01.12.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Посрещнахме щерката от скаутски лагер, после ходихме да купуваме разни дрехи и обувки, които отдавна ни трябват, за да използваме промоциите.
Чудим се сега какво да правим за празниците. Както обикновено, решихме да не пътуваме извън Швеция, че се събраха много разходи. Чудим се дали да отскочим до Гьотеборг заедно с кучето или да търсим някой да го гледа, ама жената се е ангажирала да гледа някаква котка и може да се окажем вързани тук най-накрая.
02.12.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х2х130 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 10х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 6х45, 4х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 8х30 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 11, 9.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 18:32 мин.
Чисто време за интервалите - 7:17 мин.
Преходи - 1:35 мин.
След работа не много набързо.
Положително:
- Усетих я доста добре тренировката. И времето доста близо до миналата тренировка Б.
Отрицателно:
- Субективно добре обективно малко по-зле от предния път. Имам да свалям още малко на тягата и на раменната.
- Максималните серии също с по едно надолу (на тяга и раменна).
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Ами някакво такова понеделнишко днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.12.19 21:10.
03.12.2019 г.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Онзи ден си завърших дистанционния курс по шведски и вчера ми предложиха дати за вътрешен изпит, като единствената от тях, която ме устройваше, беше днес. Така изведнъж се оказах на изпит по каквото и да било за пръв път от... много време насам. Този специално нищо не значи (т. е. трябва да го покрия, за да ме допуснат до държавния, но мога да се явявам, колкото си искам), но пак усетих тръпката. 🙂 Иначе самият изпит беше обидно лесен - при дадени два часа приключих за 20 минути, ама да видим дали няма да се окаже, че съм омазал нещата. Имам уникалното умение да греша много бързо и уверено.
А тия младежи от региона даже още гугъл не ги е надушил - пресни, пресни, чак парят:
04.12.19
13:26
казано от Boby_ на 03.12.19, 17:19:
03.12.2019 г.
Имам уникалното умение да греша много бързо и уверено.
А, не е уникално хич. 🙂
Аз съм същия...
04.12.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х80 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 20 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 12 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 6.
Време за тренировката - 17:36 мин. (заедно с клека)
Чисто време за интервалите - 7:28 мин.
Преходи - 2:22 мин.
Малко закъснях днес да се изнеса от офиса и съответно в залата беше като на първомайска манифестация на площад “9-ти септември”.
Положително:
- Увеличих тежестта на клека днес с 10 кг. 90 леко ми натежаха вече (срам, но трябва да си го напиша), но не ме забавиха. Другият път още 10.
- Имах усещането, че съм бавен днес, а се оказа, че времето е почти същото, като предния път, а борческото и набиранията - дори по-бързи.
Отрицателно:
- Не съм доволен от максималните серии. На лега може би си спестих едно повторение. В залата има два (че даже и три) вида тежести и има явна разлика между единия вид и другия. Винаги, когато правя лег с по-тежките, го усещам и в интервала, и в максималната серия. Оправдания...
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Някакви драми днес с едни забавени по технически (уж) причини фактури по едни търгове. Ще се оправим, ама с някои хора ще трябва да си говоря с малко по-сериозен тон и да ги науча да не разчитат на автоматизирани процеси, а да си проследяват плащанията.
Кардио зайчета има ли още? Зарязвайте бягането и започвайте с лицевите. На мен като не вярвате, на Harvard Medical School може пък да повярвате.
https://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/push-up-capacity-cardiovascular-disease-events-men/
05.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
казано от Boby_ на 03.12.19, 17:19:
Онзи ден си завърших дистанционния курс по шведски и вчера ми предложиха дати за вътрешен изпит, като единствената от тях, която ме устройваше, беше днес. Така изведнъж се оказах на изпит по каквото и да било за пръв път от... много време насам. Този специално нищо не значи (т. е. трябва да го покрия, за да ме допуснат до държавния, но мога да се явявам, колкото си искам), но пак усетих тръпката. 🙂 Иначе самият изпит беше обидно лесен - при дадени два часа приключих за 20 минути, ама да видим дали няма да се окаже, че съм омазал нещата. Имам уникалното умение да греша много бързо и уверено.
