Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

28.12.10
22:12

казано от Кольо Пияндето на 27.12.10, 09:10:

Хммм... точно 2 седмици не съм писал в дневника си. ........... Чудя се за кре-алкалин

Ей много е хубаво, че от време на време пишеш. (sun)
Защо вместо кре-алкалин не си вземеш креатин етил естер. Според моите скромни впечатления КЕЕ дава много сила и издръжливост, а пък и така ще може да сравниш кой от 2 продукта е по-добър.

казано от karpi на 28.12.10, 22:12:

Защо вместо кре-алкалин не си вземеш креатин етил естер...

В интерес на истината именно твоите впечатления от КЕЕ ме карат да размишлявам за креатина като цяло. Директно си признавам - страх ме е от задържане на вода. В никакъв случай не мога да си позволя това, защото ще трябва да скачам с нея. От кре-алкалина определено не задържах нито грам вода. Във всички случаи ще търся продукт на капсули или таблетки (ако изобщо има КЕЕ в такава форма, не съм проверявал). Разнасянето и джуркането на прахчета преди и след тренировка ще ми бъде сериозно техническо затруднение, а и дозирането на прахообразната формулация е значително по-трудно и неточно. Ако не намеря КЕЕ на капсули или таблетки, просто няма да го взема. Да не забравяме и впечатляващия вкус на креатините (още една причина да бягам от прахообразните продукти)... Та така. Разбира се - приемам всякакви коментари, упреци и съвети. Ще направя 40 дни почивка от кре-алкалина, мисля, че е достатъчно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.12.10 22:52.

28.12.10
22:58

Не виждам смисъл да сменяш нещо, което работи при теб и както сам спомена е съвсем удобно за употреба :P
За етил-естера съм виждал повече негативни, отколкото положителни мнения :D

Мнението беше редактирано от korpusito на 28.12.10 22:58.

казано от korpusito на 28.12.10, 22:58:

Не виждам смисъл да сменяш нещо, което работи при теб и както сам спомена е съвсем удобно за употреба :P

Това е другият аргумент в полза на кре-алкалин - вече имам някакъв опит с него, знам общо взето как ми действа и какво да очаквам. Състезателният период не е най-разумното време за експерименти, тъй като евентуален неуспех би имал по-голямо значение. Бих увеличил леко дневната доза на кре-алкалина (ако реша на продължа с него).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.12.10 23:05.

29 декември 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - шоколад (30 g), 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, шунка (50 g), малко кашкавал, маслини (50 g), малко руска салата (1-2 супени лъжици)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - 2 пилешки шишчета, 1 кренвирш, грах (130 g) + царевица (140 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе
1.5. Вечеря - пуешки медальон на тиган (150 g), 1 кренвирш, грах (130 g) + царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), 1/2 доза казеин (10 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 доза витамини Anavite, 2 капсули Panax Ginseng, 1 капсула Shark Cartilage
3.2. След обяд - 1 пакет Animal Flex
3.3. След вечеря - 1 капсула Shark Cartilage

4. Общо мнение за храненето днес - от много време не съм ял кренвирши, приядоха ми се и снощи си взех - Тандем Стара Планина. Приятни са на вкус, определено, а и котката поиска от тях (което е добър знак). Не ги слагам в сметките на храната, каквото има в тях - толкова.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - като цяло - добре. Както очаквах - мускулна треска. Днес съм запланувал лека игричка, колкото да се раздвижа и да разчупя щангите от снощи. Е, в крайна сметка ще почивам.

Интересно... снощи стъпих на кантара - точно 89 kg (облечен - тениска, долнище на анцуг, маратонки), т.е. 88 kg чисто тегло. Изненадах се. Това означава, че въпреки рязкото намаляване на натоварването, относително високият калориен прием и компромисното на моменти хранене по Коледа, съм запазил телесното си тегло. Очаквах 1-2 kg отгоре... започнах да се замислям дали да пипам Oxy-то. Може да опитам да смъкна малко от мазничкото де... все ще ми е от полза.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.12.10 09:20.

