Дневникът на V :]

Прескочи до:

Венци, накара ме да се замисля много и да си задам някои въпроси. Достигнах до извода, че бих била ОК с тялото си с големи размери, но без мазнини. Така и така винаги съм била голяма, ясно ми е, че  с тази структура и костна система няма да извадя манекенски мерки. А и такива не искам.
Спирам въглехидратите, определено не искам да продължавам с тях. Вчера си направих експеримент, от тях ми се доспива веднагически и не мога да си ударжа клепачите. Експеримента си остава за мен:)
така че ограничавам си желанията: искам да продължа да тренирам с големи тежести и да сваля мазнини. сигурно и малко мускул ще си отиде. здраве да е:) искам и да заякна в ръцете. убедена съм, че бедрата ми ще намалеят доста ако махна мазното, съсредоточено е разбира се от вътрешната страна.
Дала съм на себе си едно обещание, надявам се да го изпълня. Идеята е да спра да говоря за храната и да измъчвам другите с терзанията си. Сама да си преживявам всичко и да се справя с нещата. Защото това ми отнема 90% от мислите. Мога.

вчера, 05.02.10
интересна тренировка - хаотична, но целта беше да направя някое друго видео

клек 2х5-70кг 2х3-80кг
тяга 1х3-70кг 1х1-100кг 1х30-50кг
3 кръга от : планинско катерене по 20повторения на крак + 20 коремни преси
бедрено сгъване: 1х10-45кг, 1х3-80кг (повече плочки нямаше, мъж ми искаше да види дали ще успея хаха)
хаотично, но добре беше

клипчета:
клек на 70кг  http://www.youtube.com/watch?v=2VvQysDxWzk

клек на 80кг - за първи път го правя с тази тежест, свободна щанга. до сега на смит машина, а там си е мнооого по-различно. видимо не клякам толкова дълбоко, останалите коментари от вас
http://www.youtube.com/watch?v=u7pFqORrDNo

мъртва тяга 1х30-50кг, така я правя по принцип - не оставям щангата да докосне пода, но в заличката няма олимпийски лост, а 10кг и самите дискове са с много малък диаметър. автоматично се променя височина и всичко. на 100кг снимахме, но за сега няма да го показвам, че нещо хич не беше добре, след клека..
http://www.youtube.com/watch?v=DNf1gCuOjPA

и малко снимки:
http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/132/l_6942782bb2f3444499c8a54f3eb07ea9.jpg
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/142/l_d561184152fa4468ac6813a6a989bf86.jpg
http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/129/l_de1ed3ab0d8c42ecaa233d018ae655b4.jpg

06.02.10
18:39

Верка, машина си. Кефиш отвсякъде.
В скоро време ще намеря кой да ме пази и ще пробвам една тройка на 80 кг. клек и ще се похваля/оплача.

На тягата трябва раменете да са точно над дланите и щангата - трябва да минеш малко напред тоест. Мисля, че ти трябват гъзоактиваторни упражнения - на фона на обемните крака ми се струва, че дупето изостава.

взимам си бележка:) как да го активирам?:))))

Венци, не се чуди, едно време в компанията ми казваха “безгъзо същество”

Инис. и мен няма кой да ме пази и рядко имам тази възможност... в заличката ми няма стойка за клек, та вчера приятеля ми подава щангата.. както неведнъж е правил:)
иначе ме е страх да не ме затисне, а усещам че мога и с повече да опитам. но да не бързаме
действай ти;)))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.02.10 22:04.

cable pull through е едно от най добрите. КОгато се изправяш при клек в най-горното положение завъртай таза напред - все едно си мъж и е.... хаха нали се сещаш. Когато правиш клек и напади - мисли и за дупето - мислиси как работиш с него

Ясно, ще го визуализирам в главата си :)
Напоследък се опитвам при дадено упражнение да видя точната мускулна група - как работи и как искам да изглежда. Трудно с това “всичко става в главата”...
Вчера и днес пълна почивка.
Откриваме аеробика на ново място и днес ако се събере група ще се скача. Но всяко начало е трудно.

Slin-sane определено действа, така че всички, които искат да качат маса, размери и сила - юруш/
Спирам го, остават 11 хапчета.
хубава вечер

08.02 - тежести (тяга) тежко, 1х водна аеробика, 1х аеробика(сухо)
09.02 - тежести (клек) тежко, 1х водна, 1х суха
10.02 - 2х водна, 1х суха

днес: тяга обемна тренировка, 2 часа аеробика, вероятно извън басейна
спрях въглените, или ако приемам - много малко (примерно вчера киви и няколко лешника)
яйца, масло, месо, яйца, масло, суджуци; чат-пат мляко с какао; сирене; зеленчук

11.02.10
09:39

Защо си спряла карбс? Зле ли ти действат?

до преди месец и нещо почти нямах въглехидрати, лятото така свалих доста мазнини.
започнах ги заради експеримента със слин-сейн, като се надявах че ще сваля мазничко и няма да стана прекалено обемна.
да, обаче слин+въглехи+много тренировки = много килограми, увеличаване на размери и все още наличие на бая мазнини (е,вярно и сила качих, може би ще ми липсва); нещо, което не искам да продължава.
експеримента се оказа добър тест за действието на продукта, но за хора, които искат да качват.
след като в неделя кантара закова 83 (!!!) кг (в началото на приема бях 74, а октомври месец - 70), психиката ми се разклати още повече; няма как да продължа просто по този начин..
та от понеделник отново съм си без въглени и резултата е минус близо 4кг.
това с позитивното мислене НЕ става, колкото и да се опитвам да бъда силна. лутам се, пробвам, но тялото ми не ме слуша. и всички, които казват, че “краката се правят от главата”, тоест че трябва първо да се “видим” и да вярваме........... нека да се поставят на моето място, да видим как ще повярват. мъча се. поне това, че не пиша храната е напредък

11.02.10
09:53

Уха! Слин наистина работи значи. Не се притеснявай, ще изчистиш всичко постепенно. Ти като един билдър си подходила: първо трупаш маса, сега ще чистиш :) Знам как се отразява липсата на въглехидрати, наистина смъкваш, но си трябва и лека калорийна рестрикция. Бляк :) Видях една табличка в Т нейшън колко калории трябва да приемат хора, които искат да отслабнат, също и препоръки за тренировките. ето я цялата статия, може да ти бъде полезна.
Успех :)

Благодаря много:)
аз обаче повече калории НЯМА да смятам...край, уморих се! тези препоръки от сайта по мои сметки.......бая глад трябва :D
Гладна съм, яде ми се - ям. Просто ще внимавам да ограничавам пусти му въглехидрати...

11.02.10
10:07

83 кг?! И си моят ръст? :)
То мисленето и вярата са едно на ръка, но трябват и адекватни действия. 
Когато тренираш здраво и обемно (за маса) и ядеш като за маса - получаваш съответния ефект :) Между другото, голяма част от това е водичка и си се понапомпала. Самия факт че за няколко дена си минус 4 кг говори достатъчно.

И аз така помислих в първия момент като се качих на кантара. Интересното е, че много точно познах какво се е случило с тялото ми. Казах на приятеля ми “Качила съм много. Сигурно чукнах 80кг” той: “предположи колко си” “ами...83” качих се на кантара: 83.1
яко,а
и..се разревах

Петко, ахм 171см.. а бе яка българка станах :(

11.02.10
14:27

казано от veronique на 11.02.10, 10:09:

И аз така помислих в първия момент като се качих на кантара. Интересното е, че много точно познах какво се е случило с тялото ми. Казах на приятеля ми “Качила съм много. Сигурно чукнах 80кг” той: “предположи колко си” “ами...83” качих се на кантара: 83.1
яко,а
и..се разревах

Петко, ахм 171см.. а бе яка българка станах :(

И ти си инатче обаче, правиш точно това от което всъщност се опитваш да избягаш. Е природните закони няма как да ги променим. Ядеш, тренираш, качваш. Намаляш едното от първите две и сваляш. Да ама и двете са хубави и зареждащи неща и без тях не може. Ще продължаваме да се учим как да намерим границата и да постигнем това което ни прави щастливи. При мен това, като го стигна и излиза нещо ново и хайде отначало. Дано при теб са по-различни нещата...
И всъщност на последните снимки /клипове/ми изглеждаш по-слаба от предните и не мога да ти дам тези кг, ако ще и чудо да става.
Не се ядосвай де, всичко ще се оправи имаш време до лятото. Ама по-кротко с експериментите

Еми ще ревеш като си твърдоглава.Слинът качва яко мускули, особено с тези обемни тренировки с клек и тяга.Пък и си хапваш, то с това ядене и аз ще кача мускули.

11.02.10
14:47

Гледах клипчетата от предната страница и аз като дива мисля, че тези килограми въобще не си личат и че Вероника има едно добре оформено тяло. Предполагам и повечето хора в този форум мислят така ;)

11.02.10
14:51

А защо е цялото натякване?
На мен ми се струва, че и без натякване тя си го страда експеримента със слин...
И...какво по-естествено от това да ядеш като си гладен; да тренираш, когато и както ти харесва да тренираш?
Проблемът е в противоречието на това, което й харесва да прави и последващите резултати, и това което си мисли, че й харесва да е... Абе..общо взето объркано... :)

Мнението беше редактирано от Limka на 11.02.10 14:52.

11.02.10
15:23

veronique - след клипчетата, които видяхме - убий ме, но не изглеждаш да си повече от 65 кг! камо ли 80 кг. Не е важен толкова кантара, важна е визията. Казах ти, че след приема ще посмъкнеш водичка -4 кг за 4 дена е доказателството за това. Дано сега като се върна на старата диета, да постигнеш това изгаряне на мазнини, което търсеше.
Поздрави!

п.п И не смятай калории - твърде натоварващо е

11.02.10
19:35

И аз видях снимките и ми изглеждаш на 65-70 кг,просто си качила мускули явно

Не съм твърдоглава; просто не слушам. винаги е било така.
аз си страдам, но никъде не съм написала “съжалявам, че го направих това”, нали? от една страна ми допада идеята, че пробвах нещо ново, безброй пъти оплювано тук, а то си се оказа 1:1 с това, за което се представя + никакви признаци за странични “дефекти”
кофти ми е нон-стоп - дори и такива сънища сънувам, за съжаление. но не ми остава нищо друго, освен да чакам.

вчера нямаше тежести - спах и ми беше супер
днес:
3х аеробика /сухо
1х аеробика /вода

тежести
тяга 2х5-70кг 2х5-80кг 1х3-90кг (за съжаление слин-а си е давал не малко сила. но пак ще се преборя :р)
гребане с дъмбел 4х6-24кг
лежанка 4х6-30кг + скрипец 4х6-50кг
бедрено сгъване 3х6-40кг + прасец 3х 1х20+1х10 (и тук, както и на лежанката е паднала силицата, а може и влияние да оказва това, че последните дни взимах повече часове аеробика

това последвано от:
3 кръга:
  - планинско катерене по 20 пъти на крак, следвано от 5 броя бърпети - това всичкото 2 редуващи се серии, тоест за 3те кръга 6х планинско...
  -планково ренегатско - 2 по 20 на ръка в първите 2 кръга, 3тия само 1х20 на ръка
  -суинг -1кръг 1х30-10кг, 2ри и 3ти - 1х10-22кг

яко:)

а ето как съм изглеждала на 62-65-66кг
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images01/34/l_900a83d1dc31f3d48be97454560d7d4a.jpg
над 60, под 65: http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images01/85/l_c261c88c98e0a2b4373ac518a992079f.jpg
предполагам около 64 http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images01/119/l_58b29b505c5211312608b5b963e41b3e.jpg
със сигурност 62: http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images01/95/l_c1ed1fb17e40bb226d80ec5ba90af5b1.jpg

мда, определено си ми личат тези почти 80кила :)

12.02.10
20:18

В момента повече ми харесваш.

fire.is.my.nature

12.02.10
20:22

Ихааа :) Мноооооооого си секси на тези снимки :) Особено последната ...
Но определено сега си по-стегната ;)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 12.02.10 20:23.

12.02.10
21:59

Аз пак казвам, че 83 кг не ти личат изобщо.
Сета приличаш на професионална състезателка по фитнес, а на другите снимки на спортуващо момиче. Да качила си мускал яко..Между другото тук коментираме приема ти на мазнини и въглехидрати, а белтъка хич не го споменахме. Всъщност нали той прави мускулите, да не би нещо там да е в повече?Само разсъждавам...

12.02.10
22:25

честно да ти кажа не виждам особенна разлика в снимките които си постнала и в тези на 80 кг.Може и да има малко разлика но не и от 20 кг.Нито корема ти е по голям,нито задника ,може би малко по големи са краката и ръцете.Но така или иначе за да се прави сравнение трябва да си в еднаква поза с еднакви дрехи.И другото което сега като си 80 кг примерно има ли дънки които не ти стават а са ти ставали на 70 да речем.За мен дрехите са най добро мерило.

Дивичка, за белтъка... идея си нямам в какви грамажи ми е сега. Със сигурнст понякога ми е над 100г;
biker_boy, о да- никакви дънки не ми стават:) или ги опъвам по шевовете,а преди са ми били хлабави. захвърлила съм ги в гардероба и си ходя само с анцузи...

ET

13.02.10
09:42

опредлено няма място за стравнение м/у тебе сега с тези килограми и някой дори и 75-6 кг ,който не тренира.Бтв аз себе си съдя дали наистина съм напълняла по лицето...особено добре си личи на снимки и по дрехите .
Експериментите са хубаво нещо,но си  имат и свойте резултати,които трябва да се понасят и да се правят изводи.Кофти е само ,че понякога ,както явно е в тоя случая ,V,тези резултати не влият добре на психиката,а когато в главата нещата не са наред и др неща не вървят много..или поне при мене е така.Предполагам,че има и такива,които съумяват да се абстрахират.Успех и не го мисли прекалено,просто действай - вече знаеш малко или повече,коети ти влияе добре/зле .

и аз като кача правя бузи. а също и по пръстените следя..
за вчера 1 час аеробика / сухо; храната вчера беше зле; за сметка на делничните дни, когато беше повече от перфектна. аман от събота

14.02.10
08:41

По-добре делничните дни перфектна и събота да се отпуснеш, отколкото обратното :D

п.с. и какви са ми тия рози на аватара :lol:

Мнението беше редактирано от Lenks на 14.02.10 08:48.

Lenks, и аз се чудя за розите, да не би да са подарък за нас, женската част;р

15.02.10 (в книжния дневник съм записала 15.02.06 ?! хаха) : 1 час водна, 2 часа суха
16.02.10 - тежести 63, тренировка, предложена от Лимка, но малко изменена от мен, защото такива бяха условията. хареса ми, усетих умора и имам лека треска на дупе и задно бедро

а1 лежанка 4х5-10кг ръка /леки ми бяха, но не се сетих да си сглобя /в оригинала е с тесен хват
а2 напади 4х5-70кг/крак /оригинал са напади назад
б1 планинско катерене 4х30 сек
б2 суингове 4х30-10кг /леко и тук, но сглобяемите дъмбели се разпадат, а по-големи от тези 10ки няма
с1 планк 4х30 сек/оригинала е ФКТ
с2 - мт 1х2-80кг+1х3-70кг 3х5-70кг /по дяволите нямах пауър
д1 бърпети 3 серии /трябваше 4
д2 В преси
+ 1 час водна, 2 часа суха аеробика

за днес 17.02.10 имам 1 водна, 1-2 сухи и тежести вечерта, ще клякам

17.02.10
13:57

казано от veronique на 14.02.10, 08:17:

и аз като кача правя бузи. а също и по пръстените следя..

Да :) И аз така. Ма и с по-ниски килограми от оптималните ми (около 50-51) започвам да изглеждам по-зле.

Макар че явно има значение и конкретното месечно разположение, тъй като преди цикъл определено качвам малко, защото задържам вода.  %-P Да не говорим, че имам чувството как самия ми организъм не функционира нормално първите 1-2 дни.

Мнението беше редактирано от Грахче на 17.02.10 14:00.

17.02.10
16:16

Това с пръстените наистина е така.Аз като сложих брачната халка бях 88 кг и пръстена ми беше добре,леко хлабав.След една година добър семеен живот станах 100 кг :),предимно мазнини без да тренирам и пръстена ми стягаше и едвам го свалях.

17.02.10
16:25

Накарахте ме да се разровя за моите пръстени. Малко преди да се омъжа са. Всички са ми големи до степен, че мога да ги изгубя. Как действа семейният живот :)

17.02.10
18:29

казано от Anelia на 17.02.10, 16:25:

Накарахте ме да се разровя за моите пръстени. Малко преди да се омъжа са. Всички са ми големи до степен, че мога да ги изгубя. Как действа семейният живот :)

И мойте и мойте.А на мъжът не му стават...Ха ха.Хем спортува

18.02.10
06:56

Ами жените нарочно си угоявате мъжете да не ги поглеждат други жени и затова не им стават  :cheese:

17.02.10
тежести 64
клек 1х10-50 3х5-70кг
пуш преси 3х8-20кг лост /за първи път, адски ми харесват
трицепс френско 3х8-20кг + бицепс лост 3х10-20кг
напади 3х6-50кг/крак
+ 1 х водна, 1 х суха аеробика

18.02.10 - 2х суха

19.02.10
тежести N65
много ми харесаха пуш пресите и “откраднах” първата част от тренировка, правена в ЛТЛ преди няколко недели

3 кръга от:
20 суинга с 16кг
40 пуш преси с 20кг
60 клека собствено тегло
+ 3 кръга от:
лежанка х10-30кг
мъртва тяга х20-50кг

на суинговете и клековете - няма проблеми. първи кръг - 1 почивка на пресите; 2ри и 3ти бая повече почивки, ама важното е че изкарах 40те хаха
накрая се довърших с

1 час х суха
1час х водна

Един въпрос, моля да ми отговорят тези, които на собствен гръб са изпробвали или се хранят от дълго време ВМ.
Възможно ли е от приема на много мазни храни с времето да се появят проблеми с жлъчката? Или да се претовари нещо в системата?
от 18.05.09 с 1 прекъсване за месец и половина се храня ВМ, до сега проблеми не съм имала;
преди час получих остра болка в областта на корема, която се усеща при вдишване. Първият път, когато я получих беше преди месец, когато имах възпаление на дебело черво /според лекарката от нитрати/. Сега пак.
Говоря си с моя приятелка, която е завършила медицина. каза ми, че от прекален прием на мазни храни може в жлъчката да се образуват холестеринови камъни, които да предизвикат кризи.

не съм особено запозната, нито съм сигурна относно произхода на болката, но самият въпрос, който се повдигна, ми стана интересен.
моето усещане е, че проблема НЕ е в храната като вид; но се питам може ли прекаленият прием на мазнини да натовари организма при преработката им?
знам, че когато си сигурен в произхода им и са хубави животински мазнини, може да се приемат доста.. “колкото ти душа иска” :D

19.02.10
21:54

да,може да е жлъчка
може да е и бъбрек обаче(нищо,че усещаш болката отпред на корема)-аз имам песъчинки ,и когато ми е много протеина или малко водата,ме боли
може да е и нищо особено :)

колко вида пиеш ,и горе долу колко протеин ти се събира дневно?

водата ми е със съгурност над 2 литра всеки ден. понякога съм 3-3.5
лятото минавах 4
за белтък не знам; примерно днес съм изяла: 7 яйца, 200г сметана, 200г телешка яхния; 100г суджук, 200г кис. мл; масло към 30г и някви чушки
вече не си записвам храната и не мога да се върна много назад..

Многото вода също товари бъбреците. Всичко “много” товари нещо в един или друг аспект.
Не съм имала никакви здравословни проблеми пряко или непряко причинени от високомазнинното хранене.

Респект за апетита, няма нищо по-красиво от добре хранеща и тренирана жена.

Активираш ли гъза?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1