Дневникът на V :]

Прескочи до:
Ая Палачинкова

04.11.15
19:20

Въъъй какъв бедър (blush)

Стабиляга е, нали? :D
(muscle)

казано от Ая Палачинкова на 04.11.15, 19:20:

Въъъй какъв бедър (blush)

После да не чувам, че твоите били големи ;). Рони, стабиляга са си и то доста :).

Мнението беше редактирано от Иван Благов на 04.11.15 19:47.

Да можехте да ги видите преди и след днешната тренировка... :D Добре, че съм с анцуг и ще е лесно обуването после.

Месец 10. Седмица 3/49

Трен 3. Квадрицепси, глутеуси, аддуктори

корем 3 серии на машина с тежести

квадрицепси

4 кръга от:
Клек на гръб: 4 х  80 80 80 74 кг
екстензии: 8 х 40 40 40 35 кг
сиси клек собствено тегло и без уред: 15 х

4 кръга:
Екстензии: 4 х 60 60 55 55 кг
клек гръб: 8 х 60 кг
аддуктор: 15 х всички плочки

глутеус

4 кръга от:
Глутеус мост: 4 х 120 кг
клек широк разкрач: 8 х 60 60 50 50 кг (без разгъване горе)
Обратни хиперекстензии: 15 х

4 кръга от:
Pull through: 4 x 50 кг със задържане
клек широк разкрач: 8 х 50 50 40 40 кг
абдуктор: 15 х всички плочки

20 мин пътека

Днес бях изцяло сама в залата! Е това ако не беше знак да клякам, те па на. :D

Храна:
500 г свинско
паничка варени ориз и коприва (от градините на село)
100 г оризовки
20 мл мазнина
2.5 кг краставици
50 г суров десерт с какаови зърна
1 домашна курабия (около 20 г)

Месец 10. Седмица 3/49

Тренировка 4: рамене, бицепси, трицепси

Корем: по 3 серии за косите с тежест (около 20 кг)

Рамене

4 кръга от:
раменна преса с дъмбели от стоеж: 4 х 15 кг на ръка
разтваряне встрани с дъмбели: 8 х 9 кг на ръка
разтваряне встрани от наклон напред: 15 х 5 кг на ръка

4 кръга от:
повдигане на диск отпред: 4 х 20 15 15 15 кг
вертолет: 8 х 30 кг
вертолет отзад с дискове: 15 х 5 кг на ръка

Бицепси
4 кръга от:
сгъване с лост от стоеж: 4 х 22 22 20 20 кг
сгъване с дъмбели: 8 х 7 кг на ръка
чуково: 15 х 5 5 4 4 кг на ръка

Трицепси:
лег тесен хват: 4 х 44 46 46 44 кг
горен скрипец прав лост: 8 х 35 35 30 30 кг
горен скрипец въже: 15 х 15 10 10 10 кг

Без кардио

Храна:

550 г пилешко филе с мащерка
1 парче сладък кекс от: царевично брашно, протеин с вкус бисквитки и крем, предварително накиснати във вода чиа семена, кокосово мляко, стевия, ванилия, лимон
много зелени и червени чушки
какао, джинджифил

Днес ще е изключително динамичен ден, защото трябва да ида на контролен преглед при лекар в друг град, след което да се върна в София, защото вечерта съм се записала на една кулинарна работилница за сурови десерти.
Буквално двата ангажимента се застъпват, пътят в едната посока ми е час и половина... не знам колко ще се забавя при лекаря и т.н.
Път време няма, но се надявам всичко да се нареди и да не закъснея за работилницата.
Предполагам, че ще има още нещо към храната.

Поради всички тези обстоятелства тренирах в една зала в Надежда - за първи път ходя там, свърши ми работа за тренировката. В началото малко бях като тресната, докато се ориентирам в обстановката и докато намеря всички дъмбели и гирички (и ги разгадая колко килограма са). Добре се получи и съм доволна.
Утре мога да понаправя домашно кардио. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.11.15 10:59.

06.11.15
14:34

Гледах за работилницата днес по “На кафе” и толкова много ми се прииска да отида, но съм втора смяна :( Да споделиш после някой интересни рецепти (sun) (F)

Беше много яко!
Закъснях с 10 минути от първоначалния час, но всички все още се събираха, така че всъщност отидох точно навреме! :)

Суровите десерти не са нещо непознато за мен - експериментирам си у нас на принципа проба-грешка. Не съм гледала съвети в интернет или нещо подобно.
За първи път присъствам на специална работилница за такива неща и беше много полезно. Повечето от нещата ги знаех, но научих и много нови хитринки. /Определено ще дебна за още такива събития. :)/

Например, че ако искаме по-твърд крем за кошнички, който да се нанася с пош, е добре да се ползва кокосов крем, който е много твърд и може да се стопи на водна баня.
-> Кокосов крем, кашу, подсладител, сок от лимон (за да не потъмнее) и имаме чудесна основа за крем.
След това можем да си гo оцветим. Показаха ни:
- зелен цвят - спирулина
- розов цвят - с малини

Правихме кошнички с въпросния крем и бонбони на принципа на фурми и ядки + вкусове (канела, портокал).
Имаше много неща за дегустиране - предварително приготвени + тези неща, в които участвахме и ние. Бяха се постарали много!

Прилагам снимка на кошничките, която снимка я взех от фейсбук страницата на събитието (Кулинарна работилница за здравословна и жива храна V, организирана от Био супермаркет Спирала и Rawlly).

Също така ще сложа и линкове към някои рецепти, които съм си измислила аз:
Сурови бонбони с рожково брашно и слънчогледов тахан
Бонбонка от Ронка
Шоколадово-протеиново-мазнинно блокче
Слънчеви хапки

ПП: А, ДА! Добавям към менюто 2 кошнички (една със спирулина и 1 с малина), 3 бонбона (около 60 г всички), 2 бр бонбони от суров шоколад (малки са бонбоните, двата са около 10 г), 1 брауни с банан

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.11.15 23:31.

Днес: почивен ден

Храна: 2 пъстърви на скара
каша от нахут
зелени чушки и патладжани
30 мл мазнина
1 чаша оризово мляко
джинджифил
лимони
пчелен прашец
ударни дози витамин Ц

Май си се разболявам, но ще видим. Все пак взех разни допълнителни мерки. Имам съмнение, че е алергията към хлор - тя протича много сходно при мен (с хрема и кихане), но никога не се знае.

За всеки случай ограничавам контактите с хора, за да не заразя някой, ако наистина съм настинала.

Ще си седя вкъщи, ще погледам малко филмчета, че ми е криво и отпаднало, а после ще поработя, защото определено има какво да се свърши на компютъра.
:)

“Open sesame”

Снимката е жестока! (rock)

Имах един период, в който снимах доста. Съвсем любителски и без наличието на добра техника, но бяха хубави времена. :)

И днес почивен, оставам си вкъщи.

Храна:
500 г свинско бон филе с куркума
40 г (сурово състояние) спагети от гречка и сладки картофи, овкусени с морска сол, куркума и оризово олио
към 2 кг бяло зеле
80 г шоколад със стевия
лимони, джинджифил, пчелен прашец

“Keeper of the sky”

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.11.15 13:39.

Храна:

500 г мляно телешко на кюфтета с морска сол, кимион и черен пипер
1 паница киноа
2 бр айсберг
2 бр печени патладжани
20 мл мазнина
400 г печени ябълки с цейлонска канела
лимон, джинджифил, пчелен прашец

И днес си останах у дома, не ходих на работа. Прецених, че 3 дни вкъщи ще ми дойдат добре, за да се оправя напълно, а не да се влача 7-10 дни с хрема и отпадналост.
По принцип рядко настивам, а когато се случи, преминава бързо. Сега обаче съвпадна с лек емоционален срив, което може би си каза думата.
Липсва ми движението, искам си тренировките и дори привечер мога да понаправя домашно кардио - ей така, да раздвижа кръвта. Надявам се, че утре вече ще съм добре за обичайния си начин на живот. :)

Оставането вкъщи днес беше след дълго колебание, но се оказа, че е за добро - тази сутрин е станала голяма катастрофа между трамваи номер 6 и 7, а 7 е моят трамвай, с който ходя на работа.

Месец 10. Седмица 4/50

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии на машина с тежести

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 65* 62 60 кг
чукчета: 8 х 66 66 64 62 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 42 40 40 37 кг

*три повторения и половина

4 кръга от:
Дърпане на машина (верт.) с тесен успореден хват: 4 х 50 кг добавени с много бавна негативна
Гребане с крив лост и торс максимално приведен напред (близо до хоризонтала): 8 х лост + 30 30 30 26 кг (лостът мисля, че е 8 кг)
Супермен:15 х

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
бедрено сгъване от лицев лег: 8 х 40 40 35 35 кг
румънска тяга с дъмбели: 15 х 44 кг (2х22кг) 40 40 40 кг (2х20кг)

20 мин пътека

храна:
500 г пилешки гърди с мащерка
350 г картофи на фурна
много броколи на пара
кафе

Еййй... друго си е да се раздвижи човек! :D

Част от нашата водна аеробика. :)
Ето това правим на басейните. (nlove5)

Видеото е 3 минутки и представлява сборни моменти от мастър класа ни по водна аеробика (който беше 60 мин).

Месец 10. Седмица 4/50

Трен 2 - гърди и прасец

корем: 3 серии на земя, свити крака

Гърди

4 кръга от:
Лег: 4 х 52 50 48 46 кг
лицеви: 8 х
Полулег: 15 х 12 12 10 9 кг на ръка

4 кръга от:
Полулег: 4 х 18 18 16 16 кг на ръка
лег с дъмбели: 8 х 16 16 14 14 кг на ръка
флайс: 15 х 8 7 7 7 кг на ръка

Прасци:

Едностранно:
3 смесени серии от лег преса + повдигане от стоеж (8-10 повт)

Двустранно: 3 серии лег преса, с много малка почивка между тях

20 мин пътека

Храна:
2 пъстърви на скара
100 г оризовки (надробени и поляти с 20 мл мазнина)
1 бр китайско зеле и1 кг моркови на пара
какао
1 с.л. кокосово мляко
кафе

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.11.15 14:57.

Месец 10. Седмица 4/50

Трен 3 - квадрицепси, аддуктори, глутеус

корем 3 серии повдигане на прави крака от вис

Квадрицепси

4 кръга от:
Едностранно (трисет с десен - трисет с ляв и така до достигането на 4 трисета за всеки крак)
БГ клек: 4 х 40 кг (2х20)
Екстензия: 8 х 15 кг
статични напади: 15 х 20 кг (2 х 10)

4 кръга от:
Хакен клек: 4 х 100 кг добавени
екстензия: 8 х 40 40 40 35 кг
аддуктор: 15 х всички плочки

Глутеус (умишлено по-леко и без трисети):
Хакен клек едностранно: 3 х 8-10 на крак без добавена тежест и с бавна негативна
обратни хиперекстензии: 3 х 15 - с 5 секунди задържане горе
добро утро: 3 х 20 х 20 кг
абдуктор: 3 х 20 всички плочки

Без кардио

Храна:
500 г свинско с черен пипер
2 парчета кекс от: брашно от просо, пасирани банани, стевия, ванилия
2.5 кг тиквички във фурна с мащерка
1/2 китайско зеле на пара
50 г суров десерт с какао

Вчера опитах кокосова паста - вълшебство! От снощи и тази сутрин имам общо 3 ч.л. Фирмата е Белун, но според мен всяка натурална кокосова паста ще е яка, независимо от марката. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.11.15 15:41.

казано от Вероника Налбатска на 10.11.15, 22:45:

Част от нашата водна аеробика. :)

Мноу яко!!!

П.с. На Десо също му харесва, де, но ме домързя да сменя профила :D

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 12.11.15 19:53.

И ти, и Деско сте добре дошли! :* Ще ви направя състезание между двамата и ти ще го спечелиш. :D

Даа... и аз много си обичам заниманията. Всичките! :)

Месец 10. Седмица 4/50

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – по 3 серии за косите на уред за хиперекст.

Рамо

4 кръга от:
раменна преса с дъмбели: 4 х 16 14 14 14 кг на ръка, седеж и вертикална облегалка
Разтваряне встрани стоеж: 8 х 9 9 8 8 кг на ръка
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 5 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
задно рамо с дъмбели от наклон напред: 8х8 кг на ръка
разтваряне встрани стоеж: 15 х 6 5 5 5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от стоеж: 4 х 12 10 10 10 кг на ръка
скотово с крив лост: 8 х лост + 16 14 14 12 кг
чуково с дъмбели: 15 х 5 4 4 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
верт. скр. прав лост: 4 х 50 45 45 45 кг (50 са всички плочки на скрипеца)
Лицеви със събрани длани: 8 х
Горен скр, V: 15 x 15 10 10 10 кг

20 мин ходене, пътека

храна:
500 г пилешко бон филе с куркума
400 г сладки картофи на фурна + цейлонска канела
3 бр айсберг
30 мл мазнина
какао, чиа, джинджифил, пчелен прашец

Редакция: добавям и кестени (около 20 бр, варени - обожавам) + чай (смес от зелен чай, праскова и разни други аромати)

Колко е яко усещането, че ще експлоадираш от мускули и мощ. :D :D :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.11.15 19:15.

Розов Колман, луд Колман. :D

Петък 13-ти беше не черен, а розово-цикламен при мен!
С това отбелязвам приключването на месец 10 по програмата, а утре ще се постарая да има сравнителни снимки и редовния отчет на всеки 2 месеца. :)

Обобщение след 10 месеца по “тежко-средно-леко”

Направих си снимките, но пък нещо картата на фотоапарата се е прецакала и не иска да се отвори на лаптопа - той изобщо не я засича, когато я сложа в слота.
Преди време също се случи нещо подобно, но след рестартиране на лаптопа се оправи, а сега не иска. Доста зле съм технично и едва ли ще мога да се справя сама.
Евентуално, ако някой ден брат ми поръчка, ще редактирам този пост и ще добавя снимки и колажи. :)

Доволна съм от резултата и си продължавам по обичайната схема. :)

Талията ми е 72 см (преди 2 месеца беше 74 см), а ханшът не е мръднал - 99 см.
Дясното ми бедро е 63 см, лявото - 61.5.
Десен прасец - 42 см.
Бицепсите не са мръднали на обиколка, но са по-добре оформени; гърбът се е разширил още, но визуално - не съм мерила колко точно (или по-скоро това е резултат от по-малката талия и промененото съотношение).

Килограми от вчера - 73-74 (с дрехи).

Силата навсякъде се е покачила малко, като най-накрая и раменете дръпнаха повече. Слаб прогрес има при гърдите в силово отношение, но все пак има прогрес, което ме радва, защото е трудно да се стараеш да поддържаш/леко да сваляш тегло пък и успоредно с това да не ти пада силата. :D Няма как да имам всичко. Е, има, но не искам. :D

Слагам една снимка, направена с телефона, но е трудно да го закрепя (нямам стойка), а и вече не ми се занимаваше да правя всичко останало. Вярвам, че рано или късно ще успея да прехвърля първите снимки. :D

Редакция: снимките са тук. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.11.15 21:06.

14.11.15
12:31

Верка, защо си играеш да вадиш картата ? Апарата няма ли USB порт :P
Дори да нямаш кабел към апарата, вече всичко е универсално и този от телефона би ти свършил същата работа :)

Има опция за свързване с компютър, имам и кабел обаче като свържа апарата с компютъра, не се отварят снимки, а някакви странни файлове.
Намерих кутията на апарата и дискове за инсталиране - оказа се, че мога да видя снимките на компютъра, ако съм инсталирала една програма от диска. Но тя пък не иска да тръгне на моя уиндоус, а познанията ми наистина са нулеви и рискувах вече да се изнервя на максимум. :D :D :D
__

Ще използвам да си напиша храната за днес:
херинга - филе от 4 рибки
1 парче кекс от: царевично брашно, протеин с вкус бисквитки и крем, стевия, цитрус, олио от гроздови семки
карфиол на пара (ще добавя и някакви други зеленчуци)
безкофеиново кафе
зелен чай с праскова

Почивен ден. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.11.15 13:10.

14.11.15
13:23

Да не би случайно снимките да са в .raw формат, щом иска специална прогрАма за да ги отвори. Обикновено в дисковете има точно такива (nfun)

Както и да е, не се мъчи. . . да си косиш нервите само :D

На картата отстрани има едно копченце, което се цъка нагоре и надолу, за да се заключва.  Ако компа не ти я засича, бих проверила първо копченцето...

Картата не беше lock-ната, но успях да ги сваля! На друг компютър, защото моят уиндоус е по-нова версия, несъвместима с апарата ми.

Направих колажи спрямо началото на програмата, защото заедно с разтоварващите седмици си е станало направо 1 година вече. :)

15.11.15
13:09

Първата снимка казва всичко, а именно коремът се е прибрал много, без да загубиш маса където и да било. :) Продължавай в същия дух!

15.11.15
13:20

Просто няма нужда от коментар, напредъкът е видим. Торсът, ръцете, всичко е по- прибрано,  изчистено и оформено. Бедрата са ВЕЛИКОЛЕПНИ! (heavy breating) Преди година пак изглеждаше изключително и все така ти се възхищавах, но с всеки месец вадиш все по-добра  и по-добра своя версия, много приятно е човек да те следи.

(само тази разлика във осветлението ми боде очите :) умишлена ли е?)

15.11.15
14:10

Много ме кефи бедрото! Поизчистила си доста мазнините. Колко процента си в момента?

Благодаря ви!
Да, разликата е най-видима в корема. При другите мускулни групи не се личи на снимките, но наживо има разлика. Щом и Росен я забелязва, където всеки ден се гледаме. Но по-важното Боби го отбеляза - не съм загубила активно тегло, което е важно за мен. :D

Кобре, откакто тренирам с тежести (2009) краката ми чак сега придобиват вида, за който работя. Те са ми силна група откъм мускулна маса, но тегави за изчистване. А и нали все гледам да не си причинявам много стрес.

За някои хора може да не изглежда голям прогресът за 1 година, но за мен не е така, защото не го правя въпреки здравето си и за разлика от преди години сега няма крайности и йо-йо ефекти. Пък и все пак съм натурално тренираща - няма как да стават магии. Доволна съм много, защото открих себе си и ми е кеф да въвя по пътя си. :)

Зозо, нямам ниикаква идея колко процента мазнини съм. Може би е време да отида при Митака и да ме измери. :D Вероятно около 17.

Живи и здрави да сме, и в баланс. На всички желая. :)))
_____
Днес денят беше изцяло почивен - позволих си го и го прекарах с прекрасни хора.

Храната:
1 скумрия на скара
1/3 пъстърва на скара
100г свинско на бавен огън
варена гречка + грах + броколи на пара + сол, чесън на прах, чубрица + олио от гроздови семки
гъби на тиган (към 100г)
печени моркови, чушки и тиквички (към 300 г всичко)
броколи, карфиол с маслини (към 500-600 г)
2 бр айсберг
80 г шоколад със стевия
кафе

ПП: Кобре, не е умишлена разликата в светлината. Не знам защо се получи. Вероятно по различно време съм снимала или светлината навън е била различна. Не си спомням. И мен ме дразни, но така или иначе са просто протоколни снимки. :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 15.11.15 19:21.

Седмица 51 - разтоварваща

Планът е вторник и четвъртък да направя тренировки с тежести за цялото тяло, а понеделник, сряда и петък - както дойде. :D

Днес: кардиото на Рони (изкачване върху табуретка) - 30 мин

Храна
1 пъстърва на скара
200 г мляно телешко на кюфтета + сол, кимион, куркума, черен пипер
паничка варена киноа; с шарлан, сол и чесън на прах
2 кг тиквички във фурна с мащерка
500 г брюкселско зеле във фурна
500 г тиква (първо изпечена, а след това пасирана със стевия, малко нес кафе и какао)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.11.15 16:55.

Седмица 51 - разтоварваща

Тренировка с тежести 1

Горна част: суперсерии без почивки
Долна част: серии през около 20 сек.
Навсякъде на 2-3 повторения от отказа, като това го регулирах или с покачване на тежестта, или с бавна негативна фаза.

лег с дъмбели: 1х10х18 2х10х20 кг на ръка
гребане: 3х10х50 кг

полулег с дъмбели: 1х10х14 2х10х18 кг на ръка
вертикален скрипец, широк хват: 3х10х45 кг

раменни преси от седеж, вертикална облегалка: 3х10х10 кг на ръка
коремни преси на машина: 3 х 20 със задържане

разтваряне встрани от стоеж: 3х10х7 кг на ръка
V преси с 2 кг между стъпалата: 3х12

лег тесен хват: 3х10х30 кг
сгъване с щанга от стоеж: 3х10х14 кг

клек на гръб, high bar: 1x10x20,40 кг 3х10х60 кг

лег преса широк разкрач: 3х20 с 30 кг добавени и без разгъване на краката

бедрено сгъване лицев лег: 1х20х20 кг 2х15х25 кг

20 мин пътека, ходене с 2х1 кг гири, наклон

Храна:
500 г пилешко бон филе с куркума
100 г оризовки
30 мл мазнина (зехтин и шарлан)
1 зелка на пара
50 г суров десерт с какаови зърна и кашу
кафе с аромат на лешник

Правих си сандвичи от: оризовка, върху нея пласт зеле на пара с морска сол и зехтин, а отгоре малко от месото. Няколко такива сандвичи за закуска. :)

Тренировката стана много добре и си се поизморих, въпреки че е далеч от това, което обичайно правя с трисетите.

Доволен Колман. :D

Сряда е ден за плуване, но поради здравословни причини го отлагам за известно време.

Вместо това:

30 мин изкачване върху табуретка, с редуване по 5 повторения на всеки крак

Храна:
400 г свинско във фурна с морска сол и черен пипер
2 парчета кекс от: брашно от просо, пасирани банани, сок от пресен джинджифил, цейлонска канела, стевия, вода, олио от гроздови семки, сода, лимонена киселина
1.5 бр китайско зеле (част от него на пара, а другата - сурово)
20 мл мазнина
2 чаши топло какао с по 1 ч.л. кокосова паста

Тази песен дава много як ритъм на тренировките ми по водна аеробика и ми е влезнала в главата:

Седмица 51. Разтоварваща

Тренировка с тежести 2

Наблегнах на горната част и средно тежко, а долната - съвсем леко, колкото да раздвижа.

Гръб, гърди, рамене и корем - в двусети.
Бицепс в суперсерии с трицепс.
Долната част - едностранно.

Вертикален скрипец, широк хват: 8х45 кг, 8х50, 8х55, 4х60+4х50+4х40 (дроп серия)
хоризонтален скрипец, успореден хват: 8х45, 8х40, 8х40, 4х40+4х30+4х20

лег: 8х40, 8х44, 6х44
полулег с дъмбели: 8х16, 6х16, 8х14 кг на ръка

раменни преси, седеж, вертикална облегалка: 2х8х12, 1х6х12 кг на ръка
разтваряне с дъмбели встрани, стоеж: 8х7 кг, 2х6х7 кг на ръка