29.12.10
12:59

казано от Кольо Пияндето на 28.12.10, 22:51:

В интерес на истината именно твоите впечатления от КЕЕ ме карат да размишлявам за креатина като цяло. Директно си признавам - страх ме е от задържане на вода. В никакъв случай не мога да си позволя това, защото ще трябва да скачам с нея. От кре-алкалина определено не задържах нито грам вода. Във всички случаи ще търся продукт на капсули или таблетки (ако изобщо има КЕЕ в такава форма, не съм проверявал). Разнасянето и джуркането на прахчета преди и след тренировка ще ми бъде сериозно техническо затруднение, а и дозирането на прахообразната формулация е значително по-трудно и неточно. Ако не намеря КЕЕ на капсули или таблетки, просто няма да го взема. Да не забравяме и впечатляващия вкус на креатините (още една причина да бягам от прахообразните продукти)... Та така. Разбира се - приемам всякакви коментари, упреци и съвети. Ще направя 40 дни почивка от кре-алкалина, мисля, че е достатъчно.

Давам 100% гаранция, че за периода от близо 2 месеца през, който го пия не съм задържала грам вода.
Аз лично, когато трябваше да правя своя избор между КА и КЕЕ, избрах втория защото исках да опитам нещо различно, а и да видя кой от 2-та продукта работи по-добре и за мен това се оказва КЕЕ. Да недостатък е че е на прах, но няма нужда да се носят чаши или други неща, за да се разтваря предварително. В кутията си има мерителна лъжичка и не е проблем да се измери количеството, което трябва да се приема. Аз го пия непосредствено преди тренировка. Загребвам си с лъжичката нужното ми количество пъхам го в устата + малко вода след това и готово. Е вкусът не е от най-добрите, но се преживява. Странични ефекти от приема му не съм имала.

29.12.10
16:47

Има го на капсули разбира се, лично аз съм ползвал КЕЕ на AXIS Labs 396 капсули по 750mg на цена от 24 лири. Аз не успях да усетя KEE, пил съм го и на прах (това е ужасяващо преживяване) и на капсули и ефект нямаше. В момента съм на креалкалин и съм доволен по отношение на сила и липса на водна задръжка, но не мога да кажа, че работи по-добре от добрия стар монохидрат.

30 декември 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - шоколад (30 g), 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, шунка (50 g), малко кашкавал
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - пуешки медальон на тиган (150 g), 1 кренвирш, печени картофи (180 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе
[тренировка]
1.5. Вечеря - пуешки медальон на тиган (150 g), 1 кренвирш, печени картофи (180 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), 1/2 доза казеин (10 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 доза витамини Anavite, 1 капсула Shark Cartilage
3.3. По време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 1 доза Xtend
3.4. След вечеря - 1 капсула Shark Cartilage

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - като цяло - отново добре. Мускулната треска още се усеща, но значително по-слабо. Днес ще направя отново един фитнес, ще си измисля някаква комплексна кръгова тренировка. Ще натоваря краката, но много леко - само колкото участват в Trusters & Swings, които съм запланувал. Целта е ясна - очупване и подготовка за преминаване към състезателен режим. Тренировката се получи добре - стегнато, интензивно и тонизиращо натоварване. Тренирах по схемата гърди-гръб в суперсерии, но този път включих тръстъри и суингове (също в суперсерии) + разгъване за трицепс (с въже на скрипец). Тежестите отново бяха кротки, надявам се да очупя мускулната треска на торса, но очаквам утре мускулна треска на краката. Е, такъв е животът на спортуващия човек... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.12.10 21:49.

казано от karpi на 29.12.10, 12:59:

Аз лично, когато трябваше да правя своя избор между КА и КЕЕ, избрах втория защото исках да опитам нещо различно, а и да видя кой от 2-та продукта работи по-добре и за мен това се оказва КЕЕ.

Мда, аз писах преди време в твоя дневник, ти и тогава каза добри думи за КЕЕ. Ще видим... за мен факторът, за който спомена korpusito, също е важен. Приемането на прах директно не е за мен. Наречи го глезотия, но когато е всеки ден и то не еднократно за деня, предпочитам да намаля гадостите. Ако трябва да ми се гади всеки път като дойде момент за тази добавка, по-скоро бих пропуснал креатина изобщо. Може КЕЕ да го оставя за летния бодибилдинг. :)

казано от Valdis на 29.12.10, 16:47:

Има го на капсули разбира се, лично аз съм ползвал КЕЕ на AXIS Labs 396 капсули по 750mg на цена от 24 лири. Аз не успях да усетя KEE, пил съм го и на прах (това е ужасяващо преживяване) и на капсули и ефект нямаше. В момента съм на креалкалин и съм доволен по отношение на сила и липса на водна задръжка, но не мога да кажа, че работи по-добре от добрия стар монохидрат.