Бил съм го взел изпита - да ми се ненадява човек. Сега в края на януари ми е националният - там вече ще има и говорене. Да видим как ще стане тая работа с говоренето от човек, който и две думи на шведски не може да върже. 🙂
Междувременно всякакви други изнервящи неща се случват, но засега съм избрал да не се ядосвам. Върнаха ми пари от данъци за миналата година (тук като закъснееш с данъчната декларация, ти я обработват чак през декември), така че имам и формален повод да мина за някоя бира - нищо, че зачестиха тия поводи в последно време.
П. П. Отворили са нов System Bolaget точно по пътя ми от офиса до нас и една от причините да пропускам да си взема бира някои дни изчезва с гръм и трясък...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.12.19 18:34.
06.12.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х150 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х170 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1. Пендлей гребане с прав лост от земя (през 5 секунди) - 12х1х95 кг.
3.2. Пендлей гребане с прав лост от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х105 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 4х45, 3х45 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 8х30 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 6.
Време за тренировката - 18:04 мин.
Чисто време за интервалите - 06:11 мин.
Преходи - 2:14 мин.
Днес един чичак беше заел дългосрочно трап-бара - някаква безумна кръгова тренировка със серии през 10 минути и повтаряне на уредите през 30. Чаках го сигурно над половин час, примирих се с пендлей гребане, завъртях си интервала, разтоварих си всичко, прибрах си халките и чак тогава приключи този.
Положително:
- Днес максималната серия на тягата с едно отгоре.
Отрицателно:
- Интервалите общо с 20-тина секунди по-бавни от предния път - най-вече заради тягата и раменната преса. Ама нещо ми се спеше и дори не съм сигурен, че съм броил точно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Оф, свърши тая седмица!
Честито на всички празнуващи - именяци, рибари, банкери! Отварям си бира в чест на шараните на последните, сред които съм и аз (сред шараните, не сред банкерите 🙂).
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.12.19 19:28.
07.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Безаварийно днес.
Ливърпул си взеха мача, Сити са на път па да се издънят - титлата изглежда все по-близо. Едва декември е и помня доста издънки, затова още не смея да се радвам.
07.12.19
22:32
...... Па кажи на майка си, че съм тренирАл.
08.12.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х2х80 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5+1х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 21 с.
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 6.
Време за тренировката - 19:24 мин.
Чисто време за интервалите - 9:23 мин.
Преходи - 2:27 мин.
Не знам как успях, но добавих минута и половина върху времето от предния път.
Положително:
- Качих 10 кг на клека и съответно времето отиде нагоре. 80 кг на двойки вече ме бавят.
Отрицателно:
- Бавно не само на клека. Нещо ми се спеше и не успях да се събера.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренировка сутринта, после ходихме с щерката на кино и... край на уикенда.
09.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Едно такова понеделнишко си чета разни статии за млечната киселина и това как вече не е обвинявана за мускулната умора, а напротив.
In conclusion, the idea that lactate is a waste product of the metabolism and a main cause of fatigue, should no longer be considered as an indisputable truth. This molecule, instead, can be shuttled among cells and, inside the cells, among different organelles, thanks to specific monocarboxylate carriers, and seems to be a fuel for many cells, including neurons, in conditions of oxygen shortage.
Most importantly, it can behave as a signal, eliciting in the cells’ responses which counteract stress, allowing at least an attempt of adaptive responses. Interestingly, exercise, which promotes lactate production, has been recently reported to have a positive effect in many physiological as well as pathological conditions, including brain aging and neurodegenerative diseases.
Although more research is required to better understand the real function of lactate produced during exercise, what we have been knowing up to now is exciting and suggests that this molecule could somehow underlie the ancient observation that a healthy (and well exercised) body hosts a healthy mind.
Anima Sana in Corpore Sano, както казват шопите.
П. П. Пропуснах да добавя, че статията е от авторски колектив от университета в Палермо, а знаете в Сицилия какво се случва с несъгласните...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.12.19 15:26.
09.12.19
15:15
Хм, и какво ще правят сега сгъвачите и разгъвачите, които търсят мускулна умора, а се оказва, че с тез подходи отделената млечна киселина не уморявала мускУло :-)
казано от Деян на 09.12.19, 15:15:
Хм, и какво ще правят сега сгъвачите и разгъвачите, които търсят мускулна умора, а се оказва, че с тез подходи отделената млечна киселина не уморявала мускУло :-)
Чакай сега, това, че млечната киселина не е причината за мускулната умора, не значи, че мускулна умора няма, а че нещо друго я причинява. 🙂
09.12.19
16:15
Така е, Боби, говорех с метафора. Защото някой ще прочете и ще започнат едни размисли и страсти.
