В Португалия не е чак толкова прекрасно организирано, нито е толкова подредено и чисто, но манталитета е по-близък до нашия, както и климата. Така че разликата с Швеция в това отношение ще е огромна. Лисабон e доста живописен град, особено старата част, с много хубави ресторантчета и цените са доста прилични, а в сравнение с Швеция направо са супер. Иначе живота като цяло не е по-евтин, има си разбира се разлики. Може би ще ти липсва Шведската организираност, но климатът ще компенсира :). Природата също е хубава в Португалия.
Успех в новата авантюра!
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 07.05.21 13:08.
07.05.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (през 10 секунди) - 12х2х130 кг.
2.Раменна преса с прав лост в подхват (през 10 секунди) - 12х2х50 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 12х2x116 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х15 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 9х10, 5х10 кг.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 16:53 мин.
Общо време за тренировката - 19:34 мин.
Бавно и контролирано днес. Мислех да не правя тяга, но сутринта ударих една Аркоксия и ми дойде смелостта, да се е@а в главата проста.
Направих дребни промени - махнах подложката пред пръстите на тягата и смених раменната с дъмбели с такава с лост в подхват.
Положително:
- Без болки - и лакътят, и кръстът се държаха добре.
Отрицателно:
- Опаковам се като мумия вече - чорапи за тяга, наколенки, налакътници, накитници, колан... Ще взема един цял неопрен за гмуркане в студени води да си купя - един размер по-малък и съм готов. :)
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
2. Към обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Срещи, срещи, срещи, срещи. Представих се на най-различна аудитория сигурно 15 пъти тия дни. Вече сигурно кучето ми, което слуша зад мен, може да ми цитира професионалната биография...
08.05.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Спокойна събота, а пролетта най-после се опитва да дойде и тук.
09.05.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Kлек (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 12х2х18+18 кг
Допълнителни упражнения:
5. Чуково сгъване с дъмбел - 6х28, 5х28 кг
Чисто време за интервалите - 19:42 мин.
Общо време за тренировката - 23:17 мин.
Днес не издържах и правих клек вече.
Положително:
- Клекът ми е много лек на краката, но засега няма да вдигам тежестта - опъват ме китките и раменете и вниманието ми е там. Докато не се поочупят, ще си стоя на тази тежест.
- Без оплаквания от кръст, колене и лакти.
Отрицателно:
- Бавно (макар и умишлено, за да се концентрирам върху формата и техниката).
Добавки:
Обобщение за деня:
Скучен уикенд със занимания предимно у дома.
10.05.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Цялата машина се задвижи със страшна скорост. Днес съм в срещи цял ден от осем до шест. Излезе прес-рилийзът в Португалия, съобщихме на екипа ми, че ги оставям. Ще разберат останалото (че техните позиции се закриват и местят) другата седмица, но повечето вече се досещат. :( Главата ми ще гръмне. Май ще си сипя довечера един понеделнишки Macallan, макар че не съм спирал с пиенето от доста дни насам.
П. П. Каквито и нови възможности да се откриват, разчистванто на шкафчето в офиса е тъжно занятие.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.05.21 18:33.
11.05.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 12 или 13х2х15 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 8х15, 6х15 кг.
Чисто време за интервалите - 14:24 мин.
Общо време за тренировката - 17:10 мин.
Положително:
- Много е хубаво нищо да не те боли, пък ако ще да е и заради няколко дни на НСПВС!
- По-бързо от предния път, но все така контролирано и с внимание върху техниката.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нещо тая година прескочихме пролетта тук. Буквално до онзи ден хората стържеха лед от стъклата на колите сутрин, а днес изведнъж стана 21 градуса с чудно хубаво слънце.
Естествено, летните роклички изведнъж изпълзяха изпод креватите и шведките взеха да показват кожа с цвят, който може да заслепи шофьор в тъмното. Другото естествено е, че скоро всички ще сменят нюанса и ще заприличат на варени раци, а после ще се чудят на статистиката за рак на кожата в Швеция... Всеки с проблемите си.
12.05.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес ни пристигна голямата щерка малко на гости, че не я бяхме виждали от август миналата година. За малко да не я пуснат за два часа разлика в Швеция - направила си тест в понеделник сутрин, полетът пристига днес на обяд в 12. Спасило я само това, че има шведски личен номер (беше при нас за няколко месеца в началото).
Така че ако пътувате, да знаете - може да си имате проблеми дори заради няколко минути разлика във времето.
13.05.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Kлек (през 10 секунди) - 12 или 13х2х100 кг
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 12 или 13х2х100 кг
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12 или 13х2х5 кг
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 19:43 мин.
Общо време за тренировката - 23:29 мин.