Да, намерих КЕЕ на капсули, не бях търсил преди това. От кре-алкалина и аз съм доволен, а липсата на водна задръжка е един доста солиден аргумент да го предпочета пред монохидрата.

31 декември 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - шоколад (30 g), 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, шунка (50 g), малко кашкавал
1.2. Втора закуска - пропускам (спах до по-късно)
1.3. Обяд - 4 едрички зелеви сърми с кайма, боб с кисело зеле, ядки (лешници и шам-фъстък, около 50-60 g), 2 мандарини
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), шоколад (50-60 g)
1.5. Вечеря - свинско и пилешко месо на скара, задушени зеленчуци, салата Снежанка, различни видове сирена и кашкавал
1.6. Преди лягане - пропускам (вечерях в продължение на часове)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Сутринта станах по-късно и затова едната закуска отпадна. По обяд бях на гости при родителите ми, та там хапнах добре. Вечерта всъщност единственото необичайно бяха количествата... :) Записах в актива си и една бириШка (330 ml). Е, бях и с колата де.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - както и очаквах - лека мускулна треска на краката. Тази на торса вече отшумя. Доволно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.01.11 10:30.

Кольо, извинявай за оф-топика, но искам да те попитам нещо. Според теб от коя част на крака най-много зависи височината на отскока ? Аз съм на мнение, че това е прасеца и това означава ли, че трябва да се наблегне на него в процеса на подобряване на вертикалния отскок ?

1 януари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, свинско филе (50 g), малко кашкавал
1.2. Втора закуска - пропускам (спах до по-късно)
1.3. Обяд - свинска пържола с топено сирене на фурна, малко боб с кисело зеле, ядки (лешници и шам-фъстък, около 50-60 g), малко руска салата, 4 парченца баклава
1.4. Следобедна закуска - 1 парче баница със сирене, 1 пилешко шишче
1.5. Вечеря - пилешка супа с гъби и ориз (огромно количество и с доста мръвки), печени картофи (200 g), 2 яйца
1.6. Преди лягане - извара (130 g), 1/2 доза казеин

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.3. След вечеря - 1 капсула Shark Cartilage
3.4. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme

4. Общо мнение за храненето днес - с една дума - доста солидно. Е, има дребни грехове, но смятам, че са в границите на нормалното. Пилешката супа вечерта беше доста необичайна като за такава, но тъй като се оказа много вкусна, сипвах щедро.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - прекарах деня в легнало положение, трудничко ми е да преценя физическото състояние. Мускулната треска в краката е основно на задната бедрена група.

казано от Михаел Иванов на 31.12.10, 18:08:

Кольо, извинявай за оф-топика, но искам да те попитам нещо. Според теб от коя част на крака най-много зависи височината на отскока ? Аз съм на мнение, че това е прасеца и това означава ли, че трябва да се наблегне на него в процеса на подобряване на вертикалния отскок ?

Щом става въпрос за отскок, значи си е баш по темата! :)
Не съм съгласен с теб за прасеца. По-скоро съм на мнение, че цялата мускулатура на краката оказва сравнително еднакво влияние върху спортното качество отскокливост. Прасецът е важен, в това съмнение няма, но квадрицепсът не е с по-малко значение - той разгъва колянната става, която осигурява значителна част от движението на крака при откок. Относително по-малко значение има задната бедрена група, но така или иначе тя има своята роля в движението на бедрото и крака като цяло. Мускулите на бедрото държат човешкото тяло изправено (заедно с ахилесовото сухожилие) и имат съществено участие при осъществяването на отскока. Ако искаш да скачаш повече, трябва да имаш наистина силен прасец и... определено мощни бедра.

2 януари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, свинско филе (50 g), малко кашкавал и малко руска салата
1.2. Втора закуска - 1 Corny, 2 яйца
[тренировка]
1.3. Обяд - 1/2 пилешко бутче с ориз, печено свинско, салата домати с лук
1.4. Следобедна закуска -
1.5. Вечеря - пилешка супа с гъби и ориз (огромно количество и с доста мръвки), 1 пилешко шишче, малко руска салата
1.6. Преди лягане - извара (130 g), 1/2 доза казеин

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 капсула Shark Cartilage
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 7 g EAA
3.3. След обяд - 1 пакет Animal Flex
3.5. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme

4. Общо мнение за храненето днес - разхвърляно се получи, бях цял ден в движение и непрекъснато ми се променяхя плановете и затова съм импровизирал. Обядът след тренировката ме свари в The Mall и хапнах там - пиле с ориз от българската кухня и порция свинско от Olive oil & Oregano. Това свинско е уникално, способен съм да се тъпча до припадък с него!