09.12.19
16:30
казано от Boby_ на 09.12.19, 14:57:
за млечната киселина и това как вече не е обвинявана за мускулната умора, а напротив.
Млечната киселина е гориво, няма как да причинява мускулна умора сама по себе си. Писал съм ти го и преди - понеже няма как да се измери рН, се мери натрупването на лактат и явно много хора започват да си мислят, че лактата е причината...А той се трансформира в пируват и от там отново се включва в дихателната верига...
казано от James Hinks на 09.12.19, 16:30:
казано от Boby_ на 09.12.19, 14:57:
за млечната киселина и това как вече не е обвинявана за мускулната умора, а напротив.
Млечната киселина е гориво, няма как да причинява мускулна умора сама по себе си. Писал съм ти го и преди - понеже няма как да се измери рН, се мери натрупването на лактат и явно много хора започват да си мислят, че лактата е причината...А той се трансформира в пируват и от там отново се включва в дихателната верига...
Помня добре какво си ми казвал. 🙂 Затова и ровя по темата. Ето и на това попаднах наскоро:
Anaerobic breakdown of glycogen leads to an intracellular accumulation of inorganic acids, of which lactic acid is quantitatively the most important. Since lactic acid is a strong acid, it dissociates into lactate and H+. Lactate ions would have little effect on muscle contraction (16); however, the increase in H+ (i.e., reduced pH or acidosis) is the classic cause of skeletal muscle fatigue. However, the role of reduced pH as an important cause of fatigue is now being challenged, and several recent studies (5,14,19,20) show that reduced pH may have little effect on contraction in mammalian muscle at physiological temperatures.
Може да се окаже, че и pH-то не е виновникът.
10.12.19
11:41
Не те съветвам да се предоверяваш чак толкова на тия статии. Без протонен градиент, който за да възникне е необходимо да има спад на рН, много неща няма да се случват - нито синтез на АТФ, нито синтез на нови белтъчни структури...А бе дълга тема, не ми се захваща.
10.12.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х2х130 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 10х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 4х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 8х30 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х10 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 11, 6.
Време за тренировката - 18:00 мин.
Чисто време за интервалите - 6:27 мин.
Преходи - 1:43 мин.
Започнах интервала на тяга, направих четири врътки, но нещо ми се стори много леко. Оказа се, че съм сложил 120, вместо 130 - уж минимално, но в този протокол се усеща. Спрях, починах минута-две, сложих 130 и започнах отначало. 🙂
След тренировката пък пробвах висенето на Вик с прехвърляне на диск от ръка в ръка. Висенето и смяната на ръцете не са проблем - имам достатъчно сила на хвата дори след тяга с фетгрипове. Има обаче един неприятен момент - смяната трябва да става толкова бързо, че усещам едно рязко дръпване и разтягане на разни неща, които не бива да се разтягат толкова бързо. Затова не посмях да пробвам с диск (а вероятно и координацията на движението ще иска няколко неуспешни опита). Ще пробвам на свежо и то когато има по-малко хора в залата. 🙂 Оправдания с една дума...
Положително:
- Много бързо навсякъде - вместо да изреждам, само ще кажа, че докарах бързите интервали на всичко с изключение на тягата (там същото време, като най-бързото).
- Много добре и на максималните серии - осмица на тягата и седмица на раменната не бях правил досега.
Отрицателно:
- Може и по-малко да раздишвам на тягата - всичко друго е около минута и половина, само там е на две минути в тренировка Б.
- На гребането нещо разтегнах около гръбнака от бързане. Засега само ме опъва, без сериозна болка.
Добавки:
Обобщение за деня:
Някакъв никакъв ден - отменени срещи, дето уж трябваше да са важни, “покана” за интервюта с одитори посред друга важна среща (нито едно от двете не подлежи на отмяна) и ей такива неща.
11.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Да вземе да свършва тая седмица, че имам чувството, че е петък от три дни вече.
