Дневникът на V :]

Прескочи до:
KA

23.10.15
10:39

Картината е хубава, на снимки малко трудно обаче се гледа, знаеш ..

Няма две мнения по въпроса. :)

Картината е супер, обаче баси рамото чУек ! (muscle)

23.10.15
12:06

Картината е чудесна и с любимото ми - винце :D A ти изглеждаш страхотно (F)

Благодаря ви!
Надъхвате ме да стана още по-голяма. :D

Месец 10. Седмица 1/47

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 3 серии коси коремни на уред за хиперекст.

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели: 4 х 14 кг на ръка, стоеж, бавна негативна
Разтв. встрани: 8 х 9 9 8 8 кг на ръка
Задно рамо с дъмбели от наклон напред, от седеж: 15 х 6 6 5 5 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
Вертолет с дъмбели: 8 х 14 14 12 12 кг на ръка
Вертолет отзад:: 15 х  6 5 5 5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с щанга от стоеж: 4 х 22 20 20 20 кг
скотово с крив лост: 8 х лост + 12 кг
чуково с дъмбели: 15 х 5 5 4 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:

Прав лост, горен скрипец: 4 х 45 45 45 40 кг
лицеви със събрани длани, от колене: 8 х
Горен скр, въже: 15 х 10 кг

Гръмнах!
Много бавна негативна фаза при пресата - може би най-контролираните ми серии до този момент.
Много напомпване и задоволяващо усещане. :D

20 мин пътека, ходене

След тренировка. :D

(и минус 4 литра задържана вода; просто се чувствам... себе си!)

Прическата кърти (wasntme)

Съвпадение с ваза зад мен. И Росен се поцепи от смях. :)

Почивен ден.

Храна:
400 г свинско бон филе на тиган (подправено със сол и кимион)
100 г оризовки (надробени и поляти с олио от гроздови семки; въглехидрати и мазнина в едно хранене за ужас на всички псевдотреньори)
1 кг брюкселско зеле на пара
1 кг патладжан във фурна
общо 30 мл мазнина
смути от 40 г джинджифил, 1 лимон, 200 мл мурсалски чай и стевия

Поработвам от нас и наваксвам със задачки. :)

Закуската ми:

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 24.10.15 19:00.

Втори почивен ден. :)

Храна:

400 г телешко (в йенско, бавен огън)
300 г (готово състояние) сварена и пасирана гречка, с какао и стевия
400 г чери домати
2 малки глави карфиол на пара
100 г шоколад със стевия и червени боровинки

Сутринта бяхме на рожден ден на кръщелника ми - става на 2 годинки. Много освежаващо ми подейства.
От обяд насам работя от нас; сега ще направя кратка почивка и после продължавам. Понякога си мечтая за двойно повече време в денонощието, но сигурно и тогава няма да ми стигне. :D

Хубава неделя на всички!

Да се похваля с моя Роско:

25.10.15
17:50

казано от Вероника Налбатска на 25.10.15, 15:53:

Да се похваля с моя Роско:

Тъкмо щях да кажа, че малко си се променила от последния път, когато те видях.

Хихихихих, Боби :D
————-
Месец 10. Седмица 2/48

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии на земя

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 62 62 60 кг
чукчета: 8 х 66 64 64 62 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 42 40 40 37 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 56 56 кг
пулдаун: 8 х 45 45 40 40 кг
хиперекстензии с тежест: 15 х 35 35 30 30 кг

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
бедрено сгъване от лицев лег: 8 х 40 40 35 35 кг
румънска тяга с дъмбели: 15 х 40 кт (2х20 кг)

20 мин пътека

Мега яко! Поникнаха ми крила и задните бедра са на камък. :D

Храна
500 г пилешки гърди
1 парче кекс от амарант, просо и какао
5 бр оризовки
много тиквички на фурна с мащерка
кафе
семена чиа
кокосово мляко

казано от Вероника Налбатска на 26.10.15, 15:15:

Мега яко! Поникнаха ми крила и задните бедра са на камък. :D

Не се стърпях да си ги щракна:
(muscle) (wasntme)

#ДаСиНарцисЗаДесетДниМесечно

26.10.15
22:02

Няма как да пропусна да те похваля отново !!  Много, много добри бедра Рони!! Много! Рамото и то се показва, а и даже и задното бедро си личи леко! :) :)

Имаш много хубави етно-чинии :D, а рамената ти наистина са страхотни.  Явно този план тежко средно леко наистина действа! Браво!

Благодаря ви!!!

За чиниите - обожавам такива съдове. Все още са ми малко, защото кухнята ни не е голяма, но един ден... :)

Т-С-Л при мен се отразява много добре като мускулна обработка, а пък и хранителният ми режим си е на ниво (спрямо моите си разбирания). Старая се да имам и дни с лек калориен дефицит (минус 400 калории), също толкова дни - неутрален, и чат-пат - положителен. Вече не ги засичам и броя, по усет е.
Но програмата... влюбена съм в нея.
Преди време, да е било на 5-6ти месец (аз пак бях в такива приповдигнати впечатления), Сашо се включи с нещо от сорта да почакам да стане година. Ето, че се приближавам към 12ти месец и резултатите все повече ме задоволяват. :D

При мен обаче голям проблем се оказва водната задръжка. Не толкова подкожните мазнини, колкото водата. Ето, че буквално за 1 ден олекнах с 4 кг - това се отрази уникално не само във визуално отношение, а и в самите ми движения. :)
Борим го и този проблем. Упорита съм, имам търпение  и вярвам, че един ден ще нормализирам напълно нещата.

Мисля, че всички сме засегнати от проблема със задържането на флуиди, ако намериш решение—моля, те, сподели!

27.10.15
10:04

казано от Вероника Налбатска на 27.10.15, 08:52:

При мен обаче голям проблем се оказва водната задръжка. Не толкова подкожните мазнини, колкото водата. Ето, че буквално за 1 ден олекнах с 4 кг - това се отрази уникално не само във визуално отношение, а и в самите ми движения. :)
Борим го и този проблем. Упорита съм, имам търпение  и вярвам, че един ден ще нормализирам напълно нещата.

И при мен имаше водни задръжки, от порядъка на 4-5 кг. преди МЦ. По едно време станаха постоянни - изобщо не се махаха, постоянно бях като в ПМС.Консултирах се с лекар и ми дадоха хомеопатични лекарства вместо хормонални (не ми понасят хормонални терапии с естроген или прогестерон) , които за мое учудване помогнаха веднага и за 4 месеца прием се оттървах от проблема. Последните години не съм мърдала повече от 1 до 2 кг. и то за ден-два преди МЦ.

В момента имам изписана друга хомеопатия за водните задръжки и ако не я взема вечер съм си прилично подута. По принцип съм доста скептично настроена към хомеопатичното лечение, но в тези два случая не мога да отрека положителното им въздействие и добрия резултат.

27.10.15
11:28

А как си определяш точно колко килограма водна задръжка имаш? Защото на мен това са ми го казвали само като бях веднъж на диетолог, но се качвах на по-специален кантар.

При мен е ясно от какво е причинена - дълги години тежък СПКЯ. Имам напредък в борбата, а съвсем скоро съм на профилактичен преглед, за да видим как се движа.

Кико, за съжаление дори и да открия нещо, което да помогне в моя случай, то няма да е универсален подход, защото при всеки човек може да е различна причината.

Ето защо смятам, че от първостепенно значение е да се разбере причината и да се работи целенасочено спрямо нея.
Това обаче си е дълъг процес, а често е и не толкова лека задача (в зависимост от спецификата на причината).
Водна задръжка може да е резултат от:
- небалансирано хранене, непълноцено хранене; дефицит или излишък на някои вещества
- хормонални проблеми
- ежедневна консумация на храна, към която имаме непоносимост, а не знаем (и то консумация в големи количества)
- стрес
- малко сън
- неподходящи и/или небалансирани с храненето тренировки
И още много други.
Може да е една причина, а може и да е комбинация от няколко.

Преди години имах проблем не само с нещата около синдрома, но и с прекалено изтощително, дълго, и често кардио (говоря за период с 6 пъти седмично тежки тренировки с тежести; 6 пъти седмично 50 мин качване на стълби; 5 пъти седмично по 3 часа водна аеробика). Тези неща съм ги споделяла не един път, така че няма да задълбавам. Само ще кажа, че сега тежестите са 4 пъти, кардиото е 4 пъти по 20 мин, водната аеробика е наполовина, имам и веднъж плуване.
Кротнах се, но пък намерих друга формула и резултатите ми дори са по-добри от преди. Е, не съм 15% мазнини, но голяма работа. :)

Хубав ден на всички. После ще впиша тренировката. Днес са гърди и прасци!

ПП: Саня, няма как да си легнеш 78 кг, да се събудиш 76кг, а след още 10тина часа да си 74 кг (и да пишкаш осезаемо по-често) и да е друго. :)
Отделно, познавам си вече тялото и реакциите, но това е резултат от вече 15 години проби, грешки и самоанализи.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.10.15 11:34.

Месец 10. Седмица 2/48

Трен 2 - гърди и прасци

корем: 3 серии на машина с тежести

Гърди
4 кръга от:
Лег: 4 х 52 50 48 46 кг
Лицеви: 8 х (2 трисета с крака на пейка и 2 трисета класически)
Полулег с дъмбели: 15 х 12 10 10 9 кг на ръка

4 кръга от:
Полулег с дъмбели: 4 х 18 18 16 16 кг на ръка
лег: 8 х 34 34 32 32 кг
2х кросоувър/ 2х флайс: 15 х 15, 10 кг / 15 х 7, 7 кг на ръка

Прасци
3х Смесени серии, едностранно
лег преса: 10 х 20 кг добавени
повдигане от стоеж: 10 х

2 смесени, двустранно
лег преса, събрани пети + лег преса, събрани пръсти (по 10-8 повт на всяко, 20 кг добавена тежест)

20 мин пътека

Реших днес и в двата типа трисети да имам лег и полулег, но в различни протоколи. Е, унищожих се. :D Накрая 30те кила на лега си ме мачкаха като валяк. Егото отиде в коша  хахаххахах

Прасците едностранно, с различно темпо; десният ми е много по-здрав и искам малко поотделно да ги натисна. ::)

Храна:
500 г телешко
300 г киноа с манатарки и моркови (варени) + зехтин
Много червени чушки (към 1.5 кг) и вероятно ще добавя спанак
зелен чай

Сряда: ден за плуване

50 х 20 м бруст за 32 мин

Храна
500 г свинско
300 г сладки картофи, печени, а после поръсани с цейлонска канела
карфиол на пара (глава и половина)
400 г чери домати
600 г корнишони
60 г тахан с какао

Днес плувах, докоснах се до другия ми дом - водният. :)
Чудесен повод, за да споделя част от снимките на отбора ми.

Менюто днес:

500 г филе от херинга (във фурна, с мащерка, морска сол и лимони)
доволно количество постен гювеч (картофи, грах, зелен боб) - Роско ми беше сипал много повече от това, което аз щях да си сложа; каза, че трябва да нахраня подобаващо мускулите си... ми, няма да се дърпам :D
1.5 бр айсберг
2 ч.л. тахан с какао
ще има и 50 г суров десерт, както и кафе

После ще добавя тренировката - ден за крака

А сега малко бицепси от нас:

29.10.15
08:58

Много сте хубави, свежи и позитивни!
А и повечето сте доста здравички :P

Но аз съм най-здравата, защото съм КолманЪТ на отбора!!! :)))

Благодаря ти, Кобре! Усещането е като да имаш още едно семейство. Не мога да опиша. :)

Всички момичета са били състезателки в различни спортове, някои от тях - национални състезателки, републикански и европейски шампионки в разнообразни спортове.

Обединява ни страстта към водата, енергията на Мария и желанието да помагаме на хората. :)

Мен ме знаете, но някои от спортовете на другите момичета са: стрелба, конен спорт, шорттрек, плуване, художествена гимнастика, синхронно плуване (Мария се е състезавала 20 години, като 10 поредни от тях е била републиканска шампионка), класически балет, фигурно пързаляне, волейбол, народни танци.

И именно, че всички сме били състезателки по даден спорт, сега се чувстваме като отбор, въпреки че водната аеробика не е (и няма изгледи да стане) състезателна дисциплина. :)))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.10.15 09:10.

Месец 10. Седмица 2/28

Трен 3 квадрицепс, аддуктори, глутеуси

корем: 3 серии повдигане на прави крака от вис

квадрицепс

4 кръга от:
Клек на гръб: 4 х 70 70 80 80 кг
лег преса: 8 х 170 кг добавена тежест
екстензия: 15 х 20 20 20 15 кг

4 кръга от:
Клек на гърди: 4 х 60 60 50 50 кг
Екстензия: 8 х 40 40 40 35 кг
аддуктор: 15 х всички плочки

глутеус

4 кръга от:
Глутеус мост с тежест: 4 х 120 кг
2х pull through/2x клек плие: 8 х 45 кг / 8 х 34 кг
обратни хиперекстензии: 15 х

4 кръга от:
Глутеус мост: 4 х 110 кг
клек плие: 8 х 34 кг (бавна негативна)
Абдуктор: 15 х всички плочки

20 мин ходене на пътека, наклон

Бях сама в залата, когато започнах и реших, че това е перфектният момент да направя схемата с клякането и да го приложа в трисетите.

В първите 2 серии на клек на гръб подходих плахо и с лек страх - все пак до този момент не съм пробвала такава комбинация.
После обаче реших да сложа 80 кг и определено на този етап това са оптималните кила.
През цялото време си представях как Здравко (Стоичков) е зад мен и ми казва: “Давай, Рони. Стегни се. Можеш” хахахах
Помогна.
Но е брутално, брутално яко!!!!
Пъшкаш, охкаш и ти е кеф. :D

Сигурно утре и най-вече в събота няма да мога да ходя, но... :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.10.15 15:22.

Ммм добро утро!
На този етап мога да ходя, но определено усещам, че вчера е било по-хард от обичайното хард. :D

Менюто днес:

450 г пъстърва (с глави и кости)
100 г оризовки
много тиквички (на фурна, с морска сол и мащерка)
10 мл оризово олио
тахан (на око около 50-60 г)
какао

Тренировката днес ще бъде рамене и ръки; ще я добавя после.

30.10.15
09:14

Изглеждаш все по-добре! :) Особено впечатление ми прави коремът на първата снимка. Ръцете и раменете не ги коментирам - те са ясни. :)

Боби, благодаря!
Имам и малко по-качествени снимки на корема от настоящото му състояние.

Обяснението ми е, че тренировките + хранителният режим си действат в посока моите цели, но поради колебанията с водната задръжка (свързана с вече обяснени неща) не мога винаги да забележа промените по себе си.
И когато се случи период, в който нямам толкова излишна вода, се радвам все едно се виждам за първи път. :D
От гледната ми точка на художник - все едно рисуваш картина със затворени очи и в един момент някой ти махне превръзката от очите. :))))))) Много ми е любопитно накъде ще ме отведат “четките и боичките”, но най-важното е да съм здрава.

За корема: според мен промяната идва от това, че гърбът ми се е разширил, талията не е мръднала, а пък коремната мускулатура е станала по-здрава. Това го усетих много ясно вчера при предния клек. И въпреки че си имам най-много мазнинки по тази зона, някак изглежда по-”спортно”. /Е, няма как да не отбележа успеха на решението си да имам дни с дефицит от около 400 калории - това много помогна; но също ми помага и да имам дни с неутрален и положителен баланс, т.е. да не съм нон стоп на дефицит/

За цялото ми тяло: самите мускули  работят по-добре - усещам, че мога да ги контролирам по-силно спрямо преди и то не само по време на движенията, а и в “покой” (демек и позингът се подобрява).

Мисля, че програмата се отразява положително именно и във възможността за контрол на мускулатурата. Сигурно се държи на различните протоколи и на това, че се старая да не правя компромиси с техниката, колкото и да ме боли по време на трисетите - т.е. имам по-голямо време под напрежение в серията спрямо предишните ми тренировки. Опитвам се мисловно да се съсредоточа в конкретния мускул и да визуализирам как работи.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.10.15 10:37.

30.10.15
11:09

Рони, супер си! Целият отбор също изглежда страхотно!
Много ти се радвам на постиженията. Браво! (muscle)

Благодаря! Наистина! :)

Месец 10. Седмица 2/48

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 3 серии за косите с тежест (3х15х20 кг на страна)

Рамо

4 кръга от:
раменна преса с дъмбели: 4 х 16 14 14 14 кг на ръка, от седеж и вертикална облегалка
Разтваряния встрани от стоеж: 8 х 9 9 8 8 кг на ръка
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 6 5 5 5 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
Вертолет с дъмбели:: 8 х 14 12 12 12 кг на ръка
задно рамо с дъмбели от наклон напред: 15 х 6 6 5 5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с щанга от стоеж: 4 х 22 22 20 20 кг (облегната на стена)
сгъване от полулег: 8 х 7 7 7 6 кг на ръка
чуково с дъмбели: 15 х 5 4 4 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 44 42 42 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 40 40 35 35 кг
Горен скрипец - разгъване с: 15 х 10 кг

20 мин пътека, ходене, наклон

Много доволно!
#ЩеГръмна

Странно съвпадение...
Точно днес случайно ли дойде редът на тренировката за ръки? (muscle)
...че и сгъване до гърмеж! (giggle)
Сякаш някъде ще ги показваш утре... (sun)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.10.15 15:58.

Днес: почивен
(довечера сигурно ще има танци-манци)

Храна:
400 г пилешко бон филе (във фурна)
2 парчета кекс от: царевично брашно, кокосово мляко, стевия, протеин с вкус на бисквитки и крем, олио от гроздови семки (мазнини и въглехидрати в едно хранене - отново за ужас на всички псевдотреньори)
много броколи на пара

Ако има още нещо, ще допиша.

Ще работя от нас цял ден, а довечера сме на купоооон.
(тренировката за ръце вчера беше СЛОЧАЕНОС, Коле :р)

Днес има картина:

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 31.10.15 09:04.

НИ

31.10.15
09:29

казано от Вероника Налбатска на 31.10.15, 09:04:

(довечера сигурно ще има танци-манци)

Храна:
400 г пилешко бон филе (във фурна)
2 парчета кекс от: царевично брашно, кокосово мляко, стевия, протеин с вкус на бисквитки и крем, олио от гроздови семки (мазнини и въглехидрати в едно хранене - отново за ужас на всички псевдотреньори)
много броколи на пара

Ако има още нещо, ще допиша.

Ще работя от нас цял ден, а довечера сме на купоооон.
(тренировката за ръце вчера беше СЛОЧАЕНОС, Коле :р)

Днес има картина:

Можеше да се кръстиш и Vnalbartska. Почти ти е заложено във фамилното име! :D

Страхотни са картините!

Мнението беше редактирано от Никола на 31.10.15 09:30.

Уоу!!!

Никога не ми е хрумвало! Жесток си. :)
Не бих искала да си променям фамилията дори и по такъв игрив начин, но идеята е наистина готина!
Благодаря. :)

Храна:

400 г свинско (ябълка)
50 г оризовки
7-8 кръгчета печени картофи на фурна
много чушки (червени и зелени)
3 ч.л. домашен мед
80 г шоколад със стевия

Редакция: + 1 ябълка; голямо парче печена тиква и още 4-5 оризовки с шарена сол и шарлан

За вчера добавям около 300 мл червено вино и 4 сурови бонбона (домашни). За здравето на най-щастливия рожденик. :D

Гласувах днес, прибрах се за малко на Ботевград да се видя с нашите, а в късния следобед се връщам обратно в София. Вероятно привечер ще поработя на компютъра, но вчера отметнах доста задачки и ще се възползвам днес да се наслаждавам на излежаване и слънчеви лъчи. :)

Задни бедра - глутеуси - квадрицепси -> налични :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.11.15 18:11.

Това си го взех от този дневник и просто ще си го оставя тук.

Започявам новата седмица моооощно!

Месец 10. Седмица 3/49

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 2 трисета от: преси на земя със свити крака; повдигане на прави крака от лег; коси на земя

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 62 62 60
чукчета: 8 х 66 66 64 62 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 42 40 40 37 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 57 61* кг
пулдаун: 8 х 45 45 40 40 кг
хиперекстензии с тежест: 15 х 35 35 30 30 кг

*последната серия беше след по-дълга почивка (наложителна заради други трениращи) - вместо 1.5 мин почивах 2.5 и затова сложих повече кг на първото упражнение от трисета

Задно бедро
4 кръга от:

сгъване, лицев лег: 4 х 50 50 (това са всички плочки) 45 45 кг - много бавна негативна
румънска тяга с дъмбели: 8 х 60 60 56 56 кг (2х30 и 2х28 кг)
1 хиперекстензии с акцент задно бедро / 2 румънска с дъмбели / 1 хиперекст: 15 х 15 кг/15 х 40, 40 кг (2х20 кг) / 15 х 15 кг

20 мин пътека, ходене и много пот :D

Манджа:

2 пъстърви на скара
300 г (готово съст) киноа
2 глави карфиол на пара
2 домашни ябълки
какао с джинджифил и 1 ч.л чиа

Вече се налага да си водя записки по време на тренировката, защото тежестите се покачват, но скоковете са малки и не мога навсякъде да помня специфични числа (37, 57 и подобни). А, бе, професионална работа :D :D :D културист за пример! Хахаххахах

Месец 10. Седмица 3/49

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии повдигане на крака от вис + 3 серии V преси

Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 48 46 кг
лицеви: 8 х
полулег с дъмбели: 15 х 12 10 10 9 кг на ръка

4 кръга от:
полулег:  4 х 18 18 16 16 кг на ръка
лег: 8 х 34 34 32 32 кг
Кросоувър на портален скрипец: 15 х 15 12 10 10 кг на ръка

Прасци
Едностранно: по 3 серии на лег преса с 20 кг добавени, около 15 повт
2 смесени серии двустранно: лег преса + повдигане от стоеж

20 мин пътека

Официално тренировката ми за гърди е най-болезнена от всички хахахяххахаах (и физически, и емоционално :D)

Храна
500 г пуешко от бут
паничка солена каша от просо с подправки и шарлан
1.5 кг тиквички на фурна с мащерка и морска сол
1 кг патладжан на фурна
кафе

Хубав ден на всички! :)

Сряда е каквоооо?
Дееен за плуванее! :)

50 х 20 м за 32 мин:
-10х20 м бруст
-10х20 м кроул
-10х20 м гръб
-20х20 м бруст

Имам мускулни трески по цялата си горна част (най-вече гърди и трицепси), плуването по гръб ми подейства доста добре в това направление, но като цяло си се изморих. :)

Храница:
500 г телешко варено
300 г сладки картофи със стевия и цейлонска канела
3 бр айсберг
400 г чери домати
30 мл шарлан
безкофеиново кафе
чиа семена

За вчера добавям и чашка домашно червено вино.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1