02.02.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Цял ден работа, чак следобед си позволих малка разходка до местния плаж. Може да не личи много, но под всичкото това бяло има пясъчен плаж и езеро. 🙂
03.02.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 13х2х150, 1x1x150 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х160 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х2х50, 2x1x50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4+1х60 кг. (на последното аха да заключа лактите и ме смачка)
3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х2х15, 2x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8, 6.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 22:15 мин.
Чисто време за интервалите - 10:30 мин.
Преходи - 2:22 мин.
Положително:
- Свалям 6 секунди от общото време за интервалите, както и няколко секунди от общото време.
- Субективно една идея по-малко смачкан бях след интервалите, макар да не личи по времето и максималните повторения.
Отрицателно:
- Продължавам да не мога да си направя 14 двойки на тяга, раменна и кофи, като на последните днес дори две единици се наложи да правя, вместо една.
- Максималните серии на тяга и кофи надолу с по едно повторение.
Добавки:
2. По време на тренировка - 12 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
От няколко дни снегът почти не е спирал, а снощи се засили допълнително. Вече е сигурно над 40 см, като заради вятъра на места преспите са над метър. Навявания има по прозорците чак на втория-третия етаж. Полетите от Арланда закъсняват с много, а на сайта на летището информация за закъсненията дори не излиза - само казват да се свържем с авиокомпанията. Утре ходенето до Копенхаген може и да се отмени. Не че съм приритал за него, ама ще трябва да замествам срещите на живо с телеконференция, а това е изключително досадно и много по-уморително. Ще видим утре сутрин как ще е.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.02.19 18:41.
04.02.2019 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта всичко с полета беше наред, въпреки че на Арланда беше -18. Пистите бяха поизчистени, а закъсненията - незначителн. Лошото е, че откритият паркинг, на който си оставям колата за по-евтино, беше покрит с девствен сняг. Бухнах я със засилка в една пряспа и силно се надявам утре да успея да я изкарам.
Получих и съобщение от лизинговата компания, че договорът на колата ми изтича скоро и трябва да си избирам ново возило. Сега се започват сметките - хем ми се услажда да карам скъпа (поне за моите представи) кола, хем в момента това хич не е разумно при само един работещ в семейството - тук лизингът на служебните коли се добавя върху данъчната основа, което ще рече, че при шведските данъци реално си плащам половината служебна кола от джоба. Та сега се почват едни сметки кое колко ще излиза на месец, от какво мога да се откажа и веднъж ли се живее.... 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.02.19 18:40.
04.02.19
18:50
Е няма ли опция след последната вноска, да се прехвърли собствеността. Все пак 5 годишна кола не е за изхвърляне, може бая време да се кара и си е актуална и като визия и като параметри и статус. Защо да се почва с новото набутване, вместо още едни 3,4,5 години да се освободи фирмата от това бреме.
Е няма ли опция след последната вноска, да се прехвърли собствеността. Все пак 5 годишна кола не е за изхвърляне, може бая време да се кара и си е актуална и като визия и като параметри и статус. Защо да се почва с новото набутване, вместо още едни 3,4,5 години да се освободи фирмата от това бреме.
Оперативен лизинг е това - най-тъпият вид... или най-готиният, според гледната точка. 🙂 Колата си е собственост на лизинговата фирма през цялото време, ние буквално само я наемаме за ползване. От една страна остатъчна стойност няма, от друга няма и никакви занимавки и ангажименти - договорът изтича, връщаш я в каквото състояние е, без да ти дреме. През цялото време не се занимаваш с нищо - нито с обслужване, нито с ремонти, нито с консумативи. Нещо като комунизъм, ама срещу доста пари. 🙂
05.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Безкрайно дълъг и уморителен ден. В крайна сметка се прибрах безаварийно,
06.02.2018 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 17x1х120 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4+1х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 5х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х34 кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 5.
Време за тренировката - 25:14 мин.
Чисто време за интервалите - 11:25 мин.
Преходи - 4:20 мин.
Почти същото, като предния път - разликите са маргинални и не си струва да ги анализирам.
Положително:
- Една идея по-добро общо време и интервали, но с много малко.
Отрицателно:
- Днес беше пародия на интервал. Почивах един ден в повече и все едно съм се върнал два месеца назад. Може и да е друга причината - доста съм уморен като цяло
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване - много работа, малко време.
07.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта работих от нас, следобед - училищна пиеса, а сега си “доработвам”.
08.02.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 17х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х170 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 7х45, 5х45 кг.
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 5х36 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9, 5.
Време за тренировката - 20:30 мин.
Чисто време за интервалите - 8:39 мин.
Преходи - 2:21 мин.
Изненадващо прилично като цяло.
Положително:
- Най-бързите чисти интервали Г и най-бързото гребане.
- Едно повторение нагоре на максималната серия на тягата.
Отрицателно:
- Нищо конкретно днес. Като цяло тази ми е любимата от четирите тренировки и не трябва да се оплаквам точно от нея. 🙂
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес цял ден от среща в среща, а работата си стои и чака някой да я свърши. Все пак се измъкнах навреме за тренировка.
Имам повод и за няколко бири - малката щерка има рожден ден.
08.02.19
21:21
Жива и здрава да ти е, Боби.
Аз днес също поръчвах торти и организирах РД, ние сме след няколко дни.
Наздраве и здраве.
Малката и тя пораства 🙂
Здрава и много щастлива да Ви е, Боби! Весел празник 🍀🍀🍀
Поздрави и на Зозо 🌼
09.02.19
10:58
Жива и здрава да ви е, Боби!
Голям човек стана и тя.
Благодаря за пожеланията! Да ви се връщат!
08.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Работна събота. Толкоз за деня ми.
10.02.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 14х2х100 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 9х2х100, 5х1х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3+1х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 9х2х0, 5х1х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 13х70 кг. (на крак)
2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 13 (ляв), 13 (десен крак).
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 17 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8, 4.
Време за тренировката - 26:10 мин.
Чисто време за интервалите - 12:40 мин.
Преходи - 3:50 мин.
На четири-пет часа сън толкова.
Положително:
- Няма.
Отрицателно:
- Интервалите по-бавни почти на всичко без клека.
- Пълно фиаско на лега и набиранията - откази и единици още от десетия подход и на двете.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренировка сутринта, на обед ще празнуваме рождения ден на щерката с деца в студио за игри във виртуална реалност. Интересно и различно е - дано им хареса.
11.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Пълна лудница!
12.02.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 13х2х150, 1x1x150 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х160 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 11х2х50, 3x1x50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х60 кг.
3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 9х2х15, 5x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 10 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8, 5.
Време за тренировката - 21:58 мин.
Чисто време за интервалите - 10:18 мин.
Преходи - 2:07 мин.
Положително:
- Свалям малко от времето на интервалите, но при толкова откази и единици тоя път това не е точно постижение.
- На тягата още не мога да направя 28-мото повторение, но усещам, че съм близо.
- Максималните серии на тягата и гребането с по едно повторение нагоре.
Отрицателно:
- Много откази, много нещо днес.
Добавки:
Обобщение за деня:
Толкова работа имам и бързам за едни срокове за другата седмица, че нямам време дори да погледна форума, камо ли нещо друго.
Как идва отказа при тягата?Краката блокират,хвата,кръста,губиш форма и спираш?
Как идва отказа при тягата?Краката блокират,хвата,кръста,губиш форма и спираш?
Хватът и формата не са проблем, също и кръстът.
То не е отказ, а невъзможност дори да започна движението. Адско парене в задната част на бедрата и квадрицепсите.
После при гребането пак това е причината да се бавя, а не ръцете или гърба, като там не е самото гребане виновно, а натрупването от тягата.
Супер...при мен пък всичко от изброеното е проблем,без краката)))ама като се запъна и почвам да дърпам всякак,и после рева.Инак ако знам,че няма да се счупя...мога да напъна доста...Хем боли хем сърби с тези интервали при мен но повече ме е страх ,че пак ще се счупя.
Мнението беше редактирано от nervak на 12.02.19 22:34.