П. П. Излязоха ми резултатите от кръвния тест миналата седмица. Приятно съм изненадан - LDL-ът ми за пръв път от много време е в норма. На горната граница, но все пак в зелената зона. Иначе възпалителен маркер - отрицателен, триглицериди, HbA1c и TSH в норма. Свалянето на няколко кила и орязването на алкохола и простите въглехидрати правят чудеса. А лятото положението не беше такова - тествах се в края на месец запой и плюскане и картинката беше далеч по-мрачна.
На практика сега само креатининът ми (111 μmol/L) е над референтанта стойност, но при активно спортуващи и особено при хора с увеличена мускулна маса това не е признак за нарушена бъбречна функция (при такива като нас трябва да се изследва цистатин C, вместо креатинин).
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.12.19 20:04.
12.12.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х100 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 20 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 7.
Време за тренировката - 17:43 мин. (заедно с клека)
Чисто време за интервалите - 7:47 мин.
Преходи - 2:41 мин.
Днес ме задържаха с една безркайна среща и като стигнах до залата, беше претъпкано.
Положително:
- Тежестта на клека вече е трицифрена.
- Времето за интервалите - доста добро (с изключение на клека).
Отрицателно:
- Клекът ми натежа и ме забави съществено (над 20 секунди в сравнение с предния път на 90). Причината не е толкова в умората, колкото в намественато под щангата и липсата на баланс - днес имах големи проблеми да го намеря. А и май си бях сложил куките прекалено високо.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо, за което ми се разказва особено.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.12.19 14:39.
казано от Boby_ на 11.12.19, 16:41:
[Свалянето на няколко кила и орязването на алкохола и простите въглехидрати правят чудеса.
Супер,че си вкарал в норма холестерола...аз с 10 кила надолу и практически без прости въглехидрати...съм със 7 основен..LDL 4,17 ...
казано от nervak на 12.12.19, 23:53:
казано от Boby_ на 11.12.19, 16:41:
[Свалянето на няколко кила и орязването на алкохола и простите въглехидрати правят чудеса.
Супер,че си вкарал в норма холестерола...аз с 10 кила надолу и практически без прости въглехидрати...съм със 7 основен..LDL 4,17 ...
Аз не бих оставил такъв LDL без лечение. Дългосрочните вреди и рискове са много по-големи от тези от ниска до средна доза статин.
казано от nervak на 13.12.19, 12:40:
Статина с алкохола не са съвместими много...само малко.
А без алкохол не си струва да живееш много отвъд 50? Хммм. 🙂
П. П. Няма проблем да пиеш умерено, докато си на статин - проблемът е, ако си тежък пияч и най-вече ако вече имаш увреждания на черния дроб.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.19 12:45.
13.12.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х150 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х170 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 3х45 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6х30 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х10 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 7.
Време за тренировката - 17:13 мин.
Чисто време за интервалите - 06:00 мин.
Преходи - 1:37 мин.
Поради логистични съображения реших да тренирам в два поредни дни, в резултат на което се чувствах свеж колкото купчина водорасли на бургаския плаж в горещ летен следобед. Все пак изненадващо добре.
Положително:
- Доста прилично време. Общо взето няма много накъде да свалям на тази тренировка - точно по протокол е.
- С оглед на състоянието ми доста прилични максимални серии.
Отрицателно:
- Вече се оплаках за трениране в два поредни дни.
- Вчера, докато се занимавха с маймунджилъците на Вик, скъсах мазол. Съответно днес тягата горе-долу на фаланги. Хватът държи, де - нямам проблем на тия тежести.
- За капак явно това, дето ме сецна при предишното гребане в средната част на гърба, не е минало, защото днес пак се обади. Толкоз за бързото възстановяване.
Добавки:
Обобщение за деня:
Победата на Борис Джонсън, колкото и да е лоша за Великобритания, се отрази много добре на фондовите пазари и съответно имам повод да се почерпя днес. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.12.19 19:54.
13.12.19
20:41
казано от Boby_ на 13.12.19, 19:47:
Победата на Борис Джонсън, колкото и да е лоша за Великобритания, се отрази много добре на фондовите пазари и съответно имам повод да се почерпя днес. 🙂
Както има една приказка: На един му се сЪрце пОри, а на друг **р тОпори 😎
Борис,Владимир,Доналд,Ким,Бойко....има и още...опростачването е екстремно.
