23.01.23
17:57
казано от Boby_ на 23.01.23, 17:22:
22.01.2023 г.
Трябва да намаля както количеството алкохол, така и честотата на пиене. Нещо в последно време се увличам.
То си е увлекателно :)
23.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
Работни серии (през ~1-2 минути) :
1.1 Клек със сейфти бар - 3х6х100 кг.
1.2. Набирания с неутрален хват (с доп. тежест) - 4х5х15 кг.
2.1. Бицепсово сгъване с крив лост от стоеж - 3х6х50 кг.
2.2. Трицепсово разгъване на скрипец - 3х7х35 кг.
2.3. Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж - 3х8х14+14 кг.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Днес клекът беше със сейфти бар. Каквото и да си говорим за център на тежестта, на мен ми идва много по-близък като механика до задния, отколкото до предния клек - натиска напред и позволява много повече навеждане, съответно изправянето е по траекторията на задния клек. Поне моето субективно усещане е такова.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Май е рано за експерименти с рамото. Кръстът и той вече постоянно ме наболява.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта час в трафика до офиса, после цяла сутрин в обучение. Още три дни от същото ме чакат до края на седмицата. Изгубено време, но някои неща човек просто трябва да приеме в корпоративния свят и да си избира внимателно битките.
казано от Georgi Ivanov на 23.01.23, 17:57:
казано от Boby_ на 23.01.23, 17:22:
22.01.2023 г.
Трябва да намаля както количеството алкохол, така и честотата на пиене. Нещо в последно време се увличам.
То си е увлекателно :)
И в същото време във фийда ми излиза
това . :)
23.01.23
21:09
Парадокси има много :D. Ози е изгонил Зак Уайлд щото много пиел ... представяш ли си Ози Озбърн да ти каже , че пиеш много :D
Извинявай за спама.
24.01.23
13:20
казано от Boby_ на 23.01.23, 20:39:
Каквото и да си говорим за център на тежестта, на мен ми идва много по-близък като механика до задния, отколкото до предния клек - натиска напред и позволява много повече навеждане, съответно изправянето е по траекторията на задния клек.
Позволява той...И после става ето това:
Кръстът и той вече постоянно ме наболява.
казано от James Hinks на 24.01.23, 13:20:
Каквото и да си говорим за център на тежестта, на мен ми идва много по-близък като механика до задния, отколкото до предния клек - натиска напред и позволява много повече навеждане, съответно изправянето е по траекторията на задния клек.
Позволява той...И после става ето това:казано от Boby_ на 23.01.23, 20:39:
Кръстът и той вече постоянно ме наболява.
В реалността, в която живеем, причината обикновено предшества следствието. :) При положение, че не съм правил нито заден клек, нито сейфти бар от години, няма как те да са причина за натегнатия ми кръст.
24.01.23
15:01
Нищо, тогава продължавай да се навеждаш с него...
казано от James Hinks на 24.01.23, 15:01:
Нищо, тогава продължавай да се навеждаш с него...
В момента при мен нещата не опират до едно упражнение за съжаление. Трябва да преосмисля изобщо какво търся в залата, вместо да ходя и да правя разни неща, само защото трябва да тренирам, без да имам дългосрочна стратегия как да се справя с контузиите и болката.
Не ми се иска да го признавам и пред себе си, но вървя с бодри крачки към ситуация, в която да не мога да правя нищо.
Дори в момента ако взема да мисля какво мога да правя точно днес след работа, успявам да измъдря единственоп набиране и гребане на скрипец.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.01.23 16:16.
24 и 25.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло.
Обобщение за деня:
Още от същото - сутрешни задръствания, обучение до ранния следобед, после наваксване с работа.
Мислех днес да тренирам след работа, ама нещо ми е адски сдухано, няма да мога да направя никаква пълноцнна тренировка и няма да се разкарвам , за да се мъча с тяга с дъмбели и да се надявам да не се счупя или пък заради едното набиране.
25.01.23
17:09
Не давам акъл, но спокойно може да правиш и друг вид тренировки, докато се възстановиш от болежки и контузии. Отделен въпрос е как ще продължиш след това.
Може да правиш по-обемни и плътни тренировки с ластици, българска торба, набирания, кофички, лицеви, гребен тренажор, бойни въжета, слам бол, скачане на въже и прочие неща, които може да ти звучат скучно, а в действителност да ти допаднат и да разнообразиш след години тренировки с щанги и тук-там с пудовки.
Здравей Боби,
Чета ти дневника инкогнито :)
Да си споделя мнението базирано на моите си неволи.
Дълги години имах сериозни дискомфорти с кръст,колене,рамена. Преди две години така бях прецакал кръста ,че повече от два месеца не тренирах.
Какво ми помогна да се избавя от тези болежки и повече от година да ги нямам :
1. Установих,че проблемите в кръста/дупето при мен/ идват от много натегнати залавни места отстрани на таза. Ще кача видео на комплекса който ми помогна.
2. Колене, започнах да тегля шейна наобратно преди всяка тренировка, 1/2 от личното тегло за 30 метра по 10 дължини без почивка с бавно темпо като целта е да се издърпва хубаво с коляното. Много добра активация за цялото тяло и нервната система . Упражнението вкарва и много кръв в коленете. През тренировка едното връщане го правя с бутане.
3. Ластици за подготовка на раменния пояс, трицепсово разгъване с ластик за лакти. Избутване лека пудовка над глава като дъното е нагоре и се опитвам в най-Горна позиция да добутам с лопатката.
При дискомфорт в раменете масажирам с бейзболна топка лопатките. Слагам топката на пода и се търкалям отгоре и.
Горещо ти препоръчвам SSB клека , когато клякам се опитвам да разтворя максимално коленете и така да слизам надолу, тази позиция не позволява тялото да се навежда напред.
Отнема ми около 20 минути да се подготвя за самата тренировка.
Години наред посещавах претъпкан фитнес който не разполагаше с всичко необходимо, а и беше претъпкан с хора с обърнати шапки и инфлуенсъри. Преместих се в зала с добри уреди и достатъчно пространство за да мога да правя абсолютно всичко. По-скъпа е,но пък ми е приятно и имам желание да я посещавам.
Споделям личния си опит ,дано успея да помогна.
Слагам видеата :
Мнението беше редактирано от ISB на 25.01.23 18:54.
Благодаря, Иво!
Ще изгледам внимателно клипчетата и със сигурност ще включа нещо.
Големият ми проблем в момента не са коленете (там нещата са под контрол), нито кръстът (той страда заради еднообразие), а рамото. Там дори не е ясно дали изобщо ще има подобрение - на резонанса миналата година излезе артрит със съвсем леко възпаление на бурсата. Последното ще мине, но с артрита ще си карам, докато не се наложи да сменям става.
Не съм си представял колко ще ме ограничи това всъщност. Със сигурност ме насочвате двамата с бомбъра към това да проуча какво мога да правя с ластици, вместо с тежести. Трябва да проуча малко повече.
26.01.23
13:30
казано от Boby_ на 26.01.23, 10:53:
Със сигурност ме насочвате двамата с бомбъра към това да проуча какво мога да правя с ластици, вместо с тежести. Трябва да проуча малко повече.
Няколко пъти съм ти казвал, че тренираш еднообразно. Между силовите(условно да ги наречем така) тренировки е хубаво да слагаш такива с ластици(поне), които да са възстановителни занимания.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.01.23 13:47.
26.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Последен ден от четиридневно обучение. Оцелях, а се оказа по-интересно и вероятно по-полезно, отколкото очаквах, въпреки вродения ми скептицизъм (Situational Leadership II на Ken Blanchard, ако някой се интересува).
Доста помислих и за това какво искам да правя в залата и защо съм там.
Тренирам еднообразно, а именно опитите ми за разнообразяване ми докараха проблема с рамото. Затова ще сменя подхода. Мисля да тренирам в зала 2 пъти седмично с нещо подобно на кръгов протокол с тяга и клек в двете тренировки.
Ще добавя плуване 1-2 пъти в седмицата, както и повече време за упражнения с ластици за раменния пояс и разтягане.
Дотук нищо ново, което да не съм правил преди. Сега обаче мисля да добавя и Тай чи. Не знам точно какво да очаквам, но дори да не ми помогне, едва ли ще ми навреди.