Положително:
- Същото време, като предния път, но с няколко подхода отгоре (който не може да брои, добавя).
Отрицателно:
- От вчера спрях НСПВС и веднага се усети - напрежение в кръста, болка в лакътя (както отвън, така и отвътре). Така или иначе не може постоянно да съм на хапчета.
Добавки:
Обобщение за деня:
Седя си днес след интервала в локвичка собствен сос, дишам на пресекулки и си мисля ако ми е толкова задушно и тежко на 19 градуса в Стокхолм, какво ли ще ми е август на 39 и влага в Лисабон.
14.05.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта ходих да си взимам колата от ремонт, после излизахме с щерките напред-назад. Сега мисля да пия някоя бира.
В тая връзка ще трябва да поспра малко с пиенето и яденето, че ударих 115 кила, а твърде малко от тях са в раменния пояс.
казано от Boby_ на 14.05.21, 16:14:
...
В тая връзка ще трябва да поспра малко с пиенето и яденето...
И аз, но не го виждам в обозримо бъдеще....
Дано при теб се получи :)
Мнението беше редактирано от Splash на 14.05.21 18:40.
Бе яденето лесно се спира...ама пиенето на бира,не виждам как може да стане .
казано от nervak на 14.05.21, 19:33:
Бе яденето лесно се спира...
Тамън научих магарето да не яде и то взе, че умре...
В интерес на истината бирата не е от най-калоричните напитки
Ето за сравнение БИРА с КИСЕЛО МЛЯКО 2% и БЯЛО ВИНО
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.05.21 14:48.
15.05.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 12 или 13х2х15 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 5х15 кг.
Чисто време за интервалите - 16:04 мин.
Общо време за тренировката - 18:59 мин.
Положително:
- Нищо съществено.
Отрицателно:
- Мако бавно, но без някакви драми. .
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден).
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Свърши ми Orange Triad-а
Обобщение за деня:
Тръгнахме на разходка из центъра сутринта, небето ни се изсипа на главите. Решихме да ходим в природонаучния музей, там пък трябвало да си букнем билети онлай поне две седмици предварително. Накрая се оказахме в Хард Рок Кафе, където за някакви буркери, начоси и четири наливни бири платих една средна българска пенсия. Ей затова не излизаме изобщо в тоя град.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.05.21 16:50.
15.05.21
19:46
казано от Dymag на 15.05.21, 14:27:
В интерес на истината бирата не е от най-калоричните напитки
Ето за сравнение БИРА с КИСЕЛО МЛЯКО 2% и БЯЛО ВИНО
Ама я пробвай да изядеш 10 кисели млека :D
15.05.21
19:57
Киселото мляко не е напитка.
П.П. Повече от 3 кофички на ден не съм ял, защото не ми се ходеше два пъти до магазина.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 15.05.21 20:00.
16.05.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес се разходихме с децата в центъра, поснимахме празния Стокхолм като за последно и се прибрахме.
17.05.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Чуково сгъване с дъмбел - 6х28, 4х28 кг
Чисто време за интервалите - 20:11 мин.
Общо време за тренировката - 24:10 мин.
Общо взето отбиване на номера.
Положително:
- Кръстът засега е ОК.
Отрицателно:
- Лакътят пак ме боли на лега. Подозирам, че е от задния клек. Засега е само на лега, но ако усетя още нещо, ще връщам предния.
- Някой ми взе пейката, докато се набирах и се наложи да правя борческото въртене с взимане на дъмбелите от пода, което ми е оправданието за забавянето.
Добавки:
Обобщение за деня:
Понеделник - какво да обяснявам повече?
17.05.21
15:26
казано от Boby_ на 17.05.21, 14:58:
Лакътят пак ме боли на лега. Подозирам, че е от задния клек. Засега е само на лега, но ако усетя още нещо, ще връщам предния.
Моят ортопед ми препоръча нов инжекционен КС за лакътя TriamHEXAL, уж бил по-щадящ и давал добри резултати. Няма го в БГ все още и се поставя под ехография, за да не засегне нерв и да се стигне до парестезия. Все още го обмислям и ще изчакам да мине поне месец-два от последната ми процедура шокуейв.
казано от Brown Bomber на 17.05.21, 15:26:
казано от Boby_ на 17.05.21, 14:58:
Лакътят пак ме боли на лега. Подозирам, че е от задния клек. Засега е само на лега, но ако усетя още нещо, ще връщам предния.
Моят ортопед ми препоръча нов инжекционен КС за лакътя TriamHEXAL, уж бил по-щадящ и давал добри резултати. Няма го в БГ все още и се поставя под ехография, за да не засегне нерв и да се стигне до парестезия. Все още го обмислям и ще изчакам да мине поне месец-два от последната ми процедура шокуейв.
При мен бавно, но стабилно върви на оправяне. Първите месеци ме болеше ужасно дори при най-елементарни движения, като отваряне на врата. Не можех да развинтя капачка на отворен буркан с лявата ръка. Сега в ежедневието на практика не го усещам, само при определени движения в залата или като натисна малкия пръст в дланта под спефицичен ъгъл, но дори така е слабо и търпимо. Желанието ми, разбира се, е да го оставя да се възстанови напълно, дори това да означава да се откажа пак от задния клек. При всички случаи не мисля, че ми се налага лечение с кортикостероиди на този етап.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.05.21 15:59.
Предполагм,че хващаш тясно щангата при заден клек?!
Пробвал ли си да клякаш с максимално широк хват ?
При мен това бе единственото решение,за да не ме болят и възстановят двата лакътя,преди доста години. Бях стигнал до положение,че и храненето беше изпитание.
казано от Гюлето на 17.05.21, 17:22:
Предполагм,че хващаш тясно щангата при заден клек?!
Пробвал ли си да клякаш с максимално широк хват ?
При мен това бе единственото решение,за да не ме болят и възстановят двата лакътя,преди доста години. Бях стигнал до положение,че и храненето беше изпитание.
Държа колкото мога по-широко, но силовите клетки, където правя клек, не позволяват да разширя докрай. Иначе и аз си мислех, че тия 10-тина см отгоре биха освободили още малко от напрежението.
Бобка, там в основата на малкия пръст, където натискаш, ако разтриваш не облекчава ли положението?
Мисля, че и Сашо Кръстев ти беше предложил преди време, но може да опиташ talon grip
Преди време като имах и аз проблеми с лакътя, това ми позволяваше да хващам по-тясно без болка
18.05.21
09:48
казано от Ivan на 18.05.21, 09:14:
Мисля, че и Сашо Кръстев ти беше предложил преди време, но може да опиташ talon grip
Преди време като имах и аз проблеми с лакътя, това ми позволяваше да хващам по-тясно без болка
Да, предложих му, той опита и му се възпали нещо по пръстите :D
Впрочем, аз вече хващам извън белязките и оттогава нямам проблеми :)
казано от Маданеца на 18.05.21, 06:39:
Бобка, там в основата на малкия пръст, където натискаш, ако разтриваш не облекчава ли положението?
Не, болката се получава заради комбинацията от позиция и усукване и напрежение в областта на лакътя, няма нищо общо с дланта.
казано от Ivan на 18.05.21, 09:14:
Пробвано е с друг резултат - подуваха ми се ставите на средните пръсти:
казано от Boby_ на 16.02.20, 16:09:
16.02.2020 г.
Отрицателно:
- Ръката много ме боли - всяко движение, което изисква екстензия на средния пръст, усукване или разделяне на показалеца от средния пръст, ми причинява остра болка. Днес се наложи повече да мисля как оставям щангата, за да няма сътресение, отколкото за самата тяга примерно. Естествено, никакъв шанс тягата с дъмбели да я направя с фетгрипове, както обиконвено.
П. П. Което показва, че всъщност е полезно човек да се оплаква надълго и нашироко в дневника си за бъдещи справки. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.05.21 17:07.
18.05.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта разправии със сертификатите на щерката - все пак ги получихме навреме за полета.
После пък един французин ми опъна нервите - след като 45 минути му слушах общите приказки, накрая ми заяви, че позицията, за която уж говорехме, изобщо не била в неговия отдел, но му било приятно да си поговорим. Ако ми беше пред очите, вероятно щях да прибегна към насилие. Викат му “нетуъркинг” на това, но не се прави, когато те чакат още 1000 неща.
И за да е пълно щастието, днес казахме на хората от екипа ми, че си отиват и някои не го приеха никак добре. Мразя някои аспекти от работата си.
По обяд пък ми звъннаха от местната поликлиника да ме поканят за ваксина утре, та и това трябваше да вместя, като разместя няколко вече планирани срещи.
Изобщо сипвам си едно малко до средно уиски и сядам да играя нещо, че главата ми ще се пръсне.
19.05.2021 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х15 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 6х15, 4х15 кг.
Чисто време за интервалите - 15:29 мин.
Общо време за тренировката - 18:18 мин.
Положително:
- Нищо съществено.
Отрицателно:
- Нищо конкретно и тук.
Добавки:
Обобщение за деня:
Боцнаха ми днес първа дозичка Comirnaty. Няколко часа по-късно се чувствам ОК... Ще видим нощес как ще е. Казаха ми, че за тази ваксина спазват точно шестте седмици, така че времето пасва идеално - шест седмици от днес се пада на 30-ти юни, после още две, за да “хване” имунитетът и ще съвпадне точно с плановете ми за местене в средата-края на юли.
Започнахме с търсенето на хора. Ще си позволя реклама - ако някой се интересува, списъкът с отворени позиции е тук. Не всички са в моя отдел.
Ще разбера напълно, ако този пост бъде изтрит. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.05.21 11:05.
20.05.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
За работа не ми се разказва - дърпат ме за сто неща от сто различни страни, някакви хора ми губят времето, а аз се опитвам да огрея навсякъде, без дори да знам още какво точно трябва да огрея. Добре сме, ама ще се оправим...
Сутринта си мислех, че ми се е разминало с лека болка и изтръпване на рамото, където получих инжекцията, но към обяд започна да ме втриса и да усещам леко главоболие. Засега е търпимо, да видим до довечера как ще е.
6 седмици м/у двете дози ли ? Щото в тук е 3 седмици - първата ми я биха на 10. 05 - втората е за 31. 05. Иначе никакви странични ефекти от инжекцията.
казано от чичо Сам на 20.05.21, 18:08:
6 седмици м/у двете дози ли ? Щото в тук е 3 седмици - първата ми я биха на 10. 05 - втората е за 31. 05. Иначе никакви странични ефекти от инжекцията.
Да, шест седмици между двете дози за Pfizer и Moderna и даже 9 за Astra Zeneca са тук.
А мен си ме втресе юнашки. Дано до утре да отмине. За сметка на това според термометъра нямам повишена температура, така че може и ноцебо да е. :)
И при мен точно 3 седмици за Пфайзер. Явно пак други тълкувания тука при нас... Първия път абсолютно нищо, а брат ми го изстрада. Втория път, обаче такова втрисане - умрях от студ. Та мисълта ми е, Боби, едва ли си си внушил как се чувстваш. Щото аз очаквайки, че нищо не стана първия път дори не съм мислел, че ще има нещо осезаемо. Е - сгреших :D
На мен снощи(24+ часа след ваксината - Moderna) ми беше леко студено, температура не съм вдигала. Обаче очаквам на втората, която ще е точно 4 (!) Седмици след първата, да ме удари жестоко.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.05.21 19:54.
По листовка е три седмици за тази ваксина, за Модерна е 4.
Бобка, колкото е по-остра реакцията към ваксината, толкова повече антитела изграждаш. Информацията е от мои лични наблюдения и е категорична, но не мога да претендирам за генерален извод, че представителната група е малка - 15тина човека.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 21.05.21 07:01.
Аз съм с пфайзер...и първия път се напих кат ми я сложижа...и втория...странични ефекти никви.Даже се чудих ,на коя ръка са ми я сложили.
Шведите са разтегнали времето между дозите по две причини - първо така се опитват да покрият възможно повече хора с първа доза, за да намалят тежките случаи и смъртността (което определено работи, като гледам статистиката) и второ има данни, че по-голям период между двете дози дава по-добра защита, като се говори дори за до 12 седмици. Няма как това да влезе в листовката или в КХП на този етап - трябват още много проучвания, както и да се мине през всички формалности.
Иначе аз съм си добре - още снощи усещането за втрисане изчезна, рамото спря да ме боли и през ноща все едно нищо не е било.
21.05.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 18:28 мин.
Общо време за тренировката - 21:41 мин.
Положително:
- Времето изглежда добре, макар субективно да не се чувствах така.
Отрицателно:
- Днес лакътят ме боля много, но за разнообразие предимно латерално - стара контузия от времената на френското с тежко в MAX-OT. Ще ми се да обвиня ваксината, ама нищо друго ми няма, така че едва ли ще да е тя.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сравнително спокойно на фона на предните дни. Другата седмица също изглежда така на пръв поглед - поне докато не сме започнали с интервютата.
Тая седмица нещо не планирах зареждането с алкохол добре и се наложи да чакам на огромна опашка днес следобед. Все пак имах късмет, де - точно като излизах, се изсипа пороен дъжд, който обърна на град и после обратно на дъжд. Опашката, разбира се, си остана, само се премести по-близо до козирката на сградите. Шведите обожават опашките. :)
Предполагам в Португалия ще си към същата корпорация. Иначе много учудващо, тия шведи да ти възлагат подобни задачи. Ако имаш предвид интервюта за работа де.
Мнението беше редактирано от Dydo на 21.05.21 19:03.
казано от Dydo на 21.05.21, 19:02:
Предполагам в Португалия ще си към същата корпорация. Иначе много учудващо, тия шведи да ти възлагат подобни задачи. Ако имаш предвид интервюта за работа де.
В същата компания съм, да. И интервютата са за работа - за новия ми екип в Лисабон.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече