”. Ако имаш оплаквания спрямо действията ми или искаш да ми кажеш нещо лично, използвай опцията “лични съобщения”.
Тук не е мястото.

Значиии, Боби, алкохол не пих, но:

- хапнах изостанало парченце от кекса вчера (Росен не го искаше, а храна не бива да се хвърля)
- пих голяма чаша смути от банан и грейпфрут
- рисувах

Добре съм! :D
Като почне Мастър Шеф след малко ще съм фантастично!

13.05.15
21:18

казано от Вероника Налбатска на 13.05.15, 20:59:

Значиии, Боби, алкохол не пих...

Важното е да се чувстваш добре. :) Една бира в повече мога и аз да пия вместо теб. ;) Само че ще е с Топ Гиър, не с готвачите. :)

казано от Вероника Налбатска на 13.05.15, 20:59:

- хапнах изостанало парченце от кекса вчера (Росен не го искаше, а храна не бива да се хвърля)

“Жена отива на диетолог заради свръх тегло. Той я пита:
- Като остане храна от децата дояждате ли?
- Дояждам.
- Като остане храна от мъжа ви - дояждате ли?
- Дояждам.
- За да не се развали нещо, дояждате ли?
- Дояждам.
- Госпожо, според мен трябва да си вземете прасе.
- Аааа, не!!! Смески няма да дояждам!”

Не можах да се сдържа, Ронииии! (hug)

“Тя не беше дебела. Просто в корема си вместо пеперуди имаше прасе...” :)

Месец 5. Седмица 4/24

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -3 серии на машина с тежест

Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 44 40 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 15 15 15 кг

4 кръга от:
Лег преса: 4 х 200 кг доб. с бавна негативна
Лег екстензия: 8 х 30 35 35 30 кг
Сиси клек без уред: 15х

Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг доб.
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 30 кг доб.
Абдуктор: 15 х всимки плочки

4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 170 кг доб.
клек плие с дъмбел: 8 х 34 кг
Магарешки ритници на уред за хиперекстензии: 15 х

Без кардио

Храна: 460 г пилешко от бут, 500г сварени и намачкани картофи с индийско орехче, 30 мл мазнина, 2 бр айсберг, 50 г шоколад, кафе

Дойде ми! На 38ми ден, което за мен е голям прогрес.

Друго интересно няма.... освен, че с един колега правихме партия за поръчка на брашно от гречка и ни излезе по 4.50 лв за 500 г, защото взехме голямо количество..а иначе в Кауфланд последно беше близо 7 лв за 500 г. Имам 3 кг - ще ни стигне за 24 дни и общо 6 бр кекс. ;)

Месец 5. Седмица 4/24

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 4 серии коси коремни с тежест (странични наклони)

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели от седеж и вертикална облегалка: 4 х 16 14 14 14 кг на ръка
вертолет с дъмбели: 8 х 12 кг на ръка
странично разтваряне от наклон напред за задно рамо, от седеж: 15 х 4 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 9 7 7 кг на ръка
задно рамо с дискове - вертолет отзад: 15 х  5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 кг на ръка
Долен скрипец с прав лост: 8 х 30 30 25 25 кг
чуково с дъмбели: 15 х4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
горен скрипец с прав лост: 4 х 45 45 45 40 кг
Горен скрипец - V ръкохватка: 8 х 15 кг
кик бек със задържане и завъртане на ръцете: 15 х 2 кг на ръка

Храна: 560 г пъстърва (с глави и кости), 2.100 кг краставици, 130 г екструдирани царевични блокчета, 50 мл мазнина, какао, шепа сурови слънчогледови семки. Най-вероятно ще добавя и някакво смути със зелении, да ми запълва, че съм много гладна, а не искам да прекалявам с други неща. :)

Другата седмица ще е deloading. Смятам да понаправя повече кардио (за сметка на тази), да имам 2 силови с цялото тяло и да имам 2 пъти плуване. Ноо.. ще решавам в движение. :)

Хубав уикенд на всички!

Почивен ден. :)

Храна: 500 г телешко (пишеше, че е телешко, но на вид и консистенция си прилича на дърто говедо; все пак успяхме да го направим крехко и вкусно в йенското стъкло); варен бял ориз с коприва (2 паници), 1.5 кг тиквички, 1 бр айсберг, олио от гроздови семки - към 60 мл, 80 г шоколад със стевия, суров десерт, смути от 1/2 банан и 2 бр кивита.

Добре се поглезих. :)

Сутринта станах много рано, но реших да не си доспивам, а да свърша нещо полезно на компютъра. Седнах и започнах да творя за поредицата ”Научи се да готвиш” и точно, когато стана най-интересно, компютърът ми каза “сестро, сега ще се обновявам и трябва да рестартирам”... Рестартира се, стигна до 100% обновление и... заби. Реших да не пипам нищо, защото не разбирам и да изчакам брат ми да се събуди и да ми помогне. Да, но съм заспала... събудих се след около 2 часа и лаптопът така си и седеше на 100%. Престраших се да го изключа и включа пак и...... се оправи. Много съм глупава значииии! :)
Успях да наваксам и се успокоих.

Друго интересно: излизах да си изхвърля боклука и да на пазарувам. Отивам към контейнера и бам - той липсва! Няма го! Оглеждам се наоколо и какво да видя: контейнерът се намира пред един от входовете на блока - една жена си го беше прекарала там и си изхвърляше боклуците. Става въпрос за 50 м разстояние! Никога няма да направя такова нещо... :D Много се смях.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.05.15 19:52.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1