5. Общо мнение за физическото състояние днес - тренирах със страхотен тонус и се получи тренировка с доста солиден обем (дори за моите представи). Отново комплексна тренировка - гърди, гръб и крака. Обмислям да запазя този стил на тренировките във фитнеса до края на състезателния сезо. После може да разделя мускулните групи (като типичен летен билдър) :) През последните 2 години правих фитнес по класическата схема - гърди + бицепс, гръб + трицепс и крака + рамо. Сега ще сменя стратегията, да видим до колко ще е удачно. Тъй като ще мога да ходя на фитнес само в неделя и вторник, мисля в неделята да натоварвам големите групи с основни упражнения, а във вторник - малките групи и по-екзотични упражнения. Ще го нагласям в крачка, разбира се - и според моментното ми състояние.

P.S. Айде и един снимчок от днес...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.01.11 18:11.

02.01.11
22:14

Според мен торс-крайници е най-уместно при двудневен сплит :P

3 януари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 супена лъжица мед, овесени ядки (100 g), 1 супена лъжица овесени трици, суров белен слънчоглед (20 g), 2 яйца, свинско филе (50 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, кашкавал (40-50 g)
1.3. Обяд - свински стек на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), 1/2 доза казеин, печени фъстъци (50 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.1. След ставане - 1 капсула OxyElite Pro
3.2. След закуска - 1 капсула Shark Cartilage
3.3. След обяд - 1 пакет Animal Flex
3.4. По време на тренировка - 2 дози Xtend
3.5. След вечеря - 1 капсула Shark Cartilage
3.6. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme

4. Общо мнение за храненето днес - променям малко закуската, останалото е обичайно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - свеж и отпочинал, почивката ми се отрази добре. Започваме тренировки днес, имаме 3 седмици до първия мач. Тренировката се получи добре, въпреки че сме леко излязли от форма. Чувствах се екстра, но загубих мощност през последните 10-15 минути от заниманието. Нормално е да позагубя издържливост след почивка. Тази седмица ще ми е тежка. Оказа се, че залата е свободна и ще можем да тренираме всеки ден. Супер!

Хранителни добавки - започвам 4 седмичен цикъл с OxyElite Pro. Целта е да поошлайфам малко мазнинки. Разпределил съм нещата така - ще го приемам 6 дни в седмицата (т.е. 1 ден седмично ще почивам от него), първата седмица ще пия по 1 капсула дневно, след това - 3 седмици по 2 капсули дневно. Като цяло обмислям добавките за предстоящия състезателен период. Мисля да направя още един двумесечен период с кре-алкалин, но е възможен вариант и само с бета аланин. Приемал съм само бета аланин, до скоро бях на комбинация бета аланин + кре-алкалин. Ще мисля. Иначе като цяло мисля да мина на аминокиселинна суплементация (ВСАА и глутамин). Имам още малко Purple InTrain, вероятно ще го употребя по мачовете.

казано от korpusito на 02.01.11, 22:14:

Според мен торс-крайници е най-уместно при двудневен сплит :P

То нещо такова ще се получи така или иначе. В неделята ще се хвърлям на гърди и гръб, а във вторник - рамо, бицепс и трицепс, ще пускам и кросфит-елементи. Корем ще си правя и в двете фитнес-тренировки. С краката за сега няма да се занимавам специално. От една страна напоследък колената ми създаваха проблеми. От друга страна нямам време да ги товаря с тежести. Така или иначе краката участват тук-там (суингове, тръстъри, бърпита). Живот и здраве, краката ще ги оформям за плажа... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.01.11 22:28.

Готин аватар. Това Ецио ли е или Алтаир?

4 януари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 супена лъжица мед, овесени ядки (100 g), 1 супена лъжица овесени трици, суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - свински стек на тиган, грах (130 g), царевица (140 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, грах (130 g), царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), 1/2 доза казеин, печени фъстъци (50 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.3. По време на тренировка - 2 дози Xtend + 7 g EAA
3.4. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и в добра кондиция. Имам много лека мускулна треска и скованост на цялото тяло, но е абсолютно нормално в този момент. Тренирах добре, но отново загубих мощност през последните 15-ина минути. Тази седмица го възприемам за нормално, но ако това продължи и другата, ще трябва да взимам мерки. Мускулната треска отминава.