Супер...при мен пък всичко от изброеното е проблем,без краката)))ама като се запъна и почвам да дърпам всякак,и после рева.Инак ако знам,че няма да се счупя...мога да напъна доста...Хем боли хем сърби с тези интервали при мен но повече ме е страх ,че пак ще се счупя.
Мен пък точно интервалите ме пазят от “счупване”. Намалените тежести ми дадоха време да оправя формата на тягата и клека и да ги затвърдя. Сега ги правя без замисляне и дори уморен не правя компромиси с изпълнението, защото не ми се налага - всичко е автоматизирано.
Зарди това кръстът не се е обаждал от страшно много време, коленете също позатихнаха. Проблемите с разтежението на гърдите и болката в рамото, които си бях докарал в началото, докато напипвах нещата, отшумяха и са забравени.
Единственият минус е влиянието върху лактите, където има залавни точки на прекалено много малки и по-големи мускули и сухожилия и явно им идва в повече комбинацията от набирания и борческо в едната тренировка и раменна преса и гребане в другата. Но и там с адаптацията и най-вече с повече контрол в крайните фази на амплитудата би трябвало да се успокоят нещата. Ще видим.
Мен пък точно интервалите ме пазят от “счупване”. Намалените тежести ми дадоха време да оправя формата на тягата и клека и да ги затвърдя.
Явно при нормалните хора е така...аз на двойки при 140 изгърмях ,при това в далеч по-лесния 10 сек интервал...а през 5 сек не ми се мисли.
13.02.19
10:57
То не е отказ, а невъзможност дори да започна движението. Адско парене в задната част на бедрата и квадрицепсите.
Такъв трябва да е отказа при интервалите. Обаче при тягата вместо квадрицепсите трябва да са глутеусите.
То не е отказ, а невъзможност дори да започна движението. Адско парене в задната част на бедрата и квадрицепсите.Такъв трябва да е отказа при интервалите. Обаче при тягата вместо квадрицепсите трябва да са глутеусите.
Най-вече глутеусите са. Квадрицепсите само пригласят. 🙂
13.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес довърших раждането на презентацията-чудовище, над която работя от няколко дни. Утре остава да ѝ прережа пъпната връв (т. е. да отразя коментарите на другите, въвлечени в цялата каша), а другата седмица - да я плясна по дупето, за да ревне с цяло гърло на вторнишката среща, за която за нещастие пак трябва да летя до Копенхаген по спешност.
П. П. Дори успях да прегледам форума днес, представяте ли си?!?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.02.19 21:21.
14.02.2018 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 17x1х120 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4+1х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 5х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х34 кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8, 5.
Време за тренировката - 24:41 мин.
Чисто време за интервалите - 11:14 мин.
Преходи - 3:56 мин.
Положително:
- Интервалите доста по-добре от предния път, но все още далеч от най-добрите ми времена за тренировка В.
Отрицателно:
- Нищо конкретно - усетих я доста прилично днес тренировката.
Добавки:
Обобщение за деня:
Пролетта чука на вратата - времето се задържа с положителни температури няколко поредни дни и купчините мърляв, черен сняг започнаха постепенно да се превръщат в също толкова черни кал и киша, а ледът по тротоарите отстъпва на тонове пясък и чакъл, натрупани слой след слой през цялата зима. А шведите ме “успокояват”, че още нищо не е свършило и март си е пълноправен зимен месец с всичките му прелести, че и април може да “намажем” подобни екстри.
За сметка на това пет работни дни до кратка африканска отпуска - едва ще я дочакам.
14.02.19
19:26
Предния клек гърми.
Африка?
Предния клек гърми.
Африка?
Не е най-африканската Африка, но и Кабо Верде все е някакава Африка. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.02.19 19:54.
Мисля, че ще ти хареса, ще кажеш после как е. Проучвам от 2 години къде в Африка да отида и някакси по моите представи Кабо Верде ми изглежда най-приемливо. Нямам търпение да ми дадеш обратна връзка.
Не съм ходила, но Кабо Верде ми е някак по-Европа, с тези ол инклузиви и бетонови хотели.
Така или иначе, снимковият материал, и някое впечатление, ще са очаквани. 🙂
...и тайно ще завиждам, че откакто е станала зима, си мечтая за плаж. 🙂
Не съм ходила, но Кабо Верде ми е някак по-Европа, с тези ол инклузиви и бетонови хотели.
Така или иначе, снимковият материал, и някое впечатление, ще са очаквани. 🙂
...и тайно ще завиждам, че откакто е станала зима, си мечтая за плаж. 🙂
Аз търся африкански климат с европейски условия. 🙂 По диви места също ми се пътува, но няма да е с щерката, ако ще го правя.
15.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес ми гръмна главата направо! Вече не за Африка, ами за Афганистан съм готов да замина, само и само да се махна за малко от работа.
16.02.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 17х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х170 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 5х45, 5х45 кг.
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 5х36 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9, 6.
Време за тренировката - 19:35 мин.
Чисто време за интервалите - 8:24 мин.
Преходи - 1:47 мин.
Добре, че е тая тренировка В, за да се чувствам поне малко натрениран след нея. След останалите три по-скоро се отъждествявам с нещо кафяво, меко и смрадливо, показало се изпод топящия се лански сняг.
Дори това, че ми се наложи да се бутам с типичната съботна група освободени от физическо, както би ги описал Сашо Кръстев или шумна групичка от стимулиращи се взаимно да правят безумни изпълнения с ужасяваща форма и опасна техника хора на средна възраст, каквото определение трябва да стои срещу casual cross-fitter в Оксфордския речник на съвременния английски, не успя да ми развали хубавото усещане от тренировката.
Положително:
- Най-бързите чисти интервали Г, най-бързото общо време за тренировката, най-бързото гребане и най-бързите кофи. Тягата и тя на 1-2 секунди от най-бързата.
- Едно повторение нагоре на максималната серия на кофите, което си е постижение, защото като стигна до тях, вече съм тотално размазан.
Отрицателно:
- Явно съм си дал доста зор, защото на коригиращите ми попричерняваше и на тягата с дъмбели, че дори и след серията бицепсови сгъвания.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренировка сутринта, после ходих да помагам на позната на Зозо да се мести. Няма отърване от това дори в Швеция - “ти нали тренираш, а и имаш голяма кола, че си и висок, та и едни пердета можеш да закачиш”. Само дето с предетата удариха греда - помещението супер високо, а аз не посмях да се кача на най-високото стъпално на супер паянтовата стълба, която ми бяха приготвили. А дори и да бях, пак нямаше как да стане - не ми стигаше поне метър заради разни радиатори и первази. Абе необмислена работа, ама да се оправя лелката, както знае. Каквото можах, направих с носене, превоз и монтиране на етажерки.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.02.19 19:25.
17.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Някакъв никакъв ден - уж неделя, пък нахвърлях последни коментари за едни презентации, прегледи на черновите за целите на екипа ми за годината. Иначе няма как да изгазя за отпуската.
Следобед все пак намерих време да отскоча до залата с малката щерка. Рано й е за силови тренировки и обикновено идва с мен и прави гимнастически упражнения и такива със собствена тежест, но дава ми дава голям зор и за да има мир, сме се разбрали веднъж на месец да правим силова тренировка под внимателен надзор, с малки тежести и фокус върху техниката. Така ще е по-подготвена, като дойде време да започнем сериозно - 13 ми се вижда рано, на нея 14 късно, така че се разбрахме да е на 13 и половина. 🙂
18.02.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 14х2х100 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 9х2х100, 5х1х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 9х2х0, 5х1х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 10х70 кг. (на крак)
2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 10 (ляв), 10 (десен крак).
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 13 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 4.
Време за тренировката - 27:27 мин.
Чисто време за интервалите - 13:58 мин.
Преходи - 3:52 мин.
Над минута по-бавно от предниата А, като почти всичко идва от интервалите и най-вече от клека. На 2-3 часа сън толкова. :(
Положително:
- Няма.
Отрицателно:
- Клекът само на хартия беше през 5 секунди. На практика ударих над 4 минути за 14 двойки, което отива на 10 (нямам нерви да смятам точно колко е, но не е 5).
- Отказите на лега и набиранията непрлично рано.