Остава “само” да си намеря удобно място с Тай чи за начинаещи, където говорят английски, което може да се окаже невъзможно, а също и басейн със свободни часове за плуване (което от друга страна няма да е проблем), както и време да правя всичко изброено.
Ще видим как ще се получи.
Браво за решението, да промениш малко. Все пак аз бих вкарал някакви неща, които не биха ми коствали допълнително главоболие как да ходя и кога ..Защото нали това е идеята, малко да разтовариш и да промениш. То ако трябва да го мислиш кога и как да ходиш, баси и разнообразието :)
27.01.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
На шега, на майтап си намерих англоговоряща група по Тай чи с учител-китаец (всъщност съдя по снимките от заниманията - може да е бил гостуващ) на под 15 минути с кола от нас. Другата сряда започвам. Само ще трябва да видя как да си разместя ангажиментите, за да мога да ходя и в петък вечер.
Намерих и басейн, но там още не съм получил обратна връзка как стоят нещата със свободното плуване. Утре може направо да отида на крак сутринта да проверя.
@kaloyan: Като ще е гарга, рошава да е. Отдавна съм се научил, че като се вземе решение, трябва да се изпълнява без колебания и половинчати мерки, иначе не става нищо смислено. Времето за мислене и чудене е преди това. :) Друг е въпросът дали очакванията ми за Тай чи няма да се разминат с действителността и още първия път да си кажа “ама аз какво правя тук?!?”. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.01.23 18:54.
27.01.23
20:08
казано от Boby_ на 27.01.23, 18:54:
Друг е въпросът дали очакванията ми за Тай чи няма да се разминат с действителността и още първия път да си кажа “ама аз какво правя тук?!?”. :)
Значи въпросът е какво очакваш ти от Тай чи?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.01.23 20:12.
27.01.23
20:45
Боби , може да вкараш и бягания от типа на фартлек , като не се избочваш много. Също , ако имаш наблизо стълби или стадион тичане и подскоци по стълбите - дават много.
Извинявай за непоискания съвет.
казано от Georgi Ivanov на 27.01.23, 20:45:
Боби , може да вкараш и бягания от типа на фартлек , като не се избочваш много. Също , ако имаш наблизо стълби или стадион тичане и подскоци по стълбите - дават много.
Извинявай за непоискания съвет.
Той е едър/як и не е по бяганията, малко колената не му понасят добре, доколкото си спомням. Беше сериозен шосеен велосипедист. Ама не съм виждал скоро да върти :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.01.23 21:49.
27.01.23
21:58
Още веднъж извинявам се за спама.
Виждал съм го в лъки джим и знам какви размери е.
Идеята ми беше да разчупи тренировките и да са малко по алтетически насочени такива , бе да изпада в крайности , просто да движи като спазва някакъв протокол като за начало а после да натиска да го подобрява. Не съм давал съвети да скача през 3-4-5 стъпала, може и да се тича нагоре с високо коляно и пак да има позитиви.
Поздрави.
28.01.23
11:47
казано от Georgi Ivanov на 27.01.23, 21:58:
Идеята ми беше да разчупи тренировките и да са малко по алтетически насочени такива
Бягането няма да ми се отрази добре, а точно тези отдолу ще му дадат нужните атлетически качества
казано от Georgi Ivanov на 27.01.23, 21:58:
Не съм давал съвети да скача през 3-4-5 стъпала, може и да се тича нагоре с високо коляно и пак да има позитиви.
и със сигурност могат да го подготвят за бягания, но там трябва да има някой, който знае какво и как за да го нагледжа и коригира.
За съветите мога само да благодаря - не са спам и винаги са добре дошли.
Друг е въпросът дали ще ги приложа. В случая с бягането едва ли ще ми свърши работа, дори да е възможно да го правя безопасно. Никога в живота си не съм обичал да бягам, нямам нито опит, нито техника, нито знания, нито фигура за бягане и не изпитвам особено желание да ги придобивам на този етап. :)
Никога не е късно да стана за резил, разбира се. :)
казано от James Hinks на 27.01.23, 20:08:
казано от Boby_ на 27.01.23, 18:54:
Друг е въпросът дали очакванията ми за Тай чи няма да се разминат с действителността и още първия път да си кажа “ама аз какво правя тук?!?”. :)
Значи въпросът е какво очакваш ти от Тай чи?
На първо време да си подобря координацията, да науча нещо ново, да се раздвижвам без риск от нови травми, да подобря малко гъвкавостта и подвижността си. Нямам идея дали е реалистично, само казвам какво търся.
П. П. Със сигурност не очаквам да ме излекува от артрит.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.01.23 13:31.
28.01.2023 г.
Плуване
Намерих си басейн наблизо. Не е идеален - водата е прекалено топла, 25 метра е, в единия край е дълбок едва 90 см, а цената е 12 Евро за единична тренировка или 50 за месец. Това включва и фитнес, но не ми върши работа - няма място за тяга, има само една стойка за клек и лег и не разрешават магнезий. С две думи трябва да реша дали ми се плащат още 50 на месец.
Като за днес поплувах половин час, колкото да си припомня какво беше това. Има много какво да се подобрява. Важното е, че засега ми изглежда, че ще се отрази добре на рамото.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта ходих да плувам, за да използвам по-спокойните часове (тук не обичат да стават рано уикенда). За следобед още не съм го измислил - пуберът още спи, а времето е хладно и ветровито. Става за разходка, но не и за сядане навън.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.01.23 13:50.
Ти внимавай това дето ще подобряваш в плуването да не е времена и дистанции, че си склонен към такива стремежи, а няма да е най-вярната нагласа.
казано от Маданеца на 28.01.23, 19:05:
Ти внимавай това дето ще подобряваш в плуването да не е времена и дистанции, че си склонен към такива стремежи, а няма да е най-вярната нагласа.
И защо?
29.01.2023 г.
Раздвижване
1. 7 упражнения за рамене (по препоръка на Маданеца) - https://alignmed.com/blogs/blog/7-exercises-to-stabilize-and-strengthen-the-shoulder.
2. Разтягане за кръста, глутеусите и еректорите -
3. Упражнения за ротация на бедрената става (по препоръка на Иво) -
Оказа се учудващо трудно (особено 3 и малко по-малко 1). При 2 имам дискомфорт при подобните на хи-тръст ротации, но като цяло се получи добре.
Ластиците за рамене ще ги правя 2-3 пъти на седмица у нас - имам всичко необходимо, а не отнемат много време.
Разтяганията за кръста ще са след тяга в залата, както и 1-2 пъти у нас.
Мястото на последните е преди клек, стига да не ме е срам как точно ги изпълнявам, защото гледката не е много красива.
Само да видя дали ще мога с дърпането на шейна да ги комбинирам - почти съм сигурен, че нямаме шейна в залата. Евентуално може да опитам да заменя с ходене назад на пътека под наклон - и без друго вече ме гледат странно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Пазаруване, готвене, пореден болезнен за гледане мач на Ливърпул - типичната ми неделя в последно време.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.01.23 19:24.
30.01.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1. Мъртва тяга - 4х4х160 кг.
2.1. Разтваряне с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 3х8х22+22, кг.
2.2. Пендлей гребане от земя - 3х5х100 кг.
3.1. Бедрено разгъване на машина (едностранно) - 2х8+8х50 кг.
3.2. Бедрено сгъване на машина - 3х6х70 кг.
Разтягане за задна верига.
Днес посветих поне 15 минути на разтягане и упражнения за пояса в края. Мога вече да усетя положителен ефект от вчерашния комплекс с ластици за рамо и от разтяганията - има голяма вероятност причината да е плацебо+почивка, разбира се. :)
Положително:
- Нищо особено.
Отрицателно:
- Нямам и от какво да се оплача всъщност.
Добавки:
Обобщение за деня:
Понеделниците не са ми сред любимите дни. Днес засега нещата изглеждат оптимистични - във времена на промени не може изцяло да се предвиди ефектът от всяка една, но все пак съм с положителни очаквания за предстоящите.
31.01.2023 г.
Плуване (25-метров басейн)
1000 метра за около 40 минути, по 19 дължини кроул и бруст, 2 дължини гръб.
