казано от Boby_ на 01.04.14, 18:42:
Сега възниква логичният въпрос как (и дали) ще мажа гелове и ще налагам лед със смъкнати гащи през три часа в офиса. :D
Ходи по къси гащи и си вземи секретарка (ако нямаш) :D
Мнението беше редактирано от Енев на 01.04.14 20:01.
02.04.14
00:51
казано от Carbohydrate на 01.04.14, 18:50:
Винаги съм се чудил, защо хората клякат дълбоко, след като няма да ходят на състезание). Да оздравявяш по-бързо!
защото хората, които тренират с пълен обхват на движение, или близо до него, получават повече сила и хипертрофия, горят повече мазнини и по-бавно губят сила, когато почиват, делоудват или просто мързелуват. За справка - тук
02.04.2014 г.
Тренировка 12 - Набирания (делоуд)
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец - 8х40, 8x40 кг.
Работни серии:
1. Набирания - 5x16, 3х24, 1х32 кг.
2. Придърпване на долен скрипец (тесен хват) - 7х95, 8х95 кг.
Завърших с разтягане.
Обобщение за тренировката:
Нищо за отбелязване.
Добавки:
1. Към 18 - 20 мл FlexCode, 10 грама рибено масло.
Храна:
20 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - свински джолан, суджук, салам Чоризо, фъстъци, ягоди.
2. Между 19 и 21 (план) - не знам какво още, но ще е с яйца - жена ми е купила цяла кора домашни.
Обобщение за деня:
Напълно тривиален ден без никакви драми и дори раздвижвания.
02.04.14
17:57
Боби, аз също съм много доволен от д-р Лозанов. Той е единственият лекар, който ми освен че ми помогна, ми препоръча да продължа с тренировките. За разлика от своите колеги,които ми казваха категорично да спра. Човекът определено си разбира от работата и съм убеден, че ще ти е от помощ.
казано от Boby_ на 29.03.14, 19:25:
Челси паднаха! А ако след малко и Арсенал накажат Сити, ще взема да повярвам, че е възможно пак да видя Ливърпул шампиони! :D
Челси не е добре да падат, а ливърпул няма да е зле да вземат някоя титла или пък да играят в ШЛ :P
казано от dieseldriven на 02.04.14, 17:57:
Боби, аз също съм много доволен от д-р Лозанов. Той е единственият лекар, който ми освен че ми помогна, ми препоръча да продължа с тренировките. За разлика от своите колеги,които ми казваха категорично да спра. Човекът определено си разбира от работата и съм убеден, че ще ти е от помощ.
Да, така е. Когато го питах дали трябва да спра да тренирам, той ме погледна направо с учудване и попита “Че защо пък да спираш?”.
Ако имаше повече такива лекари направо можеше да ми се върне доверието в системата :)
03.04.2014 г.
Тренировка 13 - Раменни преси (делоуд)
Загрявка:
Раменна преса с прав лост от стоеж - 8х20, 8x40 кг.
Работни серии:
1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 6x60, 3х70, 1х85, 12х50 кг.
2. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 8х20, 8х20 кг.
Накрая - десетина минути разтягане.
Набързичко и леко.
Добавки:
1. Към 20 (план) - 10 гр. рибено масло, 10 мл Flexcode.
Храна:
21 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17:30 - малко спагети с доматен сос, суджук, парче Ементалер, една кисела ябълка, бира.
2. Между 19 и 21 (план) - ще дояждам едно пилешко по китайски (домашно приготвено).
Обобщение за деня:
Нормален ден с някои технически проблеми, които се надявам до утре да бъдат решени.
04.04.2014 г.
Тренировка 14 - Мъртва тяга (делоуд)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70, 6х120 кг.
Работни серии:
1. Мъртва тяга - 5x170, 3х200 (надхват), 1х220 (кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 12х120 кг. (надхват)
2. Високо изтегляне от земя - 6х100, 6х100 кг.
5-10 минути разтягане.
Предпоследна делоут тренировка. Първи признаци на загуба на сила. Тези 220 ми тежаха страшно днес, чак развалих формата на гърба. Даже не съм сигурен, че ако бях тръгнал за второ повторение, щях да го дръпна. А преди месец 235 летяха за тройка.
На тягата коляното се държа прилично - само малко ме “опъваше”. Затова реших да пробвам нещо по-динамично - високо изтегляне от земя. Там вече усетих, че още не е готово. Не знам другата седмица как ще започвам да клякам - може би е рано още. Ще видим.
Добавки:
1. Към 20 (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode.
Храна:
1. Към 8 - две чаши мляко с нес.
2. Към 11:30 - салата домати и краставици, обезсолено сирене, шунка.
3. Между 17 и 21 (план) - още не знам какво ще хапвам.
Днес оплесках фастинга, а след като и снощи опуках почти цяло бурканче тахан с много мед, сутринта кантарът протестираше много активно...
Обобщение за деня:
Днес реших да работя от нас, за да си спестя пътя. Имаме срок до понеделник за подаване на едни дългосрочни финансови прогнози в нова система, която е абсолютно недоклатена и неработеща. Общо взето забавлявам се цял ден...
04.04.14
22:07
казано от Boby_ на 01.04.14, 19:00:
От друга страна пък изобщо не ми е притрябвалo да клякам дълбоко. Аз вече съм плажен по лекарско предписание и смятам да се възползвам от това. :D
Снабди и нас с такива бележки.. да не сме гузни пред себе си поне... :D
04.04.14
23:05
казано от Solomon Kane на 02.04.14, 00:51:
Винаги съм се чудил, защо хората клякат дълбоко, след като няма да ходят на състезание). Да оздравявяш по-бързо!
защото хората, които тренират с пълен обхват на движение, или близо до него, получават повече сила и хипертрофия, горят повече мазнини и по-бавно губят сила, когато почиват, делоудват или просто мързелуват. За справка - тук
Въпросът е по - скоро дали да се прави ATG или под паралела, което е достатъчно ефективно и по - щадящо сухожилията.
казано от Lachezar Tomov на 04.04.14, 23:05:
казано от Solomon Kane на 02.04.14, 00:51:
Въпросът е по - скоро дали да се прави ATG или под паралела, което е достатъчно ефективно и по - щадящо сухожилията.
Въпросът е решен от професора !
05.04.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 9 - 5 грама рибено масло.
2. Към 18 (план) - 5 грама рибено масло, 10 мл Flexcode.
Храна:
1. Към 9 - две чаши мляко с нес.
2. Към 12 - малко кашу, шунка, бира.
3. Между 17 и 21 (план) - ще видим.
Уикенда - без фастинг.
Обобщение за деня:
Днес ми мина през ум да ходя на Джонито, но жената и голямата щерка излязоха сутринта по работа, а аз останах да оправям аквариума и да чакам доставка (новия телефон на дъщерята - не знам с какво го е заслужила, след като потроши предишния още в гаранция, но някак ме изработи да й взема нов).
Тия дни стават точно 10 години, откакто жена ми ме замъкна почти на сила в кварталната фитнес зала и за пръв път в живота си пипнах щанга. Записвам си в някой от следващите дни да напиша кратка равносметка.
Вече пих бира, така че последната тренировка от делоуда остава за утре. В тази връзка и друго за отбелязване - 14 поредни дни с тренировки в залата без пауза. Е, вярно, че тренировки трябва по-скоро да е в кавички, но все пак е нещо. :)
Оформя се план за следващите няколко дни. Днес почивам, утре - ръце. После два дни пълна почивка и от сряда си продължавам с програмата от преди делоуда, но с една идея по-леко поне на клек и тяга.
Коляното се подобрява, но още не е за тежък клек или пълноценна тяга. Днес ми се наложи да клекна додолу, докато чистех шкафа под аквариума - напрежението в средната част на движението си прераства в крайно неприятна болка при пълно сгъване. Продължавам мазането с Лиотон и криотерапията, докато се налага.
05.04.14
13:10
казано от Boby_ на 05.04.14, 13:07:
Днес ми мина през ум да ходя на Джонито, но...
Помисли го пак, защото турнирът е... утре! (sun)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.04.14 13:11.
казано от Кольо Пияндето на 05.04.14, 13:10:
казано от Boby_ на 05.04.14, 13:07:
Днес ми мина през ум да ходя на Джонито, но...