казано от GreyKnight на 04.01.11, 00:06:

Готин аватар. Това Ецио ли е или Алтаир?

Ами... не знам! (blush) Така и не заиграх тази игра... но картинката ми грабна оЧото моментално.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.11 22:00.

А трябва да я заиграеш. :)

казано от GreyKnight на 04.01.11, 09:02:

А трябва да я заиграеш. :)

И ще го направя, но вероятно след края на състезателния сезон, защото сега просто нямам време за такива удоволствия.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.11 13:39.

5 януари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 супена лъжица мед, овесени ядки (100 g), 1 супена лъжица овесени трици, суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - свински стек на тиган, червен зрял боб (240 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, печени картофи (250 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, печени фъстъци (50 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.3. Преди тренировка - 3 g Beta Alanine
3.4. По време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 1 доза Xtend + 7 g EAA + 2 g Beta Alanine
3.5. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme + 6-7 g Scitec L-Glutamine

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отворих очи малко по-трудно, но се разсъних моментално. Тонусът е добър, но има ле-е-екичка остатъчна умора. Нормално е - след почивка влизам директно на по-високи обороти. Имам още малко Purple InTrain, ще го употребя за мачовете, но днес реших да направя експеримент. Тъй като в предишните 2 дни “издишах” в края на тренировките, днес ще видя как ще ми се отрази. В крайна сметка тренирах с отличен тонус, много сила и без да загубя мощност до последно. Утре ще тренирам само на аминокиселини (ВСАА и ЕАА), за да се опитам да преценя дали днес Purple InTrain ме е “нахранил” по време на тренировката, или просто навлизам отново в ритъм. Вечерта съм направо развинтен и поуморен, но удоволствието е неописуемо!

Ето “химията”, на която ще разчитам този полусезон:
- PrimaForce Beta Alanine
- USPLabs Modern BCAA
- Scitec L-Glutamine
Разбира се - казеинчето вечер ще остане в програмата.
Имам още малко Xtend, ще си го допия преди да подпукам модерните ВСАА.
Скоро ще напазарувам и витаминки (прицелил съм се във Vit-Min 100 на NOW).
Бета аланина и глутамина директно ги започвам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.01.11 23:27.

6 януари 2011

1. Хранене
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (170 g), печени картофи (250 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (170 g), печени картофи (250 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.3. Преди следобедната закуска - 2 g Beta Alanine
3.4. По време на тренировка - 2 дози Xtend + 7 g EAA + 3 g Beta Alanine

5. Общо мнение за физическото състояние днес - много добро усещане. Умората е почти незабележима сутринта, бързо се събудих и раздвижих. Почти уверен съм, че пустото OxyElite Pro има сериозни заслуги за това, въпреки че от друга страна е нормално, тъй като около празниците си починах много добре. Любопитен съм дали има промяна в показанията на кантара, но ще се премеря през уикенда. От баклавичките по Коледа качих 1-2 kg, но това категорично не е проблем, защото е елементарно да ги сваля (и вероятно съм го направил вече). Шегувам се, че е от баклавичките, разбира се... 2 седмици не тренирах, а не намалих храната. Е, нямам търпение да тренирам и днес!
Тренировката беше добре. Не страхотна, но доста над средното като качество. Чувствах се добре, натоварих се екстра. Не загубих мощност към края, явно навлизам в ритъм. Доволен съм!

Впечатления от първия “сблъсък” с бета аланина на PrimaForce:

- бяло кристално вещество, бял цвят, без мирис
- перфектна разтворимост във вода (достатъчни са броени секунди разклащане на чашката, за да се разтвори напълно)
- напълно безпроблемен вкус
- ясна и приятна параестезия (15-20 минутки след приема)

Имам известен опит с бета аланин, но винаги до сега съм го приемал в капсулна формулация (продуктът на InterActive Nutrition), което автоматично изключва фактори като разтворимост и вкус. За съжаление в момента е наличен само бета аланин на прах. Както и да е, прахчето е на чудесна цена в момента... 500 g бета аланин стигат за 3 месеца прием при нормални дневни дози. Очаквах добра разтворимост, защото съм приемал комплексни продукти, които го съдържат и не съм забелязал да има трудноразтворима фракция в тях (Purple InTrain, Purple Wraath, Jack3D). По-големи опасения имах за вкуса. Е, никакъв проблем - разтвореният във вода бета аланин има едва доловим леко блудкав вкус, който (забележете) се усеща само ако водата е малко (50 ml примерно). Ако го разтворите в 100 ml или повече вода, практически няма вкус. Съответно - вкусът не влияе по никакъв начин на всякакви предтренировъчни, интра и следтренировъчни напитки (продукти). Параестезията (лекото боцкане, иглици и особено изтръпване на кожата) е нормален ефект, съпътстващ приемането на бета аланин, особено при еднократни дози над 1.5 g. Аз я намирам за приятна и не ми е проблем, а и преминава бързо. В крайна сметка има начини да се намали и избегне, така че тя не е фактор. Усетих я около 15-20 минути след като изпих 3 g бета аланин, премина за 10-15 минути.

Имам и една чуденка... 5 g бета аланин дневно са една прилична доза (според мен и опита ми с тази добавка), разделям я на 2 приема като единият ще е по време на тренировка. Размишлявам над това кога да приемам другата част от дозата - в първата част на деня (до обяд примерно), следобед (както днес) или преди тренировка (както е по “рецептура” - 30-45 минути преди нея). Бета аланинът не е директен енергетик, като кофеина примерно. Принципът му на действие е съвсем различен и интересен, но по отношение на стратегията за приемането му има доста разнообразни препоръка. В крайна сметка точният тайминг може и да няма чак толкова важно значение. Та ако някой има някакви идеи по този въпрос, ще са ми от полза.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.11 22:14.

7 януари 2011

1. Хранене
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (170 g), супа леща, варени картофи (200 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - 2 пилешки шишчета, печени картофи (250 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.4. По време на тренировка - 2 дози Xtend + 7 g EAA + 3 g Beta Alanine

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Малко картофено ми е храненето тия дни... не е умишлено.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус, денят ми започва тихо и спокойно, разсъних се бързо. Тренирах добре. Самата тренировка беше малко по-кратка и лека. Доволен съм. Очаквах, че след почивката по празниците този 5 дневен тренировъчен маратон ще ме умори повече. Е, ако кажа, че не съм ги усетил тия 5 поредни тренировки, ще излъжа най-нахално. Утре сутринта ще направя едно леко тонизиращо фитнесче, а после и масаж. И аз съм човек, и аз душа нося в крайна сметка...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.01.11 19:28.

8 януари 2011

1. Хранене
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 доза Scitec Manna + EAA
1.3. Обяд - пилешко с картофи и лук (печени), 2 яйца, лешници (50-60 g)
1.4. Следобедна закуска - пропускам
1.5. Вечеря - 2 пилешки шишчета, печени картофи (200 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки
3.1. След ставане - 1 капсула OxyElite Pro + 2 g Beta Alanine
3.2. По време на тренировка - 2 дози Xtend + 3 g Beta Alanine
3.3. След тренировка - 1 доза Scitec Manna (35 g суроватъчен протеин и 40 g въглехидрати) + 7 g ЕАА
3.4. След вечеря - 1 пакет Animal Flex

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Продължих картофената диета, отново без умисъл. Следобедната закуска я пропуснах, защото денят ми започна по-късно и съответно всичко се измести напред във времето.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус. Сутринта направих едно тонизиращо фитнесче, натоварих почти цялото тяло с кротки тежести. добре се почувствах, не е разумно да се мятам на големите железа в момента. След фитнеса - релакс-масаж на целите ми телеса... кеффф! Чувствам се чудесно!

08.01.11
20:49

Не може да те познае човек, с тоя нов аватар. Чета днеска един дълъг пост. Викам си - абе тоя потребител много разбира, после поглеждам ника и се изненадвам.
Между другото кога е първия ви домакински мач? Мерак ми е да дойда да погледам.

Мнението беше редактирано от Fallen на 08.01.11 20:50.

Реших малко да разнообразя аватарчето. Този отива повече на дизайна на форума, а също така е много близък до образа на самия мен в собствената ми глава (безумно и малко налудничаво звучи, ама...). Първият домакински мач ни е на 29 януари. Заповядай, ще ми е приятно. Реално започваме на 22-ри, но с гостуване в Русе.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.01.11 22:35.

09.01.11
00:06

Кака ти Рали добре се е погрижила ;)

9 януари 2011

1. Хранене
1.2. Втора закуска - пропуснах
1.3. Обяд - 2 пилешки бутчета на грил, печени картофи (250 g)
1.4. Следобедна закуска - извара (130 g), 2-3 хапки хляб с маслини
1.5. Вечеря - 2 пилешки шишчета, зрял боб яхния

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.1. След ставане - 3 g Beta Alanine
3.4. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme + 6-7 g Scitec L-Glutamine

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Втората сутрешна закуска я пропуснах, защото поспах до малко по-късно и съответно късно направих първата. Следобедната ми закуска е странна, но прехвърчах през къщи на бегом и само това ми дойде като идея за ядене сега и веднага.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - починах си добре, масажът вчера си свърши добре работата. Тонусът е добър, готов съм за новата тренировъчна седмица. От утре започвам да пия по 2 капсули OxyElite Pro дневно. Кантарът вчера остана закован на 89 kg, т.е. през изминалата седмица няма промяна в телесното ми тегло. То и храненето ми не е съвсем като на отслабващ де... ;)

10 януари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (100 g), 1 супена лъжица овесени трици, суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, Стевия
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган, 1 кренвирш, варен бял ориз (60-65 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 1 бонбон Merci
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, 1 чаена лъжичка какао, 1 пакетче Стевия, печени фъстъци (50 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.4. По време на тренировка - 2 дози Xtend + 3 g Beta Alanine

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Вчера пазарувах в Хит и забелязах ето тази Стевия, съответно - моментално си купих. Цената е приемлива според мен - 1 опаковка струва 1.30 лева (ако правилно запомних, но едва ли греша с повече от 10 стотинки), съдържа 12 пакетчета по 1.2 g. Това прави около половината от цената на стевията на Now, нямам представа дали има разлика в качеството и ако има - каква е. Сутринта си подсладих овеса с 2 пакетчета стевия - не стана много сладко, но се усещаше, спокойно може да се сложи трето пакетче без опасност да се прекали (по моя вкус, разбира се). В офиса си направих чаша чай, за нея 1 пакетче е напълно достатъчно. Вечерта инцидентно се появи едно шоколадово бонбонче. Хапнах го в момента, в който приключихме тренировка. Мой съотборник имаше рожден ден... Покупката на Стевия беше отличен удар. Коктейлът “Лека нощ” стана просто лакомство с едно пакетче.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж, починах си качествено през уикенда, готов съм за натоварване. Чудесен тонус, нямам търпение да го вкарам в действие довечера на тренировка! Понеже съм си тутманик, обаче, днес отново ще съм на 1 капсула OxyElite Pro - сутринта след ставане пих едничка, но като тръгвах за работа забравих да взема шишенцето, за да пия и следобед. Е, не е проблем, разбира се... ама мразя сам да си дъня плановете... Тренирах добре, но към края на тренировката усетих странно стягане в дясното коляно. Тази година то не ми беше правило проблем, въпреки че е по-капризно от лявото. Успях да завърша тренировката на максимални обороти де...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.11 22:59.

казано от libra на 09.01.11, 00:06:

Кака ти Рали добре се е погрижила ;)

Абе доволен съм - поисках релакс и го получих. Нямаше прекалено отпускане или пък скованост. Омекнах добре и мисля, че мускулатурата ми е подготвена за продължаване на натоварването. Е, по време на самия масаж малко позадрямах, та след това щях да се спъна на няколко пъти докато отида до съблекалнята, ама това не го броя като проблем. :)

11 януари 2011

1. Хранене
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган, 1 кренвирш, зрял червен боб (240 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган, печени картофи с шунка и бекон (250 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, 1 пакетче Стевия, печени фъстъци (50 g), щипка канела

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки
3.3. Преди следобедната закуска - 1 капсула OxyElite Pro + 2 g Beta Alanine

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Между двете закуски сутринта изсърбах един зелен чай, подсладен със стевия. Гарнитурата на вечерната пържола си я “сготвих” в Billa, защото нямах много време да я приготвя. В коктейла преди лягане комбинацията стевия + канела ми хареса повече от стевия + какао.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - все пак се събудих отпочинал, въпреки че снощи просто бях скапан. Предполагам, че и Окси-то ме посъбужда добре. Тонусът е добър, но дясното коляно не ми харесва. В края на миналата година имах грижи с лявото, сега с дясното. Аман, ще взема да се пенсионирам и т’ва е. Днес ще го наблюдавам и ако продължи това коляно да ми прави “муцуни”, ще го водя на лекар по най-бързия начин. Както обикновено нямам време за контузии. Фитнесчето ще е пак нещо комплексно, но без крака (ясно е защо). Тренировката се получи добре, натоварих се хубавко, без да хвърлям прекалено много сили. Направих пак малко гърди и гръб в суперсерии, военни преси и трицепс. Е, и коремни преси правих. За съжаление няма как да отида на лекар още утре, затова - в четвъртък. Лошото е, че това ще е причина да пропусна контролна среща, но... нямам избор.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.01.11 22:47.

12 януари 2011

1. Хранене
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган, 1 кренвирш, варен бял ориз (60-65 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, 1 пакетче Стевия, печени фъстъци (50 g), щипка канела

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.3. Преди следобедната закуска - 1 капсула OxyElite Pro + 2 g Beta Alanine

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Начесах си крастата за вратни мръвки, този път леко ги задуших, станаха екстра. Тази седмица продължавам със свинското, но вече с каренца.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - снощи се замотах в къщи и въпреки, че се прибрах по-рано, пак легнах късно. Трудно отворих очи тази сутрин, но пък се разсъних за броени минути. Чудесен тонус, съвсем леки следи от фитнеса вчера, в рамките на очакваното и допустимото. Коляното ми кротува, но и не съм го натоварвал. Е, днес на тренировка ще си каже какъв му е проблемът. Надявам се, че няма да се наложи да отсъствам съществено от тренировъчния процес. Тренирах... скапано. Отличен тонус, много въздух и мощност, и... остри болки в коляното. Боли ме много при определени движения, не съм в състояние да се готвя пълноценно. Ако има нещо да мразя в спорта, то това са контузиите. Утре след работа съм на лекар, но усещането в коляното хич не е на добре.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.01.11 23:04.

13 януари 2011

1. Хранене
1.3. Обяд - свинско каре на тиган, 1 кренвирш, грах (130 g), царевица (140 g)
1.5. Вечеря - свинско каре на тиган, 1 кренвирш, грах (130 g), царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (130 g), казеин, 1 пакетче Стевия, суров белен слънчоглед (20 g), щипка канела

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.1. След ставане - 1 капсула OxyElite Pro + 2 g Beta Alanine
3.3. Преди следобедната закуска - 1 капсула OxyElite Pro + 3 g Beta Alanine
3.4. Преди лягане - 10 g Syntrax Micellar Creme + 6-7 g Scitec L-Glutamine

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал съм, но коляното ми не е добре. Имам известни подозрения за диагнозата и дано греша. Крайно неподходящ момент за контузия - 10 дни преди мачовете, навлизам в кондиция (физическа и техническа), а една такава контузия може извади от този процес... уви. В крайна сметка - почивен ден, завършил с добри новини!

Ето и едно клипче. Голям фен съм на сагата като цяло. Този трейлър ме кара да се замисля... силен е не този, който физически превъзхожда останалите, а онзи, който не е сам, разчита на хората около себе си и знае какво означава те да разчитат на него...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.01.11 08:16.

Bioware колко много пари ще направят тази година... The Old Republic, Dragon Age 2, Mass Effect 3…
Ако те кефи Star Wars - задължително изиграй Mass Effect.

13.01.11
11:35

охооо тука става въпрос за игрииии .това ще стане любимият ми дневник :д

Хе... пазя се от някои игри като дявол от тамян :) Твърде много време заемат, а недоспиването и заседяването пред монитора изобщо не ми се отразяват добре. ;)

13.01.11
12:03

хах еми това са ,някои от жертвите ,които се правят ,за да видиш края ,на някои стойностни игри : )

Един XBOX 360 и един удобен диван - страхотен релакс след тежък ден/тренировка. :)

казано от GreyKnight на 13.01.11, 13:15:

Един XBOX 360 и един удобен диван - страхотен релакс след тежък ден/тренировка. :)

Не си човек ти! (sun)
Освен това... прибирам се от тренировка около 21:30 и докато дойде момента за лягане най-често става 23:00 часа... от там нататък да играя - би било (най-малкото) неразумно.

P.S. Не е моята котка това...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.01.11 13:41.

Ха-ха, защо да не съм човек ? :)

казано от GreyKnight на 13.01.11, 14:26:

Ха-ха, защо да не съм човек ? :)

Шегувам се като цяло... :P Ама ти само се опитваш да ме подхлъзнеш! (party)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1