долен скрипец прав лост: 3х12х20 кг
горен скрипец, въже: 3х12х20

коремни преси със свити крака + 10 кг диск: 3х15
вдигане на крака от лег до позиция свещ: 3х15

лег екстензия: 15х10 кг, 10х15 кг, 8х20 кг на крак

бг клек: 6х36, 10х32, 12х28 кг на крак

бедрено сгъване лицев лег: 2х10х15 кг 1х12х10 кг на крак

10 мин пътека

Храна:
1 пъстърва на скара
80 г свинско
50 г пуешко
100 г риба тон
доволно количество варени картофи - около 700 г(Росен ми беше оставил допълнително количество сутринта; каза, че през последните 3-4 месеца съм станала много яка и трябва да ям повече :D)
1.5 кг броколи на пара
половин глава китайско зеле
кафе с канела

Хоп! :)

Планът днес е малко неясен, защото следобед ще пътувам. Ако сместя физическа активност, ще добавя. Ако ли не - ще е утре.

Храната:
520 г мляно телешко на кюфтета с морска сол, куркума, черен пипер, чубрица
300 г печени сладки картофи, след което поръсени с цейлонска канела
7-8 бр оризовки
30 мл шарлан
айсберг
какао с 1 ч.л. чиа семена

Към добавките си добавям и Б12 под формата на капки за нос.

Спрях маслото от ферментирал черен дроб на треска, защото нещо не се спогодих с вкуса му.

Актуалният списък с добавките:
креатин монохидрат
витарго (неовкусени)
есенциални аминокиселини (неовкусени)
витамин Ц
витамин Д3
витамин Б12

Вчера не сместих физическа активност, но сместих още дооста храна. :)
В Ботевград се отваря черна дупка и апетитът е огромен. :)

Разбира се, без джънк.
Хапнах просо с ванилия, домашен мед, още оризовки, домашна лютеница, слънчогледови семки, шарлан. Дано отиде за мускулите тази храна. :D

Днес:

30 мин изкачване върху стол (на височина над коляното)

Храна:
500 г пилешки гърди
5 бр оризовки
2 глави карфиол на пара
салата от настъргани цвекло, моркови, ябълки, ряпа + копър и сурово слънчогледово семе
20 мл мазнина
кафе

Купих 2 кг прясно домашно телешко. Изключително крехко и вкусно, на много добра цена.

Взех от село картофи, ябълки и магданоз. Друго си е домашното, а и като знам колко се е грижила за тях баба ми... нещата придобиват друга стойност. :)

21.11.15
23:02

казано от Вероника Налбатска на 19.11.15, 15:30:

бг клек: 6х36, 10х32, 12х28 кг на крак

Рони, това с 36-килограмов дъмбел ли е на крак?

С общо 36 кг на крак, т.е. с два дъмбела по 18 кг. :)

21.11.15
23:10

Пак е много, но в първия момент си помислих с дъмбел 36 кг в ръка :) Мен така ме мори този бг клек.... Как успяваш да не залиташ? Ако съм без тежести или с малко кила, нямам проблем, но иначе.. направо имам чувство, че ще се контузя :(

Ами просто в бързината съм го записала така неясно.
Имала съм предвид, че посочените серии са били на всеки крак еднакви. Мноооооого, много вода трябва да изтече, за да стигна до 2х36 кг. :D

Никога не съм имала проблеми със залитания. Предполагам, че е въпрос до баланс и намиране на центъра на тежестта във всеки един момент - докато се нагласяш, докато правиш серията и т.н.
Вероятно и обувките имат значение и да ползваш цялото стъпало - не само пети, но и пръсти. Моите кецове са с равна подметка с една дебелина (и не много дебели), а при пръстите не са тесни - усещам, че и малките пръстчета + палци работят за баланс.

Леле.. сега се размечтах... 72 кг бг клек. Рано или късно! :D

22.11.15
00:40

Особено с дъмбели няма да ти е някакво кой знае какво предизвикателство ако не ти тежат да ги балансираш и да не те накривяват на някъде.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.11.15 00:40.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1