казано от Boby_ на 13.12.19, 12:43:
Няма проблем да пиеш умерено, докато си на статин - проблемът е, ако си тежък пияч и най-вече ако вече имаш увреждания на черния дроб.
Боби, извинявай за спама, но ми е интересно. Статините са ми много далеч от експертизата, но какво мислиш за растителните добавки, които предлагат като заместител?
казано от БПН на 14.12.19, 12:10:
казано от Boby_ на 13.12.19, 12:43:
Няма проблем да пиеш умерено, докато си на статин - проблемът е, ако си тежък пияч и най-вече ако вече имаш увреждания на черния дроб.
Боби, извинявай за спама, но ми е интересно. Статините са ми много далеч от експертизата, но какво мислиш за растителните добавки, които предлагат като заместител?
Ами нищо не мисля - дори някоя да има потенциал, няма проучвания, които да го доказват, тоест всичко нататък са празни приказки.
Пробвал съм всякакви заместители ...не става нищо.
Може би,ако ти е общия 5,5 да речем,ще успеят да го свалят до 5…ама при моя 7,изобщо не го бутат.
14.12.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
10 точки пред Лестър, а още не е дошъл коледният маратон... Може пък наистина да е тази година...
Следобед се оказах на коледно парти само с шотландци и англичани. Заболяха ме ушите да ги разбирам.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.12.19 20:48.
Пак поне ги разбираш. На старата позиция звънях на единия ни дата център, вдигна ми една англичанка. Пита ме как се казвам, казах ѝ, после продължи да говори, питам я “къде го виждаш това”, тя ми отговори, че ми диктувала името дали е правилно. 😄
Мнението беше редактирано от Гордан на 14.12.19 20:46.
14.12.19
20:51
казано от Boby_ на 14.12.19, 20:37:
Следобед се оказах на коледно парти само с шотландци и англичани. Заболяха ме ушите да ги разбирам.
Във вторник ще си взема поредното ниво английски от колежа и съм решил повече да не си давам парите защото средата в която работя не използва езика който аз уча 😂 Те с едно get могат да кажат 874 неща. Единия ми служител е на половина ирландец и като си говори с колежката която също има брутален акцент аз не разбирам почти нищо. Това е все едно да си мислиш, че знаеш български и да отидеш в Разлог да говориш с някой местен 🙂 Аз сега си плащам за скайп уроци само сланг.
Мнението беше редактирано от Barberian на 14.12.19 20:54.
Ами аз работя предимно с американци и с хора, на които английският не им е роден език. Имам и един австарлиец в екипа - там също падаше голяма забава в началото, но с времето му свикнах и вече не ме затруднява особено. С англичани обаче ми се налага да общувам рядко и винаги ми е по-трудно, особено когато са много на един и си говорят помежду си.
14.12.19
21:14
За мен критерия дали разбираш английски в Англия е ако разбираш съобщение оставено от англичанин на секретаря ти 😂 Смея да се похваля, че вече ги разбирам, но в началото записвах с втори телефон съобщението на клипче и пращах в бг на приятели с добър английски. Тогава осъзнах, че те също не могат да ми помогнат и е по- правилно да питам българи които ползват езика в Англия 🙂
14.12.19
21:21
Според мен, най-трудно се разбира английският на шотландците.
казано от Brown Bomber на 14.12.19, 21:21:
Според мен, най-трудно се разбира английският на шотландците.
Ооо, там е голяма борба наистина, поне за мен.
15.12.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х2х90 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 21 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 7 (син, нов).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 8.
Време за тренировката - 18:43 мин.
Чисто време за интервалите - 9:03 мин.
Преходи - 2:17 мин.
И по-добре е било.
Положително:
- Още 10 кг на клека. Забавям се с още десетина секунди. Ще видим къде ще спра с увеличаването.
- Останалото малко по-стегнато от предния път, но далеч от най-добрите ми времена.
Отрицателно:
- На лега, особено докато загрявам, ме боли вече и десният лакът.
Добавки:
Обобщение за деня:
Още малко остана - другата седмица последен напън за годината и после съм си пуснал отпуска чак до 6-ти януари. Ще видим, де, може и да не я ползвам цялата, че както няма да пътуваме извън Швеция, ще подивея толкова време у дома.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече