Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

казано от libra на 28.05.10, 22:44:

Спамя си, спамя, че не мога да заспя! :))

Хммм, пусти спамери! :lol:

Фъстъченото масло ми е изостанало из шкафовете и понеже бурканчето със сусамовия тахан приключи, реших да го изям все пак. След фъстъченото масло мисля да минавам на ленено семе. Просто гледам да подсигуря и мъничко мазнинки преди лягане, заедно с казеина. Е, фъстъченото масло не е точен еквивалент на фъстъци или каквито и да е ядки, но...

Колкото до събуждането - причината е друга. Не, за 6 дни не съм развил зависимост към OxyElite Pro, та сега да съм абстинентен! :lol: Истината е следната - в четвъртък тренирах 2 пъти (тежичко), легнах си почти в полунощ, вчера станах в 4:00 (!), за да направя отчаян опит да си подам документите за издаване на нова лична карта. Съответно - затова и не успях да вляза в ритъм целия ден, не ми достигна почивката.

А ти къде зяпаш по огънчето и оксито, м? Ако започнеш с някое от тях ще лягаш ли изобщо да спиш?  :coolsmile:

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.05.10 03:50.

29.05.10
07:46

казано от Кольо Пияндето на 29.05.10, 03:49:

Не, за 6 дни не съм развил зависимост към OxyElite Pro, та сега да съм абстинентен! :lol:

А ти къде зяпаш по огънчето и оксито, м? Ако започнеш с някое от тях ще лягаш ли изобщо да спиш?  :coolsmile:

хахах неее, нямах предвид чак абстиненция. Аз с тези си питания се опитвам да наклоня везната още повече към Oxy-то :D
Зяпам си аз.... денем не съм активна - изобщо! Никаква сила и живец.... обаче вечерррррррр какво се случва с мен не знам! Тъй че ще разчитам на едно от двете да ме поддържа през деня, пък за вечерта ще му мисля! Мента, глог и валериан...

Между другото в една от аптеките тук в мл 1 има лененото масло на barlean’s на капсулки, 100бр - 34лв :)

29 май 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички мед, 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - шейк (1 доза матричен протеин), 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки бял тостерен хляб), 2 яйца, малко салата Снежанка, 4-5 кокосови сладки
1.3. Обяд - свинско с грах
1.4. Следобедна закуска - шейк (1 доза матричен протеин, щипка канела, 1 блокче екструдирана пълнозърнеста пшеница)
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, печени картофи с кашкавал (250 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло

2. Тренировка - крака и рамо

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка 1 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 12 g комплексни аминокиселини
3.2. След тренировка 1 - 21 g матричен протеин
3.3. След закуска - таблетка витамини

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се нормално, разсъних се бързичко. Тренирах особено - много сила в краката, рамената ми просто издишаха. Последните две работни серии на клека ги направих с лекота - 8 повторения с 90 kg. Рамената ги чувствах просто омекнали и за тях тренировката беше посредствена. Като цяло съм доволен, натоварих се порядъчно. Тонусът през деня е среден, може би защото почти целия ден спах и се излежавах...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.05.10 18:45.

29.05.10
15:52

Поздравления за ревюто, ако мога така да го нарека, хареса ми.
И поздравления за сваления кг. , до колкото си спомням ти искаше малко да свалиш и го постигна :)
По-здрави :)

Хе... благодаря! Сваленият килограм е по-скоро приятен бонус, от колкото очакван резултат. При моето хранене не вярвах да се получи, но... Да, исках 1-2 килограма да сваля, сега моментът е удобен да го задържа... ;-P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.05.10 16:00.

30 май 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички мед, 1 яйце
[тренировка 1]
1.2. Втора закуска - шейк (1 доза матричен протеин, щипка канела), 2 пълнозърнести земела с кашкавал, 2 яйца, маслинена паста
1.3. Обяд - свински стек на тиган, шейк (6 супени лъжици овесени ядки, 100-150 g кисело мляко, щипка канела)
[тренировка 2]
1.4. Следобедна закуска - шейк (1 доза матричен протеин, 3 супени лъжици овесени ядки, 1 яйце, щипка канела)
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, 1 яйце, грах и царевица (смес 1:1, 250 g), кисело мляко (250-300 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, 1 домат, 1 краставица

2. Тренировка
2.1. Тренировка 1 - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с лост)
2.2. Тренировка 2 - спининг (40 min / много висока интензивност)

3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 1 капсула Swarm
3.2. По време на тренировка 1 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 8 g комплексни аминокиселини
3.3. След тренировка 1 - 21 g матричен протеин
3.4. След закуска - таблетка витамини
3.5. По време на тренировка 2 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA
3.6. След тренировка 2 - 21 g матричен протеин

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, с много добър тонус. Влязох в залата все още леко сънен, но за броени минути влязох в ритъм. Получи се отлична тренировка - не много интензивна, но много плътна и тежка. На лежанките се представих добре - последните 2 работни серии на полулег и обратен наклон без проблем ги направих по 6 повторения с 90 kg тежест. Имах силите и нагласата да се “сборя” със 100 kg, но бях сам във фитнеса и се въздържах (по-спокоен съм когато ме наглежда някой при такива тежести)... Кофичките - отново със задържане в долното положение. Много съм доволен, чудесна тренировка! Следобед спинингът просто ме разглоби, страхотно се накефих! Инструкторката просто надмина себе си и 40-те минути кардио в наистина високо темпо просто ме размазаха от удоволствие, въпреки солидното натоварване. След спининга направих и един масаж... вечерта съм приятно омекнал, но смятам деня за 100% оползотворен!

Между другото... понеже съм си хохавел, много настойчиво заглеждам REDuction PM на Controlled Labs и не бих се отказал от едно тестово периодче. Търся друг хохавел, за да си разделим една опаковчица и да видим работи ли туй нЯщо. Този продукт оформя един любопитен клас фетбърнъри - нощни.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.05.10 18:02.

30.05.10
07:47

Той не е ли половината от бърнър на CL REDuction или е нов такъв?

казано от korpusito на 30.05.10, 08:16:

Ако го пуснат на -20%, както предложи, ще го пробвам и аз :)

При цена 20% под тази на HealthStore ще си взема и най-егоистично няма да си го разделя с никой! :lol:

30.05.10
08:53

прегледах ги и си е точно същия като PM комплекса от оригиналния продукт. Хареса ми Sleep and Slim комплекса, изгледа интересно. Като цяло бърнърът ми се струва хубав (Am/Pm). Този ти експеримент ще ми е по- интересен от OEP :)

казано от Giovane на 30.05.10, 08:53:

Прегледах ги и си е точно същия като PM комплекса от оригиналния продукт. Хареса ми Sleep and Slim комплекса, изгледа интересно.

Да, до колкото видях и аз - същото като единия компонент от АМ/РМ, но в отделен продукт. Като цяло концепцията му изглежда коренно различна от тази на масовите фетбърнъри в момента, които залагат на други съставки и принципи на действие.

казано от Giovane на 30.05.10, 08:53:

Този ти експеримент ще ми е по-интересен от OEP :)

Така мисля и аз - ще е по-интересно.
То с ОЕР беше просто проба, любопитен бях що за чудо е... не смея да го нарека сериозен експеримент, ясно е защо.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.05.10 09:03.

30.05.10
09:07

Миналата година пробвах комбото АМ/PM и мисля, че е пълен ташак (както и другите продукти на CL). Дневният не го усещах след 3-4 капсула, нощният нямаше никакъв ефект върху съня. Сигурно затова комбото струваше около 20 евро :lol: Единствено ми хареса вкусът на малинки, които остава в устата. След това реших никога вече фетбърнъри и продукти от компании, които се изхвърлят прекалено много в маркетинга.

inspect, аз пък затова искам да си разделя една опаковка с някой. 15 дни са достатъчно време, за да може човек да се ориентира за действието на един фетбърнър. Съответно - ако ми хареса, да си инвестирам в достатъчно продукт за един по-сериозен период. Ако не ми хареса, поне да не съм загубил много излишни пари (20 лева къде ли не ги дава човек).

30.05.10
09:24

Така е. И аз го взех тогава защото ми беше интересно. Харесва ми емпиричният ти подход към добавките :-) Детайлни наблюдения, без прекомерни очаквания и го правиш по-скоро с познавателна цел, отколкото заради резултатите. Прав ли съм?

30.05.10
09:33

казано от Кольо Пияндето на 30.05.10, 09:10:

inspect, аз пък затова искам да си разделя една опаковка с някоГО

Извинявай, не се сдържах :D

Иначе аз след 2 неуспешни опита с продукти от този клас съм си убеден, че ползата от бърнърите не е особено голяма, така че едва ли ще пробвам отново. Хранителния режим, волята, желанието са много по- важни от чудодейния продукт. Много по- ценен по време на период за чистене би бил един intra-workout аминокиселинен продукт.

казано от inspect на 30.05.10, 09:24:

Харесва ми емпиричният ти подход към добавките :-) Детайлни наблюдения, без прекомерни очаквания и го правиш по-скоро с познавателна цел, отколкото заради резултатите. Прав ли съм?

Bull’seye! Точно това е - опознавам продуктите, съставките им и преди всичко - тялото си.
Резултатите са следствие от комбинираното съвместно действие на толкова много фактори, че гледам да не тръгвам предварително с кошница, пълна с големи очаквания... така и насладата от добрите резултати е по-голяма после! ;-P

казано от Giovane на 30.05.10, 09:33:

казано от Кольо Пияндето на 30.05.10, 09:10:

inspect, аз пък затова искам да си разделя една опаковка с някоГО

Извинявай, не се сдържах :D

Доказателството, че и аз съм човек! :lol: Не съм уверен кое е правилното в случая, но човек се учи докато е жив...

казано от Giovane на 30.05.10, 09:33:

Хранителния режим, волята, желанието са много по-важни от чудодейния продукт.

Неоспорим факт!

30.05.10
09:56

Аз пък съм напълно уверен. Най- малкото в случая не е подлог, а и преди него стои съюз “с”.

30.05.10
14:21

казано от inspect на 30.05.10, 09:07:

Миналата година пробвах комбото АМ/PM и мисля, че е пълен ташак (както и другите продукти на CL). Дневният не го усещах след 3-4 капсула, нощният нямаше никакъв ефект върху съня. Сигурно затова комбото струваше около 20 евро :lol: Единствено ми хареса вкусът на малинки, които остава в устата. След това реших никога вече фетбърнъри и продукти от компании, които се изхвърлят прекалено много в маркетинга.

Ще те черпя един Грийн Маг за тоя пост  :lol: Да се обърне внимание на цената, че направо за смях стават някои вносители ;)

30.05.10
14:30

Късно се усещат някои хора :)
Рекламата прилъгва хората да си дават парите и очакват супер ефекти - а то... йок.
Сещам се навремето какъв фен бях на Гаспари, мислех че пия не креатинова матрица - а звезден прах  :lol:  Ефект имаше няма спор - но някак си не си струваше 1000 лв за два пълни стака и нищожни резултати като изтече водата и мазнините от качените килограми. Не си измислям - всичко е документирано :)
пари за фатбърнър - и аз не давам. Диета, зверски тренировки, кардио, хъс и постоянство - това е ключа към успеха.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 30.05.10 14:34.

казано от Aleksandar Marinov на 30.05.10, 14:30:

Диета, зверски тренировки, кардио, хъс и постоянство - това е ключа към успеха.

В това съмнение няма, не може и да има.
За да твърдя за нещо, че е боклук или всъщност е отлично работеща добавка, преди всичко се старая да имам лични впечатления. Това е...

31 май 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 1 яйце, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, щипка канела
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах и царевица (смес 1:1, 250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки и овесени трици, 1 яйце, щипка канела
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, 1 яйце, грах и царевица (смес 1:1, 250 g), 1 яйце, 1 домат, 1 краставица

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - таблетка витамини

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се бързо, но съм много мек. Нормално е след тренировките и масажа снощи. Тонусът е относително нисък, усещам всяко мускулче по тялото си, но не е неприятно. Главата ми е свежа, но тялото малко го “мързи”... Вечерта видимо се освежих и тежестта в тялото ми отмина до голяма степен...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.05.10 18:10.

1 юни 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички мед, 1 яйце, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста, 1 кисело мляко. Малко по-късно - 1 вафла Мура и 500 ml Coca Cola.
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени ядки и овесени трици, 1 яйце, щипка канела
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце, 1 домат, 1 краставица

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (долен скрипец, Swings, гребане с дъмбел)

3. Хранителни добавки
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се бързо, свеж и работоспособен! Мекотата от вчера е изчезнала без остатък. Отличен тонус и усещане на тялото. Влязох в залата с усещането за толкова енергия, че просто ме хвана страх да се изкривя някой лост с голи ръце! :lol: Тренировката се получи просто чудесна. Набиранията - по едно повторение повече от стандартното за мен. Долен скрипец с тесен хват - последните две работни серии направих по 8 повторения с 80 kg. Суинговете - по 8 повторения с 25 kg-ов диск (до сега правих по 10 повторения с 20 kg). Наистина съм много доволен, натоварих се идеално.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.10 17:57.

казано от inspect на 30.05.10, 09:07:

Миналата година пробвах комбото АМ/PM и мисля, че е пълен ташак (както и другите продукти на CL)

Аз не бих се съгласил, пил съм Green Magnitude и White Flood и съм изключително доволен от продуктите, както и много хора от форума.Факт е , че някой неща при някой хора не действат, при други е обратното.Относно REDuctiona не виждал какво си очаквал, това е фетбърнър ориентиран повече към женската половина и хора с чувствителност към стимуланти , проблеми с кръвното и т.н.Не може да се сравнява с по-твърдите продукти.

Е, скоро ще направя 15-дневен тест на REDuction PM и ще се види...
Определено съм изненадан, че никой не прояви интерес да си разделим една опаковка, ама...

В момента обмислям дали да намаля леко въглехидратите или да не пипам храната.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.10 09:22.

01.06.10
09:39

Кольо, извинявай за спама!

казано от RogerF на 01.06.10, 08:59:

Относно REDuctiona не виждал какво си очаквал, това е фетбърнър ориентиран повече към женската половина и хора с чувствителност към стимуланти , проблеми с кръвното и т.н Не може да се сравнява с по-твърдите продукти.

Това откъде го разбра? Като представител на Хелтсторето вътрешна информация ли имаш? Щото аз прочетох твърденията на производителя:

The REDuction CONTROLLED RELEASE fat incineration matrix is precisely formulated with 24/7 fat loss in mind, containing potent thermogenics like Synephrine, Raspberry Ketones, and Cayenne fruit extract. The AM formula contains ingredients to not only CONTROL cravings, but also improve ENERGY, MOOD, and FOCUS during the day.  The PM formula keeps your appetite under CONTROL, maximizes your metabolism overnight, and helps you sleep deeper to enhance lean mass.

...както и предупрежденията на опаковката

You should not take this product if you are consuming other products containing stimulants, you have any prior medical condition, including diabetes or high blood pressure or are not in top physical condition. Do not take this product if you are on andy prescription drugs without consulting your doctor first. Please consult your doctor before using this product.

....и явно съм останал с погрешно впечатление. Обещавам, че няма повече да се изказвам за добавки със съмнително действие, които съм изпитал върху себе си :lol:

Е то производителя може да напише , че добавката прави и свирки, ама това няма как да стане :P .Гледаш какви съставки има, количествата и резултатите  върху използващите ги.И да Reduction има доста добри резултати при жените и точно хора с гореспоменатите проблеми.Ако искаш нещо хардкор, взимай ДНП.

2 юни 2010
Тест на REDuction PM (ден 1)

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 1 яйце, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста
1.3. Обяд - свински стек на тиган, зрял червен боб (250 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 1 яйце, 1 домат, 1 краставица

2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)

3. Хранителни добавки
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
3.3. Преди лягане - 2 таблетки REDuction PM

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, разсъних се моментално. Мощен тонус, много енергия имам сутринта. Тренирах много добре, получи се приятна игричка. Към края позагубих концентрация, но проблем с умора нямах. Доволен съм, поиграхме добре, натоварих се.

Днес получих и нов материал за експерименти - REDuction PM и Citruline malate.

За бърнъра съм любопитен, тъй като заема особена ниша в този клас добавки - нощен. Някак интуитивно човек свързва продуктите за изгаряне на мазнини с енергетици, затопляне, симуланти и други подобни, т.е. активно усещане по време на активната част от денонощието. Ще видим до колко е оправдано да се дават пари за този фетбърнър на Controlled Labs. Мисля да не намалявам въглехидратите в храната си (малко над препоръчителните за НВД са), а и по принцип да си запазя храненето в този вид. По този начин ще изолирам действието само на добавката, пипна ли храненето - ще се промени и ефекта, нали?

Заглеждам Citruline malate от много време... главен заподозрян суплемент за следващия ми спортен сезон.
Виждам го комбиниран с Beta Alanine… та ще го пробвам.

Тестът на REDuction PM ще бъде:
- с продължителност 15 дни
- без промяна в хранителния режим
- без промяна в тренировъчния режим
- с препоръчителните от производителя дози

Ще опитам този път да го направя както трябва и да се попремеря тук-там (не само на тегло).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.06.10 06:00.

3 юни 2010
Тест на REDuction PM (ден 2)

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 1 яйце, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло
1.2. Втора закуска - извара (200 g)
1.3. Обяд - свински стек на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 1 кисело мляко
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска пържола на тиган, печени картофи с пиле и кашкавал, 1 яйце, 1 бира (330 ml)

2. Тренировка - спининг (45 min)

3. Хранителни добавки
3.3. След тренировка - 21 g матричен протеин
3.4. Преди лягане - 2 таблетки REDuction PM

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, но се разсъних значително по-трудно. Тонусът е много добър сутринта, умора няма. Усещам само леко напрежение от снощната игра, но е напълно в реда на нещата. Спинингът беше средно интензивен. Натоварих се добре и съм доволен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.06.10 05:28.

03.06.10
06:15

казано от Кольо Пияндето на 02.06.10, 06:54:

Ще опитам този път да го направя както трябва и да се попремеря тук-там (не само на тегло).

Мери, мери, ще те дебна Никииии :)

казано от libra на 03.06.10, 06:15:

Мери, мери, ще те дебна Никииии :)

Сдобих се с много важен прибор - шивашки метър. Довечера ще си видя мерките и теглилките. :lol:

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.06.10 06:31.

4 юни 2010
Тест на REDuction PM (ден 3)

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 1 яйце, 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло
1.2. Втора закуска - извара (200 g)
1.3. Обяд - пушено свинско филе на тиган (около 180 g), боб в гювече, салата домати със сирене, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - пушено свинско филе на тиган (около 180 g), 1 яйце, печени картофи (250 g), салата (домат, краставица, репички)

2. Тренировка - спининг (45 min)

3. Хранителни добавки
3.3. Преди лягане - 2 таблетки REDuction PM

4. Общо мнение за физическото състояние днес - трудничко задвижвам днес. Събудих се отпочинал, но просто не мога да се разсъня. Усещам лека умора в краката, но като цяло тонусът е добър. Мислех да почивам днес, но в крайна сметка направих един спининг. Този път натоварването беше относително леко, но доста разнообразно, та ми се отрази екстра. Умората в краката поотмина, утре сутринта ще ги натоваря във фитнеса. Наумил съм си и една енергийно-разсънваща бомба, ще видим как ще ми подейства.

Снощи премерих скромните си телеса, дано съм го направил коректно.
При ръст 1.91 m нещата стоят така в момента:
- тегло - 88 kg
- талия - 84 cm
- ханш - 101 cm
- бедро - 58 cm
Нямам идея кое е много, кое е малко, гледам огледалото по принцип. Мисля, че това са по-важните антропометрични параметри.
Надявам се през почивните дни да подсигуря и малко снимки.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.06.10 07:42.

5 юни 2010
Тест на REDuction PM (ден 4)

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - шейк (1 доза матричен протеин, 200 g кисело мляко, щипка канела), , 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло
1.3. Обяд - таратор, шопска салата, пиле с ориз и манатарки, 1 шишче кашкавалчета в шунка (хапнах в Happy)
1.4. Следобедна закуска - пропуснах
1.5. Вечеря - 2 пилешки бутчета на грил (малки бяха), огретен (250-300 g), 2 домата, 1 краставица, 1 чаена лъжичка фъстъчено масло

2. Тренировка - фитнес (крака и рамо)

3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 3 g Citruline malate + 1 доза EndoRush + 2 таблетки Nitrix
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA
3.3. След тренировка - 21 g матричен протеин
3.4. След втората закуска - таблетка витамини
3.5. Преди лягане - 2 таблетки REDuction PM

4. Общо мнение за физическото състояние днес - надигнах се трудно тази сутрин, но се разсъних почти моментално. Влязох в залата за фитнес с чудесен тонус и направих една доста солидна тренировка. Енергетиците и вазодилататорите явно сработиха, защото бях доста енергичен, просто имах усещането за лекота, независимо от тежестите. От друга страна реших да се понапъна, за да видя дали и как Citruline malate ще се отрази на евентуална мускулна треска. Трудничко ще си докарам мускулна треска, но съм длъжен да опитам... Отново съм много доволен от клякането. Работните серии изглеждаха така - 1 серия х 8 повторения с 80 kg, 1 серия х 8 повторения с 90 kg и 2 серии х 6 повторения със 100 kg. Наистина много време не бях слагал 100 kg на щангата за клякане. Ще задържа известно време тази тежест, за да ми “олекне на раменете”. Правих качвания и напади с дъмбели в ръце (нападите не съм ги правил доста време). Отлична тренировка, доволен съм изключително много! Тонусът се запази добър през деня, да видим как ще се чувстват краката ми утре...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.06.10 17:21.

ГН

05.06.10
14:59

Идеята да ти олекнат 100 кг е добра. Но като ти олекнат, увеличи повторенията. Направо се изумих да видя числото 58 до сантиметрите на бедрото ти. Принципно на твоя ръст дори слабо атлетилчно момче би имало поне 62-3 см. Между 12 и 15 повторения ще доведат до растеж в бедрата ти, мисля, че знаеш. И не казвай, че не те кефят големи бедра. Ще мине много време, докато станат “големи” :)

казано от Георги Николаев на 05.06.10, 14:59:

Идеята да ти олекнат 100 кг е добра. Но като ти олекнат, увеличи повторенията. Направо се изумих да видя числото 58 до сантиметрите на бедрото ти. Принципно на твоя ръст дори слабо атлетилчно момче би имало поне 62-3 см. Между 12 и 15 повторения ще доведат до растеж в бедрата ти, мисля, че знаеш. И не казвай, че не те кефят големи бедра. Ще мине много време, докато станат “големи” :)

В интерес на истината нямах представа тези 58 cm много ли са или не, но на практика краката не съм ги товарил по-сериозно със щанги от миналото лято. Харесват ми големи здрави бедра, разбира се, но преди всичко стои комфортът при спортни игри (поигравам баскетбол, тенис на корт и маса от време на време) и преди всичко във волейбола (+ плажния му вариант).

По време на състезателен период директно спирам тренировката за крака във фитнеса, защото непрекъснато се движа на ръба на преумората им и не мога да давам максимума на игрището за волейбол. Вероятно това е причината за изоставането им. При мен постоянните силови тренировки за крака имат отрицателен ефект върху отскокливостта ми - краката ми са силни, но тромави и отскокът го няма. Да, силата в тях ми трябва, определено, но гоня и качества като издържливост, бързина, експлозивност, които да използвам за да скачам възможно най-високо за възможно най-дълго време. Начините за развиване на тези качества в някои случаи са малко в противовес на тези, при които бедрата растат като размер.

За да правя работни серии с 12-15 повторения в момента, ще е достатъчно да сваля тежестта до около 75-80 kg. Ще се опитам постепенно това да стане с около 100 kg, за да мога (живот и здраве!) към края на лятото да навляза в следващия състезателен сезон с добре подготвени като сила крака. Това ще ми даде основа, върху която да постигна (евентуално) един приличен отскок.

Е, навремето скачах 90 cm, но бях около 80-82 kg при почти този ръст... рокендрола беше млад! :lol:

05.06.10
18:26

Не знам дали Георги Николаев се е изумил на 58см, но на мен ми приседна... и не за друго, а защото обиколката на моето бедро е 56см... ужасТ...
Ники, ти ме закопа хахахах :D

Добре де... значи съм “фин млечен”! :lol:

Абе... къде се мери тая пуста обиколка? Горе под дупето, нали? В отпуснато състояние, нали? Чувствам се плашещо некомпетентен! :-P

05.06.10
18:33

казано от Кольо Пияндето на 05.06.10, 18:31:

Добре де... значи съм “фин млечен”! :lol:

Абе... къде се мери тая пуста обиколка? Горе под дупето, нали? В отпуснато състояние, нали? Чувствам се плашещо некомпетентен! :-P

Да дойда да те измеря? (think) :D :D

казано от libra на 05.06.10, 18:33:

Да дойда да те измеря? (think) :D :D

‘гати... мислех си, че ми имаш доверие колкото за едно измерване поне... :lol:

P.S. Не съм направил измерването точно, защото края на шивашкия метър, който ми пробута сестра ми изобщо не е на нулевия сантиметър, а аз съм гледал него. Между другото - поиграх си и премерих дясното си бедро на няколко места в най-широката му част. Най-големия размер, до който достигнах в спокойно състояние, е 60 cm. Абе... изобщо не трябваше да се меря, ама...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.06.10 18:43.

ГН

05.06.10
18:47

казано от libra на 05.06.10, 18:26:

Не знам дали Георги Николаев се е изумил на 58см, но на мен ми приседна... и не за друго, а защото обиколката на моето бедро е 56см... ужасТ...
Ники, ти ме закопа хахахах :D

Изумих се, защото когато моето бедро беше 70 см, половина форум ми скачаше, че е малко. На тегло от 67 кг и на 15 годишна възраст ми беше 59 см. Затова. Смятам, че Кольо трябва да порадоботи много в тази посока! Но го разбирам за другите натоварвания - и аз така като правя много кардио не мога да тренирам краката силово добре.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 05.06.10 18:50.

05.06.10
18:49

казано от Кольо Пияндето на 05.06.10, 18:35:

‘гати... мислех си, че ми имаш доверие колкото за едно измерване поне... :lol:

Ехххх че сииии...щях да дойда и с мелачката ама щом не искаш.. :))
Твоите 60см действат малко по-добре на моята психика... вече.... и все пак не толкова.

казано от Георги Николаев на 05.06.10, 18:47:

Изумих се, защото когато моето бедро беше 70 см, половина форум ми скачаше, че е малко. На тегло от 67 кг и на 15 годишна възраст ми беше 59 см. Затова. Смятам, че Кольо трябва да порадоботи много в тази посока! Но го разбирам за другите натоварвания - и аз така като правя много кардио не мога да тренирам краката силово добре.

Ще се опитам да поработя над това през лятото (следващите почти 3 месеца). Възможно е догодина да ми бъде една от последните (а може би и последната), в които се състезавам... а и ми е малък юбилей по прашните зали за волейбол... затова ще опитам да направя всичко, което ми е по силите, за да си направя кефа както аз си знам. И да - тренировките, с които се изграждат издържливост, експлозивност, бързина и ловкост са по-скоро тип кардио и ако преобладават като при мен по време на сезона, взаимодействието с щангите е по-особено.

казано от libra на 05.06.10, 18:49:

Ехххх че сииии...щях да дойда и с мелачката ама щом не искаш.. :))
Твоите 60см действат малко по-добре на моята психика... вече.... и все пак не толкова.

Действам ти на психиката? Хммм... като Кашпировски съм станал! :lol:

За протокола - сдобих се с мелничка, тия дни ще я пробвам. Ако не е удачно - разчитам на мелачката ти!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1