Започнах с по четири дължини кроул и бруст, после минах на по две. Двете гръб бяха колкото да проверя дали ще се удавя - едва изкарвам 50 метра в тоя стил, а не беше така.
Доста добре ми дойде плуването - още втория път чувствително подобрение в сравнение с първия. Първите десетина минут бяхме двама в целия басейн, после останах сам. Това им е хубавото на тези часове в работно време.
Добавки:
Обобщение за деня:
Срещи, плуване, срещи, слизане до центъра в трафика - така ми идва програмата днес.
01.02.2023 г.
Раздвижване
- Упражнения за рамене:
1. Вътрешни ротации с ластик (3х10 на страна)
2. Външни ротации с ластик (3х10 на страна)
3. Повдигане встрани с ластик (3х10)
4. Повдигане напред с ластик (3х10)
5. Събиране и раздалечаване на плешки от опора на стена (3х10)
6. “Ангели” на стена (3х10
- Разтягане за кръста, глутеусите и еректорите
- Упражнения за ротация на бедрената става
Набързо у нас след работа. Още е рано да говоря за ефект.
При повдигането на ръце встрани с ластик лявото рамо пука ужасно в негативната фаза.
Трите задно ми отнемат доста време и май ще трябва да ги разделя и да ги правя според случая.
Добавки:
Обобщение за деня:
Ходене до офиса, няколко срещи, обяд с колеги - общо взето не много натоварен ден.
казано от gotcha на 27.01.23, 13:21:
Аз чакам снимка.
Ще почакаш още малко. Реших да отложа тай чи-то - искам първо да видя как ще тръгне плуването и дали ще съм постоянен с другите коригиращи упражнения, вместо да се опитвам да вкарвам трети нов навик едновременно.
Освен това при цялата ми “любов” към груповите занимания днес като обмислях дали да ходя или не, си представих как ще се окажа сред група непознати и ще прекарам с тях два часа в правене на нещо, от което си нямам и най-малка представа и ми призля. Някой ден сигурно ще си го причиня, но този ден няма да е днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.02.23 19:25.
02.02.23
13:56
казано от Boby_ на 01.02.23, 19:24:
Реших да отложа тай чи-то - искам първо да видя как ще тръгне плуването и дали ще съм постоянен с другите коригиращи упражнения, вместо да се опитвам да вкарвам трети нов навик едновременно.
Жалко...Вероятно това е нещото, което ще ти даде най-много в дългосрочен план.
Освен това при цялата ми “любов” към груповите занимания днес като обмислях дали да ходя или не, си представих как ще се окажа сред група непознати и ще прекарам с тях два часа в правене на нещо, от което си нямам и най-малка представа и ми призля. Някой ден сигурно ще си го причиня, но този ден няма да е днес.
Другият начин е личен ученик. Така се напредва най-бързо между другото...И е най-скъпо :D
казано от James Hinks на 02.02.23, 13:56:
Ще стигна и до него. Знам какво ще се случи, ако се захвана с всичко едновременно. Предстоят ми и други промени в служебен и личен план и нямам как да нося толкова дини под една мишница, а плуването ми е стара любов.
Другият начин е личен ученик. Така се напредва най-бързо между другото...И е най-скъпо :D
И тук нещата не са толкова прости, колкото ми се иска. :)
02.02.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
1.1. Преден клек - 2х6х100, 5х100, 3х100 кг.
1.2. Набирания (с доп. тежест) - 4x5x15 кг.
2.1. Френско разгъване с дъмбели от лег - 6х20+20, 2х6х18+18 кг.
2.2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 3х6х26+26 кг.
Започнах с десетина минути ротации за бедрената става и после с опити да не разпервам толкова пръстите встрани при клека, а разтварянето на коленете да идва предимно от ротацията на бедрената става. В по-голямата част на движението не усещам особена разлика, но в долната една четвърт мисля, че ще ми е от полза и ще намали значително флексията. Ще видим след 3-4 тренировки.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- Освен че силата е намаляла още (доколкото изобщо някога я е имало), друго няма.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта ходих до офиса, “пуснах бомбата” за промените в организацията на тримата ми мениджъри, въпреки че още нищо не е обявено официално. Наложи се обаче да го направя така, защото единият излиза в отпуска две седмици и съвсем нямаше да е добре да научи от някой друг, докато си седи на плажа в Тайланд. Ще имаме време после да изгладим нещата.