Помисли го пак, защото турнирът е... утре! (sun)
:) Значи може да намина сутринта, макар че никога не съм изпитвал кой знае какъв интерес към този спорт.
Ама пък е срамота толкова съфорумници да се съберат на 500 метра от нас и да не си размърдам дебелия задник по стълбичките до Младост 1. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.04.14 13:20.
05.04.14
13:21
Ооо не е за пропускане, аз много искам да отида, но ми идва много далече... :)
05.04.14
13:29
казано от Boby_ на 05.04.14, 13:18:
Значи може да намина сутринта, макар че никога не съм изпитвал кой знае какъв интерес към този спорт.
Трибоят никога, ама съвсем никога не ми е бил интересен, нито пък забавен... но пък е чудесна възможност и повод да се срещна с хубави хора от BB-Team, които по една или друга причина виждам рядко. ;)
06.04.2014 г.
Тренировка 15 - Да затапим делоуда с ръце...
Загрявка:
Скотово с крив лост - 8х28, 8x38, 6х48 кг.
Френско разгъване с крив лост - 8х28, 8x38, 6х48 кг.
Работни серии:
1.1. Скотово с крив лост - 6х58, 7х58, 5х58 кг.
1.2 Френско разгъване с крив лост - 7х68, 6х68, 6х68 кг.
2.1. Бицепсово сгъване на портален скрипец (с една ръка) - 7х7, 6х7 плочки.
2.2. Трицепсово разгъване на скрипец с една ръка в подхват - 6х7, 6х7 плочки.
Така ми се спеше днес, че и аз не знам какво точо тренирах, но посгъвах и поразгъвах там нещо все пак. :)
Добавки:
1. Към 20 (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode.
Храна:
1. Към 11 - лазаня с пилешко, една ябълка.
2. Към 19 - похапвам свинска плешка с моркови и лук, задушени във вино и гъби с масло, обилно поляти с червено вино.
Обобщение за деня:
Намерението ми за Джони спорт и днес беше издухано от ходене на кино. Насила бях принуден да гледам “Рио 2”. Това е положението... Явно ще правим изрична форумна (с)бирка по друго време.
07.04.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Към 18 (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode.
Храна:
Около 20 часа фастинг. Какво ще се яде после все още е загадка. :)
Обобщение за деня:
Напрегнат ден в офиса с много нерви покрай една нова система, която не само не ми облекчава живота, а създава ужасно количество допълнителна работа. Ще го преживея, не е за пръв път.
По отношение на физическата активност мисля днес много леко да завъртя велоергометър, за да изпробвам коляното. Ако се държи прилично, утре може да го наградя с малко плитък преден клек.
казано от Boby_ на 07.04.14, 15:03:
Напрегнат ден в офиса с много нерви покрай една нова система, която не само не ми облекчава живота, а създава ужасно количество допълнителна работа.
Да не са ви SAP-нали?
казано от Енев на 07.04.14, 15:26:
казано от Boby_ на 07.04.14, 15:03:
Напрегнат ден в офиса с много нерви покрай една нова система, която не само не ми облекчава живота, а създава ужасно количество допълнителна работа.
Да не са ви SAP-нали?
По едно стечение на обстоятелствата да (миналия месец), но не SAP ми причинява проблемите, а едно далеч по-миризливо корпоративно говно. :)
07.04.14
15:44
amdocs? :)
Гадаете на сляпо. :)
Става дума за една система за планиране, базирана на Oracle Hyperion, доразработена от американски консултанти, взели едни дебели пари и скатали се после обратно в Чикаго. В следствие на това данните имат свойството да са грешни, изчисленията - мистериозни, а когато по едно стечение на обстоятелствата всичко се нагласи, два часа по-късно вместо проверените и потвърдени числа излизат нули.
Но вече не се ядосвам. Минах отвъд тази точка още в неделя. (party)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.04.14 16:01.
08.04.2014 г.
Тренировка 1 - Бутащи (силова)
Загрявка:
Загрявка на лакти и китки а ла Вик.
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 10x70, 8х90 кг.
Преден клек - 10х0, 10х40 кг.
Раменна преса от стоеж с прав лост - 10х20 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек - 4х90 кг.
Раменна преса от стоеж с прав лост - 3х70 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 3х160, 2х165, 2x165, 2х165 кг.
1.2. Преден клек - 3х110, 3х110, 3х110, 3х110 кг.
Ето видео на предния полуклек (или полупредния клек):
1.3. Раменна преса от стоеж с прав лост - 3х80, 3х80, 3х80, 3х80 кг.
2. Суингове до вертикала - 11х50 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.
Първа тренировка от новото летоброене и първи опити да върна клека в играта. Както вече споменах, умишлено клякам плитко по лекарско предписание. Освен, че ме боляха и двете колене на днешната смешна тежест, други проблеми нямах.
На лежанката съм загубил сила, на раменната преса по-скоро не (то като че ли има какво да губя там). Ще видим как ще потръгнат нещата по-натам. Засега съм доволен, макар че ме понаболява тук-там (колене, рамо).
Пропуснах да добавя, че днес раквах без фитили. Намерих такава позиция на ръцете, че напрежението в китки и лакти беше съвсем поносимо. Май ще го правя вече така предния клек - и без друго ще е лек и без дълбочина на първо време.
Добавки:
1. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1,5 гр L-arginine на Now.
2. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
3. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл FlexCode.
Храна:
1. Към 7 - чашa мляко с нес.
2. Към 12 - купичка пилешка супа, “гнездо” от яйце и кайма, зелена салата, много шоколад.
3. Към 18 - две дози протеин.
4. Към 19 (план) - свинска плешка с моркови и печени чушки.
Обобщение за деня:
Днес натоварен ден, но без нищо за отбелязване.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.04.14 18:17.
казано от Boby_ на 30.03.14, 19:54:
Всеки път, когато гледам този клип настръхвам целия. Няма такава публика, няма такъв отбор.
Спомням си мача с детайли все едно съм го гледал вчера и въпреки това всеки път изпитвам нови и нови емоции.
YNWA!
казано от Маданеца на 08.04.14, 20:48:
Всеки път, когато гледам този клип настръхвам целия. Няма такава публика, няма такъв отбор.
Спомням си мача с детайли все едно съм го гледал вчера и въпреки това всеки път изпитвам нови и нови емоции.
YNWA!
В неделя следобед ще видим ще яде ли Хасан баница или пак ще чакаме някоя друга година. :)
П. П. Между другото като пусках клипа вчера, очаквах някой и друг (може би дори ироничен) коментар за ракването и плиткия клек с тежест, по-малка от тази в някои женски дневници, а получих 33 лайка... Ходи, че разбери. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.04.14 09:57.
казано от Boby_ на 09.04.14, 09:52:
...
П. П. Между другото като пусках клипа вчера, очаквах някой и друг (може би дори ироничен) коментар за ракването и плиткия клек с тежест, по-малка от тази в някои женски дневници, а получих 33 лайка... Ходи, че разбери. :D
Изрично си писал, че дълбочината на клека е заради лекарски съвет. :)
Колкото за ракването, не се вижда добре ;)
И един трик за хора като нас, с недостатъчна мобилност на китки и лакти за ракване - опитай да сложиш палеца при останалите пръсти, после завърташ съвсем леко китките, така че палец, показалец и среден да са под лоста, а останалите два може да стърчат. Сега се старай да събереш силно лактите пред гърдите, като същевременно ги вдигаш максимално високо. Съобрази ширината на хвата, за да не остане палеца притиснат между лоста и рамената. При мен върши работа.
казано от Vic на 09.04.14, 10:30:
...
П. П. Между другото като пусках клипа вчера, очаквах някой и друг (може би дори ироничен) коментар за ракването и плиткия клек с тежест, по-малка от тази в някои женски дневници, а получих 33 лайка... Ходи, че разбери. :DИзрично си писал, че дълбочината на клека е заради лекарски съвет. :)
Колкото за ракването, не се вижда добре ;)
И един трик за хора като нас, с недостатъчна мобилност на китки и лакти за ракване - опитай да сложиш палеца при останалите пръсти, после завърташ съвсем леко китките, така че палец, показалец и среден да са под лоста, а останалите два може да стърчат. Сега се старай да събереш силно лактите пред гърдите, като същевременно ги вдигаш максимално високо. Съобрази ширината на хвата, за да не остане палеца притиснат между лоста и рамената. При мен върши работа.
Благодаря за съвета, Вик!
Аз досега се опитвах да раквам широко - поне на 10-15 см извън раменете. Вчера точно това промених - раквах плътно до раменете. Огромна разлика!
Иначе за пръстите аз така или иначе ползвам само връхчетата на палеца и средния, за да си отпусна още малко дължина. :) Ако успея да уцеля позицията, лостът си ляга добре в ямките между раменете и врата и буквално “заспива”.
Другата уловка вчера беше, че заради плиткия клек няма почти никакъв наклон напред и съответно напрежението върху ръцете е много по-малко в сравнение с клек с по-голяма амплитуда и пределна тежест.
казано от Boby_ на 09.04.14, 10:36:
...
Аз досега се опитвах да раквам широко - поне на 10-15 см извън раменете. Вчера точно това промених - раквах плътно до раменете. Огромна разлика!
...
Широкото ракване уж позволява по-лесно лягане на лоста на раменете, но поне при мен не ми позволява да вдигна лактите напред, съответно страдат китките. Когато раквам тясно, съвсем плътно до раменете, ми е най-удобно както за клек, така и за тласкане/пуш преса, но пък страдат лактите... Доста клипове съм изгледал и съм на мнение, че е строго индивидуално. Затова - експериментирай!
09.04.14
12:37
казано от Маданеца на 08.04.14, 20:48:
С добри сърца сме! :)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 09.04.14 12:37.
09.04.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 18 (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
Планирам към 21-22 часа фастинг. Вечерята вероятно ще е задушена свинска плешка с моркови и чушки, както и суфле от спанак.
Обобщение за деня:
Доста работа, но нищо за отбелязване.
Довечера съм на родителска среща. Няма измъкване - и на двете деца в един ден са ги сложили и трябва да си ги разделим с жена ми. (envy)
09.04.14
14:51
Дано не се проточи срещата за да видиш rape-a върху Юнайтед :D
казано от Boby_ на 09.04.14, 14:46:
Довечера съм на родителска среща. Няма измъкване - и на двете деца в един ден са ги сложили и трябва да си ги разделим с жена ми. (envy)
Завиждам на своите родители какъв син са имали навремето. :D Никога не съм ги притеснявал с родителски срещи. Винаги съм се питал, кому е нужно да ги стресирам излишно и затова съм предпочитал да премълчавам срещите. :D
ПП И това не е заради слаб успех, а защото бях страшен дивак, увлечен от пиротехниката, химията и физиката в най-зловещите им форми. Тъй че, винаги имаше за какво да ме похвалят на родителските срещи. :D
Valdis - имал си много не отговорен, класен ръководител. При подобни случаи госпожите звънят на родителите и лично ги информират :D
Едно време нямаше мобилни, а не навсякъде имаше и домашни телефони. Учителите пращаха писма на работното място на някой от родителите. Беше доста гадно. :)
И аз моите ги премълчавах, писма получавахме вкъщи за отсъствия, даже ги викнаха нашите веднъж да подписват декларация, че няма да отсъствам, имах наложено наказание - вместо право на до 15 неизвинени, занижиха ми ги на 9 (това в девети клас). След това вече на никой не му се занимаваше с мен :D
09.04.14
21:16
Ей Боби, чакай да ти оспамя дневника и аз. :D Значи, аз като бях ученик, то не беше толкова отдавна де, (преди има-няма 6 години завърших), беше много модерно да се отсъства от училище, ама аз вкарах нова мода - да не отсъстваш. За 12 години в даскало имам 1 1/3 извинени отсъствия, бях малко болен в 6ти клас и си тръгнах по-рано един ден. :D Та като завършвах ми дадоха 200 лева награда за цялата работа. Ако за някоя от щерките ти не вече късно, кажи им че дават пари накрая, като не отсъстваш. :D Жалко че не можах да направя 0 отсъствия, доколкото разбрах има трима човека след 89та година, които не са имали отсъствия в училище.