- Борческите някаква мъка.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нещо сън не ме лови тия дни. Нощес се въртях до два и после ставах да пиша мейлове и да проверявам едни анализи. Чувствам се като паяк, през чиято мрежа минава ято птици - хем търчи да кърпи дупките, хем се чуди дали и той самият няма да стане закуска на гладен врабец.
Следобед пък пак летя за Копенхаген за една среща утре сутрин. Втръснал ми е тотално тоя град и исках да летя сутринта и да се върна утре следобед, но така трябваше да ставам по някакви неприлични сутрешно-нощни часове, за да стигна навреме и реших, че по-добре да добавя една нощ престой. Ще хапна нещо довечера, ще пия две датски бири и ще си легна в осем - обещавам си.
19.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Срещата мина изненадващо позитивно! Тонът и отношението на “висшия клир” се обърнаха на 180 градуса след промените - явно е имало и личен елемент в напрежението. Домъкнах се обратно у дома в прилично настроение.
Изборът на нова кола върви в посока “семейство от предградията с две деца и лабрадор” - 5-цата ще отстъпи мястото си най-вероятно на 225xe - единственият 4х4 плъг-ин хибрид с автоматична скоростна кутия, който ми влиза в бюджета, а това решава нещата заради данъчните облекчения за електрически коли и плъг-ин хибриди. Сега плащам неприлично много за дизелака - друг не ща.
20.02.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес не стигнах до залата - почти не съм спал, а и реших, че ще е по-добре утре да тренирам. Така или иначе после цяла седмица ще правя нещо импровизирано.
Алгоритмите на ФБ/Гугъл направо ми обраха точките. Докато ровех и сравнявах коли по марка, двигетели, оборудване, въглеродни емисии, рекламите във фейса ме насочваха постоянно към местни дилъри на нови коли. Дотук добре. Обаче днес, след като вече се спрях на модел и той е на плъг-ин хибрид, започна да ме облъчва с реклами на домашни зарядни станции. Изобщо не бих могъл да допусна, че тия алгоритмни се учат от толкова малко и са така точни, за да ме хванат в крачка едва ли не в момента, в който самият аз реших. По-скоро е съвпадение и са се натрупали търсения на хибриди и ел-коли, но въпреки това е изнервящо.
Алгоритмите на ФБ/Гугъл направо ми обраха точките. Докато ровех и сравнявах коли по марка, двигетели, оборудване, въглеродни емисии, рекламите във фейса ме насочваха постоянно към местни дилъри на нови коли. Дотук добре. Обаче днес, след като вече се спрях на модел и той е на плъг-ин хибрид, започна да ме облъчва с реклами на домашни зарядни станции. Изобщо не бих могъл да допусна, че тия алгоритмни се учат от толкова малко и са така точни, за да ме хванат в крачка едва ли не в момента, в който самият аз реших. По-скоро е съвпадение и са се натрупали търсения на хибриди и ел-коли, но въпреки това е изнервящо.
Специално тези алгоритми са логични и технологично и уеб грамотен човек може да си ги обясни. По-притеснително е като видя някое хубаво момиче на улицата и ми излезе като friend suggestion, без да имаме нищо общо...а не си държа локацията включена и не съм дал правя на приложението да достъпва локацията..Неведнъж вече ми се случва и изтръпвам в такива моменти.
Мнението беше редактирано от Боян на 20.02.19 19:11.
Китайците са къде-къде по-напред. Ако пресечеш на червено камерите те снимат, разпознават те, пращат ти имейл, че си глобен и автоматично ти теглят пари от wechat, а от скоро и ти свалят личния score. Всичко в рамките на минута.
https://youtu.be/ydPqKhgh9Mg (Около 5:35 разказват за това).
Китай е някакъв уникален микс от антиутопиите на Хъксли и Оруел.
20.02.19
19:37
Специално тези алгоритми са логични и технологично и уеб грамотен човек може да си ги обясни. По-притеснително е като видя някое хубаво момиче на улицата и ми излезе като friend suggestion, без да имаме нищо общо...а не си държа локацията включена и не съм дал правя на приложението да достъпва локацията..Неведнъж вече ми се случва и изтръпвам в такива моменти.
Грозни не ти ли предлагат ?