03.02.23
12:22
казано от Boby_ на 02.02.23, 18:03:
Ще стигна и до него. Знам какво ще се случи, ако се захвана с всичко едновременно. Предстоят ми и други промени в служебен и личен план и нямам как да нося толкова дини под една мишница, а плуването ми е стара любов.
А бе кажи си, че нямаш желание вече :D
казано от James Hinks на 03.02.23, 12:22:
казано от Boby_ на 02.02.23, 18:03:
А бе кажи си, че нямаш желание вече :D
Нямам наистина. Но отдавна не правя нещата заради желание. Само ми трябва малко време да се “наритам” вътрешно, за да започна.
03.02.2023 г.
1025 метра за около 40 минути, по 19 дължини кроул и бруст, 2 дължини гръб, 1 дължина бътерфлай.
Започнах с по четири дължини кроул и бруст, после минах на по две.
Същото разстояние и време, като предния път. Накрая добавих една дължина бътерфлай с идеята, че дори няма да я изкарам цялата, но се изненадах, че все пак мога. Цунамито пред мен подсказва, че техниката е далеч от идеална, разбира се.
Една идея по-добре се чувствах при кроул с дишане на двете страни. Още ми е трудно да хвана ритъма, особено когато вдигна пулса - вдишването на три, вместо на две загребвания ми идва малко по-нарядко, отколкото тялото ми иска. Но ще го дресирам. Щом преди е можело, и сега ще може.
Добавки:
Обобщение за деня:
Чудно петъчно временце - 18 градуса, слънце. Изкушавам се да си изключа компютъра и да седна някъде навън на чаша бяло вино.
04.02.2023 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта започнахме кучешко училище. Нямам нерви да се занимавам сам - по-добре да го водят жената и щерката, че и те малко да се научат на последователност.
А зверчето вече е забравило напълно, че преди две седмици береше душа...
05.02.2023 г.
Раздвижване
Загрявка.
Работни серии (през ~10-15 секунди) :
1. Мъртва тяга с дъмбели - 10х3x60+60 кг.
2. Силово гребане с дъмбел от земя - 10х3+3х60 кг.
3. Бедрено разгъване на машина (едностранно) - 5х3+3х45, 5х3+3х40 кг.
4. Бедрено сгъване на машина - 4х3х65, 6х3х60 кг.
5. Разтваряне с дъмбели от седеж с гърди, опрени в коленете - 3х8х22+22 кг.
Време е пак за малко интервали - така и така не мога да тренирам с тежко, а и по-добре се връзват с плуването.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Нищо по време на тренировката. Към вечерта кръстът започна да ме тормози.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренировка сутринта преди навалицата. После готвих, а следобед разходка на плажа да използваме хубавото време.
06.02.2023 г.
1025 метра за около 45 минути, по 18 дължини кроул и бруст, 4 дължини гръб, 1 дължина бътерфлай.
Започнах с по четири дължини кроул и бруст, после минах на по две.
Не съм сигурен дали не се “вътрих” със 100 метра отгоре - в един момент май загубих бройката. При всички случаи бях уморен и невъзстановен. Май съм на път да пресоля манджата - планирах да плувам ВМЕСТО някои дни в залата, а се оказва, че го правя в добавка. Хотели как лучше, а получилось как всегда.
Хубавото е, че ефектът върху рамото е много добър. Не знам дали е само от плуването, но ми се струва, че е най-вече от него - упражненията с ластик съм ги правил точно три пъти и нито времето, нито честотата, нито обемът са дори близо до няколко километра в басейна. Продължавам и с двете, а важното е, че не изпитвам никаква болка при никакви движения само десетина дни, след като започнах. Може пък и да мога да правя пак лежанка някой ден.
Не мога да кажа същото за кръста обаче. Ще видим там какво ще го правя.
Добавки:
Обобщение за деня:
Дребни понеделнишки разправии, срещи, работа по разни проекти.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече